Joukkueen rakennus kaudelle 2011-2012

  • 1 103 070
  • 2 736

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Mara Ilvekseen/Bluesiin ja Karalahti HIFK:hon? Kelpaa mulle vallan hyvin. Toivottavasti toteutuu.

No jaa... Karalahti on tietysti hahmona IFK-ikoni mutta häviää Järventielle turhan monilla osa-alueilla. Oman maalin edustalla ja peruspakkina Jere on tietysti hyvä (ja Maraa parempi), mutta meille tuli jo Jokela siihen hommaan. Mielestäni IFK:n pakisto on aivan riittävän fyysinen. Kuluneellakaan kaudella ei vastustaja IFK:n maalinedustalla kukkoillut ainakaan pudotuspeleissä, ja Vallinin korvannut Jokela toi jo lisää fyysisyyttä.
 
Mara Ilvekseen/Bluesiin ja Karalahti HIFK:hon? Kelpaa mulle vallan hyvin. Toivottavasti toteutuu.

Ei ikinä! Toivon todella, että ei toteudu. Minulle Jere edustaa sellaista sivua HIFK:n historiassa, että en halua herraa joukkueessa enää ikinä nähdä. Oli kyseessä kuinka hyvä pelaaja vain, niin toivottavasti ei enää punaisissa pelaa.

Ja pakko vielä todeta, että itse en usko hetkeäkään tuon facebookissa vihjatun kuvion toteutumiseen.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Karalahden paluu olisi ihan ookoo, mutta jos Järventien ja Karalahden väliltä pitäisi valita, niin ehdottomasti haluaisin Järventien pysyvän IFK:ssa.

Järventie on pari viime vuotta ollut iso osa IFK:n toimivaa puolustusta. Jereen taas minulla ei vieläkään oikein ole täydellistä luottoa.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se on juuri näin, leveyttä ja syvyyttä on taas jopa yli oman tarpeen. Varsinkin jos ketään ei lähde pois, olisi suorastaan tyhmää ottaa tähän enää ketään. Ja siinäkin tapauksessa että esim. Lennu lähtee, ei tarvita ketään.

Täytyy pitää mielessä että viime kauden loistavan 4. ketjun pojat "saattavat" ajoittain hamuta ehkä ylempiinkin kenttiin tulevana vuonna, kuin myös se että niitä junnusoppareitakin väsättiin taas aika läjä, eikä pidä unohtaa Grandlundin light-versiota.

Menestyvän joukkueen pitää rakentaa myös tulevaisuuttansa tasaisesti, ja antamalla liian vähän tilaa sille tulevaisuudelle, sitä ei tule. Tähän voisi vaikkapa jokainen kuvitella vertailua esim. metsänhoitoon. Jos kiinnostus riittää, ja mielikuvitus.

Itse asiassa jopa toivon että Lennu pääsee kokeilemaan Columbukseen, ja me mennään näillä. Se olisi Lennulle tärkeää, ja Hifk pärjää loistavasti ilmankin, ottamatta mitään pois ko. herralta. Loukkaantumisiakin saa tulla vaikka puolen tusinaa, ja sittenkin vielä sätkitään.

Carlos puhuu asiaa ja paljon. HIFK voisi tehdä nuoremman Granlundin kanssa samoin kuin isoveljen kohdalla: eka kausi sisäänajoa laidassa ja sitten rohkeasti kokeilemaan sentterinä. Fyysinen raakile se vanhempikin broidi oli aluksi ja mites sitten kävikään.

Pakistossa on Tuohilampi+3 alle 20v kaveria täyttämässä aukkoja ja haistelemassa liigapelejä. Hienoa tulevaisuuden kannalta.

Hyökkäyksessä on vieläkin enemmän käyttöreserviä, nuoria nälkäisiä varsinkin. Esim. Piiparinen on selkeä oman tuotannon satsaus sentterinpaikalle.

Toi viimekauden nelonen oli niin jäätävä juttu, että jos jätkät vaan vähääkään jatkaa siitä mihin jäivät niin meillä on todella kova 'vara-kakkonen'. Vaikka en haluaisikaan rikkoa Trio Rikollisia, on mielessä käynyt esim. miten Hirso voisi ruokkia Pöystiä/Nyholmia. Turre on sanakirjaotos leveyttä-syvyyteen kohdalla.

Ei kiitos mitään kalliita pesosia. Somervuori teki 2v diilin ja sillä mennään(ihan hyvätkin fiilarit on tästä). Nyt kaikki anturit vaan etsimään sitä mv-koutsia+hyvää kolmosveskaa.
 

Stockus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings, SteveY, (TBL)
Ei, ei! Älkää tuoko Jereä takaisin, koskaan. Jere on toki hyvä pelaaja, mutta Järventie on kyllä ollut sen verran tärkeä pakki HIFK:lle että vain tyhmä hänestä luopuisi. Jos nyt lähdetään kylmästi vertailemaan näiden kahden ominaisuuksia, niin omasta mielestä ainoat kohdat missä Jere on parempi on kovuudessa ja omassa päässä ja ehkä laukauksessa. Luistelu ja hyökkäysavut kääntyvät Järventien puolelle. Vaikka ihminen voi toki muuttua niin omasta mielestä Jere edustaa vieläkin sitä HIFK:ta mistä Nybondas&Co on haluamassa eroon, toki pitää muistaa että Matikainen piti Jereä lyhyessä hihnassa Bluesissa ja tulos oli erittäin hyvää. Silti jos saisin päättää, ottaisin Järventien.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En haluaisi edes sanoa, mutta meillä on niiiiin kova nippu kasassa, että pelottaa...

Déjà vu (and then some!) työsulkukaudelta hyökkää kehiin joka kerran, kun uusi nimi ilmestyy palstaspekulaatioihin. Ainoa toivoni on se, että joukkueen 'joukkueominaisuus' viime kaudelta on kiveen kirjoitettu :)
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Laitoin tonne siirtohuhu-ketjuun tämän jo, mutta tännehän tämä sopii paremmin:

Mitä uutta enään liigan parhaaseen pakistoon voi tuoda. Homma menee niin että Jere on Jere ja varmasti lähes jokainen HIFK:sta vähääkään piittaava haluaa Karalahden mielummin kuin Järventien.

Niin paljon kuin Jereä diggaankin niin en vaihtaisi häntä Maraan, joka on ollut kullan arvoinen pelaaja HIFK:lle näinä kahtena kautena matkalla sm-liigan parhaaksi seuraksi. Sen verran minä annan arvostusta Martti Järventien saavutuksille HIFK:n paidassa etten lähtisi häntä kauppaamaan kuin mitäkin halpaa makkaraa vaikka saataisiinkin Jere takaisin. Toisekseen en näe mitään järkeä lähteä rikkomaan nyt saavutettuja kemioita tuommoisella siirrolla, enkä usko, että Nybondaskaan tuommoiselle linjalle lähtisi. Siksi on vähän vaikea uskoa näitä huhuja todeksi...

Ja eiköhän Pelicans ehtisi kuitenkin tuohon kaupan väliin ja treidaisi kumpaisenkin Jeren ja Martin itselleen niin kuin kävi Mikelle, Hadelle, Ahtolalle, Jaloselle ym. ...
 

VSP73

Jäsen
Viestiketju ”Ville Peltonen HIFK:hon” on ilmeisestikin poistettu. Kaiketikin siksi, ettei siihen ole aikoihin tullut viestejä. Sinänsä mielenkiintoista, ellei jopa järkyttävää. Uskoisin meidän kaikkien ymmärtävän kuinka ratkaiseva merkitys V. Peltosella oli mestaruudessa kaiken kaikkiaan: a) henkisenä johtajana, b) apuna valmennukselle, c) ratkaisijana jäällä. Kohdasta c riittänee maininta, että Peltosen valinta kauden 2010-11 tärkeimmäksi/parhaaksi pelaajaksi (MVP) niin toimittajien kuin pelaajienkin äänestyksessä oli kautta aikojen ylivoimaisin.

Ilman Peltosta kausi ei olisi ollut sitä mitä se kaikessa komeudessaan oli. Voin vain kuvitella mitä apuja KJ sai kauden aikana keskusteluissaan Peltosen kanssa. Kari Jalonen tiesi oikein hyvin minkä yksilön ja vaikuttajan sai joukkueeseensa VP:n tulon myötä. Jalosen nöyryyden puutetta osoittaa se, ettei hän – ainakaan julkisesti – ole antanut Villelle kunniaa, mikä tälle kuuluu. Jokainen valmentaja kuuntelee herkällä korvalla ajatuksia kiekosta poikkeuksellisen analyyttiseltä mieheltä, joka saanut vaikutteita esim.
* kolmen eri NHL-seuran valmentajan alaisuudessa 382 NHL-ottelua,
* Ruotsi-kiekon kehittäjän Tommy Boustedtin Frölundassa 1997-98,
* SM-liigassa Summaselle 2001-03 (jolloin VP sai korvaamattoman täsmäiskun huippu-urheilullisuudesta),
* KHL:ssä kahdenkin eri valmentajan silmän alla 2009-10,
* Leijonissa (vuosina 1993-2010) Lindström-Aravirta-Summanen-Westerlund- Shedden-Jalonen –kuusikon komennossa yhteensä 252 A-maaottelua.

Eikä pelkästään pelannut, vaan ollut usein kapteenina ja erittäin ratkaisevana isojen maalien tekijänä – tai viimeisen syötön antajana. Suomalaisittain aivan poikkeukselliset 13 arvoturnausmitalia (4xOK, 8xMM, 1xWC) pelaamissaan 19 arvoturnauksessa. Seuraavina mitalitilastossa ovat 9:llä mitalillaan Raimo Helminen, Saku Koivu ja Petteri Nummelin.

Keväällä on kaikki HIFK-huomio ollut Mikael Granlundin sinänsä täysin ansaituissa MM-esityksissä. Nuorukaisen otteet MM-jäillä eivät jättäneet ketään kylmäksi. Tässä(kään) ei saa ohittaa Lennun ja Miken aivan uskomattomia SM-liigan playoffs-esityksiä. Eikä myöskään J-P. Haatajan tehokasta raadantaa kevään peleissä. On hyvä muistaa myös kulta-Leijonien valmennusjohtoon kuuluneen Petri Matikaisen olevan meidän uusi ykkönen. Meriitit Espoon joukkueessaan eivät ole ensinkään huonot. Maajoukkuemenestyksensä ei niitä ainakaan heikennä!

Tuleva kausi on mielenkiintoinen. Hirschovitsin, Somervuoren, Jokelan ja Tuomaisen hankinnat on rekisteröity. Ennen kaikkea odotan miten Petu peluuttaa Villeä ja Mikkeä. Kylmä faktahan on, ettei sentteri-Mikke + laituri-Ville toiminut kultakaudella ensinkään kuten on annettu ymmärtää. Toki se toimi, mutta ko. herrojen poikkeuksellinen taitotaso huomioiden ei lainkaan riittävästi. Peltonen pelasi Miken yli 2 kk:n loukkaantumistauon aikana eräänkin sentterin kanssa, keräten silti kovan pinnamäärän. Kevään MM-skaboissa nähtiin tappavan tehokas laituri-Mikke + sentteri Immonen...

Näin HIFK-fanina tuleva kausi on aivan poikkeuksellinen. Joukkueeni kapteenien kapteenina jatkaa Leijonien kautta aikojen mitalikuningas, joka myöskin lienee maajoukkuepelaajien keskuudessa arvostetuin kapteeni kaikessa esimerkillisyydessään. Joukkueessani jatkaa myös huikea talentti, jonka rajat ovat vielä mittaamatta. Jos joukkueessani jatkaa myös ikitaistelija LP. Hyvä niin. Pakkikalusto joka tapauksessa pysäyttää veret joka ainoalta SM-liigan kaiffarilta. Ja sitten tolppien välissä taistelee muuan JR. Joka ei ole – thank God - millään muotoa sukua taannoisen Ewingin perheen kaimalleen.

Aina puhutaan siitä kuinka vaikeaa on tulla koutsaamaan joukkuetta, joka on juuri voittanut kultamitalin. Tämä on niin kovin sairaan suomalaista. Mikäs sen hienompaa kuin astua haasteelliseen pöytään, joka on vahvistunut. Ja ennen kaikkea pöytään, jonka pelaajia johtaa iso henkinen opettaja. Ja lisäksi tuleva - jo meritoitunut - valmentajakin multitalenttipakkaus!!
 

Carlos

Jäsen
Jalosen nöyryyden puutetta osoittaa se, ettei hän – ainakaan julkisesti – ole antanut Villelle kunniaa, mikä tälle kuuluu.

Siis täh? Eikös KJ nimenomaan ole kehunut Villeä, ja hänen korvaamatonta rooliaan matkalla mestaruuteen?

Ei kukaan muukaan Villeä väheksy, loistavan kauden veti, ja on se liideri mitä HIFK:n kaltaisessa jengissä tarvitaan.

Asiasta vallitsee vaan kai niin suuri yksimielisyys, ettei siitä paljon tarvitse keskustella.
 

roskis

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki, Detroit Red Wings
Näin viime yönä unta, että Mr. Ruutu löi nimen paperiin ja the Tiedote oli sivuilla. Ei ollut. Vielä.

Samassa unessa pelattiin playoffseja uudestaan ja varsinkin tilannetta, jossä Väänänen ajo Granlundia maalin edessä ja Ahtolan tilalla oli Ruutu. Tilanne ei päättynyn Ahtolamaiseen yhteen tönäsyyn. Ossi sai vieläkin kauniimman hymyn, jos se nyt on edes mahdollista.

Ei toi jengi vahvistusta huuda, mutta tuskin kukaan Ruudulle "ei oo just nyt käyttöö" sanois Euroopassa. Juhannuslahja, vaikkei meillä pelejä sillon ookkaan!
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Järventie siis poistunut HIFKin joukkueesta omasta pyynnöstään. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että HIFK aikoo hommata Karalahden Bluesista? Vai pyritäänkö hankkimaan korvaajaa ollenkaan? Ei mun mielestä ole mikään välttämättömyys, jos halutaan antaa myös nuoremmille pelaajille vastuuta?
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei mun mielestä ole mikään välttämättömyys, jos halutaan antaa myös nuoremmille pelaajille vastuuta?

Haiskahtaa Melartin saumalta. Sääli menettää Mara, oli kuitenkin kahden kauden ajan pakiston kiekollisuuden kulmakivi. Aikansa kutakin kuitenkin. Nyt sitten Kousa+Söde vastaa(tällä hetkellä) kiekollisuudesta+yyveestä. Myös pakkivariaatiot kapenee luonnollisesti.

Ei kuitenkaan mitään pelkotiloja synny sen enempää. The Rikolliset on edelleen helvetin hyvin kasassa.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos tässä joku omista jätkistä tulee Maran tilalle, niin eiköhän se ole loistavan kauden Sportissa pelannut Kristian Tuohilampi. Eiköhän Melart pelaa vuorotellen Kurvisen kanssa ja katsotaan kummalla on peli kohdillaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos tässä joku omista jätkistä tulee Maran tilalle, niin eiköhän se ole loistavan kauden Sportissa pelannut Kristian Tuohilampi. Eiköhän Melart pelaa vuorotellen Kurvisen kanssa ja katsotaan kummalla on peli kohdillaan.

Mä näkisin asian niin, että Tuohilampi ja Melart kisailevat kuudennesta paikasta ja Kurvinen jatkaa Söden parina - toivottavasti yhtä hyvin kuin viime kaudella. Syksyhän sen näyttää, miten Matikainen näkee asian. Tietenkään Kurvinkaan paikka ei ole kiveen hakattu, vaan viltti tai KiVa kutsuu, jos taso laskee kovasti, mutta viime kaudella Mikko oli yleisesti ottaen erittäin varma ja luotettava peruspuolustaja.
 

henkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins
Lainaus toisesta ketjusta koska sopinee paremmin tänne.

Nyt on ainakin nuorilla pelaajilla - Kousaa lukuunottamatta - mahdollisuus ottaa se ratkaiseva askel vakaaksi liigapakiksi. Kekehän sen askeleen otti jo päättyneellä kaudella ja ensi kaudella odotetaan jo jonkinasteista dominointia.

Mielestäni junnuilla on aika kovat saappaat täytettävänä, vaikkakin viime kausi osoitti että lupaava nuori puolustaja pystyy huikeaan kehitykseen myös HIFK:ssa. On kuitenkin muistettava että joukkueesta lähtee samalla ovenavauksella 34 tehopistettä (pakkipörssin 3.), +14 teholukema (HIFK puolustajien 1.), sekä joukkueen eniten peliaikaa kerännyt pelaaja (23.01min/ottelu). Se, nostaako Kousa oman tasonsa luokkaan "maajoukkue" jää nähtäväksi.

Oletusarvoisesti ennen Järventien poistumista pakkiparit olisivat olleet muotoa:

Kanki-Järventie
Söde - Kurvinen
Jokela - Kousa

Lyhyesti sanottuna: nakit pakkasesta jo sulamaan! 3 puolustavaa pakkia, 3 hyökkäävää pakkia + Melart, Tuohilampi paikkaamassa loukkaantumisia. Balanssi kunnossa!

Kun tällä hetkellä mennään muodossa:

Kousa - Kanki/Jokela
Söde - Kurvinen
Jokela/Kanki - "junnu jolla liigakokemusta 0 ottelua"/Melart

Erittäin kärjistäen voidaan kysyä, kumpi parista Tuohilampi/Melart korvaa Maran YV:ssä? Hirso? Puolustuspäässä Maran ajoittaiset koomailut lienee helpompi korvata jommallakummalla tuosta kaksikosta. Sorry vaan kaikille junnufaneille, mutta jos oman pelipaikkansa Johtava Pelaaja poistuu joukkueesta ennen kautta, mun ensireaktio ei ole: "näillä mennään, junnut kyllä paikkaa". Miksi tyytyä vähempään?

Nybari on hoitanut tähän mennessä työnsä moitteettomasti, nyt vaan jatkakoon samaa rataa ja hyökkäävä pakki Maran tilalle koodinimellä "Mara". Toki tähän voi mennä aikaa mutta kyllä Järventien palkasta vapautuneilla rahoilla täytyy ammattimiehen löytää tilalle pomminvarma liigatason pakki. Tähän uskon täysin.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Erittäin kärjistäen voidaan kysyä, kumpi parista Tuohilampi/Melart korvaa Maran YV:ssä? Hirso? Puolustuspäässä Maran ajoittaiset koomailut lienee helpompi korvata jommallakummalla tuosta kaksikosta. Sorry vaan kaikille junnufaneille, mutta jos oman pelipaikkansa Johtava Pelaaja poistuu joukkueesta ennen kautta, mun ensireaktio ei ole: "näillä mennään, junnut kyllä paikkaa". Miksi tyytyä vähempään?

Nybari on hoitanut tähän mennessä työnsä moitteettomasti, nyt vaan jatkakoon samaa rataa ja hyökkäävä pakki Maran tilalle koodinimellä "Mara". Toki tähän voi mennä aikaa mutta kyllä Järventien palkasta vapautuneilla rahoilla täytyy ammattimiehen löytää tilalle pomminvarma liigatason pakki. Tähän uskon täysin.

Ihan samaa mieltä. Minäkin vieroksun varmojen pelipaikkojen antamista junnuille, vähän niin kuin narrit tekevät nyt. Se on riskialtista puuhaa, olkoon kuinka humaania hyvänsä. Minä ehdin tuolla Maran ketjussa jo sanoa, että meidän iskukyky ei hirveästi heikentynyt mikä nyt sinäänsä on ihan totta, kun nyt on kuitenkin vasta kesäkuu menossa ja meillä on joukkue muuten helvetin hyvin kasassa. Turha tässä on mitään paniikkia lietsoa ja eiköhän Nybondas tosiaan ihan 100-varmasti tiedä mitä on tekemässä, kuten totesitkin.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nybari on hoitanut tähän mennessä työnsä moitteettomasti, nyt vaan jatkakoon samaa rataa ja hyökkäävä pakki Maran tilalle koodinimellä "Mara". Toki tähän voi mennä aikaa mutta kyllä Järventien palkasta vapautuneilla rahoilla täytyy ammattimiehen löytää tilalle pomminvarma liigatason pakki. Tähän uskon täysin.

Jep. Mielestäni ei ole kuitenkaan mikään kiire sille pakkihankinnalle. Joukkue heikkeni totta kai Järventien lähdön jälkeen, mutta ei mielestäni mitenkään huolestuttavan paljon. Voidaan ihan hyvin odottaa vaikka sinne verorajalle asti sitä uutta miestä. Katsoa ekana onko Tuohilammesta ja kumppaneista ottamaan isoa roolia joukkueessa.

Miten on muuten Teemu Laakson laita? Näyttää siltä, että ne NHL:n portit eivät aukene millään ja kaveri on nyt aika monta kautta tahkonut AHL:ää. Viime kaudella mättäsi vielä 30 tehopinnaa siellä. Olisiko aika kotiuttaa? Eihän toi kiekollisesti ehkä ole ihan yhtä hyvä mitä Mara, mutta näkisin että ihan hyvä paikkaaja, jos parempaa ei ole tarjolla.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän tuolla pakistolla voi mennä ainakin verorajalle asti ja sitten joku koodinimi Halkidis sisään, jos siltä vaikuttaa. (Vai pitääkö tuo uuden mestaruuden myötä päivittää koodinimi Kovaseksi?)

Alkukaudesta korottaisin Kousan uudeksi Järventieksi, Tuohilammen uudeksi Kousaksi ja uudeksi Tuohilammeksi korotetaan... emme tarvitse uutta Tuohilampea. Ihmeen paljon tuo pakisto silti näyttää paperilla ohenevan, kun Mara otetaan sieltä pois.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tehdään pari asiaa selväksi. En oleta, että "junnut" automaattisesti paikkaavat huippupelaajan lähdön, mutta en myöskään näe mitään syytä, miksei tässä tapauksessa Kousa voisi täyttää Järventien luistimia. Viime kaudella 22 pistettä, ensi kaudella hyvin todennäköisesti enemmän. Lisäksi meille on jo tullut Jokela, joka paikkaa Vallinin enemmän kuin hyvin. Lähtökohtana pidän sitä, että Jokela ja Kousa tekevät yhtä paljon pisteitä kuin Mara ja Vallin. Kokonaispisteet kai ratkaisevat eikä yksittäisten pelaajien tehot, vai mitä? Ja kuten itsekin kirjoitit, niin Hirso voi aivan hyvin ottaa Maran paikan YV:ssä, koska on ennenkin pelannut menestyksekkäästi viivamiehen paikkaa erikoistilanteissa ja koska Granlundin jäämisen myötä IFK:ssa taitaa olla ensi kaudella aika monta sentteriä.

Melart ja Tuohilampi ovat kysymysmerkkejä, vaikka JA:n pelaajakortti ennakoi jälkimmäistä oletusarvoisesti kuuden pelaavan pakin joukkoon. Melart:kin on jo niin pitkään kolkutellut liigajoukkueen portteja, että soisin ensi kauden olevan se lopullinen läpimurtokausi. Jos ei ole, niin ehkä maakuntakierros auttaisi asiaa. Se on kuitenkin kokonaan toinen juttu.

Lisäksi kirjoitin toisessa ketjussa, että tämän siirron jälkeen en vastusta, jos joukkue täydentyy esimerkiksi Karalahdella. En siis laske pelkkien junnujen ja "junnujen" varaan. En hypi riemusta kattoon, jos Jere is back, mutta Jokela + Karalahti korvaisi nähdäkseni kaksikon Järventie + Vallin mennen tullen. Joka tapauksessa kauden alkuun on yli kolme kuukautta ja Maran lähtö uutisoitiin vasta alle 12 tuntia sitten. Toki Nybari on tiennyt asiasta pidempään kuin 12 tuntia, mutta silti ihmettelen, miksi Tompan olisi pitänyt täyttää tyhjentynyt laatikko jo näin pian? Malttia, perhe!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ihmeen paljon tuo pakisto silti näyttää paperilla ohenevan, kun Mara otetaan sieltä pois.

Onneksi se on vain paperilla kuitenkin, ei voi tietää, millä tavalla suorittaa kentällä. Ja puolustuksen toimintaanhan vaikuttaa kuitenkin koko viisikon toiminta. Jos pelitapa on hyvä ja kaikki sitä noudattavat, ei pakistossa tarvitse välttämättä olla yhtään megätähteä. Sitäpaitsi, HIFKin puolustus on edelleenkin erittäin kilpailukykyinen. Eniten asiassa ratkaisee tuo, millä tavalla valmennus lähtee peluuttamaan viisikoita?

Paikka täytetään kyllä, jos tarvetta sille nähdään? Tällä asialla ei ole nyt mikään kiire. Onhan tuo Järventien lähtö tiedetty johdon puolesta jo pitemmän aikaa. Tuskinpa Mara olisi muuten mitään Ilves-soppareita neuvotellut.
 
Tehdään pari asiaa selväksi. En oleta, että "junnut" automaattisesti paikkaavat huippupelaajan lähdön, mutta en myöskään näe mitään syytä, miksei tässä tapauksessa Kousa voisi täyttää Järventien luistimia. Viime kaudella 22 pistettä, ensi kaudella hyvin todennäköisesti enemmän. Lisäksi meille on jo tullut Jokela, joka paikkaa Vallinin enemmän kuin hyvin. Lähtökohtana pidän sitä, että Jokela ja Kousa tekevät yhtä paljon pisteitä kuin Mara ja Vallin.

Pakko nyt tarttua tähän pätkään. Jos lähtökohtana on se, että Jokela ja Kousa korvaa Maran ja Vallinin pisteet, niin kuka korvaa ne Kousan pisteet? Siinä on kuitenkin se 22 pisteen vaje paikattavana.

Muuten olen kanssasi samoilla linjoilla. Kerrankin ollaan tilanteessa, missä kärkipään äijän lähteminen ei raunioita koko korttitaloa. Ehkä HIFK ei enää olekaan korttitalo. No joo, mielestäni Maran ruutu voidaan lähtökohtaisesti hyvin täyttää Tuohilammella ja Melartilla. Jos nuorilla miehillä ei homma sitten lähde toimimaan käännetään katseet pelaajamarkkinoille.

Onnea Maralle Tampereelle ja kiitos hienoista kausista. Niin ja Maran lähdöstä huolimatta ehdoton ei Karalahdelle.
 
Melart ja Tuohilampi ovat kysymysmerkkejä, vaikka JA:n pelaajakortti ennakoi jälkimmäistä oletusarvoisesti kuuden pelaavan pakin joukkoon.

Eiköhän tuo pelaajakortti ole vielä Sportin ajoilta? Tuskin kukaan voi oletusarvoisesti pitää Tuohilampea kärkikuusikossa.

Järventien mukana lähtee todella suuri määrä ominaisuuksia, joita ei välttämättä löydy joukkueesta muuten. Oikeastaan suurin aukko jää liikkeen puolesta, nyt joukkueeseen jää paljon puolustajia, jotka eivät jää liikkeenstä puolesta jalkoihin (Söde, Kurvinen, Kousa, Jokela, yms.), mutta eivät kuitenkaan loista luistelullaan. Tai Kousaa voinee sanoa hyväksi luistelijaksi, mutta ei kyllä yhdeltäkään pakiltamme löydy vastaavaa luistelua ja liukua tai kykyä tuoda kiekko hyökkäysalueelle. Ei meillä kuitenkaan mitään suurta hätää ole, kuitenkin ennen ensimmäistäkään runkosarjaottelua pelataan 10-15 ottelua, joiden aikana kierrätetään varmasti laajallakin rotaatiolla puolustajia ja katsotaan olisiko kenestäkään täyttämään sitä paikkaa tai sitten hakea taas try-outilla sitä "delgrossoa" ET-peleihin. Tarkasti pitää kuitenkin scoutata uusi pakki, ennenkuin lähdetään hankintaa tekemään, mitään pakkoa hankkia ei ole.

Tai sitten vaan laitetaan faksia sille jokakesäiselle kuolauksen kohteelle Majeskylle, joka on taas ilman sopparia.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Harmillinen juttu on Järventie siirtyminen Ilvekseen, pelaajatyyppinä puolustaja, joka pystyy tekemään kaikkea puolustuksessa huipputasolla. Olen täysin eri mieltä siitä, pitääkö Järventie paikata vai ei, ehdottomasti pitää. Olen myös aivan varma siitä, että paikataan, sillä muuten puolustuksemme on jo aivan liian kapea ja luisteluvoimaa kiekon ylöstuontiin on todella vähän. Jotenkin uskon korvaajan olevan jo selvillä, mutta katsotaan nyt kuka sieltä tulee, toivottavasti hänellä on joitain samoja ominaisuuksia. Järventielle kiitokset hyvin tehdystä työstä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko nyt tarttua tähän pätkään. Jos lähtökohtana on se, että Jokela ja Kousa korvaa Maran ja Vallinin pisteet, niin kuka korvaa ne Kousan pisteet? Siinä on kuitenkin se 22 pisteen vaje paikattavana.

Hups, sormet lensivät näppiksellä nopeammin kuin ajatus. Tuli pieni laskuvirhe, sillä jonkun täytyy tosiaan tehdä ne Kousankin pisteet. Olkoon se sitten se Kousan stuntti, kuka ikinä onkaan. :)

Tuohilammen pelaajakorttia lukiessa ihmettelin minäkin, että miten kova pelimies tässä oikein on, jos nyt jo povataan kuuden pelaavan pakin joukkoon. Tuo on todennäköinen selitys, että kortti on vielä Sportin ajoilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös