Liigakarsinnan maalivahtipeluutus:
Hurme 5 peliä
Pitkämäki 0 peliä
Ottamatta kantaa muuhun voimme todeta tästä selviävän lähes täydellä varmuudella ainakin sen, kumpaa veskaria kohtaan luotto oli suurempaa Ilveksen valmennusportaassa.
Karsintojen peluutus
Niin kysehän on toki aivan eri asiasta. Jostakin semmosesta, joka ei näy tilastoista tai jostain sellaisesta, johon tilastot eivät vaikuta. Eli todennäköisesti valmennusjohto meni täysin sillä kuuluisalla MUTULLA, jolloin I pelin jälkeen jatkettiin samalla linjalla.
(Itse ajattelin karsintojen aikaan, että valmennus ajatteli joukkueen pelaavan rauhallisemmin Hurmeen ollessa maalissa.
Toisena vaihtoehtona mietin Pitkämäen olevan kauden päätyttyä lähdössä, jonka vuoksi ei haluttu ottaa loukkaantumisriskiä.)
Hurme pystyi karsinnan ensimmäisessä (94,44%) ja kolmannessa (96,15) hyvään peliin tilastojen perusteella. Toinen (90,70) ja viides (89,47) olivat heikkoja. Neljäs (92,59) meni lähes keskiarvon (92,48) mukaan.
Kaiken kaikkiaan Hurmeen karsinnan prosentti oli paljon parempi kuin hänellä oli runkosarjassa, mutta niin oli vastuskin kevyempi. Tosin joka peliin sattui muutama erittäin hyväkin torjunta.
Runkosarjan tilastot
Runkosarjassa 16 ottelua torjuneen Hurmeen GAA oli 3,02 ja torjuntaprosentti vain 89,21. 39 ottelua torjuneella Pitkämäellä vastaavat luvut olivat 2,96 90,27. Korhosen torjuntaprosentti on hieman parempi kuin Hurmeen.
Hurmeen voittoprosentti oli 31,25, Pitkämäen 35,29, Korhosella 25.
Pitkämäki oli maalivahtien listalla sijalla 24, Korhonen sijalla 28 ja Hurme sijalla 29. Hurmetta huonompia yli 10 ottelua torjuneista oli vain Mika Lehto.
Eli Pitkämäki oli viime vuonna kaikilla mittareilla Hurmetta parempi viime kaudella.
Potentiaali
Hurmeen potentiaali käy ilmi pelaajakortista:
http://www.ilves.com/hurme.php
Jonka perusteella voi sanoa, että NHL-statuksesta huolimatta Hurme ei ole pelannut yhtään aivan huippukautta. Hän on ollut parhaimmillaan hyvä, mutta mahdollinen huippumaalivahdin potentiaali on jäänyt lunastamatta. Parhaimmat vuodet ajoittuvat 15 vuoden päähän TPS:ään. Samanlaiseen vireeseen kuin 1995-1997 Hurme tuskin pääsee nyt yli 35-vuotiaana, miehen loukkaantumishistorian tuntien.
Vertailun vuoksi Pitkämäen pelaajakortti:
http://www.ilves.com/pitkamaki.php.
Pitkämäen parhaimmat kaudet ajoittuvat Jypiin ja Ilvekseen 2000-luvun alkupuolella sekä sitten Moraan muutama kausi sitten.
Neljä faktaa:
1. Ilveksen valmennusjohto luotti karsinnoissa Hurmeeseen, vaikka Ilveksen edelliset voitot runkosarjassa oli Pitkämäen torjumia.
2. Pitkämäen tilastot olivat Hurmeen vastaavia paremmat.
3. Kaikki Ilveksen maalivahdit olivat tilastojen valossa huonoja.
4. Potentiaaliin on turha vedota, kun kyseessä on yli 30-vuotiaat loukkaantumisista paljon kärsineet maalivahdit
Ensi kauden näkymät
Eli tilanne on maalivahtirintamalla erittäin hankala Ilvekselle. On toki selvää, että jos Ilveksen peruspeli ja alivoima kohentuvat ja että turhat jäähyt saadaan ensi kaudella karsittua pois, kohentuvat myös maalivahtien tilastotkin, seisoi tahi torjui siellä kuka tahansa.
Prosentti lisää ensi kauden torjuntaprosentteihin.
Entäs mikä on herra Mälkiän poistumisen vaikutus. Tiedetään, että mälli vaikutti Pitkämäkeen ja Korhoseen kovastikin, mutta entäs Hurmeeseen, joka oli Mälkiän viimeinen valttikortti. Kohteliko Mälli Hurmetta yhtä karusti. No nyt luulisi valmennusjohdon taitojen henkisellä puolella olevan ratkaisevasti paremmat.
Toinen prosentti lisää ensi kauden torjuntaprosentteihin.
No toivottavasti pysyvät ehjinä ja kunnossa, jolloin sijoittuminen kymmenen sakkiin on tuskin maalivahdeista kiinni. Ja toivottavasti Aittokalliokin saa muutaman pelin, sillä Ilveksen menestyksekäs tulevaisuus ei voi olla enää kaudella 2011-2012 Hurmeen ja Pitkämäen potentiaalin varassa.