KiekkoMes

Jäsen
Tukonen ei jätkä Ässissä ottelukohtaisella sopimuksella. Siitäkö snaipperia KalPan laitaan vai jatkoa sairastuvalle loppukaudeksi?
Joo tähän vammakierteeseen vielä Tukonen! Siellä näköjään Jukurit hankkinut Pereskokovin. onneksi Saksman vieläkin on markkinoilla kun Mestisbudjetin naapuriseura hankkii kelpo pelaajia.
 
KalPa ylivoima, maalintekijänä Jukka Peltola.
Tukonen olisi kyllä huippuvahvistus, mutta on kyllä niin lasinen kaveri, että korkeintaan ottelukohtaisella sopparilla. Mutta tuskin sellaista tekee, kun samanlaisen sopparin Ässien kanssa purki.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Eipä oikeestaan oo tarvetta pakille ku Seppäläkin on palaamassa jossain kohdin takas.
Jep ensi vuonna jos palaa edes. Sen verran on liikkunut muidenkin pelaajien arviot. Eihän tuohon toki ole kuin kaksi kuukautta. Ja kausi onkin jo paketissa. Niin eipä tosiaan kannata rahoja enää satsata.
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Eipä oikeestaan oo tarvetta pakille ku Seppäläkin on palaamassa jossain kohdin takas.
Siis nimenomaan sinne puolustukseen tarvitaan vahvistusta kun Gröndahl ja Taipalus ovat olleet paskoja ja Parikka ei ole vielä liigatasolla.
Nyt siellä on kolme kunnon pakkia ja kolme täydennysmiestä, sitten Vesterinen ja Riekkinen päälle.
Vuoden vaihteeseen asti ei vaan ole aikaa odottaa,että on neljäs kunnossa oleva liigatason pakki sinne tarvitaan se vahvistus nyt.
Sitten vielä se missä kunnossa Seppälä on jos nyt palaa takaisin niin tarvitaan todellakin vahvistusta.
Mäkisestä ei varmaan tarvitse sanoa yhtään mitään.

Hyökkäykseen tarvitaan myös vahvistusta mutta sinne niitä pitäisi olla tulossa sairastuvalta toisin kuin puolustukseen.
Sinne se kova laituri olisi hieno juttu mutta ei mitään Tukosta kiitos.
 
Viimeksi muokattu:

Kalakukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sexy Hockey Tommi Miettinen
Hyökkäykseen tarvitaan myös vahvistusta mutta sinne niitä pitäisi olla tulossa sairastuvalta toisin kuin puolustukseen.
Sinne se kova laituri olisi hieno juttu mutta ei mitään Tukosta kiitos.
Semmoinen hommeli vielä, että yleisesti liikkuvana joukkueena pidetyllä KalPalla on melkoisia reimareita joukkueessaan. Viime vuonna puolustuksen rungon muodostivat hyvin liikkuvat Riikola, Maione ja Lukka. Nyt siellä on tilalla Gröndahl ja Lappalainen, jotka eivät jalalla pärjää yhtään.

Hyökkäyksessä näitä dieseleitä on mm. Kantola, Jokinen ja Vainiola. Toivoisin tulevien vahvistusten kohdalla kiinnitettävän huomiota siihen, että he pystyisivät toteuttamaan tätä Kapasen haluamaa aktiivista pelitapaa.
 
Viimeksi muokattu:
"Tästä muuttui tukeminen yhteistyöksi."

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mullikan paperiversiossa seuraavaa: Maanantain jääharjoituksissa pelaajamäärä oli jo suuri. Kapasen mukaan Gymer tänään pelikunnossa. Ilmeisesti myös Rissasta ja Vainiolaa odotellaan takaisin jo tänään.

Pelaajamarkkinoita kuulemma on kartoitettu ja kartoitetaan, mutta se ei tarkoita että välttämättä reagoitaisiin. Kapasen mukaan pitää kuitenkin muistaa koko kauden (pelaajamateriaalin) laajuus. Myöskään lainapelaajista hän ei ole erityisen innostunut, sillä ne sotkevat koppikemiaa.
 
Hautaan asti Kale. Kalevan Kale!

IJR79

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Kävin jo tuonne vemppaosastoketjuun laittamassakin eli Gymer, Rissanen ja Vainiola ovat tosiaan tänään ainakin nimettyinä kokoonpanoon. Kantola puolestaan hajosi kuin hajosikin Jukurit-pelissä ja on arviolta kuukauden poissa...

Siinä vaiheessa kun Ässät alkaa tyhjentää pajatsoaan, niin dominaattori takaisin kotiin.
 
You can't trust a man whose loyalty has a price

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Kieltämättä spontaani nauru pääsi kun Kantolan nimen ja ennusteen tuossa listassa näki. Noh, jos ilmoitetut ketjut pitävät paikkansa niin nyt on vain toiseksi tai kolmanneksi tärkein hyökkääjä sivussa tärkeimmän sijasta. Edistystä. Ruuttukin on näköjään tulossa pian takaisin.
 
Hitaat lähdöt ja äärimmäisyyteen asti viety kiekkokontrolli ovat myrkkyä katsojille ja saattavat saada myös vastustajan pelaajat hermoromahduksen partaalle.

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Kale, Wild ja Flyersin Ville.
Kapasen mukaan pitää kuitenkin muistaa koko kauden (pelaajamateriaalin) laajuus. Myöskään lainapelaajista hän ei ole erityisen innostunut, sillä ne sotkevat koppikemiaa.
Herää kysymys, että jos tämä loukkaantumissuma ei ole näyttänyt tuon rosterin todellista ”laajuutta” niin mikä sitten?
 
"Veljmiehet - Kausi 6. Voi veljet!" *****
- Kannes Hapanen / Iltasheisse

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Kantolan linkkas jalkaansa tänään kun näin hallilla. Eli taklaus satutti koipea jonkin verran.

Mistäs nyt maalivahti? Denis ei tällä hetkellä ainakaan apuja tarjoa maalinsuulla.
 

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Vapauttaisin Taipaluksen työttömäksi työnhakijaksi. Nyt olis helppo päästä eroon kun ei ole mitään saanut aikaakaan. Uusi arpa tilalle.
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Eikös se ollut niin että tähän joukkueeseen ei uusia pelaajia mistään löydy kun ei ole kalpan näköisiä tarjolla joten taitaa olla turha toive että Taipalus jatkais toiseen seuraan. Jos ei löydy kivenkään alta yhtään tuuraajaa tai vahvistusta nytkään niin mistähän tilalle sellanen yhtäkkiä pierastais. Pahin pelko on että jatkopahvi tulee paniikissa. Tai oikeestaan näin uskon ja pahimmat pelot on oikeestaan jo toteutunu lähes kaikki. Loukkaantumiset johon ei reagoida vaan jäädään tuleen makaamaan toivoen parasta, maalivahtipeli sekasin (+hovisen lähtö) , pakisto vuotaa seulana, syöksylasku sarjataulukossa sekä heräs isot epäilykset pelitavasta että toimiiko tuo sittenkään ja oliko alkukauden hyvät pelit sitä ettei tuo nykyinen pelitapa vaan ollut vielä "toiminnassa". Ainoo mikä toimii on se että ihmiset on kaikesta huolimatta löytäneet itsensä hallille. Ens kaudella taas plussatulos ja todetaan et hyvinhän se meni näin niinku säästämisen suhteen.
 

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Eikös se ollut niin että tähän joukkueeseen ei uusia pelaajia mistään löydy kun ei ole kalpan näköisiä tarjolla joten taitaa olla turha toive että Taipalus jatkais toiseen seuraan. Jos ei löydy kivenkään alta yhtään tuuraajaa tai vahvistusta nytkään niin mistähän tilalle sellanen yhtäkkiä pierastais.
Riekkinen ajaa saman asian tässä vaiheessa kuin Taipalus. Vieläpä sillä erolla, että Riekkisen peluutuksesta on hyötyä jatkon kannalta.

Taipaluksen heikko taso ja sen korvaamisen helppous ei kuitenkaan poista sitä liigakelpoisen pakin tarvetta. Tilanne on huono siinä mielessä, että pakin pitäisi olla mallia juusoriikola, eli kiekollista taitoa, peliälyä, nopeutta ja vielä vähän fyysisyyttäkin. Fyysisyyttä tarvittaisiin oikeastaan enemmänkin, mutta tärkeämpi on tässä vaiheessa se pelin avaaminen ja viisikkopelaaminen.

AHL:n puolella on ihan puhtaasti EP skouttauksen perusteella pari mielenkiintoista nimeä vielä vapaana:

- Eurooppalainen, mutta pienessäkin kaukalossa koulittu hyvin kahteen suuntaan pelaava jättiläinen Viktor Svedberg. Korjaa heikohkoa liikettään (joka tosin on yllättävän hyvä tämän kokoiselle kaverille) kohtalaisella pelikäsityksellä ja sijoittumisella. Samin luistelukouluun parantamaan liikettään? Yeah right.

- Yli kolme sataa peliä NHL:ssäkin pelanneen Jamie McBainin, 30v, pelipaikka löytyi kahdella edellisellä kaudella jo pääosin AHL:n puolelta. Ei sopimusta vielä mihinkään, hakeeko paikkaa ylhäältä vai onko hiipuvien AHL-tilastojen takia paikka hakusessa jo AHL:n puolella?

Toissa kaudella 64 peliä, 48 pistettä ja -28. Viime kaudella 60 peliä, 24 pistettä ja +5. "A very mobile defenseman with great skating ability. Excels on the powerplay", olisi juuri sitä mitä lääkäri määrää. Käynyt Pelicansissa lockout-kaudella 12-13.

Linkit eliteprospectiin.

Edit. kirjoitusasu
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Yli 300 NHL-ottelun Cam Barker Ilveksen puolustukseen. Olisipa ollut oiva luuta KalPan takalinjoille. Mutta onneksi tilanne on niin hyvä, ettei vahvistuksia tarvita. Tai sitten Barkerkaan ei vaan olisi sopinut tyyliltään KalPaan.
 

"Tiesin, että tämä saatanan peli alkaa jossain vaiheessa. Se alkoi meidän ensimmäisen sensaatiovoiton jälkeen", Tamminen vuodatti ottelun tauottua.
Puolustus meillä on hyvällä mallilla, kunhan kaikki pelaa omalla tasollaan. Alkukaudesta suurin osa on alisuorittaneet tasoonsa nähden, Gröndahl etunenässä.

Taipalus on pelannut ihan ok, ottaen huomioon, että on joutunut pelaamaan sellaisten herrojen kuin Konsta Mäkinen, Valtteri Parikka ja Joona Riekkinen parina. Ei yhtään näytönpaikkaa yhdenkään laatupuolustajan vierellä.

Ennemmin lähtisin hakemaan markkinoilta maaliahnetta, rightin puolelta ampuvaa laituria. Hyökkäyksessä kun tuntuu olevan koko ajan joku rikki, eikä noita maalintekijöitä koskaan liikaa ole.

Jospa Sami nyt saisi potkittua tuota pakkikalustoa perseelle niin, että lakkaisi tuo peräpään vuoto ja Godlakin saisi edes jotain apuja tuolla. Varsinkin Ilves -matsissa sai Tampereen pojat lapioida kiekkoa reppuun ihan kaikessa rauhassa.
 

HokiHero

Jäsen
Ennemmin lähtisin hakemaan markkinoilta maaliahnetta, rightin puolelta ampuvaa laituria. Hyökkäyksessä kun tuntuu olevan koko ajan joku rikki, eikä noita maalintekijöitä koskaan liikaa ole.
Samaa mieltä laiturista, mutta eikö tuonne nyt mielummin kannattaisi hommata leftin kaveri. Kuitenkin maalintekoon kykenevistä laitureista Kantola, Ruuttu ja Nuutinen ovat jo rightin miehiä ja muodostavat minusta hyvän kolmikon. Leftiltä taas Gymer, Jokinen ja Texier kolmikolla näen huomattavasti vähemmän luontaista maalintekotaitoa. Kuitenkin avaus- sekä päätypelaamiseen kätisyydet olisi hyvä saada natsaamaan.
 
Samaa mieltä laiturista, mutta eikö tuonne nyt mielummin kannattaisi hommata leftin kaveri. Kuitenkin maalintekoon kykenevistä laitureista Kantola, Ruuttu ja Nuutinen ovat jo rightin miehiä ja muodostavat minusta hyvän kolmikon. Leftiltä taas Gymer, Jokinen ja Texier kolmikolla näen huomattavasti vähemmän luontaista maalintekotaitoa. Kuitenkin avaus- sekä päätypelaamiseen kätisyydet olisi hyvä saada natsaamaan.
Kantola on enemmän rouhijatyyppi maalinedustalla, eikä niinkään kliininen viimeistelijä. Nuutisella taas ranne on terävä ja tarkka, kun taas one-timerit viuhuvat kesämökin verran ohi. Ja kun yv- koostumuksia katsoo, niin siellä on Gröndahl kakkos yv:ssä rightin ukkona B-pisteellä.

Ei noita maalintekijöitä tosiaan liikaa ole. Ei leftejä eikä righteja.
 

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Puolustus meillä on hyvällä mallilla, kunhan kaikki pelaa omalla tasollaan. Alkukaudesta suurin osa on alisuorittaneet tasoonsa nähden, Gröndahl etunenässä.

Taipalus on pelannut ihan ok, ottaen huomioon, että on joutunut pelaamaan sellaisten herrojen kuin Konsta Mäkinen, Valtteri Parikka ja Joona Riekkinen parina. Ei yhtään näytönpaikkaa yhdenkään laatupuolustajan vierellä.
Puolustus hyvällä mallilla? Mikä se taso sitten on? Tällä hetkellä puolustus ei ole lähelläkään "hyvää mallia". Puolustuspelaajat ovat alisuorittaneet, kuten ehkä tarkoitit, mutta puolustus viisikkona ei todellakaan ole ollut hyvällä mallilla. Ei siinä paljon Taipaluksen pakkipari auta kun kaveri söhlää syöttöjä, purkuja, ohjauspeliä, taklauksia, laitavääntöjä ja vielä viivapelaamista.
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
24.8 julkastiin Taipaluksen tryout-soppari. Tryout oli muotoa 2kk eli oisko sitten lokakuun loppuun. Ite en missään tapauksessa jatkoa antaisi. Ei tarjoa mitään mitä esim. Joona Riekkinen ei tarjoaisi, jos vaan luotettaisiin. Päinvastoin. Uutta miestä tilalle jostain.
 
Puolustus hyvällä mallilla? Mikä se taso sitten on? Tällä hetkellä puolustus ei ole lähelläkään "hyvää mallia". Puolustuspelaajat ovat alisuorittaneet, kuten ehkä tarkoitit, mutta puolustus viisikkona ei todellakaan ole ollut hyvällä mallilla. Ei siinä paljon Taipaluksen pakkipari auta kun kaveri söhlää syöttöjä, purkuja, ohjauspeliä, taklauksia, laitavääntöjä ja vielä viivapelaamista.
En ole väittänytkään, että puolustus olisi nyt jiirissä, vaan sitten kun kaikki pelaa tasollaan. Taipalus on laatupuolustaja tähän liigaan, mutta ei ole pelannut lähelläkään omaa tasoaan enää pariin kauteen, eikä näin ollen ansaitsisi mielestäni jatkosopparia.

Taipaluksen tilalle vaan pykälää kovempi ukko ja sit yks hyökkääjä kärkikenttiin joka kykenee tekemään maaleja.
Veikkaanpa, ettei tule molempia, vaan jompikumpi. Jotain huhua olen kuullut, että joukkuetta ollaan vahvistamassa.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Puolustus meillä on hyvällä mallilla, kunhan kaikki pelaa omalla tasollaan. Alkukaudesta suurin osa on alisuorittaneet tasoonsa nähden, Gröndahl etunenässä.

Taipalus on pelannut ihan ok, ottaen huomioon, että on joutunut pelaamaan sellaisten herrojen kuin Konsta Mäkinen, Valtteri Parikka ja Joona Riekkinen parina. Ei yhtään näytönpaikkaa yhdenkään laatupuolustajan vierellä.
Mutta kun ei suorita omalla tasolla.
Voitaisiin yhtä hyvin sanoa, että hyökkäys on hyvällä mallilla kunhan kaikki suorittavat omalla tasollaan.

Nyt vaan ne todella isot puolustus pään ongelmat näkyvät taululla liian selkeästi ja se homma pitää laittaa kuntoon heti.
Vaikka tuohon tulisi yksi maalintekijä lisää niin ei noita pelejä silti maalinteko kilpailuna voiteta kun puolustus vuotaa kokoajan niin se pitää hoitaa kuntoo nyt ensiksi.

Taipalus on ollut täysi paska ja Wilson&Leskinen paria ei kannata hajoittaa Lappalaisen kiekollisesta pelistä Taipalus söisi loputkin joten näillä mennään.
Gröndahl on ollut huono ja junnuilta + Parikalta ei voi odottaa liikoja niin ei kolmella liigatason pakilla ole puolustus kunnossa kun se ei olisi viidelläkään.
KalPa on monta kautta putkeen yrittänyt epätoivoisesti vetää kautta läpi seitsemällä pakkilla mutta se ei vaan onnistu varsinkin kun kunnon pakkeja on lähtökohtaisesti vain neljä ja Seppälän paluusta jos sellainen tapahtuu joskus niin taso voi olla mitä on.

Kun muistetaan mikä oli puolustus viime kaudella niin se avaa ehkä silmiä enemmän
Maione ei pysty korvaamaan mitenkään
Wilson = Wilson
Riikola > Leskinen tekee minkä pystyy mutta ei ole vielä samalla tasolla tietenkään.
Lukka < Lappalainen
Leskinen > Gröndahl
Seppälä palaa jos palaa ja millä tasolla on > Taipalus
Mäkinen < Riekkinen, Parikka

Jo tuosta huomaa, että puolustus on heikentenyt merkittävästi viime kaudesta toisin kuin esim. hyökkäys niin hankinta tarvitaan puolustukseen.
Ihan tuollainen Wilson 2.0 riittäisi hyvin niin Lappalainen saisi keskittyä enemmän kiekolliseen peliin ja samalla myös Gröndahlin minuutteja tiputettua vähän niin ehkä pelaamisen taso siitä nousisi.

Ennemmin lähtisin hakemaan markkinoilta maaliahnetta, rightin puolelta ampuvaa laituria. Hyökkäyksessä kun tuntuu olevan koko ajan joku rikki, eikä noita maalintekijöitä koskaan liikaa ole.

Jospa Sami nyt saisi potkittua tuota pakkikalustoa perseelle niin, että lakkaisi tuo peräpään vuoto ja Godlakin saisi edes jotain apuja tuolla. Varsinkin Ilves -matsissa sai Tampereen pojat lapioida kiekkoa reppuun ihan kaikessa rauhassa.
Yhä se maalintekijän hankinta ei auta mitään jos puolustus vuotaa ja sen takia hankita sinne on huomattavasti tärkeämpi kuin hyökkäykseen.
Toki jos rahaa on niin sitten myös se hyökkääjä mutta ensisijaisesti pitää nyt hankkia sen vahvistus puolustukseen ja sitä kautta saada homma järjestykseen niin se viime kaudellakin oikeni Wilsonin hankinnan kautta.
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
En tiedä uskaltaako näin julkisesti edes sanoa mutta minusta vika johon pitäs keskittyä on lähes kokonaan puolustus. Godla kykenee pelaamaa ihan vakuuttavalla tasollaan kun saa tarpeeks tukee puolustukselta. Silti ei ole minusta ehdottoman ykkösvahdin aseman ottajaksi mutta jos nyt puhutaan minimivaatimuksista niin Godlalla voidaan pärjätä. Kuten on nähty hyökkäys kykenee tekemään maaleja vaikkakin se välillä on aika tahmeeta. Silti nyt ukkoja saikulta odotellessa on välttävä. Ainoo punasen leiman saaja on puolustus joka tekee hyökkäyksen pelistä epävarmaa ja pelokasta. Samoin Godlan. Enkä puhu nyt siitä että tällä korjauksella mentäis finaalipeleihin yksistään vaan pärjättäs sen verran että pysytään keskikastissa. Sitten kun sairastupa tyhjenee saadaan enemmän voimaa hyökkäykseen.

Eli jos Kapasen säästölinjaa halutaan kunnioittaa niin isompi satsaus edes yhteen pakkiin Lappalaiselle kaveriks. Sitten ei tarvita sekä että.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy