Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakentuminen kaudelle 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Ilves' , aloittajana Manazeri, 04.11.2015 klo 20.05.

 1. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  No, onko reagoinnin aika? Sointu poistui Vaasata kentältä jalkaansa roikottaen. Mistä yx sentteri lisää? Otteluketjussa Wunderbaum ehdotteli Seppästä Lekistä... taitaa olla rwalismia, mutta olisi kiva saada kovempi kaveri Suomen ja Mesen väliin (sanoko joku Laakso?). Muse keskelle ja Vällyä nelosen laitaan?
   
 2. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  En jaksa uskoa, että tässä vaiheessa lähdetään ostoksille. Ahoniemi/Seppänen mukaan kiertoon ja muuten eilisen pelin lopun ketjuilla.
   
 3. Takkuturkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalervo Kummola
  Lainaus:
  Jep, näitä kokeilisin itsekin. Mestarit kehiin vaan. Jannujen kevät loppui kannun nosteluun ja nyt ovat aloittaneet Mestiksen piste per peli -tahtiin.
   
 4. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ihmetyttää, että Kuukkaa ei kotiutettu. Pakisto ei ole ensimmäisissä peleissä ollut mitenkään häikäisevällä tasolla. Yksi kokenut peruspakki olisi enemmän kuin tarpeen. Nyt Niemi hoitaa käytännössä yksin tuota roolia ja juuri hän on ollut näkyvimmin vaikeuksissa.

  Miten ihmeessä Kuukka päästettiin Jyväskylään? Kyseltiinkö edes?
   
 5. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Laitan saman tekstin kuin kirjoitin tuonne Ilves foorumille:
  "Tilannehan on edelleen pitkälti se, että Ilveksestä lähteneet pelaajat eivät suostu tulemaan takaisin, niin kauan kuin täällä häärää Vinnie kumppaneineen. Tästä kirjoitinkin kesällä, kun tapasin useamman meidän entisen pelaajan. Heidän näkemyksensä on tiivistettynä "Ilves on niin hieno seura, että se ansaitsisi paremman omistajan ja johdon".

  Tilannehan alkaa olla omavaraisuuden suhteen hyvin kimurantti. Muualla menestyvät pelaajat eivät halua palata ennen kuin täällä tapahtuu muutoksia. Lupaavista junioreista yhä useampi valitsee kehityspolukseen jonkun muun kuin Ilveksen. Ja lisäksi junioripuolella on jo sekä määrässä että laadussa tapahtunut isokin notkahdus."
   
 6. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Lainaus:
  Takaisin on kuitenkin joitakin pelimiehiäkin tullut. Sandell, Sointu, M. Hintz, Näppilä, Järventie, Koistinen, Toskala, Tukio, Määttänen. Näin muutamia mainitakseni.
  Tarkoittanet kuitenkin suosikki-ikäluokkasi -87:n Tommi Huhtalaa ja Perttu Lindgreniä, jotka ovat tuollaisia lausuntoja saattaneetkin antaa.
   
 7. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Eiköhän kyse ole vain ja ainoastaan tilipussin paksuudesta, kun mietitään miksi joku pelaaja ei tule Ilvekseen. Kaikki muu on sitten tyhjää puhetta.

  Vai meinaako joku, että Ilves olisi tarjonnut Kuukalle taloudellisesti parasta pakettia ja mies menee muualle, koska Vinnie on Ilveksen pääomistatja?

  En usko.
   
 8. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Mutta jos tilipussin paksuudessa ei olekaan merkittävää eroa, niin valinta saattaa useammin osua siihen toiseen vaihtoehtoon. Ei jatkuvasti rämpivään Ilvekseen.

  Ylläoleva lista on melko surullinen, jos totta puhutaan. Taustalla loukkaantumisia, uran alamäkeä, Mestiksestä Ilvekseen... Muutenkin kertoo listasta jotain, kun esimerkkejä joutuu hakemaan kausilta 2006 ja 2007. Tämä ei siis minään vittuiluna, vaan mielestäni toi lista on oikeasti aika paljon puhuva.

  E. puhun siis @wunderveban listasta.
   
  Viimeksi muokattu: 27.09.2016 klo 11.20
 9. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Lainaus:
  Ööö.. mikä lista?

  Tilipussin paksuuksissa on aina eroa. Ilves ei pysty kilpailemaan muiden seurojen kanssa hyvistä pelaajista rahalla, eikä kyllä juuri muillakaan avuilla. Siksi saamme tyytyä vasta kakkos-kolmoskorin pelaajiin omissa kärkiketjuissamme vrt. esim. Tapparan vastaavat.
   
 10. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Siis puhuin edeltävässä viestissä olleesta paluumuuttajien listasta.

  Mutta kyllä Ilves nähdäkseni runkopelaajista rahallisesti kilpailemaan. Kyllä meillä esim. Flinckille ja Laaksolle varmasti ihan kilpailukykyistä palkkaa maksetaan.
   
 11. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Lainaus:
  Tätä juuri tarkoitin, kun kirjoitin että joudumme kilpailemaan kakkos-kolmoskorin pelaajista, jotka meillä pääsevät sitten kärkiketjuihin. Oliko kumpikaan edes kakkosketjussa edellisessä joukkueessaan? No, nyt Laakso on Ilveksen kärkisentteri.

  En tarkoita sitä, etteikö esim. Laakso olisi hyvä pelaaja, mutta emme pysty kilpailemaan niistä kärkipelaajista joista parhaat seurat kilpailevat. Tietysti kun mennään pelaajahierarkiassa alemmas ja tarjotaan TPS:n kolmos-nelosketjun pelaajalle Ilveksen ykkösketjun pelaajan tasoinen palkka, niin ollaankin kilpailussa hyvin mukana.

  Mikäli rinnakkain on esimerkiksi seuraavat tarjoukset:

  Ilves, kärkiketjun paikka, 100ke
  TPS, jarruketju, 90ke

  Valinta lienee helppo, eikö?

  Yhtä helppo se on seuraavassa skenaariossa:
  Ilves, ykkösketju, 300ke (kovin tarjous mitä ilves on ikinä tehnyt)
  HIFK, ykkösketju, 305ke

  Valinta on jälleen yhtä helppo, eikö?
   
 12. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Ihan samaa mieltä kaikista. Musta tuntuu, että me puhutaan nyt eri asioista. Minä kommentoin sitä, että miten vanhat Ilves-pelurit tekevät ratkaisunsa seuraa valitessaan. Kunto sanoi, että pelaajat valitsevat ennemmin muut seurat kuin Ilveksen, koska Ilveksen johto. Sinä mainitsit sitten tilipussin ja Kuukan esimerkkinä.

  Jotenkin en usko, että Kuukka olisi omalla loukkaantumishistoriallaan niin ihmeellistä palkkaa saanut JYPiltä että Ilves ei olisi sen kanssa pystynyt kilpailemaan.

  Mutta muuten tosiaan olen kyllä ihan samoilla linjoilla viestistäsi.
   
 13. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kaikki lienevät kutakuinkin yhtä mieltä siitä, että ihannetilanteessa omat kasvatit valitsisivat Ilveksen silloin, kun tarjous on kilpailukykyinen. Yhtä mieltä ollaan luultavasti myös siitä, että suurempi ongelma tällä hetkellä on se, että Ilveksen on vaikea tehdä kilpailukykyisiä tarjouksia, kun pelaajabudjetti on huomattavasti liigan keskiarvoa pienempi. Tämä ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että monella Ilveksen entisellä pelaajalla on jäänyt paska jälkimaku siitä, miten Ipan toimisto asioita hoitaa ja pelaajia kohtelee. Näin ollen edes kilpailukykyisellä tarjouksella ei välttämättä saada omia kasvatteja palaamaan, mikä entisestään heikentää Ilveksen asemaa pelaajamarkkinoilla.
   
 14. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Lainaus:
  Jep. Halusin vain alleviivata sitä, etten usko Ilveksen pääomistajalla olevan loppupeleissä kovinkaan suurta vaikutusta siihen, tuleeko pelaaja Ilvekseen vai ei.

  Tällä en tarkoita sitä, ettenkö toivoisi Vinnien Ilveksestä luopuvan.
   
 15. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tuo lista on vaatimaton poistuneisiin pelaajiin nähden. Ja noistakin Mätsky ja Tukio kymmenisen vuotta sitten, jolloin tilanne alkoi vasta eskaloitumaan. Järventie ja Toskala tuli puolestaan "yhteiskeräyksessä", johon itsekin osallistuin. Toskala oli mm. mukana tuossa porukassa, joka oli Vinnietä ostamassa aikoinaan ulos.

  Lainaus:
  Tuossa porukassa jota tapasin oli muutama kasiseiska, mutta enemmän oli muista ikäluokista.

  Lainaus:
  Rahasta emme keskustelleet. Toki en kiellä sitä, etteivätkö palaisi Ilvekseen, jos Ilves löisi ylisuuren tarjouksen pöytään ja pelaajalla ei olisi muita vaihtoehtoja. Yleisesti pelaajiamme ottaa hemmetisti päähän Ilveksen pääomistaja ja toimiva johto.

  Onko tässä oikeasti jotakin ihmeteltävää? Palaisitko sinä työpaikkaan, jossa asioita hoidettiin amatöörimäisesti verrattuna muihin organisaatioihin, joissa olet työskennellyt? Lisäksi tämän yrityksen talous olisi hyvin epävakaalla pohjalla ja yritys esiintyisi negatiivisessa valossa julkisuudessa? Jos vaikka ajateltaisiin, että saisit tältä epävakaalta ja huonosti menestyvältä yritykseltä (tuote ei ole kunnossa) 70000€ vuosipalkan ja vaihtoehtoisesti saisit esim 62000€ vuosipalkan menestyvästä, eteenpäin pyrkivästä yrityksestä. Uskallan sanoa, että suuri osa valitsisi tuon pienemmän (ja varmemman) palkan yhteisössä, jossa voi itse keskittyä oleellisimpaan.

  Faneille Vinnien ja johdon toiminnat merkkaavat ehdottomasti vähiten. Ei heitä juuri kiinnosta, kuka Ilveksen omistaa tai minkälainen toimintakulttuuri yrityksessä on. Sen sijaan pelaajille, emoseuralle ja yhteistyökumppaneille näillä asioilla puolestaan on merkitystä.

  Varmasti tulemme saamaan tälläkin omistajuudella paluumuuttajia takaisin, mutta hyvin monet odottavat isoja muutoksia IH:ssa. Mutta melko vähissä ovat viime vuosina olleet paluumuuttajat tai pelaajat muualta, jotka ovat urallaan nosteessa.
   
 16. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Lainaus:
  Voin kertoa, ettei kuvaamasi tilanne ole kovin kaukana todellisuudesta. Jos entinen työpaikkani tarjoaisi minulle +10% palkankorotuksen nykyiseen palkkaani verrattuna, niin tuskin palaisin. Isommista korotuksista voisin kuitenkin alkaa miettimään asiaa uudelleen, mutta ainoastaan mikäli entinen työpaikkani tarjoaisi minulle tarpeeksi mielenkiintoisia työtehtäviä.

  Jos pelaisin jääkiekkoa, niin voisin kuvitella palaavani vanhaan työpaikkaan mainitsemallasi palkkaerolla, mikäli tarjolla olisi nykyistä isompi rooli. Oletan, että jääkiekkoilijalle on tärkeä päästä joukkueeseen, jossa voi itse pelata paljon ja isossa roolissa. Siksi meillä pelaakin jo esimerkiksi nostetun Tapio Laakson kaltaisia pelaajia, jotka eivät ehkä muualla pääisi ykkösketjuun ykkösketjun pelaajan liksalla. Lisäksi ehkä merkitystä on sillä, olisinko rahastamismielessä urani ehtoopuolella oleva pelaaja vai vieläkö pyrkisin uralla eteenpäin. Silloin Ilves ei liene kovin hyvä vaihtoehto.

  Ei tämä toki ole yksiselitteistä, mutta mikäli tarjolla oleva palkka ja rooli olisi kilpailevia seuroja suurempi, uskoisin Ilveksen olevan kilpailussa ihan hyvissä asemissa. Vinniestä huolimatta.
   
 17. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Tämähän ei pidä alkuunsa paikkaansa. Faneille todellakin merkkaa Vinnien ja johdon toiminnat. Siitä on nähty viime vuosien aikana lukuisia esimerkkejä. Vaihda fani-sanan tilalle "tavallinen rivikatsoja" niin lauseen sisältö on kohdillaan.
   
 18. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  Ei oo näkyny...


  nimenomaan rivikatsojiahan se Ilves ei haali. Sellasten haalimiseksi tarvittas gloryhunttaajia, joita ei jostain syystä ole. Gloryhunttaajien saaminen halliin on aivan olennainen osa yleisömäärän kasvattamista, ja ennen kaikkea uusien fanipolvien kasvattamisen suhteen ja Ilveksellä alkaa tuleen pahasti näkyviin pitkä menestymättömyys.


  Meillä on Tampereella hyvä case, joka osoittaa yleisömäärän korrelaation HC fanien syntyyn.. nimittäin TaMu. Täysin perinteetön (ilkeästi ilmaistuna muoviseura) ja ilman aiempaa kannatuspohjaa ollut seura veti hyvin yleisöä ja aina osa niistä ”hurahtaa” HC faneiksi. Siis kehittävät mielessään sen seuran tärkeyden, hienouden ja kokevat tätä kohtaan uskollisuutta. Tamu pystyi tyhjästä kasvattamaan HC fanimäärän sellaiseksi, että nämä pitivät seuran hengissä rahaskandaalin jälkeen ja nyt ne pelaa taas ihan omissa nimissään enskaudella kakkosta.


  Ilveksellä tämä kannattajapohja on poikkeuksellisen laaja. Tämä on perustunut isoon junnutyöhön ja pitkän tauon jälkeen myös siihen, että Ilves pelaa sen kiakkokauden tauon aikana näkyvästi myös futista pääsarjatasolla. Tästä on ollut helppo ammentaa ihmisiä katsomoon ja tuomaan niitä enskertalaisia… jos vaan olis ollut se gloryhunttikoukku.. ei ole ollut ja nyt ollaan tilanteessa, jossa jo vanhatkin fanit ovat menettämässä mielenkiintoaan. se on pahin mahdollinen tilanne elämyspalveluita tuottavalle firmalle, kun yleisöä ei enää kiinnosta, siis edes tappio ei ketuta. Tunne muuttuu välinpitämättömyydeksi ja se, ystävät hyvät, on lopun merkki.


  ihoy on tuonut kiekkojoukkueen sille rajalle, josta nousu voi käydä mahdottomaksi ja kierre kohti olemattomuutta on vääjäämätön.


  Alkas olla viimesiä aikoja tehä jotain…
   
 19. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Väittäisin, että valtaosa katsojista on näitä rivikatsojia, jotka eivät luokittele itseään faneiksi ja joita ei myöskään välttämättä suuremmin kiinnosta mitä seuran taustalla tapahtuu.
   
 20. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Mutta paluuta pohtiessa taustalla vaikuttaisi varmasti huono vaikutelma edellisestä visiitistä sekä ennen kaikkea se, että seura on ollut suurissa maksuvaikeuksissa mm. verottajan suuntaan. Todennäköisesti agentti ja lähipiiri heristäisi sormea erittäin vahvasti.

  Lainaus:
  Kirjoitin asiani huonosti eli vertailuryhmänä siis pelaajat, yhteistyökumppanit ja fanit. Näistä faneille omistajuus ja ennen kaikkea tapa toimia (päivittäinen johtaminen) merkkaa vähiten.
   
 21. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Osalle faneista ehkä ei, mutta on myös paljon niitä, joille asia todellakin merkkaa. Ja he ovat kuitenkin niitä, jotka joutuvat elämään asian kanssa. Pelaajat kun voivat vaihtaa seuraa ja yhteistyökumppanit häipyä muualle. Faneilla on vain se yksi seura, jonka kanssa kärvistellään.
   
 22. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  siitä tunnelmia aistimaan vaan hallin käytäville... (nätimmin sanottu "kävisit peleissä", jota en enää viittis kehotaa kenekään tekeen)

  Vaikka tutkimuksellista empiriaa ei olekkaan, niin väittäsin, että Väitteesi ei taida pitää paikkaansa. "vieraita" kasvoja siellä ei oikein eilen onnistunut näkemään (kierrän perinteisesti hallin kolmasti matshissa, ennen ja erätauoilla). Satunnaiskatsojia oli KooKoo fanit ja jotkut junnut ehkä. Muuten vaikutti olevan vakikasvoja

  ...ei, en tietenkään tunne kaikkia 3k ihmistä, mutta yleisotantana voisin näin väittää kun siä lähes jokamatshissa on ollut viimeset 15 vuotta. Kasarikasvoista (mulla oli taukoa ysärillä) siä ei enää näy kun muutama.
   
 23. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Niin ehkä tässä nyt on kyse siitä, miten fani määritellään. Itse olen tarkoittanut niillä tässä yhteydessä lähinnä fanikatsomon kavereita, joita kyllä kiinnostaa Ilves johdon tekemiset ja toimintatavat. Juuri nämä kaverithan ovat mm. tehneet erilaisia mielenilmaisuja, kun meininki seurassa ei ole miellyttänyt. Sitten on se rivikatsojien joukko, joista monikaan ei varmasti miellä itseään faneiksi. Monella heistä ei ole varmasti myöskään suurta intressiä seurata Ilvesjohdon tekemisiä. Kärjistetysti, riittää kun jengi pelaa hyvin ja kahvi on kuumaa. Tai edes kahvi on kuumaa.
   
 24. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Onko Valtteri Ilomäki muuten jotain sukua Tapparassa pelaavalle Artulle? Kysyn vain ihan mielenkiinnosta.
   
 25. Telemarketti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Ei ole ainakaan Eliteprospectin mukaan.

  Riemukulku kohti mestaruutta sen sijaan jatkuu yhä. Eipä ole vielä tarvetta hankinnoille, niin hienosti nousee uusia vastuunkantajia esiin jatkuvasti. Summanen sen aikanaan tiesi mitä sille Ipan toimistolle olisi pitänyt tehdä.