Joukkueen rakentuminen kaudelle 2015–2016

  • 196 143
  • 652

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
"Nyt kun Vihkon nimi on tullut julki niin ihmettelen kyllä ettei nimeä aikaisemmin huhuissa pyörinyt..kuukauden päivät sitten mies laitto 2v pahviin nimensä.." Näin Ilvesfoorumilla, eli asia ilmeisesti varma jo. Ainakin ennen kys. nimimerkki on osunut huhuissaan siedettävällä prosentilla. Ampuu myös ainakin Åstenin tulon alas ja Järveläisenkään tuloon ei usko.
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Pajuojan kommentti kysyessä ensi kauden rosterin tilannetta:

"Ainakin seuran nettisivujen mukaan heikoin tilanne on toistaiseksi Tampereen Ilveksellä. Pelaajaprofiilien mukaan SM-liigan menestyneimmällä seuralla on tällä hetkellä kasassa vain 10 pelaajasopimusta.

"Tilanne ei ole lainkaan haastava, kaikki on hyvällä mallilla. Sopimuksia on valmiina huomattavasti enemmän. Julkaisemme ne myöhemmin. Tarvetta on vielä noin kolmelle pelaajalle", kertoo Ilveksen urheilutoimenjohtaja Juha Pajuoja."

No jos vain kolmelle on tarvetta tässä vaiheessa niin ihan hyvin siellä sitten on hosuttu taustalla. Oisko toinen maalivahti, ja sitten legendaariset (ulkomaalainen) ykkössentteri/ykköslaituri ja rightin pakki.

Lähde: Liigaseurojen sopimustilanteet: Kärpillä ensi kauden joukkue lähes valmiina | Yle Urheilu | yle.fi (Linkki vie YLEn sivuille)
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huhuista ja toiveista tällainen:

Sami Sandell - Tapio Laakso - Vojtech Polak
Teemu Rautiainen - Aleksi Mustonen - Joonas Vihko
Matias Sointu - Joel Mustonen - Ville Meskanen
Jiri Veistola - Joonas Riekkinen - Janne Kolehmainen
Eemeli Suomi

Jyri Niemi - Marcus Fagerudd
Blake Kessel - Aleksi Mäkelä
Saku Salmela - Jarkko Näppilä
Veli-Matti Vittasmäki, Atte Pentikäinen

Sami Aittokallio
Sami Rajaniemi
 
Viimeksi muokattu:

Streider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FBK, Hartford Whalers, Deutschland
Tuossa hahmotelmassa on paljon hyvää, varsinkin jos koko ykkösketju saadaan pidettyä kasassa (Polak), johon kyllä uskon että on ihan hyvät saumat. Jos ja mitä ilmeisimmin kun Vihko on tulossa, niin hän toisi tuohon kakkosketjuun kyllä paljon hyvää kätisyytensä ja kokemuksensa puolesta. J. Mustonen kelpaisi myös todella mieluusti ja tuo kolmonenkin näyttää hyvältä, Sointu olisi mukava nähdä myös ensi kaudellakin Ilveksessä vaikka tällä hetkellä ei ihan parhaimpiaan esitäkään. Nelosessakin on paljon hyvää, mutta Riekkisen on kyllä pakko parantaa tämän kauden esityksistään jotta oikeasti paikka löytyisi pelaavasta kokoonpanosta. No se kyllä varmaan löytyy vaikkei peliesitysten perusteella pitäisi löytyä. Suomelle näytönpaikkoja tasaisesti kauden kuluessa ja rotaatiossa sekä loukkaantumisia paikkaamassa, on toki sellainen pelaaja että menee täysin hukkaan alemmissa ketjuissa, on melkolailla täysin tulosketjun kaveri kyllä mutta eipä noita pistehirmuja liikaa koskaan ole, eikä näitä pitäisi muuallekaan menettää. Hintz on kovin menetys jos tosiaan kauden päätteeksi osoite löytyy muualta kuin Ilveksestä, varsinkin jos ensi kausi hänellä menee vielä liigakiekon parissa.

Jos Ilveksestä löytyy ensi kauden alussa kaksi rightin pakkia, ja jos toinen näistä vielä on Fagerudd niin minä kusen hunajaa. Siinä on kyllä aivan loistava kiekollisen pakin aihio, joka voi liigatasolla lyödä itsensä läpi jo helposti kaudella 2015-2016, tykkään helvetin paljon tuosta nuoresta kiekkomiehestä ja toivottaisin avosylin tervetulleeksi Ilvekseen. Kesselistä on vielä paha sanoa, mutta jos yhden pelin otannalla liigapeleistä pitäisi sanoa niin täyttää varmasti Ilveksen pakistossa vahvistuksen kriteerit, joten jos loppukausi sujuu hyvin niin ehdottomasti pahvia lapaseen. Kaikenkaikkiaan nuo huhutut uudet pelaajat kelpaavat vallan mainiosti, Vittasmäki paikkaa Kukkosen helposti ja ura tuntuu olevan noususuunnassa eikä varmasti ole kallis mies. Pentikäisen pitäisin myös kyllä Ilveksessä mieluusti, rotaatiossa varsin perusvarma äijä ja muutenkin onhan Atesta vaikea olla pitämättä, varmaa suorittamissa ja mukavaa kovuutta eikä voi myöskään olla kallis mies.

Maalivahtikaksikko menee tosiaan täysin uusiksi, mutta kyllä mulle maistuisi tuo mainitsemasi kaksikko. Korhonen on sellainen valttikortti ja mystinen maalivahtivalmentajavelho että hänelle löisin myös pitkän pahvin lapaseen, on varmasti iso syy jos esim. Rajaniemi Ilvekseen siirtyy.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Onko tuota Aittokalliota oikeasti huhuttu jossain takaisin Ilvekseen vai onko täällä foorumilla toive muuttunut huhuksi?
 

Streider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FBK, Hartford Whalers, Deutschland
Tuo pakistohan on se haastavin osa rakentaa ensi kaudeksi. Okei, maalivahtitilanne on täysin auki mutta en lähde paneutumaan siihen tässä, vaan keskityn tuohon pakiston miettimiseen. Unelma(unelmointi)tilanteessa Kivistö jatkaisi ja Kesselistä kuoriutuu hyvä pelimies jolle saadaan jatkopahvi aikaiseksi, tulopuolella olisi Fagerudd ja kyllä Niemikin täyttää hyvän peruspakin kriteerit, helposti korvaa vaikka Kukkosen. Sopimukset löytyy faktisesti tällä hetkellä kolmelta nykypakiston äijältä (Mäkinen, Mäkelä, Näppilä), joista Näppilä on helposti kolmosparin pelaaja liigatasolla. Jatkopahvi Atelle, koska reserviä ja rotaatiopelaajia tarvitaan ja ei voi olla kallis, Mäkisen täytyy kesän aikana keksiä jotain ihmeellistä jotta olisi suoraan pelipaikan arvoinen, eikä mestiskeikka tekisi hänelle varmasti pahaa. Tässä tilanteessa mahdollisesti saapuvalle Vittasmäelle ei löydy paperilla suoraa paikkaa rosterista, vaan kilpailisi lähinnä pelipaikasta Mäkelän kanssa, mutta oma juniori menee tässä tapauksessa edelle. Salmela on sellainen tapaus että olisi ihan kiva nähdä jatkokin, mutta se taas riippuu siitä minkälaista liikennettä sisäänpäin on tulossa. Pystyy kuitenkin pelaamaan tarvittaessa hyökkääjänä, joka on plussaa. Oletetaan nyt tässä tapauksessa että Salmelakin siis jatkaa. Tällä pohjustuksella oltaisiin seuraavassa tilanteessa:

Kivistö - Kessel
Niemi/Näppilä - Fagerudd
Niemi/Näppilä - Mäkelä/Salmela
7. pakkina jompi kumpi kolmosparin Mäkelä/Salmela kaksikosta, Salmelan etuna että voi vetää hyökkääjänäkin, ja Mäkelää on hieman turha roikottaa pienillä minuuteilla, joten voisi myös käydä pelaamassa isommassa roolissa Mestiksessä. Silloin rotaatiojätkistä joku tilalla liigassa.
Rotaatio; Vittasmäki, Pentikäinen, (Mäkinen, Mestiksessä isoja minuutteja)

Karu totuus lienee se, että Kivistö suuntaa muualle ja Kesselistä ei vielä osaa varmasti kukaan sanoa yhtään mitään, mutta oletusarvo tuossa kaavailussa on se, että osoittaa olevansa hyvä äijä liigatasolla ja sattuisi vielä jatkamaan Ilveksessä. Mutta jos lähdetään siitä että Kessel häipyy kauden päätteksi muihin maisemiin, floppina tai toppina, sen lisäksi Kivistö ja Kukkonen vaihtaa maisemaa, Järventie lyö hokkarit naulaan ja tulopuolella sitten mahdollisesti Vittasmäki, Niemi ja Fagerudd. Levokin olisi jollain tavalla vielä kiva nähdä Ilveksen paidassa, mutta ei mitään havaintoa hänen jatkon suhteen. Mieluummin näkisin hänet Ilveksessä kuin että tilalle tulee ulkopuolelta joku saman tason peluri. Todennäköisesti vaihtuvuus ja korvaavat pelaajat menevät jotakuinkin Kukkonen->Vittasmäki, Järventie->Niemi ja Fagerudd olisi se rightin äijä jotan on kaivattu ja Kessel on vain keikkamiehenä loppukauden. Silloin paketti muodostuisi hieman tähän suuntaan:

Niemi/Näppilä - Fagerudd
Niemi/Näppilä - Salmela
Mäkelä - Vittasmäki
7. Pentikäinen/Levo/Mäkinen
 
Viimeksi muokattu:

Streider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FBK, Hartford Whalers, Deutschland
Tässä kun mietin tuota pakistoa, niin käväisi mielessä että Joonas Lehtivuoren soppari MODO:n kanssa päättyy tähän kauteen, ja tuskin on siellä jatkamassa. Mieluummin näkisin Lehtivuoren Ilveksessä kuin esimerkiksi huhuissa olleen Vittasmäen, ja oma kasvatti nyt on aina oma kasvatti. Tämän kauden surkeassa MODO:ssa Lehtivuori on onnistunut pitämään +- tilaston nollilla, joka on ihan hyvä saavutus kun vertailee muihin koko kauden pelanneisiin, ja on siinä ohessa kerännyt tehot 3+7. Hirveän tarkasti en ole miehen otteita seurannut viimeaikoina, mutta Ilveksessä pelatessaan oli kyllä hyvä äijä, ja Modossa ollut aika tasavahva suorittaja. Ikää tällä hetkellä 26v joten pelivuosia olisi vielä edessä paljon, kelpaisi Järventien tilalle runkopuolustajaksi. Ei tietysti heti lapaan mitään "perinteistä" viiden vuoden lappua. Voi toki olla että jatkaa SHL:ssä jos ottajia löytyy, mutta kävi vaan mielessä että mahtuisi kyllä Ilveksen pakistoonkin.

Onhan noita muitakin Ilvesläisiä ulkomailla joiden sopparit on katkolla eikä vielä mitään ole julkaistu, mutta esim. Rajalasta lienee aika turha edes haaveilla.

Linkki Lehtivuoren pelaajaprofiiliin, Eliteprospects
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lehtivuorihan olisi Kivistön poistuessa suoraan puolustuksen johtaja, joka all-round puolustajana olisi varmasti 1. pakkiparissa, ylivoimassa ja todennäköisesti alivoimassa.
Kyllä tuo meitin puolustus yhtä tai kahta kovaa tekijää huutaa jos/kun Kivistö jokereihin yms. lähtee. Tällä hetkellä omassa päässä pärjäävät pakit ovat Kivistö, Pentikäinen ja erittäin loukkaantumisherkkä Näppilä.

Fagerudd-Lehtivuori/Niemi
Salmela-Pentikäinen
Vittasmäki-Näppilä
+Levo,Mäkinen,Mäkelä.

Alkaisi jo näyttää liigapuolustukselta.
Niemen signaamisen voi jättää vaikka Kookoolle.
Tuo Mäkelän tapaus on sellainen, että laittaisin vetämään mestista 2-3kk ensi syksynä. Voisi tehdä hyvää saada onnistumisia.
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Lehtivuori, Niemi, Fagerrudd, Salmela, Mäkelä/Vittasmäki/Pentikäinen ja Kessel/Gysbers/koodinimi "ykköspakki" muodostaisivat kyllä jämäkän puolustuksen, jos vertaa tämänkauden kukkosmäkisiin.

Esim.
Lehtivuori - Kessel/Gysbers
Fagerrudd - Niemi
Näppilä - Salmela
Mäkelä/Vittasmäki/Pentikäinen

vrt tämänpäiväiseen

Kessel - Kivistö
Näppilä - Salmela
Mäkinen - Kukkonen
Järventie

Kivistö vääristää vähän, sillä mies on varmaankin "alipalkittu", eikä nauti mitään kärkipuolustajan palkkaa.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mikäs äijä tämä Fagerudd on? Tai lähinnä mistä huhu siirrosta Ilvekseen on lähtenyt? Tilastoskouttauksen mukaan kyseessä on pirun lupaava pakki, CHL:ssä yhteentoista peliin 1+7 ja SHL:ssäkin pärjännyt todella hyvin. Ikää vasta 22v ja junnuna takonut kovia tehoja. ¨

Vaikuttaa lähtökohtaisesti niin kovalta kaverilta, että menisi meillä ykköspariin. Luulisi, että tälle olisi muitakin ottajia.
 

Streider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FBK, Hartford Whalers, Deutschland
Mikäs äijä tämä Fagerudd on? Tai lähinnä mistä huhu siirrosta Ilvekseen on lähtenyt? Tilastoskouttauksen mukaan kyseessä on pirun lupaava pakki, CHL:ssä yhteentoista peliin 1+7 ja SHL:ssäkin pärjännyt todella hyvin. Ikää vasta 22v ja junnuna takonut kovia tehoja. ¨

Vaikuttaa lähtökohtaisesti niin kovalta kaverilta, että menisi meillä ykköspariin. Luulisi, että tälle olisi muitakin ottajia.

En muista mistä tuo on alunperin lähtöisin, mutta on sellainen haku että jos Ilvekseen osuu niin juhlapäivän paikka. Olen seurannut Fageruddin uraa ruotsissa suurella mielenkiinnolla, varsinkin kun paukutti SuperElitin pakkien piste-ennätyksen uusiksi. Salaa toivonut jo pitkään että saataisiin kaapattua Ilvekseen jos lähtee hakemaan ruotsin ulkopuolelta sitä seuraavaa askelta. Tällä hetkellä "liian kova" Allsvenskaniin ja SHL:ssä ei ole tarjolla tarpeeksi isoa roolia. Pääsi vähän "tutkan alla" kehittymään länsinaapurissa eikä pojasta paljon täällä kukaan mitään puhunut tai kirjoitellut. Ilvekseen jos saapuisi, niin en keksi muuta etulyöntiasemaa kuin sen, että täällä olisi tarjolla iso rooli ja paikka pelata isoja minuutteja tasakentällisin ja ylivoimalla. Nuori jätkä, jolla on edessä valoisa tulevaisuus. Loistava CoryMurphymäinen aihio, pikkuisen on vielä hiomista mutta nyt jo heittämällä liigatason kiekollinen pakki. Kelpaisi kyllä että hakee sen seuraavan askeleen Ilveksen paidassa, vaikka edes sen parin kauden ajan. Ykkösparin kaveri ehdottomasti noin lähtökohtaisesti, varsinkin jos vierellä olisi koodinimi "Kivistö", jolloin Fagerudd pääsisi pelaamaan eniten vahvuuksillaan.

edit: @bulftrik sen lähteen tuossa ylempänä mainitsikin, ja näinhän se tosiaan meni. Toivottavasti osuu tuo twiittajan tieto kohdilleen.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mikäs äijä tämä Fagerudd on? Tai lähinnä mistä huhu siirrosta Ilvekseen on lähtenyt? Tilastoskouttauksen mukaan kyseessä on pirun lupaava pakki, CHL:ssä yhteentoista peliin 1+7 ja SHL:ssäkin pärjännyt todella hyvin. Ikää vasta 22v ja junnuna takonut kovia tehoja. ¨

Vaikuttaa lähtökohtaisesti niin kovalta kaverilta, että menisi meillä ykköspariin. Luulisi, että tälle olisi muitakin ottajia.

Sandellin joukkuekaveri ja suosittelema eli sinne suuntaan voi lähettää sitten osan kiroamisista tai kiitoksista.

Itse olen seurannut - tosin löyhästi - Marcuksen tekemisiä nelisen vuotta. Luulisi, että on jo suhteellisen kallis mies. Luulajan pistepörssissä on edelleen se taika, ettei siellä juurikaan pisteitä taota, kun pelit ovat vähämaalisia. Maajoukkueratsu Lennart Petrell on pysynyt tuossa tilastossa Marcuksen takana samoin kuin Per Savilahti- Nagander. Tarvitsee vierelleen hyvin puolustussuuntaan pelaavan.

Itse en ole vielä täysin varma tuleeko Marcus, mutta olisi mielenkiintoista nähdä hänet täälläkin.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Sandellin joukkuekaveri ja suosittelema eli sinne suuntaan voi lähettää sitten osan kiroamisista tai kiitoksista.

Nainpas tosiaan on, taman yhteyden myota tassa huhussa voisi jotain peraa ollakin. Hienoa olisi Fagerrud Ilveksessa nahda, vaikken kaverin ole ikina nahnytkaan pelaavan. Nuorten pelaajien kehittyminen Ilveksessa on ollut kuitenkin sita luokkaa, etta voisi naita koviakin junnuja houkutella.
 

RaipeRules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Oulun kärpät
Jos välimaa lähtee en häntä tule kaipaamaan, iso aikuinen mies ja nelosessa korkeintaan pelaa jos on kaikki terveitä. Ikävää toisaalta et hinz ja välimaa ollaan päästetty muualle.
 

Babbel85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal, Juventus
Jos välimaa lähtee en häntä tule kaipaamaan, iso aikuinen mies ja nelosessa korkeintaan pelaa jos on kaikki terveitä. Ikävää toisaalta et hinz ja välimaa ollaan päästetty muualle.

Nyt en ihan ymmärrä. Ensimmäisessä lauseessa toteat että et jää kaipaamaan, toisessa säälit että päästetään pois.?

Minä en murehdi näitä menetyksiä yhtään! Iso käsi Tuokkolalle että laittanut "taas" Hintzin poppariosastolle. Roope ei pelaa joukkueelle, kaksi Blues pelin maalia Roopen nimiin löysästä pelaamisesta. Onnea Helsinkiin, sitä tarvitaan.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No Hintz menee Aamulehden mukaan ensi viikolla kuvauksiin, joten rikki poika taitaa olla.

Välimaassa menetetään kelvollinen av-pelaaja. Hyökkäyspäähän hänen osaamisensa on jäänyt tällä kaudella valitettavan vähäiseksi ja laitarymistelynkin kanssa on ollut vaikeaa kaivaa kiekkoja omille. Toisaalta Välly alkaa olla jo rutinoitunut alakenttien liigapelaaja, joka ei ihan pikkuroposilla enää pelaa, jos muuallekin on kyselty. Jos tuossa nähdään sauma hakea vaikka Mestiksestä joku 20 tuhatta halvempi saman roolin pelaaja, niin voi olla hyväkin liike Ilveksen että myös Välimaankin kannalta.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toisaalta Välly alkaa olla jo rutinoitunut alakenttien liigapelaaja, joka ei ihan pikkuroposilla enää pelaa, jos muuallekin on kyselty.

Nyt olet varmasti asian ytimessä. Välimaa on tällä hetkellä pelannut (verotietojen mukaan) todella halvalla, noin 25t e vuosi mikä on tuollainen kaupankassan palkkaluokka iltalisineen.
Tommin onneksi liigassa osataan maksaa kokemuksesta ja nyt onkin korkea aika päästä paremmille palkoille. Todennäköisesti palkka tuosta suunnilleen tuplaantuu.
Persaukisella seuralla ei ole kauhean kannattavaa maksaa isoja hilloja 3.-4. ketjun hepuille jolla ei hirveästi potentiaalia ole askelelle ylöspäin.

Kaikkea hyvää Tommille toki. Yksi suosikkipelaajista ja todellinen tiimipeluri. Sinne vaan bluesiin näyttämään Ilvesläisen kiekon saloja. Terkkuja myös Hirvoselle ja Kantolalle.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Persaukisella seuralla ei ole kauhean kannattavaa maksaa isoja hilloja 3.-4. ketjun hepuille jolla ei hirveästi potentiaalia ole askelelle ylöspäin.

Samaa mieltä, Välly on melkoinen kulttipelaaja mutta kyllä ne roposet pitää säästää tärkeämpiin pelaajiin. Onnea kuitenkin Vällylle, ja hienoa että mies saa muualta parempaa palkkaa. Toivon todella, että onnistuu.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jotenkin vaan ihmeelliseltä tuo yhdistelmä Blues ja kunnon palkka kuulostaa. Juuri julkistettu kuinka Blues(kin) on suurissa taloudellisissa ongelmissa ja aikovat leikata rutkasti ensi kauden pelaajabudjettiaan. Niin tässä tilanteessako ovat sitten kuitenkin muka valmiita maksamaan Välimaalle sen viisikymppiä?
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Jotenkin vaan ihmeelliseltä tuo yhdistelmä Blues ja kunnon palkka kuulostaa. Juuri julkistettu kuinka Blues(kin) on suurissa taloudellisissa ongelmissa ja aikovat leikata rutkasti ensi kauden pelaajabudjettiaan. Niin tässä tilanteessako ovat sitten kuitenkin muka valmiita maksamaan Välimaalle sen viisikymppiä?

Varsin hyvä pointti. Itse mietin, että siellä on Bluesissa tällä hetkellä kalliit alempien ketjujen pelurit, mutta nelosessahan on tosiaan lähinnä omat kasvatit jotka tuskin nekään ihmeitä tienaa. Ja en millään usko, että Vällyä olisi siellä nelosketjua ylemmäksi suunniteltu. Mahtaako olla ankka koko huhu.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jossakin on esiintynyt harhaluuloja, että Välly olisi tärkeä pukukoppipelaaja. Sitä hän ei tosiaan ole. Enemmän niin päin, että muut tekevät töitä, jotta Välly heräisi olemaan se hyvän päivän Eläin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös