Joukkueen rakennus kaudelle 2019–2020

  • 766 215
  • 4 271
Tila
Viestiketju on suljettu.

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Vaatimustaso täytyy nostaa korkealle ihan joka hetkessä.

Onhan näitä yritetty ennenkin "jokainen päivä on try-out" ja muuta mukavaa lupausta. Jotkut pelaajat saattavat mukavoitua jos oma pelipaikka on liian varma. Kunnollinen kilpailutilanne pelipaikoista on yksi keino potkia pelaajia kohti parempia suorituksia. Kukaan eteenpäin pyrkivä ja varsinkin ulkomaille tähtäävä ei halua istua katsomossa vaan pelata mahdollisimman paljon.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Eilisessä Iltasanomissa oli juttu Hannu Rautalan valmennusmetodeista. Hän vetää kesäharjoituksia NHL-kiekkoilijoille. Ryhmään kuuluvat mm. Laine, Rantanen ja Ristolainen. Asenne harjoitteluun on ryhmässä todella tiukka. Rajusti siellä tehdään voimaa ja pitkät juoksulenkit on täysin pannassa. Liekö sattumaa, mutta näille pelaajille ei ole tullut isommin vammoja.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ongelmat voivat olla muualla, mutta jos katsotaan joukkueen tulevaisuutta kokonaisuuden kautta, pitää joukkueen rakentamisessa olla muitakin ideoita kuin se, että mukana pitää olla mahdollisimman monta porilaista pelaajaa ja mielellään laaja pelaajarinki oikeuttamassa sitä että mukana voidaan pitää mahdollisimman monta porilaista pelaajaa. Samoin kenenkään mukana oloa joukkueessa ei pitäisi perustella sillä, että tämä ei ole ainakaan joukkueelle ongelma.
Kyllä sä varmasti lukea osaat, mutta kyllä lukemisen ymmärtäminen on ongelma. Niinkuin olen aina sanonut niin joukkueessa pitää olla hinta-laatusuhteeltaan parhaat pelaajat. Ja tämän kauden joukkueessa nuo nyt sattuvat aika pitkälti olemaan Porilaisia.

Minkä mä sille voin että esim eräät selänpesijät ovat mukavoituneet omasta varmasta pelipaikastaan niin että valmentajan vaihtuessa ovat olleet joukkueen huonoimpia.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niinkuin olen aina sanonut niin joukkueessa pitää olla hinta-laatusuhteeltaan parhaat pelaajat. Ja tämän kauden joukkueessa nuo nyt sattuvat aika pitkälti olemaan Porilaisia.
Keitä nämä pelaajat ovat? Kärki ja sitten? Tietty myös A. Varttinen, mutta hän on vielä niin kovin pienellä pahvilla ettei odotukset voi olla korkealla vaikka todella hyvin pelannutkin.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kunnollinen kilpailutilanne pelipaikoista on yksi keino potkia pelaajia kohti parempia suorituksia.

Yksi keino mutta ei suinkaan ainoa eikä varsinkaan ensisijainen. Viime kädessä jokapäiväisen tekemisen laatu on tärkeämpi asia ja sen ylläpitämisestä vastaavat urheilujohto ja valmennus. Varsinkin Ässien taloustilanteessa voi olla suurta utopiaa haaveilla laajasta pelaajaringistä jossa on kova keskinäinen kilpailu. Siksi joukkueen rakentamisessa vaadittaisiin nyt tarkkuutta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Yksi keino mutta ei suinkaan ainoa eikä varsinkaan ensisijainen.

Juu en näin väittänytkään että olisi ainoa keino. Jos homma olisi yksinkertainen niin se olisi jo toteutettu. On monen asian summa saada maksimaalinen hyöty irti erilaisista pelaajista ja tämä nimenomaan vaatii valmennukselta osaamista. Toivottavasti sitä löytyy tulevina vuosina
 

Valmetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Bruins
Itse näkisin, että matkaa saavat jatkaa ainakin Lamberg (toivottavasti ura jatkuu) ja Juusela. Porukasta Sillanpää, Juhola, Varttinen, Saha, Appelgren, Huhtanen saa jatkaa max. kolme laituria ja sentteri.

Itse näistä tekisin jatkot Juholalle, Appelgrenille, Huhtaselle sekä ehkä Varttiselle tai Sahalle. SIllanpäätä puntaroin, koska kokenut ja ok aloittaja, mutta on kaveri kädettömyyden lisäksi nykyään täysin jalaton, niin en kyllä saumaa jatkolle näe.

Alakentät ei ratkaise pelejä, mutta kauhea on katsoa Ässiä tälläkin hetkellä, kun ykköskentän lisäksi millään muulla kentällä ei ole hyökkäyksellisesti mitään annettavaa. Pidetään noista miehistä sitten ne "jalat" eli Juhola ja Huhtanen sekä monikäyttöisyys eli Appelgren. Ja Varttinen tai Saha, ehkä? Itse oon kyllä aika loppu näihin kahteen. Ei vaan riitä oikein kummallakaan. Pelikäsitys on suunnilleen nollatasoa molemmilla.
Minusta alaketjuihin voisi ajatella herrat Appelgren, Huhtanen ja Juhola. Ja tämä voisi olla vaikka nelonen ensi kauden alkaessa. Herrat M.Varttinen ja Saha on jo nähty ja riittämättömiksi todettu. Varttinen ei erotu kuin ajoittaisella nopeudellaan ja pienellä koollaan ja enemmän HMV -pelaajaa kuin Saha saa sarjasta hakea. Siltsusta lienee edes tarpeetonta mainita, mutta eiköhän Karhuissa ole paikka vielä harrastaa kiekkkoilua. Ja tarvittaessa alaketjuja voidaan täyttää junnuilla. Puolustuksessa pitäisi tapahtua tämän kauden jälkeen myös kunnolla pemotusta, Vuorisalo, Peltola, Seppälä ja Tommila saavat lähteä menemään. Marttinen, Varttinen ja Taimi saavat jäädä ja otetaan pari kanukki täyttämään tätä osastoa ja junnuilla paikataan loput.
Maalivahdeista vaikea sanoa, kun molemmat ovat pelanneet välillä hyvin, mutta välillä uinuvat ratkaisevissa paikoissa.. Ehkä Bernardin "lentosotakoulu" on jo nähty ja aika ottaa uusi arpa Kiviahon rinnalle.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jep ja toinen merkittävä tekijä, jos halutaan tulla hyväksi seuraksi pitkällä tähtäimellä, on oikeasti selvittää ja opetella tekemään pelaajista parempia pelaajia. Pelaajien kehittyminen ei mielestäni Ässissä ole ollut riittävää. Nyt on selvitettävä syyt, miksi näin on ja alkaa tekemään toimia muutoksen eteen. Vaatimustaso täytyy nostaa korkealle ihan joka hetkessä.

Niin, tässä tullaan juuri siihen, että tarvitaan se idea seuran piirissä toteutettavasta jääkiekosta. Pelaajien kehittäminen on pääsääntöisesti helpompaa kun on olemassa joku laajempi viitekehys jota kohti heitä kehitetään.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Joukkuehahmottelut ja pelaaja-arvioinnit vaikuttavat usein olevan aika tunne- ja fiilispohjaista tekemistä. Joistain pelaajista halutaan eroon koska he ovat liian kalliita, vaikka palkoista ei ole tietoakaan. Jotkut vievät pelipaikan omilta junnuilta, joiden taso ei riitä ottamaan paikkaansa reilussa kilpailussa. Joillekin, yleensä nuorille omille pojille, tehtäisiin jatkosopimus, koska he "ansaitsevat" sen. Ansaitsevat lainausmerkeissä siksi, että he eivät ansaitse jatkoa pelillisillä näytöillään, vaan hyvästä tahdosta, koska takana on ollut loukkaantumisia, he yrittävät kovasti kentälle päästessään, eivät ole saaneet riittävästi näyttöpaikkoja ja kärsivällisyyttä, ovat edullisia tai ei heistä ainakaan ole mitään haittaa (paitsi että palkkaa heillekin pitää maksaa).

Alla nykysopimusten mukainen ensi kauden Depth Chart eli syvyyskaavio. Pelaajia ei ole ryhmitelty valmiiksi ketjuiksi ja pakkipareiksi vaan peliajan ja roolin mukaan niin, että lähtökohtaisesti eniten pelaavat ovat ylimpänä.

Jarno Kärki - Peter Tiivola - Sakari Salminen
Lenni Killinen - _______ - Aleksi Rekonen
Otto Kivenmäki - ______ - ________

Jyri Marttinen - Tommi Taimi
Saku Salmela - Niklas Peltomäki
Juuso Ketola - Teemu Vuorisalo

Hyökkäys kaipaisi kipeästi leveyttä tuloksentekoyksikköihin. 1-2 laituria ja sentteri tarvittaisiin 1-2 ketjuihin. Kunnossa oleva Lähteenmäki kävisi hyvin. 3-4 ketjuista olisi hyvä löytyä muutama hyvä alivoimapelaaja, jolloin olisi heittää alivoimalle tuoreita vähien minuuttien miehiä raatamaan alivomat pois ja tulosyksikköjen miehet voisivat säästää paukkujaan tuloksen tekoon.

A. Varttiselle varmaan tarjotaan jatkoa, jolloin hän ottaisi paikkansa Salmelan edestä tai perästä. Silti olisi mielestäni tarvetta 1-2 vähän kokeneemmalle pakille. Jos tuosta Taimi ja Marttinen loukkaantuvat niin ollaan hyvin kokemattomalla pakistolla liikkeellä ja Peltola / Seppälä / Tommila olisivat kykeneviä vetämään isoja minuutteja vaikka ykkösparissa.

Minusta pelaajan palkan ei tarvitse antaa mitään viitteitä hänen peliminuuteistaan. Oletettavasti kohtuullisen edulliset Killinen ja A. Varttinen voivat pelata ykköskentällisessä isoja minuutteja, jos rahkeet siihen riittävät. Yhtä hyvin 3-4 ketjussa voi olla joku minuutteihinsa nähden kallis kokenut pelimies, jos hän tuo tarvittavia ominaisuuksia, joita välttämättä tarvitaan eikä niitä oikein halvemmallakaan saa. Eli seitsemänneksi pakiksi voi hankkia omia junnuja kalliimman "Yonkmanin" tuomaan selkänojaa tai nelossentteriksi "Kuparisen" ottamaan tärkeitä aloituksia ja pelaamaan pitävää alivoimaa. Salmela, Peltola ja Seppälä voivat pelata kolmosparissa halvempien junnujen takana kunhan loukkaantumissumassa ei jouduta pelaamaan pelkillä junnuilla.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ei varmaan omat pojat/saunakaveri-miekkailuja nähty 2012, tai siis nähtiin, muttei nykymitoissa.

Joka tapauksessa, rungon ja jatkuvuuden lisäksi joukkueeseen kiinnitettiin mestaruuskaudeksi edelliskauden finalistit Pihlman-Marttinen, edelleen vuonna 2018 kovaa jälkeä tekevät Brodin-Heshka ja vammoista huolimatta isoa roolia kantaneet Ryan-Lähteenmäki.

Millähän vitulla Toivola-Hirsimäki-Kivi pysty taikomaan joukkueeseen noin kovan sekstetin? Voidaan jaaritella tuureista ja sattumista, mutta voidaan myös todeta onnistumisprosenttien olleen ihan ylikylä. Sillonen työryhmä, joka oli ihan vaan normaali kiekkojohto eikä mikään vitun työryhmä, teki paljon asioita oikein.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Brodin oli helvetin hyvä löytö alaketjujen voimahyökkääjäksi, näitä ei ole montaa ollut ennen eikä jälkeen. Myös Heshkan hankinta onnistui nappiin, vaikka olikin aikaisemmin urallaan AHL:ssä naputellut pisteitä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
On todella hienoa, että ensi kauden pakiston näkökulmasta Peltomäkeä ja Varttista peluutetaan noin paljon ja rohkeasti, koska tämän kauden tilanne sen nyt kiistatta sallii. Peltomäessä etenkin organisaatiossa nähdään ilmeisesti ainesta jopa jonkinlaiseksi YV-pakiksi, kun vastuuta tulee noin. Näin ollen ensi kaudeksi olisi siis jo valmiina viisikko Peltomäki-Varttinen-Marttinen-Taimi-Salmela, jotka kaikki ovat enemmän tai vähemmän pakiston vakiopelaajia. Ulkopuolelta ei siis välttämättä tarvita kuin se yksi kunnollinen "isäntä", ja sitten jos Peltolalle tehdään jatko niin pakiston runko olisi kasassa. Sitten vain sitä leveyttä..

Tuohilampi-Seppälä-Tommila kolmikko lienee se, joille nyt todennäköisimmin näytetään ovea kauden jälkeen..
 

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
On todella hienoa, että ensi kauden pakiston näkökulmasta Peltomäkeä ja Varttista peluutetaan noin paljon ja rohkeasti, koska tämän kauden tilanne sen nyt kiistatta sallii. Peltomäessä etenkin organisaatiossa nähdään ilmeisesti ainesta jopa jonkinlaiseksi YV-pakiksi, kun vastuuta tulee noin. Näin ollen ensi kaudeksi olisi siis jo valmiina viisikko Peltomäki-Varttinen-Marttinen-Taimi-Salmela, jotka kaikki ovat enemmän tai vähemmän pakiston vakiopelaajia. Ulkopuolelta ei siis välttämättä tarvita kuin se yksi kunnollinen "isäntä", ja sitten jos Peltolalle tehdään jatko niin pakiston runko olisi kasassa. Sitten vain sitä leveyttä..

Tuohilampi-Seppälä-Tommila kolmikko lienee se, joille nyt todennäköisimmin näytetään ovea kauden jälkeen..
Ilokseni on kyllä sanottava, että nyt on pukkaamaassa omista isoja vastuunkantajia Ässien pakistoon. Peltomäestä on vaikea olla pitämättä. Siinä voisi olla vaikka pakiston isäntä muutamaksi vuodeksi. Simppeliä ja rauhallista pelaamista. Ei pelkää ottaa kiekollista vastuuta. Avaukset 90% terävinä suoraan lapaan. Tuohilammen kanssa tekisin itse jatkon, mutta Seppälä, Tommila, olisi jopa korvattavissa Varttisella ja Peltomäellä. Taimista pitäisi jollakin konstilla päästä eroon. Joukkueen yksi kalleimmista pelaajista, eikä pitäisi olla mitään asiaa pelaavaan kokoonpanoon.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
On todella hienoa, että ensi kauden pakiston näkökulmasta Peltomäkeä ja Varttista peluutetaan noin paljon ja rohkeasti, koska tämän kauden tilanne sen nyt kiistatta sallii. Peltomäessä etenkin organisaatiossa nähdään ilmeisesti ainesta jopa jonkinlaiseksi YV-pakiksi, kun vastuuta tulee noin. Näin ollen ensi kaudeksi olisi siis jo valmiina viisikko Peltomäki-Varttinen-Marttinen-Taimi-Salmela, jotka kaikki ovat enemmän tai vähemmän pakiston vakiopelaajia. Ulkopuolelta ei siis välttämättä tarvita kuin se yksi kunnollinen "isäntä", ja sitten jos Peltolalle tehdään jatko niin pakiston runko olisi kasassa. Sitten vain sitä leveyttä..

Tuohilampi-Seppälä-Tommila kolmikko lienee se, joille nyt todennäköisimmin näytetään ovea kauden jälkeen..

Harmittaa kun en ole nyt kahta kolmea edellistä peliä edes tv:n kautta ehtinyt katsomaan ja jo aiemmin kyselinkin miten tuo Peltomäki on muuten pelannut. Olisi kuitenkin hyvän kokoinen pakki ja kyllä tuon YV vastuun täytyy kieliä, että harkoissa ainakin on jotain sellaista esittänyt, että sen paikan on Marttiselta ottanut?

Onhan tuossa jatkumoa ja runkoa sopivasti ensi kaudeksi, A Varttinen saa tällä kaudella sen verran pelejä vyölle, että ensi kaudella ei ihan noviisi enää ole.
 

Jalat1990

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Salminen-Kärki - Tiivola/ Marttinen-A. Varttinen. Siihen on mielestäni hyvä alkaa rakentamaan seuraavaa kautta. En näe Salmelaakaan toivottomana, kun saataisiin sopiva kaveri viereen. Peltomäelle vähän rasvaa niveliin lantion seudulle, niin sitten voisi liike olla Liigan vaatimalla tasolla. Puolustuksesta ei muut täytä liigan vaatimaa tasoa.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rosendahlin tilalle uus äijä.

Lisäksi ens kauden rakentamiseen, yksikään pelaaja ei saa omatoimista aikaa kesälle. Joukkueen mukana joka helvetin fysiikkatreeni. Ei enään koskaan tällaista mätisäkki joukkuetta.

Sopimuksiin pykälä siitä, että pelaajan on pidettävä itsensä tietyssä kunnossa, muuten sopimus purettavissa ilman korvauksia.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pakit vaihtoon. Kakkoskentästä lähtien hyökkääjät vaihtoon. Maalivahdit vaihtoon. Onhan tuo nyt ihan käsittämättömän huono joukkue.
 

Jalat1990

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Fysiikkavalmennus ei ole ydinfysiikkaa, näin sanoi Kotkaniemi ja se pitää täysin paikkansa. Ja on myös pakko sanoa, luulin että Jääkiekon ammattilaiset tietäisivät, mitä vaatii pysyä huipulla ja huippukunnossa. Voin sanoa nimeltä yhden, joka tämän taidon taitaa ja se on Sami Lähteenmäki, tekee omatoimisella todella kovaa työtä ja tietää myös mitä tekee. Sitten on näitä muutamia joiden kesätreeniin kuuluu hauiskäännöt ja kuntopyörä ja se näkyy tällä hetkellä tuolla jäällä. Moni pelaaja valovuoden jäljessä Ammattilaisen jääkiekkoilijan fysiikasta ja tämä kertonee sen, että monelle tämä tosiaan on sitä ydinfysiikkaa tai sitten laiskuutta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
En näe Salmelaakaan toivottomana, kun saataisiin sopiva kaveri viereen..

Kyllä vähän sapetti Salmelan pelaaminen kun peli oli 4-2 tilanteessa tai siis se ettei viitsinyt pelata enää ollenkaan. Peliä oli vielä reilusti jäljellä ja kaverin asenne omassa päädyssä luokkaa haista-paska. Tässä kohtaa harmittaa, että jatkaa vielä ensi kaudella. Onneksi on vielä aikaa muuttaa mieltä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Koska koko vuosi 2018 on ollut organisaatiolle sellainen kuin on, niin se suuri haaste ensi kauden joukkueen täsmähankintojen suhteen nimenomaan liigan sisältä on se, että voiko pelaaja uskoa saavansa konkreettista hyötyä ja/tai menevänsä urallaan eteenpäin siirtymällä Ässiin? Jos minä olisin vaikkapa esimerkiksi KooKoon tai Sportin (molemmat hyvässä nosteessa olevia organisaatioita, ja alkaa näkymään myös urheilullisella puolella) pelaaja ja sopimukseni olisi päättymässä sekä tarjous pöydällä Ässiltä, niin miettisin kyllä kahteen kertaan mitä ihmettä muka hyödyn, jos tässä tilanteessa siirryn tästä nykyisestä joukkueesta Ässiin. Ensimmäinen homma on siis porilaisen kiekkoilun uskottavuuden palautus, ja se on valitettavasti vasta ensi kauden tehtävälistalla. Tämä kausi on nimittäin tuosta näkökulmasta jo reisillä, kuten kaikki tiedämme

Ihan vain sikälikin tärkeä kysymys, kun esimerkiksi ajatellaan sitä ensi kauden isoa laiturihankintaa (jos siis Lähteenmäki ei jatka), niin esimerkiksi Toni Kallela on saanut lievästi ilmaistuna lisää voita leipänsä päälle sitten viime käynnin. Olisi hyvä haku myös budjetin kannalta, mutta esimerkiksi hänen kohdallaan voi kysyä juuri tuon kysymyksen tuossa.. miksi ihmeessä hän tässä tilanteessa tulisi Ässiin? Vetää aika vakavaksi, jos KooKoo ja Sportit sun muut nähdään houkuttelevimpina pelipaikkoina kuin Ässät. Eihän tuollaisen tilanteen pitäisi olla edes mahdollista kuin painajaisissa..

Johan se kokonaispaketinkin kannalta pelkästään Porin kaupunkina pitäisi olla houkuttelevampi paikka elämiseen kuin nuo edellä esimerkkeinä mainitut helvetinkolot *hymiö*
 

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Koska koko vuosi 2018 on ollut organisaatiolle sellainen kuin on, niin se suuri haaste ensi kauden joukkueen täsmähankintojen suhteen nimenomaan liigan sisältä on se, että voiko pelaaja uskoa saavansa konkreettista hyötyä ja/tai menevänsä urallaan eteenpäin siirtymällä Ässiin? Jos minä olisin vaikkapa esimerkiksi KooKoon tai Sportin (molemmat hyvässä nosteessa olevia organisaatioita, ja alkaa näkymään myös urheilullisella puolella) pelaaja ja sopimukseni olisi päättymässä sekä tarjous pöydällä Ässiltä, niin miettisin kyllä kahteen kertaan mitä ihmettä muka hyödyn, jos tässä tilanteessa siirryn tästä nykyisestä joukkueesta Ässiin. Ensimmäinen homma on siis porilaisen kiekkoilun uskottavuuden palautus, ja se on valitettavasti vasta ensi kauden tehtävälistalla. Tämä kausi on nimittäin tuosta näkökulmasta jo reisillä, kuten kaikki tiedämme
Samaa olen itsekin pohtinut. Pahimmilllaan lahjakkaan pelaajan siirtyminen Poriin voi olla kohtalokasta koko uran kannalta. Varmasti mm. Salmio ja Rekonen katuu, miksi valitsivat Ässät. Ainakin minulle Ässät olisi tällä hetkellä viimeinen vaihtoehto kaikista liigaseuroista. Kaupunki on ankeudessaan Suomen kärkiluokkaa ja perinteikkyydestä huolimatta Ässät on täysi vitsi kiekkomaailmassa. On totta, että joka kausi joku joukkue epäonnistuu, mutta päättyvän vuoden sketsiviihteelle olisivat putouksenkin käsikirjoittajat kateellisia. Kova työ on Kerttulalla houkutella laadukkaita pelaajia Poriin. Ehkä ulkomaiset agentit eivät ole riittävän kartalla siitä, minkälainen organisaatio Ässät tällä hetkellä on.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuo on nyt ihan paska puhetta että tämä kausi karkottaisi pelaajia Porista tai pelottelisi tänne tulevia. Ei tuota sen ihmeempiä ongelmia kuin aina on ollut.
 

J_bro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kaiken sujuessa optimaalisesti Kerttula saa sekavaan organisaatioon ujutettua ihan oikeasti ajatuksen pitkäjänteisyydestä. Tämän jälkeen sunnittelu ja kärsivällinen toteutus. Edellä mainittu vaatisi todennäköisesti jatkopahvia Kerttulalle, mikä taas ei ole mitenkään varmaa. Mutta joo, juuri nyt vaatii suht tujut promillet, että nuori potentiaalinen pelaaja haluaisi Ässien organisaatioon.

Kaupunki on ankeudessaan Suomen kärkiluokkaa

Tää alkaa olla jo vähän väsynyt mantra, ja Suomen mittapuulla aika typerä. Parilla isommalla kaupungilla on oma luonnollinen vetovoima, mutta muuten Kuopiot, Kouvolat, Porit ym ovat aika samaa peruskauraa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Samaa olen itsekin pohtinut. Pahimmilllaan lahjakkaan pelaajan siirtyminen Poriin voi olla kohtalokasta koko uran kannalta. Varmasti mm. Salmio ja Rekonen katuu, miksi valitsivat Ässät. Ainakin minulle Ässät olisi tällä hetkellä viimeinen vaihtoehto kaikista liigaseuroista. Kaupunki on ankeudessaan Suomen kärkiluokkaa ja perinteikkyydestä huolimatta Ässät on täysi vitsi kiekkomaailmassa. On totta, että joka kausi joku joukkue epäonnistuu, mutta päättyvän vuoden sketsiviihteelle olisivat putouksenkin käsikirjoittajat kateellisia. Kova työ on Kerttulalla houkutella laadukkaita pelaajia Poriin. Ehkä ulkomaiset agentit eivät ole riittävän kartalla siitä, minkälainen organisaatio Ässät tällä hetkellä on.

No enemmänkin tuossa pyörittelin, että voisiko vaikutus olla tällainen, ja että epäilenpä sen sellainen olevan. Mutta siis noin tylysti en itse asiaa ilmaisisi, että olisi suorastaan "koko uran kannalta kohtalokasta" tulla Ässiin tämän hetkisessä tilanteessa. Mutta faktat faktoina: koko organisaatio on ollut koko vuoden kaaoksessa tai vähintäänkin vakavassa käymistilassa. Ei siis vain joukkue, vaan koko organisaatio. Ja näiden tekijöiden perusteella pelaajat kuitenkin päätöksiä tekevät, että mitä missäkin on tarjota. Vertailuna vaikka nyt juuri tuo Sportin organisaatio, jonka toiminta osoittaa tanakasti ylöspäin, ja se näkyy myös kaukalossa..

Tää alkaa olla jo vähän väsynyt mantra, ja Suomen mittapuulla aika typerä. Parilla isommalla kaupungilla on oma luonnollinen vetovoima, mutta muuten Kuopiot, Kouvolat, Porit ym ovat aika samaa peruskauraa.

Minulta tuo kaupunkiheitto oli siis ihan läppä, kuten hymiöstä on tarkoitus huomata. Sehän on totta, että juuri esimerkiksi Kuopio on kaupunkina todella samaa peruskauraa kuin Pori. Tarkoitan siis kaupungin yhdyskuntarakennetta (en sitä, että joo siellä on Puijo ja meillä on "ihan tosi iso" Isomäki): samanlainen ja samankokoinen tiivis ruutuasemakaava keskusta, ihan samanlaisia rumia 60- ja 70-lukujen taloja molempien keskustat täynnä jne. Tosin mielenkiintoisesti toisin kuin Pori, niin Kuopio on lähes kaikkien mielestä todella kaunis kaupunki (myös minun mielestäni), vaikka faktisesti keskusta näyttää siis ihan samalta kuin Porin keskusta. Ja eihän tuolla perusteella tietenkään kukaan pelipaikkaansa valitse
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Noihin aiempiin kommenteihin lisäyksenä. Kallela on ollut junnusta asti lupaava kaveri ja täälläkin väläytteli silloin tällöin. Haki nostetta uralleen Tanskasta, onnistui siellä hyvin ja pelaa nykyään Sportissa ihan mainiosti. Monelle, jonka ura polkee paikallaan, olisi viisasta vaihtaa maisemaa ja saada uralleen uutta potkua, näitä ukkoja on ässissäkin. Salmion en usko täällä enää ensi kaudella jatkavan, jos ei nyt jatka jo alkanutta maaliputkeaan lähes samalla tahdilla, sitten asia on eri. Rekosella on sopimusta ensi kausikin ja villinä veikkauksena se, että aina se kausi, kun sopimus on loppumassa, on se kausi, jolloin niitä tehoja alkaa tulla. Uskon Rekosen olevan vuoden kuluttua ässien pistepörssissä kolmen parhaan joukossa, omaa aika hyviä pelimiehen ominaisuuksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös