Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakentuminen kaudelle 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Ilves' , aloittajana Manazeri, 04.11.2015 klo 20.05.

 1. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Mielenkiintoista jälleen, kenen valinta se kapteenisto sitten onkaan. Melkein yhtä mielenkiintoista, kuin tämä Ilves Liiga/A-junnut vs. KHL:n huippuseura. Ketä palvelee tälläinen ottelu ? Harjoituspeli juu, mutta miksi haluttiin pelata näin eri tasoista seuraa vastaan, ensimmäinen peli ja tuolla kokoonpanolla. Parhaalla rosterilla viimeinen olisi ollut ymmärrettävää.
  Liekö sitten Laakso se kapteeni ja olisiko Sandell itsekkin halunnut vähän kevyemmän roolin tähän kohtaan.
  Sibir pelissä oli hyvää nuorten pakkien esitykset. Meillä on todellakin hyvä pakisto, eikä olla muutaman nimimiehen varassa. Hyökkäys olikin sitten odotetun kevyttä.. toivottavasti Wahl osoittautuu todelliseksi ihmemieheksi.
   
 2. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Sandell olisi ehdottomasti halunnut jatkaa kapteenina. On pitänyt Ilveksen kapteenin tehtävää kunnia-asiana, kuten lähes kaikki muutkin pelaajat ja suhtautui tehtäväänsä suurella intohimolla. Tämä varmasti on tullut kaikille selväksi hänen useista haastatteluistaan kapteeniutensa aikana. Oma näkemykseni oli, että hän oli erittäin arvostettu kapteeni, niin joukkueen sisällä kuin ulkopuolella (tamperelainen, Ilveskasvatti etc..).

  Kapteenin C-merkillä Ilves ei voita tai häviä yhtään peliä eikä sen avulla pelaaja saavuta yhtään maalia tai syöttöä, joten siinä mielessä ei ole merkitystä kuka C:tä kantaa. Karrilla on luonnollisesti täysi oikeus valita haluamansa pelaaja kapteeniksi ja Karri entisenä pelaajana ja valmentajana tiedostaa myös senkin, miten pelaajat reagoivat hierarkian muutokseen ja miten se vaikuttaa pelaajaan, joka alennetaan. Jokainen voi tietenkin miettiä tykönään mitä ajattelet työelämässä, jos suoriudut esimiestehtävästäsi hyvin, saat kehuja ja uusi ulkopuolinen johtaja vaihtaa sinut pois esimiestehtävästä ja nostaa alaisesi esimieheksesi. Tai hokimaailmassa kakkos- ja ykkösvalkun tehtäviä vaihdetaan.

  Karrilla on siis varmasti ollut täydet perusteet tehdä valinta. Ei Karri tällaista valintaa tee "läpällä", vaikka esiintyykin julkisesti, että hän ei paljon taakseen katsele tai vanhoja murehdi. Karrilta kuitenkin löytyy tarkkoja muistiinpanoja, niin omasta urastaan pelaajana kuin valmentajana, joita hän tutkii säännöllisesti. Oma paras veikkaukseni on, että hän ei luota Sandellin pystyvän olemaan aina läsnä tulevalla kaudella. Ja pitkä matka Samilla onkin päästä entiselle tasolleen. Remontti oli sen verran suuri.

  Itse tietenkin näen tässä suurempia arvoja takana. Sandell on siitä harvinainen, että on hukatuista ikäluokista lähes ainoa, joka palasi Ilvekseen. Omien kasvattien sitoutuminen Ilvekseen on ollut mitätöntä viime vuosina. Paluumuuttajia ei ole ollut ja junnupelaajat ovat lähteneet Ilveksestä. Sandell on houkutellut useampaakin pelaajaa palaamaan Ilvekseen ja onpa jopa ulkopuolisiakin (mm. viime kaudella Pajuoja pyysi Sandellia houkuttelemaan Hirsoa riveihimme, eikä Hirso pitänyt ajatusta mitenkään kaukaisena). Ja tietenkin itse olisin mielelläni nähnyt oman kasvatin kantavan C:tä.
   
 3. Fordél Jäsen

  Itse en ymmärrä, miksi valmentaja valitsee kapteenin. Sen vielä ymmärrän, että valinta hyväksytetään valmennuksella. Kyllähän kapteenin pitäisi olla kuitenkin joukkueen edustaja niin valmennuksen suuntaan kuin muualle.
   
 4. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Harva pelaaja kieltäytyisi kapteenin viitasta, mutta tuskin tämä Samin motivaatioon vaikuttaa millään tavoin tai nähdään minään "alennuksena". Jos olet vuoden telakalla, olisi jopa kummallista, että kapteenin viittaa ei annettaisi jollekin viime kaudella joukkuetta kannatelleelle pelaajalle.
   
 5. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Sandell on ollut koko kesän mukana toiminnassa, vaikkakin tehnyt soveltavia harjoitteita toipumisen mukaan. Sen sijaan useat kokeneet pelaajat ovat valmistautuneet omatoimisesti ja heitä Karri ei kesän aikana ole juurikaan nähnyt ennen kapteenin valintaansa.

  Samin motivaatioon valinta ei vaikuta, mutta varmuudella prosessoi hetken läpi epäluottamuslausetta. Hyvin luonnollinen reaktio.

  Ja edelleen se mitalin toinen puoli. Karrilla on varmuudella erittäin pätevät perusteet ratkaisuunsa ja hän on valinnut omasta mielestään parhaan miehen kapteeniksi. Oman parhaan arvaukseni perusteisiin olen kirjoittanut aikaisemmissa kirjoituksissa.

  Voin avata tapausta enemmän vaikka vuoden päästä, mikäli joku muistaa kysäistä siinä kohtaa.

  PS. Eliteprospectsin sivuille Sandell on merkitty virheellisesti myös tulevan kauden kapteeniksi. Muutkin pitäneet valintaa itsestään selvyytenä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.08.2016 klo 02.29
 6. Bronco Jäsen

  Lainaus:
  Mikä on oma arviosi siitä, pystyykö Sandell näillä näkymin vetämään kauden läpi esim. ykkösketjun sentterinä?
   
 7. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Eikös Sandell lähtökohtaisesti ole kakkosen sentteri ja Laakso ykkösen ?
  Mielenkiintoinen kausi alkamassa joka tapauksessa. Kivi tietänee mitä tehdä, mutta tämä rosteri on melkoisen vaatimaton. Se vaikuttaa taas kerran jopa edellistä kautta halvemmalta. Jos ei sitten Aaltoon ja Laatikaiseen hakattu kohtuutonta summaa.
  Nuoria on nousemassa ja nähdyn perusteella pakistossa Järvinen - Ilomäki kaksikko haastaa ihan tosissaan vanhemmat. Ovat lisäksi jotain, mitä hankinnoilla ei saatu, eli fyysisyyttä.
  Youtubesta löytyy kooste yhdestä Kärppä-pelistä, jossa pelasi Lehtonen maalilla.. järkyttävää ylipelaamista. Tosin Korhonen korjaa tuon.
  Se hyökkäys suurin kysymysmerkki on. Wahl, Meskanen, Mustonen, Rautiainen, Suomi, Vihko on se sakki jonka pitäisi iskeä maaleja. Sandell, Laakso, Flinck, Seppänen se nelikko joiden pitäisi rakentaa maalipaikkoja. Venymistä pitää tuolla saralla paljon tapahtua.
  Nyt on ensiarvoisen tärkeää saada yv toimimaan. Ei tuolla vain riitä käsiä iskemään tasakentällisin. Vikkelät nuoret voivat päästä tonteille, mutta sen jälkeen pitäisi vielä pistää se musta reppuun.
  Pikkuhiljaa alkaa aukeamaan Kiven ketjut, mutta mitenköhän yv..pelataanko samoilla, vai onko sinne kasattu jotain muuta.
  Sandell - Laakso - Wahl - Laatikainen - Aalto
  Mustonen - Flinck - Vihko - Vittasmäki - Niemi
  ..tähän tyyliin...mielenkiintoista olisi nähdä myös yv kokeilu, jossa viivalla on vain yksi pakki ja toinen häärää maalin edessä. Tätä vaihtelevalla menestyksellä käyttävät kapeammissa kaukaloissa. Tällöin voisi pelata vaikkapa neljällä hyökkääjällä.
  Viisikkopuolustaminen oli Sibiriä vastaan aivan kauheaa.
  Toivottavasti Kiven oppimisprosessi kulkee eri suuntaan, mitä Tuokkolan. Viimekausihan alkoi kansainvälisen harkkaturnauksen voitolla, harmi että sekin pokaali oli vissiin vain lainatavaraa.
  Tuossa on ainekset laidasta laitaan.. täydellinen onnistuminen, tai se viimeinen romahdus..oletettavasti jotain siltä väliltä. Eli siis sija 10. runkosarjassa ja taloudellisesti vain muutaman sadan tonnin lisätappiot. Ulkoilmapelien varaan en laske mitään.
  Pitäisikö tuohon tuoda hyökkääjä vahvistus.. ehdottomasti, mutta luotan silti joukkuepelaamisen voimaan. Katsotaan nyt tuleeko näillä palikoilla mitään. En usko siihenkään iänikuiseen ajatukseen, että hakusessa on yksi sentteri joka yksin pelastaa koko seuran ja lopettaa sodat siihen ohessa. Niiden roolipelaajien pitää nousta nykyisestä rosterista, eikä niin että yritetään hankkia valmis takuuvarma pistenikkari jostain. Ja niitä roolipelaajia nousee aina hyvin pelaavasta joukkueesta.
   
  Viimeksi muokattu: 07.08.2016 klo 14.11
 8. bulftrik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Bruins, MM, LHC
  Eiköhän sitä hyökkääjää viimeistään silloin ruveta etsimään kun kausi on alkanut ja huomataan ettei kukaan osaa pistää kiekkoa verkkoon. Ellei sitten Allsvenskanin viimekauden maalikuningas osottaudu pelimieheksi myös Liigatasolla. Yhdellä hyvällä laiturilla (vaikkapa Polak) tuosta jengistä saisi ihan asiallisen.
   
 9. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Niinhän se on ennenkin ollut juu.. uskotaan ja toivotaan. N. 10-15 kierroksen jälkeen todetaan, ettei riitä tämä. Sitten alkaa se ihmemiehen metsästys ja n. 20-25 kierroksen jälkeen roudataan joku Byers tänne. N. 35 kierroksen jälkeen todetaan, ettei mutasarjassa viimekaudella 15 maalia iskenyt kaveri iskekkään 25:tä Liigassa. Tässä vaiheessa on play offs juna jo kaukana.. joku toteaa Ilvesfoorumilla, että parempaa on luvassa jo ensikaudella, Honkalehto on luvannut eliittifanien tapaamisessa. Samalla samainen Honkalehto kiroaa fanikulttuurin ja fanit, kun halli ei täyty joka kotipeli-ilta. Paskat fanit, mikä estää loistavan organisaation kehittämästä Ilveksestä voittavaa tuotetta.

  MUTTA..annetaan nyt Kivelle ja kumppaneille mahdollisuus ennen kuin kaivellaan menneitä. Vielä riittää uskoa, että tuo alun skenaario ei Kivikaudella ole mahdollista mitenkään.
  Tulta päin !

  LeKissä pelaa ensikauden mielenkiintoinen pakki.. Jimi Kuronen. Ikäkausimaajoukkuekamaa koko uransa. Pitäisikö tarkkailla paremmin...
   
  Viimeksi muokattu: 07.08.2016 klo 23.42
 10. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Lainaus:
  Kirjoitteluasi vuosien varrella seuranneena voi olettaa, että olet Sandellin kanssa hyvinkin tuttu. Kun nyt tällaisia kirjoittelet, niin et varmasti tee sitä totuuspohjaa vailla. Sinänsä mielenkiintoista, mutta en tiedä miten tämmöinen asia päätyy tänne vatvottavaksi. No tietysti koska Ilves jne.
   
 11. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  Suomelle on tässä avattava mahdollisuus. Sibir pelissäkin ainoa, joka kykeni YV:n rauhoittamaan.


  Muse ei ole YV pelaaja, mies elää liikkeestä ja näin omiaan laiturina tasakentällisin ja TV:llä. Eli toinen YV voisi olla Meskanen - Suomi - Vihko - Vittasmäki - Allto (ykkös YV:lle Laatikaisen parix Fagerrud)


  Tosin... paljon riippuu Whalin kyvystä lauko a suoraan Sandllin syötöstä. Laakso on hyvä maalineduspelaaja YV:llä, kunhan laukauksia saadaan maalille asti (kuten toissakaudella Polakin pelatessa Sandelin ja Laakson kaa)
   
 12. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Tässä ehkä automaattisesti lukee jonkin verran rivien välistä, kun on tiedossa, että Sandellin tunnet hyvin. Mutta ylläolevan kommentin pohjalta vähän pelottaa se nykytaso. Minusta on aina tuntunut että sinä katsot sen positiivisimman kautta Sandellin tilaa, joten tämän kommentin pohjalta pelottaa että onko Sandellin liike liian heikkoa kiekolliseen rooliin. Miehellä ei muutenkaan ole liike kuitenkaan vahvuus ollut ikinä ja nyt pitkä lepuutus pohjalla.

  Mutta joo, ehkä turhan paljon tartuttu yhteen sivulauseeseen. Kapteenin valinta ihmetyttää vähän täälläkin, mutta jaksan kyllä uskoa tuohon olevan ihan hyvä syy. Ja itseoikeutetusti Sami kuitenkin jatkaa kapteenistossa.
   
 13. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Kausi on vasta alussa ja pelataan vasta harkkapelejä.. ja paskat...joku näitä harkkapelejäkin voittaa ja toiset häviää.
  Kaksi peli, kaksi tappiota, maalit 1-9..siinä faktaa.
  Aalto on taas osoittanut, että pelimies on pelimies. Oli ikää vaikka 50v. ja pientä vaivaa takana.
  Tepsi on pelottavan vahva ja siellä on nuoret nousseet esiin.
  1-2 oikeaa vahvistusta tarvitaan, ei auta vaikka hävittäisiin vielä 20 harkkapeliä ja kerrottaisiin saadun hyvää oppia. Niin no..oppiihan siinä häviämään.
  Meillä onkin paljon junnuja, jotka eivät vielä tiedä millaista on olla aikuinen Ilvespelaaja. Junnuissa kun oppi voittamaan.
   
 14. Pöllönsilmä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kaksi voittoa alla HPK.sta tällä viikolla. Omat junnut Meskanen ja Suomi ratkaisijoiden joukossa eilen. Koivula ollut huhujen mukaa hyvä. Näkikö kukaan otteluita, että voisi vähä heittää analyysiä miltä Ilveksen peli näyttänyt?
   
 15. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Nyt on tullut paljon positiivista.
  Lehtonen, Aalto, Laatikainen, Järvinen, Rautiainen, Sandell, Suomi, Meskanen, Mustonen, Koivula.
  Pakisto kaipaa vielä yhtä varmaa kaveria, varsinkin jos Niemen paluu pitkittyy.
  Maalivahtiosasto on kunnossa.
  Hyökkäykseen yksi selkeä vahvistus olisi paikallaan.. tosin nykyinen puolustus tukee myös hyökkäystä entistä paremmin. Siellä avataan hyvin peliä ja yv:lläkin löytyy oikeasti pelotetta viivalta.
  " Kuukka " ja " Polak " tuohon niin rosteri olisi todella yllätysvalmis.

  Koivula lienee pelannut itselleen paikan rosterissa, kun Liiga käynnistyy.
  Sointu lienee se nelosen sentteri jo olosuhteiden pakosta.

  Aloituksia pitää treenata, niissä hävittiin Kerholle selkeästi !
   
 16. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Hyvä jos on näyttänyt hyvältä, mutta muistetaan että harjoituspelit on aina vain harjoituspelejä. Tästä on monta esimerkkiä jo Ilveksen kohdalla, ettei ne pelaajat sitten olekaan olleet niin laatua kun ne tosipelit alkaa. Puhumattakaan siitä, kun sen pelikunnon ja esitysten pitäisi olla oikeasti kunnossa, kun oikeat pelit alkavat runkosarjassa kevätkaudella.

  Syvyys huolettaa. Mutta kattellaan.
   
 17. Tervalammen Tynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Edmonton
  Lauantain Kerho-matsi tuli nähtyä paikan päällä.

  Ilahduttavaa oli Lehtosen otteet tolppien välissä sekä alivoimapeli. Lisäksi puolustaja-Parikka pelasi mielestäni varsin kelvollisen matsin. Ehkäpä tuosta nuorisokaartista Parikka, Vainio, Järvinen, Ilomäki pari kundia saadaan liigakelpoisiksi tämän kauden aikana. Lisäksi alakerrassa Latikainen pelasi juuri sellaista hyvää peruspeliä, mitä liigassa kaivataan jatkuvan höntyilyn sijaan.

  Sandell ei vielä ole ymmärrettävistä syistä kovinkaan terävällä päällä liikkeen osalta, mutta kädet ja pää toimii. Toivottavasti kanukki Wahl alkaa osumaan tolppien väliin tarjoilusta. Rautiainen pystyy tuttuun tapaan luomaan paikkoja liikkeellään. Toivoa sopii, että alkaa osumaan heti sarjan alussa, ettei gorilla selässä kasva kovin isoksi.

  Koivula on ehdottomasti pelaavassa kokoonpanossa kolmessa ensimmäisessä ketjussa. Heittämällä Sointua parempi hyökkäyslaueella. Soinnun peluuttaminen nelsoen keskellä herättää lähinnä huolta. Aloittaminen on aika kehnoa ja vääntövoima ei riitä. Nyt kahden nuoren kaverin keskellä peli oli välillä melkoista selviytymistaistelua.

  Positiiviseksi on luettava hieno nousu voittoon lopussa.
   
 18. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Mites se meni.. Lehtonen ei vakuuta ja Meskanen ei ole valmis ottamaan isoa roolia...
   
 19. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Aika harva Ilveksen kannattaja noin on tainnut sanoa. Mutta siitäkin huolimatta, ei nyt vedetä liikoja johtopäätöksiä yhden pelin perusteella. Hyvältä kyllä vaikuttaa molempien kohdalla.
   
 20. TorillaTavataan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ilvesfoorumilla nimimerkki Brooks kirjoitteli: ''Kuulin sellaistakin ns. liigajoukkuetta lähellä olevalta taholta, että Toivosesta ehkä yritettäisiin hankkiutua eroon. Siinä tapauksessa Lehtosen pitääkin onnistua.''
   
 21. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tuntuu todella oudolta, mikäli näin on. Rahat vaihteeksi loppu ja Toivosen palkasta säästöä?
   
 22. Tervalammen Tynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Edmonton
  Tuskinpa Toivosesta ollaan hankkiutumassa eroon. Lehtonen pelannut hyvin alkusyksyn, mutta kokematomuus tulee esille viimeistään marraskuun pimeinä hetkinä ja kiekkoja alkaa mennä selän taakse. Toivonen pelannee viimeistään ensi viikolla.

  Lisäksi rahat eivät voi olla loppu ainakaan nykyrosterin nimiin upotettujen eurojen myötä. Kyllä tässä taas mennään liigan neljän halvimman jengin joukossa.
   
 23. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Enpä minäkään tuohon huhuun jaksa uskoa. Eiköhän tässä ole vain annettu pienestä loukkaantumisesta kärsineelle Toivoselle hiukan lepoa varmuuden vuoksi, koska siihen on Lehtosen otteiden perusteella ollut mahdollisuus. Jos Toivonen on tosiaan vielä tässä kuussa menossa Yhdysvaltoihin käymään vaimonsa ja uuden lapsensa luona, niin voi hyvin olla, että hän pelaa ensimmäiset pelinsä vasta kuun vaihteessa, kun pelataan peräkkäisinä päivinä Lappeenrannassa ja Mikkelissä. Lehtonen pystyy kyllä hyvin pelaamaan siihen asti otteluohjelmankin ollessa varsin väljä. Toki pelasi nytkin peräkkäisinä päivinä, joten varmasti sekin onnistuisi. Myllyniemelle en startteja antaisi, paitsi jos Toivosen paluu tositoimiin syystä tai toisesta viivästyisi selvästi.
   
 24. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Honkalahden mukaan rahaa on reagoida. Kiven pyyntö mennä näillä millä nyt mennään
   
 25. LiutunLätty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Jotenkin tuntuu hyvältä ajatukselta, vaikkakin rosteri on tietty aika heiveröinen, niin tämä ajatus, että omat junnut saa nyt reilun näytönpaikan. Turhaa raahata tuohon mitään täytemiehiä rapakontakaa viemään junnujen pelipaikkoja. Katsotaan sitten vahvistuksia jos ja kun tarvitaan. Kuitenkin meilläkin on vuosia huudeltu sen rungon kasaamiseen omista pojista ja nythän niin ollaan tekemässä. Uskon, että karrilla on hyvin selkeä ja mahdollisesti pitkäjänteinenkin näkemys tulevaisuudesta. Jos vaikka nyt jotain roposia jäisi kirstun pohjalle, niin ne voidaan sitten käyttää läpi breikanneiden junnujen jatkosopimuksiin. Ei tarvi taas itkee kun ne meninkin hifkiin.