Joukkueen rakennus kaudelle 2010-11

  • 1 131 934
  • 3 357
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei voi pelata fyysistä peliä kun joka taklauksesta tulee jäähy. Tämän on sanonut jopa pelaajat.

Onhan se aika säälittävää, jos tuomarit menevät kehoittamaan joukkuetta, että nyt pitää taklauksia vähentää -> Jyp-KalPa ottelussa. Tuo kertoo jo aika paljon tämän päivän SM-liigasta. SM-liigassa/kansainvälisessä jääkiekkoliitossa otettu linja taklauksiin, on vähentänyt näitä aika rankalla kädellä, valitettavasti.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko uusien hankintojen ilmoittaminen todellakin aiottu toteuttaa kuppasella päätösristeilyllä? Vai, odotetaanko vain kohteliaasti, että muut joukkueet saavat pelattua matsinsa pois?
Sekä että. Olen kovasti ihmeissäni, jos risteilyllä ei julkisteta yhtään uutta hankintaa, paitsi jos sattuisi käymään niin, että kaikkien uusien tulijoiden kausi olisi vielä silloin käynnissä. Vielä enemmän olisin ihmeissäni, jos niin olisi. Ihmetyksen paikka sekin, jos julkistetaan joku uusi hankinta siinä vaiheessa (ennen risteilyä), kun kyseinen herra vielä pelaa pudotuspelejä jossain.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Vielä enemmän ihmeissäni olisin, jos ei 6.5. julkaistaisi yhtään uutta nimeä, sen takia, ettei yhtään uutta nimeä ei ole saatu uutena nimenä uuteen paperiin. Näinhän ei kai ole? Oikeastaan ihan sama, sillä mitä on IFKn päätösristeily (pahaa enteilevä nimi) ilman The Sir Penaa. Kukas nyt pyyhkii Baltic Princess laivan kantta urheilutoimittajalla? Kuka käskee sun lähtee meneen? Minulla on ikävä.Minulla on suunnaton ikävä.
 

Fordél

Jäsen
Esim. Kari Heikkilä on vapaana. Ja äijä on kova luu.

Jos Kari Heikkilä ei ole saatavilla vaan jatkaa uraansa KHL:ssä, jossa lienee kysyntää niin kenet HIFK:n johdon pitäisi tämän jälkeen palkata Nokan seuraajaksi?

Ja olisitko/olisitteko valmis/valmiita kuitenkin maksamaan kahdelle kaverille päävalmentajan mukaista palkkaa kun kerran Nokalla on sopimus ensi kaudesta?
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Monesti kun puhutaan pelaajien periksiantamattomuudesta ja halusta voittaa, helposti unohdetaan valmentajan osuus tässä asiassa. Tämä olisi asia mikä pitäisi korjata HIFK:ssa.

Verrataanpa hetki Bluesin käskijään ja sen jengin peliin. Matikainen vaatii joka jätkältä sata lasissa asennetta joka peliin. Espoon jätkillekö ei sitten bisse välillä maistuisi? Paskan marjat, taatusti maistuu. Matikainen on vaan sellainen persoona, ketä pelaaja ei halua hommata vihamiehekseen. Matikaisella on karismaa.

Bluesin pelejä tuli nähtyä kolme+se yksi perseraiskaus Nordiksella. Ihan höpöhöpöä toi BOL:n väite, että liiga tappaisi fyysisen pelin ja tukisi mielummin 'kj-kiekkoa'. Bluesin jätkät ei ole niitä fyysisimpiä tai kookkaimpia, mutta silti jatkuvalla tempolla hakevat fyysistä, aktiivista peliä. Tällä kaudella ehkä vaan kaatuivat ikäpolven vaihdokseen ja joukkueen kokeneiden pelaajien työtaakan ylipainoon. Siitä ei sen enempää. Pointtina nyt vielä, että Matikainen haluaa ja ajaa miehistöään kiimaisesti haluamaan voittoa. Ei mitään prosenttikiekkoa tai passiivista peruuttelua. Ja joo, kyllä mä tiedän että Blues ei aina pystynyt siihen. Virta loppuu välillä+loukkaantumisia tulee.

HIFK antoi tätä syksyn aikana n. 2/3 kotipeleistä ja niissäkin säästeliäästi 40min ajan. Paineeton runkosarjan pelitapa(koskee kaikkia jengejä+dumarilinjaa) sekä hyvät yksilöt(Granlund, Ahtola) kantoivat jengiä tällöin. Nyt pikku pointti tähän: HIFK haki voittoja Lundellin ollessa tolppien välissä. Kaikki kunnia ikäsoturille, mutta kyllä se näin vaan on. Jos tuolloin olisi pelattu pleijareita, Nordikselta oltaisiin lähdetty vittuuntuneena enemmän kuin sääntönä. Se Lunkasta.

Verrataan vielä Bluesiin. Seurajohto perseili viimekeväänä ja lähes pakottivat välivuoden jengille. Faneja revittiin kuin vierasta sikaa. Silti Matikainen ei tippaakaan tinkinyt tavoitteestaan. Ajoi nuoria sisälle ja sisällytti nämä pelaamaan sitä periksiantamatona systeemiä. 10-11 kaudelle kun nyt vahvistavat puuttellisia osa-alueitaan, tulee jengi olemaan kova isolla koolla. Tähän vielä seuran ehkä yksi viisaimmista teoista: pitkäaikainen 2-koutsi nousee pian ykköseksi ja jatkaa duunia. Tulee ehkä vivahteita, pieniä hienosäätöjä, mutta Matikaisen aloittama duuni tulee jatkumaan.

HIFK ei tätä tee. Sormunen esim. A-junnuissa olisi jo valovuoden harppaus kun oltaisiin 08-09 kauden jälkeen heitetty Raution tilalle. Tuskin olisi vaan kestänyt KJ-kiekkoa, heh.

Kyllä KJ:kin vaatii pelaajiltaan paljon. Se ei vaan ilmenny taisteluna tai kaikkensa-antamisena. Se ilmenee orjallisena pelisysteemin seuraamisena huolimatta siitä mitä kentällä tapahtuu. 'Jalkoja, luistelua, töitä!' kuului HIFK:n käskijältä. Jätkät nyökkää ja painaa menemään. Kuitenkaan sitä itse taistelua tai yritystä ei nouse tapahtumaan mitenkään erikoisesti.

Kuvitelkaapa hetkeksi yksi aikakone-tapahtuma: HPK on juuri kaventanut hämeenlinnassa HIFK:n 1-3 johdon räkämaalilla 2-3:n kolmannessa erässä. HIFK:n valmentaja näkee että kundeilla painaa jaloissa hapot ja mieli on herkällä. Jengissä ei löydy kummemmin liidereitä tai tällaiseen tilanteeseen tottuneita sotureita jotka purisivat hammasta ja lähtisivät taistelemaan kovemmin. Valkku tajuaa, että nyt on lähellä mennä mailan puristeluksi ja vastustaja(joka jo aiemmissa peleissä on noussut voittoon takaa) sai juuri henkeä päälle. Valkulla löytyy omalta penkiltä nuoria mutta fyysisiä kavereita joista suurin osa osaa lätkäkoodiston unissaan ja on kasvanut seurassa joka on ylpeä fyysisestä brändistään.

a) Valkku laittaa passiivisen peruutteluvaihteen päälle uskoen tämän säästäen jalkoja ja turhauttavan vastustajaa. Lisäksi joukkue pyörittää jokaista neljää kenttää näin säästäen tiettyjä kovia yksilöitä. <- todellisuus

b) Valkku tekee radikaaliset ketjumuutokset. Ykkösen huippulahjakas junnu ja ykkössentteri+kova maalintekijä laitetaan levolle hetkeksi, odottamaan momentumia. Työkenttä muokataan pommikentäksi ja jarrukentän raatajille pidetään neuvonpito nopeassa 10s ajassa. Ohjeistetaan lyömään kiekkoa päätyyn ja karvaamaan hulluna, tarkoituksena saattaa painetta vastustajalle. Tärkeimpänä ohjeena pidetään torikokouksen hakemista ja hanskausta. Tämä osoitetaan tietyille kavereille, joilla on kanttia ja kokemusta toteuttaa homma. Tähtäimeen laitetaan vastustajan ärsytys-gooni pakki. Valkku tietää että hanskauksessa voi tulla turpaa omalle kaverille, mutta on sen verran onnistunut kauden aikana saaman kundien respektin ja ihailun, että nämä heittäytyisivät vaikka T-72:n eteen nakuna jos näin pyydettäisiin.

Lopun saa jokainen keksiä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän sen menneen kauden 1 ketjun toinen laitahyökkääjä siirry keskelle. Hänen tilalleen ykkösen laitaan siirtyy sitten Lennart tai Kimmo . . . . huoh . .

Kiitos ei mitään Kimmoja tai Lennarteja ykkösen laitaan!

VP:tä sinne MG:n paikalle varmaankin kaavaillaan. Tärkeämpi kuin älyttömän kova hyökkäys on kuitenkin tiivis puolustus, joten sinne on varmaankin syytä sijoittaa ne isoimmat pelimerkit. Hyökkäyksen ei tällöin tarvi olla kivikova. Tietysti koko viisikon pitää pystyä puolustamaan, joten kuusi nimekästä stiga-ukkopuolustajaa ei yksin riitä.

JHag vitsaili eilen, että ensi kauden IFK on luultavasti tämän kauden peilikuva, joka tekee ja päästää vähiten maaleja liigassa. Tylsäähän sellainen lätkä on, jossa ei maaleja tehdä, mutta sitenkin voi menestyä. Naapurissa yritettiin tätä konseptia Hanlonin kaudella, muttei ihan onnistuttu: kolmanneksi vähiten tehtyjä ja toiseksi vähiten päästettyjä maaleja. JYP päästi 20 maalia vähemmän kuin Jokerit, joten Narrien sijoitus oli vasta neljäs ja puolivälierissä kävi kuten meille tänä vuonna. En tiedä, onko mikään jengi onnistunut koskaan tekemään ja päästämään vähiten maaleja samalla kaudella.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Red Machine:

HIFK oli runkosarjassa liigan paras kotijoukkue. Saatiin 2,26p/ottelu. Blues oli sijalla 12 kotijoukkueena ja sai 1,31p/ottelu. En minä tiedä. Minusta HIFK:n kausikortti oli runkosarjassa mukavampi omistaa kuin olisi ollut alle 50% pisteistä kotipeleistä saaneen Bluesin, mutta joillekin kai tyyli on on tulosta tärkeämpää. HIFK ei ole ikinä pelannut yhtä kehnoa kautta tuloksellisesti sm-liigan historiassa kuin Blues kaudella 2009-10, ei edes Suhosen aikana tai KJ:n ensimmäisen kauden aikana, alkaen kaudesta 1975-76.

Vierasjoukkueena Blues oli parempi kuin HIFK 1,52 vs 1,31 pistettä. Jos olisi vieraspelikausikortti, niin sitten Blues olisi tietysti ollut mukavampaa seurattavaa kuin HIFK.

Blues putosi vielä jo sääleissä Kärpille. Mitä ihmeen hyvää niiden kaudessa oli 2009-10. Jos Matikainen on jämäkkä valmentaja, niin sitä oli myös Lehkonen aikanaan HIFK:ssa, mutta ei se kyllä jäällä näkynyt sen enempää kuin Bluesilla 2009-10. Matikainen voi myös olla vaativa valmentaja, mutta tulosurheilussa Matikaisen Blues floppasi pahasti kaudella 2009-10, on syy mikä nuorennus- tai tukanleikkaus hyvänsä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
b) Valkku tekee radikaaliset ketjumuutokset. Ykkösen huippulahjakas junnu ja ykkössentteri+kova maalintekijä laitetaan levolle hetkeksi, odottamaan momentumia. Työkenttä muokataan pommikentäksi ja jarrukentän raatajille pidetään neuvonpito nopeassa 10s ajassa. Ohjeistetaan lyömään kiekkoa päätyyn ja karvaamaan hulluna, tarkoituksena saattaa painetta vastustajalle. Tärkeimpänä ohjeena pidetään torikokouksen hakemista ja hanskausta. Tämä osoitetaan tietyille kavereille, joilla on kanttia ja kokemusta toteuttaa homma. Tähtäimeen laitetaan vastustajan ärsytys-gooni pakki. Valkku tietää että hanskauksessa voi tulla turpaa omalle kaverille, mutta on sen verran onnistunut kauden aikana saaman kundien respektin ja ihailun, että nämä heittäytyisivät vaikka T-72:n eteen nakuna jos näin pyydettäisiin.

Lopun saa jokainen keksiä.

Viime kaudella - siis 08-09 - nähtiin, että Nokkakin osaa taktiset noudot. Blues-matsissa Lostedt yritti hakea Pikun ajassa 00:00, ja Nokka reagoi tähän myöhemmin pelissä lähettämällä Melartin hakemaan Rajamäen pois pelistä. Turpaanhan Ilari sai, mutta Raju-Erkki lensi suihkuun. Ehkä Nokka on liian herrasmiesmäinen ja hienotunteinen tehdäkseen samanlaisen tempun poffeissa. Tai sitten miehen niksivalikoima on erilainen paineettomissa runkosarjapeleissä ja poffien hermopaineessa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan höpöhöpöä toi BOL:n väite, että liiga tappaisi fyysisen pelin ja tukisi mielummin 'kj-kiekkoa'.

Ensin haluaisin kuulla, mitä on KJ-kiekko? Toiseksi, tarkennan väitettäni siitä, että Liiga "ei salli" fyysistä peliä. Sanotaan sitten vaikka näin, että tuomareiden linjoissa on todella suuria eroja. Toiset tuomarit antavat pelata enemmän mailalla ja roikkua äijässä enemmän kuin toiset. Eräillä dumareilla on vaikeuksia sietää fyysistä peliä ja pilli soi herkästi puhtaistakin taklauksista. Syytä tähän en tiedä, mutta epäilen lapsuuden traumoja. Mutta seurauksena on se, että IFK:n tyylillä ollaan vaikeuksissa alusta saakka, jos ei muuta osata kuin tutista ja tötistä. Ja tiedän, että tätä eivät muiden joukkueiden fanit allekirjoita, mutta väitän, että yhä edelleen pilli soi monissa tilanteissa helpommin IFK:lle kuin vastustajalle. Onpa Nordiksella nähty sellainenkin tilanne, missä meille on vihelletty sukellusjäähy. En muista kertaakaan, että näille kuoleville joutsenille ja kaiken maailman markokivenmäille olisi vastaavaa tuomittu, ainakaan Nordiksella. Ja jossain Bluesissa on sympaattisia Suomi-kiekon tulevaisuuksia pilvin pimein, kokemattomia nuoria miehiä seurassa, joka ei aiheuta kenessäkään juuri mitään viboja. Ei edes negatiivisia. IFK:lle tilanne ei koskaan ole, eikä varmasti tule ainakaan lähivuosina olemaankaan sama kuin Bluesille 09-10. Kaikki valmentajat eivät ole samasta muotista ja olisi oikeasti mielenkiintoista nähdä Petri Matikainen IFK:n peräsimessä. Tosin, jos hän KJ:n jälkeen IFK:hon siirtyisi, hän pääsisi huomattavasti KJ:tä helpommalla, koska Kojo on jo siivonnut suurimmat paskat nurkista ja opettanut jätkät tekemään duunia. Ja mikä on Marjamäen rooli Matikaisen "menetyksessä"?

Tarkoituksenani ei todellakaan ole syyttää tuomareita IFK:n kehnosta menestyksestä, koska ei se mikään syy ole, vaan tuoda esiin sellainen seikka, mikä vaikuttaa myös pelaamiseen. Arsenaalissa pitää olla myös muita keinoja kuin kaiken ajeleminen ja muu tötöily. Jos täällä olisi NHL-tuomarit meidän itkummekin olisi luultavasti aika turhaa, koska uskokaa tai älkää, kyllä Kari Jalonenkin tietää, millä tavalla IFK:n "kuuluu" pelata. Mutta minnekään kultaiselle 60-luvullekaan ei kannata jääräpäisesti jäädä jumittamaan, koska aika yksin me siellä saisimme olla.
 

Stigu

Jäsen
Red Machinelta asiaa. Okoonkin että Bluesin statsit olivat huonommat kuin IFK:lla, mutta tuossa jengssä näkyi ne elementit, mitä IFK:n pelissä pitäisi näkyä- varsinkin tuossa Kärppäsarjassa jengi pelasi aivan silmiähivelevää kiekkoa IFK-fanin näkökulmasta.

Ville Nieminen sanoi eilen URHO-TV:n erätaukohaastattelussa, että pleijareissa pärjäävät ne joukkueet, jotka pelaavat yli normaalisuoritustasoalla, pistävät itsensä fyysiesti likoon, ja uskaltavat pelata. Ylisuorittaminen, fyysisyys ja uskallus. Meikäläinen ei edes kolmituntisen meditaation jälkeen saa yhdistettyä noita ominaisuuksia Kari "varovasti" Jaloseen. Ai niin, mutta vikahan ei ole Nokan: vika on pelaajissa. Meillä on nyt kahden kauden aikana käynyt pyörähtämässä tuollaiset 40 pelaajaa, eikä yhdeltäkään ole löytynyt pleijareissa noita ominaisuuksia. Melkoinen sattuma.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Blues pelasi samanlaisen kauden kuin HIFK 08-09. Tappiollinen runkosarja kotona ja niukasti voitollinen vieraissa. Sitten sääleissä pihalle. Onpa loistavaa menestystä, tsiisus. Matikaisen persoona taitaa nyt lumota osan....
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Johannes: Sori, jälleen kerran pointtini selvyys katosi jonnekin ajatuksen ja bittiavaruuden välille. Tarkoitukseni oli verrata pitkäjänteistä työtä Bluesin vs HIFK. Blegissähän Matikainen on peluuttanut samaa pelikirjaansa lähes 95% koko ajan. Miehistö on vaihdellut(helvetin hyviä+kovia ja tulokkaita/junnuja) mutta samalla systeemillä on menty. Tässä kohdin HIFK on ollut muuten samanlainen. KJ:n peruuttelu kiekko ja epätasaiset otteet tulivat jo viimekaudella tutuksi.

Vertasit HIFK:n kotikautta 09-10 Bluesin vastaavaan. Ei voi olla kuin samaa mieltä. Katotaanpa asiaa sitten tässä jo mystiset määreet saaneella pitkäjänteisellä työllä: vertaa Bluesin kolmea viimeistä kautta HIFK:n vastaavaan. Tai vaikka kahta edellistä. On totta että niiden tämä kausi meni täysin vituiksi, mutta entä sitä ennen? 06-07 hävisivät pronssimatsin. 07-08 hopeaa. Huomattavaa muuten oli toi 1-3 asemasta noustu 4-3 välieräsarja narreja vastaan. 09-10 päättyi sääleihin sitten. Katsoppa muuten jengien rostereita tältäkaudelta ja vertaa viimekauteen. Olisiko Nokan viimekauden jengin kuitenkin pitänyt edes vähän paremmin tapella sääleissä? Nyt tuloksena oli piimä& villasukka.

HIFK:lla vastaavaa ei kehtaa edes oikein laittaa rinnalle. Sikäli tulosurheilua- väitekään ei tue KJ vs Matikainen kilpailussa Nokkaa.

Viherpuiston Ruoska: Joo, mäkin muistan ton kuuman matsin ja hehkuttelin sillon Nokan vastausta. Miksei sitä voisi käyttää enemmän? Minkätakia pleijareissa hyydytään aina kun olisi mahikset käyttää esim. tuota asetta? Jos Kojo osaa reagoida runkkarissa, niin silloinhan olisi vain odotettavaa+viisasta tehdä niin myös pudotuspeleissä. Mun mielestä Nokka on yksinkertaisesti tyhmä kun jättää nämä aseet käyttämättä. Lapsikin tajuaa, ettei HIFK tule voittamaan samalla tavalla mitään kuten Kärpät teki Kojon aikana.

Lisäksi Nokka skoutattiin tälläkaudella runkosarjassa tasan tarkkaan 100-0. Pleijareissa olisi pitänyt tehdä jotain asialle kun Rautakorpi kyykytti. Ei osattu ja tulos on tiedossa.

BOL: Liigan dumarit nyt on mitä ovat ja niin on kurinpitosysteemikin. Silti tämän taakse, tai HIFK:n 'leiman/brändin/mediahuomion' vastaavan on turha mennä. Ne samat systeemit voi hiukan muuttua kun jaetaan tuomioita jälkeenpäin, mutta itse pelin aikana ne ovat vastustajalle aivan samat. HPK-sarjassa HIFK jätti fyysiset apunsa pukukoppiin 80% ja tuli matsiin tolla 20%:lla. Näin karkeasti heitettynä. Tukka-Jukan kundit ei näin tehny vaan veteli aivan surutta ja välillä täysin playoff-hengen mukaisesti 'pientä sikaa ja ilkeyttä' joukossa. Suurin osa HPK:n koukuista ja roikkumisista vihellettiin ja sarjan alkuosassa HIFK hyötyi näistä. Vaan Tukka-Jukka oppi tästä ja roikut+koukut jätettiin vähemmälle(kyllä niitä silti oli) ja lisättiin fyysistä inhottavuutta. HIFK ei tehnyt mitään. Tuli mukana ja perässä vuorotellen. Mä en edelleenkään sulata ja lakkaa ihmettelemästä miksei Kojo koonnut vaikkapa Petrell-Töykkälä-Liivik yhdistelmää yhteen erään ja pommittanut Laakkonen-Viitaluoma-Vihko yhdistelmää skeidaksi. HPK:n potentiaalisin ase jätettiin lähes rauhaan. Sen sijaan siirryttiin viisikkopelaamisessa passiiviseen siniviivan peruutteluun. Käsittämätöntä. Tollasta vastaan pitäisi olla joku laki Nordiksella. Vähintäänkiin maanpetturuuteen verrattavaa rikollisuutta oli myös nuo 3-1 johtojen sössimiset kun oli aseita niiden turvaamiseksi. Johan se nähtiin runkkarissa ettei HIFK osaa passiivisesti puolustaa. Jhag muistaakseni esitteli yhden matsin jälkeen(missä tämä oli onnistunut) sitä todennäköisyyttä, miten monta kertaa toi onnistuu tällä rosterilla.

Minkä helvetin takia jätettiin ns. parhaimmat aseet käyttämättä ja lähdettiin epävarmoilla ruosteisilla raudoilla sotaan? Siinä sitä KJ-kiekkoa 100% päin lärviä.

Ja jos joku vielä jaksaa vetää ton pelaajien perseily/löysäily/ei annettu kaikkea- kortin esiin, niin kattokaa miten Hirso pelas. Kattokaa miten Haataja pelas. Kattokaa miten Clarke pelas. Nää kundit antoi minkä pystyi. KJ olisi voinut antaa jokaisen pelata vahvuuksillaan perin yksinkertaista lätkää. Sen sijaan se väkisin ajoi ton passiivisuuden jätkien selkärankaan, kunnes paska valuis sukista ulos. Ei HPK:n kaltainen vittumainen duunarijengi jätä sillon mahdollisuuttaan käyttämättä. Niiden verikoirat söi meidän lammas-systeemin ja tuli vielä Nordikselle hakemaan lisää. Kojohan antoi.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ville Nieminen sanoi eilen URHO-TV:n erätaukohaastattelussa, että pleijareissa pärjäävät ne joukkueet, jotka pelaavat yli normaalisuoritustasoalla, pistävät itsensä fyysiesti likoon, ja uskaltavat pelata. Ylisuorittaminen, fyysisyys ja uskallus.

Tarvitseeko tämän tamperelaisen tyhjäpään juttuja ihan kirjaimellisesti ottaa? Kaksi viimeistä allekirjoitan, mutta ei mikään joukkue voi hirveän pitkään ylisuorittaa. Se nyt vaan on mahdotonta pelata jatkuvasti korkeammalla tasolla mihin kyvyt ja taidot riittävät. Kyllä ne joukkueet pärjäävät, joilla rutiinitaso on korkeimmalla. Ja toisaalta sitten ne, jotka eivät alisuorita. Tätä on helpompi jatkaa pidempäänkin, niin kuin tiedämme.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Johannes: Sori, jälleen kerran pointtini selvyys katosi jonnekin ajatuksen ja bittiavaruuden välille. Tarkoitukseni oli verrata pitkäjänteistä työtä Bluesin vs HIFK. Blegissähän Matikainen on peluuttanut samaa pelikirjaansa lähes 95% koko ajan. Miehistö on vaihdellut(helvetin hyviä+kovia ja tulokkaita/junnuja) mutta samalla systeemillä on menty. Tässä kohdin HIFK on ollut muuten samanlainen. KJ:n peruuttelu kiekko ja epätasaiset otteet tulivat jo viimekaudella tutuksi.


Ihan hyvää teksitiä, mutta pakko puuttua siihen sen verran, että Matikainen itse sanoi viimekaudella, että pelityyliä on jouduttu muuttamaan huomattavasti vähemmän agressiiviseksi, kuin aikaisemmin oli. Syy tähän oli yksinkertaisesti se, että pelaajien fysiikka ei tätä kestänyt läpi kauden. Tämä näkyi mm. suurena määränä loukkaantuneita pelaajia. Tämä siis kerrottiin jo viimekaudella.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Matikaisen persoona taitaa nyt lumota osan....

Näinhän se menee, jos valmentajalla on "äijämäisyyttä" ja mediapresenssiä. Se ei vaan niitä mestaruuksia, jos siis mestaruuksista puhutaan, tuo.Oman näkemyksen mukaan, jota täälläkin olen toistellut, Matikaiselta puuttuu nerous, jotta hänestä ikinä tulisi suurta valmentajaa. Ihan hyvä valmentaja äijämäisyydellä voi viedä välillä hopealle asti, mutta jos mun pitäisi valita valmentaja ainoastaan mestaruus tavoiteena, valitsisin sekunnissa KJ:n näistä kahdesta. Ei tämän kauden pleijariesitys kaatunut siihen, että KJ ei heitellyt myyttisiä pukuhuonepuheita, esittäny hyvää jätkää, puhunut spartalaisista tai hypännyt jäälle pahoinpitelemään tuomareita. Ei. Se kaatui valmennuksen taktisiin kömmähdyksiin, joista voi ottaa oppia. Mitä tulee Bluesin peliin sääleissä, niin onneksi ei nähty vastaavaa kiekkoa. Se oli tyypillistä heikomman tasoisen joukkueen räpellystä. Pyhä henki ei vie mestaruuksiin. Tarvitaan myös taskulaskinta.

Ai niin. Aika kultaa muistot. Omiin silmiin tämän kauden HIFK:n esitykset olivat runkosarjassa viihdyttävämpää kuin esim. Sheddenin kaudella. Sheddenillä oli näitä "äijäjuttuja", kuten pään repimiset, mutta ei se pelin viihdyttävyys tai fyysisyys ollut mitään erikoista verratuna tähän kauteen.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tottakai Matikaisen persoona lumoaa. Karismaattinen äijä. Kojo jättää aika kylmäksi kun laitetaan rinnakkain. Mitenkähän pukukopissa jätkät suhtautuu?

Mitä tulee Matikaisen taktiseen nerouteen, niin kyllä se toimi esim. Baxteriakin vastaan pleijarisarjassa. Runkosarjassa KJ on aika timantti ja varsinkin juuri Matikaista on kyykyttänyt. Emmä yritä Petusta tehdä mitään äijää tai kingiä. Kunhan vaan mainitsen. Itse otan Petun spartalaisuuden muuten anyday kun vaihtoehtona on Nokan peruuttelu.

HIFK veivas tosiaan välillä ihan viihdyttäviä pelejä runkkarissa ja oli kiistatta kotijoukkueena helvetin kova. Tähän sitten voi vaan sanoa, että oli jo saatana aikakin. Aika kultaa muistot? Muistelkaapa viimekauden kotipelejä ja puhukaa sitten kultaisista muistoista. Mä sanon suoraan, Nokka+jätkät ite oli velkaa meille hyvät kotipelit tälläkaudella. No ne toimitti sen, pisteitä ja viihdytystä.

Tämä on kuitenkin tulosurheilua. Nokka on saanut nyt kahdesti kalliit ja täysin potentiaaliset rosterit käsiinsä. Mv-puolella ei ehkä ole saanut parasta mahdollista, mutta on sille tarjottu kuitenkin voittavaa veskaa tällä jälkimmäisellä kaudella. Tulos on ollut laihaa. Mikään ei anna edes vihjettä siihen, että kaveri ottaisi opiksi. Bismarck tossa tätä toivoi/mainitsi. Toivossa on hyvä elää. Mä en vaan laittais niin paljoa kiinni toiveisiin jos olisin HIFK:n päättäjä/jiä. Lätkässä on paljon epävarmoja kohtia, mutta kyllä Kojon oman suorituksen parantaminen on niin toivotaan-toivotaan kategoriaa, etten ottaisi sitä riskiä.

Mutta näillä mennään mitä ilmeisimmin. Nordiksella ollaan taas ensi syksynä. Toivon sydämestäni olevani väärässä Kojon suhteen. Mikään ei vaan vihjaa tämän tapahtuvan.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan hyvää teksitiä, mutta pakko puuttua siihen sen verran, että Matikainen itse sanoi viimekaudella, että pelityyliä on jouduttu muuttamaan huomattavasti vähemmän agressiiviseksi, kuin aikaisemmin oli. Syy tähän oli yksinkertaisesti se, että pelaajien fysiikka ei tätä kestänyt läpi kauden. Tämä näkyi mm. suurena määränä loukkaantuneita pelaajia. Tämä siis kerrottiin jo viimekaudella.

Fiksut koutsit toimivat juuri noin, muuttavat pelityyliä, jos jokin ei toimi. Vähemmän fiksut puolestaan muuttavat tyyliä, joka toimii...

Mutta vielä kerran tästä 'Jalonen teki HIFK:sta urheilullisen organisaation' -jutusta, josta aikaisemmin kirjoitettiin. Minä (minäminäminä...heh) luulen, että organisaatio oli jo tehnyt tämän korjausliikkeen nimittämällä Tom Nybondasin Penan tilalle. Jalonen varmasti auttoi asiaa, mutta en osaa nähdä häntä tämän 'ryhtiliikkeen' alkuunpanijana.
 
Viimeksi muokattu:

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Runkosarjassa KJ on aika timantti ja varsinkin juuri Matikaista on kyykyttänyt.

Ihan vain sivumainintana ilman kynsiä ja hampaita, että KJ on kyykkyttänyt Matikaista myös kaksi kertaa kahdesta pleijareissakin. Ettei unohdu se puoli, että KJ on jotain voittanutkin ja osannut tehdä oikein ennen HIFK-pestiään. Ja kuten sanoit, tämä on tulosurheilua; tällä hetkellä HIFK:n uskottavuus vaatii mestaruutta ja käytännössä silloin on väliä tuloksella ei tyylillä. Brändin muihin osa-alueisiin voidaan keskittyä sen suuren voiton jälkeen. Katsojat eivät minnekään katoa, vaikka tulisi mestaruus übrekilpikonnalla. Voitot ja menestys ylipäänsä runkosarjassa tuovat yleisöä.Onko Jalosesta mesaruuden tuojaksi? Oh well, jos katostaan näyttjä sarjastamme, niin vastaus on ehdottomasti kyllä. Viimeisestä 6 kaudestaa KJ:lla on taskussaan yhdet säälit, yksi puolivälierä putoaminen, yksi pronssi ja 3 mestaruutta. Tulosurheilua ja todennäköisyyksiä. Kyllä Jalonen valmentajana tässä sarjassa oikealla materiaalilla pystyy mestaruuteen. Enkä mä kumoa tällä sitä, että nyt ei ollut oikeaa materiaalia edetä pidemmälle. Mä olen adoptoinut Jalosen tästä päivästä lähtien.
 
Viimeksi muokattu:

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katsojat eivät minnekään katoa, vaikka tulisi mestaruus übrekilpikonnalla.

Jos vihjaat elinkautisiin, niin siinä ryhmässä ikäjakauma mahdollistaa sen, että voi lähteä talveksi vaikka Espanjaan... Elinkautisten 'fyysisyys/äijä/ryminäpronssi' -osasto taitaa muutenkin olla suhteellisesti suurempi kuin irtolippulaisilla, joten kärsivällisyys (tai verenpaine) ei ehkä enää riitä katsomaan uutta kautta Jalosneppailua.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos vihjaat elinkautisiin, niin siinä ryhmässä ikäjakauma mahdollistaa sen, että voi lähteä talveksi vaikka Espanjaan... Elinkautisten 'fyysisyys/äijä/ryminäpronssi' -osasto taitaa muutenkin olla suhteellisesti suurempi kuin irtolippulaisilla, joten kärsivällisyys (tai verenpaine) ei ehkä enää riitä katsomaan uutta kautta Jalosneppailua.

Mutta elinkautisten kokonaismäärä, joka jättäisi hallin, ei vaikuttaisi mitenkään yleisömääriin menestyksen huumassa. Sijainti, sijainti, sijainti. Voitto, voitto, voitto. HIFK janoaa mestaruutta ja tämän mission saavuttamisen jälkeen olisi helpompi rakentaa tulevaisuutta lähelle optimaalista brändikiekkoa. Tässä nyt on ylipäänsä jo vuosikymmenet oltu kaukana brändikiekosta ja menestyksestä lehkosten, francisten, baxtereiden, suhosten, mälkiöiden, matikaisten ja muiden toimesta, niin yhden kauden uhraaminen pahimmassa tapauksessa kuollettavan tylsälle, mutta menestyksekkääle kiekolle ei pitäisi tuntua missään. Ja lisätään vielä, että en todellakaan usko tämän kuollettavan tylsän kiekon toteutumiseen. Jalosen aikana olen runkosarjassa nähnyt kilpipaidoilta viihdyttävimpiä suorituksia sitten vuoden 1999.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta vielä kerran tästä 'Jalonen teki HIFK:sta urheilullisen organisaation' -jutusta, josta aikaisemmin kirjoitettiin. Minä (minäminäminä...heh) luulen, että organisaatio oli jo tehnyt tämän korjausliikkeen nimittämällä Tom Nybondasin Penan tilalle. Jalonen varmasti auttoi asiaa, mutta en osaa nähdä häntä tämän 'ryhtiliikkeen' alkuunpanijana.

Onhan tässäkin varmasti totta toinen puoli. Toisaalta, Nybondas oli tullessaan täysin märkäkorva Liigajoukkueen kokoajana. Juuri Jalosen kaltainen kokenut ja määrätietoinen kaveri oli juuri oikea valinta "vihreän" Nybarin rinnalle.

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta oma käsitykseni on, että UTJ ei ole jokapäiväisessä kanssakäymisessä joukkueen kanssa. Näin ollen organisaation vaikutusmahdollisuudet pelaajien "tekemiseen" ovat lopulta aika pienet. Näin ollen vastuu jää valmennukselle. Ja tullessaan IFK:hon Jalonen opetti jätkät mm. syömään oikein, toki apuna oli myös kokenut velho, Harri Hakkarainen. Moni sai Jalosen jo ekalla kaudella kroppansa parempaan kuosiin pelkällä ruokavalion muutoksella. Mun mielestä on aika uskomatonta, että ammattilaisurheilussa on vielä 2000-luvulla paljon urheilijoita, jotka eivät ole tietoisia kohtuullisen yksinkertaisista omaa suoritusta parantavista keinoista ja oheistoiminnasta. Hampurilaiset, sipsit ja limut ovat maistuneet pelikauden aikana liian hyvin ja jokainen joka on vähänkään tietoinen niiden vaikutuksesta kehoon tietää, ettei ne ainakaan energiaa lisää. Että siinä mielessä organisaation ammattilaistuminen pelaajatasolla on hyvinkin pitkälle KJ:n ansiota. Officen puolelta on sitten varmasti annettu selkeät ohjeet, miten pelaajat noin yleensä käyttäytyvät ja edustavat seuraa.

Ei tässä kukaan Jalosen päälle mitään sädekehää ole asettamassa, mutta pitää kuitenkin ottaa huomioon ne olosuhteet, missä KJ:kin on operoinut. Hän on kohdannut asioita, joihin ei kuvitellut Liigajengissä enää törmäävänsä. Hän on joutunut kiristämään kuria, kun vapaapäivien jälkeen kävi ilmi tiettyjä asioita. Hän on joutunut kädestä pitäen opettamaan pelaajille tiettyjä asioita, joiden kuvitteli jokaisen jo osaavan jne. Tämä kaikki on pois "oikeasta" valmentajan työstä. Varmasti haasteellista valmentajalle, mutta myös palkitsevaa, kun näkee muutoksen pelaajistossa. Muutokset eivät kuitenkaan tapahdu yhdessä yössä ja niin paljon kuin muakin ärsyttää Jalosen hokema "tämä on pitkä matka"-jargoni, on hän siinä osittain oikeassa. Ja kyllähän Jalonen onnistui muuttamaan IFK:n peliä tällekin kaudelle positiiviseen suuntaan, miksei hän kykenisi tekemään niin ensi kaudellekin?

Koko jengihän paskoi alleen pleijareissa, mukaanlukien päävalmentaja Kari Jalonen esikuntineen. Ei siitä pääse mihinkään. Se hetki, kun HPK teki neljännessä pelissä av-maalin ja kavensi tilanteeksi 2-3, on yksi kammottavimmista hetkistä koko kauden aikana, jollei ylivoimainen ykkönen. Siinä vaiheessa tiesin, että todella monen asian on täytynyt pelaajien pään sisässä muuttua, jotta se käännetään vahvuudeksi. Niin ei sitten enää käynytkään...

Tiettyjä asioita käydään aivan varmasti läpi myös valmennuksen kanssa ja analysoidaan tarkasti, mikä meni pieleen ja ennen kaikkea, miten ne voidaan poistaa ja kehittyä edelleen. Jos tästä jotain positiivista hakee, niin siksi kai voidaan laskea se suuri pettymys, jopa shokki, mitä putoaminen HPK:lle aiheutti. Sen luulisi antavan voimaa ja motivaatiota tehdä asiat vieläkin paremmin ja treenata kovaa ensi kautta silmällä pitäen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös