Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakentuminen kaudelle 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Ilves' , aloittajana Manazeri, 04.11.2015 klo 20.05.

 1. Zamboni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Täähän on ihan selvästi Ilveksen mies. Pistin tuon ruotsalaisen sivun huvikseni googlen kääntäjään ja kas kummaa millainen teksti sieltä tuli. Jos Honkkis on sattunut käyttämään samaa translaattoria, niin eipähän tarvitse odotella yllättäviä mailalaskuja tulevana vuonna:)

  "Samassa artikkelissa kirjoitti HV71 yrittää löytää ratkaisun Ryan sopimus myös ulottuu ensi kaudella. Jos HV71 ja uuden seuran maksaa tietty osa ajasta jäljellä Ryan sopimus.
  Media tänään mennä ulos HV71 on tarjonnut mailoja Suomen Ryan palveluihin."

  http://hvkollen.se/ryan-obyrne-lamnar-hv71-klar-for-spel-i-finland/
   
 2. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
 3. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kärkivahvistusta odotellessa saisi kasaan esim:

  Rautiainen - Laakso - Mustonen
  Wahl - Sandell - Vihko
  Sointu - Flinck - Meskanen
  Hintz - Suomi - Jokinen
  + nuorisokaarti

  Kyllähän tämä huutaa sitä yhtä kovaa maalintekijää ja nelosen sentteriä.
   
 4. pikku-hermanni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins
  Olisin ollut tyytyväinen Aallon hankkimatta jättämiseen ja siihen tilalle sitten vaikka O´Byrne. Kaikki jäljellä olevat vähät rahat olisin sijoittanut hyökkäykseen. Tosin sielläkin on 1-3 ketjut jo täynnä ukkoa ja hyvin näkee tuossa yllä Raymondin hahmotelmista kuinka tasapaksua 1-3 ketjut on

  Olisi mielenkiintoista nähdä muiden kirjoittajien ns. Depht Chart, koska itse en pysty ainakaan noita laitureita laittaa järjestykseen. Toki täytyy myöntää, että Liigan seuraaaminen koskee lähinnä Ipaa niin ei ole mitään kovin kummoista käsitystä esim. herrojen Aalto ja Laatikainen nykyisestä tasosta.

  Sentterit nyt varmaan menee Sandell-Flinck-Laakso-?

  Pakit sitten, Vittasmäki-Niemi-Laatikainen-Fagerudd-Aalto-loput
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2016 klo 06.02
 5. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Hyvä menestys jääkiekossa lähtee aina hyvästä pakistosta liikkeelle. Se Ilveksellä nyt on kunnossa budjetin rajoissa jopa aika hyvin. Seuraavana tulee sitten varma ykkösvahti, joka Ilveksellä on vähän niin ja näin. Kausi näyttää miten kaksikko pelaa, etenkin kevään peleissä kun alkaa ne oikeat pelit liigassa. Hyökkäyksestä nyt sitten tosiaan puuttuu se ykköslaituri. Wahl sitä tuskin tulee olemaan, joten kyllähän tuo huutaa sitä varmaa suorittajaa, joka pistää kiekon maaliin. Viime kausi näytti sen. Tällä rosterilla Ilveksen elinehto on Sandellin ehjä ja hyvä kausi ja Wahlin onnistunut haku joukkueeseen. Rautiaisella on potentiaalia parantaa ja nostaa itsensä sinne mitä mieheltä odotetaan ja Suomi on jälleen vuoden vanhempi ja kokeneempi. Hyvältä on miehen meno ainakin kesähöntsässä näyttänyt Haka2 hallissa rullakiekon osalta. Lisäksi Meskaselta odotan tason nostamista edelleen entisestään.

  Aika näyttää miten toiveet realisoituvat Kiven alaisuudessa. Paljon se vaatii, että tällä joukkueella voi edes haaveilla puolivälieristä.
   
 6. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Lainaus:
  Samaa mieltä ja erimieltä.
  Ensinnäkin.. " varma suorittaja " on satuhahmo.
  Toiseksi.. siellä on 15 joukkuetta, joiden menestyminen vaatii pelaajien onnistumista. On helppoa nähdä esim. Meskanen kysymysmerkkinä, mutta on sitä myös toiseen suuntaan. Osaavassa valmennuksessa ja oikeassa roolissa voi nousta melkoiseksi tekijäksi.
  Täytyy kyllä sanoa, että Ilveksenkannattajat ja Sportinkannattajat on totaalisia ääripäitä. Siinä missä Ilveksen näkevät kaikki pelaajat, Aaltoa myöden, potentiaalisina floppaajina, niin Sportinkannattajat näkee kaikki sinne tulijat todennäköisinä tason-nostajina ( koska Kuparisaari ja Valtonen ).
  Eikö voisi ajatella, että esim. Antti Lehtosessa on sitä potentiaalia, kun kerran Karhu on hyväksynyt hänet ?
   
 7. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  @Doug93 Tottakai on. Mun kiinnostus on vain Ilvestä kohtaan juuri nyt. Katsotaan sitten kauden aikana miten muut ovat joukkueensa ja onnistujansa kasanneet. Varma suorittaja on satuhahmo, mutta se mitä tuossa hain, on se että se "tähtistatuksen omaava laituri" on lähtökohtaisesti se joukkueen varma suorittaja, jonkun mitchwahlin sijaan.
   
 8. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Helvetin hyvä tuo Dougin pointti. Ilveksen viime vuodet ovat tehneet meistä kannattajista aivan pirun pessimistisiä. Tosiasia on, että ensi kauteen valmistautuu selkeästi paras joukkue moneen vuoteen.

  Meillä on jopa ylivertainen valmennus moneen muuhun jengiin verrattuna. Pääkäskijänä yksi tämän maan kovimpia seppiä ja apureina kaksi nälkäistä urallaan nousussa olevaa koutsia. Pakisto on todella kova verrattuna Ilveksen budjettiin. Kaiken kokeneet ja nähneet Laatikainen ja Aalto tuovat sellaista rutiinia peräpäähän, ettei ole tässä joukkueessa nähty pitkiin aikoihin. Vittasmäki saattaa ensi kaudella kolkutella EHT-portteja, Fageruddin perässä oli vuosi sitten moni muukin seura, terveenä ollessaan Niemi on tässä Liigassa kova tekijä. Ja jos tuohon vielä tulee tuollainen reilun 300 NHL-matsin soturi, niin hiukan on tultu ylöspäin "mäkisistä."

  Hyökkäys on melko tasaisen harmaata massaa, mutta on siinä seassa niin paljon talentteja, että mahdollisuuksiakin on. Mustonen, Rautiainen, Suomi, Meskanen - kyllä tuosta nipusta joku läpikin lyö. Sandell terveenä ollessaan Liigan parhaita pelaajia. Laakso ja Flinck keskitasoa parempia Liiga-senttereitä. On tässä ihan oikeastikin saumoja hyvään kauteen.
   
 9. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Asiahan on niin, että lainavahti Kiviahoa lukuunottamatta, viimekauden päätteeksi ei menetetty ketään pitämisen arvoista.
  Tämän jälkeen on hankittu Wahl, Laatikainen ja Aalto. Lisäksi Sandell on kuntoutettu rauhassa.
  Huhuissa on vielä tulossa pakistoon yksi kova kaveri ja lisäksi pari hyökkääjääkin. Huhut on huhuja tietenkin, mutta aika selkeästi on ilmaistu, ettei joukkue ole vielä valmis.
  Eli siis toteutuessaan.. kaikki halutut pidettiin ja 6 ( + toipunut Sandell ) hankittiin vielä vahvistamaan. Ei tuota Ilveksen lihaksilla paljon paremmin rakentaa olisi voinut. Lisäksi Meskaset ja kumppanit.. pakko heidät on sisään ajaa.. vai annetaanko Hifkiin.
  Tämä kakkosvahti Lehtonenkin pelasi sentään Kärpissä kolme peliä viimekaudella, ei siis ihan pystymetsästä repäisty.
  Paljon voidaan keskustella aiheesta, mitä vielä tarvitaan. Sanokaapa silti, että kenestä sitten haluaisitte luopua ?
  Pakistosta en luopuisi kenestäkään.
  Hyökkäyksessä Sointu on arvoitus, mitä käyttöä.
  Maalivahtiosasto on ok.
   
 10. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Itse olisin todellakin pitänyt Savilahden. Kyseessä kuitenkin 23-vuotias oma kasvatti, joka meni kaudella taas reippaasti eteenpäin. Teki alemmista ketjuista 9 maalia ja oli joukkueen neljänneksi paras maalintekijä. Toinen kenet olisin pitänyt oli Kai Kantola. Oikein roolitettuna Kantola on hyvä pelaaja, joka tekee melkoisesti töitä joukkueen eteen. Lisäksi sitten vireeseen päästessään Kantola on tehokaskin.
   
 11. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Ei ole mitään syytä miksi Ville Meskanen tai Eemeli Suomi ei nousisi 30 tehopisteen pelaajiksi, jos pelaavat säännöllisesti ykkösylivoimassa.
  Aleksi Mustoselta voidaan odottaa parempaa. Potentiaalia hyökkäyksessäkin on, mutta myös valtavasti kysymysmerkkejä.
   
 12. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Lainaus:
  Totta kyllä, mutta sitten taas.. yhtään uutta hyökkääjää ei olisi enää mahtunut mukaan. Mieluummin olisi ehkä Sointu saanut lähteä ja Savilahti jäädä. Muutan mieltäni, kun Sointu ensikaudella iskee 40 tehopistettä ;)
   
 13. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  +1

  Savilahden todennäköisenä kohtalona tosin olisi tällöin ollut jääminen joukkueen nelossentteriksi ja Kantolan jatkosopimuksen jälkeen jotain Wahlia ei olisi enää kannattanut hankkia. Tällöin kokoonpano olisi voinut olla esim. muotoa:

  Rautiainen - Laakso - Mustonen
  Kantola - Sandell - Meskanen
  Suomi - Flinck - Vihko
  Sointu - Savilahti - Jokinen
   
 14. Puster Jäsen

  Lainaus:
  Mitenkäs tämä sitten eroaa viime kaudella nähtyyn räpellykseen? Paitsi että nuoret pelaavat elämänsä kauden, kukaan ei loukkaannu, keski-ikäiset pelaavat elämänsä kauden ja puolustus on 2 miljoonaa kalliimpi?
   
 15. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Sandellin paluu tuo jo itsessään ison lisäarvon, mutta jos lisähankintoja ei tule, viime kaudelta hyökkäyksestä poistuneita "räpeltäjiä" (Tyrväinen, Kantola, Savilahti, Riekkinen, Veistola, Välimaa ja Jaatinen) on saatu korvaamaan Wahl, Hintz ja joukko a-junioreita. On selvää, että puolustuksen vahvistaminen näkyy jossain ja nyt se tarkoittaa hyökkäyksen heikentymistä paperilla.

  Vaikka vaihtuvuutta onkin hyvä tulla edellisen kauden jälkeen, aika moni oletettavasti valitsisi Kantola & Savilahti -kaksikon, jos vaihtoehtona olisi Wahl & Hintz. Roolithan ovat samat (oletettava runkohyökkääjä + alempien ketjujen hyökkääjä). Palkoista en tiedä, mutta ensin mainittu kaksikko olisi todennäköisesti ollut pykälää hintavampi. Savilahden kohdalla hintalapun osalta voidaan vain tehdä arvauksia, koska tämän kanssa ei tiettävästi edes neuvoteltu aikanaan.

  Jos Sandellin tuloa ei lasketa mukaan, ollaan saamassa viime kauden räpeltäjistä hieman heikennetty painos. Kysymysmerkkeihin voidaan lisätä vielä se, että Wahl kykenee ylläpitämään maalijyvänsä pykälää kovemmassa sarjassa, Hintz pystyy kasvamaan luotettavaksi liigapelaajaksi ja nelosketjuun löydetään halpa sentteri.

  Aika valtavastihan Ilveksen hyökkäyksen osalta lasketaan juuri nuorten kehitysaskelien varaan.
   
 16. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kuka on sanonut, että hyökkäys on tuossa. Eiköhän Karri vielä ainakin yhden hyökkääjän naaraa lisää.

  Savilahti olisi pitänyt ehdottomasti pitää. En oikein usko, että luvassa olisi ollut vain nelosketjun sentterin rooli. Joka kausi mies on mennyt eteenpäin, en pitäisi yhtään mahdottomana, että ohittaisi Laakson tai Flinckin. Sentterihän meidän on joka tapauksessa tuotava ulkoa, koska meillä on ainoastaan kolme sellaista. En ainakaan minä laske vielä Sandellin varaan sen suhteen mitään. Aika paljon on aikaa edellisestä sentterinä pelatusta kaudesta.
   
 17. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Snaipperi - Sandell - Wahl
  Mustonen - Laakso - Rautiainen
  Meskanen - Flinck - Vihko
  Jokinen - Duunarisentteri ( hyvä aloittaja ) - Hintz
  Suomi

  Mitä teemme Soinnulla on arvoitus...
   
 18. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Lähtökohtaisesti tämä olisi ollut joko nelosen sentteri tai alempien kenttien laituri depth chartissa. Se, millä pelipaikalla hän olisi saattanut kauden päättää, jää arvoitukseksi. Enkä itse näe nelosen sentterin paikkaa mitenkään "vain"-termillä. Ilveksen hyökkääjistö on muutenkin muodostumassa melko tasapaksuksi ja Savilahden (tai miksei Kantolan) ollessa tuolla paikalla, olisi ketju nykylaitureillaan ollut kykenevä pelaamaan muutakin kuin Legion of Doom-kiekkoa. Kaatunutta maitoa on kuitenkin turha itkeä ja nuorta voimaa on marssimassa kisaamaan kokoonpanopaikoista.

  Jos huhuttu O'Byrne tulee pakistoon, se on valmis kauden avaukseen. Maalivahtikaksikkokin on ihan kelvollinen. Hyökkäykseen Ilves tarvitsee yhden hyvää liigatasoa olevan vahvistuksen ja neloseen alivoimavastuuseen pystyvän sentterin, ellei sitten sentterinelikko ole Sandell-Mustonen-Flinck-Laakso tai Wahl palaa juniorivuosiensa pelipaikalle ottaen yhden keskushyökkääjän tontin.
   
 19. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Huhutaan Ilveksen yrittävän Kiviaholle jatkoa. Ainakin maalivahteja riittää, jos toteutuu.
  Pakisto OLISI tosiaan tuolla valmis, mitä edellä mainittu.
  Wahl ja Mustonen tosiaan pystyvät pelaamaan myös keskellä. On todella mielenkiintoista nähdä, miten Kivi tuon hyökkäyksen rakentaa. Mitä esim. Sointu.. yritetäänkö päästä eroon, vai onko Kivellä totaalisesti toisenlaisia suunnitelmia.
   
 20. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Erikoinen liike olisi tämä, turha sinne oli yhtä lisä-äijää ottaa ellei joku ole lähdössä. Ettei vaan olisikin niin, että Toivosta on kaupattu muualle ja kauteen lähdettäisiin kaksikolla Kiviaho-Lehtonen (vai mikä se nykyinen kakkonen oli).

  Tuloksena iso säästö Toivosen palkassa ja kunnon tekijä hyökkäykseen?

  No joo, tyhmä liike olisi tämä, koska Kiviaho tuskin riittäisi ykkösenä. Tuskin tässä muutenkaan on mitään todellisuuteen viittaavaa. Kauteen lähdetään nykymolarikaksikolla ja hyökkäykseen tulee joku toinen toivotaan-toivotaan.
   
 21. Pöllönsilmä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  En näkisi huonona vaihtoehtona, että Toivonen kaupattaisiin pois. Itsellä jäi loppukauden peleistä äärimmäisen positiivinen kuva Kiviahon pelaamisesta. Iso, hyvin liikkuva ja kiekkovarma. Karhun koulun tulokset näkyivät jo allevuoden yhteistyön jälkeen ja todennäköisesti kehitys vaan kasvaa. Lisäksi ei näin äkkiseltään tule mieleen, että Toivonen olisi ikinä yhtään joukkuetta loppupeleissä vienyt yhtään mihinkään.

  Toivonen lihoiksi ja tästä jäävät ropposet tulosta tekevään hyökkääjään. (Ei kiitos Dany Heatley #hymiö)
   
 22. Since 1931 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves,Liverpool,sympatiat HIFK (Kom Igen Ilves)
  Tulevan kauden Sandell aloittaa keskellä.
  Laitureina Rautiainen ja Wahl. Ilmeisesti kuntoutuminen Ässällä sujunut niin hyvin,että haluaa vetää sentterinä.
   
 23. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Savilahti on vähän hankala case. Jäädessään olisi ollut vaikea löytää roolia, mutta eipä tuota mielellään muuallekaan olisi päästänyt. Voi olla, että kierros muualla tekee hyvää ja sitten takaisin. Tai sitten ei koskaan enää takaisin, mutta yksittäisten pelaajien perään ei kannata itkeä.

  Kiviaho riittäisi ihan hyvin ykköseksi. Maalivahtiin ei kannata nykyään liian suurta osaa budjetista laittaa. Hyvän puolustuksen takana keskitasoinenkin maalivahti riittää vallan mainiosti.

  Hyökkäys on suurin ongelma. Tuolla rosterilla ei paljoa maaliverkkoja pöllytellä.
   
 24. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tämä on ehkä mielenkiintoisin tieto koskien ensi kauden hyökkäystä. Sandell on potentiaaliltaan kovempi ykkössentteri kuin mitä Ilveksen resursseilla ulkopuolelta saadaan. Tämä nostaa hyökkäyksen potentiaalia merkittävästi. Rautiaisen siirto pois Mustosen rinnalta tarkoittanee myös sitä, että Muse aloittaa kauden laiturina. Tämähän oli ainoa toimiva duo nykyrosterista, tuskin sitä muuten rikotaan.

  Rautiainen-Sandell-Wahl
  Mustonen-Flinck-Meskanen
  Suomi-Laakso-Vihko
  Sointu-X-Jokinen

  -> Ei tuo toivoton hyökkäys ole. Paljon on tietysti Sandellin terveyden ja Rautiainen/Mustonen/Meskanen tasonnostojen varassa. Mutta esimerkiksi kolmosketju olisi todella varma. Ykköseen Wahlin tai Rautiaisen paikalle kovempi kaveri ja nelosen keskelle hyvä aloittaja. Tuon X:n paikalla Savilahti olisi ollut aikalailla täydellinen pelaaja. Jäbä joka pystyy pelaamaan roolia kuin roolia ja omaa potentiaalia nostaa tasoaan edelleen. Mutta eipä sille enää mitään voi.
   
 25. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Ilves tarvitsisi ehdottomasti toisen hyvän aloittajan Laakson rinnalle. Sandell voisi olla tähän ratkaisu jos vain on kunnossa.

  Mielenkiintoinen nimi neloseen olisi Matias Myttynen. Ilveksellä on jo Flinck ja Laakso, jotka voivat hoitaa mm. alivoimaa ja muita erikoistilanteita, joten nelossentterin ei tarvitse olla välttämättä mikään puolustuspelaamisen ekspertti. Myttystä voisi kokeilla 1+2 vuotisella sopparilla ja seuran optiolla.