Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 736 735
  • 8 198

Archie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muutaman vuoden kausikortittoman kauden jälkeen on aika taas istua omalla vakipaikalla Eteläpäädyssä katsomassa hyvää jääkiekkoa.

Odotukset ovat taas kerran kesällä huipussaan ja toivottavasti nämä eivät ole näitä "kesä on Jokerifanin parasta aikaa" juttuja.

Joukkueen kasaus on tähän mennessä onnistunut enemmän kuin hyvin omiin ennakko odotuksiin nähden. Nyt on mahdollisuus nähdä hyvää jääkiekkoa Arenalla, myös Jokereiden esittämänä.

En ole pitkään aikaan odottanut kiekon putoamista jäähän näin innokkaasti!
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Aivan loistavilla fiiliksillä kohti treenipelejä. KHL-siirto ja lyygan taakse jättäminen on tuntunut hyvältä alusta asti, mutta joukkueen valmistumisen edetessä fiilis on vaan kasvanut.

Alkais jo!
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Pakko kyllä sanoa, että Kapasen ja Aaltosen soppareiden jälkeen alkaa tuo Jokereiden joukkue olemaan jo kiinnostava. Kurrille kyllä joutuu nostamaan virtuaalista knallia!

Kiva myös nähdä Jokerit vielä kerran Rinkelinmäellä, vähän niinkuin viimeiset jäähyväiset. Voi vielä kerran muistella kaikkia niitä hienoja ja vähemmän hienoja hetkiä mitä nämä seurat ovat vuosien varrella tarjonneet.

Loppuun laitan yhden täydellisellä kuvan- ja äänenlaadulla varustetun näytteen niistä hienoista hetkistä. Silloin oli kova juttu piestä iso ja ylivoimainen Jokerit.

Harmi kun lähdette, mutta onnea matkaan. Silti salaa toivon että kohtaamme vielä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, pari-kolme juttua Jokereista tältä viikolta mitä omissa ajatuksissani on noussut esiin.

JMA:n (ja Jaakolan) hankinta.

Jokereiden rosteri vaikuttaa todella hyvältä, nyt hankinnoista viimeinen oli selkeästi korkean profiilin hankinta ja onnittelut Ilmalaan. Joukkue vaikuttaa täysin kilpailukykyiseltä KHL-ympyröihin.

Selänne-huhut

Olen jo vuosia pohtinut sitä, että pelaako Selänne viimeisen kautensa Jokereisssa. Siis myös SM-Liiga-Jokereiden aikana. Olen itse pitänyt sitä toivottavana SM-Liigan profiilin vuoksi, Jokereiden fanien vuoksi jotka ansaitsisivat nähdä oman (ja koko maan/maailmanluokan) legendansa takaisin kotona. Pelillisesti uskoisin Teemun pärjäävän koko kauden ihan ok ja välillä väläytellen. Toivon edelleen samaa, joskin epäilen ettei Selänne perhesyistä pelaa koko kautta, mutta uskoisin Selänteen pelaavan ensimmäiset pari peliä. (Joskin Selänteen "tuntien" se tarkoittaa koko loppukautta ja samalla sitä että ensi kesänä pohditaan samaa asiaa taas :)

Lehtijutut Arenan uudesta "showsta"

Näiden lisäksi Facebookiini tuli jostain syystä suositus johonkin Jokereiden videoon siitä kuinka uudelle mediakuutiolle oli kuvattu matskua. Luvassa on käsittääkseni aika moinen maailman luokan meininki, pelin ulkopuolella oleviin asioihin on satsattu sillä tavalla että ei olla ikinä ennen sarjatasolla nähty. Tervetullutta muutosta tänne höyrymakkaroiden maailmaan.

Eli millä fiiliksillä?

No hyvillä. Toivon Jokereille onnea ja menestystä tulevaan kauteen ja aion varmasti vierailla Areenalla huippukiekon parissa ensi talvena. Todennäköisemmin useammin kuin kerran.

Nimim. "omat" varmaan tykkää
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Liigajohtaja Puttosen fiilikset

Luin läpi. Näyttäisi Puttonenkin olevan aivan väärä mies Liigapomoksi. Ihan sama mitä ajattelee Venäjästä tai Liigan kilpailijasta KHL:stä, mutta että Liigan tehtävä on esitellä vanhaa tuttua suomalaista pelimiestä niin kaikki on hyvin. Ei Liigakaan ansaitse näin pölvästiä junttia johtoonsa.

Mutta mitäpä noita Liigan touhuja enempää naureskelemaan. Ainakaan tässä ketjussa.
 

Lalli68

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

No ei Puttonen kyllä tässä asiassa ihan oikeassa ole, vaikka muutoin yleensä onkin. Kyllähän Jokerien erinomaisesti kasattu nykyrosteri herättää hyvinkin paljon kiinnostusta, ja tutuiksihan ne vierasjoukkueidenkin pelaajat kauden mittaan tulevat. Eikä se taloudellinen itsemurhakaan ole, rahathan tulevat Venäjältä ja venäläiseltä omistajalta. Ei tuota show'ta markkinaehtoisella tulorahoituksella pyöritetä kuin vain murto-osan verran.

Siinä tosin Puttonen on oikeassa, että KHL on osa Putinin voimapolitiikkaa, Rotenbergit hänen aivan lähintä sisäpiiriään ja rahoitus siis sen mukaista. Mutta se nyt ei ole uutta tietoa eikä yllätys tässä vaiheessa enää kenellekään.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näyttäisi Puttonenkin olevan aivan väärä mies Liigapomoksi. Ihan sama mitä ajattelee Venäjästä tai Liigan kilpailijasta KHL:stä, mutta että Liigan tehtävä on esitellä vanhaa tuttua suomalaista pelimiestä niin kaikki on hyvin.

On monesti niin, että liiketoimintaa ei voi kasvattaa, jos ei ole valmiutta ottaa aluksi persnettoa. Nyt Jokereilla on ainutlaatuinen tilaisuus kasvaa, koska investoinneille ja mahdolliselle tappiolle löytyi rahoittaja. Jokerit on mahdollisesti hyvän kehän äärellä, mikäli omistajaporras on toimintaan sitoutunut ja ainakin toistaiseksi siltä näyttää.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Oliko Puttosen mielipide muka jotenkin yllättävä? Ei hän asemansa puolesta voi julkisesti nähdä muita kuin uhkakuvia Jokereiden KHL-siirrossa ja vakuuttaa, että SM-liiga on sarjana yhtä kiinnostava kuin aina ennenkin.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Puttonen on valitettavan oikeassa siinä että kun oligarkkien fyrkat alkaa loppumaan esim. Eu;n, Yhdysvaltojen ja muiden eri boikottien ja Venäjän talouteen iskevillä sanktioilla, niin alkaa jengejä kaatumaan ja koko sarja leviää käsiin. En toivo tätä sillä nämä sanktiot rokottavat kovalla kädellä myös Suomen taloutta. Toivon myös että Jokerit pärjäisi KHL;ssä. Mutta huonolta näyttää sarjan tukevaisuus ellei Putin ala muuttamaan politiikkansa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Putin on tehnyt sen minkä pitikin ja puolestani hänen olisi pitänyt tehdä paljon enemmänkin itäisen Ukrainan auttamiseksi Kiovan hallinnon hyökkäykseltä. Krim saatiin onneksi pelastettua.

Miksikö kirjoitan tämän? Koska tässä ketjussa on vapaasti saanut kirjoittaa aiheeseen liittymätöntä politiikkaa viimeisen puolen vuoden ajan ilman moderaattoreiden huomautuksia. Onko linja tarkoitus pitää tällaisena jatkossakin?

Se mitä kirjoitin liittyy täysin Jokereihin ja KHL:ään. Ei ole Jokerien vika, että Putin toimii kuten toimii kuten ei ole sekään, että niillä toimilla saattaa olla vähän tai paljon vaikutuksia Jokerien KHL-taipaleeseen. Ja jos Putinin toimet kiihtyvöt jatkossa, Jokerien KHL-jutut ovat ongelmista pienimpiä.

Sulla on eri näkemys. Hyväksyt täysin aseiden voimalla rajojen siirtämisen. Sinunlaisesi ovat uhka demokratialle. Muuta en tästä viitsi kirjoittaa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Se mitä kirjoitin liittyy täysin Jokereihin ja KHL:ään.
Epäsuorasti kyllä.

Ei ole Jokerien vika, että Putin toimii kuten toimii kuten ei ole sekään, että niillä toimilla saattaa olla vähän tai paljon vaikutuksia Jokerien KHL-taipaleeseen. Ja jos Putinin toimet kiihtyvöt jatkossa, Jokerien KHL-jutut ovat ongelmista pienimpiä.
Olen tästä samaa mieltä. Mutta KHL on kuitenkin vain pikkujuttu ja ainakin itselleni täysin toissijainen asia siihen verrattuna, mitä itäisessä Ukrainassa tapahtuu. Jos KHL:n länsilaajentuminen täytyy uhrata itäisen Ukrainan (Novorossijan) auttamiseksi ja pelastamiseksi, niin sitten sen vain pitää tehdä. Nuo ovat täysin eri mittaluokan asioita.

Pahimmillaanhan sanktiot voivat jopa estää Jokereiden pelaamisen KHL:ssä. Harmi, että maailmanpolitiikka tulee tällä tavalla urheiluun osalliseksi, mutta aina asiat eivät mene kuten niiden haluaisi menevän.

Sulla on eri näkemys. Hyväksyt täysin aseiden voimalla rajojen siirtämisen. Sinunlaisesi ovat uhka demokratialle. Muuta en tästä viitsi kirjoittaa.
Hyväksyn sen tässä tapauksessa ottaen huomioon, mitä tapahtui ensin Kiovassa ja mitä nyt tapahtuu Luganskissa ja Donetskissa. Eipä Serbialtakaan paljon kyselty, kun Kosovo otettiin heiltä pois.


EDIT:

Koska en voi kirjoittaa vapaan puolen moderaattori-ketjuihin niin kirjoitan tänne. Eli mikä se linja nyt oikeasti on? Viimeksi sain puolen vuoden bannin aiheen ohi keskustelemisesta. Tässä ja muissakin KHL-ketjuissa on viimeisen puolen vuoden aikana kirjoitettu kymmeniä viestejä, jotka ovat liittyneet suoraan Venäjän politiikkaan ja mm. Ukrainan tilanteeseen ilman mitään kytköstä jääkiekkoon. En ole huomannut moderaattoreiden puuttuvan asiaan eikä huomautus-viestejä ole myöskään kirjoitettu näihin ketjuihin moderaattoreiden toimesta.

Kenties yksi syy tälle on se, että viestit ovat olleet (joitakin erkun viestejä lukuunottamatta) Venäjä-vastaisia. Jos minä alan esittämään nyt vasta-argumentteja näihin viesteihin, niin onko uutta bannia tiedossa?

Vastauksen voitte laittaa tähän tai yksityisviestinä.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kenties yksi syy tälle on se, että viestit ovat olleet (joitakin erkun viestejä lukuunottamatta) Venäjä-vastaisia.

Pakko korjata. Tämäkään väitteesi ei pidä paikkaansa. Sekoitat käsitteet todennäköisesti täysin tarkoituksella, jotta voit jatkaa propagandaasi. Esimerkiksi yksikään kirjoittamani viesti ei ole ollut Venäjä-vastainen. Se että arvostelen monen muun eurooppalaisen, amerikkalaisen ja venäläisen lailla Putinin tomia ei tee arvostelusta Venäjä-vastaista.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Pakko korjata. Tämäkään väitteesi ei pidä paikkaansa. Sekoitat käsitteet todennäköisesti täysin tarkoituksella, jotta voit jatkaa propagandaasi. Esimerkiksi yksikään kirjoittamani viesti ei ole ollut Venäjä-vastainen. Se että arvostelen monen muun eurooppalaisen, amerikkalaisen ja venäläisen lailla Putinin tomia ei tee arvostelusta Venäjä-vastaista.
Hyvä on, viestit ovat olleet "Venäjän toimia arvostelevia", mutta kuitenkin sellaisia, joilla ei ole ollut kytkosta jääkiekkoon.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hyvä on, viestit ovat olleet "Venäjän toimia arvostelevia", mutta kuitenkin sellaisia, joilla ei kuitenkaan ole ollut kytkosta jääkiekkoon.

Tämäkään ei pidä paikkaansa. Tuskin olen kirjoittanut yhtäkään viestiä, jolla ei olisi ollut kytköstä jääkiekkoon. Jokerien KHL taival olisi paljon helpompi ilman Putinin toimia Ukrainassa. Kun samalla kyse on paljon KHL:ään suuremmista asioista eli kunkin valtion oikeudesta suvereeniteettiin, Putinin toimia on syytä arvostella. Ei tästä pääse mihinkään vaikka kuinka yrität.

Hyväksyn sen että olet asioista eri mieltä, joten älä viitsi sumuttaa vanhaa kettua. Se että hyväksyn erilaisen mielipiteesi johtuu vain siitä, että demokratiassa sinulla on oltava siihen oikeus. Minun ei luojan kiitos tarvitse mielipidettäsi kunnioittaa, mutta hyväksyä se pitää.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minun ei luojan kiitos tarvitse mielipidettäsi kunnioittaa, mutta hyväksyä se pitää.

Toisen mielipide tulee ymmärtää, mutta sitä ei tarvitse hyväksyä. Näin argumentaatiosääntöjen mukaan...

Mutta millä fiiliksillä? Kyllähän fiilikset nousivat viimeistään Jaakolan ja Aaltosen hankintojen myötä, vaikka jälkimmäinen ei aivan suosikkipelaajiin kuulukaan. Joukkue herättää toiveita, ehdottomasti!
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tämäkään ei pidä paikkaansa. Tuskin olen kirjoittanut yhtäkään viestiä, jolla ei olisi ollut kytköstä jääkiekkoon.
En kirjoittanut sinusta vaan palstasta yleisesti. KHL-palstalla on viimeisen puolen vuoden aikana kirjoitettu kymmeniä tai satoja sellaisia viestejä, jotka eivät ole millään tavalla liittyneet jääkiekkoon, tai joissa vähintään suurin osa sisällöstä on ollut jääkiekkoon liittymätöntä.

Jokerien KHL taival olisi paljon helpompi ilman Putinin toimia Ukrainassa. Kun samalla kyse on paljon KHL:ään suuremmista asioista eli kunkin valtion oikeudesta suvereeniteettiin, Putinin toimia on syytä arvostella. Ei tästä pääse mihinkään vaikka kuinka yrität.
Kannattaisi lukea tarkemmin mitä kirjoitan. En halua kieltää keneltäkään arvostelua, mutta toisin ajattelevilla pitäisi myös olla oikeus esittää niihin vasta-argumentti.

Tiivistettynä:
Oma-aloitteisesti en tule kirjoittamaan KHL-puolelle jääkiekkoon liittymätöntä viestiä, mutta jos huomaan täällä sellaisen aiheen ulkopuolisen viestin minkä koen olevan ristiriidassa omien näkemysteni kanssa, niin ilman muuta haluan silloin esittää vasta-argumentin.

Tämän vuoksi esitin kysymyksen moderaattoreille. Viimeisen puolen vuoden aikana täällä on saanut vapaasti kirjoittaa aiheen ulkopuolisia tai aiheeseen erittäin löyhästi liittyviä "Putinia/Venäjää arvostelevia" viestejä. Onko minulla oikeus nyt alkaa esittää näihin vasta-argumentteja, vai tuleeko taas bannia?


Hyväksyn sen että olet asioista eri mieltä, joten älä viitsi sumuttaa vanhaa kettua. Se että hyväksyn erilaisen mielipiteesi johtuu vain siitä, että demokratiassa sinulla on oltava siihen oikeus. Minun ei luojan kiitos tarvitse mielipidettäsi kunnioittaa, mutta hyväksyä se pitää.
En minä sinun hyväksyntääsi ole vailla, vaan moderaattoreiden linjanvetoa.

Jätän nyt toistaiseksi tämän aiheen tähän. Katsotaan tuleeko tähän selkeyttä.
 

Gestapo

Jäsen
Viimeisen puolen vuoden aikana täällä on saanut vapaasti kirjoittaa aiheen ulkopuolisia tai aiheeseen erittäin löyhästi liittyviä "Putinia/Venäjää arvostelevia" viestejä. Onko minulla oikeus nyt alkaa esittää näihin vasta-argumentteja, vai tuleeko taas bannia?

Herää kysymys miksi sinun pitäisi esittää näihin vasta-argumentteja? Oletko koko palstalla olemisen aikana kirjoittanut yhtään Venäjää tai edeltäjäänsä kritisoinutta tekstiä? Onko mielestäsi Venäjällä ikinäkoskaanmissään ollut mitään pielessä? Onko mielestäsi Venäjän nykypolitiikka korrektia nykyisessä maailmankuvassa?

Itse aiheeseen liittyen, en todellakaan pidä Jokereiden liittymistä KHL:n positiivisena asiana. Politiikkapuoleen en halua ottaa mitään kantaa tässä, mainittakoon etten ole suuri despoottien ystävä, mutta en muutoinkaan ymmärrä mitä lisäarvoa mantereen kiekkoliigaan siirtyminen tuo suomalaiselle kiekkoilulle. Tätä on monesti käytetty argumenttina siirtymisen puolesta. Käytännössä siis ulkopuolisella pätäkällä aletaan pyörittämään kilpailevaa liiketoimintaa Suomen rajojen sisällä ja vielä sellaisella rahoituksella joka ei kestä päivänvaloa. Tämä on kutakuinkin sama asia kääntäen kuin taannoinen Valion saama sakko liian halvasta maidon myyntihinnasta. Nyt vaan leikkirahoilla tullaan markkinoille antamaan työntekijöille ylihintaista korvausta ja näin ollen hankaloitetaan kilpailijoiden (Liigajoukkueet) asemaa. Mutta annetaan kaikkien rikkaruohojen kukkia, tämä oli vain oma kaksisenttiseni asiaan.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
No ei Puttonen kyllä tässä asiassa ihan oikeassa ole, vaikka muutoin yleensä onkin. Kyllähän Jokerien erinomaisesti kasattu nykyrosteri herättää hyvinkin paljon kiinnostusta, ja tutuiksihan ne vierasjoukkueidenkin pelaajat kauden mittaan tulevat. Eikä se taloudellinen itsemurhakaan ole, rahathan tulevat Venäjältä ja venäläiseltä omistajalta. Ei tuota show'ta markkinaehtoisella tulorahoituksella pyöritetä kuin vain murto-osan verran.

Vaara piilee juuri siinä, että seuran talous on riippuvainen venäläisen miljardöörin halusta käyttää omaa rahaansa. Jos Rotenberg ja kumppanit vetäytyisivät, pystyisikö Jokerit leikkaamaan kulujaan riittävän nopeasti välttääkseen konkurssin? Lev Praha kaatui juuri siihen, että seuran venäläinen taustahenkilö kyllästyi leikkikaluunsa. Ehkä Jokerien osalta riskiä pienentää se, että seuraa rahoittavat venäläiset taustahenkilöt omistavat myös Hartwall Arenan, jonka tapahtumatarjonnasta Jokerit muodostaa merkittävän osuuden.
 
Viimeksi muokattu:

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Tämäkään ei pidä paikkaansa. Kirjoitit tasan seuraavasti: "viestit ovat olleet (joitakin erkun viestejä lukuunottamatta) Venäjä-vastaisia."

Kumosin väitteesi. Eipä tästä sen enempää.

Kyllä minä ymmärsin tuon tarkoittavan koko tätä ketjua, eikä kaikki crediitit mennyt siis sinulle, vaikka osallisena oletkin.

Minustakin kaikki muutkin voisi linjan mukaisesti heittää puolen vuoden kakulle aiheeseen liittymättömästä jankkauksesta.

Et kumonnut väitettä. Ei tästä sen enempää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Et kumonnut väitettä.

Älä nyt viitsi. Kumosin. Väite oli niin typerä, että on pakko ihmetellä mitä sen kirjoittajan päässä liikkuu valittaessaan sitä, että tässä ja muissa ketjuissa "viestit ovat olleet (joitakin erkun viestejä lukuunottamatta) Venäjä-vastaisia." Sinäkään et ymmärrä mitä eroa on vastustaa Putinia ja olla Venäjä-vastainen. Teille Putinin vastustaminen = Venäjä-vastaisuus. Opetelkaa ensin ihan perusasiat ja tulkaa sitten kirjoittamaan vaikkapa vapaan puolelle Venäjä-vastaisuudesta.

Sen enempää en tähän asiaa enää palaa, vaikka taas seuraava nimimerkki tulisi hätiin ja väittäisi, että Putinhan on pelastanut Jokerit konkurssilta joten on vain oikein, että Itä-Ukrainassa taistellaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös