Joukkueen rakennus kaudelle 2009-2010

  • 1 546 379
  • 4 530
Tila
Viestiketju on suljettu.

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mulle tulee niin elävästi mieleen viime kevät. Lähtijöinä mm. Kovanen ja Lundell ja molemmat aivan aiheesta, ei siinä mitään. Mutta kyllä sitä nyt jumalauta automaattisesti odotetaan, että parempaa hankitaan tilalle! Ei hankittu, joten joukkue huononi. Sitten lempicaseni Murray. Ainoa playoffosaaja ja huikea ammattimies. Ulos ja silloinkin sanoin, että vähintään Bros pitää tulla kyllä tilalle. Tuli Hacker ja vaivainen Bates. Tarinan opetus oli se, että seuraavan kauden joukkueen kasaaminen alkaa siitä, että pidetään kiinni niistä pelaajista, joiden kanssa on mahdollista jatkaa ja joiden tilalle ei ole helppoa kaivaa parempia sällejä.

Tarinan opetus ei ole auennut, sillä nyt lähtee Turunen, jonka kaltaisia peruspakkeja ei ole liikaa. Voitettuaan joukkueen plusmiinustilaston kaveri ehkä toivoi parempaa asemaa jengissä. Mene tiedä. Ei Turunen mikään pakkiguru ole, mutta erinomainen perussuorittaja ja mielestäni selkeästi parempi pakki kuluneella kaudella kuin Kovanen koskaan oli meillä. Lukuunottamatta niitä Kovasen silmittömän mielettömiä pleijareita vuoden takaa..Elvis Hank Pikkarainen kuuluukin ulos. Mutta pointti hänessäkin on se, että kyllä H.Pikkarainen on millä mittapuulla tahansa perusliigapakki ja hänetkin on korvattava. Pelkään, että tämä päättyy huonosti ja siis normaalisti en olisi huolissani Turusen ja Hankin lähdöstä, sillä olettaisin että korvaajat ovat parempia. Nyt en uskalla luottaa siihen. Kun katsoo HIFK:n alakertaa, niin kylmä totuus on se, että nyt sinne tarvitaan lisää vähintään 3 liigatason pakkia, joista yhden pitää olla jo kova nimi: Turusen ja Hankin korvaajat + se yksi kova rightin jätkä, jonka pitäisi kaiken lisäksi edustaa ns. ylivertaista taitoa. Mun matematiikkani mukaan Turusen sopimusta jatkamalla olisi jäänyt etsittävää vain kahden pakin verran eli se kova rightin pakki + Hankin korvaaja ja väittäisin kahden pakin etsimisen olevan paljon helpompaa kuin kolmen pakin.

Pesosen ja Portheninkin olisin kuitenkin pitänyt. Sisääntulijoita on toistaiseksi junnu Granlund ja oletusarvoltaan selkävammainen Haataja. Kuhtaa on jo pidetty varmana Bluesin miehenä, mutta ihan saletti se ei ehkä kuitenkaan ole. Eniveis, mun mielestäni Kuhta ja I.Pikkarainen olisivat olleet lähtijät ja Pesosen olisin pitänyt lähinnä siksi, että hän on kokenut ja joskus jotain voittanut pelaaja, jolla on myös realistiset mahdollisuudet onnistuakin ylemmissä ketjuissa. Mutta tästäkin samat kuin edellisessä: Jos Pesonenkin korvataan, niin homma ookoo, mutta pelkään, että korvaajaa ei löydy. Porthenin olisin tietenkin sentterinä pitänyt, hänen pelaamiseensa joukkue ei millään muotoa kaatunut.

Vilkaisin tässä yhä jatkavia joukkueita ja siellä olevia playoffit selvästi meikäläisiä paremmin osaavia pelaajia. Ja joukossahan on tuttuja nimiä: Mäkiaho, Kultanen, Häppölä, Seppänen (nhl-draftattu junnu ulkoistettiin meiltä aivan liian nopeasti ja tämän sanoin reaaliajassakin). Sitten siellä on Kärpissä Viitakoski, jolle olisi naurettu avoimesti HIFK-signauksena. "Markkuhurme" -osastoa parhaimmillaan. Hyvät pleijarit pelannut TPS oli myös mielenkiintoinen nippu. Kun piti ruveta pelaamaan, herrat Eloranta, Vahalahti ja Uusikartano nousivat esiin. Nämä kaikki nimet ovat korutonta esimerkkiä siitä, että kokemus (pelaamisesta ja voittamisesta) on arvokas ominaisuus ja kaikkien ei tarvitsekaan olla runkosarjan kunkkuja. Mutta runkosarjan kunkut usein sammuvat pleijareissa ja silloin on helvetin hyvä, että jengissä on niitä jätkiä, jotka rupeavat pelaamaan viimeistään silloin kun pitää. Kärpissä Corso floppasi pleijareissa, mutta vanhat kunnon Paakkolanvaara ja Viitakoski nousivat esiin. Bluesissa Rajamäellä ja Öhmanilla ei ole kulkenut, mutta Eaves, Kähkönen, Heiskanen ja muutama muu ovat nousseet esiin. HIFK on ollut täynnä runkosarjamiehiä ja kokemus mallia Murray on naurettu meiltä pihalle. Markku Hurme oli kirosana ja uusia kirosanoja ovat Toni Mäkiaho, Aki Uusikartano, Vesa Viitakoski, Petri Kokko..eivät kovin mediaseksikkäitä nimiä, mutta hyvin koottujen nippujen peruskamaa.

Ja valmentajamme KJ näyttää jälleen vetovoimaansa. Tänne jo parin kauden verran kuolaamani Paakkolanvaara, jonka sanottiin viime keväänä "ilman muuta" tulevan Kärppä-diilinsä loputtua, on menossa Mika Toivolan Pelicansiin. Ja turha selittää, että HIFK:ssa on jo hillittömät sentterit. Meillä on selkeä 1-sena Hirso, joka pelaa tarvittaessa laidassa ja pahasti flopannut Loppi. Paakkolanvaara olisi meillä varmastikin pelannut 2-senana.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Porthenin olisin tietenkin sentterinä pitänyt, hänen pelaamiseensa joukkue ei millään muotoa kaatunut.
Harvoin joukkue kaatuu yhden pelaajan tekemisiin, pl. maalivahti, mutta kyllähän Porthen oli jo aika pistää pihalle. Vaikka onkin ihan hyvää tasoa nelosketjun jarruna, niin sen muutaman kerran, kun sai enemmän vastuuta ja peliaikaa ylemmissä kentissä, niin jälki oli todella surkeaa. Eli vaikka pelaakin pääasiassa neloskentässä, kyllä kiekolliset taidot pitää olla vähintään auttavalla tasolla, kun kauden aikana väkisinkin tulee aikoja, jolloin kärkipelaajia on sivussa ja stuntteja pitää hakea alemmista kentistä.

Esimerkkinä vaikkapa Max Wärn, joka teki kiitettävää työtä saatuaan paikan ykköskentässä. Sitten, kun verrataan mitä jälkeä tuli, kun Porthen nostettiin Artun ja Lennun sentteriksi, niin ero on melkoinen.
 

blikzt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kyllä menee mun mielestä jo JHagillakin yli tuo ns. "voittavien" playoff-pelaajien ihannointi jos kerran Pesosen olisit pitänyt ennen Kuhtaa ja IPikkaraista. Varmaan kuitenkin aika saman hintatason pelaajista on kyse, erona lähinnä se että Piku ja Kibe (ennen loukkaantumistaan) pelasivat hyvän runkosarjan kun taas Pesonen oli yhtä perseestä sekä runkkarissa että pleijareissa. Joo, onhan se Pessi yhden mestaruuden Jokereissa voittanut, mutta ei se sitä tosiasiaa poista että miehellä ei ole yksiäkään hyviä playoffeja urallaan takana. Kibellä muuten on.

Turunen olisi ollut ihan jees pitää ensi kaudellakin, mutta kamoon, jos kaverin hintalappu on 70-80k niin olisihan se nyt vitunmoista penailua se maksaa! Täälläkin ollaan nimenomaan kritisoitu sitä, että keskinkertaisuudet nostavat meillä liian suurta liksaa, ja samaan aikaan itketään kun Mikko Turunen ei saanutkaan automaationa pidettyä ylihintaista jatkosopparia.

Niin ja Vesa Viitakoskelle nauraisin vieläkin. Tehot 1+2 yhdeksässä playoff-matsissa ei ole mikään merkki loistavasta playoff-pelaajasta. Aika moni meidänkin pelaaja olisi samanlaiset tehot kerännyt jos matseja olisi kerennyt tulla enemmän.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kärpissä Corso floppasi pleijareissa, mutta vanhat kunnon Paakkolanvaara ja Viitakoski nousivat esiin. Bluesissa Rajamäellä ja Öhmanilla ei ole kulkenut, mutta Eaves, Kähkönen, Heiskanen ja muutama muu ovat nousseet esiin.
Mielestäni nämä "kovajätkärunkkarissa vs. taikinaapleijareissa" -jutut menevät välillä turhan mustavalkoiseksi. Tuosta lainauksesta voisi nyt poimia vaikkapa nimet Corso ja Rajamäki. Jos olisivat tulossa IFK:hon, kuinka moni vastustaisi sillä perusteella, että eivät pärjää tai pidä tasoaan pudotuspeleissä?

Kaiken kaikkiaan ihan helvetin masentavaa luettavaa tää IFK-osio, vaihteeksi.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Nyt pitäisi myös JHag:n päättää, että oliko Loppi pettymys ja huono, vai pelasiko hän loukkaantuneena enemmän tai vähemän koko kauden (varsinkin kevät)? Sama nimimerkki kirjoittaa hieman toisistaan poikkeavaa tekstiä, loogisuus puuttuu.

Case Turusesta vielä lyhyesti, että voisi kysyä mitä olisimme tehneet Turusella ensi kaudella? Moni vastaisi heti kieli poskella että loistava 5-6 puolustaja. Myönnän ja olenkin erittäin samaa mieltä. Mitä jos Turuselle ei kelpaa viides kausi putkeen olla tuo loistava 5-6 puolustaja? Niin, mitäs sitten tehtäisiin? Vaikea yhtälö, ehkä parempi Turuselle saada kunnon näyttöpaikka ja jatkaa eri teillä. HIFK:lla kun on kaksi ensimmäistä pakkiparia jo valmiina, varsinkin jos neuvottelut tuovat sopimuslisän lähiaikoina.

Turunen ei millään voi olla mikään supermenetys, koska vaikka kyseessä on nöyrä allround-puolustaja niin hän ei ole vittumaisen ilkeä ja iso (esimerkki: Mäkelä), helvetin kova motivaattori ja oikeasti kova monitoimimies (Esimerkki: Laatikainen, Mikkola), helvetin kiekollinen (Esimerkki: Seikola) jne..eli vaikka moni hänet olisi pitänyt, niin nyt ei rooli ja pelaajan omat vaatimustasot ja odotukset osuneet. Olisi jopa väärin Turusta kohtaan taas kerran peluuttaa häntä 5-6 pakkina, vaikka hänellä on kuinka +12 ja oma piste-ennätys takana.

Ensi kausi näyttää mihin Turunen pystyy, ja jos hän onnistuu kiekollisessa pelissä, tekee tehoja ja pelaa nappikauden, niin on entistäkin parempi myöntää että oli hyvä että Turunen jatkoi matkaa ja teki itsestään pelaajan. Sitä roolia ei HIFK:ssa yksinkertaisesti olisi ollut tarjolla. Pakistoomme tulee uusia pelaajia, ei huolta. Toki hauska lukea vaatimuksia (mm JHag) joss alukee pitää tulla vähintään 3-4 liigatason hyvää pakkia. Come on, ensi kaudella rosterin täyttää 6kpl pakkia ja meillä on jo nyt 3kpl eliittitason kotimaista liigapakkia.

Näistä tehdään aina niin pirusti draamaa, etenkin jos HIFK:sta poistuu pelaaja. Nyt saa Nybondas kauheasti paskaa, vaikka taustat Turusen suhteen on täysin hakusessa. Luullaan aivan liikaa, eli jos tällainen mikkoturunen pelaisi muualla kuin HIFK:ssa niin kukaan ei noteeraisi, arvostaisi ja jos sellainen pelaaja hankittaisiin HIFK:hon, Nybondas saisi silloinkin paskaa =)

"Joku simomälkiä" takosi pisteet 52. 3+16=19 ja kaikki pitää nobodynä. Meidän mikkoturunen teki 49. 2+6=8 ja hänestä on tehty joku perustasoa parempi liigapakki. Ei, ei näin.
 
Viimeksi muokattu:

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Case Turusesta vielä lyhyesti, että voisi kysyä mitä olisimme tehneet Turusella ensi kaudella?

Ihan hyvä vaan, että menee etsimään suurempaa vastuuta muualta ja sitäkautta nostetta uralleen. Ei vaan tajua tätä jatkuvaa jauhamista; mietitään nyt sitä ensikautta...

Eihän tässä olekkaan muusta pelkoa, kuin että mitä tekee Nyyperi? Vai tekeekö mitään... Turhusella oli IFK:ssa tietty perustaso, jonka pystyi pitämään ja sitä paikkaa ei saa korvata Ahosella tai Haaverisella. Siihen tilalle pitää saada pelaaja, joka vahvistaa joukkuetta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Turusen plussa kaudella 08-09 oli se, että hän sopi hyvin Kankaanperän pakkipariksi. Oli sen verran kokemusta, että osasi täydentää Kankaanperää ja ehkä jopa päinvastoin, Kankaanperä taas täydensi Turusta. En minä kaipaa Turusta yksilö-stiga-ukkona kauden 09-10 HIFKiin. Ihmettelen vaan, että ainoa kaudella 08-09 toimiva pakkipari Turunen-Kankaanperä hajoitettiin. Heikkiselle ei löytynyt koko kauden aikana sopivaa paria, vaikka yrittäjinä kävi kaikki muut paitsi kakkosvalmentaja Kai Rautio. Söderholm taas tuli kuvioihin niin myöhäisessä vaiheessa, että peli H Pikkaraisen kanssa ei ihan loksahtanut kohdalleen ja nythän H Pikkarainen jättää HIFK:n. Kaudelle 09-10 HIFK:lla ei ole yhtään sellaista pakkiparia valmiina, joka olisi pelannut yhdessä kaudella 08-09, en laske Heikkinen-Haverinen paria vielä hyväksi ja toimivaksi pariksi kauden 08-09 aikana.

Aloitetaan pisteestä nolla, kun kasataan pakkipareja ja opetellaan yhteispeliä, niin se vaan menee HIFK:ssa.
 

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Pesosen ja Portheninkin olisin kuitenkin pitänyt. Sisääntulijoita on toistaiseksi junnu Granlund ja oletusarvoltaan selkävammainen Haataja. Kuhtaa on jo pidetty varmana Bluesin miehenä, mutta ihan saletti se ei ehkä kuitenkaan ole. Eniveis, mun mielestäni Kuhta ja I.Pikkarainen olisivat olleet lähtijät ja Pesosen olisin pitänyt lähinnä siksi, että hän on kokenut ja joskus jotain voittanut pelaaja, jolla on myös realistiset mahdollisuudet onnistuakin ylemmissä ketjuissa. Mutta tästäkin samat kuin edellisessä: Jos Pesonenkin korvataan, niin homma ookoo, mutta pelkään, että korvaajaa ei löydy. Porthenin olisin tietenkin sentterinä pitänyt, hänen pelaamiseensa joukkue ei millään muotoa kaatunut.

Samaa mieltä koko kirjoituksestasi. Sen verran vain lisäisin, että Granlund on myös rikki ja koko kesä menee olkapään kuntoutukseen. Joten hänenkään varaan on vaikea laskea ihan mitään. Varsinkin kun ottaa kuitenkin huomioon, että kaveri on vielä juniori, vaikkakin todella lahjakas sellainen.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varmaan kuitenkin aika saman hintatason pelaajista on kyse, erona lähinnä se että Piku ja Kibe (ennen loukkaantumistaan) pelasivat hyvän runkosarjan kun taas Pesonen oli yhtä perseestä sekä runkkarissa että pleijareissa.

En tiedä, millä tuon perustelet, mutta täyttä paskaahan tuo on.

Runkosarja
IPikkarainen 54 24+13=37 pka 0,685 -3 peliaika 17,15, pka:minuutti 0,00066
Kuhta 34 12+12=24 pka 0,706 +2 peliaika 18,43, pka:minuutti 0,00063
Pesonen 52 12+21=33 pka 0,635 +5 peliaika 15,48, pka:minuutti 0,00067

Kovin suuria eroja ei ole, mutta sekä pisteissä että plusmiinustilastossa Pesonen on paras. Ja kun lisätään vielä, että sekä Pikkarainen että Kuhta tekivät paljon pisteitä YV:llä Pesonen oli selvästi paras.

Kahdesta PO-matsista ei kummoisia tilastoja tehdä, mutta todetaan nyt kuitenkin, että Pesonen oli ainoa, joka sentään pääsi pisteille. Ja Pesonen oli myös ainoa, jonka +/- ei ollut pakkasella. Kuhdalla -1, Pikkaraisella -2.

Joten kaikilla mittareilla Pesonen oli noista paras. Jos noista yksi pitäisi pitää, mä olisin pitänyt Pesosen. Pesonen on lisäksi selkeästi monipuolisin noista kolmesta. Lisäksi mitä ilmeisimmin myös kaikkein halvin.

Viimeinen kommenttisi, että kuka tahansa meilläkin olisi tehnyt PO:ssa pisteet 1+2, jos olisi saanut pelata 9 peliä. Tää on koomisuudessaa kyllä aivan omaa luokkaansa.
 
Viimeksi muokattu:

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Joku linja jookos?

Tässä muutamassa päivässä tällä palstalla on puuttunu linja pahemmin kuin sm-liigan tuomareilla. Kauden aikana ja varsinkin sen loputtua, haluttiin kovia muutoksia rosteriin. Hirveästi oli puhetta siitä, että näillä miehillä ifk ei tule saavuttamaan mitään ja jotain pitäisi tehdä.

Nyt sitten meiltä lähtevät Porthen ja Turunen, joista varsinkin jälkimmäisen kanssa ifk ei ole saavuttanut mitään. Turusta on haukuttu tässä pari kautta ja muutamia lempinimiäkin mies on saanut. Oli ajoittain täysi turisti. Nyt joku huomaa miehen viimeisen kauden tehotilaston ja alkaa muistella miestä lämmöllä, ja pelkää, että jääkö ensi kauden joukkueeseen Turusen kokoinen aukko. Voidannko seurajohdolta vaatia kovia muutoksia jos me ei uskalleta edes ottaa pienimpiä vastaan?
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
blikzt kirjoitti:
Turunen olisi ollut ihan jees pitää ensi kaudellakin, mutta kamoon, jos kaverin hintalappu on 70-80k niin olisihan se nyt vitunmoista penailua se maksaa!

Turunen oli menneellä kaudella yksi parhaista pakeistamme, joka toisaalta kertoo kyllä koruttomasti meidän pakistomme tason. Hintalappu oli kyllä aivan liian kova ja olisi ollut sitä myös ensi kaudella. Jos hinta olisi ollut kohdallaan, niin olisin mieluusti pitänyt Mikon meillä.

Olen ollut viime kuukaudet valtion hotellissa, joten tämän palstan seuraaminen on jäänyt vähemmälle, joten kysynkin, että mistä nämä Kuhta= Blues on lähtenyt liikkeelle? Asiasta paremmin tietävät voisivat hiukan valaista tätä asiaa.

Kuhta on itselleni ollut jonkinlainen suosikkipelaaja ja olisin valmis hänetkin meillä pitämään, vaikka miehen viimeaikaiset otteet eivät enää olekaan takavuosien tasolla. Ja mitä tuohon playoffmenestykseen tulee Kiben osalla, niin ei mies ole kuitenkaan ainoa epäonnistuja vai kuinka? On siellä aika moni muukin flopannut viime kausina.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Vähän kummallista kun ensin huudellaan isoon ääneen siitä, että menestymätön joukkue pitää uusia ja sitten haikaillaan joidenkin Turusten ja Pesosten perään.

Itse lähtisin siitä, että koko joukkueen pohja pitää uusia mikäli meinataan vielä joskus saavuttaa menestystä. Vaikka pahoin pelkään, että samat "edarin jätkät" siellä surffailee vielä ensi kaudellakin, niin toivon kuitenkin, että rosteria uudistettaisiin rankalla kädellä. Tämä tosin velvoittaa Nybarilta ja kumppaneilta onnistuneita treidauksia tilalle. Eritoten kaipaisin niitä jalkoja ja käsiä näiden ns. voimahyökkääjien paikalle. Tuli mieleen, että voisiko olla jopa niin, että kun näille Kuhdille, Lopeille, Pesosille ja muille "nimimiehille" maksetaan huippupelaajan palkkoja, niin se laatu ei loppupeleissä sitten ihan vastaakaan siihen sijoitettua rahaa?
 

blikzt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
En tiedä, millä tuon perustelet, mutta täyttä paskaahan tuo on.
Voisin perustella ihan niitä pelejä enkä tilastoja katselelmalla. Pesosella oli pari hyvää matsia, joissa pisteitä tuli todella mukavasti. Suurimassa osassa peleistä mies oli kuitenkin täydellisen näkymätön vastuunpakoilija, josta ei ollut mitään hyötyä joukkueelle. Mistäköhän muuten luulet että johtui se, ettei Pesonen saanut ylivoima-aikaa, toisin kuin Kuhta ja Pikkarainen?

Viimeinen kommenttisi, että kuka tahansa meilläkin olisi tehnyt PO:ssa pisteet 1+2, jos olisi saanut pelata 9 peliä. Tää on koomisuudessaa kyllä aivan omaa luokkaansa.

Niinno okei, ihan pelaajien omaa paskuuttahan se oli ettei niitä yhdeksää peliä tullut, mutta voit ajatella asiaa vaikka siltä kantilta, että kuvittelet jonkun meidän pelaajista pelanneen pleijareissa Kärppien tän kauden jengissä Viitakosken paikalla. Kyllä nyt vaan luulen, että aika moni olisi kyennyt tekemään 3 tehopistettä. Pointti on se, että vaikka jengi floppasi, jokainen sen osa ei silti ole huono vaan voisi toisenlaisessa joukkueessa olla helvetin tärkeäkin palanen. Mun mielestä mikään Viitakoski ei olisi tehnyt meidän tämän kauden joukkueesta voittajaa; Veskun roolin olisi voinut hoitaa lähes kuka tahansa. Toisin sanoen uskon, että meillä olisi MONTA Viitakosken tasoista playoff-pelaajaa jos ne jengin tärkeimmät palaset olisi kunnossa.
 

DDR

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voisin perustella ihan niitä pelejä enkä tilastoja katselelmalla. Pesosella oli pari hyvää matsia, joissa pisteitä tuli todella mukavasti. Suurimassa osassa peleistä mies oli kuitenkin täydellisen näkymätön vastuunpakoilija, josta ei ollut mitään hyötyä joukkueelle. Mistäköhän muuten luulet että johtui se, ettei Pesonen saanut ylivoima-aikaa, toisin kuin Kuhta ja Pikkarainen?

Lisäksi jos vielä niitä tilastoja halutaan tuijotella, niin kannattaa vilkaista maalimääriä ja laskea per ottelu keskiarvoja niiden perusteella.

Onko tuo muuten faktaa, että Pesonen olisi halvempi mies kuin Pikkarainen ja Kuhta? No... ehkä halvempi kuin Piku ja Kille yhteensä. :P
 
Viimeksi muokattu:

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
"Joku simomälkiä" takosi pisteet 52. 3+16=19 ja kaikki pitää nobodynä. Meidän mikkoturunen teki 49. 2+6=8 ja hänestä on tehty joku perustasoa parempi liigapakki. Ei, ei näin.

Myös sinulla on nyt loogisuus hakusessa. Mälkiä pelasi jatkuvasti ylivoimaa ja varmaan löydät myös peliajan nopeasti, jolloin huomaat, ettei ehkä kannata verrata noin suoraan pisteitä, entä teholukemat? Ei täällä varsinaisesti kukaan itke Turusen perään, kelpo liigapakki ja parantaa jatkossakin pelejään, mutta toisaalta vielä ei ole saatu parempia tilalle. Käsittääkseni meidän pitäisi hakea parempia sijoituksia ensi kaudella ja niitä ei saavuteta, jos siellä pelaa Haverista jua kumppaneita suurella peliajalla. Clarke olisi omissa arvioissani myös suuri riski, onko ykköspakki joukkueeseen ja toisaalta on kallis. Kankaanperälle prasta olisi pelata paineettomasti tavallaan kolmospakkiparissa, paljon alivoimaa ja vähän ylivoimaa. Tarvitaan siis Söden ja Heikkisen lisäksi ylivoimaan ainakin kaksi pakkia lisää, joten se 3 liigatasoista pakkia on pakko saada, jos halutaan menestyä. Haverinen ja muut junnut pystyvät juuri ja juuri paikkaamaan loukkaantumiset ja pelikiellot, pleijareissa kaikkien kuuden ykköspakin tulisi sitten ollakin terveinä. Turuselle onnea uudessa seurassa, näytä meille!
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
En jaksa nyt alkaa kaivelemaan ottelukohtaisia tilastoja, mutta olettaisin, että merkittävä osa Pesosen pisteistä kertyi niissä muutamassa pelissä Batesin kentässä, joka kyllä kieltämättä pääsikin melkoiseen lentoon parhaimmillaan. Lähtisin siitä liikkeelle, että Pesonen on maksimissaan potentiaalinen pelaaja mikäli saa runsaasti peliminuutteja sekä hyvät ketjukaverit (eikä sekään ole aina riittänyt). Jos kuitenkin nyt ainakin lähtökohtaisesti halutaan rakentaa menestyvä joukkue ensi kaudelle, niin voidaankin kysyä, että onko Pesonen riittävän hyvä pelaaja ykköskenttään? Jos/kun uutta Batesia ei ensi kaudeksi saada ja jos/kun ensi kauden pelaajabudjetista pitää tinkiä, niin pienempiin rooleihin löytynee halvempiakin pelaajia.
 

ville71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tuo pakiston tilanne pistää jo huolestuttamaan..ainakin se yksi rightin tasokas pakki ja korvaajat Hankille ja Turuselle olisi pakko tulla.
On vaan vahva fiilis että saamme vain kaksi uutta pakkia ja silloinhan kolmosessa vetää vakituisesti Haverinen tai Melart, tämä "Clarke" ykkösessä.
Uskoisin kyllä Tompan sen viime kaudellakin puuttuvan rightin pakin jostain kaivavan, mutta toinen kaksikosta Turunen & Hank korvataan omalla junnulla.
 

Stigu

Jäsen
Noista tämän kauden pelaajien pleijarisuorituksista: Mielestäni niitä ei kannata verrata muiden jengien pelaajien suorituksiin.Tosiasia on se, että yksilöt tulevat esille vasta sitten kun pelisysteemi on kunnossa. IFK:n peli ja pelisysteemi oli niin lamaantunutta pleijareissa, ettei kunnon vertailua mielestäni voi tehdä. Tietysti jokainen pelaaja olisi voinut omalla panoksellaan vaikuttaa tuohon lamaantumiseen, mutta mielestäni suurimmat syyt pelisysysteemin puuttumiseen ja täydelliseen lamaantumiseen olivat valmentaja ja muutaman vastuunkantajian ja tiennäyttäjän puuttuminen jengistä.

Asiaa voi myös tarkastella pienen mielikuvaharjoituksen avulla: Olisiko esim. Pesosella, Kuhdalla tai Pikkaraisella paikka vaikkapa Bluesin tai Kalpan tämän kauden jengisssä? Mielestäni olisi.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Kyllähän tuo pakiston tilanne pistää jo huolestuttamaan..ainakin se yksi rightin tasokas pakki ja korvaajat Hankille ja Turuselle olisi pakko tulla.
On vaan vahva fiilis että saamme vain kaksi uutta pakkia ja silloinhan kolmosessa vetää vakituisesti Haverinen tai Melart, tämä "Clarke" ykkösessä.
Uskoisin kyllä Tompan sen viime kaudellakin puuttuvan rightin pakin jostain kaivavan, mutta toinen kaksikosta Turunen & Hank korvataan omalla junnulla.

Pelkään pahaa, kun huhujakaan ei oikein ole, mutta luulen että joukkue on aikalailla tuollainen

Nieminen
Ahlqvist

Söderholm-Clarke
Heikkinen-X
Kankaanperä-Haverinen
Melart

Pikkarainen-Hirso-Haataja
Luttinen-Loppi-Wärn
Ramstedt-Granlund-Petrell
Liivik-Ahtola-Pöysti

Tuossa on 4 pelaajaa : Clarke, Haataja, Granlund ja joku pakki.

Jos näin käy, niin kaatuu taas jatkis julkistuspäivänä. Sen verran shittiä saa Nybari niskaansa. Ei siinä, ymmärrän toki että vastuuta halutaan antaa nuorille, mutta ei nuo nuoret oikein oo antanu sellasta signaalia, että heistä olisi vastuunkantajiksi.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja joukossahan on tuttuja nimiä: Mäkiaho, Kultanen, Häppölä, Seppänen (nhl-draftattu junnu ulkoistettiin meiltä aivan liian nopeasti ja tämän sanoin reaaliajassakin).

Samassa yhteydessä voidaan puhua Ville Varakkaasta, joka Kalpassa luutii kohtuullisia minuutteja ja meillä ei sitten millään mahtunut pelaamaan. Kultasesta mainitsn jo aiemmassa viestissä; katsokaapa tänään herran pelaamista Bluesin takalinjoilla ja miettikää samantasoisia otteita kuluvan kauden HIFK:iin. Olisiko ollut käyttöä?

Joku mainitsi tuossa Kuhdan, Pikkaraisen ja Pesosen olevan suhteellisen samanhintaisia. Joo, näin on jos laskee Pikkaraisen ja Pesosen kompensaatiot yhteen.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nieminen
Ahlqvist

Söderholm-Clarke
Heikkinen-X
Kankaanperä-Haverinen
Melart

Pikkarainen-Hirso-Haataja
Luttinen-Loppi-Wärn
Ramstedt-Granlund-Petrell
Liivik-Ahtola-Pöysti

Jos jengi on tällainen, tullee HIFK:n menestys viimekädessä olemaan kiinni herroista: Luttinen, Wärn, Loppi, Ramstedt, Liivik, Söderholm ja X. Tähän ehkä vielä pari pelaajaa voidaan varauksella lisätä, mutta en pysty uskomaan että I. Pikkarainen muuttuu ratkaisevaksi play-off pelaajaksi. Sama pätee Hirsoon, vaikka hänessä näen tähän rooliin jo enemmän potentiaalia. Luttinen on play-off pelaaja, ja Ramstedtkin selvisi hyvin sääläreistä tällä kaudella. Toivottavasti kaikki suht tuoreet nimet osoittautuvat hyviksi vastuunkantajiksi.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Jos tuo X Heikkisen vierellä olisi Jere, pakisto näyttäisi paljon paremmalta. Ja vielä paremmalta, jos Turunen olisi remmissä Kangen naapurina. Hyökkäyspäässä uusina mukana selkävaivainen Haataja sekä olkapääleikkaukseen joutuva junnu. Hyvin menee, mutta menköön.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Omat fiilikseni ovat erittäin positiiviset tämän hetkiseen tilanteeseen, siis niin positiiviset kuin ne tällaisessa tilanteessa voisivat olla. Olemme nyt pääsemässä eroon pahimmasta löysäilijästä, eli Hank Pikkaraisesta ja väitän, että pelkästään tällä siirrolla HIFK joukkue parantui todella paljon. Olen todella tyytväinen myös muihin ulkoistuksiin, varsinkin Pesosen ja Porthenin, eikä minua haittaa pätkääkään, että Turunenkin lähtee.

Kuhdan ja Talonmiehen kohdalla vaakani kallistuu edelleenkin toiveeseen, että pelaajat jatkavat, mutta ei todellakaan hinnalla millä hyvänsä. Jos toinen saataisiin pidettyä, niin sekin olisi ihan riittävä.

Kaikki nämä ulkoistukset kuitenkin tarkoittaa sitä, että pelaajat pitää korvata vähintään yhtä hyvillä sekä niiden lisäksi 08-09 joukkueen puutteet pitää saada tilkittyä. Jopa Hank pitää korvata, sillä hänelläkin oli rooli, jota ei siis täyttänyt laisinkaan vaan päin vastoin huononsi joukkuetta. Paikkaus voi tapahtua myös jo olemassa olevien pelaajien avulla osaltaan.

Mitä siis tarvitsemme, jos kaikki nämä pelaajat jättää HIFKin ja puutteet paikataan?

Kimmo Kuhta -> Juha-Pekka Haataja
Ilkka Pikkarainen -> Rem Murray ( tai vastaava)
Jussi Pesonen -> Max Wärn
Hannu Pikkarainen -> Dale Clark (tai vastaava)
Mikko Turunen -> Ivan Majesky (tai vastaava)
Ykkös puolustaja -> Ross Lupachuk (tai vastaava)
Juha Pitkämäki -> Iiro Tarkki, Alexander Salak (tai vastaava)
Jermu Porthen - Henri Heino (tai vastaava)

Onko kyseisiin pelaajiin varaa, ei varmaankaan, mutta vähintään tämänlaiset tarpeet meillä on ja jos ei rahat riitä, niin sitten scouttaamaan köyhänmiehen vaihtoehtoja. Onneksi HIFKin scouttaus osasto on todettu, niin laadukkaaksi, ettei varmasti kenenkään tarvitse olla huolissaan! Vai tarvitseeko sittenkin?

Ehkä mä skaffaan sen toisen tsetin..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös