Jokerit takaisin Liigaan?

  • 351 942
  • 2 062

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Mites tuo hallihomma? Jos tosiaan eivät saa Jaffalaa takaisin hyvien ihmisten omistukseen, niin missä pelaavat? Tai mitkä olisivat ne realistiset vaihtoehdot?

Onko Suomen laissa mitään porsaanreikiä, joilla valtio voisi avittaa "pakko-ottamaan" hallin itselleen? Hartwall Areena on kuitenkin suomalaisille merkittävä areena (lyhyen) historian takia. Siellä on käynyt monet isot kansainväliset nimet, pidetty Euroviisut, pelattu jääkiekon MM-kisoja sekä SM-Liigaa. Olisi todella iso sääli, jos tuota ei saataisi takaisin suomalaiseen omistukseen. Enkä tiedä tarvitseeko olla edes suomalainen omistus. Ruotsalainenkin omistus olisi vielä ihan ok, kun roistovaltion herrat eivät tuota areenaa omista.

Todella hankalaa tässä vaiheessa ennustaa, että millainen joukkue Jokereilla on tuolla kaudella. Voi olla oikeasti jopa Liigan huonoin, mutta voi olla myös oikeasti todella laadukas.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Hyvä, että Jokereiden tavoite on selvillä, mutta on heillä kovasti hommia, että puolen vuoden päästä olisi hakemukseen kaikki asiat kasattuna. Liiga varmasti antaa siimaa Jokereille enemmänkin, jos on tarve, mutta mitään puolivillaista tekelettä ei Liigaan voi ottaa vanhalla maineella.
Ainut mikä tässä itseä vähän hirvittää, on tämä nykyinen taloustilanne (sota, energia ja ruokakriisi, nousevat korot ja inflaatio). Ei todellakaan mikään paras ympäristö etsiä uutta rahoitusta jääkiekkojoukkueelle.

Siihen tarvitaan nykyisessä taloustilanteessa varmasti hemmetisti duunia. Löytyykö Jokereista tuolle duunille tekijöitä?
 

Jonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
No tämä on nyt aika mustavalkoista ja kärjistettyä mutuilua. Toki KHL-historia tulee seuraamaan Jokereita varjon lailla aina, mutta tämä on myös yksi syistä miksi Jokerit on ilmiönäkin houkutteleva tapaus Liigalle. Jokerit herättää kiinnostusta, kiinnostus synnyttää kassavirtaa ja kassavirta pitää Liigan ja seurat elinvoimaisena. Ei tämä niin kovin monimutkaista matematiikkaa ole, jos tilannetta ajattelee edes hetken muuten kuin kyynisesti.
Aivan varmasti Jokerit kerää yleisöä halliin enemmän lähes jokaisella paikkakunnalla. Niin monella joukkueella on yhteistä historiaa Jokereiden kanssa, että tuo nostaa katsojakeskiarvoja varmasti pidemmälläkin aikavälillä.

Tuo KHL-peikko toki tulee seuraamaan myös aina mukana ja siitä tullaan muistuttelemaan säännöllisesti ja sehän on ihan normaalia urheilukulttuuria.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Ei taida pääkaupunkiseudulla olla muita halleja ku Espoossa, joka sopisi liigalle. Sillä olettamuksella, että entistä Hartwalia ei saa ostettua.
Nordikselle ei ole mitään asiaa
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, SaPKo, Dallas Stars
Niin. Pelkästään opiskelijoita on 30 000 Tampereella, ja muutenkin Tampere on yksi Suomen muuttovetoisimmista kaupungeista. Harva muualta muuttanut omaksuu jääkiekkoseuroja omikseen vain koska asuu siinä kaupungissa, Mikkelissä samanlaista muuttoa sinne ei ole, pikemminkin toisinpäin. Vähän sama kun sanoisi, että HIFK:n peleissä pitäisi olla vajaa 45 000 katsojaa, jos suhteuttaa prosentuaalisesti samalla tapaa.

Ja toisaalta taas Tampereella on kaksi Liigaseuraa, jolloin per Liiga-seura pitäisi olla katsojia 8150 per ottelu. Ilveksen yleisökeskiarvo playoffeissa on 10 484, ja todennäköisesti se tulee vielä hieman nousemaan. Runkosarjassa keskiarvo oli 6 269 kun tyhjille pelatut ottelut karsitaan pois.

Ei tarkoitus ole siis mitenkään mollata Jukureita, toivoisin tietysti, että jokaisella joukkueella olisi halli aina täynnä. Mutta Suomessa ei vain ole sellaista fanikulttuuria kuin vaikkapa Englannissa, jossa Championshipin peleissäkin on aina katsomot täynnä ja hurja meno, vaikkei seura ikinä olisi voittanut mitään. Katsojista ja kiinnostuksesta se raha tulee.
Näinhän se on, kaupungit Suomessa ovat varsin erilaisia, ja siksi vertailua ei voi järkevästi tehdä pelkästään yleisömäärää tuijottaen.

Olen näihin tarttunut viime aikoina aika hanakasti, koska yleisömääristä puhutaan monesti Jukureihin liittyen melko negatiivisesti, vaikka sävyn pitäisi oikeasti olla kaupungin + seutukunnan realiteetit huomioiden positiivinen.

Toivotan osaltani Jokerit tervetulleeksi takaisin liigaan. Onhan se huikeata tällaiselle lukihäiriöiselle miettiä ketkä oikein pelaa, kun vastakkain on Jukurit - Jokerit.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Stadin paikalliset ymmärrän, ja uskon että halli/hallit on täynnä, mutta ei muualla ole Jokereita kohtaan muuta kuin halveksuntaa osallistumisesta Putinin propagandaan. Tämä erityisesti, jos Kurri on edes joiltakin osin kuvioissa mukana.
Tämä nyt on aivan pelkkää mutuilua. Itse vastaavasti väitän, että jokaisella paikkakunnalla johon Jokerit ensimmäistä kertaa tulee vierailulle, on halli vähintään 90%:sti täynnä.

Jo ihan somea tänään selaamalla saa hyvän käsityksen, millaista kiinnostusta ja tunnetta Jokerit herättää. Rakkaudesta vihaan.
 

nikozwan

Jäsen
Hienoa jos Jokerit palaisi Liigaan. Tervetuloa. Toivottavasti Liiga pitää sitten pöksyt jalassa eikä rupea samantien aikatauluttamaan n. 12 paikallispeliä runkosarjaan. Minä niin kuin koko muukin pk-seutu odottaa tietysti näitä kohtaamisia, mutta muistan vielä vanhat hyvät ajat kun yhteen otettiin 4 x kaudessa. Se oli juuri sopiva määrä runkosarjaan. Loppuaikoina tavattiin joka toinen viikonloppu niin siitä alkoi mennä jo maku.

Se on sitten Liigan asia mitä ehtoja vielä asettavat Jokereille. Mulle kelpaisi nykyinenkin setup, jos Hartwallin omistajuus saadaan vaihdettua. Kurrista en ole koskaan pitänyt, mutta mun mielestä se on enemmän Jokereiden oma häviö kun kenenkään muun, jos Jartsa siellä vielä ensi vuonna heiluu.
 

Sportsguy

Jäsen
Jos talous ja fasiliteetit olisi kunnossa ja joukkueesi olisi antanut urheilulliset näytöt jollain sarjatasolla niin voisit ainakin yrittää.

Aika odotettu ilmoitus mielestäni, ensi kausi tulee liian nopeasti ja kun ei karsintojakaan ole niin miksi pitäisi hakea vauhtia jostain vitosdivarista. Talous ja halliasiat vain kuntoon ilman venäläisten apua ja tervetuloa takaisin.

Mut eihän tuo KHL-Jokerit ole mitään näyttöjä voinut antaa, kun homma alkaa nyt alusta.
 

Oadie

Jäsen
Vaikka jengejä olisi kahdeksan tai neljä, niin joku on aina viimeinen ja hyvin todennäköisesti järisyttävällä erolla. SItä paitsi nythän tuo Jukurit oli runkosarjan toinen, KooKoo pelaa pronssista ja Sport.. no Sport on mukana myös.
Katosiko vähän nyt pointti? Se että 3-4 joukkuetta voi heittää pyyhkeen kehään entistä aikaisemmin tuskin palvelee lajia millään tavalla.

Jokerit tullee organisoimaan muhkealla kassalla tuli raha sitten mistä tahansa. Imaisee pelaajia muilta, joka taas tarkoittaa häntäpään joukkueille lisää Mestis-miehiä. Tulee rakentumaan entistä isommin kahden tai kolmen kerroksen väkeä. Vai taikaseinästäkö nuo talousvaikeuksissa operoivat meinaavat massinsa napata ja kilpailla huippu tai edes hyvän tason pelaajista?
Toivottavasti Liiga pysyy tässä tiukkana ja ilmoittaa heti Jokereille, että Kurri saa ainakin poistua helvettiin seuran toiminnasta ennen kuin heidän tarvitsee edes haaveilla Liigassa pelaamisesta.
Tämä onkin jännä homma. Jengi ei tankkaa Teboililla, mutta tiettyjä asioita ollaan valmiit katsomaan läpi sormien koska se tuo lisää mielenkiintoa. Vai onko tosiaan niin, että venäläinen raha on Jokereiden taustalta kadonnut ja Jarikin muuttui sormen näpäytyksellä.

Ei varmaan tule yllätyksenä, että Jaffalakin tulee siirtymään "suomalaisomistukseen" tietyllä aikavälillä ja Liiga-Jokerit vääntää siellä.
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Jokerit ottaa päävärikseen punaisen, niin kelpaa Nordiksella kiekkoilla. No jospa nyt ei kuitenkaan, sininen pääväriksi paitoihin ja Hartwallille takaisin ja jos sinne ei pääse, niin Metro-areenalle vaan. Liiga tarvitsee pk-seudulle kaksi joukkuetta, joten Jokerit on enemmän kuin tervetullut takaisin. Kurrin pitäisi irtisanoutua ja pysyä poissa liigakiekkoilusta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Sako

cheap_shot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
Hieman kaksijakoiset tunnelmat itsellä tästä uutisesta. Moni onkin jo käynyt asiaa tässä (ja muissa ketjuissa) läpi, mitä Jokereilta pitää vaatia jotta paluu Liigaan onnistuu. Rahoituksen on oltava riittävä ja kestävällä pohjalla (en sinänsä epäile tämän onnistuvuutta, mutta varmasti puhutaan pienemmästä budjetista kuin mitä ennen kaalimaa-seikkailua). Sitten se ongelmista suurin; missä Jokerit luulee pelaavansa liigaa kaudella 23-24? Uskallan väittää, että Hartwall on poissa laskuista, joten vaihtoehdoksi jää Nordis. Espooseen? En usko, että yleisö löytää itsensä Salonojan hallille läheskään yhtä hyvällä prosentilla kuin esim. Nordikselle.

Henkilökohtaisella tasolla:
- Jokerit ollut pois omasta elämästäni aika lailla 8 vuotta, löytyykö enää sama kiinnostus? (En varmasti ole ainoa)
- En pidä ajatuksesta, että mennään rahalla ohituskaistaa Liigaan. Sarjan taso on jo kärsinyt vuosia liian suuresta joukkuemäärästä, eikä tämä nyt ainakaan paranna tilanetta. Joskin parempia pelaajia on todennäköisesti tarjolla myös liigaan tulevina vuosina, kun KHL on poissa laskuista.
- Kurri ei voi olla missään roolissa liiga-Jokereissa.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Mun mielestä ihan selvä. Jokereilla ei ole pelaajia, sponsoreita tai pelipaikkaa tiedossa, joten ei ole liigakelpoinen joukkue tällä hetkellä.

Liigaan pääsemiseksi tarvitaan try-out (mitäs menivät keksimään sen itse) jollaisena toimii alasarjoista aloittaminen ja sieltä ylöspäin puskeminen, kunnes Mestiksessä pärjäämällä osoittaa liigakelpoisuutensa.

Ei taida näin tämä homma kuitenkaan mennä.

Jokerit on paikkansa Liigassa ansainnut. Paketti kuntoon ja tervetuloa takaisin!
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
...Mutta kuka lähtee tilalla pois?

Tämä on nyt muodostumassa täällä olkiukoksi. Kenenkään ei tarvitse lähteä pois - jos runkosarjan otteluohjelma pysyy nykyisellään pelimäärän osalta niin Jokereiden liittyminen tarkoittaa, että päästään eroon lohkopeleistä kokonaan, kun jokaisella joukkueella on 4 peliä yhtä vastustajaa vastaan. Liigan kilpailullisuuden ja tulevaisuuden kannalta toki pitäisi keskustella joukkuemäärästä, koska tällä hetkellä tästä leikistä tiputaan ainoastaan konkurssin kautta. Näin ollen olisi tärkeää miettiä siinä sille asialle vihityllä ketjulla, miten Liigajoukkueiden määrää saadaan pienenemään tulevaisuudessa kohti sitä 12 joukkueen sarjaa. Siihen tarvitaan täysin oma aikataulu ja täysin oma mallinsa.

Jokereiden paluu on kyllä Liigalle ja erityisesti pääkaupunkiseudulle ihan valtavan hyvä uutinen.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, SaPKo, Dallas Stars
Mielelläni otan Jokerit takaisin Liigaan kun saavat asiansa kuntoon.

...Mutta kuka lähtee tilalla pois?
Niin, kerropa se. Minkähän ihmeen joukkueen hallitus tällä hetkellä pohtii että me luovumme Liiga-osakkuudestamme, ja menemme jatkamaan Mestikseen? Jos et tätä itse keksi, niin vastaus on 16 joukkuetta.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mielelläni otan Jokerit takaisin Liigaan kun saavat asiansa kuntoon.

...Mutta kuka lähtee tilalla pois?
Eikö 16 joukkuetta ole parempi kuin pariton 15? Toki 14 olisi vielä parempi. Sitten pitää tietysti miettiä uudestaan, jos K-Espoo tuolta vielä pyrkii nousemaan.

Kyllä Jokerit Liigaan saa tulla, mutta samalla on ollut hyvä huomata, ettei Liiga ole ollut mitenkään riippuvainen Jokereista. Jos KHL on jossain onnistunut, niin siinä, että Jokerit on pyyhkiytynyt mielestä hyvän aikaa sitten.

Rahoitus onnistuu varmasti. Hallikin jollain tapaa. Kurrin uskottavuus on sen sijaan isoin ongelma ja tiedotteesta päätellen Kurri ei ole poistumassa mihinkään.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Niin, kerropa se. Minkähän ihmeen joukkueen hallitus tällä hetkellä pohtii että me luovumme Liiga-osakkuudestamme, ja menemme jatkamaan Mestikseen? Jos et tätä itse keksi, niin vastaus on 16 joukkuetta.
Niin, sitten kun Kiekko-Espoo on liigakelpoinen joudutaan vasta luultavasti miettimään mitä tehdään.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Kun viimeisistäkin venäjänruplista päästään eroon, niin lämpimästi tervetuloa takaisin Jokereille! Itselleni ysärimuistoineen ylivoimaisesti kiinnostavin vastustajajoukkue Liigassa. Tätä Liiga ja varmaan tämänhetkinen pääkaupunkikin tarvitsee.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
...Mutta kuka lähtee tilalla pois?
Liigassa tulee pelaamaan muutaman vuoden päästä 18 joukkuetta. Mahdollisesti jossain vaiheessa jopa 20. Millainen sarjajärjestelmä tulee olemaan, jää nähtäväksi. Ketään ei siis pudoteta pois.

Liiga voi paremmin kuin koskaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös