Juhani Tamminen

  • 68 043
  • 330

Hra Punajuuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat HIFK:lle
Kuka rumbaa kaipaa, antaa rokata vaan

Uskoisin, että Tami vastaisi toivomuksiin pelaajarumban aloittamisesta monta fania kautta seurain risovalla fraasilla: ”Näillä mennään”. Ja miksei Ässissä sitten mentäisi? Hörkkö sen mielestäni ainoan tässä tilanteessa hyväksyttävän argumentin toi esille: ”meillä on pakko olla sentteri (tai edes joku hyökkääjä) jonka voimme laittaa jäälle, ja voimme olla varmoja, että heti alkaa vastustajan päässä tapahtua.” Näinhän se on. Saipalla on Machulda&Sachl, JYPillä on Immonen, Bluesilla Caloun, … , jopa Pelicansilla on Kauppila; meillä ei ole ketään, joka esim. ottelun lopussa maalin takaa-ajossa (vrt. Ässät – HIFK 30.12.) pystyisi siirtämään paineen vastustajan päätyyn ja tekemään kiekon kanssa suuria henkilökohtaisia ratkaisuja. Tai kuten kirjoitin tässä ketjussa 20.5.: ”Kiekollinen taito nimenomaan kiekon hallinnan ja tilanteiden rakentamisen osalta näyttäisi olevan ensi kaudella heikoimmalla tasolla kuin koskaan Ässien divarivisiitin jälkeen. Joukkueessa ei ole yhtään hyökkääjää, joka pystyisi tuomaan kiekon sisään hyökkäysalueelle kontrolloidusti ja tekemään kiekolla luovia ratkaisuja. Viittaan pelaajiin à la Potaitchuk, Tähtinen, Benda jne. Paras kiekollinen osaaminen on nyt keskittynyt snaippereihin, joihin lasken Bergeronin, Wesslinin, Pölläsen ja jopa Tuomisen ja Korpisalon. Mielestäni siis ratkaisuvoimaa on kohtuullisesti, mutta ei jalkoja, käsiä eikä varsinkaan älyä jotka maalintekijöille paikkoja petaisivat.”

Rumbassa riskinsä

Itse en pelaajapakkaa enää tässä vaiheessa kautta kuitenkaan lähtisi muuttamaan, en ainakaan kovin heppoisesti. Joukkue on nyt ehtinyt hioutua muotoonsa. Laajamittaisemman pelaajaruletin vauhtiin laitto tässä vaiheessa rikkoisi tuon muodon. Ensinnäkin uusien ukkojen istuttaminen kentällisiin veisi todennäköisesti jonkin pituisen totuttelemisjakson ennen kuin yhteinen juoni löytyisi. Toiseksi joidenkin pelaajien henkinen harmonia saattaisi kärsiä, kun varmuus omasta jatkosta joukkueessa ei olisi varmaa. Kun ennen siirtoajan umpeutumista pelataan kuitenkin paljon pelejä, joiden pisteet näyttelevät merkittävää osaa pudotuspeleistä karsiutujien määrittelyssä, tällaisia häiriötekijöitä ei pitäisi nyt synnyttää.

Pienimuotoisempaakin – ehkä vain yhtä pelaajaa koskevaa – rosterin rustaamista pidän riskialttiina. Valtaosa saatavilla olevista pelaajista ei ole täyttänyt odotuksia joukkueessaan, joten heidän nykyinen kuntonsa ja itseluottamuksensa ei välttämättä vastaa agenttiensa laatimia mainospuheita ja aiempien kausien tilastoja. Ja vaikka ”nuoria ja lupaavia äijiä on pilvinpimein rapakon takana”, eri asia on moniko näistä pystyy liigatasolla pelaamaan ja olemaan edes Bergeronin tasoinen vahvistus, ja monellako on kiinnostusta saati edes mahdollisuutta kiiruhtaa Suomeen, jos Tamin faksi kutsuu. Lisäksi lisäpelaajan hankintaan tuskin on varaa ilman toisen myyntiä, joten mihinkään ’toivotaan, toivotaan’ -tyyppeihin ei voida investoida.

Tulevaisuudessa rokki rytisee rotevammin, jos…

Jos tämän kauden sijaan spekuloidaan jo tulevaa/tulevia kausia, näkisin kaksi asiaa olennaisena joukkuetta kasattaessa. Jo mainittu kiekollinen liideri (mieluummin tietysti useampi) pitäisi löytää ja toisaalta omille kyvykkäille junnuille pitäisi saada lisää peliaikaa. K-miesten (Kuusela, Kiilholma, Kuparinen, Ketola) lisäksi näkisin mielelläni myös Marjamäen ja ehkäpä jopa Joensuun pelaavan Ässissä ja nimenomaan vakituisesti edustuksessa ensi kaudella. Tämän kaksikon esityksiä soisi näkevän Padan edustuksessa ennen todennäköistä taalajäille siirtymistä. Molempien poikien poikkeuksellinen fyysisyys antanee eväät pysyä miesten tahdissa jo ensi kaudella.

Ketkä pelaajat sitten näille todellisille ratkaisijoille ja nuoremman sukupolven pelureille saisivat tehdä tilaa?

1) Bergeron. En alunperinkään käsittänyt Martan hankkimista ja antipatia kanukkia vastaan on vain voimistunut kauden edetessä, viimeisessä HIFK-matsissa paloi päreet mieheen lopullisesti. Samoin kävi ilmeisesti nimimerkki hörköllä, jonka pelin jälkeisen vuodatuksen allekirjoitan seuraavilta osin:
Viestin lähetti hörkkö
Mittani on täynnä, Bergeronin suhteen. Joo, mies teki ohjaus-maalin tänään, mutta oli TAAS aitiopaikalla todistamassa HIFK:n kahta maalia …CLIP… Jumalauta, haluttomampaa ja pehmeämpää pelaaja saa hakea. Ei ole pystynyt nousemaan "liiderin" rooliin, joksi hänet tänne hankittiin. …CLIP… Taas tänään, hän hävisi järjestäen kaikki kaksinkamppailut, menetti useasti kiekon ja oli aina jäljessä puolustusalueella. Tilalle hyökkääjä, joka pystyy dominoimaan kenttää, kuten ulkomaalaisvahvistukselta olisi lupa odottaa...
Monelle muulle täällä näyttää riittävän se, että Martalla on kultainen potta päässä. Meikäläiselle ei. Mies ei pysty kiertämään yhtäkään liigapuolustajaa menettämättä kiekkoa, aloituksissa hän ei osaa vääntää tasapeliä vaan tuloksena on järjestelmällisesti 100-0 –voitto suuntaan tai toiseen, pelinopeus (en tarkoita jalkoja ja käsiä, vaan aikaa aivojen käskystä raajojen toimimiseen) on surkea, papu ei riitä voittamaan kulmakamppailuja, jne. Tuollaisella minuuttimäärällä, yv-vastuulla ja puolustusvastuuttomuudella, jolla Martta pelaa, olisi suoranainen ihme, jos mies ei olisi sisäisen pistepörssin kärjessä. Jos kyseessä olisi kelvollinen vahvistus, ceteris paribus, Ässät voittaisi kaksinkamppailuja enemmän, kiekonmenetyksiä olisi vähemmän ja täten kiekko olisi itsellä enemmän ja vastustajalla vähemmän ja edelleen maalipaikkoja olisi itsellä enemmän ja vastustajalla vähemmän (kyllä logiikka on helppoa, eikö?).

2) Fandul. Ei auta, jos on liekeissä 10 ensimmäistä ottelua, mutta pelaa loppukauden sammutetuin lyhdyin. Vaikka Fandul kuulemma pelaakin melko halvalla, ensi kaudella Slavaan ei kuitenkaan voi olla varaa: muuten ulkomaalaisvahvistuksille jäisi hänen lisäkseen vain kolme paikkaa. Ainoastaan Suomen kansalaisuus pelastaisi paikan miehelle meikäläisen papereissa.

3) Wesslin. Puhdas snaipperi à la J. Varvio eli ei mitään hyötyä joukkueelle, jos miehen maalihana on tukkeutunut. Kolme kertaa yli 10 maalin kautta viettänyt peluri saattaisi kiinnostaa muuallakin ja nyt alkaisi olla viimeisiä saada hänet kiertoon, kun kohta kolkuttaa jo 30 vuoden rajapyykki. Kauden flegmaattiset otteet, fyysisen kunnon heikkous (?) ja kontribuution yksipuolisuus ovat ainakin minut saaneet miehestä luopumisen kannalle.

4) Harjula. Palkkaisin pikaluistelutiimiin, mutta en lätkäjoukkueeseen. Pelikäsitys heikko ja kiekollista taitoa ei juuri lainkaan: kierrätykseen.

5) Shirreffs tai Sorokins. Olettaen, että jatkossakin joukkueessa on ulkolainen molari ja kaksi ulkolaista hyökkääjää, pakeista vain yhdellä voi olla vieras passi. Pahoin pelkään, että Shirreffs on se, joka lähtee, koska muistaakseni Sorokinsilla on jo sopimus ensi kaudesta. Vaikka Sheriffillä näyttäisi tällä kaudella olevan ongelmia itseluottamuksen kanssa, mikä heijastuu niin pelillisistä otteista kuin tuskastuneista ilmeistäkin, on hän mielestäni parhaimmillaan liigan puolustajaeliittiä. Loistava pelikäsitys, ulottuva, puolustaminen taidolla eikä voimalla, kohtuulliset avaukset ja hyvä laukaus muodostavat tasapainoisen kokonaisuuden, jota voi olla vaikea saada korvattua ainakaan yhtä huokeasti.

6) Virkkunen. Odotuksiini nähden kausi on ollut toistaiseksi erinomainen. Johtunee kuitenkin siitä, että en osannut mieheltä mitään odottaa. Viime kädessä Virkkusessa ei kuitenkaan ole mitään sellaista erityisominaisuutta, miksi hänet pitäisi pitää joukkueessa. Varsinkin jos joukkueeseen tulee Marjamäki, Virkkuselle en löydä sijaa majatalosta.

By the way

Virtuaalimanagerointia harrastettaessa on syytä muistaa myös karu todellisuus. Henkilöstö on suomalaisessa lätkäjoukkueessa jäykkä tuotannontekijä. Vanhoja pelureita ei helposti heivata mäkeen, jos sopimus ei ole katkolla. Uusien pelaajien värväämistä taasen vaikeuttavat palkkavaateiden lisäksi siirtomaksut, henkilökohtaiset siteet paikkakuntiin jne. Lisäksi budjettirajoitteen takia rosterissa pitää aina olla junnupalkkaisia ja huonosti palkattuja rivimiehiä. Junnut kuitenkin kehittyvät ja rivimiehet kiillottavat kilpeään: halukkaita työnantajia saattaa kauden päätyttyä olla useampi kuin yksi, näin esimerkiksi Kiilholman ja Kivenmäen (taitaa olla tällä kaudella liigan paras tehopisteet/palkka –suhde) kohdalla. Markkina-arvon kasvu heijastunee myös palkkavaateisiin. Jos niihin suostutaan eikä pelaajabudjettia kasvateta, jollekin muulle paikalle on löydettävä nykyistä halvempi ratkaisu.

Korostettakoon nyt vielä, että soppaa alkaisin hämmentämään ennen kauden päätöstä vain, jos kohdalle sattuisi suurella todennäköisesti huippudiili, josta olisi hyötyä joukkueelle myös kuluvaa kautta pidemmällä tähtäimellä. Nykyiselläkin miehistöllä uskoisin ainakin kolmen joukkueen pysyvän takana, joten pudotuspeleihin päästäneen ainakin uudessa kahden ”säälijoukkueen” kiintiössä. Jatkopeleissä yksikin voittosarja tekisi varmasti sekä seuran että kannattajatkin tyytyväisiksi. Toisaalta pudotuspelisarjat pelataan hyvin lyhyen ajan sisällä, joten joukkueiden kunto ja loukkaantumistilanteet kyseisinä ajankohtina näyttelevät merkittävää roolia. Osittain tämänkin tosiasian ansiosta voin vakavalla naamalla väittää, että nykyisellä materiaalilla ei ole mahdotonta edetä kevään mitalipeleihin. Se kuitenkin vaatisi tervettä joukkuetta, joukkueen peluutuksen järkeistämistä ja tietty pelaajien ratkaisupotentiaalin esiin kaivamista. Pelaajien vaihtamista se ei sen sijaan edellytä.

Punis
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei rumbaa, vaan ehkä valssia...

B]Raha[/B]

Ensinmäinen realiteetti on raha eli Ässillä ei ole rahaa hankkia yhtään peluria rahalla vaan kaikki täytyy tehdä vaihtokauppana.

Pelisysteemi

Tätä olen kuuluttanut koko Toivolan kauden ja teen sen edelleen eli meillä pitää olla tietty systeemi ja siihen sopivat pelaajat.

Muutokset

1. Fandul

Slava on näytönsä antanut ja vaihtaisin hänet jonnekin Mestikseen esim. Sportista Teemu Kuusisto Poriin ja Fandul sinne. Totuus on kuitenkin sellainen että Slava on hyvänä päivänä loistava ( kuka heittää paremman syötön, rystyltäkin ), mutta tällä hetkellä. Voi olla että pleijareissa kokenut sentteri on kultaakin kalliimpi ja Slavaa tulee ikävä. Ei hae Suomen kansalaisuutta koska haluaa päättää uransa Torinon kisoissa Latvian kapteenina, ei ensi kauden sopimusta.

2. Pöllänen

Pöllänen vaeltaa syvällä ja on kauheaa katseltavaa. Vaihtokauppa Mäkelä - Pöllänen olisi aika helppo toteuttaa.

3. Maalivahti

Tällä hetkellä meillä on Lassila, mutta kuinka kauan. Olen kuullut että Langkow:n vamma vaatii leikkauksen ja on riski ettei pelaa koko kaudella. Lisaksi olen kuullut että Lassila on ns. ulostettu TPS:n paidasta, koska ei tule toimeen Koivun kanssa. No, jos saamme pitää Lassilan niin ongelma on ratkaistu, mutta jos emme niin tarvitsemme kokeneen ykkösmaalivahdin, mistä löytyy ja mistä raha. Toivottavasti se VAKUUTUS on olemassa ja siitä raha ulos ja maalivahdin hankintaan. Pelottavin tilanne on jos menemme pleijareihin maalivahti kaksikolla Tervo - Järvinen... Perun aikaisempia puheitani ja pidän Tervon hankintaa virhearviona, Järviselle olisi pitänyt antaa mahdollisuus

Näillä muutoksilla tämä kausi.

Ensi kausi onkin jo aivan eri juttu...

Kauden 2004 - 05 lähtökohta on erikoinen siinä mielessä että tulee NHL lakko, joka koskee myös suurta osaa AHL joukkueita. Suomalaisia on Atlantin takana muistaakseni n. 60 - 80 (??) eli kolme joukkueellista. Jo pelkästään nämä sekoittavat markkinat täysi.
On selvää ettei kaikille pelaajille riitä pelipaikkoja sillä palkalla, jolla he pelaavat tällä hetkellä, mutta, mutta... Väitän että suuri osa ns. huipuista, varsinkin nuorista, haluaa pelata kauden, sillä välivuosi ei ole kovin hyvä ratkaisu, jos haluat pelata NHL:ssä tulevaisuudessa. Tästä syystä en näkisi ihmeenä jos Jokereiden ykkösketju olisi Selänne - Sakic - Kariya tai että TPS:n hyökkäyksessä olisi Koivu ja Fedorov. Tälläisiä tuskin tänne saadaan, mutta uskoisin että kohtuu hintaisia nuoria NHL pelaajia tänne on mahdollisuus saada. Maalivahti ja osa kakkoskentästä sekä kolmos - neloskenttä meillä on jo eli

Langkow

Tuominen - Virkkunen

Sorokins - Peltonen

Kuusela - Kiilholma - Wesslin

Rontti - Valli

Ketola - Kuparinen - Joensuu

Törnvall - Karhiniemi

Näistä nimistä Wesslin ja Törnvall ovat sellaisia joitka voisi päästää lähtemään, eikä Kiilholmalla, Rontilla tai Karhiniemellä ole sopimusta ensi kaudesta. Lisäksi mm. Halava, Härkälä, Tasku, Päivinen ja Takala ovat sellaisia joiden tulisi jossain vaiheessa päästä kokeilemaan.

Nyt vaan hankkimaan ykköskenttää, nimistä en lähde spekuloimaan, sillä agenteilla on ensi kaudeksi tarjota todellisia nimiä. Mutta jatkuvuus täytyy muistaa sillä tuskin lakko vuotta kauempaa kestää ja palataa taas arkeen. Mielestäni meillä on hyvä tilanne, koska meillä on kaksi tulevaisuuden kenttää.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Hra Punajuuri
....Vaikka Sheriffillä näyttäisi tällä kaudella olevan ongelmia itseluottamuksen kanssa, mikä heijastuu niin pelillisistä otteista kuin tuskastuneista ilmeistäkin, on hän mielestäni parhaimmillaan liigan puolustajaeliittiä. Loistava pelikäsitys, ulottuva, puolustaminen taidolla eikä voimalla, kohtuulliset avaukset ja hyvä laukaus muodostavat tasapainoisen kokonaisuuden, jota voi olla vaikea saada korvattua ainakaan yhtä huokeasti.

6) Virkkunen. Odotuksiini nähden kausi on ollut toistaiseksi erinomainen. Johtunee kuitenkin siitä, että en osannut mieheltä mitään odottaa. Viime kädessä Virkkusessa ei kuitenkaan ole mitään sellaista erityisominaisuutta, miksi hänet pitäisi pitää joukkueessa. Varsinkin jos joukkueeseen tulee Marjamäki, Virkkuselle en löydä sijaa majatalosta.
Punis

Aikalailla mielipiteeni menee yhteen punajuuren kanssa, mutta kohtaan viisi ja kuusi puuttuisin. Kohdassa viisi puutun lauseeseen: "pahoin pelkään että". Älä pelkää ;).

Loistavan pelikäsityksen omaavalla puolustajalla katsoisin olevan valmiuksia kiekolliseen pelaamiseen ja pelin rakentamiseen. Ässillä on joukkueessa todella vähän kiekollisia+rakentavia pakkeja. Vallista sellainen voi tulla. Uskaltaa jo nyt pelata rohkeasti, mutta virheitä tulee vielä nykyään liikaa. Ikää miehelle ja myös vastuuta samaan malliin niin eiköhän Toivola miehestä kunnon pakin tee (Ja pilkunviilaajille ei kannata lukea kuin piru raamattua). Toinen kiekollinen rakentava pakki on Sorokins, joka nyt on sairastuvalla. Pakisto kaipaan mielestäni tällä hetkellä Olegsin käsiä/pelintekoa/liikkuvuutta. Steveä en sellaiseksi rakentavaksi pakiksi kutsuisi. Mielestäni hänen lavastaan on harvoin lähtenyt niitä pitkiä/lyhyitä oivaltavia syöttöjä (No peliä katsotaan eri tavalla ja ehkä tähän voi vaikuttaa se, mitä haluan nähdä mutta tätä mieltä olen). Ulottuva mies kylläkin on, mutta ei käytä avujansa hyväkseen. Pehmeä kokoonsa nähden ja ei osaa luistella takaperin jolloin syntyy koomisia tilanteita, missä mies ottaa hyökkääjän takapuolella vastaan ja yrittää ottaa kiekkoa pois selin. Tarkkailkaa (Hifk pelissä tälläisiä pari kertaa. Oikeen hymyilytti. Se siitä kiekollisuudesta :). Hyvä laukaus. Allekirjoitan tämän. Ja tämä mies myös käyttää sitä ja on tilastossa sijalla 16 kun otetaan mukaan kaikki pelaajat. Olegsin suurin miinus ja iso miinus on olemattomat voimat, mutta merkkausvirheitä ja oman pään tilanteista ohiajamisia miehellle tulee vähemmän kuin Stevelle.

Ulkomaalaiskiintiön laskiessa neljään on erityisesti vierastyöläisiin kiinnitettävä huomiota. Langkow+Sorokins= ykkösmaalivahti ja kiekollinen pakki. Tärkeitä rakennuspalikoita joukkueessa. Mielummin näkisi Olegsin kiekkollisena kuin punajuuren hieman kaipaaman Steven (näin ymmärsin). Kotimainen ykkössentteri maksaa niin paljon että siihen kuluu yksi ulkomaalaispaikka, joten eiköhän tämä sulje pois Fandulin ja Bergeronin (on pakko). Omasta pakasta ei vielä löydy tuolle ykkösentterin tontille ketään. Jäljelle jää vielä yksi paikka. Käytetäänkö se pakkiin vai laituriin. Keskushyökkääjään ei ainakaan sillä tuolla osastolla Ässillä löytyy miehiä. Ensikauden kakkossentteri kait löytyy nykyisestä ryhmästä. Toivottavasti kehitystä tapahtuu. Joten kaippa se laituri on.

Kohdan kuusi Virkkuseen sen verran, että en mitenkään usko miehen suuntaavan minnekään. Ei ole epäonnistunut ja Ässien selvä pyrkimys ja mission on ottaa pelaamaan miehiä, mitkä ovat polkeneet urallaan paikoillaan ja haluavat kehittyä. Sopimuskin näyttää olevan 2005 joten tuskin kehitysprojektia yhteen vuoteen jätetään. Kyllä joukkueesta aina yksi duunari paikan löytää. Sen sijaan tarjoan kohtaan kuusi kestoinhokkiani Pöllästä. No samat sanathan tähän Joensuun poikaan pätee, mutta tämä kausi on ollut niin paha tason alennus että en voi kuin ihmetellä sen lupauksia antaneen viimekauden jälkeen. Halpoja miehiä kummatkin ovat. Pölläselläkin on sopimus vuoteen 2005 joten ensikaudella taidamme nähdä vielä kummatkin kokoonpanossa.

Edit: TosiFani luki ajatuksiani paremmin ja ilmaisi Pölläsen vaihdon. Tehkäämme noin.

Vielä Lassilasta. Eikös Lassilalle sorvattu kahden vuoden sopimus, mitä oikeen Turunsanomissakin esiteltiin keskiaukeaman jutulla. Olen saanut sellaisen käsityksen (tämä vain näppituntumaa) että TPS:n organisaatiolla nyt jonkunmoisia tulevaisuuden suunnitelmia miehen varalle olisi. Miksi siis pitkä sopimus. Vai sekoitanko minä nyt miehen johonkin muuhun ?

Oloneuvos voisi valaista Lassila asiaa.
 
Viimeksi muokattu:

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Mitä?

Viestin lähetti TosiFani
Tällä hetkellä meillä on Lassila, mutta kuinka kauan. Olen kuullut että Langkow:n vamma vaatii leikkauksen ja on riski ettei pelaa koko kaudella. Lisaksi olen kuullut että Lassila on ns. ulostettu TPS:n paidasta, koska ei tule toimeen Koivun kanssa.
Joo ja minä kuulin juuri, että Langkowin mahdollisessa leikkauksessa on kyse sukupuolenvaihdoksesta. Ai mistä kuulin? Kaveri heitti tuolta sohvalta.

Anteeksi tökerö huumori, mutta tämä Lassilan "ulostaminen" on nyt sen verran vakava juttu, että kuulisin mieluusti lisää. Voiko joku TosiFania pidempään seurannut vahvistaa, että pitääkö hemmon huhut yleensä kutinsa?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ensi kauden sopimustilanne:
35 Scott Langkow (mv) 28 v 180 cm / 86 kg / L 2005

puolustajat
6 Pasi Peltonen (p) 31 v 186 cm / 90 kg / L 2006 (2007)
16 Atte Valli (p) 19 v 177 cm / 90 kg / L 2005
23 Olegs Sorokins (p) 30 v 178 cm / 80 kg / L 2005
26 Iikka Törnvall (p) 21 v 182 cm / 82 kg / L 2005

hyökkääjät
8 Kristian Kuusela (h) 20 v 174 cm / 80 kg / R 2005
9 Samu Wesslin (lh) 28 v 180 cm / 90 kg / L 2005
18 Jesse Joensuu (lh) 16 v 190 cm / 86 kg / L 2006
19 Pasi Tuominen (h) 29 v 185 cm / 94 kg / R 2006
22 Teemu Virkkunen (lh) 25 v 183 cm / 80 kg / L 2005
24 Tomi Pöllänen (lh) 25 v 179 cm / 80 kg / L 2005
29 Tuomo Harjula (lh) 26 v 175 cm / 78 kg / L 2004 (2005)

Näistä mielestäni marginaalipelaajia (lähinnä turhia) ovat Törnvall, Pöllänen ja Harjula. Ainakin kaksi ensinmainittua voisivat saada statuksekseen "sopimus purettu yhteisymmärryksessä". Jatkosopimukset rustaisin pakistosta Rontille ja Gladille sekä hyökkäyksestä Kivenmäelle, Kiilholmalle, Kupariselle, Ketolalle ja Saloselle. Myös Korpisalolla on oikeus jatkaa niin halutessaan, hinnasta voidaan joutua tinkimään mutta jokainen on varmasti samaa mieltä että Jarkalla on mandaatti jatkaa Ässissä juuri niin kauan kuin itse haluaa. Shirreffsistä on "pakko" luopua, koska ulkomaalaisten määrä putoaa eikä mies mielestäni täytä puolustuspäässä puolustajavahvistuksen vaatimuksia.

Hankintoihin on pakko laittaa right-puolen pakki joka mahtuu kahteen ensimmäiseen kenttään, tarvitsisi melkeimpä olla kotimainen ulkomaalaiskiintiön takia ja toinen pakki joka tullee AHL:stä eli Levokari, varsinkin jos Glad ei jatka meidän on saatava Paulin nimi sopimukseen. Meikäläisen märkä uni (copyright Arska) Tommi Rajamäki ei varmaankaan ole realistinen vielä miehen sopimustilanteen takia, sopimus Timrån kanssa loppuu vasta 2005. Toisaalta haluaisin pitää Fadun, mutta kun ulkomaalaiskiintiö pienenee siihen ei taida olla mahdollisuutta. Kaksi ulkomaalaista sentteriä olisi minun listallani. Toinen voi olla myös maaleja tekevä laituri, mutta kun Ässien sentteritilanne on turhan kapoinen on mielestäni hankittava pari playmakeria. Uskoisin ainakin Wesslinin palaavan tasolleen ensi kaudella kun loukkaantumiset eivät vaivaa joten siinä on potentiaalinen maalintekijä. Itseäni oudoksuttaa myös Tuomisen hukattujen paikkojen määrä. Toinen potentiaalinen 15 maalin mies ei ole tehnyt kuin kolme tällä kaudella. Patu on kuitenkin rightpuoleisena ensi kaudella tärkeä targetpelaaja varsinkin jos Jarkka lopettaa.

Ja siitä on lähdettävä Mikonkadulla että Marjamäki pelaa meillä tai CHL:ssä, mihinkään muuhun liigajoukkueeseen hän ei saa mennä. Painahan se mieleesi Tami!

Omia junioreita on nostettava liigarinkiin kesäksi kunnolla. Puolustajista ainakin Karhiniemi ja Härkälä sekä hyökkääjistä ainakin Tasku, Malen, Peltomaa, Huhtanen ja Halava. Ne jotka kavereista osoittavat kykenevänsä harjoituksissa ja harjoituspeleissä pelaamaan liigassa myös pelaavat siellä. Karhiniemelle kyllä tuntuu käyneen samoin kuin Törnvallille elikkä kehitys on jostain syystä tyssännyt. Itseäni vain vituttaa Toivolan tapa rangaista nuoria virheistä penkittämällä. Ja toisaalta esimerkiksi Bergeron tai Shirreffs saavat munata miten tahtoo eikä penkki kutsu (Fandulia kylläkin kutsui). Mukaan rinkiin on otettava myös Mikko Peltonen sillä edellytyksellä että mies tosiaan hankkii voimaa kesällä. Hemmetti, miehellä olisi edellytykset, sekä koko että taito vaikka mihin asti vain mutta voimapuoli on todella surkea. Tuskin olen ainoa joka uskoo Ässien luottaneen Mikon kehittyvän huippusentteriksi, jonka oletettiin korvaavan paikalliskilpailijaan playoffeja pelaamaan lähtenyt sentteri. Pari muutakin kasvattia on otettava takaisin ensi kesän rinkiin eli KooKoon Janne Mäkelä ja Ahmojen Patrik Forsbacka. Olisin valmis antamaan näyttöpaikan myös Tutossa pelaavalle Janne Laitilalle, ei Ässät siinä mitään häviä että kesäreeneissä ja harjoituskaudella rinki on iso joista voidaan valita parhaat pelaamaan. Ehkä Mestiksestä löytyisi tuo haikailemani rightin pakkikin kokeelle.
 
Viestin lähetti hörkkö
Ajattelin nostaa tämän ketjun esiin, sillä nyt on mielestäni ajankohtaista aloitta spekulaatiot siitä, että tapahtuuko Ässissä minkäänlaista pelaajarumbaa ennen siirtomarkkinoiden umpeutumista.

Säännöt sanovat seuraavaa: §4 Keskustelu yhdestä aiheesta tulee käydä saman otsikon alla.

Hienosti alkanut keskustelu jatkukoon tästä eteenpäin tässä omassa ketjussaan. Aihe on kuitenkin eri kuin Näillä mennään-ketjussa, joka käsitteli viime kevään kuvioita.
 

ÄssienÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
mies nimeltä Pöllänen

Karmeaa kritiikkiä taas Pöllästä kohtaan useissakin ketjuissa. Miehen kuuluisi ehdottomasti päästä kokeilemaan ykkös tai kakkosketjuun. Taaskin kun sai peliaikaa Oulussa niin heti tuli komea vierasvoitto 2-6 eli heti alkoi tapahtua ku Pöllänen pääsi kehiin. Näin se vain on.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ajatuksia...

Enpä olisi kovin innokas tekemään mitään suuria muutoksia rosteriin tätä kautta silmällä pitäen. Joka tapauksessa Ässät ei pysty hankkimaan sellaista pelaajaa, joka olisi ilmiselvä vahvistus vain paikalle saapumalla, vaan edelleen Ässien peli perustuisi tietyn systeemin noudattamiseen ja siihen uskomiseen. Joukkueen kiistaton heikkous on ratkaisijoiden puute silloin kuin joukkuepeli ei toimi. Kääntäen hyvänä päivänä Ässillä on neljä lähes tasavertaista ketjua. Lisäksi Ässien pelillinen tavoite ei ole tässä keväässä, vaan tällä hetkellä luodaan edellytyksiä seuraaviksi vuosiksi. Samoin ensi kaudella Ässien ei mielestäni kannata lähteä hötkyilemään mahdollisten NHL-miesten perään, koska omia (halpoja ja hyviä) ei ole. Saatavissa olisi kovalla hinnalla keskinkertaisuuksia (parhaat Venäjälle, Sveitsiin, Ruotsiin ja Suomen suurseuroihin), jotka pelaisivat käytännössä yhden kauden ja tyhjentäisivät pikku hiljaa täyttyvän kassan.

Mutta ensi mitä pitäisi tehdä tällä kaudella? Mielestäni rosteripuolella ei juuri mitään. Jos joku haluaisi ehdottomasti ostaa Ässistä Tuomisen ja Harjulan, antaa mennä. Ei taida kuitenkaan löytyä halukkaita. Bergeronin ja Fandulin vaihtaminen selvästi parempiin miehiin ei taida olla realistista lyhyellä tähtäimellä.

Kummallekaan en näe roolia ensi kauden Ässissä, mutta tämä kausi mennään näillä. Pitäisikin keskittyä maksimoimaan hyviä ominaisuuksia ja painamaan heikkoudet vastustajien ulottumattomiin. Ensin tapaus B. B:llä on hyvä pelisilmä ja kyky lukea peliä. Esim. Hörkönkin mainitsema tilanne, josta Ässät siirtyi 5-4 johtoon Saipaa vastaan. Saipan jäähy oli juuri päättynyt ja B. sai irtokiekon maalin Saipan maalista katsoen oikealla. Saipan pelaajat pyrkivät sumputtamaan maalinedustan, kuten tehdään aina jäähyn päättyessä, jos paine on omalla alueella. B pelasikin kiekon siniviivalle, josta Jarkko Glad pääsi vetämään vastakiekkoon kohti täysin maskissa olevaa maalivahti. No, veto meni ohi ja Kivenmäkin pääsi pistämään kiekon toiselta kulmalta sisään. Mutta sinällään näkisin, että Bergeronin oivallus oli täysin ratkaiseva. Samalla tavalla ylivoimapelissä B asema vastustajan maalin sivustalla (vasemalla, jos Mave pyörittää tai oikealla, jos Jarkka pyörittää) sekä nousu maalin eteen kun kiekko pelataan viivaan on täysin ratkaisevaa ylivoiman tuloksellisuuden kannalta. Se mitä B. ei osaa tehdä, on kiekon kuskaaminen keskialueella ylivoiman sisääntuonnissa. B:n pitäisi keskittyä plokkaamaan vastustajan karvaajia ja antaa Maven tuoda kiekon sisään. Kiekon sisään tuonnin jälkeen B:n pitää pystyä tarjoamaan Mavelle helppo syöttölinja. Selkeästi toinen asia, jota B ei osaa tehdä, on oman pään aloittaminen. Oman pään aloitusta ei saa hävitä, vaan siitä pitäisi ottaa periaatteessa aina tasapeli, jolloin puolustava joukkue saa miesylivoimansa turvin kiekon haltuun enemmin tai myöhemmin. B ei osaa ottaa aloituksesta tasapeliä, vaan yrittää voittaa niitä ns. Satanolla. Tällöin tulee liikaa häviöitä ja melkeinpä väittäisin, että B:n miinuksista noin puolet on peräisin näistä aloitustappioista omalla alueella. Tässä pitäisi käyttää esim Mave aloittamassa tai sitten peluuttaa niin, että Gladin Jakke pelaa Bergeronin ketjun takana ja voisi ottaa kaikki oman pään aloitukset. Glad on nimittäin Ässien paras aloittaja, miettikääpä mitä se kertoo hyökkääjien aloitustaidoista.

Fadun suurimmat puutteet ovat taas fyysisyys ja ainakin menneinä aikoina asenne. Nyttemmin näyttää asennepuolella paremmalta. Fyysistä peliä Fadu ei pysty eikä myöskään halua pelata, joten ketjukaverit on valittava sen mukaan. Luultavasti Tuominen ja Virkkunen on katsottu parhaiksi vaihtoehdoiksi siinä tapauksessa, että lähdetään liikkeelle puolustuspäästä. Tuominen on ainakin kooltaan ja ehkä myös voimiltaan Ässien hyökkäyspään kärkiosasto ja Virkkunen niin ikään on keskimääräistä patahyökkääjä kookkaampi. Hyökkäyspäässä ollaan sitten menetetty selvästi juonikkuutta ja Fadun läpisyöttöjä ei ole kyttäämässä kuin Virkkunen satunnaisesti. Esimerkiksi Pöllänen toisi Fadulle varmasti enemmän syöttöpisteitä, mutta vastaavasti myös omissa soisi enemmän. Varsinkin Tuominen on menettänyt tehonsa täysin hyökkäyspäässä ja tästä taas kärsii Fadun pistepörssisaldo, mutta toisaalta tehotilasto pysyy suht mukavissa lukemissa. Lisäksi Fadun takana pelaa pääasiassa Glad, joka on omassa päässä ollut selvästi paras ässäpakki.

Muista miehistä sen verran, että Shirreffs on mielestäni erittäin hyvä vahvistus. Steve on kärsinyt paljon Pele Peltosen luokattattomista otteista. Heti kun Pele on parantanut omaa peliään edes lähelle omaa tasoaan on Shirreffsin peli niinikään parantunut. Lisäksi Stevellä on ässäpuolustuksen ainoa laadukas laukaus tai ainakin hän pystyy käyttämään sitä ilman viiden minuutin harkinta-aikaa. Sorokinsin pelissä silmään on lähinnä pistänyt kiekon liiallinen hautominen ja sinällään näppärät pyörähdykset, jotka eivät kuitenkaan vie peliä kovinkaan paljon eteenpäin, koska edes omat hyökkääjät eivät tiedä mitä odottaa seuraavaksi. Itse pitäisin siis Shirreffsin, jos pakistoon mahtuu tulevalla kaudella vain yksi ulkomaalaispakki. Toisaalta pakiston rakentaminen ainoastaan yhden ulkomaalaispuolustajan varaan edellyttää selvästi pakkiostoksilla käymistä kotimaassa ja pahaa pelkään, että Ässien budjetilla ei kovin laadukasta tavaraa ole tarjolla. Mahdollinen vaihtoehto ulkomaalaispaikan vapauttamiselle voisi olla maalivahtiosasto. Teemu Lassila ei ole vielä erityisesti vakuuttanut, mutta otteista näkee, että pelituntuman kasvaessa alkavat myös kiekot jäädä räpylään entistä tukevammin. Turussa lienee melkoista ylitarjontaa maalivahdeista ensi kaudella, koska ison veden toisella puolella pelaavat pikku Kipru, Hurme ja Niittymäki. Lisäksi Karjalaisella on kiinnitys ensi kaudesta, kuten myös Lassilalla. Joten, jos Ässät mielyttää organisaationa Lassilaa, ei miehen saaminen ensi kaudeksi Patapaitaan olisi ollenkaan mahdotonta. Käsittääkseni Lankun vamman laadusta ei taida kukaan tietää ihan varmaan, välillä mies on valmis itse pelaamaan huomenna ja seuraavana päivänä puhutaan leikkauksesta. Joka tapauksessa Tami teki mielestäni vähän hätiköidyn ratkaisun sainatessaan Lankun välittömästi, kun kävi ilmi etteivät Nurmiset, Varikset ja Holdenit taidankaan kurvailla Porin jäällä ainakaan punaisessa paidassa ja kun se lehdistötilaisuuskin on jo huomenna. Itse kuvittelen, että puolella käytetystä rahamäärästä olisi irronnut suurin piirtein saman tason molari. Ei ehkä taidoiltaan Lankun tasoa, mutta kovalla taisteluasenteella ja koko pelin hereillä ololla paikkaa paljon. Lankkuhan olisi ilman muuta NHL:ssäkin ykköskassariainesta, jos vain pää kestäisi ja otteet olisivat tasaisia. Lankkuhan on taidoiltaan esimerkiksi valovuoden P. Nurmista edellä, mutta se tahtopuoli ei sitten riitä ihan huipulle.

Hyökkkäyspäähän ensi kaudeksi tarvitaan lisää palikoita ykkösketjuun ja ainoastaan ja vain ykkösketjuun. Kiilholma nousee kakkossentteriksi, Kuparinen ja Ketola taistelevat kolmosen paikasta. Kuusela on joko ykkösen tai todennäköisesti kakkosen toinen laita. Virkkunen voisi olla kakkosen puolustava laituri, eli ketjuna Kuusela-Kiilholma-Virkkunen. Kolmoseen Salonen-Kuparinen-Wesslin, nelonen vaikka Forsbacka-Ketola-Joensuu. Ykkösketjuun ovat valmiina olemassa periaatteessa laitahyökkääjät, varsinkin jos Korppi jatkaa ja Kivenmäki tekee jatkosopimuksen. Edelleen käytettävissä voisivat olla Pöllänen ja Marjamäki, joten periaatteessa kahdelle paikalle olisi neljä ehdokasta. Lisäksi ensi kaudeksi pöytäänkirjaan saa vain 18 kenttäpelaajaa, joten mitään ylisuurta rosteria ei kannata hankkia hyökkäyspäähän muiden joukkueiden pelaajapenkkien äärilaidoista. Eli tarvitaan yksi sentteri koodinimellä Holden. Ei välttämättä mikään NHL-pelaaja, vaan vajaa kolmikymppinen farmipistelinko, minkä kanssa voisi yrittää ensi syksynä hyvissä ajoissa parin vuoden jatkoa. Eli siis mielestäni hyvin voitaisiin luopua Oulun pikajunasta ja myös oma kasvatti Tuominen osuu sen verran harvoin vastustajan maaliin, että paikkaa pitäisi tarjota välillä muille miehille. Toivottavasti Tuomisen sopimus on jollain tasolla optionaalinen myös Ässien puolelta. Pölläsessä näen huomattavasti enemmän potentiaalia kuin moni muu täällä kirjoittava. Mielestäni Toivola toistaa viime kauden virheensä istuttaessaan Pöllästä penkillä. Ainakin viime kaudella Ässät alkoi voittaa pelejä Pölläsen latoessa maaleja, kun pääsi kentälle. Pidän Pöllästä kuitenkin Ässien monipuolisempana maalitekijänä, nopeus riittää läpiajoihin, laukaus on hyvä ja kiekon suojauskin kohtuullinen.

Marjamäestä sen verran, että kaiken hypetyksen keskellä kaverin kiekollinen osaaminen oli minusta pelottavasti taantunut. Suhteellisen monta tilanteen tynkää karkasi käsistä, kun kiekko lipsahti lavasta tai mies kaatui yhtäkkiä nenälleen ilman mitään kontaktia, vähän kuin B Isonmäessä tällä kaudella. Vielä ei ole varmasti mitään menetetty, mutta jos Masi aikoo nuolla isoja taaloja tulevaisuudessa tarvitaan ehdottomasti enemmän taitoharjoitteita alle eurooppalaisessa valmennuksessa. Kuitenkin on aika vaikea uskoa, että suomalainen hyökkääjä voisi nousta taalaliigaan puhtaasti fyysisenä pelaajana, vaan aina tarvitaan vahva luistelu plus taitavat kädet ja pää.

Puoluspäässä kotimaisen runkon voisivat muodostaa Peltonen, jonka on pakko parantaa, Rontti, Glad, Boman ja Valli. Törnvallin kehitys on mennyt alaspäin ja Iikan varaan ei auta laskea mitään. Sopimus Iikalla taitaa kattaa myös tulevan kauden, joten käytettävissä mies joka tapauksessa on. Kahta runkopelaajaa puolustus huutaa ja tietysti tilaa on kahdelle miehelle ulkomailta, jos hyökkäys rakennetaan ainoastaan ykkössentterin hankinnan varaan tai sittemmin hurjemassa skenaariossa hankintaan maalivahti kotimaasta ja saadaan myytyä Lankun soppari.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vero puhuu taas asiaa

Olen pitkälti samaa mieltä veron kanssa esimerkikiksi siitä, että Pasi Tuomisen pitkä sopimus on rasite Ässille. Hänen palkkansa tuskin on ihan huonoimmasta päästä, kun taas peliesitykset ovat täysin surkeat.Joukkue ei tarvitse, eikä voi pitää keskinkertaisia sarjajyriä palkkalistoillaan, jos ne eivät ole todella halpoja.
Tänä vuonna ei vaihdoilla enää paljon joukkuetta vahvisteta, mutta palkkakuluja voitaisiin säästää, jos joku esimerkikiksi Tuomisen huolisi, niin jäisivät nekin rahat ylimääräiseksi ensi kautta varten.
Kuusela, Kuparinen,Virkkunen ja muut nuoremman kaartin edustajat ovat ne, joilla täytetään kolme viimeistä ketjua, mutta ykkösketjun voisi rakentaa niin, että Kivenmäki saisi rinnalleen kaksi todellista vahvistusta.
Puolustukseen täytyy löytää kotimaisia heppuja pelkästään siksi, että maalin/pelintekijää tämä joukkue kaipaa, varsinkin ylivoimaan.
Kyllä tälläkin porukalla vielä play offeihin mennään, mutta kuinka pitkälle ilman maalintekijää, se jää nähtäväksi...
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Ajatuksia...

Viestin lähetti vero

Lisäksi Stevellä on ässäpuolustuksen ainoa laadukas laukaus tai ainakin hän pystyy käyttämään sitä ilman viiden minuutin harkinta-aikaa.
Heh, tämä kyllä hieman huvitti muuten hyvässä kirjoituksessa. Shirrffsillä kestää se laukas aivan mahdottoman kauan, paljon kauemmin kuin Sorokinsilla. Saisi opetella laukomaan nopeampaa niin tulosta tulisi paljon enemmän...

Lankkuhan olisi ilman muuta NHL:ssäkin ykköskassariainesta, jos vain pää kestäisi ja otteet olisivat tasaisia. Lankkuhan on taidoiltaan esimerkiksi valovuoden P. Nurmista edellä, mutta se tahtopuoli ei sitten riitä ihan huipulle.
Minulle on ainakin pistänyt silmään, että Lankku pelaa parhaiten juuri paineiden alla (esim. Lukko peleissä joissa on suuret panokset ja paljon yleisöä on Langkow ollut kuin muuri) Ja olen noista taidoistakin erimieltä. Lankkuhan on aika kankea, eikä taidoiltaan mikään huippuvahti, mutta tietää mihin kiekko tulee ja osaa peittää ne vedot todella hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Re: Ajatuksia...

Viestin lähetti vero
Muista miehistä sen verran, että Shirreffs on mielestäni erittäin hyvä vahvistus. Steve on kärsinyt paljon Pele Peltosen luokattattomista otteista.
Muuten ollaan samoilla linjoilla, mutta tästä kyllä eri mieltä.

Mielestäni on juuri päinvastoin. Peltonen on kärsinyt ja kärsii siitä että Shirreffsillä ei ole minkäänlaisia puolustustaitoja. Eikös jo junioreissa opeteta että jos toinen pakki joutuu kulmaan niin toinen jää maalin eteen varmistamaan. Steve taas tekee päinvastoin. Kuinka usein onkaan käynyt niin että Peltonen on ollut toisessa kulmassa niin Steve lähtee toiseen. Ja sitten kiekko maalin eteen ja varsinkin jos kentällä on vielä ollut Berseroon niin siinä maalin edessä on todennäköisesti vastustajan hyökkääjä avopaikassa. Peltosen vikahan se on, ainakin Poliisikonstaapelin ja muiden Peltosen antifanikerhon jäsenien mielestä. Tai vastaavasti molemmat kaverit ovat maalin takana samaan aikaan. Joskus on käynyt niin että molemmat ovat nousseet liikaa ja vastustaja on saattanut päästä läpiajoon.

Tuominen taas on mielestäni ihme häiskä. Mies on tehnyt parhaalla kaudellaan 17 maalia ja kerran 13 maalia sekä muutenkin liki kymmentä (niillä kausilla kun on saanut vastuuta) mutta Ässissä saldo on kolme maalia per kausi ja lisäksi loukkaantumisia. En kuitenkaan olisi Patua vaihtamassa, helvetin tärkeä pelaaja omassa päässä ja pukukopissa. Ainoana vikana on se että säästelee kutiaan liikaa koska laukaus on kuitenkin melko hyvä ja kovakin. Ei silti, olisi mies viime kaudellakin ollut lähellä tuota maagista kymmentä maalia jos kaikki tolppakudit olisivat menneet sisään. Miten kukaan voi ampua niin paljoa tolppiin kuin Patu?
 

Hra Punajuuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat HIFK:lle
Palautetta ajatuksista

Muutama lyhyt kommentti veron ansiokkaaseen analyysiin, jonka pystyn kovinkin suurelta osin allekirjoittamaan.

Viestin lähetti vero
Samoin ensi kaudella Ässien ei mielestäni kannata lähteä hötkyilemään mahdollisten NHL-miesten perään, koska omia (halpoja ja hyviä) ei ole. Saatavissa olisi kovalla hinnalla keskinkertaisuuksia (parhaat Venäjälle, Sveitsiin, Ruotsiin ja Suomen suurseuroihin), jotka pelaisivat käytännössä yhden kauden ja tyhjentäisivät pikku hiljaa täyttyvän kassan.
Nimenomaan näin. Merkittävien eurokasojen työntäminen alemman tason NHL-pelaajien taskuun ei liene viisasta, vaan pikemminkin kannattaa scoutata pelaajia, joista olisi joukkueelle iloa yhtä kautta pidemmälläkin tähtäimellä. Jos näihin Suomen suurseuroihin NHL-miehiä värvätään (kuten esim. Hjalliksen uskon tekevän), he vievät väistämättä joidenkin pelaajien pelipaikan. Koska kovin suurta rosteria suomalaisseuroilla ei ole varaa pitää yllä, vapaille markkinoille saattaa tulla mielenkiintoisiakin nimiä, jolloin Ässien kannattanee olla hereillä.
Viestin lähetti vero
Muista miehistä sen verran, että Shirreffs on mielestäni erittäin hyvä vahvistus. Steve on kärsinyt paljon Pele Peltosen luokattattomista otteista. Heti kun Pele on parantanut omaa peliään edes lähelle omaa tasoaan on Shirreffsin peli niinikään parantunut. Lisäksi Stevellä on ässäpuolustuksen ainoa laadukas laukaus tai ainakin hän pystyy käyttämään sitä ilman viiden minuutin harkinta-aikaa. Sorokinsin pelissä silmään on lähinnä pistänyt kiekon liiallinen hautominen ja sinällään näppärät pyörähdykset, jotka eivät kuitenkaan vie peliä kovinkaan paljon eteenpäin, koska edes omat hyökkääjät eivät tiedä mitä odottaa seuraavaksi. Itse pitäisin siis Shirreffsin, jos pakistoon mahtuu tulevalla kaudella vain yksi ulkomaalaispakki.
En siis sittenkään ole (ainakaan ainoa) outolintu, kun näen Shirreffsin merkityksen joukkueelle tärkeämpänä kuin Sorokinsin. Toki myönnän, että Shirreffs ei ole pelannut omalla tasollaan eikä laukaus ole lähtenyt niin hanakasti kuin pitäisi ainakaan loppuvuodesta näkemissäni otteluissa, mutta perusosaaminen Shireffsillä on kuitenkin luokkaa Sorokinsia parempaa lähes kaikessa muussa paitsi luistelussa. Sorokins elää liiallisesti kiekosta, mikä ei ole eduksi joukkueelle. Tyyli muistuttaa lähinnä Jyrki Lummetta maajoukkueessa: kiekon kuskaukset ja piruetit hidastavat hyökkäysten käynnistymistä. Lisäksi puolustuksessa lähes aina Oleg valitsee kiekon miehen sijaan, mikä on tuhoisa ratkaisu huipputaitavien hyökkääjien kanssa (mm. syksyllä Espoossa Oleg toimi jatkuvasti Calounin pujottelukeppinä).
Viestin lähetti vero
Pölläsessä näen huomattavasti enemmän potentiaalia kuin moni muu täällä kirjoittava. Mielestäni Toivola toistaa viime kauden virheensä istuttaessaan Pöllästä penkillä. Ainakin viime kaudella Ässät alkoi voittaa pelejä Pölläsen latoessa maaleja, kun pääsi kentälle. Pidän Pöllästä kuitenkin Ässien monipuolisempana maalitekijänä, nopeus riittää läpiajoihin, laukaus on hyvä ja kiekon suojauskin kohtuullinen.
Ennen kauden alkua löin vetoa työpaikan erään HIFK-fanin kanssa omien joukkueiden parhaasta maalintekijästä. Meikäläisen veikkauksena oli Pöllänen, hänen Kuhta. Veto hävittäneen tyylikkäästi, mutta osan tästä tulevasta nestemäisen aineen hallinnan siirrosta laitan nimenomaan Toivolan piikkiin. Kovin monta ottelua Pöllänen ei alkukaudesta saanut kakkosketjussa pelata, kun jo alkoivat itseluottamusta syövät penkitykset. Yhtä pitkiä kuivia kausia on sattunut paremmissakin piireissä ilman valmennusjohdon reagointia. Pöllänen on joukkueen parhaita maalitekijöitä, mutta vaatisi rinnalleen ehdottomasti fyysisesti vahvat ja peliä tekevät pelaajat. Eikä esimerkiksi Harjulaa toiseen laitaan, kuten Toivolalla oli välillä mieltymyksenä. Kun Ässät ehdottomasti tarvitsi ratkaisurintaman laajentamista pappakentän ulkopuolelle ja koska Pölläsestä ei ole mitään hyötyä kolmos- tai neloskentässä, siirtäisin Pölläsen tästedes Virkkusen tilalle Fandulin ja Tuomisen rinnalle. En myöskään lähtisi luopumaan miehestä ensi kaudeksi, vaan toivoisin, että miehen voimapuoli kehittyisi puntilla tai purkilla.
Viestin lähetti vero
Marjamäestä sen verran, että kaiken hypetyksen keskellä kaverin kiekollinen osaaminen oli minusta pelottavasti taantunut. Suhteellisen monta tilanteen tynkää karkasi käsistä, kun kiekko lipsahti lavasta tai mies kaatui yhtäkkiä nenälleen ilman mitään kontaktia, vähän kuin B Isonmäessä tällä kaudella. Vielä ei ole varmasti mitään menetetty, mutta jos Masi aikoo nuolla isoja taaloja tulevaisuudessa tarvitaan ehdottomasti enemmän taitoharjoitteita alle eurooppalaisessa valmennuksessa.
Taantumuksesta en osaa sanoa, kun en pojan pelejä ole aiemmin nähnyt. Suomi – Sveitsi –pelissä olin kuitenkin paikan päällä ja seurasin nimenomaan Marjamäen otteita, kun livenä yhden pelaajan seuranta on helpompaa kuin tv-kuvan kautta. Masi pelasi erittäin yksinkertaista peliä: kiekko lähimmälle miehelle tai laukaus kohti maali sekä puhtaita taklauksia ilman ajautumista pelin ulkopuolelle. Näissä ominaisuuksissa olisi raaka-aineita todellisen power forwardiin. Mutta, mutta. Kiinnitin huomion aivan samaan seikkaan kuin nimimerkki vero. Kiekollisena poika ei ihmeitä esittänyt. Kiekon hallinta ja erityisesti laukaisutekniikka näyttäisivät olevan kaukana hyvästä. Maaliverkot varmasti soisivat huomattavasti useammin ja paikka NHL-seuran power forwardina olisi ilmeinen, jos tekniikka olisi parempi ja esim. laukaus lähtisi toiseen malliin. Täytyy tosiaan toivoa tekniikkaa harjoitettavan vielä, tapahtuu se sitten vetten tuolla puolen, täällä puolen tai peräti Porissa.


Tämä nyt vain vähän sivusi varsinaista aihetta ”Tapahtuuko Ässissä minkäänlaista pelaajarumbaa ennen siirtomarkkinoiden umpeutumista. Ketä olisi syytä lähteä ja miksi? Ketä tilalle?”
Seuraavat jatkanevat varsinaisesta aiheesta.

Punis
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tätä asiaa on mielestäni melko vaikeaa lähteä spekuloimaan, ehkä siksi ettei Ässillä todellakaan taida olla varaa hankkia tuota lopullista ratkaisijaa.

Puolustajat näyttävät olevan paikoin melko ongelmallisia. Shirreffs on pelannut ailahtelevasti, välillä kaksi tyylikästä maalia siniviivan tuntumasta, ja välillä oman pään peli ollut aika karmeaa. Mitä tuohon laukaukseen tulee, niin esim. Saipa-pelissä Peltosella kesti liian kauan tuo latailu. Myös siis Pele on pelannut päin ********, mikä on sinänsä aika sääli, koska häntä joidenkin ihmisten, ja luultavasti valmennusjohdonkin taholta pidetään ikiässänä, hengenluojana, ja jonkin sortin pelastajana, joka on aina Ässien mies ja tulee tarvittaessa vaikka kiven alta jäälle.
Se että näistä kahdesta kaveruksesta jompikumpi kärsisi toistensa huonoista otteista, on ehkä totta. Molemmat ovat kuitenkin kokonaisuutena pelanneet huonosti, Shirreffsin muutamaa unelmapeliä, ja Pelen hienoja maaleja lukuunottamatta. Lego pelasi kohtalaisesti ennen loukkaantumistaan, ellei oteta lukuun näitä Sonja Lummemaisia piruetteja ja kikkailuja omassa päässä. Glad on ollut aika tasavahva kaveri koko kauden, joko pelaa hyvin, tai sitten ei. Yllättäjiin lukeutuu ehdottomasti Rontti, joka on pelannut perusvarmaa peliä, silloinkin kun muu joukkue on töppäillyt tuntuvasti. Pakeista en kuitenkaan usko kenenkään Ässiä jättävän ensi kaudella, ellei Valli sitten Legon paranemisen myötä lähde hakemaan mestiksestä peliaikaa, mene ja tiedä.

Maalivahdeista onkin sitten jo käyty eniten keskustelua, mutta voiko joku valaista minulle tätä Langkown tapausta. Korviini on kantautunut tieto, että jo mies loukkaantuu, saa Ässät vakuutuksesta 80 % hänen palkastaan? Jos näin on, niin onko tämä siis per/kuukausi vaiko per/ottelu? Tässähän voidaan siinä tapauksessa heittää ilmaan spekulointeja siitä, pitääkö Ässät kaveria tahallaan sairastuvalla, jotta saataisiin ylimääräistä rahaa ensi kaudeksi.
En kuitenkaan ymmärrä tätä logiikkaa, että Scottin loukkaantumisen myötä piti hankkia kaksi varamaalivahtia, koska näistä nuorempaan ei luotettu tarpeeksi. Lassilan otteet ovat olleet ailahtelevia, mutta on kuitenkin hoitanut tonttinsa kohtalaisesti. Uskon että ensi kaudella Järvinen taitaa lähteä try-outilla mestikseen ja Tervo siis jatkaan luukkumiehenä.

Hyökkäjistä voidaan aloittaa flopeilla Pöllänen ja Tuominen. Jälkimmäinen hankittiin "kalliilla" rahalla pelastajan rooliin. Hyvät otteet muualla, ja nyt paluu kasvattajaseuran paitaan, kuulostaa tuhkimotarinalta...
Kaukalossa kaveri on kuitenkin ollut täysin näkymätön, eikä hänellä mielestäni ole selkeää roolia joukkueessa.
Pöllänen onkin sitten aivan toinen tapaus, ja myös hän on melko näkymätön. Ei ole vakuuttanut otteillaan, eikä millään muullakaan. Tiedä sitten kärsiikö mies samasta kuin Järvinen, häneen ei yksinkertaisesti luoteta pätkääkään. Hienoa olisi nähdä tämä mestipyssy vielä joskus välkkyvissäkin valoissa.
Jättää Ässät ensi kaudella.

Sitten on tämä tapaus Masi Marjamäki. Yhtään miehen peliä en ole paikan päältä nähnyt, mutta pelottavan todennäköistä on, että jos mies pukee päällensä ässäpaidan, taidot menevät hukkaan jäähyboksissa. Tämä siksi että Masi on omaksunut pohjoisamerikkalaisen, hyvin agressiivisen pelityylin. Mikään kiekollinen ihanuus kaveri ei ole, noin tv:stä katseltuna, enemminkin tätä "maalinedessämaskimies"-tyyppiä joka tekee tulevasuudessa kaikki Ässien räkämaalit. Punnertajahan Masi on vailla vertaa, ja olisi kaikesta huolimatta mukava nähdä patapaidassa. NHL:ssä hän tulee pelaamaan 100 % varmuudella, joten saa nähdä jos Bostonin organisaatio vie hänet Ässiltä jo ensi kaudella...
 
Viimeksi muokattu:

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ottakaa nyt hyvät ystävät huomioon se että Tuominen on lähes koko ajan kärsinyt pikku- ja suuremmista vammoista. Aivan samoin Raitasta haukuttiin ammoisina aikoina lähes koko ajan vaikka kaveri pelasi loukkaantuneena. Uskon edelleen että kun Patu on tasollaan alkaa maalejakin tulla. Onneksi puolustuspeli sujuu ehkä parhaimmin koko joukkueesta joka tapauksessa.
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti VH87

Hyökkäjistä voidaan aloittaa flopeilla Pöllänen ja Tuominen. Jälkimmäinen hankittiin "kalliilla" rahalla pelastajan rooliin. Hyvät otteet muualla, ja nyt paluu kasvattajaseuran paitaan, kuulostaa tuhkimotarinalta...
Kaukalossa kaveri on kuitenkin ollut täysin näkymätön, eikä hänellä mielestäni ole selkeää roolia joukkueessa.
Toiset ei näköjään näe lainkaan sitä Tuomisen työmäärää mitä hän tekee pelistä toiseen ja sitten täällä tullaan ja sanotaan näkymättömäksi... Äijä voittaa kasinkamppailut kulmissa, blokkaa todella hyvin ja puolustaakin esimerkillisesti. Monet ovat heittämässä Patua pois, siinä menisi se vähäkin voima hyökkäyksestä. Katsokaa nyt mitä mikkihiiriä tuo koko hyökkäyskalusto on tännä. Siinä tosiaan olette oikeassa, että pisteitä saisi olla enemmän, mutta jonkun on tehtävä työkin niiden maalien eteen. No, onneksi Toivola taitaa olla samaa mieltä. Tuskin hän sysipaskaa pelaajaa kakkoskentässä pitäisi...tai no, onhan ykkösessäkin Bergeron. ;)
 

Sheriffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Pakeista on paha mennä sanomaan, ehkä pitäisin mieluummin Sorikinsin tai sitten kuitenkin Shireffsin. Sheriffin varmempi oman pään työskentely sekä hyvä laukaus viivasta ovat vahvoja osa- alueita ja painavat vaakaa enemmän Shireffsin puolelle. Toisaalta taas Sorokins on melko varmaan paljon halvempi kuin Steve ja näin ollen rahaa jäisi enemmän hyökkäksen hankintoihin.

Tuomisesta sen verran että en olisi heittämässä miestä pois. Varmaa oman pään peliä ja likaista työtä kulmissa ja Kärppä pelissä vielä maali. No ei sillä, ei niitä maleeja liikaa Patulla ole tullut, mutta kun saa paikat kuntoon on myös sillä saralla arvokas Ässille.

Ykkössentteriksi kävisi hyvin veron ehdottama Farmi/NHL jyrä ameriikoista. Dallasin kanssahan on yhteistyötä, niin sieltä voisi periaatteessa saada melko halvallakin hyvän pelaajan jos esim. Dallas suostuu maksamaan osan palkasta. Tiedä sitten onko sopimus voimassa työsulun aikana.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti korkki
Ottakaa nyt hyvät ystävät huomioon se että Tuominen on lähes koko ajan kärsinyt pikku- ja suuremmista vammoista. Aivan samoin Raitasta haukuttiin ammoisina aikoina lähes koko ajan vaikka kaveri pelasi loukkaantuneena. Uskon edelleen että kun Patu on tasollaan alkaa maalejakin tulla. Onneksi puolustuspeli sujuu ehkä parhaimmin koko joukkueesta joka tapauksessa.

En tiedä lukeudunko hyviin ystäviisi ;)
mutta kuinkahan monta vuotta kannattaa odottaa, että Tuominen on kunnossa ja pelaa ilman loukkaantumisia.Kaksi kautta on nyt odoteltu Pasin pelaamista "omalla tasollaan", joten eiköhän jo pikkuhiljaa pitäisi alkaa taso löytymään.

Ässien tapaisten pienten seurojen ei kannata pitää seurassaan kavereita, jotka loukkaantuvat herkästi ja pelaavat lopun aikaa toipilaana ilman tehopisteitä.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti angnus
kuinkahan monta vuotta kannattaa odottaa, että Tuominen on kunnossa ja pelaa ilman loukkaantumisia.Kaksi kautta on nyt odoteltu Pasin pelaamista "omalla tasollaan", joten eiköhän jo pikkuhiljaa pitäisi alkaa taso löytymään.

Juuri näin. Kaiken lisäksi Patu on ilmeisesti joukkueen kallein kotimainen pelaaja. Olisiko Ati sorvannut paperin aikoinaan pikku nosteessa vai mistä on kysymys? Patu raataa paljon ja pyörii ja hyörii kovalla asenteella, mutta palkkaansa nähden mies on totaalinen floppi. Toisaalta asialla on turha sen enempää spekuloida, koska yksikään sm-liigajoukkue ei miestä riveihinsä ota, ainakaan siihen hintaan millä Ässät hänet voisi päästää.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Veikkaaja ilmoitti, että Juhani Tamminen pysyy kannassaan, Ässät tavoittelee edelleen sijoja 5-8, siitä ei tingitä. Sorokinsille saatetaan hankkia tuuraaja Mestiksestä, mutta kuka, sitä Veikkaaja ei kerro. Tuskin Ässien puolustus hirmuisesti paranee jostain mestispakista, mutta mikä ettei aina kannattaisi yrittää.
 

Jysky #13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Mahtiankka
Veikkaaja ilmoitti, että Juhani Tamminen pysyy kannassaan, Ässät tavoittelee edelleen sijoja 5-8, siitä ei tingitä. Sorokinsille saatetaan hankkia tuuraaja Mestiksestä, mutta kuka, sitä Veikkaaja ei kerro. Tuskin Ässien puolustus hirmuisesti paranee jostain mestispakista, mutta mikä ettei aina kannattaisi yrittää.

Äläs ny. Oliko se toissa kaudella, kun JYP antoi näyttöpaikan kaukalopallopelaajalle. Ja nyt kaveri taitaa olla JYP:in tärkein pakki. Ei Sorokinkaan ollut pelannut ennen ässiin tuloaan, kuin mestiksessä ja on nykyään meidän luottopakki. Kyllä mestiksestä luulisi löytyvän hyvinkin mitat täyttävä pakki(Nuori, iso, kovaa laukova ja ennenkaikkea nälkäinen) hyvällä scouttauksella, eikä luulisi talouden paljoa heilahtavan moisesta hankinnasta. Luulisi Lankusta saadut vakuutusrahatkin riittävän tällaiseen pakkiin. Hankinnalla saataisiin lisää leveyttä ässien ennestään kapeaan puolustuskalustoon.

Sorokinin kokoisista pakeista puheen ollen. Onko kenelläkään tietoa, mitä tekee nykyään Santeri Immonen? Pelaako jossain, vai onko lopettanut uransa.
 

lenno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Jysky #13

Sorokinin kokoisista pakeista puheen ollen. Onko kenelläkään tietoa, mitä tekee nykyään Santeri Immonen? Pelaako jossain, vai onko lopettanut uransa.
Katso http://www.eurohockey.net/players/.
Santeri Immonen oli molemmilla kausillaan ässien ylivoimaisesti paras pakki, vaikkei aina päässyt pelaamaan.
 

Tuamas

Jäsen
Viestin lähetti lenno
Katso http://www.eurohockey.net/players/.
Santeri Immonen oli molemmilla kausillaan ässien ylivoimaisesti paras pakki, vaikkei aina päässyt pelaamaan.

- *repesin*
Nyt hiukan ymmärtää sitten tätä Peltos-antipatiaa...



Itse aiheestakin hiukan,
elikkä aiheesta ketä ulos ja ketä sisään ym.
Ensinnäkin Ässä-puolustuksen taso ei voi olla kovin huikea niin kauan kuin Boman pelaa joukkueessa, tai no kyllähän kaveri muuten ihan kohtalaisesti pelaa mutta kiekollinen taito ja pelinlukutaito on samaa luokkaa kuin LuKin pakeilla. Lisäksi Bomanilla tulee käsittämättömiä nukahduksia, mies näennäisesti pitää miestä, esim. Jokeri-pelissä käytännössä kahdessa maalissa maalintekijä oli puppen mies.

Ensi kaudeksi puolustusta voisi lähteä rakentamaan pareilla
Peltonen-? (muttei ainakaan Törnvall, jos "kehitys" jatkuu
samanmoisena)
Rontti-Valli
Sorokins-Glad

Siihen sitten Peltosen pariksi hyvä kiekollinen puolustaja, niin Ässillä olisi ihan kohtalainen puolustus. Seitsemänneksi pakiksi Törnvall ja stunteiksi mestiksestä ja junnuista pari sälliä.

Lopetetaan spekulaatio ensi kaudesta tähän ja palataan tähän kauteen hyökkäyksen osalta.
Ykköskenttä on Ässillä ihan hyvä, kunhan peluutus toimii edes jotenkin, ettei ykkönen esim.pelaa kovempien joukkueiden ykköstä vastaan, tämä koska ykköskentässä ei kukaan ole mikään kummoinen oman pään pelaaja.
Hifk-pelissä sen näki heti kuinka käy, kun peluutus ontuu.


Kakkosesta voisi pistää Fadun samantien pihalle, okei joskus ja jouluna ihan hyvää peliä ja yllättäen oppinut myös maalinteon jalon taidon. Mutta jos mies ei edes ajattele kulmiin menemistä, hermo ei kestä ja kiinnostusta ei riitä kaikkiin peleihin niin mitä sitä sellaista äijää pitämään? Tuomisella ketsuppipullo on tiukasti tukossa, sitten kun se aukeaisi vielä ennen kiekko-uran loppumista niin hyvä tulisi, vaikka sitten pleijareissa?
Tuominen on omassa päässä Ässien ylivoimaisesti parhaita, samoin kuin tilan tekemisessä ja kulmaväännöissä.
Virkkunen on pelannut pääosin hyvin, hiukan tietysti hiomista vieläkin, mutta kyllä se siitä.

Kolmosessa sitten tehty oikein pörrääjä-kenttä. Pöllänen on ollut tällä kaudella ylivoimaisesti turhin pelaaja tämä "Ässien paras maalintekijä" on missannut niin monta avointa ja vähemmän avointa paikkaa, ettei edes tuhlaajapoika Kivenmäki ole hassannut yhtä montaa suhteessa peliaikaan. Lisäksi Pöllänen on niin onnettoman pehmeä ja arka, että hänellä tosiaan tarvisi olla varsinaiset voimakaverit kentässä. Itse pistäisin loppukaudeksi samantien mestikseen, jos ei viime kaudella olisi äijä pelannut sen verran hyvin. Salonen on pitkälti Tuomisen tyyppinen pelaaja, paitsi nopeampi ja köykäisempi. Pörräämistä kyllä riittää, mutta ei osaa oikein tehdä peliä eikä liioin maaleja.
Kiilholma on ollut varsin näkymätön, kyllähän hän väläyttelee aina välillä, mutta potentiaalia on huomattavasti parempaan.
Harjula on ollut selkeä pettymys, ei niin mitään tulosta ja jalatkin olleet ihmeen tukossa.

Nelonen on pelannut omasta mielestäni käytännössä joka pelissä varsin hyvää peliä, monessa pelissä pelannut selkeästi fiksumpaa ja parempaa peliä kuin vaikkapa kolmoskenttä. Kuparinen on pelannut kypsästi, rohkeasti ja varsin fyysisesti, paikkaa loistavalla peliälyllään heikkoa luisteluaan. Ketola pelaa peli peliltä paremmin, alkukaudesta pelkkää päämäärätöntä pörräämistä. Kuusela on myös ollut positiivinen yllätys, ottanut jo ensimmäisen askeleen kohti sitä mitä hänestä voi jonakin päivänä tulla, muutama vastaava tason-nosto lisää niin siinä on meillä hyvä kakkoskentän äijä. Sitten vielä Wesslin, ikuinen lupaus, jos/kun mies on hankittu snaipperiksi niin miksei sitten mistään paikasta sisään?

Mitäs nyt sitten pitäisi siis tehdä? Noh, itse pistäisin valmentajana Fandulin pihalle, mutta TJ:nä en, koska äijällä on kuitenkin kädet ja perhanan halpa hintalappu. YKköstä en rikkoisi, roolitukseen ja peluutukseen vain lisää huomiota. Kolmoskentälle pitäisi tehdä jotakin, potentiaalia pelaajissa siinä kentässä kuitenkin on, jotakin rotaatiota olisi kai tehtävä, Ässillä ei ole kuitenkaan ole varaa siihen etteivät Wesslin, Pöllänen ja Harjula saa mitään aikaiseksi.

Puolustuksessa olisi hienoa kun Sorokins palaisi pikaisesti ja hänen paikkaajaksi mahdollisesti hankittava sälli pelaisi paikkansa kokoonpanossa. Sitten voitaisiin siirtää Puppe sivuun ja ehkä Valli vielä luisteluharjoituksiin.

Maalinsuulla Lassila on pelannut perusvarmasti, ei äijä joka on kaksi kuukautta ollut pelaamatta voi olla mikään sateentekijä, veskareilla pelituntuma on kuitenkin ihan huippuvahteja lukuunottamatta todella tärkeää.
Lassilan pelaaminen Ässissähän on ihanteellinen tilanne Tepsille ja Lassilalle, Lassila saa todella tärkeää pelituntumaa ja Tepsi ykkösmolarinsa pelikuntoon, ilman että oma maalivahtipeli kärsii. Pleijareissa Lassila tulee kunnossa ollessaan taas olemaan todella kova peluri.

Tervo olisi ihan hyvä liigaveskari, Jos ei pelaisi itseään maihin niin äkkiä. Ei siinä muuten mitään, mutta kun jätkä on kuitenkin niin pieni ettei tuommoinen pelityyli toimi. Hän kun menee polvilleen, niin yli puolen maalia jää tyhjäksi. Järvinenkin on teknisesti ihan hyvä veskari, mutta peliesitys ailahtelee liikaa. Jos Langkow tervehtyy lopullisesti, on Ässillä hyvät saumat pelata voitosta ketä tahansa vastaan, vaikka kenttäpelaajata alisuorittaisivatkin.
 

Clark Kent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Leafs,Everton, MuSa,P-Kärpät, Sea City Storm
Re: Ajatuksia...

Viestin lähetti vero
Lisäksi Stevellä on ässäpuolustuksen ainoa laadukas laukaus tai ainakin hän pystyy käyttämään sitä ilman viiden minuutin harkinta-aikaa. Sorokinsin pelissä silmään on lähinnä pistänyt kiekon liiallinen hautominen ja sinällään näppärät pyörähdykset, jotka eivät kuitenkaan vie peliä kovinkaan paljon eteenpäin, koska edes omat hyökkääjät eivät tiedä mitä odottaa seuraavaksi.
Lyhyesti samaa ja erimieltä näistä...

Steven laukauksesta hieman. Ensinnäkin se kestää pirun kauan. Kun ehtii laukaisemaan, tuloksena yleensä voimaton lerppu, tai päänkorkuinen "helposti" ohjattavissa oleva roikku. Heikompaa viivamiestä saa hakea.
Olegsista samaa mieltä, syötöt ja avaukset kestävät aivan liian kauan liigatasolla. Myöskin järkyttävät virheet omalla puolustusalueella ovat kamalaa katseltavaa. Onneksi en omaa heikkoa sydäntä.

Lyhyesti: Kummatkin kiertoon ja samalla rahalla yksi kunnon puolustaja, sillä eivät nämä kaksi nyt niin halpoja enään ole.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
No Shirrefsillä on ihan okei veto kun se "osuu". Näin käy kuitenkin suhteellisen harvoin jolloin tuloksena on näitä lerppuja. Myös ranteet ilman maskia ovat miehelle melko yleisiä. Niistä ei ole mitään hyötyä. Viivamiehenä juuri ja juuri keskitasoa, mutta minkäs teet kun ei parempiakaan löydy.

Kukahan se Mestiksestä tuleva kaveri olisi..
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Tuamas
Ässillä ei ole kuitenkaan ole varaa siihen etteivät Wesslin, Pöllänen ja Harjula saa mitään aikaiseksi.

Tietääkseni Ässillä ei myöskään ole varaa siihen, ettei Patu saa aikaiseksi kunnon tehopisteitä. Kyllähän kaveri on vääntäjä sekä raataja, vaikkei tuosta edellisestä kirjoituksestani sellaista kuvaa saakaan, mutta käsittääkseni hän on Ässien kallempia miehiä (?).
Näin ollen hän ei todellakaan ole hintansa väärti joukkueelle, jonka ratkaisijana hänen pitäisi olla...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös