Ilmoitukset

Torstain otteluseuranta tuotti lukuisia pelikieltoja.

Nimimerkit Mensonge ja Eric Rooslind saivat viikon pelikiellon henkilökohtaisista hyökkäyksistään.

Nimimerkki Tifosi puolestaan sai viikon pelikiellon mauttomasta ja hyvän maun vastaisesta viestistä.

Nimimerkki Roger Moore huilaa viikon ajan provosointiensa ja turhailujensa vuoksi.

Lisäksi nimimerkki Äksönn kuittasi itselleen viikon pelikiellon provosoituaan Mika Pyörälän loukkaantumisella sekä otteluseurannassa että otteluketjussa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Päätykiekko opettelee seuraavat kolme kuukautta käytöstapoja katsomon puolella, sillä hänen antinsa Pelicans-osiossa oli silkkaa flametusta ja pään aukomista. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki Katajanokan spanieli saa miettiä seuraavan viikon ajan, pitäisikö myös otteluseurannassa kirjoittaa asiallisesti.

Nimimerkki Mike on saanut viikon pelikiellon hyvän maun vastaisesta viestistä SKA Pietari - Jokerit -ketjussa.

Nimimerkki Finlandi_36 hakee seuraavan viikon ajan sisältöä viesteihinsä vaihtopenkiltä.

Nimimerkin Fernando viime aikojen tuotanto on ollut silkkaa provosointia ja pään aukomista, viimeisimpänä esimerkkinä hänen viestinsä Jesse Puljujärven ketjuun. Mittavan rikehistorian vuoksi palkitsimme hänet urakastaan kuukauden huilitauolla.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki VilleLeino on kirjoittanut viime aikoina useita huonoja viestejä ja kärsivällisyytemme loppui tällä erää Real Madridin ketjuun kirjoitettuun provosointiin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki on asetettu kuukauden pelikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi mukahassuttelee seuraavat kaksi viikkoa katsomon puolella. Hassuttelullekin on paikkansa, mutta kyseisen nimimerkin kirjoitukset NHL-osiossa olivat niin turhia ja ala-arvoisia, että koimme pienen huilitauon olevan paikallaan.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakennus kaudelle 2019–2020

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana KiekkoMes, 05.08.2018 klo 14.37.

 1. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Vähän on semmonen väliinputoaja. KalPassa ei riitä kärkiketjuihin, mutta alempiinkin on parempi "rymistelijöitä" tarjolla. Voi olla, että rotaation takia KalPassa vielä jatkaa, mutta miehen itsensä kannalta varmaan IPK koko kauden lainalla olisi parempi. Saisi isoa roolia ja pelata ihan kunnolla. Sitten näkisi minne asti miehellä riittää. Tosiaan soppari on katkolla nyt 19 kauden loppuun.
   
 2. A.P.Järvi Jäsen

  Lainaus:
  Itse en ole aivan vakuuttunut siitä, onko tämän pelaajan tulevaisuus Liigassa. Fyysiset ominaisuudet ovat aika hyvät, mutta pelikäsityksessä on aikamoisia puutteita ja on lisäksi melkoisen "kovakätinen" pelaaja. Ei oikein tunnu tunnistavan omia ominaisuuksiaan/rajoitteitaan. Voi olla mielikuvakin, mutta tuntuu, että Piipponen on se pelaaja, joka menettää aika paljon kiekkoja varsinkin hyökkäyspäässä. Tällä hetkeillä hän on lähinnä alempien ketjujen stuntti, mutta vakioroolin ottaminen Liigassa vaatisi merkittävää parannusta em. puutteisiin. Kiekolliseen rooliin Piipposen taitotaso tuskin koskaan riittää.
   
 3. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Aijaa. Itselle jäi viime kaudella aivan erinlainen kuva Topista, kun IPK:ssa pelasi. Erittäin hyvä pelaaja kumpaankin suuntaan ja etenkin todella hyvä laukaus. Peliälyssä en mitään "puutteita" huomannut, enkä tiedä mitä tarkoitat "kova kätisellä", kun mielestäni Topilla oli oikeastaan melko hyvät kädet. Taidothan on samat Mestiksessä että Liigassa, mutta eikö ole Liigassa päässyt toteuttamaan itseään ja pelottanut virheet? Mietin lähinnä viime kauden, että ei mene kauaa, kun Topi painaa Liigassakin tuloskentissä.
   
 4. Zibbazubba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:

  Eipä vois oikein enempää olla eri mieltä. Fysiikassa antaa paljon anteeksi vastustajille. Terävyys, kovuus ja puhas vääntövoima kaipaa parannusta.
  Haastaa laidaltaan suoralla luistelullaan hyvin ja on perustaitava kiekollisena. Nimenomaan väliinputoaja, jolle ehkä siirto muualle tyyliin miikkapitkänen voisi toimia.

  Pelaajatyypiltään ehdottomasti hyökkäyspään osaaja. Ei Topista kannata väkisin vääntää mitään rouhijajätkää.
   
 5. Uncle Ben Jäsen

  Topi Piipposen kuluva kausi on kyllä ollut jonkinmoinen pettymys, nuoren miehen nousujohteinen ura on tällä kaudella vähän polkenut paikallaan tai jopa taantunut. Sairastuvallakin hän on toki ollut. Jotenkin itse kyllä ajattelisin hänen kohdallaan olevan edelleen toivoa paremmasta huomisesta, mutta on se toisaalta niinkin, että puhtaasti tämän kauden liigaesityksillä jatkosopimusta ei välttämättä tule. Siinä mielessä kausi Mestistä voisi tässä vaiheessa olla ihan hyvä ratkaisu.

  Lainaus:
  Hieman erikoisia näkemyksiä kieltämättä esitetty. Pitkänen ei käy sentteriksi ja Sebokin sopimus pitäisi ilmeisesti jopa purkaa, mutta laituri Knuutiselle pitäisi tehdä jatkosopimus ja laittaa hänet sentteriksi. Jaa-a.

  Kokonaisuudessaanhan tuo sentteripaletti on melkoinen kysymysmerkki. Jaakko Rissasella on ulkomaanoptio, Eetu Luostarisen kohdalla voi tulla kysymykseen NHL-sopimus ja jos huhuttu Miikka Pitkänenkin on vielä jonkinlainen ulkomaanoptio-tapaus, niin tilannehan voi olla jotain hyvän ja aivan surkean välillä.

  Pitkäsen osalta siis viittaan tähän Jaakun viestiin toisessa ketjussa – ”Pitkänen tulee KalPaan ensi kaudella mikäli ei saa sopimusta ulkomaille”.
   
 6. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Knuutinen on jonkin verran tällä kaudella pelannut sentterinä. Isompi ajatus oli kuitenkin itsellä pistää neloseen kunnon rymistely osasto pystyyn lisättynä kera Pikkaraisen ja Hyvärisen.

  Kertooko joku miksi Sebok kuuluisi jatkaa? Muuta kuin että sopimus on.

  Toki voidaan jatkaa näillä samoilla mukavilla miehillä ensi kaudellakin jos samat sijoitukset sarjassa porukkaa kiinnostaa.
   
 7. A.P.Järvi Jäsen

  Lainaus:
  Missä nuo taito ja hyökkäyspään osaaminen sitten näkyvät? Tehopisteitä syntyy nimittäin aika tuhnusti. Edustusjoukkueen virallisia otteluja Piipponen on pelannut toistaiseksi vajaat sata ja tehnyt niissä tehopisteet 6+5. "Syöttö joka kahdennessakymmenennessä pelissä" -tahti ei nyt valitettavasti kerro mistään suuresta hyökkäyspään osaamisesta. Mestiksessä syntyi viime vuonna 40 pelissä tehot 11+13. Eräät sarjan todelliset hyökkäyspään osaajat tekivät yli kaksinkertaisia pisteitä, kuten esim. Piipposta kahdeksan kuukautta vanhempi Ketterän Joona Jääskeläinen (46 pelissä 30+31), mutta Liigaan ei hänelläkään tunnu olevan oikein asiaa. Taitotaso pitää aina suhteuttaa ympäröivän pelin tasoon. Minäkin olin aikanaan 13-vuotiaana Niiralan koulun kentällä melkoinen hyökkäyspään osaaja, kun vastassa oli kymmenenkesäisiä. Mestikseen Piipponen on melko taitava pelaaja. Liigan vaatimustaso on kuitenkin korkeammalla.

  On toki hienoa, että Iisalmessa pidetään Piipposesta. Syksyn IPK-KalPa-pelissä vieressä istunut paikallinen ukkokin hehkutti sitä miestä silmät loistaen ("Voi kun saataisi tuo vielä tänne!"). Vaikuttaa siis siltä, että Ylä-Savo on mitä sopivin ympäristö Piipposelle. (Toisaalta voi hän minun puolestani oikeastaan kyllä KalPassakin jatkaa, vaikkapa juuri sellaisena hyökkäyspään osaajana, jos/kun meillä jatkaa sama ykkösmaalivahti kuin tälläkin kaudella.)
   
  dana77 tykkää tästä.
 8. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Tuota noin. Käsitys Piipposesta hyvänä pelaajan ei täällä syntynyt turhasta, eikä niitä oikein noista tehopisteistäkään nää. Joka pelissä tuli useita sellaisia tilanteita, että Piipponen pääsi omalla henkilökohtaisella taidollaan loistaville maalipaikoille, mutta maaleja niistä ei kyllä liikaa tullut. Jotenkin jäi kuva, että tehot eivät vastaa peliesityksiä. Se ero Piipposessa ja Jääskeläisessä on, että Piipponen on puolustussuuntanakin erittäin käyttökelpoinen.

  IPK:han ei näistä lainoista hirveästi kokoonpanoilmoitusta enempää huutele. Piipponen kun tuli tällä kaudella lainalle, niin oli Instagrameissa ja facebookeissa kuva "Guess who back?" tekstillä. Mulle jäi siitä sellainen fiilis, että jos Kuopiossa ei lähde, niin ensi kauden Topi viettää täällä.
   
 9. Professori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Miksi Knuutisen tulisi saada paikka kokoonpanosta Sebokin ohi? Sebok on aloittajana parempi, jalalla nopeampi ja parempi käsistään. Isoa kokoaankaan Knuutinen ei käytä, kuten esim. Pikkarainen tekee. Kyllä minä Sebokin valitsen ennen Knuutista kymmenen kertaa kymmenestä.

  Kyllä Sebok menee kolmos- tai nelossentterin roolissa hyvinkin. Knuutisen oikea paikka olisi Mestiksessä, ei menestyvän Liiga-joukkueen kokoonpanossa. Ainakaan vielä.
   
 10. Haalariosasto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Juurikin näin myös omasta mielestä. Kyllä paljon vahvempaa esitystä olisin odottanut jo toissakauden+IPK kauden esitysten perusteella. Eihän Piipponen vielä liian vanha ole ja jotenkin toivon että ottaa vielä ne tarvittavat kehitysaskeleet paremmaksi liigapelaajaksi, mutta ensikauden suhteen mestis saattaisi olla hyvä paikka kehittyä.
   
 11. Partakus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Piipposen osalta oma mielipiteeni on se,että kuten joku yllä mainitsikin, niin kasvamaan kuten Miikka Pitkänen.
  Liigaan mielestäni kuuluu ja toivottavasti KooKoo tjn. kutsuu.
  Potentiaalia on ja pettymys itsellekkin tälle kautta. Niinkuin moni muukin asia joukkueen osalta. Roolia kaipaisi hyökkäys voittoisempaan rooliin sillä siellä parhaat kykynsä näen, on sitäkin toki saanut tällä kaudella, mutta tullut ainakin itselle uutena toi, että kovempikin peli käy.
  Potentiaalia on ihan ok tehoiseksi Liigassa ja näköjään vielä monipuolisemmaksi mitä aiemmin näyttänyt.
  Summasummarum ja korkoa kasvamaan, kun omissa en näe saavan paikkaansa kuten ei Pitkänenkään aikanaan.
  Ja sitten toki se onnistunut palautus aikanaan kaiken onnistuttua.

  Ja Gymerille ja Fairchildille ehtottomat jatkot saatava. Toki hyvällä rahalla tietysti.
  Ja Talkkarinkin nielen jo kokonaisena.
  Ja Vainiola paremman puutteessa.
   
 12. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Sebok neloseen? Ei taida taipua. Onhan Sebok Knuutista parempi mutta en näe järkevänä tuota roolia. Vainiolan jalalla ei taas pitäisi mitään asiaa enää liigaan. Gymerkin alkaa olla nähty tosin vilautteli kauden alussa ihan freshiä peliä mutta aika paljon taso vaihtelee. Taitaa loukit vaivata koko ajan.
   
 13. Zibbazubba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Nuista ~100 pelistä lienee 90+ peliä neloskentän minuuteilla ja ketjukavereilla. Pienempi liigaseura tai vaihtoehtoisesti Mestis lienee nyt optimipaikka.

  Pelaaja elää kiekosta ja liigataso on tällä hetkellä liian kova hänelle siihen rooliin. Näyttöjä taidoista on niin junnuista kuin Mestiksestäkin.
   
 14. Daro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Arsenal,BvB, Eagles... Nationalmannschaft
  Kertokaa ihmeessä miten Pitkänen voi hoitaa tulevalla kaudella vähintään kakkos sentterin roolia? Kaveri on ihan täysin laiturin ominanaisuuksiilla varustettu maalin tekijä. Onhan se KooKoossa pelannut vissiin melkein kauden sentterinä?
   
 15. Professori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  KalPan vuosinaan taisi pelata myös sentterinä. Toivottavasti toimiston puolella ei ole hirveästi Pitkäsen varaan laskettu, kun kuulemma Ruotsin puolelta on ollut kiinnostusta tälle kaudelle jo. Eiköhän tuo sinne lahden taakse kelvanne myös ensi kaudelle.
   
  Daro tykkää tästä.
 16. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Niin miten tuon nyt ottaa. Koko kauden pelannut sentterinä. Ottanut tosiaan aloituksia +700kpl 46% edestä. Pistepörssissä hänen edellään on _senttereitä_ vain Lukon Danfort ja Sportin Antti Kalapudas. Eli senttereistä Miika Pitkänen on tämän hetken pistepörssissä sijalla 3. Joo, on varmasti hyötynyt paljon Strömwalista, mutta ei tuonne 3. sijalle senttereiden osalta ihan helpolla nousta.

  Etenkin kun miettii, että siellä takana on tämmöisiä herroja: Jarkko Immonen, Zohorna, Palve, Ilomäki, Santala, Ruotsalainen, Tyrväinen, Kunyk ja Filppula (toki vähäinen pelimäärä auttaa. + tukku laitureita.

  Joo, pisteet eivät ole kaikki kaikessa, mutta myös +/- on vain -1 ja edellä hyökkääjistä KooKoosta vain Kähkönen, Strömwall ja Hakulinen. Niin ei tuo omanpään pelikään nyt varmaan täysin surkeaa ole. Ottaen huomioon, että KooKoon maalisuhde on -42 maalia. YV maaleja on Pitkäsellä vain 3kpl, ja voittomaaleja saman verran. Niin ei voi puhu myöskään pelkästä YVllä tehoilusta.
   
 17. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Mikä lie Jutin tilanne? Kyllähän tuonne kolmospariin menisi varmaan edelleen heittämällä. Lannon jos saa itsensä hyvään fyysiseen kuntoon niin en jättäisi korttia katsomatta.
   
  Daro tykkää tästä.
 18. Daro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Arsenal,BvB, Eagles... Nationalmannschaft
  Lainaus:
  Aika kova analyysi taas. Eli Pitkänen osaa tilastoiden valoissa hoitaa sentterin roolin? Kannattais joskus katsella pelejäkin oikeasti.
   
 19. Filimonov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Nurmeksen Sepot
  Olisko Lannon mitään ens kauden pakistoon? Taitaa olla taas kunnossa ja ei kai se nyt voi muussakaan liigaporukassa ensi kaudella pelata...
   
 20. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Olettaen, että Luostarinen ja Leskinen vaihtavat ensi kaudeksi maisemaa, toivoisin, että ensi kauden joukkue näyttäisi, rajalliset resurssit huomioiden, jotakuinkin tältä:

  Kiiskinen - Rissanen - Ruuttu
  Pitkänen - Ikonen - Kantola
  Klemetti - Sebok - Pikkarainen
  Jokinen - Vainiola/varma aloittaja - Nuutinen
  Aaltonen - Knuutinen - Piipponen/Juusola

  Wilson - Fairchild
  Seppälä - Nousiainen
  Lappalainen - Lannon/puolustava puolustaja
  Gröndahl - Parikka

  Kilpeläinen
  Godla

  Näistä yllä mainituista olisin valmis luopumaan Godlasta, Sebokista, Lappalaisesta ja Gröndahlista, jos tilalle saadaan asialliset korvaajat. Todennäköisenä kuitenkin pidän, että kaikki edellä mainitut jatkavat.

  Vastaavasti toivoisin, että Pikkaraiselle ja Fairchildille tarjotaan jatkosopimuksia.

  Hankinnoista pidän tärkeimpinä kahta kärkiketjujen hyökkääjää, yhtä jykevää puolustajaa ja ykkösmaalivahtia.