Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakennus kaudelle 2017–2018

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana Uncle Ben, 27.10.2016 klo 14.52.

 1. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Tuo oli kyllä minulle hienoinen yllätys, että joistakin sopimuksista, tai siis sopimusten purkamisisista, KalPa on ylipäänsä saamassa jonkun korvauksen. Hyvä tietysti niin, itse en kyllä olisi tuollaista osannut odottaa. Liittynee tosiaan ilmeisesti juuri noihin KHL-diileihin..
   
 2. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Ei tuollaisia yli 40 pisteen kavereita pidä yksikään seura Suomessa väkisin, kauden ehkä kaksi pitempään voi onnistua jos on valmis maksamaan sen 200-300k€ kaudesta sitä KalPan ei kannata maksaa.
  Sitä vartenhan ne optiot lähinnä ovat, että paikan tullessa pelaaja voi lähteä summalla x uuteen sarjaan ja tämäkin päätös pitää tehdä tiettyyn päivään mennessä tai sitten neuvotellaan seuran kanssa paljonko ollaan valmiita maksamaan.
  Nyt kävi osittain huonokin tuuri kun näiden kolmen nyt lähtevän sopimukset oli tehty jo jonkunlaisten näyttöjen jälkeen niin niissä sopimuksissa oli sitten noita ulkomaanpykäliä.
  Kun samaan syssyyn tuli sitten niin Mikkolan, Lyytisen, Timosen, Kilpeläisen ja Keräsen lähtö ihan sopimuksen loppumisen takia niin kovalta tuo lähtijöiden määrä tuntuu.
  Varsinkin kun muistetaan samalla syvyyspelaajia hävisi samalla Junnila, Pitkänen ja Ilomäki.

  Helvetin vaikeita paikattavia varsinkin nämä kärkiketjujen kaverit mutta menestys vaatii veronsa myös tällä osalta.


  Lainaus:
  Juu todellakin mielummin potentiaalinen ja nimetön kuin tuollainen "liigajyrien" joukkue.

  Juu nopeasti laskettuna se on noin mutta oliko kaikilla sitten samanlaiset "ulosostot" KHL:n suhteen vai oliko noissa pelaaja kohtaisia eroja on sitten toinen juttu.
  Toki KalPa myös säästää tässä kokoajan pelaajien palkkakuluissa kun uuden sopimuksen mukaista palkkaa ei ole tarvinnut maksaa.
   
 3. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Täh? Eikö tuo viime kauden joukkue ollut kuitenkin kohtalaisen hyvä ja menestyksekäs? Jos nyt siis ajatellaan, että se oli vielä Kimmo Kapasen ”käsialaa”. Aika harva urheilu(toimen)johtaja pystyi parempaan, jos kukaan. Ja jos nyt siis ajatellaan, että tää tulevan kauden joukkue olisi Sami Kapasen, Janne Kekäläisen ja Toni Saksmanin luomus, niin aika kovan suorituksen saavat laittaa kehiin, että viime kauden joukkueen päihittävät. Tosin käytännössä kai iso osa tulevan joukkueen kokoonpanostakin on kasattu Kimmo Kapasen aikana.
   
 4. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Näinkin, mutta Kärppien ja KalPan tilanne on siinä mielessä erilainen, että pelaaja, joka Kärppä-kannattajille ei oikein kelpaa voisi kuitenkin olla KalPalle loistava vahvistus. Siis tyyliin nyt vaikkapa tällä hetkellä jollain tapaa Kärppiin huhuttu Joel Mustonen, hän olisi KalPassa luultavasti selvä ykkössentteri, kun taas Kärppien puolella lähinnä maristaan, ettei tällaisia leveyshankintoja enää tarvita.
   
 5. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Eihän Kimmon aikana ollut usein kyse siitä oliko joukkue "hyvä" vaan enemmän siitä, että tietyille pelaajille oli tehty noita uskomattomilla prosenteilla nousevia takapainotteisia sopimuksia.
  Näissä sopimuksissa ei ollut kauden näytöillä mitään väliä vaan palkka nousi suoraan mallia 50k€->100k€->150k€ onhan tuo tietysti nuorelle pelaajalle mukavaa mutta palkka ei useassa tapauksessa vastannut esityksiä millään tasolla.
  Toki joukkoon mahtui myös todella huonoja scouttauksia ja näitä has beenejä enemmän ja vähemmän.

  Kyllähän Kimmo on ison osan tuosta tulevan kauden jo "lähteneestä" porukasta sopimuksen tekijänä ollut mutta kuka löytää ne paikkaajat?
  Nyt jos Sami, Janne ja Toni onnistuvat kaivamaan ensi kaudelle jostain top6 sijoituksista tappelevan porukan niin täytyy nostaa hattua todella korkealle, realistisesti jo sijoitus 10 joukkoon tuollaisen tyhjennyksen jälkeen on loistava suoritus.
   
 6. #17:) Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lähinnä noita palkan nousu juttuja sopimuksissa tarkoitinkin. Eikös Kimmon puhuttu maksavan pelaajalle ylihintaa. Nyt vaa Janne haistelemaan pari ulkomaan elävää jotka pystyy tuloksen tekoon. Ens kaudella luulen että on ulkomaalaisia Lavoien kaltaisia hakuja enemmänkin.
   
 7. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Minä en tietenkään tiedä kenenkään pelaajan sopimusten yksityiskohtia, tiedän vain, että viime kauden joukkue oli käytettyyn rahamäärään nähden varsin hyvä, ja Kimmo Kapanen oli tuolloin urheilujohtaja.

  Lähinnä meinasinkin sitä, että itse en ole niin vakuuttunut, että tuo nykyinen ”johtoryhmä” olisi jotenkin merkittävästi pätevämpi joukkuetta kasaamaan kuin Kimmo Kapanen, tai paremminkin johtoryhmä Kimmo Kapasen aikana. Nuo samat kaverit kun ovat kuitenkin tainneet olla tavalla tai toisella joukkueen kasaamisessa mukana ennenkin. Toki jos onnistuvat hommassaan paremmin ilman Kimmoa, niin ei minulla mitään sitäkään vastaan..
   
 8. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Olisikohan KalPa nyt sitten kerrankin toisaalta hyvässä asemassa hankintoja silmällä pitäen? Nyt on "rahaa millä mällätä" ja roolia tarjolla. Toki ei saa olla tyhmä ja maksaa maltaita heikosta pelaajasta. Toivotaan, että sieltä markkinalta tulisi joku/jotkut yllätysnimetkin toisin kuin Tuppurainen, Puustinen, Kantola. Joku Joel Mustonen 2-3v pahvilla ja Lavoie olisivat juuri mielenkiinoisia hakuja. Toki jos Mustonen on Kärppiin menossa niin siinä tarjouskilvassa voi KalPa miehen unohtaa.
   
 9. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Viime kausi oli onnistuminen ei sitä voi kieltää mutta toisaalta viime kaudella oli hirveä tuuri mukana siinä, että mm. Myttysen kausi oli tuollainen lentokeli koko kauden mies kun kuitenkin hankittiin paikkaamaan Vainiolaa eikä tuloksen tekijäksi.
  Jos viime kauden jättää pois niin en menisi vannomaan tuota mutta jos vastaavaan pitäisi tuollaisen tyhjennyksen jälkeen pystyä niin ammattitaidon lisäksi se vaatii helvesti tuuria kuten tapaus Myttynen osoittaa.

  Mutta vaikka tyhjennys oli totaalinen ja joukkueeseen pitäisi saada vastuunkantajia niin toivottavasti niitä perusjyriä ei nyt hädässä hankita.
   
 10. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Totta kai, tuuria on aina mukana, välillä parempaa ja välillä huonompaa. Viime kaudella oli sitä parempaa. Mutta jos nyt idea on se, että Kimmo Kapanen on tehnyt KalPan kannalta epäedullisia pelaajasopimuksia, niin minkähän takia Sami Kapanen ei ole niitä sitten aikaisemmin estänyt. Tuskin kai niitä sopimuksia Samilta salaa on ennenkään tehty.

  Ja se on selvä, että sellaista gurua tuskin missään on, joka onnistuisi tällaisen tyhjennyksen jälkeen loihtimaan samalla rahalla yhtä hyvän joukkueen uudestaan. Tai ainakin tuota aikaisemmin mainittua tuuria tarvittaisiin jo ihan tolkuttomasti..
   
 11. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Eihän se nyt varmasti ollut sinänsä huono sopimus esim. Miika Koivistolle aikanaan kun luotettiin, että pelaajan kehitys jatkuu samalla tavalla mutta ei se vaan jatkunut samalla kaavalla.
  Samoin ne paluumuuttajien sopimukset olivat monta vuotta liian kalliita tosin muutamassa tapauksessa olisi kysytty miksi tämän oman kasvatin annettiin mennä muualle.

  En nyt pitäisi Kimmoa nyt minään suurena guruna tuossa hommassa mutta vastaavaa tyhjennystä kuin esim. tänä keväänä tuli ei ole kyllä Kimmolle ikinä sattunut kohdalle ja näistä ulkomaanpykälillä varustetuista sopimuksista on ainakin neuvottelemassa ollut myös Kimmo.
  Jos tuonne saadaan sen verran hyviä vahvistuksia, että ollaan runkosarjan jälkeen 10 joukossa niin voi sanoa kauden olleen onnistunut lähtökohtiin nähden.
   
 12. Zorba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Tekihän Kimmo virheitä, mutta selkeästi kehittyi työssään. Esimerkiksi viime kauden pakiston rakentamisessa oli mielestäni näkemys kohdallaan. Hyökkäyksen osalta tuurilla (Myttynen, ei loukkaantumisia) oli isompi rooli.

  Koska Kimmon tilalle ei tule ketään, on selvää että KalPan osaaminen pelaajahankintojen suhteen on aiempaa heikompaa. Jännä nähdä toistetaanko virheitä, joista jo kerran opittiin ("eläkesopimukset", jyrkästi nousevat pitkät sopimukset nuorille, koko joukkue junnutähtien niskaan, kalliit liigajyrät) kun on uudet miehet vastuussa.
   
 13. Daro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Ducks, Arsenal....Fly Eagles fly!Eagles!
  Lainaus:
  Tämä on mielenkiintoinen kysymys. Kekäläisen vastuulle menee pakostakin tämä, Saksman ja Sami pyörittää isompaa kuvaa, näin se on nähtävä. Ja se kuullostaa aika hurjalle. En koskaan ole ollut Kimmon fani, koska kyseessä velipoika jolle tehtiin kuitenkin suojatyöpaikka.Oliko Lavoie Kimmon vai Kekäläisen haku jos huhu pitää paikkaansa?

  Jos positiivisesti ajatellaan niin tulevaisuudessa Kimmon kautta vois joku hyvä arpa osua Kuopioonkin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017 klo 02.56
 14. #17:) Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
 15. Nukkemurhaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  X-X-Kantola
  Jokinen-Lavoie-Ruuttu
  Gymer-Sebok-X
  Nuutinen-Luostarinen-Mutanen
  Aaltonen, Knuutinen, Piipponen +muut junnut

  Riikola-X
  Lukka-Seppälä
  Parikka-Sopanen
  X
  Leskinen +muut junnut

  Hovinen
  Godla

  Ihan hyvältä rosteri näyttäisi mikäli nuo kolme kärkipaikoille sijoitettua äksää ovat todellakin kärkipelaajia. Lisäksi syvyyttäkin olisi vihdoin joukkueessa edes kohtalaisesti.
   
 16. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tuossa KalPan sivujen uutisessa mainitaan Lavoien olevan peliä tekevä laitahyökkääjä, joten jännä nähdä pelaako sentterinä vai laiturina.
   
 17. lefa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Rangers, Real Madrid Cf ja Liverpool Fc
  Erityisesti Lavoien hankinta lämmittää mieltä. Mielenkiintoinen haku ja mikä parasta nuori pelaaja niin varmasti on myös motivaatiota tehdä töitä ja kehittyä pelaajana entisestään. Onkohan häntä kaavailtu sentterin vai laiturin tontille? Onko kellään tietoa minkä tason aloittaja Lavoie on? Aloitukset oli suurin yksittäinen tekijä missä mututuntumalla otettiin viime kaudella takkiin lähes jokaista vastustajaa vastaan.
  Kantolankin hankinnasta osaan olla varovaisen innostunut, mielestäni oli niissä HIFKin peleissä mitä itse katsoin joukkueensa parhaimmistoa. Tuo kokoa ja maalineduspelaamista, juuri niitä asioita joita joukkue tarvitsee.
  Potentiaaliahan tuossa nyt julki olevassa rosterissa on, mutta se millä aikavälillä se kunkin pelaajan kohdalla realisoituu on sitten eri asia. Erityisesti Sebokin toivoisi ottavan nyt sen seuraavan askeleen, Sopanen toivottavasti saisi ehjän kauden sillä oli alkukaudesta todella hyvä, Ruuttu toivottavasti jatkaa siitä mihin loppukaudesta jäi.
   
 18. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Tuotapa tuossa itsekkin kauhulla katsoin. Eli jos Lavoie on laituri, ja hankinnassa on ykkössentteri + syvyyssentteri niin sehän tarkoittaa sitä, että Sebok ja Luostarinen ovat 2. ja 3-4. kentän sentterit. Luostariselta hieno kausi tuossa 3-4 sentterin roolissa mutta Sebok ei mitenkään riitä kakkossentteriksi.

  Näimpä rosteri on varmaankin lähempänä tätä:

  X-X-Lavoie
  Jokinen-Sebok-Kantola
  Mutanen-Luostarinen-Nuutinen
  Piipponen-Gymer-Ruuttu
  Kokkala, X/Syvyyssentteri + muut junnut

  Pakisto sen sijaan näyttää hyvältä, jos tosiaan on ykköspakki tulossa ja Sopanen olisi kunnossa.

  Riikola-X
  Seppälä-Lukka
  Parikka-Sopanen
  Leskinen

  Kyllä tuo sentterikaista vain olisi sitä Myttystä vielä kaivannut. Vaikka Sebok on potentiaalinen ukko nin jokin vain puuttu, että olisi 2. sentterin roolin arvoinen. Itsellä ei ainakaan riitä luottoa, että mies tuon roolin pystyisi kantamaan.
   
 19. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, parisuhdepaineista johtuen HIFK
  En löytänyt herralle omaa ketjua niin tulen tänne: Onnittelut Gymerin hankinnasta, Frankien potentiaali on todella korkealla ja pari kautta yhdessä liigan kärkijoukkueista tekee miehelle pelkkää hyvää.
   
 20. muzakian Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, St.Louis Blues, SiiPe, Koparit, Man City
  Eikös ainakin Ilves aikoina Kantola pelannut myös sentteriä? Olisi kiva tietää onko pelannut sen jälkeen ja pystyisikö pelaamaan koko kauden keskellä. Eliteprospects kertoo myös että olisi aloitusosaamista.
   
 21. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Lainaus:
  Lavoien pelipaikka on eliteprospects.com-sivuston mukaan C/RW, joten eiköhän herraa kokeilla kauden aikana molemmissa rooleissa. Pakistoonhan oli tulossa tuon profiilipuolustajan lisäksi myös syvyyspuolustaja.

  Kaikesta huolimatta joukkue on mielestäni rakentumassa oikein asialliseen suuntaan. Toki nuo jäljellä olevat kolme profiilihankintaa (keskushyökkääjä, laitahyökkääjä ja puolustaja) määrittävät hyvin pitkälle joukkueen ensi kauden iskukyvyn.
   
 22. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Huvittavia nämä jatkoaikalaisten mielialojen vaihtelut. Kun joukkueen kuppaus julkistettiin, niin kaikki oli maansa myyneitä (vaikka joka ikinen uusista hankinnoista oli jo tiedossa). Nyt kun uudet hankinnat julkistettiin niin fiilis vaihtuu "kaikki on vittu pilalla" --> "nyt alkaa itse asiassa näyttää ihan hyvältä!"

  Vähän samaa henkeä kuin siinä, että Marjamäki on joka toinen päivä nero ja joka toinen päivä maailman paskin valmentaja. Riippuen siitä, onko alla voitto vai tappio.
   
 23. ilman sukkia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  En ymmärrä miksi Otto Leskinen lasketaan näissä hahmotelmissa seiskapakiksi tai kokoonpanon ulkopuolelle. Perustelkaa!
  Mun mielestä viime kauden saldo, 50 peliä ja pisteet 2+8 riittää lähtökohtaisesti kuuden pelaavan pakin joukkoon. Heittämällä ohi Parikka Sopasten. Toivottavasti saadaan kuusi Ottoa parempaa pelaajaa puolustajan tontille, itse en olisi tästä kovinkaan varma.
   
 24. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  Pelasi myös Bluesissa välillä sentterinä. Mutta on kyllä enemmän maalillemenijä ja myös maalintekijä kuin pelinrakentaja.
   
 25. Takapappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Blackhawks
  Kyllä tuonne pakistoon pitäisi vielä yksi luuta saada. PAPP heikkenee selvästi viime kaudesta, kun Timonen ja Mikkola poistuu. Lisäksi Kilpi lähtee. Jos peliä on vielä tarkoitus kääntää nopeammin, niin omissa tulee kyllä kolisemaan enemmän.