Joukkueen rakentuminen kaudelle 2015–2016

  • 196 144
  • 652

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aivan mahtavaa! Polakin jatkosta kun vielä kuulisi jotain huhua, kun tähän mennessä on lähinnä kuulunut irvokkaita huhuja Kärppiin tms. siirtymisestä.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viksteniä tuskin kannattaa vielä istuttaa penkillä, kun ei A:ssakaan mitään ihmeitä ole vielä esittänyt. Parin vuoden päästä sitten.

Tämä vähän ihmetyttää. Oletko nähnyt paljon Vikstenin pelejä vai perustuuko tämä yksinomaan tilastoihin?

Lähes kaikki Ilveksen A-nuorten tämän kauden pelit nähneenä pitäisin Viksteniä yhtenä sarjan parhaista maalivahdeista.Käynnissä olevissa playoffeissa on ollut mielestäni selkeästi Ilveksen paras pelaaja.

Tilastot Vikstenin kohdalla vääristävät tasoa reilusti, sillä runkosarjassa Ilves vei montaa peliä miten tahtoi ja Vikstenin tehtväksi jäi usein torjua "pelkästään" läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä. Torjui kuitenkin monessa pelissä Ilvekselle pisteet. On varsinkin pelien ratkaisuhetkillä (kuten käynnissä olevissa payoffeissa) ollut täyttä rautaa.

Mutta joo, ehkä olisi enemmän tuon junnnuketjun kamaa, en itsekään näe Viksteniä vielä ensi kaudella miehissä. Tulevaisuudessa kyllä varmasti.


Jos vielä tuolla maalivahtiasialla jatkaa, niin Hannu Toivonen on vähän siinä ja tässä. Onko Hanskista vielä ottamaan askel eteenpäin? En ole nähnyt oikein missään tämän foorumin vaasalaisfaneja lukuun ottamatta kovasti kehuja Toivosesta. Tosin en ole nähnyt Toivosen pelejäkään muuta kuin Ilvestä vastaan. Niissä oli perushyvä, mutta ei sen enempää. Edellinen visiitti Ilveksessä oli myös osastoa "ok", mutta sen jälkeen ollut ennen tätä vuotta korkeintaan keskinkertaista suorittamista.
 

Bronco

Jäsen
Jos meillä olisi paalua todella paljon, niin samahan se olisi satstata nelosketjun äijiin rahaa. Mutta kun ei ole, niin nyt nämä perusjyrät Riekkinen ja Välimaa lohkaisevat rooliinsa nähden liian ison palan budjetista.

Niin. Jos eri nimimerkkien toistuvia kommentteja tällä palstalla on uskominen, liian isoa palkkaa rooliinsa nähden nostavat muun muassa Järventie, Tyrväinen, Laakso, Riekkinen, Välimaa, Zalewski.... Nimetään nyt saman tien puolet koko joukkueesta kun kerran aloitettiinkin.

Ilves on näemmä ollut yllättävän maksukykyinen tällä kaudella. Tai sitten kyse on palstatotuuksista ja siitä, että tällaisille huhuille on mukava antaa vähän tuulta ns. politikoinnissa omien junioreiden / menetettyjen kasvattien puolesta (en tarkoita nimimerkkiä Peltsi #18).

Jatkakaa.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Jotain huhua on ollut myös, että Ilves olisi ollut kiinnostunut ruotsalaisesta Joel Lassinantista.

Toivonen-Lassinantti olisi kyllä kova kaksikko, mutta luulen että Lassianttia ei Ilveksessä nähdä.

Kukapa ei olisi kiinnostunut Lassinantista? Nyt kuitenkin tehnyt jo aikoja sitten jatkosopimuksen Luulajaan, joten se siitä haihattelusta.
http://www.kuriren.nu/100-hockey/lulea-forlanger-med-utropstecknet-8133171.aspx (linkki vie Norrbottens Kuriren-lehden sivuille)

Toivonen on torjuntataidoiltaan liigan ehdotonta kärkeä, vaikka helpohkojakin maaleja tuntuu välillä menevän. Varsinkin jos peli on pyörinyt vähän aikaa toisessa päädyssä. Ehjä kausi Sportissa on varmasti tehnyt Hankille hyvää ja uskon, että tulee olemaan selvä vahvistus kenelle tahansa kuka hänet nappaa. IS:n huhuille en kuitenkaan anna minkäänlaista arvoa.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aamulehtikin näköjään listannut huhuja. Eipä tuossa mitään uutta ole, lähinnä tuntuu olevan eri palstoilta koottuja asioita.

Vittasmäki ja Niemi mainittu varmoina tulijoina, Järveläisen ja Vihkon kanssa neuvotellaan. Kukkonen Bluesiin, Kivistö jonnekin, Hintz IFK:hon, Asplund Lukkoon. Ihan tätä peruskauraa joita pyöritelty jo pidempään. Ilves julkaisee joukkueensa siis toukokuun risteilyllä, mielenkiintoista nähdä jääkö sinne enää mitään oikeaa uutisoitavaa.

Kivistö on todella vaikea, jopa mahdoton korvattava. Kuitenkin vaikuttaa siltä, että pakistosta on tulossa tätä kautta parempi. Niemi on erittäin hyvä haku, Vittasmäkikin peruspakkina selkeä tasonnosto verrattuna Kukkoseen. Jos huhuissa mainittu Fageruddkin tulee, ollaan erittäin hyvällä tiellä. Toivottavasti nuo kolme kaveria saadaan kiinnitettyä ja vielä Kesselille jatko. Mikähän muuten Salmelan tilanne on? Niin monta uutta pakkia tulossa sisään, että olisiko Saku vaihtamassa maisemaa?
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Tämä vähän ihmetyttää. Oletko nähnyt paljon Vikstenin pelejä vai perustuuko tämä yksinomaan tilastoihin?

Lähes kaikki Ilveksen A-nuorten tämän kauden pelit nähneenä pitäisin Viksteniä yhtenä sarjan parhaista maalivahdeista.Käynnissä olevissa playoffeissa on ollut mielestäni selkeästi Ilveksen paras pelaaja.
Tämä oli tosiaan tilastojen ja parin kuulemani jutun perusteella tehty päätelmä. Hienoa tosin kuulla että olen väärässä, hieno ura tulossa kaverille mikä kehitys jatkuu. Mutta silti ei järkeä tuoda istumaan penklle, paljon minuutteja vaan alle A:ssa tai vaikkapa LeKissä, jos A:ssa rupeaa olemaan jo liian "helppoa".
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Hyvä juttu on, että Sandell, Tyrväinen ja Laakso pysyvät joukkueessa varmuudella ensi kaudenkin. Polakille pitäisi sitten saada vielä jatkosopimus ja mikäli mahdollista, niin vaikka kahden vuoden jatkosopimus. Polak on Sandellin ohella ainoa sellainen perinteinen ykkösketjun pelaaja, joka voi kantaa vastuuta pisteiden tekemisestä ja ratkoa pelejä. Tyrväinen ja Laakso ovat lähes yhtä tärkeitä pelaajia.
Nyt, jos tilanne on se, että Asplund on lähdössä Lukkoon, niin Zalewskin kanssa voisi hyvin painavalla syyllä tehdä sopimuksen ensi kaudesta. Zalewski on lähtökohtaisesti erinomainen pelaaja kakkos-kolmos-ketjun keskelle.
Lisäksi keskelle löytyy Laakson ja mahdollisen Zalewskin lisäksi Mustonen, joka otti ison askeleen tähän päättyneeseen kauteen ja olisi lähtökohtaisesti ensi kaudelle hyvä vaihtoehto kakkosentteriksi. Riekkinen on loppukaudesta osoittanut olevansa erinomainen vaihtoehto nelosketjun keskelle.
Sentteriosastoa täydentää Sandell, joka voi tarvittaessa siirtyä keskelle ja Juuso Rämö, jonka voi nostaa paikkaamaan loukkaantuneita.
Roope Hintz olisi arvokas pelaaja joukkueelle ensi kaudella. Hintz pystyisi monipuolisuutensa vuoksi pelaamaan mitä tahansa hyökkääjän paikkaa ja hän toisi kilpailua kokoonpanoon. Hintz voisi myös hyvässä lykyssä ottaa ison askeleen urallaan ja nousta joukkueen ykkösketjun keskelle. Mikäli Hintz on tosiaan lähdössä, katselisin joukkueelle selvää johtavaa ykkössentteriä jostain ulkopuolelta. Nythän olisi kovia keskushyökkääjiä vapailla markkinoilla, kuten Ville Leino, Kurtis McLean, Eric Perrin ja Raphael Varone. Ehkäpä Dixon myös?

Laidoille löytyy Sandell, Tyrväinen, Rautiainen, Veistola, sekä toivon mukaan Polak ja Välimaan ilmeisesti lähtiessä nelosketjun laidalle joko Savilahti, tai huhuttu Kolehmainen. Vihkoa on kovasti huhuttu Ilvekseen ja Vihko olisi varmastikin sen tyyppinen pelaaja, että olisi hyödyllinen. Soinnulle tarjoaisin lisäksi sopimusta, koska on nopeutensa vuoksi pelillisesti sopiva pelaaja.
Jesse Niinimäkihän pelasi pisteiden valossa ihan ok loppukauden, mutta on hidas, oli pääasiassa näkymätön, aikaansaamaton ja teki yllättävän huonoja ratkaisuita kiekon kanssa. Niinimäenkin voisin joukkueeseen edullisella hinnalla ottaa, mutta Niinimäen paikka ei voi olla lähtökohtaisesti ykkösketjussa, vaan kakkosessa, tai kolmosessa.

Hyökkäyksen ainoa suuri puute tällä kaudella oli kärjen heikkous. Laajuutta materiaalissa oli, mutta sellainen iso tähti ja todellinen kokki tuosta joukkueesta puuttui. Olisi hieno nähdä Sandell ja Polak ykkösketjun laidoilla jonkun todellisen tähtipelaajan pelatessa heidän keskellä. Siinä olisi Ilveksellä ensi kaudella todellinen ykkösketju, joka voi ratkoa tiukkoja pelejä.

Ilveksellä on jälleen sellainen tilanne kokoonpanon, ainakin hyökkäyksen osalta, että ensi kautta ajatellen on todella hyvät kortit käsissä. Rautiainen ja Mustonen ovat kehittyviä pelaajia ja voivat pelata odottamattoman hyvän kauden, Laakso on tehnyt tasonnoston ja pelaa Ilveksessä varmaankin tämän hetken markkina-arvoaan alemmalla palkalla. Myös Sandell on tehnyt tasonnoston ja pelaa Ilveksessä tämän hetken markkina-arvoaan alemmalla palkalla. Tässä on aika hyvät palaset nyt käsissä. Kun Polakille saadaan jatkosopimus ja joukkueeseen saadaan joku Ville Leinon tapainen tähti tuomaan ratkaisuvoimaa ja vielä vaikka se Vihko siihen päälle tuomaan right-kätisyyttä, niin Ilveksellä on pienillä resursseilla koottuna varsin kilpailukykyinen hyökkäysmateriaali.

Sami Sandell - Ville Leino - Joonas Vihko/Roope Hintz/Matias Sointu/Vojtech Polak
Antti Tyrväinen - Steven Zalewski - Vojtech Polak/Matias Sointu/Joonas Vihko
Aleksi Mustonen - Tapio Laakso - Teemu Rautiainen
Eero Savilahti/Janne Kolehmainen - Joonas Riekkinen - Jiri Veistola

Toni Kallela, Juuso Rämö, Ville Meskanen, Eemeli Suomi
 

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Jos suurin osta huhutuista tulijoista ja lähtijöistä pitää paikkansa, on mielestäni Ilveksellä pullat yllättävän hyvin uunissa tulevaa kautta ajatellen. Kiinnitettynä olisi jo nyt ykkösmaalivahti, -sentteri(!!!!) ja -laituri. Tommi Kivistön poistumisen myötä, oikeastaan vain selkeä ykköspakki puuttuu tällä hetkellä. Mutta kun samalla poistuu riippakivet Järventie(vaikka pelasikin hyvän kevään) ja Kukkonen, on Kivistön lähteminen korvattavissa laajemmalla ja laadukkaammalla puolustuksella.

Lähtijöitä:
Järvenpää, Korpisalo, Levo(?), Kivistö, Kukkonen, Järventie, Niinimäki(?), Asplund, Savilahti, Hintz, Välimaa(?)

Tulijoita:
Toivonen, Niemi, Vittasmäki, Fagerudd, Vihko, Järveläinen...

Joukkueessa on tällä hetkellä myös pelaajia joiden sopimus loppuu, eikä heistä ole juurikaan huhuja kuullut suuntaan eikä toiseenkaan. Puolustuksen osalta oikeastaan kaikille, Salmelalle, Kesselille ja Pentikäiselle soisin jatkosopimuksen. Hyökkäyksestä ainakin Niinimäen ja Soinnun voi päästää menemään. Zalewskia ilmeisesti huhuttu ainakin jossain vaiheessa KooKoohon, mutta mielestäni Zalewski olisi tärkeä kakkos-kolmosketjun sentteri Ilvekselle ensi kaudella. Noista omista nuorista Meskasella ja Rämölle myöskin jatkoa. Kallelasta en osaa itse oikeastaan sanoa yhtään mitään.

Jos tuo Iltasanomien lottokone osui Toivosen kohdalla viimein oikein, ei Ilves tule kaatumaan maalivahtiin ensi kaudellakaan. Taidan kuulua vähemmistöön kun sanon olleeni tyytyväinen Toivoseen jo edellisellä kerralla. Toivonen tuli sillon parin todella vaikean kauden jälkeen Ilvekseen ja isoon kaukaloon, jossa pelasi Sakke Pietilän, ei niin organisoidun "goonikiekko"-joukkueen takana. Nyt alla on kuitenkin todella onnistunut kausi sarjan jumbojoukkueen maalilla. Korhosen osaavaan valmennukseen, niin näen hyviä näkymiä ensi kaudellakin. Toki backupiksi tarvitaan joku Lassi Yrjölää varmempi maalivahti. Rajaniemi olisi hyvä haku, tosin häntäkin on viety milloin mihinkin joukkueeseen huhuissa.

Kivistöä ei tosiaan Ilves pysty korvaamaan yhdellä pelaajalla. Vittasmäki lienee eteenpäin menoa Kukkosesta, samoin Fagerudd Järventiestä. Jyri Niemi nyt ei Kivistöä korvaa millään osa-alueella, mutta painavan laukauksensa ansiosta hoitanee Kukkosen roolin ylivoimalla. :)

Fagerudd-Kessel
Näppilä-Mäkelä
Vittasmäki-Niemi
Pentikäinen-Salmela
Mäkinen

Tyrväinen ilmeisesti teki jatkon. Polak olisi todella tärkeä saada pidettyä, samoin Zalewskikin.

Sandell-Laakso-Polak
Rautiainen-Mustonen-Vihko
Tyrväinen-Zalewski-Järveläinen
"parempikuinvälimaa"-Riekkinen-Veistola

Mustosen 27 pisteen kausi oli huikea parannus edelliskauden kahdesta. Tuo 27 pistettä on muuten sama määrä kuin Keräsellä ennen viime kautta. ;) Paperillahan tuo hyökkäys ei näytä hirveästi paremmalta, kuin tämän vuotinen. Mutta Mustoselta voi ainakin odottaa surutta 40 pisteen kautta. Zalewskikin pääsisi täysipainoisen kesän jälkeen varmasti paremmin liikkeelle ensi kaudella. Tällöin kolmea ensimmäistä ketjua voi sekoitella miten haluaa, mutta joka kerta mielestäni saadaan kasaan erittäin hyvä kokonaisuus. Tuohon rotaatioon vielä Meskanen ja Suomi mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sori vieraisiin pöytiin huutelu, mutta kuinkahan totuusperäinen tuo Faggen siirto Ipaan mahtaa olla? Luleån omilla saiteilla ovat kovasti sitä mieltä, että jatkaa seurassa. Tätä tukee myös "tiedot" pelaajan edullisesta hintalapusta sekä siitä että faktana potentiaali riittää lähes kuuhun saakka. Ainkin kovin tyytyväisiä mieheen ollaan ja nyt, kun vakinnuttanut pelipaikkansa tällä kaudella, tehnyt hyvää tulostakin.

Kateellinen olen, jos jätkän kaappaatte. Todella hyvällä liikkeellä varustettu ja jalat tukevasti maanpinnalla oleva kaveri. En silti jaksa uskoa, että Ipalla olisi Luulajan kanssa varaa ainakaan alkaa miehestä rahallisesti taistelemaan.

Faktaa kuitenkin sen verran, että sydäntalvella mainitsi YLEn ruotsinkielisessä haastattelussa, että suomesta ollaan oltu yhteydessä. Eli joku hänen perässään ainakin on ollut. Oletettavasti ainakin Sport, mutta helposti myös Ipa ja mahdollisesti Ässätkin.
 

Babbel85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal, Juventus
En yhtään ihmettele miksi Ilves ei pidä Hitzistä kiinni. Jos kerran TPS:n siirtyvälle Virralle maksetaan 90k/v niin mitähän mahtaa HIFK maksaa Hintzin palveluksista..?
 

Paatelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
En yhtään ihmettele miksi Ilves ei pidä Hitzistä kiinni. Jos kerran TPS:n siirtyvälle Virralle maksetaan 90k/v niin mitähän mahtaa HIFK maksaa Hintzin palveluksista..?

Samaa katselin äsken, kuulostaa todella hurjalta liksalta kyllä ja jos tällaisia maksellaan niin mitähän Hinz tosiaan on maksanut. Ihmellisesti kyllä Tepsi tuota rahaa jakaa ei voi muuta sanoa, jos yhtään pitävät summat kutiansa. Mistähän tieto on peräisin?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
En yhtään ihmettele miksi Ilves ei pidä Hitzistä kiinni. Jos kerran TPS:n siirtyvälle Virralle maksetaan 90k/v niin mitähän mahtaa HIFK maksaa Hintzin palveluksista..?

Mää ihmettelen. Hinzin kasvattajakorvaus on 200 000$ NHL:stä aika suurella todennäköisyydellä. Nykyinen euron kurssikehitys tarkottaa samaa määrää euroja. Jos siihen nähden maksais 1-2 kaudesta a90k, niin nuo rahat tulisi takas ja se olisi imagollinen voitto (Ilves brändi tarttee niitä kipeesti) ja ehkä kierre, jossa lahjakkuudet jättää seuran, olisi katkaistu.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ainakin kaksi(Kessel & Fagerudd) kiekollista rightia puolustuksessa! Koska viimeksi?

Täytyy edelleen hehkuttaa tuota historiallisen hyvää tilannetta ensi kaudelle, jos siis huhut pitävät paikkansa.
 

Streider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FBK, Hartford Whalers, Deutschland
Paskon raakatimantteja jos pakistosta löytyy kauden alussa Kessel ja Fagerudd, toki Lehtivuoren kotiinpaluukin kelpaisi mutta sitten en enää tiedä mitä tekisin. Puolustuksen osalta näyttää hyvältä vaikka Kivistö jatkaneekin matkaansa toiseen osoitteeseen, Tommin kanssa pakisto olisikin jo melkein liian hyvä ollakseen totta. Täytyy toivoa että nämä huhut osuvat kohdalleen, Vittasmäestä en tiedä mutta Niemi kyllä mahtuu tuohon pakistoon mukavasti. Noh, näitä hahmottelin ja pohdinkin laajemmin tuossa helmikuussa tässä ketjussa, joten ei niistä sen enempää. Olen vain helvetin tyytyväinen jos Kessel ja Fagerudd Ilveksessä ensi kaudella nähdään, hämmästyttävän pätevää työtä ja pisteet Juupelle (ja Fageruddista myös Sandellille?) jos tämä menee nyt putkeen.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lehtivuori olisi piste iin päälle. Turha tässä on juhlia etukäteen, mutta olisihan tuo huhuiltu pakisto ilmankin Lehtivuorta parempi kuin tämän kautinen. Etenkin roolituksiltaan todella tasapainoinen. Tällä kaudella oikeastaan Kivistö oli ainoa jätkä jonka pystyi heittämään kehiin kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Kessel oli loppukaudesta lähellä samaa tasoa, mutta avut ehkä kuitenkin enemmän siellä hyökkäyspäässä.

Itse haluaisin tuon Niemen myös kovasti Ilvekseen, sillä pelasi näkemäni Kerho-pelit todella hyvin. Hemmetin varman oloinen jätkä omassa päässä, eikä kiekottomanakaan huono. Juuri tuollaista pelaajaa tuo pakisto kaipaa. Tällä kaudella meillä oli liikaa joko-tai miehiä. Atte hoiti perus luudan hommat, Salmela loisti käytännössä pelkästään hyökkäyksessä. Mäkelä ja Levo olivat vielä liian junnuja isoon vastuuseen ja Näppilä saikulla. Kukkonen muuten vaan huono ja Mara saikulla/ailahteleva. Tasaisesti peliä hyvin avaavia ei oikein löytynyt. Tähän asiaan luulisi Fageruddista ja Niemestä olevan paljon apua.

Vittasmäki korvaisi tämän kauden näytöillä helposti Kukkosen. Tuolta kaverilta ei odoteta mitään muuta kuin jämäkkää peruspelaamista. Selkeä tasonnosto Kukkoseen, joka ei pärjännyt oikein missään enää.

Perkele kun ei malta olla spekuloimatta. Miettikääpä pakistoa:

Lehtivuori-Kessel
Niemi-Fagerudd
Näppilä-Mäkelä
Vittasmäki
+ Konsta

-> Alkaisi olemaan tähän sarjaan jo melko kova nippu. Enkä edes mahduttanut Salmelaa rosteriin, vaikka olisi pitänyt. No toiveunta lienee.

Ei voi kuin toivoa, että risteilyllä julkaistaan Fageruddin ja Kesselin pahvit. Jos näin käy, niin hienosti on siltä osin Juupe hommansa hoitanut.
 
Viimeksi muokattu:

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Ei tarvitse anteeksi pyydellä..Sportinpojat huutelee vaan ihan vapaasti :)
Huhujen mukaan Sandell on jo jonkin aikaa suositellut Fagerudin hankkimista ja että sopimus on tehty jo Joulukuussa.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huhujen pohjalta:

Sandell-Laakso-X
Rautiainen-Mustonen-Tyrväinen
Sointu-X-Vihko
Välimaa-Riekkinen-Veistola
Kallela-Rämö-Meskanen

Niemi-Kessel
Mäkelä-Fagerudd
Vittasmäki-Salmela
Näppilä-Mäkinen

Toivonen
X

-> Vähän sellainen fiilis, että tuo on aika lähellä tämän hetkistä tilannetta. Ajetaanko Rämöä kolmosen keskelle, vai onko haussa ulkopuolelta yksi sentteri? Asplund poistuu ja ilmeisesti myös Zale, joten sentterikalustossa on isoin haaste.

Kokeneempaa joukkuetta kuin tällä kaudella ollaan selkeästi rakentamassa. Periaatteessa yllä olevassa kokoonpanossa on paljon hyvää, koska siellä on ratkaisuketjuissa nämä kaksi tutkaparia Sandell-Laakso sekä Rautiainen-Mustonen. Antaa jatkuvuutta, kun on pari valmista paria. Tyrsky sopisi rouhimaan ja viimeistelemään tuohon teletappien rinnalle.

Vihkon tulo ja Soinnun jatko ovat sen verran vahvojen huhujen pohjalla, että niihin alkaa uskoa. Tarkoittanee sitä, että Tuokkola hakee hieman kokeneempaa kalustoa kolmosketjuun kuin tämän kauden lähtö oli. On tuossa laajutta aivan hyvin, mutta toki antaa painetta ykkösketjun laiturin hankinnalle aika paljon. Kyllähän tuossa Hintzille tilaus olisi ja nelosketjun voisi rakentaa toisinkin, jos haluaisi, mutta Tuokkola mennee noilla. Kallela-Savilahti -kombon näkisi mieluusti rosterissa haastamassa tulosketjuja.

Pakistosta tulee hyvä, siellä on kova kilpailu pelipaikoista. Yhtä hyvin ykkösen varmistavamman paikalle voisi asetella ehjää Näppilää tai Kalpassa pirun hyvin luutinutta Vittasmäkeä kuin Niemeäkin. Jälkimmäisen potentiaali kuitenkin kaikkein suurin. Itse haluaisin nähdä Aleksi Mäkelän vetämässä kakkosparissa, koska ei meillä liikaa ole omia kokoonpanossa, ja tuosta kaverista on kasvamassa vähintään Liiga-tasolle kova tekijä. Tuossa pakistossa on myös erikoisosaamista. Kessel, Fagerudd, Salmela YV:n pyörittäjiä, Niemi AV:n.

Kaiken kaikkiaan jos huhuihin on luottamista, niin melko iskukykyiseltä rosterilta vaikuttaa. Isoja askelia ollaan tultu parin vuoden takaisesta tilanteesta jolloin kokoonpanoa täyteltiin Mestis-miehillä.
 
Viimeksi muokattu:

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sandell - Laakso - Vihko
Rautiainen - Mustonen - Sexton/Stapleton
Sointu - Zalewski - Tyrväinen
Veistola - Riekkinen - Liuksiala
Rämö, Meskanen

Niemi - Fagerudd
Kessel - Mäkelä
Näppilä - Salmela
Vittasmäki - Mäkinen

Toivonen
Aittokallio

Sandell ja Vihko samassa ketjussa yhteisen Luulaja-historian vuoksi. Huhuttu "iso kala" "tippuu" näin Rautsin ja Musen rinnalle. Voi olla, että Zalewski ei jatka ja hänelle tarvitaan korvaaja, sillä Rämö lienee vielä liian kokematon. Liuksiala Veistolan tyylisenä kädettömänä polkukoneena neloseen karvaushommiin. Niemi toivottavasti toipuu silmävammastaan, jos ei niin Vittasmäki kokoonpanoon ja reserviä lahjakkaista junnupuolustajista, mm. Jesper Mattila. EDIT. Olihan meillä tuolle Mäkisellekin tosiaan sopimus. Toivoselle tarvitaan kirittäjä ja Aittokallion kanssa voisivat olla hyvä tandemi.
 
Viimeksi muokattu:

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toivonen-Aittokallio olisi hieno pari, mutta tuskin ihan realistinen. Ilves on saanut laittaa jo melko ison nipun euroja Toivosenkin nenän eteen, joten tuskin nyt sentään kahta "ykkösveskaria" palkataan.

Iso kala jo tässä vaiheessa olisi niinikään hieno juttu, mutta onko sekään realistinen. Eiköhän sieltä kalastella jotain Polakin kaltaista hakua taas joskus tammikuussa.

Vihko ei kyllä ykkösessä tule riittämään. Sopii syvyyspelaajaksi tehoja jakamaan, mutta ei ole mikään
Polakin korvaaja. Vaikka kuinka olisi yhteistä historiaa Sammelin kanssa.

Sentteritilanne huolettaa. Laakso veti huikean kauden, paljon on sen varassa, että pystyy uusimaan tempun. Muse nousee, mutta sitten on jo ihan lukumäärällisesti hiljaista.

Riekkinen nyt menee siinä nelosen keskellä, mutta siinä ne sitten ovatkin. Jos tuohon ulkopuolelta tuodaan vielä joku, niin toivottavasti ei ole Flinck. Olisi meinaan yksi hitaimmista sentterikalustoista koko Liigassa pl. Muse. Zalewskille olisi selkeä tilaus. Jengi on tuttu, hyvä loppukausi ja tuttu valmennus. Nostaisi sentteritilanteen ihan uudelle tasolle.
 
Viimeksi muokattu:

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että mikäli huhut toteutuvat, eikä tule loukkaantumisia, niin Ilveksen rosteri kauden avauksessa on hyvä.
Tässä linkki kuluneen kauden vastaavaan..
Kausi roihahtaa käyntiin paikallispelillä | ILVES.COM
Nyt kun jälkikäteen katsoo tuota rosteria niin onhan se yllättävän "huono" jos vertaa siihen millä kausi lopetettiin. Toivottavasti ensi kauden alkaessa rosterissa ei ole yhtään Hurtubisen ja Ruutun seuraajaa..
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tulijoita:
Toivonen, Niemi, Vittasmäki, Fagerudd, Vihko, Järveläinen...

Ensimmäinen viivaus saadaan tehdä huhuttuihin tulijoihin, kun Järveläinen meni SaiPaan. Noista muista huhutuista Fagerudd olisi mukava saada, kuten myös Toivonen (ellei Kolppanen tule takaisin). Muiden osalta nyt vaikea sanoa miten oleellisia palasia tulisivat esittämään tulevan kauden tiimissä. Odotellaan infoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös