Joukkueen rakennus kaudelle 2011-2012

  • 1 104 280
  • 2 736

Islanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei voi hyväksyä. Monen muun kanssa samoilla linjoilla, että Jakke on kaikkein rakkain "oma kundi". Hämmennystä, vihaa muilta, rakkautta omilta, antaa aina kaikkensa...

Ottaisin koska tahansa Jaken enemmin joukkueeseen kuin vaikka O. Jokisen tai Backströmin. Kyse ei ole tuloksesta/tehoista vaan jostain syvemmästä rakkaudesta pelitapaan ja tyyppiin. Jokinen varmaan tekisi enemmän pisteitä ja Backström olisi tärkeämpi pala joukkueeseen, silti valinta olisi J. Ruutu. Vaikea sitä on perustella, mutta uskon että moni ymmärtää mitä tarkotan.

Toivon sydämestäni että Jakke ei siirry jokereihin, vaan Suomessa pelatessaan seurana olisi IFK. Sinänäsä se on minulle ihan sama pelaako jokereissa vai Pelicansissa, jos seurana ei ole IFK.

Jarkko älä jätä :(
 

Lohipoika

Jäsen
Asfalttiviidakon sanonta pätee niin kuin ennenkin: "never trust a vantaalainen".

Tuollaisten hesalaisten kommenttien jälkeen on suorastaan mahtavaa, jos Ruutu tosiaan menee Jokereihin.

Hah!

Ps. Jarkko on muuten syntynyt Helsingissä.
 

Carey Wilson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Käy tässä tarinassa nyt miten vain niin turha käydä ketään syyttelemään - ei Jakkea, ei Nybondasta eikä ketään muutakaan. Ei Jakella ole mitään velvoitetta hyväksyä vain HIFKin sopimustarjousta eikä HIFKillä ole velvoitetta tarjota kaikkea maan ja taivaan väliltä. Toki kivahan se ois nähdä Jakke punaisessa paidassa vaan ei se ole kuitenkaan mikään elämän ja kuoleman asia. Meillä on muutenkin helvetin hyvä jengi kasassa.
 

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
Eiköhän tämä peli ole nyt selvä. Idoli nro uno naapuriin, sydän itkee verta. Eteläpäädyn apinoiden uudeksi suosikiksi ilmalaan. Kuninkaasta narriksi, ei helvetti.

Kosto elää likainen huora!
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rehellisyyden nimissä on sellainen fiilis, että ihan sama, minne Ruutu päätyy. Hänestä jäi heikko kuva viime visiitiltä ja pitkä sekä mahdollisesti rahakas sopimus 36-vuotiaalle duunaripelaajalle ei välttämättä ole järkevin ratkaisu.

IFK:lla on paketti hyvässä jamassa ja joukkuetta johtaa koko kansan kultapojat Peltonen ja Granlund. Toivon, että IFK hankkisi vielä puolustukseen yhden vahvistuksen ja mahdollisesti 2-3. ketjuun laiturin. Ruutu sopisi hyvin tuohon rooliin, mutta ei kiitos millään järjettömällä sopimuksella.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Rumaa jälkeä tulee kun elämänsä kunnossa oleva Tuomainen ajelee Jaken yli tilanteessa kuin tilanteessa ja uskon että pisteitäkin tulee enemmän = hyödyllisempi pelaaja HIFK:lle, puhumattakaan liksasta.
Jos Tuomainen on hyödyllisempi pelaaja tulevalla kaudella niin nostan hattua Nybarille ja Pikku-Matikaiselle. Kuitenkin varsinkin lainaamani kohta kirjoituksestasi pisti täällä hymyilyttämään. :D Onko lepopulssisi toistasataa? Vai onko alilämpöä?

Ja mitä Jarkon kaappaukseen Ilmalaan tulee niin uskon kun näen. En ennen sitä vaikka vahvaa huhua kirkonkylältä pukkaa.
 

Stigu

Jäsen
IFK:lla on paketti hyvässä jamassa ja joukkuetta johtaa koko kansan kultapojat Peltonen ja Granlund. Toivon, että IFK hankkisi vielä puolustukseen yhden vahvistuksen ja mahdollisesti 2-3. ketjuun laiturin. Ruutu sopisi hyvin tuohon rooliin, mutta ei kiitos millään järjettömällä sopimuksella.
Muuten samaa mieltä, mutta mielestäni IFK tarvitsee voimalaiturin nimenomaan ykkös-tai kakkosketjuun. Nykyinen viisikko kahteen ensimmäiseen kentälliseen on Hirso, Somervuori, Kuhta, Micke ja Ville. Eli taitoa on mutta kovuutta puuttuu Haatajan ja/tai Lennun verran.

Itse olen sitä mieltä, että Jakesta ei ihan ykkösketjun pelaajaksi ole (siis Villen ja Micken rinnalle), mutta kakkoseen hänet voisi hyvin istuttaa. Olkoonkin, että Jakke on pelannut nelosketjuissa NHL:ssä, hänen pisteensä kahdelta edelliskaudelta ovat ainoastaan 3+9=12 (viime kausi) ja 12+14 =26 (sitä edellinen kausi), eli melko vaatimattomat.

Toinen asia on sitten, että Jakke on erityisesti vanhan perinteisen IFK:n näköinen pelaaja, ja olisi varmasti Petunkin mieleen, sekä toisi luonnollisesti väriä kaukaloon. Mutta kuten täälläkin on todettu, ei ole mielestäni ns. pakkohankinta.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
hänen pisteensä kahdelta edelliskaudelta ovat ainoastaan 3+9=12 (viime kausi) ja 12+14 =26 (sitä edellinen kausi), eli melko vaatimattomat.

Tähän väliin huomautettakoon, että 12+14 -tehot on ihan saamarin hyvin nelosketjulaiselle Änärissä ja 3+9 on ihan ok. Tosin Ruudun jääajat olivat aika kovia tuolla 09-10-kaudella nelosketjun jätkälle, joten ehkä olisi tuon kauden kohdalla paikallaan puhua ennemminkin kolmosketjun pelurista.

Jos Ruutu SM-liigassa ensi kaudella kiekkoilee, uskon ainakin about 15+15 tehojen olevan ihan realistinen tavoite.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muuten samaa mieltä, mutta mielestäni IFK tarvitsee voimalaiturin nimenomaan ykkös-tai kakkosketjuun. Nykyinen viisikko kahteen ensimmäiseen kentälliseen on Hirso, Somervuori, Kuhta, Micke ja Ville. Eli taitoa on mutta kovuutta puuttuu Haatajan ja/tai Lennun verran.
...

Jeps. Omissa pyörittelyissä olen ajatellut, että Somervuori lyötäisiin ykkösen laidalle Haatajan vanhalle tontille ja että kakkosessa olisivat Hirson laidoilla Kille ja Ahtola. Mietin, että jos IFK hankkisi vielä laiturin, niin se olisi hieman fyysisempi pelaaja joko tuohon kakkosen laidalle Ahtolan tilalle tai mahdollisesti kolmoseen Wirtasen laidalle. Mielestäni Ruutu olisi tuollaisessa suunnitelmassa sopiva hankinta, mutta saas nyt ylipäätään nähdä, miten Petu Matikainen noita ketjuja kasaa ja miten koostumukset toimivat.

Kuitenkin sellaisen fyysisen, mutta myös kädellisen hankinnan toivoisin laituriosastolle, jolta menetettiin kesällä Petrell.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
On se vaan niin mukavaa kun Kekäläinen sekoittaa pakkaa. Vaikka Ruutu ei Jokereihin tulisikaan, niin hienoa katsella teidän pelkotiloja. Ymmärrän täysin fiiliksesi. Katsotaan mitä uunista tulee kun se avataan. ;)

Lauantaina mennään, kausi on selkeästi ovella!

Ei mulla mitään pelkotiloja ole.Sinne kun tulee niin menkööt, jos ei ole sydäntä.Tuskin on meiltä porkkanoita tarjottu.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Jarkko Ruutu ei ole kirjoittanut sopimusta Jokereihin, eikä minnekkään muuallekaan.

ps: Sori kusetetut perhetutut.
 

Muro

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Case Rudi

Laitetaan oma viisi senttinen ennen kuin homma ratkeaa.

Kun lehdet ensimmäistä kertaa kirjoittivat, että Jakke on neuvottelemassa sopparista HIFK kanssa omat fiilikset olivat kaksijakoiset. Vaikka kaveri on sen tyylinen miltä haluan joukkueen näyttävän, tulee mukana myös paljon pellehyppyjä ja myötähäpeää tuottavia tempauksia. En nähnyt "pakko" hankinnaksi, mutta mahdollisuudeksi saada 1/2. kentän tasainen suorittaja.

Kun narri virityksestä tuli ensimmäiset lööpit, ajattelin agentin hilaavan hintaa ylöspäin. Jatkuvat lööpit asiasta laskevat jatkuvasti omaa intoa kotiuttaa kaveri Nördikselle. Itse toivoisin, että hän tekisi sopparin johonkin toiseen sarjaan. Jos Jakke on päättänyt pelata Suomessa seuraavat kaudet, pahalta tuntuu, jos valinta on joku muu kuin punanuttu. Jos soppari tehdään HIFKiin mediavedätyksen jälkeen, paskamaku jää suuhun.

p.s. jos Jakke kurvaa narripaidassa kauden avaukseen, huomiotta jättäminen on paras tapa viestiä kaverille mitä mieltä hänestä ollaan.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jake Twitterissä:

@jarkkoruutu
There is not much going on in finnish media right now. Except LOT of guessing. Mistä lähtien keskustelupalsta on ollut virallinen tietotoimisto?

I rest my case.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Näen edelleen, että sekä Lennulle että Maralle tarvitaan korvaaja.

Tuomainen ei missään nimessä korvaa Lennua, koska täytettävänä on kuitenkin NHL:ään tähtäävän maajoukkuetason pelaajan tontti. Hyvänä alivoimapelaajana korvannee ehkä Töykkälän. Ruutu kelpaisi enemmän kuin hyvin, mutta hänen suhteen vaikuttaa olevan vielä melkoisesti kysymysmerkkejä. Mites Toporowski? Tällä hetkellä vapailla markkinoilla ja pelityyliltään olisi hieman vastaavanlainen romuluinen voimahyökkääjä, joka on Lennun tavoin vahva härkä etenkin maalin edessä.

Maran korvaaja lieneekin sitten hieman haasteellisempi löytää, ainakin mitä EP:stä katselin Free Agent -listoja. Esim. Ruotsin puolella olisi Ivan Majesky vapaana, mutta kyseessähän ei ole lainkaan Maran tyylinen pelaaja, jollaista ensisijaisesti itse hakisin, koska puolustuksesta puuttuu tällä hetkellä jalkoja. Mites Tapparassakin muutama vuosi sitten pelannut André Benoit? Olisi aika kova nimi tuohon puolustukseen ja tahkonnut kuitenkin sen verran pitkään AHL:ää, että luulisi hakevan välillä uusiakin tuulia.

Sellainen juttu tuli tässä mieleeni myös liittyen ensi kauden rosteriin, että kun monet puhuvat vain siitä kuinka Granlund on taas vuoden vanhempi ja sitä kautta parempi pelaaja, niin kannattaa muistaa, että myös Peltonen ja Kuhta ovat vuoden vanhempia, joka tuon ikäsillä pelaajilla tarkoittaa enemmänkin pientä tason laskua edelliseen kauteen.
 
Viimeksi muokattu:

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näen edelleen, että sekä Lennulle että Maralle tarvitaan korvaaja.
Samaa mieltä, että korvaaja molemmille kaivataan, mutta olen myös sitä mieltä, että mitään kiirettä näillä rekrytoinneilla ei ole ja voidaan hyvin katsoa nykyisen porukan kompetenessi ja testata, miten esim. juuri Tuomaiselta hoituu Lennun stunttaaminen. Saappaat on valtavat, mutta on myös sankaruutta tarjolla ja Tuomaisella sauma lunastaa orastava potentiaali.

Toporowskyn tyyliset "200k-kaudesta-pikkukaupungeissa-on-kiva-pelata-ilman-paineita" -tyyliset "has-beenit" voi kategorisesti jättää palkkaamatta.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
niin kannattaa muistaa, että myös Peltonen ja Kuhta ovat vuoden vanhempia, joka tuon ikäsillä pelaajilla tarkoittaa enemmänkin pientä tason laskua edelliseen kauteen.

Ja molemmat aivan kiimassa pelaamisesta, joten eipä taida ikä paljon tuntua mittarissa, muuta kuin positiivisessa mielessä. Kibe saanut treenata kesän terveenä, ilman mitään vaivoja, joten voisi kuvitella, että meno kentällä olisi totutun tehokasta... Positiivisin asia tässä kaikessa on se, ettei joukkueen runko ole kärsinyt suuria muutoksia, vaan pystytään jatkamaan hyvin samankaltaisella paletilla. Erona on vain uuden valmentajan tuomat uudet mausteet.

Tsiigaillaan, kuitenkin pakki ennen hyökkääjää (hyökkääjä on helpompi hommata kesken kaudenkin).
 

Fordél

Jäsen
Samaa mieltä, että korvaaja molemmille kaivataan, mutta olen myös sitä mieltä, että mitään kiirettä näillä rekrytoinneilla ei ole ja voidaan hyvin katsoa nykyisen porukan kompetenessi ja testata, miten esim. juuri Tuomaiselta hoituu Lennun stunttaaminen. Saappaat on valtavat, mutta on myös sankaruutta tarjolla ja Tuomaisella sauma lunastaa orastava potentiaali.

Ihmeitä toki tapahtuu, mutta en näe Tuomaista millään Lennun korvaajana. Näillä pelaajilla ei ole yhteistä muuta kuin koko ja pelipaikka. Kuitenkin se he tuota pelipaikkaa pelaavat ja miten suurta kokoaan hyödyntävät, eroaa kuin yö ja päivä. Jos voimalaituria halutaan kärkikenttiin, täytyy katseet kääntää muualle kuin Tuomaiseen, tai sitten mies on totaalisesti muuttunut kesän aikana. Ruutu olisi ehdottomasti paras mahdollinen hankinta tähän rooliin vaikkakin on tietysti todella kallis.
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Jarkko Ruutu ei ole kirjoittanut sopimusta Jokereihin, eikä minnekkään muuallekaan.

ps: Sori kusetetut perhetutut.

Jos näin on, niin silloin on kyllä kusetettu, tai vähintään kerrottu asiat suurennettuna, jos kerta sopparia ei ole. Jarkko on antanut ymmärtää, että tällä tai ensi viikolla soppari tiedoitetaan, ja se on mallia 2+2, Tässä käsityksessä minä olen niin kauan, että jotain muuta julkaistaan. Olen 90% varma tiedon paikkaansa pitävyydestä, ja uskon että Jarkko pelaa Jokereissa ensi kaudella, jos ei, olin väärässä, mitta tällä hetkellä uskon että mies Jokereissa pelaa, muuten en olisi viestiä tänne kirjoittanut, koska en saa mielihyvää ihmisten hämmentämisestä. Mutta kos varmistuu etei mies Jokereissa pelaa, myönnän hutini, mutta tällä hetkellä pysyn täysin kannassani että hän peåaa jokereissa ensi kaudella. Tämän enempää en jakss tietojani puolustella, odottakaamme sopparin julkaisua. ps. kirjoitin puhelimella joten pahoittelut sekavasta viestistä.
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Ja molemmat aivan kiimassa pelaamisesta, joten eipä taida ikä paljon tuntua mittarissa, muuta kuin positiivisessa mielessä. Kibe saanut treenata kesän terveenä, ilman mitään vaivoja, joten voisi kuvitella, että meno kentällä olisi totutun tehokasta... Positiivisin asia tässä kaikessa on se, ettei joukkueen runko ole kärsinyt suuria muutoksia, vaan pystytään jatkamaan hyvin samankaltaisella paletilla. Erona on vain uuden valmentajan tuomat uudet mausteet.

Juu, pointtini oli kuitenkin se, että kun esim. Granlund on kehittyvässä iässä, niin hän on oletusarvoisesti parempi pelaaja ensi kaudella. Kuhta ja Peltonen ovat sen sijaan vuoden lähempänä lähitulevaisuudessa häämöttäviä eläkepäiviään (peliuriensa osalta), joten oletusarvoisesti he ovat "vähemmän hyviä" ensi kaudella. Tietenkin poikkeuksia löytyy aina, mutta ihmisen fysiikka kun on sellainen, että tietyssä iässä lihakset eivät palaudu enää samalla tavalla jne..
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Omasta mielestäni tämä on nyt aika pitkälti markkinataloudellinen asia. Onko Ruudusta saatava hyöty riittävä itse pelin ulkopuolella, katsomokapasiteetti on muutenkin jo tiukoilla mestaruuden jälkeen ja Micken jatkamisen myötä. Ymmärrän narrien tarpeen saada halliin lisää väkeä keinolla millä hyvänsä(sama saattaisi olla HIFK:lla jos olisi se n 14 000 katsojan halli).

Toinen näkökulma on tämä "omien poikien kotiuttaminen", kuinka pitkälle sen voi viedä näin kärjistetysti, alkaako omat pojat kiristämään kotiseuraansa huikeilla sopimusehdoilla. Tehdäänkö 2+2 soppareita sekä uran jälkeiset suunnitelmat organisaatiossa vielä samaan paperiin kiltisti koska poika pitää saada kotiin. Seurauskollisuutta, just sitä.

Vaikka kyse on Jakesta niin haluaisin näyttöjä nykykunnosta. Vanhoilla meriiteillä mestarijoukkueeseen ei kävele edes seuraikoni sisään.

Ja ettei nyt ymmärretä väärin, kyse on loppupeleissä rahasta, ei halusta kotiuttaa omia. Sanotaan nyt vaikka 150-200k milloin vain mutta 300-400k kiitos ei.



_
 

Fordél

Jäsen
Vaikka kyse on Jakesta niin haluaisin näyttöjä nykykunnosta. Vanhoilla meriiteillä mestarijoukkueeseen ei kävele edes seuraikoni sisään.

Eli Ruudulle try-out? Huumoria se on tämäkin.

Kyllähän kaikki tietää kuinka kova pelaaja Ruutu on SM-liigaan eikä siinä mitään erillisiä näyttöjä tarvita. Jos vain terveys on kunnossa (käsittääkseni mitään loukkaantumisia ei ole) niin Ruutu on heittämällä omassa roolissaan liigan paras pelaaja ja mitä parhain "korvaaja" Lennulle. Liigassa Ruutu voisi keskittyä NHL:ää enemmän pelaamiseen, jossa uskon hänen edelleen olevan hyvä, koska tästä on saatu paljon viitteitä viime vuosilta vaikka ne eivät ole ehkä aina tehopisteinä realisoituneetkaan.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rehellisyyden nimissä on sellainen fiilis, että ihan sama, minne Ruutu päätyy. Hänestä jäi heikko kuva viime visiitiltä ja pitkä sekä mahdollisesti rahakas sopimus 36-vuotiaalle duunaripelaajalle ei välttämättä ole järkevin ratkaisu.

IFK:lla on paketti hyvässä jamassa ja joukkuetta johtaa koko kansan kultapojat Peltonen ja Granlund. Toivon, että IFK hankkisi vielä puolustukseen yhden vahvistuksen ja mahdollisesti 2-3. ketjuun laiturin. Ruutu sopisi hyvin tuohon rooliin, mutta ei kiitos millään järjettömällä sopimuksella.

Juuri näin mitään ylihintaista sopimusta ei Jakelle kannata tarjota. Jakella alkaa olla jo ikää eikä hän ole koskaan ollut mikään pistenikkari. 2 ja 3 ketjuun hän on toki hyvä voimalaituri. Mielelläään hänet kuitenkin Hifkissä näkisin, mutta onhan se jo nähty ettei nykypäivänä seurauskollisuus enää paina. Pelaajat menevät sinne mistä saavat parhaan rahallisen sopimuksen ja edut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös