Joukkueen rakennus kaudelle 2023–2024

  • 477 076
  • 3 268
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Kuparinen katastrofitason floppi, mitä ihmettä. Ei nyt ihan näin, koska Kuparinen ei ole koskaan ollut KalPa-aikaa lukuunottamatta mikään pistelinko, vaan luotettava ja taisteleva kahden suunnan sentteri. Sellainen hän oli myös viimeisellä Ässä-kaudellaan 2017-2018, jolloin laittoi sääleissä Lukon lomille jatkoaikamaalillaan. Yksi makeimmista maaleista, mitä olen nähnyt Ässien tekevän. Lisäksi taisi tehdä tuolla kaudella suunnilleen 20 pistettä.
No joo... ehkä vähän kärjistetysti sanottu mut ei Kuprun 21 pointsii mikään järkyttävän kova suorituskaan ollut. Ei samaan saldoon päätynyttä McRae'a muistella minään vahvistuksena. Kilun viimeinen kausi oli kyl mahalasku.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Pospisil ja Härkälä ei kuulosta parhaalta yhtälöltä, mutta tässä luotan Joensuun auktoriteettiin.

Ennen Noivaa kokeilisin Viitalaa. Lahjakkain maalintekijä mitä omista on tullut hetkeen. Siitä se ns. viimeinen näytönpaikka kun Hämeenaho on pois.

Maalinteko on flowta toki, mutta Ässillä on laituriosasto laadultaan kapea ja mielestäni sitä pitäisi vahvistaa.
Flowssa puukädetkin osuvat maaliin, kun ei ole flowta niin maalintekijöiden puute korostuu. Siihen on syynsä miksi laadukkaat maalintekijät saavat paljon palkkaa.

Se ei ole olematon ongelma jos joukkue on tehnyt kolmanneksi vähiten maaleja.

Syy miksi kannattaisi panostaa kalliisiin ja laadukkaisiin kärkiäijiin on juuri tuo, että tekevät pisteitä ja maaleja ilman flowtakin.
Pystyvät monesti sen maalin tekemään juuri niissä peleissä ja tilanteissa, joissa joukkue sitä tarvitsee ja kun normi jantterit eivät niitä tee.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Niin. On valmentajaa, on urheilujohtajaa, on seurajohtajaa, on talousjohtajaa. Haluttais mennä eteenpäin, parantaa, menestyä paremmin ja saada meriittejä cv:hen. Sitten on pitkiä, keskipitkiä ja lyhyitä tavoitteita. Missä sitten lyö kättä se kun lyödään raakileita rooleihin ja katotaan miten kulkee, verrattuna siihen, että nostetaan rosterin keskitasoa hankinnoilla joilla tulee menestystä, voittoja ja kaikki on niin perkeleen kaunista Isomäessä. Kai se on tapauskohtasta ja uskon näitä asioita koko ajan mietittävän.

Kaikenlaiset strategiat ja arvot on sitten asioita sinänsä johon täytyy sopeutua seurassa laajemminkin. Valmentaja, uj, talouspuoli, jokasella on varmasti omat intressinsä, lyhyellä ja pidemmällä aikavälillä, joten sitten tehdään seuran mittakaavassa linjauksia ym. joihin sitoudutaan. Ja toki, koko ajanhan tuohon on pyritty: junnupuolelle on tehty värväyksiä, pelaajapuolellekin. Niistä sitten marinoituu omasta takaa Liigapelaajia, tai sitten ei, kaikista ei tietysti tule. Missä vaiheessa kukin nostetaan mihinkin rooliin, on varmasti monen asian summa. Ja se, että omasta takaa saadaan Liigatason materiaa on tosiaan etu myös pelaajabudjettien kannalta, jää rahkeita enemmän isompiin kaloihin.

Mutta tää omat junnut vs hankinnat ulkoa on ikiaihe, joka tuskin loppuu koskaan. Joskus voi olla, että vois jonkun jättää hankkimatta ja uskaltaa antaa nuorelle tonttia. Joskus taas omista ei vaan löydy tasoa, tai sitten jos siihen lyödään nuoriso-osastoa täytyy kannattajaosastossakin ymmärtää, että tyyliin 10. sija on mestaruus.

Mun oma ajatuskyhäelmä on syntynyt tässä vajaan 10 vuoden aikana, että. Edellä mainituista syistä, ja toki perinteisenä seurana, oma junnutoiminta on arvo sinänsä, merkityksellistä, siihen tulee satsata ja on satsattukin. Ihan käytännön pelaajabudjettien puolestakin on etu saada rosteripelaajia ns. entry level-hinnoilla. Sitten esikuvia ja pr-arvoa väheksymättä, paikallisten ja junnuista nousseiden puolesta. Mutta mun kyhäelmä on siis ollut jo tovin, että se omat pojat/junnut/porilaisuusaste nousee esiin tasan tarkkaan, ja vain, sillä hetkellä kun on vaikeeta tai ei kulje. Toki, tuossa on Kärki, Salminen, Taimi tullut ja mennyt, ei oo aina ollut helppo, näissä sitten oma keskustelunsa. Mutta aihe nousee esiin vain silloin kun Liigajoukkue sukeltaa tai on tappiollinen. Sitten kun on lentokeliä, ollaan voitokkaita ja potkitaan top-6 osastoa nilkoille niin tää aihealue hautuutuu, mediassa ja kannattajien näkökulmasta. Niillä hetkillä ketään ei kiinnosta porilaisuusaste vaan se tunne, kun Ässäpaidoissa pelaavat pelaajat menestyvät ja Isomäessä viihdytään.

Ja loppuun. Siks tuolla on, tai ainakin pitäis olla, seurajohtoa joka ymmärtää ison kuvan päälle ja että kiekkoa pelataan myös 2, 5, 10 vuoden sisäänkin Porissa, tietyllä tasolla. Täytyy sietä hyviä hetkiä, huonoja hetkiä, kaikenlaisia näkökulmia ja paineita ulkoa. Rakentaa nykyhetken lisäks koko ajan myös tulevaisuutta.
Siirsin tuolta ketjulotto puolelta.

Hyvää pohdintaa kyllä ja toki jokaisen valmentajan, urheilujohtajan omat intressit vaakakupissa myös painavat.
Myös kun joukkue on vahva ja runko hyvin rakennettu, on nuoriakin helpompi ajaa sisään ja varsinkin kun huomion vie joukkueesta jotkut muut pelaajat.

Sitten kuitenkin, jos ei menestytä, niin onhan se paljon mukavampaa, että omat nuoret saa sitä roolia.
"Omia" lapsia kannatetaan aina, vaikka ei nyt ihan parhaita olisikaan ja jotain yhteenkuuluvuutta niin myötä kuin vastamäessä tai jotain sellasta.

Kerttulan ajasta ollaan otettu selkeästi askel joukkeen rakentamisessa oikeaan suuntaan, vaikka Kerttula tuulisista vuosista kohtuu kuivin jaloin selvisikin. Mutta Vuorisesta on ammattimainen kuva ainakin itselle jäänyt, en tiedä missä hänen uratavoitteensa on, kuitenkin tähän asti melko tyytyväinen.

Olisi mukava nähdä vielä enemmän ajatusta siihen suuntaan, että joukkuetta rakennetaan ajattelemalla myös sitä, että Ässäpolun kulkeneille nuorille saataisiin hyvä paikka/mahdollisuus onnistua, mutta myös niin, että joukkue ei siitä kohtuuttomasti kärsisi.
Tukisi myös hyvin strategiaa, jossa Ässät on kasvattaja joukkue.
Vähän suojattua pelipaikkaa, pelaajien kanssa, jotka pystyvät pelaajaa auttamaan ja viemään eteenpäin.
Vastuu annetaan, kun nuori sen pystyy kantamaan.

Tälle kaudelle parjattuja täytepelaajia loppujen lopuksi tuli vain Vanhatalo, joskin Graberin option käyttö ainakin alkuun vaikutti myös vähän täytepelaaja sopimukselta (itse en olisi optiota käyttänyt, koska liian riskialtin 1-2 ketjun rooliin ja kolmoseen oli jo omaa junnua tarjolla).

Nuorten kehityksestä on vaikea sanoa, huippulupauksille vastuu yleensä sopii, koska ovat valmiimpia pelitasoltaan siihen rooliin.
Siellä kärkilupausten takana tulee se isompi massa, joista pitäisi kasvattaa liigaan pelaajia. Se vastuu ei välttämättä enää toimikkaan samalla tavalla, kun ominaisuudet eivät suoraan riitäkkään Liigaan. Näille pelaajille se kokenut sentteri keskellä tai laidalla voi olla iso apu.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
JMJ:n 6 viikon poissaolon takia, vois jotain reakointia tapahtua pelaajaliikenteen puolella.

Nyt voisi Vuorinen vähän avata sanaista arkkuaan, että katsellaanko markkinoita vai luotetaanko vain nykyisiin pelaajiin. JMJ on poissa pitkään ja kohta Hämeenaho missaa sen 8 peliä, kovia poissaoloja Ässien tulosyksiköstä.
 

Nigi

Jäsen
Todella paha isku Ässille tämä Järvisen loukkaantuminen. Ykköskentästä vielä Hämeenaho missaa kisojen takia useamman pelin. Sentteriä nyt tuskin Ässät löytää tässä kohtaa.

Nyt pitää saada muitakin hereille hyökkäyksestä tai kyyti on kylmää.
 

Mikolammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt voisi Vuorinen vähän avata sanaista arkkuaan, että katsellaanko markkinoita vai luotetaanko vain nykyisiin pelaajiin. JMJ on poissa pitkään ja kohta Hämeenaho missaa sen 8 peliä, kovia poissaoloja Ässien tulosyksiköstä.
Pahoin pelkään silti, että odotetaan "kevään" miehien heräämistä...
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
6vk on pitkä aika olla sivussa, mikä takaa että JMJ pääsee samaan iskuun kuin mitä oli ennen loukkia. Yleisöä käy mukavasti peleissä, budjetissakin pitäisi olla vielä euroja jäljellä reagointiin ja nyt jos mikä olisi aika tehdä jotain ratkaisuja.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Pahoin pelkään silti, että odotetaan "kevään" miehien heräämistä...
Mielestäni Davidssonin loukkaantumisessa ei kovin kauaa odoteltu kunnes Ikonen astui sisään.

Sateen tekevän keskushyökkääjän löytäminen tässä kohtaa vaatii kyllä melkoisesti. Tuuriakin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mielestäni Davidssonin loukkaantumisessa ei kovin kauaa odoteltu kunnes Ikonen astui sisään.

Hyvä pointti. Nopea reagointi olisi nytkin paikallaan. Varsinkin kun nyt ollaan vaikeassa tilanteessa mitä tulee pisteiden saalistukseen
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
6vk on pitkä aika olla sivussa, mikä takaa että JMJ pääsee samaan iskuun kuin mitä oli ennen loukkia. Yleisöä käy mukavasti peleissä, budjetissakin pitäisi olla vielä euroja jäljellä reagointiin ja nyt jos mikä olisi aika tehdä jotain ratkaisuja.

Selkeiden vahvistusten hankkiminen on nyt ehkä hieman hankalaa, koska markkinoilla ei ole juurikaan ylitarjontaa. M. Davidsson ykkösen keskelle ja ehkä Juhola nostetaan liigaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Selkeiden vahvistusten hankkiminen on nyt ehkä hieman hankalaa, koska markkinoilla ei ole juurikaan ylitarjontaa.

Aina selkeiden vahvistusten löytäminen kesken kauden on hankalaa, jopa suurseuroille. Näissä tilanteissa punnitaan eri seurojen johtohenkilöiden osaaminen ja kontaktit. Joku ei löydä mitään vaikka olisi iso tukku rahaa käytettävissä ja joku taas löytää hyvien kontaktien avulla tyhjiltäkin markkinoilta vahvistuksia. Ensin odottelisin Vuorisen kommenttia mikä on suunnitelma, tuleeko esimerkiksi Juhola takaisin vai mennäänkö nykyisillä ja odotetaan tasonnostajia.

Toistakymmentä peliä on kyllä kova paikka mennä MD:llä ja Graberilla, varsinkin kun nämäkin ovat vielä ilman maalia.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Selkeiden vahvistusten hankkiminen on nyt ehkä hieman hankalaa, koska markkinoilla ei ole juurikaan ylitarjontaa. M. Davidsson ykkösen keskelle ja ehkä Juhola nostetaan liigaan.
Juholan nostaminen toki tulee mieleen, mutta se ei sinällään "auta" mitään. Nyt on jäljellä neljä liigaringissä olevaa sentteriä Graber, Ojantakanen, MD ja Knihti.. ja tuohon Juholan ottaminen käytännössä Knihtin tilalle ei vaikuttaisi käytännössä mitenkään. Ongelma on sekä laatu, että todella pieni määrä..

Ihan sormia napsauttamalla on tosi vaikea löytää ketään sentteriä, vaikka tosiaan Ikonen tuli aiemmin ihan puun takaa. Loppuvuodeksi sen sijaan sentterin lainaaminen kuulostaisi helpommalta suunnitelmalta, tosin sen pitäisi sitten olla liigaan ihan kärkitason tekijä, mikä kummasti vaikeuttaa hommaa..
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos nyt ei sisäinen kasvu ihan tilastojenkin mukaan ala M. Davidsonista ja Graberista niin kyllähän nää Ässien "kärkihepat" pitäs yrittää vaihtaa parempiin. Toinen 10o ja 0+0 ja toinen 22o ja 0+8
Nuo tilastot on täysi farssi. Potentiaalista ja paranevista otteista voidaan aikansa jauhaa, mutta siinäkin tulee raja jossain kohti vastaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jotenkin kuitenkin sellainen perstuntuma, että Tiivola palaisi Ässiin. Kenties jonkun treidin kautta..?

Helvetin kallis soppari Kärppiin pitäisi saada joka tapauksessa laitettua niin, että Ässät ei maksaisi loppukauden täyttä palkkaa vaan Kärpät joutuisivat osallistumaan kuluihin. Tuskin suostuvat vielä marraskuussa tähän, heillä on varaa istuttaa Tiivolaa katsomossa jos ei mahdu pelaamaan.

Kevään peleissä JMJ-MD-Graber-Tiivola olisi tosin jo ihan uskottava sentterinelikko
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Jotenkin kuitenkin sellainen perstuntuma, että Tiivola palaisi Ässiin. Kenties jonkun treidin kautta..?
Ja minkälaiseen treidiin Ässien rosteri taipuisi. Antaisitko esim Hämeenahon, Lefebren tai Erholtzin Tiivolasta? Tuskin Kärpille Davidssonit tai kumppanit kelpaa.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Onko tällä Tiivolan tulolla jotain todellisuuspohjaa vai vain taas sitä vanhaa nostalgiaa? Oli hyvä pelaaja, kun Ässistä koheloon lähti, mutta onko enää muutakuin nostalgiaa? En onnistu näkemään yhtään nykyiselle urheilujohdolle tyypillisenä hankintana, eikä Kärpissä tahdo mahtua kokoonpanoon, varmaan siellä päästäisiin Tiivolasta mielellään eroon.

Järvisen saikku on sittenkin aika pitkä, joten luotetaanko sisäiseen kasvuun pelkästään? Juhola ei ongelmaa tietenkään yksin ratkaise, mutta voisi tuoda keskikaistalle jotain uutta, kenties.

Olisiko nyt jotain yritettävä vai luotetaanko tasonnostoihin, joita saakin kyllä tulla aika laajalla rintamalla noin pisteiden mielessä. Maaleja on tultava tuollaiset 2.5 per peli, jotta jouluunkin päästäisiin hyvistä asemista.
 

Mikolammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja minkälaiseen treidiin Ässien rosteri taipuisi. Antaisitko esim Hämeenahon, Lefebren tai Erholtzin Tiivolasta? Tuskin Kärpille Davidssonit tai kumppanit kelpaa.
Tuskin edes mitään treidiä tarvitaan. Tiivola ei Kärpissä pääse pelaamaan. Todettu fakta, että siellä ei nähdä Tiivolalle käyttöä, joten lainaaminen Ässiin enemmän kuin mahdollista.
 

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Tiivola pelasi lauantaina Kuopiossa kun Kemppainen oli pelikiellossa. YV-aikaa tuli ja suoriutui vähintäänkin kelvollisesti.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kerttulan ajasta ollaan otettu selkeästi askel joukkeen rakentamisessa oikeaan suuntaan, vaikka Kerttula tuulisista vuosista kohtuu kuivin jaloin selvisikin. Mutta Vuorisesta on ammattimainen kuva ainakin itselle jäänyt, en tiedä missä hänen uratavoitteensa on, kuitenkin tähän asti melko tyytyväinen.

Vuorinen tuli kyllä puskista ja oli positiivinen yllätys värväyksenä. En usko, että hänestä jää kiinni tai annettaisiin tasotusta. On toki hieman stabiilimmassa tilassa oleva seurakin mitä sai käsiinsä ja mitä alkaa kehittämään kuin aikanaan Kerttulan saapuessa. En osaa tietysti suorilta käsin sanoa mitkä asiat vaikkapa junnupuolella seurassa on nyt paremmin. Sellasen käsityksen sai, että valmennus, kehitys ym. puoleen satsattiin.

Junnupuolesta sitten vielä. Aiemminkin ilmasilta ollut pohjoisen suuntaan, sitten on Hämeenahot. Jälleen tuli värväyksiä pohjosesta, mutta nyt katse myös etelään ja Jokereiden suuntaan. Ehkä tapahtuu hieman vaihtelevasti, riippuen osin omien ikäluokkien vahvuuksista ja tasoista, mutta tämä lie nykypäivää ja arkea, että vähintäänkin U20 tasolle haetaan pelaajamassaa ja kärkeä ulkoakin päin. Osa ammattimaisten kiekko-organisaatioiden kehitystä ja kilpailua, onko osa sitten ihan käytännön pakko mikäli halutaan mitenkään pärjätä mikäli omat ikäluokat jää ohkasiksi.
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Joku ”Nate Schnarr” jostain pitäisi löytää Proffan tilalle. Katsotaan tapahtuuko mitään.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
JYP otti markkinoilta (ei sentteri) lähes vuoden pelaamatta olleen hyökkääjän. Tälläisiä kokonaan pelaamatta olevia kavereita voi olla vielä tarjolla mutta näitä ei ilman koeaikaa kannata edes harkita. Voi nimittäin tulla rapakon takaa joku "hyvin syönyt ex-änäripelaaja" vaikka statsit olisivat aikaisemmilta vuosilta kuinka hyvät. Enkä viittaa "hyvin syöneellä" tuohon C.J.Smithiin vaan noin yleisesti pitkä pelaamattomuus on usein myös iso riski.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös