Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakennus kaudelle 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Pratu, 28.07.2018 klo 15.39.

 1. ValkMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Ässät on nyt virallisesti julkaissut yhteensä 20 sopimusta ensi kaudeksi. Mukana tässä ryhmässä ovat myös ulkomaanpykälät omaavat Marttinen ja Salminen. Sopimuksia on tietysti enemmän kuin tuo 20, mutta joillakin näistä on vielä kausi kesken. Tai sitten odotetaan sopivaa julkaisuhetkeä. Lopulliseksi sopimusmääräksi Kerttula on arvioinut lukua 30-32.

  Maalivahteja luulisi tulevan liigasopimuksen alle kolme, olisiko se Haas sitten se kolmas? Puolustajia tulee vielä yksi tai kaksi, mutta selviä tietoja uusista puolustajista ei ole oikeastaan ollut. Maalivahteja on huhuttu niin paljon, että sieltä voi tulla mitä tahansa. Ei olisi ihme, jos kahdesta pelaavasta maalivahdista toinen tulee ulkomailta.

  Mitä pidemmälle maalivahdin/maalivahtien julkaisu menee, sitä todennäköisimmin maalivahdin nimi on esimerkiksi Rynnäs tai Antti Karjalainen. Tiedän myös sen, että yleinen mielipide on, että Rynnäs ei tule ja Antti Karjalaisella on sopimus Kerhoon. Karjalaista on huhuttu jo tovi Hämeenlinnan suunnassa Ässiin. Lisäksi muutama viikko sitten Kerttula ei kommentoinut Stenqvistin huhuttua siirtoa, koska hänen mielestään Stenqvist oli Frölundan pelaaja. Nyt "yllättäen" Stenqvist on Ässien pelaaja. Kerttula osaa mediapelin tarpeen vaatiessa.

  Hyökkäykseen on tulossa useampi uusi pelaaja. Spinkin kaksoset ovat käytännössä varmoja. Jos maalivahti ei tule ulkomailta, niin kaksosten lisäksi tulee vamaan vielä ulkomaalainen hyökkääjä.

  Jääskä ei ole tulossa, koska huhujen mukaan tehnyt jatkosopimuksen. Odotettavissa on hyökkäyspuolelle Mestis-pelaajia tyyliin Miro Mäkinen, jota on huhuttu myös Tepsiin. Ilveksen sentteriä JuhaniTammista on pitkin talvea huhuttu johonkin länsirannikon joukkueeseen, joten jännä nähdä tuleeko Poriin. Ei jatka ainakaan Ilveksessä.

  Eiköhän lähiviikkoina huhut muutu sopimuksiksi.
   
  Naurava Sika ja Punamusta tykkäävät tästä.
 2. Esteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  nooneoyb
  Lainaus:
  Ai, että huomasit D/F, mutta et tiedä? No, "D" tarkoittaa drive ja "F" forward. Eli Matinmikon täytyy olla hyökkäävä puolustaja.

  On kyllä tosi väsynyttä analyysiä, jos luetaan EP tilastoja ja kirjoitellaan tänne vedenpitäviä näkemyksiä. Oliko sinulla jotain ihan oikeaa sanottavaa näistä Spinkin veljeksistä? Jotain, mitä kaikki muut eivät ole vielä tilastoista nähneet?

  Kerrohan nyt @Sörsseli omiin kattaviin fakta-analyyseihisi perustuen, että miksi Spinkin veljekset voisivat Porissa onnistua?

  Ja tämä toinen aiheetta päätään aukova juniori, @PataPaita67 voi sitten jatkaa kertomalla, että mitkä ovat Spinkin veljesten vahvuudet? Minkä tyyppisiä pelaajia he ovat?
   
 3. SammyRumour Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & SHL
  Lainaus:
  Nopeita, taitavia, pelaa hyvin yhteen.
  Heikkoudet puolustuspäässä.

  Nyt voit lopettaa tämän kiukuttelun ja ottaa joskus itse asioista selvää etkä pyytää toisia kertomaan. Oletko työpaikalla samanlainen?
   
 4. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Te kaikki voisitte nyt hetken tuumia, mitä annettavaa keskustelulle tällaisilla viesteillä ja nimimerkkiin keskittymisillä oikein on.

  Kiukutelkaa toisillenne vaikka yksityisviesteillä, mutta tätä ketjua ei tällä tavaralla tarvitse pilata.

  Modet
   
  Esteri, Porilaine miäs, Janiz80 ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 5. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Nko Kivelä 2+1 sopimuksella ja Miro Mäkinen 2 vuotisella sopimuksella Ässiin.
   
  Badgers tykkää tästä.
 6. Jondeez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Kivelä on kyllä mieluinen hankinta, pienellä peliajalla iski hyvin maaleja Pelsuissa, rannelaukaus taitaa olla aika napakka näin omien muistikuvien mukaan.
   
 7. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Kivelä on hyvä haku! Potentiaalia on isoihinkin saappaisiin, jos vaan kehitys jatkuu samaa rataa kuin tähänkin asti.
   
 8. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Kasaus edistyy taas pikkuhiljaa. Kivelä noista tottakai se valmiimpi pelaaja, Mäkinen joutuu tappelemaan pelipaikastaan kovemmin.
   
 9. alcoholic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Hieman puskista tuli tuo Kivelän sopimus. Läpimurtokausi Pelicansissa, eikä 12 maalia ole yhtään hassumpi suoritus 3 kentän pelaajalta. Tuo kilpailua pelipaikasta ja saattaa päästä tulosketjuihin, jos onnistuu vielä paremmin kuin tällä kaudella. Hyvä haku mielestäni Ässiltä ja plussana pitkä sopimus. Toivottavasti ottaa Ässissä seuraavan stepin urallaan.
   
 10. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Ei voi olla totta :D taisin jossain yhteydessä mainita, että Kivelä on sellainen jota itse kysyisin näissä vallitsevissa oloissa. Loistava haku! Kuitenkin 12 maalia pienessä roolissa Pelsuissa.. hänkin vain on sellainen, että pitäisi sitten päästä vetämään kolmosen laidassa, mutta kilpailutilanteeseen tuo kyllä mahtavan lisän maalintekovoimaisena kaverina

  Mäkinen siis myös odotetusti
   
  Waltrex tykkää tästä.
 11. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Kivelästä en tiiä mitään, mutta kuulostaa ihan sopivalta haulta.

  Miro Mäkisen suhteen olin alun perin epäileväinen, mutta se, että häntä kaavaillaan sentteriksi muuttaa tilannetta aika paljon. Ja kun kerta Miro on jo osoittanut osaamistaan sentterin tontilla ja hänen ominaisuudet sopivat tuohon rooliin varmasti hyvin, niin jotenkin olen tämänkin ajatuksen suhteen aika luottavainen.

  Eli tilanne sentteristän suhteen olisi sitten suunnilleen tällainen Tiivola, Kivenmäki, Spink, Mäkinen, Kulmala ja Appelgren sitten backuppina. Noh, kyllähän minä vähän kokeneempaa kaveria tuohon sentteriosastolle olisin kaivannut, mutta onhan tämäkin ihan hyvä lähtökohta tuleville vuosille.
   
 12. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Mäkisen velipoika Atte ei vissiin tule mukana, olisi varmaan julkistettua samassa nipussa. Kerttula kasaa lupauksiensa mukaan laajaa rinkiä (puhunut koko ajan 30-32 rosterista), mikä sopii ainakin meikäläiselle erittäin hyvin
   
 13. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Toivottavasti Kivelä saa vähän paremman (=tehokkaamman) startin Ässissä kuin Rekonen. Voi muutenkin olla, että Kivelä vielä ohittaa Rekosen nokkimisjärjestyksessä...
   
 14. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Kivelän täysin tilaamaton yllätystulo muuttaa pakkaa vain entistä syheröisemmäksi. Laituriosastolla jos katsotaan, että siellä on kärkirooleissa Salminen, Lähteenmäki ja toinen Spink, niin sen jälkeen onkin sitten ihan mahdoton sanoa mitään. Siellä alkaa tällä menolla esimerkiksi Rekosella ja Salmiolla molemmilla kuumotella, ja lisäksi sitten sekä Kivenmäen että Appelgrenin pelipaikat ovat kuitenkin vielä auki. Mäkinen tulee sentteriksi, niin hän tulee siis käytännössä samalle tontille Kulmalan kanssa. Eli aika mahdottomalta tuntuu täällä palstalla tällä hetkellä yrittää kasata rosteria, kun valmennuksen aivoituksista ei ole mitään käryä, elokuussa ollaan viisaampia..
   
  Patarouva tykkää tästä.
 15. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  Laaja rosteri on yleensä jostakin suoraan pois esim joukkueen laadukkuudesta, varsinkin Ässien kokoluokan joukkueen budjetilla operoitaessa tällä hetkellä. Joka vuosi syntyy kuitenkin niitä uusia tarinoita, joihin oikeasti ei pysty varautumaan. Niin positiivisella kuin negatiivisellakin puolella.

  Kun kaikki pelaajat ollaan vuorotellen kehuttu maasta taivaaseen ennen kautta ja kauden aikana haukuttu siihen syvimpään jään railoon, niin voidaan kauden jälkeen syvällä rintaäänellä henkseleitä voimakkaasti paukuttaen taputtaa itseään olalle ja kehua ääneen, että mitäs mä sanoin. Tämän hetkisestä joukkueesta ei voida ennustaa oikein sanallakaan juuri muuta kuin, että taitaa olla Ässien historian nuorekkaimipia joukkueita keski-iältään.

  Vielä julkaisettomat maalivahdit ovat suurelle yleisölle arvoitus ja heidän varaan kaikesta huolimatta pitää laskea kohtalisen paljon. Sen verran kysymysmerkkejä ilmassa kuitenkin on.

  Kaksi nuorta ulkomaan sälliä alakerrassa. Miten se sopeutuminen oikein suomalaiseen kiekkokulttuuriin käy? Pelitaitoja kuitenkin on olemassa. Siviilielämän rasitukset täällä meillä, jossa vannotaan huutamisen ja vittuilun selkä käskyttämisen varaan ainakin osan fanien joukosta. Ei olla enää siellä ruotsalaisen kiva kiva -maassa. Uskon kuitenkin poikien täyttävän paikkansa. Miten kestävät Taimen, Vuorisalon sekä jo loppusuoralla olevan Marttisen paikat? Keskimmäisellä taitaa paikat olla täysin arvoitus vaikka jo täysillä treenaa.

  Hyökkäyksessä Rekosella ei oikeastaan ole varaa vetää toista hutikautta joukkueen menestystä ajatellen. Mies on kyllä kropasta varmaan kovimmassa tikissä joukkueen sisällä, mutta se peli? Riittääkö Tiivola ykkössentteriksi vai onko paikalle tunkua jollakin muulla. Kivenmäen sentteripeli miesten tasolla täysi arvoitus. Laidassa oli vähintäänkin hyvä loppukaudella. Sentteripelissä pitää varsinkin aloitusympyrässä parantaa viime vuodesta rutkasti tai sitten pitää joku laituri kouluttaa aloittajaksi. Mikä on Salmisen kohtalo? Toivottavasti jää. Tämä olisi minun tahto. Tälle vuodelle muutaman nuoren pitää ottaa kunnon steppi eteenpäin. Varsinkin Killisen ja Juholan. Kivelälle kovaa kehitystä myös ja vastuuta siinä sivussa. Itseluottamusta varmaankin on ja valmiuksia nostaa tasoaan vielä hyvin menneen kauden jälkeen. Lähteenmäki samssa veneessä noiden meidän kokeneiden pakkien kanssa. Miten ne paikat kestävät?

  No uusia miehiä tuonne vielä tulee runsain mitoin varsinkin hyökkäykseen. Tai no, kaksi jo tänään julkaistiinkin. Nyt on vasta neljä ketjua hyökkääjiä koossa. Maalivahtien perässä tässä kuitenkin eniten ollaan. Siellä se sopimustilanne on tasan 0 ainakin näin julkisesti. Valmennus tuntuisi olevan mun mielestäni aika tasapainoinen kokonaisuus näillä resursseilla mitä meillä on käytettävissä. Olen tyytyväinen, vaikkakin jonkinasteisia soraääniä on kuulunut. Hetki vielä ja meillä on ne maalivahditkin ja viidenteen sekä kuudenteenkin ketjuun sällejä.
   
  Punamusta tykkää tästä.
 16. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Hieman kärjistetysti voisi sanoa, että millillä saa Liigaan huippuykköskentän ja maalivahdin tai puoli joukkuetta. Ässien tapauksessa rahat käytetään nyt laajuuteen ja potentiaaliin, tämä ei välttämättä tuota heti menestystä mutta mielestäni tässä kohtaa parempi ratkaisu kuin kasata yksi nimekäs ketju ja muut pelaajat luokkaa Mestis.
   
 17. SammyRumour Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & SHL
  Tämän hetken sopimustilanne

  Sentterit:
  Tiivola
  Appelgren
  Mäkinen
  Kivenmäki
  Kulmala

  Laiturit:
  Salminen
  Rekonen
  Lähteenmäki
  Salmio
  Killinen
  Juhola
  Kivelä


  Pakit:
  Marttinen
  Varttinen
  Salmela
  Vuorisalo
  Stenqvist
  Åkerström
  Matinmikko
  Ketola
  Peltomäki
  Taimi

  MV:
  XXX
  XXX
  XXX
   
 18. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Niin siis nythän on huomattava, että Kivenmäen ja Appelgrenin pelipaikat eivät ole varmoja. Laitureita on edelleen tuossa sinun jaottelussasi niin vähän, ettei heitä riitä edes täyteen neljään ketjuun. Eli jos/kun Spink tulee tuohon sentterilistaan mukaan, niin silloin jompikumpi edellä mainitusta varmaan muuttuu laituriksi

  Nyt tuossa on siis 22 pelaajaa, eli vielä tulee 8-10 pelaajaa. Ja siiheen määrään lasketaan sisältyvän varmuudella Spinkit, vielä se yksi pakki joka on tulossa, sekä lasketaan nyt kaksi maalivahtia. Eli näidenkin jälkeen tulee vielä 3-5 pelaajaa (mitä se porukka pitää sisällään, sitä on vaikea sanoa. Varmaan parit omien junnujen jatkot, ja tuleeko sitten vielä esimerkiksi se yksi TOP-3 sentteri, jota täällä on pyöritelty), että päästään tuohon 30-32 pelaajan rosteriin
   
 19. Normandia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, TuTo
  Hieno tämä Kivelän hankinta. Oli varmasti moni muukin liigajoukkue perässä. Olisi kelvannut kyllä Tepsiinkin.
   
 20. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko
  Kivelä haiskahtaa hyvälle haulle, mutta Mäkinen taas ei itseäni sytytä. Tällä kaudella Turun Tovereissa melko vaatimattomat tehot ja jotenkin tuntuu, että onkohan edes liigaan tarpeeksi tasokas pelaaja. No aika näyttää.
   
  PataPaita67 tykkää tästä.
 21. Tuamas Jäsen

  Minusta huomionarvoista on se, että Kerttula kertoi molempien kanssa käydyn läpi, että lähtökohtaisesti paikka kokoonpanossa on taistelun ja kehityksen takana ja molemmille
  on laadittu sekä tunnistettu selvät kehityskohteet.

  Lisäksi Kerttula korosti sitä, että molemmat pelaajat tiedostavat tämän ja ovat luonteeltaan sellaisia, että ovat valmiita raastamaan ja harjoittelemaan, vaikkei pelipaikka olekaan kiveen hakattu.

  Nähdäkseni Kerttulan ammattimaisuus korostuu näissäkin hankinnoissa ja erityisesti Kivelä voi ottaa roolia maalintekijänä seuraavan parin kauden sisään.
   
  1stApril, ValkMan & Patalogo tykkäävät tästä.
 22. Porin Osito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Salminen - Spink - Spink
  Lähteenmäki - Tiivola - Kivenmäki
  Salmio - Appelgren - Rekonen
  Kivelä - Kulmala - Killinen

  Juhola, Mäkinen

  Ei tuo hyökkäys huonolta näytä. Paljon myös muuttuvia palasia joita voi kauden mittaan pyöritellä miten haluaa kuten: Kivemäki keskellä, Killinen ja Kivelä stunttaamaan ylempänä. Tossa hahmotelmassa toki ykkösketju ei ole vielä varmaa pelaako kukaan täällä, mutta jos pelaavat niin noista ukoista saa tehtyä neljä ketjua joilta voi odottaa pisteitä.

  Toivottavasti pelaajaringin laajuus ei syö pelinappuloita joita sijoitetaan ykkösmolariin. Ei se auta vaikka kenttäpelaajat joutuvat koko ajan keskenään kilpailemaan pelipaikasta, jos maalinsuulla on seula ja vaihtoluukkua avaamassa toinen.

  Kuitenkin olen luottavainen että Kerttula hommaa myös uskottavan maalivahdin ja joukkueen rakennus muutenkin vaikuttaa lupaavalta
   
 23. ValkMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Täsmälleen samaa mieltä. Tuossa talven aikana tuli jo monesta suunnasta tietoa, että Kivelää kohtaan on ollut kiinnostusta muissa seuroissa. Mietin jo silloin, että tämä kaveri olisi hyvä saada Poriin, mutta silloin oli huhuna siirto suurempaa seuraan. Onneksi kävi näin ja vielä pitkällä sopimuksella.

  Tietysti on kiva miettiä fantasiaketjuja, mutta lähtökohtaisesti Kivelä voi onnistuessaan pelata ihan kahdessa ensimmäisessä ketjussa. 11 maalia tasakentällisillä on aika kova juttu, joten olisi mielenkiintoista nähdä montako maalia pystyisi tekemään riittävällä ylivoimavastuulla.

  Hyvää ensi kauden Ässissä on tiukka kilpailutilanne, jossa peliaikaa saavat ne kenellä peli kulkee. Kuten Kerttula sanoi, niin viime kauden pelitaso ei riitä tulevalla kaudella. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että hyökkäyksessä esimerkiksi herroilla Salmio, Killinen, Appelgren ja kumppanit ei ole automaattista pelipaikkaa 12 pelaavan hyökkääkän joukossa. Sama periaate koskee myös muita pelipaikkoja.
   
 24. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tuosta kun vaihdat Salmion ja killisen paikkaa, niin kuulostaa ihan kelvolliselta hyökkäykseltä... Edelleen itseäni ei mikään näissä kokoonpanomallailuissa ahdista yhtä paljoa, kuin se kun Rekonen laitetaan jonkun Salmion, Tiivolan, Lähteenmäen ja Appelin kanssa samaan ketjuun :D Rekonen tarvitsee viereensä enemmän taitoa, ei sillä voi olla täysi vastuu ketjun pelintekemisestä, eikä Rekonen oo kaveri, joka pystyis nousemaan itse kelvollisiin hyökkäyksen päätöksiin. Noooo sama asia VÄHÄN mietityttää Killisen kohdalla tuossa ketjussa. Vaikka Killinen noin niinkuin pelaajatyyppinä on vähän sellainen, että voisi itse nousta tuossa ketjussa isoon rooliin, niin laittaisin hänet vielä tässä vaiheessa ketjuun, jossa saisi enemmän tukea ketjukavereiltaan...niin ei kehittyminen sitten hidastu turhaan.

  Tässä pari omaa mallausta:

  Appelgren-Tiivola-Salminen
  Spink-Spink-Rekonen
  Lähteenmäki-Kivenmäki-Killinen
  Salmio-Mäkinen-Kivelä

  Kivenmäki-Tiivola-Salminen
  Spink-Spink-Rekonen
  Lähteenmäki-Appelgren-Killinen
  Salmio-Mäkinen-Kivelä

  Salmio saa nelosessakin tarpeeksi peliaikaa, kun pääsee varmasti pelaamaan paljon alivoimaa...ja varmaan ylivoimaakin. Jos tuossa Kivelässä on vähän samaa kuin Salmiossa, niin vois olla aika kova nelosketju...jota siis ihan hyvillä mielin voi peluuttaa vaikka paljonkin.
   
 25. SammyRumour Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & SHL
  Lainaus:
  Ei ole Kulmalankaan. En nyt viitsinyt laittaa samoja nimiä eri paikkoihin.
   
  PataPaita67 tykkää tästä.