Joukkueen kasaaminen kaudelle 2009–2010

  • 205 937
  • 705

Fordél

Jäsen
On todella vaikea kysymys kuinka paljon missään joukkueessa pitäisi olla omia tai lähiseudun kasvatteja. Esimerkit maailmalta näyttävät, että menestyvissä seuroissa ei omia kasvatteja yhtä kahta enempää pelaa. Tämä pätee niin jääkiekkoon (vaikkapa Detroit Red Wings) tai jalkapalloon (ManU, Liverpool, Barcelona).

Niin kaiketi sellaista ei ole olemassakaan kuin Red Wingsin kasvatti, ja ehkä RoKin kannattaa hakea toimintamalleja vähän lähempää. Esim. Blues ja KalPa ovat osoittaneet, että joukkueessa voi olla paljonkin omia ja lähiseudun kasvatteja eikä menestys vaarannu. Mielestäni RoKin ongelmat ovat kärkiosaamisessa, joka ei ole tarpeeksi laadukasta eikä leveää. Teillä pitäisi olla edes yksi kova hyökkäysvitja, pari Mestikseen hyvää ratkaisupakkia ja Mestiksessä hyvät näytöt antanut ykkösveska.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
RoKin sivuille ilmestynyt sinisydämen kirjoituksesta voisi päätellä, että joukkueella on vaikeuksia löytää riittävän hyvää vahvistusta. Ilmeisesti rahaa ei ole sittenkään ihan tarpeeksi houkuttelemaan etelän veteliä poronhoitoalueelle. Sinisydämen kanssa on helppo olla samaa mieltä siitä, että vahvistuksen tulee olla vähintään SM-liiga kokemusta omaava pelaaja. Vaikealta näyttää tällä hetkellä..

Jossain tämä sininensydän oli oikeassakin ja vahvistuksen tasoa mietettäessä riman pitää olla nimenomaan tuolla korkeudella eikä yhtään alempana. Toiseksi kyseessä pitäisi olla hieman kokeneempi pelaaja. Sinisydämen muusta tekstistä voin sanoa, että siinä monikaan asia ei pidä paikkaansa. Ei tämä farmijärjestely mikään uusi juttu ole. Sitä on ollut jo todella pitkään tässä sarjassa, joten sen taakse on turha mennä. En itse ole sitä mieltä, että RoKin pitäisi ruveta minkään liigaseuran orjaksi, mutta Ouluun on kahden ja puolen tunnin matka, ja OLISIKO kenties kannattanut heti nousun varmistuttua käydä tämän mahdollisuuden kimppuun. Kärppien "Puolen Suomen - joukkue" imagolle RoKi sopisi kuin nenä päähän, ja yhteistyökuvioita voisi olla monenlaisia. Pointti on se, että silloin maaliskuussa olisi pitänyt toimia ja kartoittaa mahdollisuudet RoKin kannalta hyödylliseen yhteistyöhön. Mikäli sopivaa kuviota ei näiden keskustelujen perusteella olisi löytynyt, niin sitten oltaisiin otettu tietoinen riski sen suhteen, että mennään sinisydämen mainitsemana "kummajaisena" ja omin eväin.

On todella vaikea kysymys kuinka paljon missään joukkueessa pitäisi olla omia tai lähiseudun kasvatteja. Esimerkit maailmalta näyttävät, että menestyvissä seuroissa ei omia kasvatteja yhtä kahta enempää pelaa. Tämä pätee niin jääkiekkoon (vaikkapa Detroit Red Wings) tai jalkapalloon (ManU, Liverpool, Barcelona). Kuitenkaan itsestänikään esim RoPSn viimekauden malli, joka siis itseasiassa apinoi maailman huippuseuroja, ei tuntunut hyvältä. Viisasten kiveä asiassa ei kai olekaan. Varmasti kannattajista tuntuu parhaalta, jos oman seudun kavereilla voitetaan. Kuitenkin voiton hetkellä ei ole niin väliä mistä pelaajat tulevat, kunhan vaan voittavat..

Joukkueen rungon pitää olla joko omakasvattipohjainen tai lappilainen ja vahvistuksia on ensisijaisesti etsittävä Pohjois-Suomesta. Piste. Tässä ovat ne kulmakivet, joita ei voi muuttaa. Mieluummin sitten pudotaan takaisin s-sarjaan, mutta uskottavuuden ja jatkuvuuden säilyminen ovat tärkeämpiä asioita. RoKi on rovaniemeläinen joukkue eikä siitä voi puhua edes samana päivänä kuin Kiistalan nykyisin johtamasta paikallisesta Afrikan palloseurasta. Oikeaa RoPSia ja sen seuran perinteitä minäkin kunnioitan enemmän kuin minkään seuran saavutuksia tässä kaupungissa, mutta valitettavasti se Rovaniemen Palloseura tuhottiin vuosia sitten Kiistalan toimesta.

Mainitsemani runko oli hienosti paikallaan viime kauden nousijajoukkueen jäljiltä. Inkeröinen, Joona, Sainio, Rautakoski, Pohjalainen, Himanka, Mattila, Haipus, Tuunala, Järvitalo, Herranen, Vimpari ym. Tämän ytimen ympärille olisi pitänyt osata jo heti keväästä lähtien koota oikeanlainen joukkue tekemällä OIKEAT hankinnat. Nyt voi huudella miten vaikeeta pelaajien hankinta on, mutta silloin se oltaisiin voitu haasteista huolimatta tehdä ajoissa ja sitomalla muutamaan kovaan vahvistukseen enemmän rahaa. Kuten olen viime keväästä/kesästä täällä kirjoittanut niin tämän joukkueen kokoamisen suurin virhe oli se, että rajallisia resursseja ei ole hyödynnetty oikealla tavalla. Rungon jatkeeksi tuohon joukkueeseen olisi ensimmäisenä tarvittu kokenut ja ennen kaikkea VARMA maalivahti tälle tasolle, toiseksi puolustukseen olisi pitänyt tuoda johtava liigakokemuksen omaava tai ulkomailla näyttönsä antanut puolustaja ja kolmantena mukaan olisi pitänyt löytää samoilla kriteereillä varustettu sentteri. Hintaa tällä kolmikolla olisi ollut noin 70-100k riippuen miten hyvät yhteydet olisi löytynyt. Kun katsoo RoKin korotettua pelaajabudjettia niin tämä olisi ollut tehtävissä eikä se olisi merkinnyt edes runkopelaajien menettämistä, jos asiat oltaisiin hoidettu oikein. Rinki olisi saattanut olla pienempi, mutta tällä kuviolla ei oltaisi varmasti pärjätty yhtään heikommin, varsinkaan jos heti kärkeen oltaisiin Kärppien kanssa oltu hereillä ja saatu sieltä vahvistus tai kaksi kuukauden pätkissä.

Farmiseuraksi ryhtymisestä saataisiin varmuudella etuja. Voi vaikka katsoa miten SapKo ja HeKi ovat nostaneet tasoaan vahvistusten myötä. Helpoin tie olisi siis ruveta farmiseuraksi. Onko kuitenkin parempi pudota omilla kasvateilla? Vaikea kysymys. Toisaalta jos raha ei riitä vahvistuksiin, niin eipä tarvi tätäkään pohtia. Mennään vain niin pitkälle kuin rahkeet riittävät.

Aina on parempi mennä omilla kasvateilla ja niillä jotka ovat nostaneet seuran tälle tasolle. Siitä nostan RoKille hattua, että näillä viime kauden jätkillä ollaan lähdetty tähän sarjaan ja maltti on pysynyt mukana, mutta koko paketti olisi ollut paljon valmiimpi tähän sarjaan, jos muutama täsmähankinta oltaisiin tehty heti kättelyssä. Tämän jälkeen oltaisiin voitu miettiä riittääkö rahat kaikkiin muualta tuleviin vahvistuksiin eli Silvanderiin, Kiviojaan, Kolhoseen, Pakisjärveen, Löfmaniin, Syrjään, Kauppilaan, Karhuseen, Anttilaan, Peltosuo ym, joista osa ovat pelanneet ajoittain ihan kelpopelejä ja totaalisesti flopannutta Pakisjärveä sekä pieneen rooliin jäänyttä Anttilaa lukuunottamatta parantaneet otteitaan, mutta kuten on huomattu niin liian monen otteita leimaa epätasaisuus.

Summa summarum jälkiviisana on helppo huudella, mutta tämänhetkiset vaikeudet ovat pitkälti sen syytä, että joukkue on sen mainitun rungon jälkeen koottu väärin ja nyt siitä maksetaan kovaa hintaa. Tämä on myös pitänyt olla seurajohdon tiedossa alusta alkaen, joten nyt on turha piiloutua tiedossa olleiden asioiden taakse. Kevät ja kesä oli aikaa käydä kaikki kiven- ja kannonaluset läpi vahvistusten suhteen ja etsiä markkinoilta kriteerit täyttävät 3 ensisijaista vahvistusta. Silloin otettiin eri linja tai muuten vain nukuttiin ja tässä on tulos.

Vahvistusten hankkiminen on tällä hetkellä todella paljon hankalampaa ja kuten olen aiemmin maininnut niin mieluummin mennään tällä nykyisellä ryhmällä ja kaadutaan sitten vaikka saappaat jalassa kuin otetaan näitä hakuammuntojen perusteella tulevia äijiä tänne pyörimään.
 

pavol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, RoKi, SoPa
Pakko tässä lähinnä viestiketjua ja peliotteita seuranneena komppailla vähän, että ei Rovaniemellä taida olla mitään annettavaa ns. oikeille vahvistuksille. Vaikka täällä suu vaahdossa haukutaan seurajohtoa yhden jos toisenkin osalta alan kääntää kelkkaani siihen uskomukseen että kyllä pukupellet ovat osansa tehneet, kukaan ei vain halua tulla putoamaan suomisarjaan.

Yksikään tämänkauden hankinnoista ei mielestäni kanna vahvistuksen statusta. On kyllä ihan pelimiehiä, mutta ei sellaisia profiilijätkiä jotka hinaavat juuri nousseen joukkueen yli sen karsintarajan. Näillä pelaajilla olisi automaattisesti oltava vähintään ansiokas mestistausta, mielummin liigapelejä enemmän kuin viisi.

En ole huolestunut enää RoKin sarjassasäilymisestä. Realistisesti pidän täysin absurdina ajatuksena että organisaatio tästä enää nousee. Ero kilpailijoihin kasvaa ja puheet tiukoista tappioista voi heittää romukoppaan. Yhden maalin tappiosta voi lukea sen, ettei joukkueella riitä taito tai kestävyys haastaa koko 60-minuuttista. Joka on erimieltä sen sallin, tulokset puhuvat puolestaan.

Ainoanana keinona näen liigakokemusta omaavan, hyvän pelaajan hankkimisen melkeinpä periaatteella maksoi mitä maksoi. Kenties alueelta voisi vielä rahaa irrota jos todellinen profiilijätkä saataisiin kiikariin. Tyyliin Jarkko Immonen ja JYP, jolloin koko Keski-Suomi taikoi rahaa tyhjästä äijälle.

Tehkää jotaki.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Farmiseuraksi ryhtymisestä

Älkää lähtekö tuohon hapatukseen.

Kyllä RoKillakin on eväät menestykseen tällä tasolla ilman mitään farmikikkailuja, mutta se vaatii pitkäjänteistä työtä. Harvemmin ensimmäisellä Mestis-kaudella nousijajoukkue voittaa matseja illasta toiseen.

Viime kauden Jokipojat on näistä lähimenneisyydessä menestystä keränneistä nivaskoista allekirjoittaneelle tutuin ja läheisin. Jos otetaan esimerkiksi sen koostumus, niin joukkueen rungonhan muodostivat 13 pohjoiskarjalaislähtöistä pelaajaa, eli ns. oman maakunnan pojat. Mukaan hankittiin yksi selkeä profiilivahvistus (Sellars), Mestis-tasolla jo aiemmin kohtuullisen hyviä otteita osoittanut maalivahti, muutama juniori KalPan voitokkaasta A-SM -joukkueesta, sekä muutama onnistunut (muttei missään nimessä kallis tai erityisen nimekäs) hankinta (Koskiranta, Näätänen). Lisäksi joukkueessa oli muutama kaveri, jotka olivat tulleet muualta jo aiemmin mutta pelanneet Joensuussa useamman kauden verran (Mustonen, Akkanen). Tällä joukkueella mentiin, ja hintalappu ei todellakaan ollut kallis. Joensuu on toki paikkakuntana hieman Rovaniemeä lähempänä ruuhka-Suomea, muttei paikkakunnan puolesta todellakaan kilpailla minkään TuTon, KiVan tai LeKin kanssa. Ehkä paikkakunta on myös kiekkoperinteiltään Rolloa edellä, muttei minusta nämä erot loppuviimein mitään maatakaatavia ole.

Viime kauden menestyksen seurauksena tälle kaudelle joukkueeseen on ollut tarjokkaita aivan eri lailla, kuin aiemmin. Sitä en tiedä, onko näistä tarjolla olleista pelaajista osattu valita lainkaan parhaat tai oikeat, eikä se kyllä tähän ketjun aiheeseen liitykään.

Summarum; RoKilla on varmasti mahdollisuus nousta menestyksekkääksi Mestis-joukkueeksi, mutta se ei tule silmänräpäyksessä vaan pitkäjänteisen työn kautta. Takana on laaja Lapinmaa, yleisökeskiarvo on erinomainen ja puitteet ilmeisen hyvät. Malttia malttia, tyvestä puuhun noustaan.
 

Fordél

Jäsen
Pakko tässä lähinnä viestiketjua ja peliotteita seuranneena komppailla vähän, että ei Rovaniemellä taida olla mitään annettavaa ns. oikeille vahvistuksille.

Rovaniemellä on kuitenkin yliopisto ja muutenkin ilmeisesti ihan hyvät opiskelumahdollisuudet, joten kyllä sieltä annettavaa löytyy. Tarjonnan ja kysynnän täytyy vain kohdata. Tästä hyvä esimerkki oli Oiva Lohtander, joka viihtyi Savonlinnassa varmasti pitkälti noiden opiskeluiden takia. En näe mitään syytä miksei pohjoisen pelaajat, jotka ajattelevat tehdä elämällään myös muutakin kuin kiekkoilla, voisivat tulla pelaamaan RoKiin.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Ierikka kirjoittaa ihan asiaa, jos ja kun halutaan menestystä ihan omin päin - siis ilman farmisopimuksia.

Mutta - kuten jo aiemminkin olen maininnut, ei RoKi:n alkukauden otteet pitäisi mitenkään yllättää ketään, ei edes nk. hardcore-faneja, joiden "sinisilmäisyys" ei aina riitä ihan realismin inhottavaan maailmaan asti. Tosin - sitten taas välillä huudetaan lujaa vahvistuksia, joilla on VÄHINTÄÄN liigakokemusta - no, mikäpä se siinä (ja juoksi nauraen pois)... (feat. Lapinlahden Linnut)

Realismia on se, että porukka opettelee Mestis-tason pelaamista kantapään kautta ja siihen tueksi olisi tullut hankkia muutamia tasokas, vähintään muutaman kauden tuoretta MESTIS-kokemusta omaava pelaaja - btw, juuri nyt muuan Erholtz olisi käsittääkseni vapaana vahvistukseksi pakin tontille.

Kokonaan oma juttunsa on, kuinka houkutteleva paikka Rollo on näille potentiaalisille vahvistuksille - siitäkin lienee jo herätelty keskustelua...
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Pakko tässä lähinnä viestiketjua ja peliotteita seuranneena komppailla vähän, että ei Rovaniemellä taida olla mitään annettavaa ns. oikeille vahvistuksille. Vaikka täällä suu vaahdossa haukutaan seurajohtoa yhden jos toisenkin osalta alan kääntää kelkkaani siihen uskomukseen että kyllä pukupellet ovat osansa tehneet, kukaan ei vain halua tulla putoamaan suomisarjaan.

Mitä sie höpiset? Kyllä sitä on ennekin saatu häntpään joukkueisiin jätkiä ja on niistä kauden jälkeen lähdetty vielä ylemmillekin sarjatasoille. Tässä on eniten kyse siitä, miten tarjotaan tai myydään Rovaniemeä tai RoKia. Senhän kuulee monen turistin suusta päivittäin ettei tätä hienompaa ja varsinkaan tämän kokoista talvikaupunkia löydy mistään Suomesta. Hirvittävät määrät turisteja ja paljon opiskelijoita, opiskelumahdollisuuksia vaikka mihin, sarjatason parhaimmistoon kuuluvat puitteet ja varuskunta siihen päälle, niin onhan täällä yllinkyllin tarjottavaa. Matkat ovat pitkät, mutta nekin tehdään hyvin valmisteltujen matkasuunnitelmien kautta. Näkyvyyteen pitäisi seuran vielä panostaa enemmän, mutta kuten on jo nyt nähty niin RoKin taival kiinnostaa kotona, vieraissa ja myös lehdissä (kuten IL eilen rumpuryhmästä).

Yksikään tämänkauden hankinnoista ei mielestäni kanna vahvistuksen statusta. On kyllä ihan pelimiehiä, mutta ei sellaisia profiilijätkiä jotka hinaavat juuri nousseen joukkueen yli sen karsintarajan. Näillä pelaajilla olisi automaattisesti oltava vähintään ansiokas mestistausta, mielummin liigapelejä enemmän kuin viisi.

Sellaisen johtavan vahvistuksen statusta, jota kaivattaisiin maaliin, puolustukseen ja hyökkäykseen ei kanna yksikään tämänhetken vahvistuksista. Siinä olen täysin samaa mieltä. RoKin rosterista löytyy ihan tarpeeksi jätkiä Mestiksen kolmosketjun rooliin ja pari jotka pystyisivät kunnon tarjoilulla tekemään tuhoa kakkosessakin, mutta kärki puuttuu ja se näkyy kaikessa.

En ole huolestunut enää RoKin sarjassasäilymisestä. Realistisesti pidän täysin absurdina ajatuksena että organisaatio tästä enää nousee. Ero kilpailijoihin kasvaa ja puheet tiukoista tappioista voi heittää romukoppaan. Yhden maalin tappiosta voi lukea sen, ettei joukkueella riitä taito tai kestävyys haastaa koko 60-minuuttista. Joka on erimieltä sen sallin, tulokset puhuvat puolestaan.

Tämäkö on sitä lappilaista hulluutta? Mitä helvettiä sie nyt luovutat? Ei tähän sarjaan helpolla päästy eikä täällä helpolla menestytä, mutta ei tämä nyt luovuttamalla yhtään parane. Saappaat jalassa lähdetään jos lähdetään ja ei siinä mitään, sarjapaikka pitää ansaita ja sen eteen siellä joukkueessakin tehdään töitä. Kritiikkiä annetaan ja ihan aiheesta, mutta kannattajien luovuttamismentaliteetti on tästä kaukana ainakin minun silmissä.

Ainoanana keinona näen liigakokemusta omaavan, hyvän pelaajan hankkimisen melkeinpä periaatteella maksoi mitä maksoi. Kenties alueelta voisi vielä rahaa irrota jos todellinen profiilijätkä saataisiin kiikariin. Tyyliin Jarkko Immonen ja JYP, jolloin koko Keski-Suomi taikoi rahaa tyhjästä äijälle.

No tässähän on ideaa. Toimisto? Kuuluuko?
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Ierikka kirjoittaa ihan asiaa, jos ja kun halutaan menestystä ihan omin päin - siis ilman farmisopimuksia.

Mutta - kuten jo aiemminkin olen maininnut, ei RoKi:n alkukauden otteet pitäisi mitenkään yllättää ketään, ei edes nk. hardcore-faneja, joiden "sinisilmäisyys" ei aina riitä ihan realismin inhottavaan maailmaan asti. Tosin - sitten taas välillä huudetaan lujaa vahvistuksia, joilla on VÄHINTÄÄN liigakokemusta - no, mikäpä se siinä (ja juoksi nauraen pois)... (feat. Lapinlahden Linnut)...

Eihän se yllätä, mutta jos niitä liigatason pelaajia on käynyt jatkuvalla syötöllä Savonlinnassa, Joensuussa ja Kajaanissakin niin miksei helvetissä niitä voisi saada tänne? Alusta asti on huudettu kurkkusuorana täällä ja kylilläkin sen perään, että helpottaakseen näiden omien ja Oulun poikien sopeutumista uuteen sarjaan, niin kärkeen olisi pitänyt hommata kunnon tekijöitä ajoissa. Tätä ei tehty vaan lähdettiin soitellen sotaan.

Realismia on se, että porukka opettelee Mestis-tason pelaamista kantapään kautta ja siihen tueksi olisi tullut hankkia muutamia tasokas, vähintään muutaman kauden tuoretta MESTIS-kokemusta omaava pelaaja - btw, juuri nyt muuan Erholtz olisi käsittääkseni vapaana vahvistukseksi pakin tontille.

Aivan ja näitä Erholtzin tasoisia jätkiä on tarjolla pitkin kevättä, kesää ja syksyä, niin vielä talvellakaan yhtään ei ole muka saatu tänne?!? Tästä ei kelpaa selitykseksi se, että kukaan ei halua tulla Rovaniemelle. Se on täyttä sitä itseään. Kunnon korvaus pitää maksaa, mutta niin se menee missä tahansa muuallakin todellisten vahvistusten kanssa.

Kokonaan oma juttunsa on, kuinka houkutteleva paikka Rollo on näille potentiaalisille vahvistuksille - siitäkin lienee jo herätelty keskustelua...

No on herätelty, mutta kun pelaajat viihtyy Joensuussa, Savonlinnassa, Kajaanissa ja ties missä, niin uskallan väittää, että tämä paikka pesee kaikki nämä mennen tullen viihtyvyydellään kaukaisesta etäisyydestä huolimatta.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Mitä helvettiä sie nyt luovutat? Ei tähän sarjaan helpolla päästy eikä täällä helpolla menestytä, mutta ei tämä nyt luovuttamalla yhtään parane.

Täsmälleen oikein. Tilanne on aivan toinen kuin suunnitelmissa oli, mutta vuosien työtä olisi hulluutta heittää hukkaan. Tuskinpa kukaan on oikeasti luovuttamassa, mutta tietenkin turhautuminen näkyy sanomisissa ja ilmeissä.
Organisaatio on kuitenkin mennyt kovasti eteenpäin, harjoittelu on amatööreille maximi tasolla, budjetti on saatu ilman lainarahaa yli kaksinkertaistumaan ja katsojatavoite on ylittynyt sarjataulukosta huolimatta. Pitkällä tähtäimellä en epäile ollenkaan, etteikö RoKi pystyisi asioiden kohtuullisesti sujuessa menestymään. Mutta parhaillaan alkaa olemaan akuutti ongelma. Vaikka jossakin yksittäisessä pelissä taso säilyy, niin suurimmaksi osaksi ollaan itse virheilty pistemenetykset. Tarvittaisiinkin pikaisesti henkisiä leedereitä. Mutta jos näitä ei saada, vaikkapa rahan puutteen takia, niin sitten pitää vain rimpuilla.
Mestispaikan uusiminen nykyjoukkueelle ei liene ongelma, mutta Playoffeihin pääsy kyllä jää haaveeksi, ellei vahvistuksia saada lähiaikoina. Koska tämä kuitenkin on joukkueen virallinen tavoite, niin toivoisi nyt toimitusjohtajan keräävän viimeisetkin pennit vahvistuksen saamiseksi. Jos vahvistusta ei hommata, on se seuran puolelta tavoitteesta luopumista. Fanit eivät tietenkään seurastaan luovu, mutta kaikkien pitää nyt taistella samalla tavalla viimeiseen hetkeen kuten joukkue kotikentällä on aina taistellut.
 

Supreme

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Aina on parempi mennä omilla kasvateilla ja niillä jotka ovat nostaneet seuran tälle tasolle. Siitä nostan RoKille hattua, että näillä viime kauden jätkillä ollaan lähdetty tähän sarjaan ja maltti on pysynyt mukana, mutta koko paketti olisi ollut paljon valmiimpi tähän sarjaan, jos muutama täsmähankinta oltaisiin tehty heti kättelyssä.

Tästä on keskusteltu jo aiemminkin. Itsekin nostan hattua RoKin johdolle siitä että, joukkueen Mestikseen nostanut runko sai aidon mahdollisuuden koettaa kantaa joukkuetta myös sarjatasoa korkeammalla. Se jos mikä oli todellisen luottamuksen merkki viime kauden rungolle. Jälkikäteen ajateltuna se oli silkkaa tyhmyyttä ja uhkapeliä, mutta se on menneisyyttä, keskitytään tulevaisuuteen!

Risuja johdolle sen sijaan annan ihan samasta asiasta kuin monet muutkin palstaveljet. Se että tällä rungolla Mestiksessä ei pärjätä on huomattu varmasti myös johtoportaassa viimeistään viime aikoina. Alkukaudesta johdossa on sokeasti uskottu että kyllä tällä rosterilla pärjätään ja on ummistettu silmät täysin kylmälle todellisuudelle. Reagointi joukkueen välttämättömien vahvistuksien hankkimiseksi on ollut auttamatta myöhässä. Toki fakta on että myös tuosta rosterista on saatavavissa "hieman" enemmän irti mutta melko ylärajoilla on menty tähän asti. Tuolla materiaalilla ollaan juuri siellä mihin me kuulutaankin. Jos jo alkukaudesta joukkueeseen olisi tehty ne muutamat täsmävahvistukset olisi nuoren ja kokemattoman joukkueen ollut huomattavasti helpompi lähteä joka peliin. Olisi ollut niitä suunnan ja esimerkin näyttäjiä jotka omalla vahvalla panoksellaan olisivat auttaneet joukkuetta.

Vielä ei ole liian myöhäistä kääntää tätä kelkkaa mutta nyt on jo pirun kova kiire! Puolustukseen tarvitaan kokenut selkeä johtaja ja lisäksi kovan luokan ykkössentteri. Nämä olisivat ne elintärkeät palaset ajatellen loppukautta ja sarjapaikan säilyttämistä. Nykyinen sentteriosasto on paskassa jamassa kun Vesse joutuu pelaamaan keskellä vaikka miehen oikea paikka olisi laidassa. Lisäksi Vimpari on ihan rapakunnossa vielä eikä pysty joukkuettaan auttamaan täysipainoisesti ennen kuin kunto paranee, näkee ettei Vimpari ole reenannut kesällä. Puolustuksen johtohahmoksi joku kokenut jyrä joka jo omalla läsnäolollaan lisää tämän hetkisille puolustajille 10cm pituutta, 10kg painoa ja rytkasti itseluottamusta.

Sitä en väitä että tälläisten pelaajien hankkiminen tulisi halvaksi mutta pitää uskaltaa ottaa myös riskejä. Tänne saatanan Mestikseen on pyritty jo monta helvetin vuotta ja nyt täällä pysyäksemme täytyy uskaltaa ottaa hallittuja riskejä,ei tyhmiä, jotta tällä sarjatasolla voidaan vakiinnuttaa paikkamme! Ehkä sinisten organisaatio ei sittenkään ollut täysin valmis ottamaan tätä hyppäystä suomisarjasta mestikseen, mutta nyt kun täällä ollaan, niin pyritään oppimaan joka päivä lisää ja tehdään kaikkemme ettei edessä ole taas vuosien korpivaellus pitkin ylitornioita ja kalajokia! Ei mitään pleijareihin tai konkurssiin mentaliteettia, vaan resurssien sallimissa rajoissa hallittuja riskejä, jotta tätä jo vuosia himottua sarjaa ja unelmaa voidaan hengittää myös ensi kaudella!
 

Teukka Teräs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät Rangers
Olihan se Joni Puurulakin tulossa Rovaniemelle mutta ei kelvannut johdolla kun kuulemma maksaa liikaa. 20 000€ loppukausi. Väite, että tänne ei ketään saada ei voi pitää paikkaansa. Kun taas väite, että tänne halutaan sankareita mutta ei olla valmiita maksamaan niistä pitänee enemmänki paikkaansa. Roki lähti soitellen sotaan ja uskoi, että tällä materiaalilla pärjätään. Totuus alkaa kuitenkin hiljalleen paljastumaan miten tässä käy. Roki, nyt tai ei koskaan! Nälkäiset seurat Suomi-sarjasta vaanii jo kulman takana.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...

No on herätelty, mutta kun pelaajat viihtyy Joensuussa, Savonlinnassa, Kajaanissa ja ties missä, niin uskallan väittää, että tämä paikka pesee kaikki nämä mennen tullen viihtyvyydellään kaukaisesta etäisyydestä huolimatta.

Niin - en epäile hetkeäkään Rovaniemen ylivertaisuutta talvimatkailukaupunkina noihin mainitsemiisi verrattuna - tai verrattuna mihin tahansa muuhun Mestis- tai liiga-kaupunkiin, mutta tähän minun kommenttiini liittyy paljon muutakin ja nimenomaan kiekkoon liittyvää ja mistä olen aiemminkin kirjoitellut:
Eli raha, pelaajan/joukkueen näkyvyys/menestys, valmennus, etc.

Mutta - kaiken kaikkiaan RoKi:lla on mielestäni edelleen ihan hyvät mahdollisuudet menestyä sarjasijoitustaan paremmin, kunhan joukkueen rutiinitaso nousee ja muutamat tuota kehitystä ruokkivat vahvistukset löytävät tiensä Rolloon.
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Siellähän tosiaan olisi tarjolla mm. Erholtz pakiksi ja tuoreeltaan uutta seuraa etsimään laitettu laatusentteri Sami Ryhänen (Tappara). Hankitaan nämä kaksi, niin nousujohteisuuteen löytyy todellisia eväitä. Nopeus on valttia, sillä Ryhänen on kohta vuoren varmasti Lempäälän kokoonpanossa, jos ei saa liigasta paikkaa!!

Täytyy vielä sanoa, että meinasi iso mieskin purskahtaa itkuun, kun luki jatkoajasta tiedotuksen, joka koski rokin uusia keskushyökkääjäkokelaita! Ei helvetti sentään! Luotan Kallioniemen ja Kokkosen arvostelukykyyn, joten vika ja jarru on jossakin muualla...
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Täytyy vielä sanoa, että meinasi iso mieskin purskahtaa itkuun, kun luki jatkoajasta tiedotuksen, joka koski rokin uusia keskushyökkääjäkokelaita! Ei helvetti sentään! Luotan Kallioniemen ja Kokkosen arvostelukykyyn, joten vika ja jarru on jossakin muualla...

No pitää nyt sen verran pilkkua viilata, että laitureita ovat nämä herrat. Toista ollaan laittamassa vasemmalle ja toista oikealle. Tuskin Kokkosella tai Kallioniemellä on hetkeäkään sitä harhaa, että nämä olisivat niitä kaivattuja vahvistuksia. Ovatpahan vapaana, ja todennäköisesti itse tyrkyllä puoli-ilmaiseksi joukkueeseen, joten voihan heitä testata. Varsinaisten vahvistusten haku on varmasti vielä käynnissä. Tähän uskon vankasti.
 

Nile

Jäsen
Täytyy vielä sanoa, että meinasi iso mieskin purskahtaa itkuun, kun luki jatkoajasta tiedotuksen, joka koski rokin uusia keskushyökkääjäkokelaita! Ei helvetti sentään! Luotan Kallioniemen ja Kokkosen arvostelukykyyn, joten vika ja jarru on jossakin muualla...

Itsekään en pidä näitä kahta hyvinä vahvistuksina, mutta voihan se olla että heidät on pyydetty luomaan kilpailua pelipaikoista? Joka jätkä varmasti antaa 100% sijasta 110% reeneissä, jos pelkää että paikka viedään alta seuraavassa pelissä..
 

Elina54321

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki ja muut lappilaiset joukkueet
Toivottavasti huhu pitää paikkaansa.
Onneksi tuo juuttiliiga on tumpussa, jos ei olisi, niin tässähän joutuisi naurun alaiseksi. En tiedä huomasiko tämä juuttiliigan maitojunalainen itse, että parempi katsella muita maisemia vai osoittiko Kokkonen ilman suunnan. Sille sama kunhan lähti. Aivan mitään sanomaton laituri on näkemättäkin turhake Rokiin. Voihan se kyllä olla niinkin, että Rokilla ei riittänyt rahat tällaiseen huippuvahvistukseen, mene ja tiedä. Odotellaanpa seuraavaa try-outkokelasta, niin taas ristiin naulataan. Jos tänne tulee todellinen vahvistus, niin ei hän mitään try-outteja tarvitse, ne on turhakeita varten tässä vaiheessa kautta.
 

ex-kuusamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi ja Tappara
Tuomisen Eero kirjoitti tänään UR:ssa, että sentteri, kova sellainen, hinnoitteli itsensä liian kovaksi.
Puolustaja, kova sellainen, loukkasi polvensa?
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tuomisen Eero kirjoitti tänään UR:ssa, että sentteri, kova sellainen, hinnoitteli itsensä liian kovaksi.
Puolustaja, kova sellainen, loukkasi polvensa?

Jep, kyllä nyt valitettavasti näyttää siltä, että näillä nykyisillä mennään jonkin aikaa. Sekä keskushyökkääjä että pakki olivat niitä joiden piti myydä halli täyteen, mutta ilman siis jäätiin.
Eli näillä mennään.
 
Viimeksi muokattu:
P

Playerofthegame

Toivottavasti nyt Kokkonen peluuttaa sitä Tihcissä eikä lähdetä hakemaan pelituntumaa sarjasta. Annetaan pojalle mahdollisuus, ruoskitaan vasta sitten.
Aivan totta. Ei kait vahvistuksia sentään pelaamaan tänne kannata hommata vaan treenaamaan Ihc:ssa. Tiä vaikka poikariepu säikähtäis mestiksen vauhtia.
No ainakin kaveri osaa laulaa karaokessa, joten Rollon lähikuppilat saanevat kovan vahvistuksen karaokeiltoihin. Niin ja ne kulmakarvat...
No helekkari! Eihän joukkueessa olekaan kunnon kulmakarvoja ja karaåken laulajia...
 

ex-kuusamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi ja Tappara
Nimistä ei ole ollut mitään puhetta, ei sentterin, eikä pakinkaan kanssa, ehkä parempi niin
 

Elina54321

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki ja muut lappilaiset joukkueet
Aivan totta. Ei kait vahvistuksia sentään pelaamaan tänne kannata hommata vaan treenaamaan Ihc:ssa.

Hih! Minä olen aina sanonut, että totuus asuu Nuuskakairassa. Se tämä farmisopimus pakottaa tällaisiin molempia joukkueita hyödyttävään pelaajahankintapolitiikkaan. Jeesus siunaa ja varjele, että me ymmärretään sana vahvistus heterogeenisesti. Ruusut on jo postissa.
 

Teukka Teräs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät Rangers
No on se kyllä kumma, että Rokin imu ei auta pelaajia sen vertaa, että ne tänne saapuis ilmaiseksi pelaamaan. Kyllä tämä touhu haiskahtaa aika kovasti. No jos ei pakkiapua tule niin aivan varmasti voidaan alkaa keskittymään jo karsintoihin. Ei tällä porukalla enää tuosta suosta nousta, valitettavasti!
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Kylläpä lapin ylpeyttä (Roki) nyt koetellaan, kun ei niitä vahvistuksia tule sitten kirveelläkään! Suunnataanpa sitten katseet sarjaporrasta alemmas, josta voisi saada muutaman mukiinmenevän äijän ilman suuren setelinipun heiluttelua. Appel alkaa olla taas kunnossa ja Joki-Erkkilän versio nimeltä Aku on myös aina kova luu mestiksessä. Mikä tämä Laserin Gazur tms. oli? Pakki kuitenkin ja silminnähden jopa kohtuu hyvä sellainen... Kyllä nämä äijät voittaa heitämällä viime aikaiset kokelaat ja voisivat olla myös motivoituneita taistelemaan pohjoisen puolesta. Rahaa näihinkin uppoaa, mutta mitään ei tule ilmaiseksi.
 

Rollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi Hockey
Diipa daapa duu ja joopa joo.

Mielestäni nämä uusien vahvareiden huutelut ja huhuilut voitas jo vetää hiuksista vittuun. Seura on linjansa vetänyt ja nyt sitä viljaa sitten niitetään niin kauan kuin niitetään. Rivien välistä on ollut vähän aikaa luettavissa tämä sama itkuvirsi mitä Kiistala on sepitellyt viimeiset 10 vuotta. "Ei tänne saada pelaajia", ja paskat sanon minä. Tämä puolustajien puuttuminen joukkueesta on ollut tiedossa jo silloin kun joukkuetta on kasattu, miksi ei toimittu silloin kun sen aika oli?

Tänään varmaankin sitten menevät voitaamaan Dieselin ja lyövät meitä kriitikkoja korville niin että helähtää. Heh, ei kai sitä ihmeisiin kuitenkaan uskota...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös