Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 735 676
  • 8 198

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Toki voidaan keskustella siitä miten paljon suomettunut Suomi oikeastaan kuului länteen, mutta oikeastaan on perusteltua sanoa vain, että Jokerit liittyy entisen itäblokin liigaan, jossa valtaosa joukkueista tulee entisistä Neuvostotasavalloista.

Itse pidän Suomea edelleen huomattavasti enemmän Venäjän satelliittina kuin esimerkiksi Tsekkiä tai Kroatiaa joten vieroksun jo valmiiksi ajatusta jonka mukaan suomalainen Jokerit menee itäblokin liigaan kun tuossa liigassa on todellisuudessa myös ei-suomettuneita NATO-maita. Maantieteellisestikään Itä-Euroopan liiga nimitys ei istu KHL-joukkueiden statukseen joukkueiden ollessa Itä-, Pohjois- ja Etelä-Euroopasta sekä Keski-Aasiasta.

Mutta kukin kutsukoon miten haluaa kunhan ymmärtää että historiaan ja maantieseen hiemen perehtyneet eivät ole samaa mieltä.
 

Tuoppi

Jäsen
Jos KHL:lle halutaan - kuten tässä ketjussa paljon näkee - hakea jokin halveksiva ja rajaava määrittely niin tokihan se on ryssän mafian ja Putinin Itä-Euroopan sarja. En itse ole näin täynnä venäläisvihaa enkä mitään muutakaan vihaa. Sen takia mm. Italia Serie A on mulle hieno italialainen futissarja eikä suinkaan Italian eri mafioiden sopupeliliiga.

OT: Hassua! Ajattelin vetää ihan samat yhtäläisyydet! Olen nimittäin jota kuinkin tuota jälkimmäistä mieltä Serie A:sta. Sopupeliliiga jossa mestaruus sovitaan kauden alla kabineteissa tuomareiden kanssa. ;) (Lisäksi Italofutis on ihan helvetin tylsää.)

Mafia kun on Venäjällä ja Italiassa yhtä "oleellinen" osa yhteiskuntaa. Sillä erotuksella että Italiassa asialle yritetään tehdä jotain. Joskus enemmän ja joskus vähemmän. Putin taas ihailee mafiakulttuuria.

Fakta sattuu olemaan myös se, että ennen Jokereita KHL:ssä oli joukkueita vain entisistä itäblokin maista. Toki voidaan keskustella siitä miten paljon suomettunut Suomi oikeastaan kuului länteen, mutta oikeastaan on perusteltua sanoa vain, että Jokerit liittyy entisen itäblokin liigaan, jossa valtaosa joukkueista tulee entisistä Neuvostotasavalloista.

Vahva sama!
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Päivä päivältä paremmilla fiiliksillä. Kovasti jo odottelen sellaisten jättiläisten kohtamaista kuin SKA, CSKA, Dynamo Moskova, Ak Bars Kazan, Ufa, Magnitogorsk, Omsk, Traktor tai Lokomotiv. Näiden lisäksi Sibir ja Torpedo myös erittäin mielenkiintoisia vastustajia, jos tämän kauden suomalaiset jatkavat näissä jengeissä. Ja nämä siis vain venäläisistä jengeistä, koska eniten odotan reissuja Prahaan, Bratislavaan, Zagrebiin ja Riikaan. Eksoottiset Minsk, Donbass ja Astana kiinnostavat myös, koska noissa paikoissa ei ole tullut käytyä toisinkuin noissa vähän yleisimmissä mestoissa.

Itse uskon myös, että muutamassa kaudessa KHL:ssä pelaa nykyisistä 21:sta venäläisestä jengistä enää sellainen 16-18. Heikoimmat ja köyhimmät varmaan tippuu pois, jos sarjan laajentuminen länteen päin jatkuu onnistuneesti. Silloin sieltä voi tippua niitä kaikkein vähiten yleisökiinnostavia jengejä pois kuten Ugra, Vityaz, Avtomobilist, Vladivostok, Novokutznek ja Khabarovsk.

Samoin, jos sarjassa nostetaan ulkomaalaiskiintiötä nykyisestä 5:sta (pelaavassa kokoonpanossa) vähän ylöspäin nostaa sekin sarjan tasoa huomattavasti.

Omissa toiveissa siis muutaman vuoden päästä tilanne missä KHL:ssä pelaa 32 jengiä, joista 16 tulee Venäjältä ja 16 muualta Euroopasta. Siinä sitten vaan reissailemaan ympäri Eurooppaa katsomassa jääkiekkoa!
 

BigRedKoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omissa toiveissa siis muutaman vuoden päästä tilanne missä KHL:ssä pelaa 32 jengiä, joista 16 tulee Venäjältä ja 16 muualta Euroopasta. Siinä sitten vaan reissailemaan ympäri Eurooppaa katsomassa jääkiekkoa!

Voi vaan tuo CHL olla isokin este KHL:n laajenemiselle. Voi käydä niinkin, että muutaman vuoden päästä vain muiden suomalaisten jengien kannattajat kiertelee ympäri Eurooppaa katselemassa jääkiekkoa kun CHL tekee kaikkensa ettei KHL laajene länteen.

Ja tää ei ollu provo vaikka siltä kuulostaakin. Oikeastaan on tavallaan huvittavaa, että anti-jokerifanit käyttää täällä termiä muoviliiga maailman toiseksi parhaasta ja jo vuosia pyörineestä liigasta kun samalla omat suosikkijoukkeet ovat menossa mukaan hyvin teennäisen tuntuiseen uuteen liigaan.

No, tietty nämä muut joukkueet pelaavat vielä myös perinteistä kansallista liigaa. Hjalmari toimii oikeastaan aika tyylinsä mukaisesti, kun muut jengit varmistelee pistää Harkimo menemään täysillä ja koko jokerien olemassaolon vaakalaudalle. Niinkuin tuo on tehnyt aiemminkin esim. halliprojektissa.

Tavallaan on ironista, että Hjallis mahdollisesti vie taas koko suomalaista jääkiekkoa eteenpäin. Voi hyvinkin olla, että CHL saa suomessa paljon paremman vastaanoton nyt kun jokereiden ansiosta kansainvälistyminen jääkiekossa onkin oikeasti realistinen asia. Tähän astihan EHL, CHL ja ET ovat aina olleet pelkkiä puuhasteluja "oikean liigan" rinnalla mutta nyt on ainakin yksi joukkue Suomessa joka on tekemässä kansainvälistä jääkiekkoa muutoinkin kuin puuhastelun vuoksi.

Saa nähdä miten tämä vaikuttaa CHL-kuvioon ja jokereiden KHL-kuvioon. Ainakin ensi kesänä nähdään kansainvälisten liigojen mainoksia aivan eritavalla kuin ennen. Jokerit markkinoi tietysti alkavaa uutta aikakautta todella massiivisesti, mutta myös CHL:ää saatetaan mainostaa juuri tuosta syystä ihan eritavalla kuin aiempia viritelmiä.

Toivottavasti kilpailuasetelma sataa molempien laariin niinkuin on Stadissa ennenkin jääkiekossa käynyt.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Voi vaan tuo CHL olla isokin este KHL:n laajenemiselle. Voi käydä niinkin, että muutaman vuoden päästä vain muiden suomalaisten jengien kannattajat kiertelee ympäri Eurooppaa katselemassa jääkiekkoa kun CHL tekee kaikkensa ettei KHL laajene länteen.

Itse en oikein ymmärrä tuon CHL:n pointtia. Millä tavoin tuo sarja esimerkiksi pystyy kasvamaan niin mielenkiintoiseksi, että fanit jaksavat seurata sitä oman sarjansa rinnalla, joukkueet panostavat kaikkensa ja että homma on taloudelliseti vakaalla pohjalla?

Aiemmin osa Mestarien Liigan viehätystä oli se, että mukana oli oikeasti Euroopan parhaat seurajoukkueet: kovien kiekkomaiden edelliskausien parhaat. Nyt mukaan mitä ilmeisimmin tullaan jopa pääsarjatason alapuolelta. Mikä mestarien mestari se sellainen on, joka ei edes kilpaile samalla kaudella oman maansa mestaruudesta? Ja osassa maita osallistujat ovat väkisinkin ns. kakkostason joukkueita parhaiden pelatessa KHL:aa: esimerkiksi Tshekeistä kovin porukka ei ole mukana tuolla viritelmällä.

Jotenkin tuo vaikuttaa siltä, että kyseessä on hyvin pitkälti ET:n tapainen viritelmä. Jo kansallisten sarjojen omien otteluohjelmien takia pelipäivät tulevat olemaan mitä ovat ja ilmeisimmin tuo alkaa jo kesällä. Jotenkin yhtälö tuntuu vain helvetin vaikealta. Enemmän pelejä, enemmän matkustamista ja jo nyt moni liigajoukkue on ajoittain kärsinyt jopa pelaajapulasta.

Ei siinä, kyllä mä odotan jo kohtuullisen innolla KHL:aa. Ei tässä muuten, mutta nykyinen meno on sen verran masentavaa meidän osalta. Parin vuoden projekti ollut meneillään nyt valmennuksen ja pelaajarungon osalta, päätöskausi Liigassa ja silti meno on tätä. Nyt puhdas startti kuulostaa jopa houkuttelevalta vaihtoehdolta.

edit: Ja ilmeisimmin vaatimuksena tuohon euroliigaan on pelaaminen maan korkeimmalla sarjatasolla. Vedetään siis muutama sana pois Djurgårdenin osalta.
 

ilu

Jäsen
Millä logiikalla luokittelet Vladivostokin, Khabarovskin, Omskin tai vaikkapa Novosibirskin joukkueet itäeurooppalaisiksi joukkueiksi?

Viittasin tässä kohdin Yhdistyneiden kansakuntien tilastotoimistoon ja sen luokitukseen maantieteellisistä alueista ja niiden koostumuksista. Luokituksia on toki muitakin, joskaan en ole ikinä aiemmin törmännyt Cobolin esittämään ja sinänsä kiintoisaan ajatukseen siitä, etteikö NATO:n jäsen voisi olla Itä-Eurooppaan luokiteltavissa. Ehkä kyse oli sotkemisesta itäblokkiin, jonka aika tosin loppui jo ennen Jokerien suurimpia kultavuosia.

En käyttänyt, enkä käytä, Itä-Eurooppaa väheksyvänä terminä, vaikka ilmeisesti joku sen sellaiseksi tulkitsikin. Ennakkoluuloja toki on monenlaisia. Viittaukset mafioihin, ryssiin, sun muihin jätän täysin alatyylisinä omaan arvoonsa. Absoluuttinen fakta kuitenkin on, että KHL:n joukkueista valtaosa tulee Venäjältä tai Itä-Euroopasta, joissa kiinnostus sarjaan ja sen vaikutusvalta lienevätkin merkittävämmät muihin osallistujamaihin verrattuna. Näiden vajaan 30 joukkueen lisäksi KHL:ssä toki pelaa joukkueita Pohjois-Euroopasta, Etelä-Euroopasta sekä Keski-Aasiasta, yksi kustakin.

Minusta on myös ihan luontevaa, että KHL:stä puhutaan myös muilla termeillä kuin pelkkänä KHL:nä, siinä missä NHL:stäkin puhutaan Pohjois-Amerikan jääkiekkoliigana. Wikipedia mainitsee KHL:n "kansainväliseksi, mutta pääasiassa Venäjällä pelattavaksi jääkiekon ammattilaisliigaksi", mutta kaikki huomioonottava ja korrekti termi kaiketikin sitten olisi Aasian ja Euroopan jääkiekkoliiga. Myös NATO-maiden määrän voisi tuohon kuvaukseen vielä yrittää yhdistää, ja miksei Varsovan liitonkin sitten tasapainona. Nämä nimiviritelmät tosin eivät kuvanne sarjaa, sen luonnetta ja todellista maantieteellistä rakennetta ainakaan sen paremmin kuin Itä-Euroopan kiekkoliigakaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En käyttänyt, enkä käytä, Itä-Eurooppaa väheksyvänä terminä, vaikka ilmeisesti joku sen sellaiseksi tulkitsikin.

Minä tulkitsin. Ei nämä vaikuta aikuisen edes peruskoulun suorittaneen tekstiltä tai sitten puhdasta provoa:

"tässä ketjussa keskittyä Jokereiden tulevaan sarjakauteen Venäjän mestaruussarjassa" ja "Itä-Euroopan ja Jokereiden mestaruusliiga."

Mutta eiköhän tämä asia tullut selväksi. Näillä mennään.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Toi CHL-viritys nyt on täysi vitsi. Outoa että Everi on lähtenyt moiseen hökötykseen mukaan. Erittäin vaisu tekele kaiken kaikkiaan.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse uskon myös, että muutamassa kaudessa KHL:ssä pelaa nykyisistä 21:sta venäläisestä jengistä enää sellainen 16-18. Heikoimmat ja köyhimmät varmaan tippuu pois, jos sarjan laajentuminen länteen päin jatkuu onnistuneesti. Silloin sieltä voi tippua niitä kaikkein vähiten yleisökiinnostavia jengejä pois kuten Ugra, Vityaz, Avtomobilist, Vladivostok, Novokutznek ja Khabarovsk.

Ei tule tapahtumaan. KHL on ensisijaisesti venäläinen sarja, eikä sieltä venäläisiä seuroja tipu pois kuin omistajien kyllästyessä. Silloinkin tilalle tullee venäläinen seura, sillä KHL on luotu ajamaan Venäjän kansallisia etuja. Niihin kuuluu nykyjohdon määrittelyjen mukaan vahva oma jääkiekkosarja.
 

Kiraffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos vaihtoehtona on hypätä maailman toiseksi kovimpaan kiekkoliigaan, joka on täynnä tähtiä (ns. valmis paketti) ja omaa budjettiakin saadaan kasvatettua melkoisesti, tai yrittää rakentaa sekavaa ET-henkistä viritystä nykyisen Liigan päälle (ns. paljon puhetta, vähän näyttöjä), niin valinta on aika helppo.

Alkais jo!
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Samoin, jos sarjassa nostetaan ulkomaalaiskiintiötä nykyisestä 5:sta (pelaavassa kokoonpanossa) vähän ylöspäin nostaa sekin sarjan tasoa huomattavasti.

Ymmärtääkseni KHL:n ulkomaalaiskiintiö koskee ainoastaan venäläisiä seuroja ja tuolla viiden pelaajan kiintiöllä tarkoitetaan siis pienintä sallittua venäläispelaajien määrää. Siitä en ole varma tarkoitetaanko tällä koko joukkueen rosteria vai otteluiden kokoonpanoja.
 

Anzi

Jäsen
Toi CHL-viritys nyt on täysi vitsi... Erittäin vaisu tekele kaiken kaikkiaan.
on luisumassa taas tää topikki offiin, mutta...

CHL ei ole vaisu tekele ollenkaan, vaan seuraava askel kohti järkevää ja toimivaa jääkiekon Euro-liigaa.

Suuren yleisön (sekä 90-luvun "jääkiekkomoguleiden") odotusarvot Suomessa ovat= Heti pystyyn Mestareiden Liiga tyyliin futis. Suomalaisesta ohuesta palloilu-urheilukulttuurista katsoen jääkiekon eurooppalaisia virityksiä verrataan siis aina jalkapalloon, koska se on ainoa laajassa tiedossa oleva Euro-liigojen laji Suomessa. Mutta Euro-liigoja pelataan myös koripallossa, käsipallossa...

Kuten aikaisemmin olen jo kirjoittanut, Euro Trophyn takana on ollut huomattavasti (todella huomattavasti) raskaamman sarjan tekijöitä bisnesmaailmasta kuin taannoisissa 70- ja 90- jääkiekon Mestareiden Liiga virityksissä, sekä viimeisimmässä Victoria Cup-casessa, jossa NHL:n mukaanlähtöä täytyy edelleen ihmetellä.

Tämä CHL on seuraava, mutta ei kuitenkaan viimeinen askel kohti toimivaa ja järkevää jääkiekon Euro-liigaa. Euro Trophy on toiminut treeniturneena paremmin kuin hyvin. Nyt on aika astua askel eteenpäin, ja sitten taas eteenpäin. Ja vaikka futikseen vertaaminen on kestämätöntä, niin ei se futiksenkaan Mestareiden Liiga "ihan tuosta" vain syntynyt, vaan kyllä senkin eteen tahkottiin aika monta vuosikymmentä Euroopan Cupia, Cup-voittajien Cupia, UEFA-cupia.

Ja kyllähän sitten toimiessaan jääkiekon Euro-liigaan vääjämättä tulee joskus liittymään myös nykyisiä KHL:n ilmansuunnan joukkueita.
 
Viimeksi muokattu:

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Toi CHL-viritys nyt on täysi vitsi. Outoa että Everi on lähtenyt moiseen hökötykseen mukaan. Erittäin vaisu tekele kaiken kaikkiaan.

Vahva sama. Tiedä vaikka Everi haluaisi, että HIFKin voittaisi joskus tämän höntsän. Meillähän näitä kiinnityksiä onkin suomalaisista jengeistä eniten, joten ei mitään uutta Jokereille.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Ymmärtääkseni KHL:n ulkomaalaiskiintiö koskee ainoastaan venäläisiä seuroja ja tuolla viiden pelaajan kiintiöllä tarkoitetaan siis pienintä sallittua venäläispelaajien määrää. Siitä en ole varma tarkoitetaanko tällä koko joukkueen rosteria vai otteluiden kokoonpanoja.

Minä taas olen ymmärtänyt asian niin, että venäläisjoukkueissa saa olla enintään 5 ulkomaalaispelaajaa, mutta muun maan joukkueissa tulee olla vähintään 5 oman maan pelaajaa ja muut saavat olla ihan mistä vain. Korjatkaa toki jos olen ihan hakoteillä.

Lisäksi KHLssä oli joku nuorten pelaajien rajoitus, tyyliin kaksi alle 20v omaa kasvattia joka pelissä kokoonpanossa tai sinne päin. Tämä tulee todennäköisesti olemaan ongelma, koska Jokereista ei sellaisia tulevaisuuden nimiä ole tähän tietoon tulossa, jotka KHL-tasolle alle 20 vuotiaina kasvavat. Toki KHL-rosterissa saa olla nimettynä peliin 22 pelaajaa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Minä taas olen ymmärtänyt asian niin, että venäläisjoukkueissa saa olla enintään 5 ulkomaalaispelaajaa, mutta muun maan joukkueissa tulee olla vähintään 5 oman maan pelaajaa ja muut saavat olla ihan mistä vain. Korjatkaa toki jos olen ihan hakoteillä.

Käsittääkseni tämä on nykyinen tilanne, mutta paljon on huhuttu, että ensikaudeksi tilanne muuttuisi. Tarkoitus ilmeisesti olisi, että jokaisen joukkueen kotimaapelaajat muuttuisivat kotimaapelaajiksi jokaiselle liigan joukkueelle. Käytännössä siis venäläisjoukkueet voisivat halutessaan haalia rosterinsa täyteen suomalaisia, tshekkeja tai slovakkeja. Pohjois-amerikkalaiset, ruotsalaiset ja sen sellaiset sitten jäisivät (ainakin toistaiseksi) ulkomaalaisrajoitusten piiriin.
 

Anzi

Jäsen
Toi CHL-viritys nyt on täysi vitsi. Outoa että Everi on lähtenyt moiseen hökötykseen mukaan. Erittäin vaisu tekele kaiken kaikkiaan.

Vahva sama. Tiedä vaikka Everi haluaisi, että HIFKin voittaisi joskus tämän höntsän. Meillähän näitä kiinnityksiä onkin suomalaisista jengeistä eniten, joten ei mitään uutta Jokereille.

Noh, kuten edellä kirjoitin niin tämä Euro-liiga kulkee kohti oikeaa ja tervettä liigaa, ja näyttää HH myös olevan samaa mieltä ja purkaa tuntojaan kun Narrit eivät päässeet mukaan:
SM-liiga: Harry Harkimolta raju kuitti HIFK:n puheenjohtajalle - SM-liiga - uutiset, tulokset ja videot - Ilta-Sanomat
 

hellcop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Noh, kuten edellä kirjoitin niin tämä Euro-liiga kulkee kohti oikeaa ja tervettä liigaa, ja näyttää HH myös olevan samaa mieltä ja purkaa tuntojaan kun Narrit eivät päässeet mukaan:
SM-liiga: Harry Harkimolta raju kuitti HIFK:n puheenjohtajalle - SM-liiga - uutiset, tulokset ja videot - Ilta-Sanomat
On tää suomalaisten kyräily ja kateellisuus kyllä huvittavaa. Naapurille kostaminen menee jopa taloudellisen edun edelle. Eiköhän Everillekin olisi 1-2 loppuunmyytyä Nordista (+ muu hype) kelvannut, mutta parempi kostaa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
On tää suomalaisten kyräily ja kateellisuus kyllä huvittavaa. Naapurille kostaminen menee jopa taloudellisen edun edelle. Eiköhän Everillekin olisi 1-2 loppuunmyytyä Nordista (+ muu hype) kelvannut, mutta parempi kostaa.

Millä perusteella olet varma, että juuri Harkimon versio tapahtumista on se totuus? Everillä on ihan toisenlainen käsitys tapahtumista, mutta itse en ainakaan suoralta kädeltä usko kumpaakaan. Minusta Jokerien mukanaolo olisi ollut hyvä, oltaisiin saatu paikallispelit pidettyä hengissä. Joka tapauksessa on varmaa, ettei näin isossa projektissa Everi olisi kuitenkaan yksin pystynyt Jokerien mukaan tuloa estämään. Jokerit vedätti koko muuta Eurooppaa KHL- kuviollaan, ja voi toki olla, että tämä on nyt kuitti siitä. Mutta silloinkin siis päätös lienee ollut aika yksimielinen. Ei ole mikään salaisuus, että Jokerien KHL- siirrosta ei Euroopan liigoissa juuri pidetty. Eikä tämä mitään kateutta ole, jokerit sumutti tahallaan ja oli mukana tämänkin CHL:n suunnittelussa, mutta valmisteli salassa KHL- siirtoaan. Onko se nyt ihme, että noin toimimalla joutuu joistain asioista vähän paitsioon.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
On tää suomalaisten kyräily ja kateellisuus kyllä huvittavaa. Naapurille kostaminen menee jopa taloudellisen edun edelle. Eiköhän Everillekin olisi 1-2 loppuunmyytyä Nordista (+ muu hype) kelvannut, mutta parempi kostaa.

Nyt täytyy kyllä Everiä vähän puolustaa. Hän ei kyllä vaikuta miltään kostonhaluiselta mieheltä, ja mitä hän edes kostaisi? Everi sanoi Kärppien ja Tapparan johdon tapaan ei KHL-kyselyille, ja mitä CHL:ään tulee, niin tossa tekstissähän sanotaan, että "KHL:n kanssa ei päästy sopimukseen". Everi ei yksin tollasia päätä, vaikka perustus- ja kehitysryhmässä istuukin.

Jos joku on aiheestakin kateellinen ja katkera Hjallikselle&Kummolalle, niin se on Salonoja. Blues halusi KHL:ään, ja nyt myöhemmin Jokerit. Muilla ei ollut aikeita ja halua siirtyä sinne.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On tää suomalaisten kyräily ja kateellisuus kyllä huvittavaa. Naapurille kostaminen menee jopa taloudellisen edun edelle. Eiköhän Everillekin olisi 1-2 loppuunmyytyä Nordista (+ muu hype) kelvannut, mutta parempi kostaa.

Hmm... Everi kertoo, ettei KHL:n kanssa päästy neuvotteluissa sopuun KHL-seurojen mukanaolosta, mutta tulevaisuudessa tilanne voi muuttua. Hjallis taas höpisee foliohattu päässä salaliitosta Jokereita vastaan...
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ihme juttu että Hjallis edes halusi mukaan mokomaan höntsäturnaukseen. Täytyy kiittää Everiä, että hän torppasi Harkimon haihattelut.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä näkisin et on vain ja ainoastaan hyvä, ettei Jokerit päässyt mukaan tohon "mestareitten" liigaan. Eiköhän KHL:ssä ole aivan riittävästi haasteita ja uutta opittavaa ensi kaudella ja pitkien vierasmatkojen takia on ihan hyvä saada lepoakin pelien välissä, ettei tarvii lähteä heti seuraavan päivänä pelaamaan jotain ruotsalaista divarijoukkuetta vastaan "mestareitten" liigaa.

Sen mä sinänsä ymmärrän ettei KHL-joukkueita haluttu mukaan, tai Everin mukaan "ei saatu sopimusta aikaseksi". Fakta nyt taitaa kuitenkin olla se et tossa "mestareitten" liigassa ei olis siinä tapauksessa paljon pokaaleja jääny jaettavaksi KHL:n ulkopuolisille joukkueille.
 

Hogrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt vei Steegil sanat suusta kun Jokerit lähtee itään vuolemaan varmaa rahaa niin minkäköhän takia tuosta nyt pitäisi edes avautua.

Sitäpaitsi ei Jokereita käsitellä noissa neuvotteluissa enää Suomalaisena joukkueena vaan KHL:n joukkueena. KHL:n homma olisi ollut päättää ketkä sinne mukaan lähtisi ei Hjallis yksin. Meikäläisen veikkauksen mukaan olisi ollut mielenkiintoista nähdä oligarkkien neuvottelut osallistumisoikeudesta kun siinä ei pelkkä urheilusuoritus olisi vaikuttanut sielläkään. Liigassakin mukaan lähtee 6 perustaja jäsentä ja nämä pari muuta joukkuetta liigan päätöksen mukaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös