Joukkueen rakennus kaudelle 2009-2010

  • 1 548 362
  • 4 530
Tila
Viestiketju on suljettu.

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Kibe Kuhta vaihtunee J-P Haatajaan, eli ensiksimainittu taitaa hakea viimeiset fyffet Elitserienistä jos kaikki loksahtaa kohdilleen. Haataja pelaa HIFK:ssa ensi kaudella.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Taitaa kuitenkin olla jo vuoden pahvi taskussa meille. Katsellaan kuinka käy.

Tuossa iässä ja tässä vaiheessa uraa en missään nimessä usko yhden vuoden jatkopaperiin. Jos tekee yhden vuoden sopimuksen, se on nimenomaan ulkomaille. Saatan olla toki väärässä, tietoni ei ole fakta. Haataja sen sijaan on.
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Suonette minun vielä jatkavan nimien sijottelua tänne ketjuihin, paljon eri versioitahan näistä tulee, kun huhujen mukana eletään.

Taloudelliset tosisasiat huomioon ottaen, jos Haataja tulee, Pikkarainen, Kuhta, Pesonen, Petrell nelikosta puolet ei jatka. Toivon tämän tarkoittavan sitä, että Petrell lähtee kokeilemaan siipiään atlantin toiselle puolelle ja Pesonen siirtynee JYPiin (pelkkää JYP fanien toiveajattelua, mutta hyvin he sen perustelevat, joten voihan sen vaikka uskoakin.)

Jolloin seuraavanlainen hyökkäys olisi yhä mielestäni realistinen ja toivottava:

Wärn - Hirso - Pikkarainen
Luttinen - Ramstedt - Haataja
Liivik - Loppi - Kuhta
Järvinen - Porthen - Ahtola

Arvailut / huhut jatkoajassa siis puhuvat Wärnin ja Kuhdan jatkosta. Yhtä positiivisia uutisia kuulisin myös mielelläni Pikkaraisesta ja Petrellistä. Hirson ratkaisua joudumme valitettavasta jännittämään aivan kauden alkuun asti ja se tarkoittaa sitä, että ykkössentteri täytyy olla myös Tompan tutkassa.
 
Viimeksi muokattu:

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Hyvä pointti. Hirso on ihan potentiaalinen lähtijä mielestäni. Näytöt ovat tämän kauden osalta erinomaiset. Ikää on sen verran, että jos sopimusta tarjotaan NHL:sta oli sitten yksisuuntainen tai ei, niin en yhtään epäilisi, että Hirso ei siihen tarttuisi.

Tuskin Hirso tarttuu kaksisuuntaiseen sopimukseen perhesyiden takia. Eikä hänelle missään nimessä tulla tarjoamaan yksisuuntaista sopimusta.
 

scholl

Jäsen
Muistaakseni Kibe sanoi jossain Arvaajan haastattelussa, ettei Ruotsi nappaisi. Sveitsi kuulemma sen sijaan kiinnostaisi uudelleen ja antoi ymmärtää, että Keski-Eurooppaan pääsisi takaisin. Tosin tämä finanssikriisi voi muuttaa näkemyksiä.

Wärnin siirtyminen HPK:hon olisi ollut vähän samanlainen juttu kuin jos Mauri Pekkarinen olisi deittaillut Salma Hayekia. Maximialianin on sanottu olevan Calle Branderin kiekkokoulun kasvatti ja IFK:ssa iät ja ajat. Sellainen pelaaja voi mennä Bluesiin tai jopa hyvin petranneeseen KalPaan, miksei myöskin Elitserieniin tai jopa TPS:ään tai Tapparaan, muttei missään tapauksessa HPK:hon. Ei todellakaan. Muussa tapauksessa aika moni pyytäisi Vatikaania asettamaan hänet pannaan.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ioota Rhoo:n kanssa ehdottomasti samoilla linjoilla. Ja JHag, ei meillä mitään sen isompia eroja ole, itse en vaan laittaisi kahta "keltanokkaa" samaan ketjuun. Ja lasken vieläkin koko kolmikon Wärn, Ramstedt ja Liivik keltanokiksi, siksi kaikki kolme eri ketjuihin.

Mutta ei siinä mitään. Ei se mua haittaa vaikka laitettaisiin yhteen koko kolmikko ja he siinä onnistuisivat. Ei se multa pois ole.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Ei luistele, on tehnyt jo ensi kauden sopimuksen.

Tämä ilahduttaa erittäin paljon! Kuten myös Haatajan signaus. Nyt vielä inkkari ja Hankin stuntti sekä tietysti "Jere", joka voisi olla ihan suoraan se Jere, niin se olisi mun puolesta siinä. Tilanne tietysti muuttuu, jos Pesosen lisäksi profiilihyökkääjistä joku muukin pakkaa kassinsa.
 

Fordél

Jäsen
Hacker tuli 2-sentteriksi ja siihen nähden hän on ollut odotettukin floppi. Mutta arvostan Hackerin työmoraalia kuitenkin ja pienemmällä palkalla hän kelpaisi neloseen. Hackerin suhteen kannattaa muistaa, että hän ei riittänyt edes Saipan ylempiin ketjuihin - joten mistä tuli superidea, jonka mukaan hän stunttaa Loppia ja paikkaa sentterivajetta?

Itse en tätä ajatusta osta. Tuskin sentään HIFK:ssa oltiin niin puusilmiä, että hankittiin Hacker suoranaiseksi kakkossentteriksi. Lopin ja Porthenin loukkaantumiset aiheuttivat kyllä tarvetta sentteriosastolle, mutta eiköhän Hackerin pitänyt olla enemmänkin laituri tai korkeintaan Porthenin korvaaja kun taas Bates hankittiin kiekolliseen rooliin ja Lopin tuuraajaksi. Onko Hacker edes pelannut HIFK:ssa montaa peliä keskellä?
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ketjun avauksesta on jo kulunut aikaa ja nyt täytyy päivittää omiakin kenttäsommitelmia.

Aloitetaan puolustuksesta. Vielä ketjun avaamisen aikoihin olen puhunut Turusesta turhakkeena, mutta nyt täytyy kyllä vetää sanat takaisin ja nöyrästi pyytää anteeksi omia kommentteja. Turunen on pelannut loistavan runkosarjan ja ihan ehdottomasti lähtisin tajoamaan sopimusta hänelle. Hannu Pikkaraisesta olen edelleen sitä mieltä, että sopparia ei pidä missään nimessä tarjota.

Hyökkääjistä tarjoaisin sopimusta kaikille paitsi Keräselle ja Pesoselle. Kuhdan palkkaa pitää myös tiputtaa huomattavasti ja palkan pitää olla kakkoskentän pelaajan tasoa.

Maalivahti tilanne on mielestäni jopa erinoimainen HIFKin tasoon nähden. En silti laittaisi vastaan huippumaalivahdin hommaamista Niemisen pariksi.

Tämän hetkiset ketjusommitelmat/toiveet:

Hyökkäys:

"Haataja"-Hirso-"I.Pikkarainen"
"Wärn"-Loppi-"Kuhta"
Luttinen-Ramstedt-Lennu
Pöysti-"Porthen"/"Ahtola"-"Liivik"/Nyholm

Puolustus:

Söderholm-"Right"
Heikkinen-"Karalahti"
Kankaanperä-"Turunen"
"Honkanen"/Melart/Haverinen/"Ahonen"/"Holmbeg"

Maalivahdit:

Jani Nieminen
"Wallinheimo tyyppinen ratkaisu"
Aleksis Ahlqvist

Tällä hetkellä näyttäisi siis siltä, että jos saamme hankittua jo tältä kaudelta puuttuneet 2 kpl rightin puolustajaa, niin taistelemme varmasti mestaruudesta. Myöskin maalivahti kysymyksen kanssa pitää olla kokoajan hereillä ja vaikka Nieminen on jo näyttänyt osaamistaa ja tulee vielä varmasti kehittymään, niin silti hommaisin toisen vähintään samaa tasoa olevan kokeneemman Janin pariksi. Hyökkäys näyttää erinomaiselta jos saamme Haatajan ja kaikki tarvittavat omat pelaajat sopimusten alaisiksi.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ck heittää ihan asiaa, tekaistaanpa oma päivitetty sommitelma samantien.

Ensiksi tosin kompataan tosta yläpuolisesta sama anteeksipyyntö M.Turuselle. Syyllistyin itse samaan ja olen helvetin positiivisesti yllättynyt. Ilman muuta jatkopahvia vaan. Tässä napapiirin liigassa peruspakit jotka hoitavat tonttinsa ilman tehopisteitä ovat kultaakin kalliimpia.

Sitten tuo veskatilanne. Pitkiksen soppari rasittaa helvetisti. Jos sitä ei saada purettua niin turha lähteä tuhlailee kenttäpelaajien 'rahastoa' veskoihin. Mennään sitten kylmästi Hattu-Allu kaksikolla ja housu voi ootella varjoissa. Luulen tosin, että myös hän on tajunnut tilanteen ja etsii kovasti jo uutta seuraa. Palstaveljet/sisaret jotka olette näistä tietoisia, päästäkää meidät pahasta ja kertokaa heti kun tiedätte jotain. Mutta ensisijaisesti hakisin jotain kilpailijakumppanusta Hatulle, en mitään selkeää staraa(ellei sitten ole I.Tarkki).

Käytän tällä kertaa kylmästi ranking-systeemiä. Eli mitä alempana löytyy listalta, sitä enemmän kyseistä kaveria voi ulostaa/treidata ens kaudeks.

PAKISTO:

1) Bono. Teki kahden vuoden pahvin joten tuskinpa tarvii pelätä lähtöä minnekään. Laman tullessa Bono kyllä haistoi hyvän diilin.

2) Söde. Sama kuin yllä. Heikkinen ja Söderholm ovat lähes identtisen tärkeitä jengille, heidän rankkausnro on ihan sama kummin päin. C-kirjain ensi kaudeksi?

3) Kanki. Puolustuksen isäntä. Vielä ensikauden kattava soppari on. Ensi syksynä sorvataan sitten uutta jos pelaa as before. Tärkeä linkki josta todella on ollut iloa.

4) Turunen. Yllä jo sepostettiin. Kelpo kamaa ens kaudella.

5) Ahonen/Melart/Haverinen. Hazardi-Haverinen teki jatkopahvin, samoin Melart. Heihin meidän on tyytyminen joten sitten vaan rohkeasti kehittämään jannuja. Haverisen olisin suonut menevän muualle kylläkin mutta ei voi mitään. Ahosen jatkoista ei tiedä mutta se mitä on nähty so far, laittaa uskoa hienovaraisesti tulevasta kehittymisestä. Toivottavasti ei tee Haverisia(e.g pientä kehitystä, sitten loukkaantuu ja sen jälkeen on totaali hazardi).

6) Miliisi-Honkanen. En oikein tiedä mitä tällä kaverilla tehdään kun Kojo ei selkeästikään käytä sitä ronskinpaa puolta/pelajaan vahvuuksia 100%. Jos Honkanen saisi edes Haverisen tasoiset kädet, pitäisin kaverin kiinni tulevana 'uusi-Turunen'- projektina. Mutta kun. Noh. Ehkä seitsemäs pakki?
Holmerg samaa kastia.

7) Hank the Wank. Ihan totaalisesti pois HIFK:sta. Tuli, fleguili, ei voita ikinä. Jopa Hankin oman uran kannalta suosittelen vahvasti siirtoa muualle. Ässät, Kalpa, Lukko. Jonnekin vaan. HIFK:ssa ei jatkoa kiitos. Olkoon vaikka kuinka 'on sillä taitoa/lahjakkuutta'. Sama se monta namupassia antaa. Omassa päässä tällä ei tee mitään. Eikä se hyökkääväpakki-ominaisuus ole tarpeeksi manifestoitunut viime kausina. Over and out.

HYÖKKÄÄJÄT:

1) Hirso. Sopparia on vielä ja uskon että uuttakin sorvataan. HIFK:n hyökkäyksen elämä ja sielu. Kädet ja pelikäsitys liigan parhaimmistoa. Pelikäsitys ehkä jopa paras.

2) Piku. Siksi kakkossijalla, koska soppari loppumassa. Tehkää nyt se uus jo. HIFK:n näköinen sikailija joka osaa pelata kovaa ja tehdä maaleja.

3) Loppi, Luttinen, Lennu. Lopin kausi on aika pannukakku loukkaantumisten takia. Potentiaali me tiedetään kuitenkin ja koska senttereitä ei kasva edes joka toisella oksalla niin pidetäänpä kiinni. Luttinen on liigan ylivoimaisesti paras maalinedustalla-pelaaja. Fyysisyys, kädetkin lötyy ja nöyrää vitun kovaa duunia ilman parrasvaloissa oloa. Lennu on 2000 luvun HIFK-ikoni. Jos kaveria ei kiinnosta lähteä AHL:n niin on varmasti HIFK:n mies. Kuitenkin toivoisi jotenkin enemmän niitä pisteitä.

4) Kibe. Old School äijä. Aikoinaan ikäluokkansa lahjakkain kaveri. Hakkarainen on rakentanut Kibelle uudet jalkalihakset, koska ennen höpöhöpöturnauksen loukkaantumista Kibe ravaili kaukalossa kuin villi varsa. Osaa edelleen vaarallisesti vetää täydestä vauhdista(taito jota ei ihan kaikki kuitenkaan omaa). Kokemusta, asennetta, periksiantamattomuutta ja sniper-taitoa on. Nyt kun Der Pentin älysopparit on lopussa päin, sorvataanpa Kibelle uusi realistinen jatko. Edelleen, vaikka monet ei sitä näe, on tällä miehellä mun mielestä HIFK:lle paljon annettavaa.

5) Wärn. Tämän kauden ehdottomasti paras junnutuleminen. Jatkoa kuulemma on jo. Loistavaa. Oma junnu, täysin meidän näköinen pelaaja. Liekö tulevaisuuden ikoni jopa? Enivei, näitä kavereita Der Pentti aikoinaan heitti pois koska 'ei ollut käyttöä juu sii'. Ei tehdä enää sitä. Ikinä.

5) Porthen/Liiviik/Ramstedt. Kaikki kolme periaatteessa samalla viivalla. Omaavat oman alueensa taidot niin, että ovat jo vakkarikokoonpanossa. Porthen lisäksi bonusta hyvänä aavee-pelaajana. Liiviikin rookiekausi ollut ihan ok. Brenkun myymisen jälkeen pisteet katosi kuin pieru saharaan(ääripää osasto lepo vaan). Ramu sai elämänsä tilaisuuden kun Loppi tipahti ja on käyttänyt sen mielestäni 60/100 menolla. Tulevan laman takia/rahojen vähyyden vuoksi en heittäisi Ramua menemään. Ainakaan ihan ekana.

6) Hacker. Tuli yrittämään mahdotonta koska isot herrat niin päättivät. Ei tod. onnistunut siinä. Omat vahvuudet tiedostaen tehnyt kuitenkin omaa duuniaan ja onnistunut pilkkalaulujen ja ivailujen jälkeen pelaamaan itsensä jotenkin fanien sydämeen. Jos palkkatoivomus kohtaa, pitäisin kiinni. Mahdollisuudet joskus kolmosen laidalle, muuten neloskentän spurttikarvaaja-kamaa. Keskelle ei enää ikinä HIFK:ssa. Onko pleijariyllättäjä? Asenteen puolesta jengin ehkä paras, voisi näyttää ensi kaudella(kun iskee taas se 'hei tää on vaan jämäsyksy, otetaan iisisti'- fleguiluvaihe) muille miten vedetään illasta toiseen 100% asenteella.

7) Ahtola, Pöysti, Nyholm. Ahtola ei ehkä vaan mahdu enää ensi kaudeksi. Jotenkin tästä kaverista on tällä kaudella pitänyt, oli ajoittain maagista katsottavaa Liiviik-Ahtola-Pöysti ketju, remember? No, aika näyttää. Itse ottaisin. Pöystillä on diili jo, intti pilas tän kauden. Bobby kävi väläyttelemässä liigassa kun telakalla oli eniten tungosta, silti aika raakile vielä. Kausi KiVassa voisi tehdä hyvää, hmm?

8) Pessi/Keränen. Edellinen on pahasti pettänyt kokonaiskuvassa ja jälkimmäinen ei ole koskaan breikannut millään tavalla. Pesonen voisi olla ihan hyvä lisä myös ensi kaudella, mutta jos vähänkin palkassa kitisee niin vaihtoon vaan. Omaa hyvän laukauksen mutta sitä liian harvoin käyttää. Lisäksi katoaa liiaksi harmaaseen massaan. Keräsen tuloa on odoteltu ja odoteltu. Ei ole HIFK matskua. Miten mä jotenkin näkisin tällä kaverilla hoopeekoo-tulevaisuuden?

Siinäpä se. Unohtuko ketään?
 
Viimeksi muokattu:

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuskin Hirso tarttuu kaksisuuntaiseen sopimukseen perhesyiden takia. Eikä hänelle missään nimessä tulla tarjoamaan yksisuuntaista sopimusta.

En minäkään usko siihen, että Hirsolle yksisuuntaista sopimusta tullaan tarjoamaan, mutta jos Hirsolla on vielä unelmana joskus pelata NHL:ssä myös kahdensuunnaan pahviin on tartuttava. Valitettavan harvalle SM-liigasta rapakon taakse lähtevälle sitä yhden suunnanpahvia enää tarjotaan.

Aika näytää kuinka käy. Minulle kävisi paremmin kuin hyvin, että Hirson ura jatkuisi HIFK:ssä.
 

proffa#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kai Suikkanen, Pool ja NHL
Tarkoittaako tuo Ck:n Wallinheimo klooni tuolla kakkoskassarina, Sinkun tyylistä kokenutta kettua, koska jos oikeasti hankkisitte Wallinheimon tasoisen maalivahdin niin olisihan se teilläkin ykkösmaalivahti. Meillä on kaksi hyvää mokea, eli en tarkoita sitä, että Sinkku on meillä kakkonen ja olisi teillä automaattisesti ykkönen. Ei mulla muuta, ihan hyvää pohdintaa silti.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Kuten on monesta suusta todettu, niin ehdottomasti Pikulle ja Lennulle elinkautinen, ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.

Lennu ei nöyristele kenenkään edessä, taistelee tilanteet loppuunasti, ei suorista selkää kesken ja töötti tulee melkein joka vaihdossa.
Piku, sellainen paketti, jollaista en olis uskonut olevan. Mies taistelee samaanaikaan sekä maalipörssin, että jäähypörssin ykkössijasta.

Jos näitä kahta ei ole ensikauden rosterissa, niin eipä tule mieleen nyt ketään, joilla näitä voisi edes korvata. Vaikka sinne suunnitellaan aina kaikenmaailman palkkasotureita, niin vittu, se pelityyli ja vittumainen asenne tulisi säilyttää ja pitää rosterissa niitä, jotka pystyvät ylläpitämään tätä.
Wärn on harvinaisuus; tekee hyvää työtä ja tekee sen tyylillä. Wärnistä toivon tulevaisuuden IFK:n runkopelaajaa, joka myös kantaa tätä asennetta eteenpäin ja näyttää muillekkin sitä; mun silmille ei saatana hypitä!

Ja joo, tiedän, että HIFK on monelle vain työpaikka, mutta ylläolevalla tekstillä hainkin niitä pelaajia, joilla on selkeästi ylpeyttä kantaa punanuttua ja taistella sen puolesta. Joillakin on vain selkäytimessä syntymästä lähtien ollut se, ettei Nordiksella fleguilla..., aamen.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen verran luotettavalta taholta tuli tietoa eilen hallilla, etä Haataja kuuluisi meidän ensikauden jengiin. Kyseiselle herralle on hommattu vuokra-asunto JÄÄHALLIN läheltä, kun se kerran kriteerinä oli. Kuulemma syynä ettei tarvitse kantaa kamoja toiselta puolelta stadia treeneihin.

En tiedä Raumasta, meillä ainakin huoltajat hoitaa nuo, ja kamat asuu hallilla...

Korjaan hiukan; mitä suurimmalla todennäköisyydellä Haataja majoittuu samoille nurkille, missä Shedden, Viiksi-Bob ja Pauliina pitivät majaansa HIFK:ta edustaessaan. Ei ole pitkä matka hallille.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Korjaan hiukan; mitä suurimmalla todennäköisyydellä Haataja majoittuu samoille nurkille, missä Shedden, Viiksi-Bob ja Pauliina pitivät majaansa HIFK:ta edustaessaan. Ei ole pitkä matka hallille.

Nimi on jo paperissa ja asunnosta sopimus tehtynä, että jätetään ne "suurimmat todennäköisyydet" sikseen. Varma on varmaa.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Haataja hankinta on/olisi hyvä alku. Tällainen kaveri HIFK:n hyökkäyksestä puuttuu juuri nyt ja sopii enemmän kuin hyvin ensi kauden rosteriin. Tutkaparista Saarenheimo-Haataja olisin valmis ottamaan Saarenheimon HIFK:hon vain siinä tilanteessa, että Hirso lähtisi kokeilemaan NHL:ään. Muuten ei taida löytyä Saarenheimolle paikkaa kolmesta ylimmästä hyökkäysketjusta.

I Pikkarainen olisi saatava pidettyä. Samoin toivoisin Kuhdan jatkavan, tosin pienemmällä palkalla. Lennun mahdollista NHL:ään lähtöä en liiemmin surisi, mikäli Pikkaraisen saadaan pidettyä. Meiltä löytyisi tällöin rosterista voimahyökkääjät järjestyksessä I Pikkarainen, Luttinen, Liivik ja neloseen sitten vaikka Nyholm.

Pesosen ja Keräsen olisin valmis ulkoistamaan jo miesten omien urakehitysten kannalta.

Liigakelpoisia sentteitä pitää olla vähintään se viisi kappaletta ja tällöin hyökäys voisi mennä esim. näin:

Haataja-Hirso/Saarenheimo-I Pikkarainen

Kuhta-Loppi-Luttinen

Wärn-Ramstedt-Liivik

Ahtola-Porthen-Nyholm

+loput ja Ahtola voi tarvittaessa pelata sentterinä.

Sitten pakisto. Kahdesta rightin puolen pakista (yksi kiekollinen, yksi fyysisempi) on ollut paljon puhetta pakiston täydentäjinä. Ratkaisisin tuon helpomman rastin siten, että hommaisin Kristian Kudrocin HIFK:n puolustukseen.

Kiekollisen pakin hommaaminen on sitten vaikeampi homma ja tähän voidaan varmaan hommata myös leftin puolen kaveri, jos sellainen sattuu tarjottimelle. Tähän hankintaan varmaan uppoaa sievoinen summa rahaa joten heittäisin ilmoille nimet: Murphy, Fahey, Clarke tai sitten kotimaisena ja halvempana vaihtoehtona kokeilisin H Tikkasta, Dan Iliakista tai Kalle Kaijomaata.

Tällöin pakisto olisi mallia:

Söderholm-X

Heikkinen-Kankaanperä

Turunen-X

Haverinen-Honkanen/Ahonen+muut

Maalivahtiosasto on suuri arvoitus tuon Pitkämäen diilin takia. Jos se saadaan purettua ja tämä säästynyt summa voidaan käyttää uuteen maalivahtiin ja siihen ehkä vähän vielä päälle, niin Niemiselle on syytä hommata tasokas kilpailija mallia Miika Wiikman. Samaan pakettiin pitää kuulua se tasokas maalivahtivalmentaja, jotta ne äijät siellä luukulla myös kehittyvät.

Mikäli massia ei liiemmin ole, niin turvautuisin vanhaan tuttuun, ja houkuttelisiin Tom Askeyn takaisin peliareenoille. Tuskin ne vanhat taidot ovat mihinkään kadonneet, kunhan mies saisi vaan itsensä takaisin pelikuntoon.

Ei tuo rakentelemani rosteri mitenkään superkalliilta vaikuta ja mielestäni varsin kilpailukykyinen jengi saataisiin ensi kaudelle kasaan. 4-5 uutta pelaajaa tarvitaan, joista 2 hyökkäykseen, 2 puolustukseen ja yksi maalinsuulle. Ja jos en täysin väärin ole näitä tämän ketjun viestejä täältä lukenut, niin kaksi paikkaa on jo täytetty. Kolme pitäisi sitten vielä täyttää ja onnistuneesti.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Hyvää pohdintaa Red Machinelta ja tosiaan aika samoilla linjoilla ollaan.

Tarkoittaako tuo Ck:n Wallinheimo klooni

Kyllä, juuri sellaista kokenutta kehäkettua ajattelin kun tuon kirjoitin, vieläpä niin, että pelaajasta olisi todellista hyötyä joukkueelle ja pystyisi auttamaan Niemistä jalostumaan huippumaalivahdiksi. Itse näkisin ainakin Sinuhen juuri tällaisena isähahmona. En vain osaa miettiä kuka maalivahti olisi se oikea tällainen isähahmo HIFKiin?
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä aika tiukille menee, jos Haataja kerran on tulossa ja entiset pysyvät. Pelaajabudjettia on aivan taatusti rukattu alaspäin tämänkautisesta, joten ihan yksi yhteen noita stuntteja ei voi ottaa.

Joku 15 prosentin pudotus tarkoittaa käytännössä sitä, että ainakin yksi merkittävä pelipaikka jää täyttämättä ns. "pelimiehellä" (lue sellaisella pelaajalla, joka yleisesti hyväksi tunnetaan). Nähtäväksi jää, miltä paikalta.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Mutta sekään ei vielä riitä...

...sillä olennaisempaa on se, että UTJ:nä on omiakin scouttaajan lahjoja omaava UTJ eikä "Toivotaan-Toivotaan" Tomppa. Joten bye bye Tomppa, Tomppa bye bye. Itke en kun päättyy tää.
 

lindstrx

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Minnesota Wild,Chicago Blackhawks,Liverpool
ensi kauden prioriteetit

Itse kauden kausikorttilaisena nähneenä priorisoisin ensi kauden joukkueen rakennuksen seuraavasti:

1. Pelitapa:

Nykyinen "munaton" pelitapa ei hyödytä ketään. Joko pelataan sata lasissa (kuten tämän kauden pelaajamateriaali edelluttäisi) tai sitten pelataan vastustajan mukaan, mutta Kojon peluuttama varma pelitapa ei sovellu ifk:lle, koska siellä on sen verran heikko pakkien suoritustaso että henkilökohtaisia virheitä tulee liikaa josta vastustaja rokottaa.

2. Tasaisuus esityksiin:

IFK:n esitykset vaihtelee ihan hirveesti jopa ottelun sisällä. Lähes poikkeuksetta johdetaan nordiksella ekan erän jälkeen, mutta jostain syystä toiseen erään loppuu ifk:n luistelu lähes totaalisesti. Kolmannessa taas pelataan ok, mutta silloin ollaan jo usein hävitty peli.

3. Maalivahtivalmennus:

IFK:ssa ei näköjään ikinä ymmärretä että huomattavasti halvemmaksi tulisi hankkia kunnon maalivahtivalmentaja joka osaa kehittää veskareita kuin hankkia kalliita hasardiveskareita kokeilemaan maalille.

4. YV-kuntoon

Tosipelit ratkaistaan usein yv:llä ja ifk:n yv.ssä on paljon toivomisen varaa. Takatolpalla ei ole melkein ikinä miestä vaan aina haetaan pakille vetopaikkaa ja sitä kautta maali. Toi kuvio on helppo pelata veke kun vastustajat tietää sen.

5. Rightin pelii tekevä pakki tarvitaan.

Pakistoon tarvitaan ehdottomasti rightin peliä tekevä pakki. Ei siis mikään taklaava kankea hidas pakki vaan älykäs yv:n pyörittäjä.

6. Hyökkäysmateriaali:

Tämä on mielestäni ifk:ssa kunnossa, mutta jalosella ei vain ole taitoa peluuttaa materiaalia siten että siitä saataisiin kaikki irti. Jalosen pelityyli on kuin "puutteessa oleva sonni joka ei pääse panolle" eli haluja taklata ja pelata kovaa löytyisi, mutta peruutellaan vain!

IFK voi toki vielä mennä vaikka kuinka pitkälle, mutta ei jalosen peluuttamalla kiekolla. IFK:n materiaali ei yksinkertaisesti tue Jalosen peluuttamaa kiekkoa. Koko kausi ollut aikaa muuttaa pelityyliä, mutta eipä se ole juuri miksikään muuttunut.
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Joukkueen rakennus kaudelle 2009-2010

1. Valmentaja vaihtuu

2. Puoli joukkuetta vaihtuu

Tänään on aika tärkeä ilta. Jos tänä keväänä mennään pitkälle niin se luo uskoa kaikille. Pelaajat haluavat olla mukana luomassa dynastiaa, eivätkä lähde minnekään AHL:ään haahuilemaan. Sen sijaan, jos joukkue putoaa tänään jatkosta niin kaikille tulee sellainen fiilis, että taasko tässä kävi näin ja joukkueessa jatkaminen ei olekaan niin houkuttelevaa. Kaiken lisäksi nyt on liigassa niin heikko taso, että kultaankin olisi mahdollisuuksia. Lopettakaa siis perseily kiitos. Muuten ei hyväkään utj auta ensi kautta ajatellen.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Satuinpa eilen hallilla istahtamaan samaan pöytään ennen matsia kiekkosiirtojen kanssa työskentelevän kaverinin kanssa. HIFK:n ensi kauden joukkueesta hän totesi ilman yksittäisiä nimiä, että tällä hetkellä näyttää siltä, että joukkueesta lähtisi noin 10 pelaajaa. Laitanpa omia veikkauksiani /arvauksiani lähtijöistä, saa kommentoida - fantasiahokia parhaimmillaan.

H.Pikkarainen (Ässät/Ilves)
I.Pikkarainen (Kärpät)
J.Keränen (HPK)
J.Ahtola (Saipa/Pelicans)
A.Ahlqvist (?)
J.Pesonen (Ilves/Ruotsi)
K.Kuhta (ulkomaat)
J.Porthen (Blues)
J.Pitkämäki (?)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös