Joukkueen rakennus kaudelle 2008-2009

  • 1 678 951
  • 5 074
Tila
Viestiketju on suljettu.

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
Steve Kariya huhujen mukaan menossa tämän vuorokauden puolella kerhoon. Eikö meillä muka ollut laittaa parempaa sopparia kehiin? Olisi sopinut meille kuin nyrkki silmään. Harmittaa jos tosiaan menee toiseen osoitteeseen.

Niinpä, ihmettelen tätä kyllä suuresti. Olisi varma, jo nähty pistemies, jolla paljon kokemusta SM-Liigasta. Mistä saadaan parempi maalintekijä? Kun niitä nyt tunkee tunnetusti ikkunoista ja ovista jatkuvalla syötöllä.
Ja luulisi tämän hetkisellä IFK:lla olevan hiukan enemmän laittaa tuon tason kaveriin rahaa kuin Kerholla.(Ei millään pahalla Hämeenlinnalaiset.)

Joten jos Steve Kariya on vapaa mies ja HIFK ei hänen kanssaan pysty SM-Liigassa taistelemaan sopimuksesta niin hohhoijaa! Kyllä nyt jossain mättää..
 

Scoutti

Jäsen
Joten jos Steve Kariya on vapaa mies ja HIFK ei hänen kanssaan pysty SM-Liigassa taistelemaan sopimuksesta niin hohhoijaa! Kyllä nyt jossain mättää..
Muistakaa myös taustatekijät, ei se ole vain HIFK:sta kiinni. Agenteilla on omat mieltymyksenä, vaimo/tyttöystävät sanovat sanansa ja yksittäinenkin kaveri toisessa joukkueessa saattaa ratkaista asian.
Ei tämä ole aina niin helppoa, kaikki maalaiset ei vaan tajua kuinka hyvä Nordeskiöldinkadun jengissä on olla ;)
 

DreamHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Snaipperin tarve olisi kyllä nyt aika suuri. Tom Walshin entisessä jengissä sellainen voisi olla Mike Iggulden. Eipä mitkään pahat tehot. :)
 
Suosikkijoukkue
HIFK, West Ham
Rightin puolelta ampuvaa puolustajaa kaivataan kipeästi rosteriin, se on selvä. Ongelmalliseksi tämän tekee se, että tarjontaa ei takuuvarmoista tekijöistä tunnu olevan ja jos sellainen löytyy on valitettavasti ainakin Kärpät mukana huutokaupassa. Oulussakaan ei nimittäin rightin puolen pakkia vielä ole.

Eräs hauska yksityiskohta on, että Tapparan ensi kauden rightin pakit ovat ketkäs muutkaan kuin C.Cook ja L.Korhonen eli Tapparakin ilmoittautunee viimeistään 10 pelatun runkosarjamatsin jälkeen mukaan huutokauppaan kädellisestä rightin pakista.

ps. snaipperi ois kiva
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Rightin puolelta ampuvaa puolustajaa kaivataan kipeästi rosteriin, se on selvä. Ongelmalliseksi tämän tekee se, että tarjontaa ei takuuvarmoista tekijöistä tunnu olevan ja jos sellainen löytyy on valitettavasti ainakin Kärpät mukana huutokaupassa. Oulussakaan ei nimittäin rightin puolen pakkia vielä ole.

ps. snaipperi ois kiva

Nämä ovat kyllä selkeitä puutteita IFK:n joukkueessa ja mielestäni on typerää jälleen kerran tuudittautua siihen, että katsotaan nyt alkukausi näillä ja sitten hankitaan kesken kauden pelaajia. Eikö Penan ajasta ole mitään opittu?

Tässä voisi olla mielenkiintoinen rightin puolen pakki, eli Jari Kurrin amerikan serkku: Sean Curry

Edit: Tässä voisi myöskin olla potentiaalia ja enemmänkin, mutta jotenkin minulla on muistikuva, että Garret meni jo johonkin.Garrett Stafford
 
Viimeksi muokattu:

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Nämä ovat kyllä selkeitä puutteita IFK:n joukkueessa ja mielestäni on typerää jälleen kerran tuudittautua siihen, että katsotaan nyt alkukausi näillä ja sitten hankitaan kesken kauden pelaajia. Eikö Penan ajasta ole mitään opittu?

Tässä voisi olla mielenkiintoinen rightin puolen pakki, eli Jari Kurrin amerikan serkku: Sean Curry

Sean Curry teki kuukausi sitten kahden vuoden sopimuksen Philadelphia Flyersin kanssa.
http://flyers.nhl.com/team/app?articleid=367451&page=NewsPage&service=page
 

Hextall

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sunderland, NHL
No Steve Kariya meni kerhoon, ei haittaa. Kunhan Nybari hankkii J.B:n ja R.L:n tai saman tasoiset kaverit 1-2 pakkipariin/ketjuun niin joukkue on siinä. Toinen voi vaikka tulla lokakuussa. Homma hallussa, eiks je?
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n tilanne ensi kautta silmällä pitäen on parempi kuin useampana aiempana vuotena, mutta siihen ei paljoa vaadittu. Nyt meillä on jo kykynsä todistanut valmentaja, jollaista meillä ei ole ollut sitten Hannu Aravirran. Maalivahtitilanne on parempi myös parempi kuin aiempina vuosina, mutta se ei silti riitä. Itselläni ei ainakaan ole mikään turvallinen olo Pöksyjen suhteen. Tilanteesta kummallisen tekee myös se, että pelaajamarkkinoilla oli paljon ''varmempia'' ja parempia maalivahteja kuin Pöksyt, kuten Hannu Toivonen, joka siis pelaa Ilveksessä. Minä lähtisin kauden alkuun paljon levollisemmin mielin mikäli olisimme ottaneet Toivosen häkkiin Pöksyjen sijasta, kyllähän meillä pitäisi enemmän imua olla kuin Ilveksellä?/.

Puolustus on parempi kuin viime kaudella, mutta silti se on ''hyvin'' vajaa. Meiltä puuttuu selvä(!) puolustuksen liideri. Heikkinen on yksi liigan parhaista puolustajista, mutta ei silti ole mikään Jere Karalahti, Cory Murphy tai Toni Söderholm. Noissa jätkissä on jotain sellaista mikä luo rauhallisuuden ja luoton tunnetta katsojiin, valmentajiin ja omiin pelaajiin. Nythän meillä on 3 suht varmaa puolustajaa + Walsh, josta on vaikea sanoa yhtään mitään. Kankaanperä on liigan eliittiä puolustavien puolustajien hommissa ja kompensoi hyvin HIFKin muuten kokematonta puolustusta. Hannu Pikkaraisella on rahkeet vaikka mihin, mutta pikku hiljaa näyttöjä pitäisi alkaa tulemaan. Junnuillemme on turha lastata liikaa taakkaa ja siksi meidän tulisi hankki ainakin yksi varma liideri alapäähän.

Hyökkäys on varsin hyvällä mallilla, mutta silti sieltä puuttuu suoritusvarmuutta. Senttereinä meillä on kaksi EHT-tason pelaajaa(Loppi ja Hirso), jotka ovat kaiken lisäksi omia kasvatteja. Näitä kahta täydentää liigajyräksi noussut Jermu Porthen ja vielä kokemattomat junnut. En pahisi pahitteeksi jos HIFK hankkisi vielä yhden ns. 3.-sentterin. Näitä markkinoilla on mm. Markku Hurme ja Marko Yli-Junnila.

Meidän laituritilanteemme on todella mielenkiintoinen. Ainoa puhdastataitokiekkoa edustava pelaaja on Kimmo Kuhta, jolla alkaa ikä jo painaa. Mielestäni tarvitsisimme yhden kunnon snaipperin. Muut joukkueet ovat nyt haalineet näitä ulkomaalaisia huippupelaajia, joista viimeisin on Steve Kariya. Hän olisi kelvannut minun HIFK:ni minä päivänä tahansa. Voimalaitureita meillä on yllin kyllin. Petrelliltä on lupa odottaa todellista läpi lyöntiä täksi kaudeksi, Pesonen terveenä ollessaan paukuttaa 40+-pistettä, Pikkarainen pystyy 40-pisteen kauteen ja Luttinen lentoon päästyään kykenee myös ainakin 30-pisteen kauteen.

Nyybari voisi laittaa hankintalistalle yhden oikealta ampuvan puolustajan sekä yhden maalipyssysnaipperin. Venttaillaan sitten...
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kariyan siirto Kerhoon ja muutenkin varsin vilkasta pelaajaliikennettä heinäkuun lopulla - väistämättä tulee mieleeni kyseenalaistaa IFK:n tämänhetkinen imu pelaajamarkkinoilla. Täytyy tässä vaiheessa todeta, että IFK:ssa on tapahtunut helvetin paljon hyviä asioita organisaation sisällä ja valmennuspuolella ja muutokset eivät ole olleet pieniä, vaan sellaisia, joita on toivottu 10 vuotta. Jo pelkästään näiden muutosten avulla IFK:n iskukyky tulee uskoakseni ja toivoakseni paranemaan, vaikka pelaajamateriaali ei lähtökohtaisesti niin nimivahva olisikaan. Kari Jalonen voi muutamassa vuodessa tehdä ihmeitä tiettyjen pelaajien suhteen/ toimivan pelisysteemin ansiosta huomaammekin, että meillä on reservissä kelpo pelaajia sellaisille pelipaikoille, jotka vielä näyttävät puutteellisilta. Lisäksi toivon, että L.Korhosen ja Hedbergin tasoisia aivan täysin kelvottomia pelaajia ei joukkueessa ole lainkaan.

Pelaajamarkkinoilla ei kuitenkaan ole aivan sellaista tuuletusta tapahtunut, kuin ainakin itse toivoin. Itse asiassa Matikainen teki nimekkäämpiä yksittäisiä hankintoja lähes joka kausi, kuin Nybondas on tehnyt tähän asti. Nybondas ei olekaan esim. tällä keskustelupalstalla saanut osakseen yhtä suurta hehkutusta yksittäisen pelaajan hankinnasta, kuin Pena sai esim. Pärssistä tai Murphyä signatessaan. Joukkuetta Matikainen tosin ei osannut rakentaa ja tämä näkyi siinä, että joukkueessa oli esim. maalivahtiosasto rempallaan lähes koko Matikaisen kauden ja lisäksi kolmikosta puolustus, hyökkäys ja sentterit ainakin yksi oli täysin ala-arvoinen.

Ainakin itse toivon, että nyt Nybondas rakentaa joukkueen. Nybondas on tehnyt hyviä hankintoja, mutta ei aivan kärkipäätä olevia. Maalivahtiosastolle saatiin Pitkämäki ja Ilves hankki Toivosen. Sniper osastolla me luotamme ainakin toistaiseksi Kimmo Kuhtaan, vaikka sellaiset nimet, kun Kariya, Koivisto vaihtoivat seuraa ja kyseiset herrat tulevat tekemään pahaa jälkeä ensi kaudella. Senttereiksi hankittiin Hirso ja Loppi, jotka kieltämättä ovat tällä hetkellä ainakin liigan kotimaisten keskushyökkääjien kärkipäätä, mutta onko kummastakaan heistä aivan liigan terävimmäksi kärjeksi? Hirso on kiistämättä mielialapelaaja ja kovassa nousussa oleva Loppi saattaa taantua päästäkseen/jouduttuaan Pelicansista parrasvaloihin. Näissä kavereissa kieltämättä on potentiaalia olla vaikka liigan paras sentterikaksikko ja heidän mukanaanhan IFK ensi kaudella joko menestyy tai ei menesty. IFK:n suurin kyykytys pelaajamarkkinoilla oikeastaan onkin Markus Kankaanperä. Walsh ei etukäteiskaavailuissa ollut sen tason hankinta, jota odotin, eikä edes rightin pakki. Fyysisellä osastolla IFK:sta löytyy ja jo pelkkä ajatus oikein peluutetusta IFK-hyökkäyksestä pistää suun hymyyn. Täytyy kuitenkin muistaa, että taitovajaalla ja ryminäpitoisella ryhmällä ei rynkosarjoja voiteta, koska pelityyli vaatii sata lasissa vetämistä joka ilta. Puolivaloilla pelaten ei tule pisteitä ja etenkin vieraissa on silloin vaikeata. Hanskausosastolla löytyy montakin keskivertoa kovempaa hanskaajaa, mutta se yksi kaveri, joka pistää Heleniukselle tai Nielikäiselle luun kurkkuun puuttuu vai kuinka moni uskoo, että Honkanen hoitaa homman?

Itse pääaiheesta, eli pelaajaliikenteestä: Yksi selkeimmin havaittava/suurin puute tällä hetkellä on maaleja tekevä nopea laitahyökkääjä. Meillä on tällä hetkellä puhtaasti sellaisia pelaajia tasan Kimmo (ei niin nopea) Kuhta, jonka uskon pelaavan paremman kauden, kuin mitä viime kausi oli. Toki siellä on monta muutakin kaveria, kuten Pesonen, Luttinen tai Petrell, joka voi räjäyttää pankin maalien muodossa, mutta pelaajatyyppinä haen nopeampaa Koivisto, Kariya, Salmelainen henkistä pelaajaa, joka omalla nopeudellaan ja taidollaan luo paikkoja. Puolustuksesta puuttuu right-kätisyyden omaava kiekollinen YV-pakki. Jos sitä ei saada hankittua niin tulemme näkemään Ilkka Pikkaraista paljon ylivoimalla. Kuka pystyy ottamaan kakkossentterin paikan IFK:ssa Hirson tai Lopin loukkaantumisen aikana? Porthen on parhaimmillaan lihaketjussa ja Keränen saa ottaa aika askeleen eteenpäin pystyäkseen pelaamaan kakkoskentässä ja pelaakin tod. näk. suurimman osan kaudesta laidassa.

Paljon kysymysmerkkejä, mutta positiivisin mielin.
 

VirG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Vaasan Sport, Arizona Coyotes
Steve Kariya huhujen mukaan menossa tämän vuorokauden puolella kerhoon. Eikö meillä muka ollut laittaa parempaa sopparia kehiin? Olisi sopinut meille kuin nyrkki silmään. Harmittaa jos tosiaan menee toiseen osoitteeseen.

Olisi aika kovat kaksi ensimmäistä ketjua:

Järvinen- Loppi- Kariya
Petrell- Hirso- Kuhta


Olisi sopinut kyllä IFK:hon myös. Tosiaan, snaipperia huutaa tälhetkel ja kovaa, mutta melko odottavaisin mielin ollaan täälläkin.

2 ensimmäistä ketjua näyttäs hyvältä, mutta Kariyan tilalle pitää laittaa nyt kysymysmerkkejä ...
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisi aika kovat kaksi ensimmäistä ketjua:

Järvinen- Loppi- Kariya
Petrell- Hirso- Kuhta
Kukas perkeleen Järvinen sinne on eksynyt, Turo vai kenties Pauli?

Ketjukokoonpanoista ehditään vääntää vielä moneen otteeseen ennen kauden alkua ja varsinkin kauden käynnistyttyä, mutta henkilökohtaisesti sijoittaisin ykkösketjuun Lopin keskelle peliä pyörittämään ja toiseen laitaan Lennun. Viimeksi mainitulta odotan sitä lopullista läpimurtoa, eli uskon Lennun laittavan sekä maali- että piste-ennätyksensä uusiksi ja siinä sivussa olevan IFK:n ahkerin taklaaja. Ykkösketjun toiseen laitaan tarvittaisiin sitten se stevekariyamainen maaliruisku.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hanskausosastolla löytyy montakin keskivertoa kovempaa hanskaajaa, mutta se yksi kaveri, joka pistää Heleniukselle tai Nielikäiselle luun kurkkuun puuttuu vai kuinka moni uskoo, että Honkanen hoitaa homman.

Tämä huoli on nyt esitetty aika monessa viestissä, joten pakko kysyä: mitä vaaraa IFK:lle on Heleniuksesta tai Nielikäisestä? Heleniushan toki vetää turpaan, jos joku haastaa, mutta lopun aikaa on pujottelukeppinä. Pidetään mieluummin se kentällä, kuin uhrataan omakin pelaaja pois. Ja Nielipuoli. Mitä vitun hyötyä kaverista IFK:lle koskaan oli? Niin turha kaveri, kuin olla ja voi. Olen itse asiassa todella onnellinen, että on nykyään naapurissa, koska (1) ei ole IFK:ssa ja (2) vituttaa nyt naapureitamme. Eli kertokaa: miksi Heleniuksesta tai Nielikäisestä pitäisi olla jotenkin huolissaan? Huolehditaan mieluummin Lahdesta ja Tenutesta, miksei Variksen Petestäkin.

Tai ehkä en vain tajua lätkää...
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Anteeksi, mutta saanko kysyä kuka tuo Järvinen on tässä yhdistelmässä?
Ei kai Turre?

Ei saisi kirjoitella liian väsyneenä. Tarkoitin Arttu Luttista, pelannut ennenkin ykkösketjussa haalarimiehen roolissa esim -06 kaudella. Petrelliä ei kannata siihen laittaa, Lennu kakkoseen Kiben kanssa.

Kuhta on Aravirran huippuvalmennuksessa ja muutenkin parhaina vuosinaan ollut EHT- tasoa ja onnistunut pleijareissakin. Mutta kyllä Kuhta on enemmän sellainen varma ja lojaali pelaaja joka tekee sen 20+ kaudessa. Uskon kyllä että Jalonen tuo boostia useampaankin pelaajaan ja onhan fysiikkavalmennuksesta vastuussa ihmemies Hakkarainen.

Silloin kun Kuhta tuli hänestä odotettiin Jumalaa, varoittelin että enemmänkin saadaan tasaisen hyvää suorittamista jne. Kuhta ei ole ollut mikään supertähti IFK:n ulkopuolella.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Sinne kerhoonhan se Kariya meni. Kiinnostaisi tietää onko ifk ollenkaan ollut yhteydessä häneen. Päästettiin iso kala ohi turhaan, sillä kyllä nyt me oltaisiin saatu kilpailukykyinen sopimus.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Kariyan siirto Kerhoon ja muutenkin varsin vilkasta pelaajaliikennettä heinäkuun lopulla - väistämättä tulee mieleeni kyseenalaistaa IFK:n tämänhetkinen imu pelaajamarkkinoilla. Täytyy tässä vaiheessa todeta, että IFK:ssa on tapahtunut helvetin paljon hyviä asioita organisaation sisällä ja valmennuspuolella ja muutokset eivät ole olleet pieniä, vaan sellaisia, joita on toivottu 10 vuotta. Jo pelkästään näiden muutosten avulla IFK:n iskukyky tulee uskoakseni ja toivoakseni paranemaan, vaikka pelaajamateriaali ei lähtökohtaisesti niin nimivahva olisikaan. Kari Jalonen voi muutamassa vuodessa tehdä ihmeitä tiettyjen pelaajien suhteen/ toimivan pelisysteemin ansiosta huomaammekin, että meillä on reservissä kelpo pelaajia sellaisille pelipaikoille, jotka vielä näyttävät puutteellisilta. Lisäksi toivon, että L.Korhosen ja Hedbergin tasoisia aivan täysin kelvottomia pelaajia ei joukkueessa ole lainkaan.

Vähän samansuuntaisia fiiliksiä täällä päin. Vaikka jengiä onkin rakennettu varsin maltillisesti ja pala palalta, niin silti vaikuttaa omituiselta, kun muihin jengeihin tunkee pelaajia vasemmalta ja oikealta. HIFK sen sijaan tuntuu jäävän nuolemaan näppejään.

KJ varmasti kehittää ja vie pelaajia eteenpäin ja varmasti tässä hankinnassa on ollut sekin taustalla, että omista junnuista saataisiin jalostettua entistä enemmän liigapelaajia. Tämä tulee pitkässä juoksussa huomattavasti halvemmaksi kuin Oy ostoliike Ab:n pyörittäminen. Silti noiden hankintojen lipuessa muille maille tulee väistämättä mieleen, että ovatko HIFK:n rahat loppu. Tähän on kuitenkaan vaikea uskoa.

Tämän hetken porukalla ei ole todellakaan asiaa neljän sakkiin ja kahdeksankin joukkoon tulee kova kapina. Kun vertaa esim. siihen kuinka hyvin Jypin joukkue on jo nyt kasassa, niin HIFK tuntuu olevan tästä vielä valovuoden päässä. Samoin esimerkiksi Ilves näyttää onnistuneen täyttämään kolme tärkeää paikkaa (ykkösveskari, ykköspakki ja ykkössena) varsin laadukkailla hankinnoilla.

Kyllä ainakin itse näkisin tilanteen siten, että kovalla riskillä mennään, jos näillä kavereilla lähdetään kauteen. Kauden aikana voi tehdä täsmähankintoja, mutta kyllähän sen rungon on oltava hyvin kasassa jo kauden alussa. Ja HIFK:n osalta näin ei vielä ole.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
KJ varmasti kehittää ja vie pelaajia eteenpäin ja varmasti tässä hankinnassa on ollut sekin taustalla, että omista junnuista saataisiin jalostettua entistä enemmän liigapelaajia.
- - -

Riskillä osaksi ja aluksi mennään, mutta siksi on myös hankittu valmentaja joka tietää miten mestarijoukkue rakennetaan. Ensi kaudella ei ehkä välttämättä olla finaalissa, mutta ainakin välierissä. Hyvillä tähtien asennoilla finaalikin on silti mahdollista.

Kuten jo aiemmin mainittuna, joukkueen runko on oiva ja hyvin rakennettu. Pitkämäki on minullekin arvoitus, pakistossa kaksi ekaa paria on ihan jees ja muut nuoremmat ovat osoittaneet kyllä taistelutahtoaan ja pelimoraaliaan. Vähän sama asia kuin hyökkääjistössä, pari hyvää ketjua on jo, kolmaskin about jees ja sitten KJ jalostanee nuoremmista apuja lisää. Innokkaita tulijoita riittää ja kilpailua pelipaikoista on oikeasti olemassa.

Hyvä asia on se, että ulkkaripaikat ovat vielä auki. Silloin voi tarvittaessa hoitaa ihan rahalla pelimiehiä paikalle. Ja kyllä siellä piirongin laatikossa sitä pätäkkää on, jos tarve vaatii.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
KJ varmasti kehittää ja vie pelaajia eteenpäin ja varmasti tässä hankinnassa on ollut sekin taustalla, että omista junnuista saataisiin jalostettua entistä enemmän liigapelaajia.

Tätä toivon itsekin. Esimerkiksi ennen viime kautta katsoin Keräsen harkkapelejä ja ajattelin hänen nousevan saman tien kolmoskenttään. Hienoja nousuja tuli kiekon kanssa ja luistelukin alkoi näyttää liigakelpoiselta. Toisin kuitenkin kävi. Kun joukkueella rupesi menemään huonommin, Keräsen taso romahti ja peliaika tippui hajaminuteille. Uskon nokan parantavan eniten juuri tätä osastoa. Kun saadaan viisikot toimimaan, on nuorillakin mahdollisuus keskittyä omaan hommaan ja tätä kautta kehittyä pelaajina. Jos ja kun homma lähtee kauden alusta hyvin rullaamaan, uskon Keräsen saalistavan kauden aikana 20tehopistettä.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
No ei se Jyppikään nyt niin mahdottoman hyvä ole.

-Meillä on parempi avain sentterikaksikko
- parempi valmentaja
- maalivahdit suunnilleen samalla viivalla, SW hieman edellä mutta kestääkö kroppa
- Pakisto JYP:llä leveämpi mutta meidän kärkipakit on Jyppiä edellä. Kyllä kokenut Kanki on parempi kuin Malmivaara ja Heikkistä en vaihtaisi kehenkään
- Jypin hyökkäys on vip kenttä ja useampi potentiaalinen laituri.
 

scholl

Jäsen
Kun on uusi johto niin rakennetaan joukkuetta, eikä se ole heti valmis. Sopivia paloja lisätään palapeliin, kun niitä tulee. Ei kukaan voi olla tempoilemassa jokaisen ns. vapaan pelaajan perässä, vaan jokaiselle tulee sitten ne omat vahvistukset.

Ei tässä pitäisi olla huolissaan. Kun saadaan pari hyvää ulkkaria niin paperilla kulta ratkaistaan IFK:n ja Jokereiden kesken. Toki sen joukkueen hitsautuminen yhteen ei ehkä tapahdu niin hyvin ensimmäisellä kaudella, vaikka duunia tehtäisiinkin hyvin eli minimitavoite voi olla se neljän joukkoon pääseminen. Siltikin se, että muutkin täyttävät ulkkaripaikkansa, on ihan normaalia.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
No ei se Jyppikään nyt niin mahdottoman hyvä ole.

-Meillä on parempi avain sentterikaksikko
- parempi valmentaja
- maalivahdit suunnilleen samalla viivalla, SW hieman edellä mutta kestääkö kroppa
- Pakisto JYP:llä leveämpi mutta meidän kärkipakit on Jyppiä edellä. Kyllä kokenut Kanki on parempi kuin Malmivaara ja Heikkistä en vaihtaisi kehenkään
- Jypin hyökkäys on vip kenttä ja useampi potentiaalinen laituri.

Ihan ilman värilasejako vertailit?:)
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siinä mielessä tilanne on mitä ihanteellisin, että joukkueessa on paljon junnupakkeja, joilla on ihan realistiset mahdollisuudet lyödä itsensä läpi. Tähän kun lisätään valmennus, jolla on kykyä ja halua heitä kehittää, tulevaisuus näyttää hyvältä. Jos tuosta joukosta 1-2 pakkia lyö itsensä kansallisella tasolla läpi tällä kaudella, ensi vuonna on jo helpompi hengittää ja fanienkaan ei tarvitse istua tulisilla hiilillä peläten pahinta. Ensi kaudeksikin jää varmasti jätkiä, jotka nousevat "vasta" tuolloin odotetulle tasolleen. Näin meillä on omia heppuja jengissä, eikä tarvitse käydä suurella rahalla kilpailua ihan vain saadaksemme tarpeeksi leveyttä esim. juuri pakistoon.

Ainahan on mahdollista, että kukaan junnuista ei nouse seuraavalle tasolle tai kaikki ovat pahasti klesana. Tämä riski on vain pakko ottaa, muuten emme pääse koskaan nauttimaan oman juniorityömme hedelmistä kunnolla. Mieluummin annetaan itse kunnollinen näyttöpaikka täällä, kuin että päästetään joku muu omille apajille. Ihan varmasti joku toinen jengi ottaa meidän "jämäpakkimme" avosylin vastaan ja IFK:n karmalla nämä juipit breikkaavat urakalla.

Ulkopuoliset tahot suorastaan odottavat IFK:n epäonnistumista ja jälleen uutta floppia. Paine menestykseen on todella kova, mutta johdon on pakko keskittyä vain omaan hommaansa ja käytettävä kaikki energia siihen. Mikä helvetin tarve meillä on miellyttää ulkopuolisia tai kuittailla mahdollisella menestyksellä? Toivon ja uskonkin, että IFK:ssa ollaan niin kiinnostuneita tekemään vain ja ainoastaan omaa juttua, ettei muiden puheilla tai odotuksilla ole suurtakaan roolia. Käsittääkseni tässä ollaan nyt nostamassa seuraa menestykseen pitkälle ajalle, eikä suunnittelemassa mitään pikavoittoa seuraavalle kahdelle tai kolmelle kaudelle. Voi olla, että alussa menestytään joidenkin odotuksiin nähden hitaasti, mutta mulla ainakin on täysi luotto siihen, että IFK nousee ansaitsemalleen paikalle pidemmäksi aikaa kuin vain muutamaksi kaudeksi. Se perkeleen Pentti-setä jätti sellaisia pommeja, että ei niitä kaikkia olla vielä ensi kauden jälkeenkään saatu purettua.

Puutteita rosterissa on edelleenkin, sitä en kiistä. Mutta alkukausi on juuri oikeaa aikaa katsella, mihin nykyisistä jätkistä oikein onkaan. Uskon, että valmennuksella on tietyt aikarajat, jolloin aletaan toimia,jos hommat kusee, jotta kärki ei karkaa liian kauas. Uskon myös, että tietyt kontaktit on jo nyt olemassa suuntaan tai toiseen. Rahaa on myös aivan varmasti jäljellä ja varmasti saatavissa myös tietyin ehdoin lisääkin. Kiinnostus uusiin vahvistuksiin on esim. median osalta paljon suurempaa kauden ollessa jo käynnissä kuin näin olympialaisten alla tai harkkamatsien lomassa. Ja tämän tietää myös J.Valtanen ja hallitus. Siellä on nyt ammattilaiset puikoissa totuttujen amatöörien sijaan.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siellä on nyt ammattilaiset puikoissa totuttujen amatöörien sijaan.

Toistaiseksi tämä on vain puhetta. Jos Pena olisi elokuun alkuun mennessä hommannut meille 3 uutta pelaajaa (junnuja ei lasketa) niin se olisi jo moneen kertaan kivitetty. Nybarin tehdessä saman, se on viileää harkintaa ja ammattitaitoista joukkueen rakentamista. Meillä on parempi valmentaja kuin viime kaudella, mutta selkeästi heikompi pelaajamateriaali.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Tätä toivon itsekin. Esimerkiksi ennen viime kautta katsoin Keräsen harkkapelejä ja ajattelin hänen nousevan saman tien kolmoskenttään. Hienoja nousuja tuli kiekon kanssa ja luistelukin alkoi näyttää liigakelpoiselta. Toisin kuitenkin kävi. Kun joukkueella rupesi menemään huonommin, Keräsen taso romahti ja peliaika tippui hajaminuteille. Uskon nokan parantavan eniten juuri tätä osastoa. Kun saadaan viisikot toimimaan, on nuorillakin mahdollisuus keskittyä omaan hommaan ja tätä kautta kehittyä pelaajina. Jos ja kun homma lähtee kauden alusta hyvin rullaamaan, uskon Keräsen saalistavan kauden aikana 20tehopistettä.

Keräsen kohdalla pitää kiittää Baxteria siitä, että Bax nosti Jannen rinkiin ja antoi pojalle mahdollisuuden näyttää taitonsa. Sen sijaan Baxterille pitää antaa sapiskaa siitä, että hän itsepintaisesti peluutti Kerästä keskellä, vaikka sokea Reettakin näkee, että mies on enemmän laiturityyppiä.

Keräseltä odotan selkeää tasonnostoa ja miestä pitää peluuttaa kolmessa ensimmäisessä hyökkäysketjussa tai hän on joukkueelleen täysin hyödytön. Alkava kausi näyttänee myös uran suuntaa varsin paljon. Mutta uskon Keräsen lunastavan potentiaalinsa ensi kaudella.

Itseäni huolestuttaa tässä vaiheessa hyökkäyksen akuutti taitovaje ja koko joukkuetta koskeva kokemuksen puute. Joukkueen omavaraisuusaste ja omien kasvattien määrä on hieno asia, mutta pelkillä nuorilla ei pitkälle mennä.

Jos joukkueessa olisi jo tämän hetken pelaajien lisäksi esim. nimet Mäkiaho, M. Hurme/Yli-Junnila ja V-P Laitinen, niin mielestäni meillä olisi loistava sekoitus nuoruutta ja kokemusta+tarpeellinen määrä leveyttä. Tämän päälle jäisi auki kaksi ulkomaalaispaikkaa, jotka voitaisiin täyttää kunhan sopivat pelaajat löytyvät (esim. se ykkösen sniper ja rightin pakki). Lisäksi kauden aikaan voisi katsastaa mahdolliset suomalaiset paluumuuttajat, jos sopivia vahvistuksia sattuu apajille.

Jos nyt lähdetään kauteen tällä nipulla, niin ollaan todella niukalla nipulla liikenteessä ja aika paljon paikattavaa (4-5 pelaajaa) jää syksyyn/alkutalveen. Löydetäänkö kaikille paikoille sopivat pelaajat, riittääkö laadukkaita kotimaisia paluumuuttajia ja miten loukkaatumiset kohtelevat HIFK:ta ensi kaudella, siinä elintärkeitä kysymyksiä.

Parin kotimaisen palkkaaminen tässä vaiheessa toisi kaivattavaa leveyttä rosteriin ja ennen kaikkea aikaa etsiä rauhassa ne viimeiset puuttuvat palikat joukkueeseen. 2-3 pelaajan etsiminen kesken kautta on huomattavasti helpompaa kuin 4-5 pelaajan etsiminen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös