Joukkueen rakennus kaudelle 2010-11

  • 1 130 675
  • 3 357
Tila
Viestiketju on suljettu.

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Riksmanin hankintaa en koskaan ole oikein ymmärtänyt. On totta että Hifk tarvitsi ykkösmaalivahdin eikä siitä varmaan juuri ole epäselvyyttä. Mutta onko 33-vuotias loukkaantumisista kärsinyt maalivahti jonka pää ei tunnetusti ole niitä kestävämpiä kovassa paikassa niin onko hän se oikea valinta? Viime vuonna hän oli yksi heikoimmista ykkösmaalivahdeista liigassa. Lisäksi taakkana kahdet hävityt finaali-pelit. Minä en luota siihen että Riksman olisi joku vastaus siihen että Hifk tarvitsee ykkösmaalivahdin. Hifkillä on tällä hetkellä kaksi epävarmaa korttia ja uskon että ongelmia tullee jossain vaiheessa kautta. Riksman pelaa vaisun runkosarjan ja alkaa kiukutteleen siinä vaiheessa kun Lundell ottaa hänen paikkansa.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
a) on
Kuten aiemmin jo monasti sanonut, niin BOL:n kannalla olen tässä asiassa. Janne tekee helevetin hienoa duunia joukkueen kanssa ja sen eteen. En vaan voi ymmärtää Jannen jatkuvaa dissaamista takavuosien juttujen perusteella. Jos Janne on tällä hetkellä parempi kuin joukkueen "ykkösveskari", se vain osoittaa että meillä on ihan paska ykkönen, eikö? Joka pitää vaihtaa. Ja joka vaihdetaan ennen tammikuun loppua. Juuso tässä kuviossa mättää, ei Janne.

Ajattelin kirjoittaa kommenttini asiaan, mutta ei tarvitsekaan. Tässähän 58 kiteyttää asian.
Mitä v**n järkeä on hokea täällä "mutta oikeasti se on paska" kun Janne alistaa tallikaveriaan?
Mitä luulette Mersun tallipäällikön murehtivan aamuyöstä? Sitä ettei se Rosbergin poika kuitenkaan pärjää loppupeleissä vai mistä saisi Schumin autoon kilpailukykyisen kuskin?

HIFK-organisaatio viestitti selkeästi jo viime kaudella että Lunkan varassa ei mennä pleijareihin. Nyt fokus oikeisiin asioihin eikä vanhojen nauhojen yhä uudelleen kelaamiseen.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Pointti on kuitenkin se, että Jannesta on tehty se pääsaatana siihen, että IFK ei ole menestynyt. Ikäänkuin kaikki olisi aina kulminoitunut yksin Janneen.

En minäkään ole kaikkea laittamassa Jannen syyksi, sanotaan se nyt näinkin selkeästi ääneen, ettei epäselvyyttä tule. Syyttävä sormi osoittaa myös joukkueen johtoa, joka sallii tällaisen tilanteen synnyn. Kuten sanottua, monta kautta tätä on katseltu, mutta itselleni tuli eilisiltana totaalisesti mitta täyteen koko kuviota ja sen kestämättömyyttä. Viimeinen tikki olivat puheet taas kerran siitä, että Janne pesee joukkueen ykkösvahdin.

HIFK since 1993: Pitkis oli huono haku, ja minäkin muistan silloin siitä huutaneeni aika lailla. Kuitenkin näin jälkikäteen asiaa tarkastellen voi olla sitä mieltä, että silloin pyrittiin antamaan kaikki mahdollinen tuki joukkueen ykkösveskarille. Vaikea sanoa, mikä on se aikaraja Riksmanin onnistumisen arvioinnille, mutta ainakin alkuun ja riittävän pitkään tulee antaa kaikki tuki ja luottamus ja luoda se mahdollisuus onnistumiseen.

Mutta kuten sanottua, näillä mennään ja kauden alettua katsellaan, riittääkö nykyinen materiaali vai pitääkö tehdä rekrytointeja.
 

Stigu

Jäsen
Kakkosena Janne menee mulle hyvin, koska perustukset koko IFK:n maalivahtipuolella on niin pahasti viturallaa, että siellä tarvitaan sellainen kaveri, jolle paskalla valmennuksella ei näytä olevan mitään merkitystä. ..

Kaikkein eniten kritisoin tässä IFK:ta, joka teki helpon valinnan ottamalla Riksmanin sisään, vaikka viime kausi oli, mitä oli.

Samat on ajatukset itsellänikin. Janne pelaa IFK:n kakkosena vuodesta toiseen, koska kakkosena on oltava joku kokenut ja perusvarma veskari, joka kykenee omatoimisesti valmentamaan itseään. Miksi? No siksi, että ykkösen epäonnistuminen nykyvalmennuksella on todennäköistä, oli ykkösenä kuka tahansa.

Siinä vaiheessa kun IFK:hon palkataan ammattimainen veskarivalmentaja, voi IFK:kin tehdä, kuten Lukko, TPS, JyP, HPK tai Kärpät: Palkata a) toiseksi tai b) molemmiksi veskareiksi kehityskelpoisen lupauksen. Niin kauan kun Sakke häärää boxissa, nähdään IFK:ssa Lunkka + Riksman-tyylinen siipeensä saanut vanha sotaratsu mallia Rocky VI.

Riksmanin hankinta oli omastakin mielestäni IFK:lta huono veto, mutta tuo IFK:n valmennustilanne huomioon ottaen vaihtoehtojakaan ei hirveästi tainnut olla. Itselle tulee mieleen ainoastaan Noronen, joka olisi pitänyt pitää, maksoi mitä maksoi.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Se ei todellakaan ole Jannen syytä, että on pelannut ajoittain hyvin. Itse alan vaan pikkuhiljaa todella kypsymään siihen, että kausi toisensa jälkeen meillä on Janne rosterissa, joka pelaa sen hetkisen ykkösvahdin penkin alle ja sitten, kun hänelle itselleen annetaan luottoa, ei homma toimikaan. Jannen epätasaisuus ei ole kenellekään ehkä uutinen enää tässä kohtaa, mutta itselläni alkaa pikkuhiljaa mitta täyttymään.

Niin, kyllä minäkin sen olen jo ymmärtänyt, että Jannen varaan ei kannata keväällä laskea mitään. Mutta tuota muuta kirjoittamaasi en oikein. Pitääkö meidän sitten hankkia niin helvetin paska kakkosveska, ettei pysty pelaamaan ketään penkin alle? Eikö se nyt ole nimenomaan näiden meidän "ykkösten" paskuutta, etteivät meinaa pystyä pitämään paikkaansa, vaikka varmasti heillekin on kerrottu, että marssijärjestys on selvä? Ainoa oikea lääke on minusta hankkia niin hyviä ykkösiä, ettei ala polvet tutisemaan Jannen edessä. No okei, toisaalta Vokounillekin kävi heikosti Jannen kanssa, mutta eiköhän se johtunut ihan muusta kuin kilpailusta Jannen kanssa. Edelleen pidän mieluummin kakkosena sellaisen veskarin, ettei tarvitse sitten myydä maitansa heti jos ykkönen loukkaantuu. Lundellilla on kuitenkin edes teoreettinen mahdollisuus menestyä, vaikka ykkönen loukkaantuisikin.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siinä vaiheessa kun IFK:hon palkataan ammattimainen veskarivalmentaja, voi IFK:kin tehdä, kuten Lukko, TPS, JyP, HPK tai Kärpät: Palkata a) toiseksi tai b) molemmiksi veskareiksi kehityskelpoisen lupauksen. Niin kauan kun Sakke häärää boxissa, nähdään IFK:ssa Lunkka + Riksman-tyylinen siipeensä saanut vanha sotaratsu mallia Rocky VI.

Taisi viimeksi olla Rynnäs, joka sanoi valinneensa seuran maalivahtivalmennuksen takia (Francois Allaire?). Hyvällä valmennuksella on imua, nuoret lupaukset haluavat tulla kehittymään ja vanhat mahdollisesti hiomaan tekniikkaansa.

Me emme saa houkuteltua kakkosveskaksi ketään muuta kuin Jannen, joka on riittävän lojaali, nöyrä ja hyvä pelaamaan pienessä roolissa. Ykkösen saamme ainoastaan isolla rahalla. Mitään muuta imua seuralla ei maalivahtien suhteen ole.
 

cc_rider23

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ässät, San Francisco Giants
Mitä tarkalleen ottaen "näille tietyille sympaattisille tyypeille" sitten pitäisi antaa anteeksi? Tarkoittanet tässä nyt Kuhtaa ja Lundellia? Sitäkö, että Kuhta tuli kesken kauden ja teki viime kaudella eniten voittomaaleja? Sitäkö, että Lundell piti viime vuonna ajoittain joukkuetta yksin pystyssä? Sitäkö, että tuli joukkueeseen sillä asenteella, että tekee kaikkensa Jani Niemisen uran tukemisessa ja kehittämisessä? Eli tuli kakkoseksi, joka on valmis hyppäämään laatikkoon, kun käsky käy.

Mielenkiintoista, että Lundellin kohdalla oikeasti muistellaan vieläkin niitä vanhoja juttuja, osa jopa viime vuosituhannelta , mutta esim. Riksmanin kohdalla vanhoilla ei nyt niiiiiiiiiin suurta merkitystä ole, onhan se pelimies joskus ollutkin. Montako mestaruutta muuten Juusolla on? Kun kerran resumeista puhutaan... Juuso on tehnyt sen, mikä joukkueurheilussa mun mielestä on kaikkein pahinta: lähtenyt menemään jengistä. Ja mistä syystä? Ja vieläpä tästä samasta seurasta, Helsingin IFK:sta.

HIFK, tai pikemminkin sen "maalivahtijaosto" on todellakin kuin alkoholistin läheinen: se todellakin antaa kaiken anteeksi ja uskoo parempaan huomiseen. Janne on kuin se perheen vastuuntuntoinen isosisko, joka kantaa omilla harteillaan taakkaa ja vastuuta pienemmistään, kun äiti on niin alistettu, ettei uskalla ja pysty lähteä. Äiti ei usko ansaitsevansa parempaa ja siksi ei tee mitään. Muutos on niin pelottavaa. Ja siksipä uutta, kunnollista parisuhdetta ei olekaan tiedossa. Sellaista, missä molemmat saavat jotain ja olisi onneakin.

Ne, jotka ovat nähneet sekä Juuson että Jannen pelejä tällä harjoituskaudella, näkevät että ei tässä mistään kolmesta viikosta ole kysymys... Toinen on tehnyt kesällä hyvin hommia palkkansa eteen, toinen lähinnä nauranut matkalla pankkiin. Tsekatkaa vaikka ulkoista habitusta.

Se kaikkein merkittävin seikka on kuitenkin se, että Jan Lundell on voittava maalivahti. Juuso Riksmanin on jotenkin pystyttävä samaan. Aikaa on se kolme viikkoa.

AMEN!
Tosiasia on se, että jopa pelaajat ovat sitä mieltä, että Lunkka on ollut se parempi veskari näissä otteluissa. Sehän ei ole Jannen vika. Onhan tässä vielä aikaa, ja uskon kyllä, että Juuso tästä vielä nousee. Mikä olisikaan parasta, kuin kaksi hyvää veskaria viemässä HIFKiä mestaruuteen.
Tottakai Lunkan hyvät otteet lämmittävät aina mieltä, ja vielä kyykytys ruotsin maalla, jossa Jannea on aikoinaan kyykytetty aika nöyryyttävästi.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta onko 33-vuotias loukkaantumisista kärsinyt maalivahti jonka pää ei tunnetusti ole niitä kestävämpiä kovassa paikassa niin onko hän se oikea valinta? Viime vuonna hän oli yksi heikoimmista ykkösmaalivahdeista liigassa. Lisäksi taakkana kahdet hävityt finaali-pelit.

Pelasi muuten viime kaudella eniten nolla-pelejä liigassa yhdessä Ari Ahosen kanssa. Viime kauden Jokereiden viisikkopuolustuksen takana se on kova saavutus. Näin Juusolta viime kaudella kymmenkunta peliä ja suurimmassa osassa niistä Juuso antoi joukkueelleen mahdollisuuden pelata pisteistä, vaikka joukkueena Jokerit oli vastaantulija. Riskinä Juusossa näen loukaantumishistorian ja ajottaisen pelihuumorin menettämisen, joka ei ole millään tavalla hyväksyttävää, mutta kokonaisuutena Juuson hankinta oli hyvä veto. Kunnossa ollessaan perusvarma suorittaja, jonka suoritustason vaihtelu on erittäin vähäinen.

Se että on hävinnyt kaksi kertaa finaali-pelit ei kerro pään kestävyydestä tiukassa paikassa mitään. Varsinkin kun kyseisellä kaudella Juuso on palkittu vielä Urpo Ylönen-palkinnolla. Alla Eliteprospectistä Juuson meritteejä. Mielestäni nämä ei puolla käsitystäsi pään kestämättömyydestä.

1999-2000 Division 1 to Allsvenskan Promotion (Kiruna)
2005-2006 SM-liiga All-Star Team
SM-liiga Best Goaltender "Urpo Ylönen Award"
SM-liiga Player of the Month (Dec)
SM-liiga Silver Medal
2006-2007 SM-liiga Silver Medal
2008-2009 SM-liiga All-Star Team
SM-liiga Best Goaltender "Urpo Ylönen Award"
SM-liiga Best Player of Regular Season "Lasse Oksanen Award"
SM-liiga Best SVS%
SM-liiga Golden Helmet

Awards by league
- Division 1 to Allsvenskan Promotion 99/00
- SM-liiga All-Star Team 05/06, 08/09
- SM-liiga Best Goaltender "Urpo Ylönen Award" 05/06, 08/09
- SM-liiga Best Player of Regular Season "Lasse Oksanen Award" 08/09
- SM-liiga Best SVS% 08/09
- SM-liiga Golden Helmet 08/09
- SM-liiga Player of the Month 05/06
- SM-liiga Silver Medal 05/06, 06/07

Ja kannattaako näiden höpö/harjoitusturnausten pohjalta vetää mitään johtopäätöksiä Juuson ja Lundelin välisistä voimasuhteista. Odotellaan nyt ensiksi, että liiga pyörähtää käyntiin.

Ihan mielenkiinnosta. Kuka realistisesti saatavilla oleva maalivahti olisi ollut parempi valinta kuin Juuso?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Näin Juusolta viime kaudella kymmenkunta peliä ja suurimmassa osassa niistä Juuso antoi joukkueelleen mahdollisuuden pelata pisteistä, vaikka joukkueena Jokerit oli vastaantulija.
Itsekin näin saman verran pelejä viime kaudella ja näissä Juuso ei kyllä ollut yhtään kenttäpelaajia parempi, parhaimmillaankin samalla tasolla. Pelihuumorin menettämisestä olet oikeassa. Juuso pitäisi heti ottaa vaihtoon kun taakse menee melko nopeastikin 2 maalia, ei sitä sen jälkeen enää kiinnosta keskittyä.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
No se ei ainakaan tapahtunut tänään, Karlstadista viuhuu vihaisia tekstareita. Juuso suorastaan imuroinut kaksi maalia, jos ei jo kolmea.

Odotan suuresti huvittuneena kuinka analyyttiset tilastoihin nojautuvat tietäjät ignooraavat kaikki tämän kesän tilastot kunnes he löytävät jotain omaa subjektiivista näkemystään tukevaa tilastotietoa.

Näin se vaan menee.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itsekin näin saman verran pelejä viime kaudella ja näissä Juuso ei kyllä ollut yhtään kenttäpelaajia parempi, parhaimmillaankin samalla tasolla.

Varmaan joukkoon on sattunut myös huonoja pelejä, mutta kaiken kaikkiaan Juuso oli se joka Jokereita peleissä mukana piti. Vaikeahan sitä on myöntää, kun Jokereiden viime kauden esitykset kokonaisuudessaan olivat mitä olivat.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Varmaan joukkoon on sattunut myös huonoja pelejä, mutta kaiken kaikkiaan Juuso oli se joka Jokereita peleissä mukana piti. Vaikeahan sitä on myöntää, kun Jokereiden viime kauden esitykset kokonaisuudessaan olivat mitä olivat.
Vai onko sun vaikea myöntää, että Jokerit hylkäsi Juuson juuri heikkojen esitysten takia ja IFK iski kätensä paskaan tulemalla naapurin roskalaatikolle?

Mulla ei ole vaikeuksia myöntää, että viime kausi oli narreilta sitä itseään.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sitähän sä et voi vielä tietää jos et ole ennustaja. Ei se mielestäni tee pelaajasta paskaa, että ei enää tee sopimusta Jokereiden kanssa vai?
En tiedäkään, mutta uskon näin 99 % varmuudella. Odotin, että menee jouluun kunnes Lundell ottaa ykkösveskarin paikan, mutta ilmeisesti ei tarvinnut odottaa edes kauden alkuun.

Viestisi toiseen lauseeseen en jaksa edes vastata.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedäkään, mutta uskon näin 99 % varmuudella. Odotin, että menee jouluun kunnes Lundell ottaa ykkösveskarin paikan, mutta ilmeisesti ei tarvinnut odottaa edes kauden alkuun..

Tarkoitin toisessa lauseessani sitä että käsittääkseni sekä Jokereiden että Juuson puolesta ei enää ollut halukkuutta uuteen sopimukseen. No tulevalla kaudellahan se selviää oliko Juuson palkkaaminen hyvä veto. Itse uskon, että oli.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tarkoitin toisessa lauseessani sitä että käsittääkseni sekä Jokereiden että Juuson puolesta ei enää ollut halukkuutta uuteen sopimukseen. No tulevalla kaudellahan se selviää oliko Juuson palkaaminen hyvä veto. Itse uskon, että oli.
Itse uskon, että ei. Toisaalta tuskinpa oli "parempaakaan" tarjolla, eli ymmärrettävä kokeilu ja riski.

Ihmettelen kyllä millä näytöillä se Sakke saa jatkaa.
 

Ojamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fedor, sääntö 17 §
Varmaan joukkoon on sattunut myös huonoja pelejä, mutta kaiken kaikkiaan Juuso oli se joka Jokereita peleissä mukana piti. Vaikeahan sitä on myöntää, kun Jokereiden viime kauden esitykset kokonaisuudessaan olivat mitä olivat.

Hetkinen, kuinka monta Jokereiden ottelua katsoit viime kaudella? Riksman olisi voinut pitää Jokereita edes hieman pystyssä mutta oli raa'asti sanottuna surkea. Vaikka joukkue on miten huono tahansa, ei byylarille voi sattua sellaisia virheitä mitä Juusolle viime vuonna kävi. Mailapelikin oli aivan täyttä sekundaa, aina sai pelätä kun haparoiden lähti kiekkoa kalastamaan.

Riksman pystyy loistaviin suorituksiin, kuten 2008-09 nähtiin, mutta se vaatii ehdottomasti osaavaa jengiä eteen.

Eiköhän Juuso paranna huomattavasti kauden alkuun, on antanut itsestään sellaisen kuvan ettei höntsäpelit oikein nappaa. "Juuso ulos" -lakanoiden edessä on turha odottaa mitään huippusuorituksia.

Hauskaa, että täällä ollaan innoissaan organisaation muutoksista, mutta silti ollaan innoissaan hakemassa Lundellille (ja Kuhdalle) isoa roolia.
 

skolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Guti.HAZ
Hauskaa, että täällä ollaan innoissaan organisaation muutoksista, mutta silti ollaan innoissaan hakemassa Lundellille (ja Kuhdalle) isoa roolia.

Organisaatiomuutoksista iloitaan ja ne ovat tervetulleita. Mutta miten se liittyy siihen että ollaan innoissaan siitä että omat pojat saa pelata ja pelaa hyvin?
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hetkinen, kuinka monta Jokereiden ottelua katsoit viime kaudella?

Kymmenkunta kuten aikaisemmin mainitsin.

Riksman pystyy loistaviin suorituksiin, kuten 2008-09 nähtiin, mutta se vaatii ehdottomasti osaavaa jengiä eteen.

Enpä tätä oikein allekirjoita. Ässien hopea kaudella 2005-2006 Juuso oli kyllä tärkein palanen sitä palapeliä. Ei Ässillä silloin kovin kummoinen joukkue ollut.
 

Ojamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fedor, sääntö 17 §
Organisaatiomuutoksista iloitaan ja ne ovat tervetulleita. Mutta miten se liittyy siihen että ollaan innoissaan siitä että omat pojat saa pelata ja pelaa hyvin?

Nämä "omat pojat" on täällä teilattu HIFK:n menestymättömyyden kasvoiksi 2000-luvulla.

Enpä tätä oikein allekirjoita. Ässien hopea kaudella 2005-2006 Juuso oli kyllä tärkein palanen sitä palapeliä. Ei Ässillä silloin kovin kummoinen joukkue ollut.

Ei materiaaliltaan kummoinen, mutta pärjäsi kuitenkin ja hyvä yhteishenki oli päällä. Jokereissa taisi olla viime kaudella päinvastoin.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
a)
Jos Janne on tällä hetkellä parempi kuin joukkueen "ykkösveskari", se vain osoittaa että meillä on ihan paska ykkönen, eikö? Joka pitää vaihtaa. Ja joka vaihdetaan ennen tammikuun loppua. Juuso tässä kuviossa mättää, ei Janne.

Tässä on tavallaan homman ydin. Janne torjuu usein hyvin syksyllä, sitä ei varmaan monikaan kiistä. Mutta kun se on ihan se ja sama miten sitä torjuu nyt, kun tärkeintä olisi torjua hyvin keväällä, niissä tosipeleissä.

Muut veskat ajoittavatkin parhaan vireensä juuri pleijareihin. Janne ei. Veskojen pitäisi ehkä tajuta, että HIFK:ssa parhaassa vireessä kannattaa olla syyskaudella, ettei hyvävireinen Lundell vie ykköstorjujan paikkaa. Ja kun Lundell tuon paikan sitten onkin vienyt, voi hän jälleen kerran pelata päin helvettiä eikä HIFK pääse mitalipeleihin.

Edelleen tosiasia on se, että Lundelle riveissään, HIFK ei tule pelaamaan mitaleista. Näin se vaan on.
 

skolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Guti.HAZ
Nämä "omat pojat" on täällä teilattu HIFK:n menestymättömyyden kasvoiksi 2000-luvulla.

No tota ei voi kieltä. Enkä voi puhuu kaikkien puolesta... Vaikka äsken vähän taisinkin.

Itselleni riittää että Janne on Sm-liigan parhaimmistoa runkkarissa ja Kibe tekee yli 15 byyriä jos on terveenä. Ja en ymmärrä miks ei muille riittäis.. tai et miks odotetaan muuta. Oishan se kiva jos Janne redeemais ittensä ja veis IFKn mestaruuteen asti :D mut sanomattakin selvää että se ei taida olla mahollista... typerää edes kirjottaa tällästä mutta en harrasta backspacea.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös