Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 735 764
  • 8 198

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Samaa mieltä kuin Wildcard. Jos tällä kaudella tipahdetaan ensimmäisenä kyydistä niin se vahingonilon ja vittuilun määrä on valtava. Parasta markkinointia noille joukkuettomille olisi menestyä ja saada keväällä näkyvyyttä positiivisessa mielessä. Ja kun luulisi että omistajaportassa tämä tiedostetaan myös, on käsittämätöntä että meillä vetää Lindell sentterinä. Olkoon vaikka mitä selityksiä, hommat eivät nyt näytä hyvältä kun tuntuu että toimistolla reagoidaan kuin halvaantuneet hämäläiset. Ehkä Moses korvataan vuonna 2018?
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Millaisia ajatuksia ja havaintoja muilla on lähipiirinsä ihmisten keskuudesta?

Kavereistani en tiedä, joten puhun vain omasta puolestani.

"Vihaan" Jokereita liigassa vastustajana, mutta aion kyllä fanittaa Jokereita KHL:ssä. Ei taida montaa peliä tulla katsottua Areenalla, mutta tv:stä aion kyllä seurata pelejä.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Edelleen vahvasti samaa mieltä Kyyberin kanssa. Tämän tilikkauden tappio esim. vaikka ylimenevän pelaajabudjetin kautta on vain investointi tulevaan ei sen enempää.

Olen itse jopa miettynyt sitä, vaikka en saisi negailla ääneen, että jos ihan vihkoon tämä viimeinen Liiga-kausi menee, niin en uusisi kausikorttejani seuraavalle kaudelle, mutta toki KHL-peleissä aion käydä satunaisesti. Sen hinnan toimisto joutunee osaltani floppi kaudesta maksamaan. Tätäkään en saisi ääneen sanoa, mutta uskon, että moni muu ajattelee hieman samalla tavalla. Kolikon kääntöpuolella siis loistokausi, ja homma jatkuu entistä kiivampana.

Kyllä tuskastuttaa tää toimiston sentterinhankinta.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Toisin kuin tältä palstalta kävisi ilmi, niin aika monella ei ole sitä omaa joukkuetta liigassa. Useammin törmää niihin, jotka seuraavat NHL/KHL:ää.

Pitää varmasti paikkaansa.

Itse tosin seurasin Liigaa aiemmin melko paljonkin, mutta nämä viime vuosien tapahtumat sekä Liigan kehitys ajaa mut kokoajan kauemmas Liigasta. Sitä ei oikein edes tahdo enään katsoa. Esimerkiksi tänä vuonna Jokerit on ainoa syy miksi olen edes vähän jaksanut seurata ja käydä muutamassa pelissä. Ensi vuonna kun mennään KHL -sarjaan, jää ainakin multa Liiga kokonaan pois, sillä siinä ei ole enään mitään kiinnostavaa jäljellä. Toki tähän vaikuttaa myös Liigan taitotaso, mikä ei ole erityisen korkea pelaajien tai tuomareiden osalta. Satuin viime kierroksella katsomaan rankkarit Kärpät-TPS pelistä ja en oikein tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa kun kolmen ensimmäisen ampujan jälkeen sinne tuli enään 3 eri naamaa yrittämään. Liigassa on just tollaset pienet asiatkin pielessä, eikai kukaan halua kattoo sellasta, että samat tyypit ampuu kokoajan.

Itse pidän enemmän siitä, että Jokerit pelaa KHL:ssä. En jää kaipaamaan Liigaa, vaan olen enemmänkin iloinen taitavammasta KHL:stä.
 

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013
Miten mulla on aivan erilaiset havainnot tästä asiasta kuin aikaisemmilla kirjoittajilla? Jos tuolla kadulla kyselee melkein keneltä tahansa mielipidettä Jokereista niin se on yli puolessa tapauksista ainakin hieman negatiivinen. Kun taas yleensä porukalta kysyy suosikkijoukkuetta lätkässä, niin vastaus on joku liigan seuroista. Toki NHL-mieshuorat ovat erikseen mutta saa markkinointi parantua aika paljon, että heidät saa telkkarin äärestä halliin katsomaan matseja.
 

BLEGI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
Miten mulla on aivan erilaiset havainnot tästä asiasta kuin aikaisemmilla kirjoittajilla? Jos tuolla kadulla kyselee melkein keneltä tahansa mielipidettä Jokereista niin se on yli puolessa tapauksista ainakin hieman negatiivinen. Kun taas yleensä porukalta kysyy suosikkijoukkuetta lätkässä, niin vastaus on joku liigan seuroista. Toki NHL-mieshuorat ovat erikseen mutta saa markkinointi parantua aika paljon, että heidät saa telkkarin äärestä halliin katsomaan matseja.

Omassa kaveripiirissä on aivan samankaltaisia fiiliksiä. Melkein kaikki suhtautuvat negatiivisesti KHL-Jokereihin ja moni heistä on kuitenkin jokerikannattajia. Näitä ''en seuraa liigaa, mutta KHL-Jokerit kiinnostaa'' tyyppejä löytyy varmasti jonkun verran, mutta saa nähdä, kuinka moni käy peleissä, jos pelit eivät lähde rullaamaan KHL:ssä. Mielenkiintoista seurata, miten tilanne kehittyy.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Tuolla kadulla kun kulkee raitiovaunulinjaston ulkopuolella ja kyselee mielipiteitä Liiga-Jokereista niin melkein kaikilla on jotain negatiivista mussutettavaa. Ei mitään uutta auringon alla. Kateus vie kalatkin vedestä.

Oman ystäväpiirini Jokerifanit ovat 90% ollut innostuneita ja loput hämmentyneitä. Kukaan ei ole seuraa jättämässä.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuntuu, että monet suorastaan toivovat Jokereiden täydellistä epäonnistumista KHL:ssä. Kyllä kaikki kommentointi mitä omasta tuttavapiiristä (poislukien Jokerifanit) kuuluu on negatiivista, sellaista naureskelua ja ryssä-huutelua. Tosin niin se on ollut aina kun Jokereista tulee puhe, joten ei sinäänsä mitään uutta.

Edit: Sen verran positiivista, että Pietarin reissusta ovat kaverit innostuneet, vaikka eivät Jokereita millään tavalla kannata.
 
Viimeksi muokattu:

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013
Itsellä on taas täysin erilaiset havainnot tästä fanien innostuksesta. Tuntemistani Jokerifaneista yksikään ei ole ollut avoimen innostunut KHL-siirrosta vaan kaikki ovat joko varovaisella tai avoimen negatiivisella kannalla. Tämä saattaa toki olla ihan metsään menevää mutuilua mutta tuntuu, että se innokkain osa kannattajista on nimenomaan vastustavalla kannalla ja irtolippulaiset/satunnaiskatsojat, jotka haluavat vain nähdä ''hyvää lätkää'' mistään muusta välittämättä, ovat innostuneita.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kavereista, joilla on Jokerien kausikortti tälle kaudelle, ei yksikään aio ostaa sellaista ensi kaudelle. Aikovat kuulemma "katella mitä tapahtuu", yhdessä kun peleissä käyvät. Eivät toki ole välttämättä enemmistö, mutta hiukan (jälleen) Eltonin povailut oudoksuttavat....
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omassa lähipiirissä taas kaikki Jokerifanit ovat enemmän tai vähemmän positiivisesti KHLlään suhtautuvia. Muut taas toivottelevat onnea matkaan ja kenties osa löytää satunnaisesti tiensä Areenalle.

Luulen että kunhan pöly laskeutuu niin suurin osa suomalaisista alkaa kannattaa Jokereita vähintään "piilossa". Eli luetaan lehdestä miten peli on sujunut ja toivotaan että Suomi voittaa. Jos Jokerit tekee ihmeen ja pärjää hyvin niin buumi on takuuvarma, vielä jos nuoret suomalaiset kiekkoleijonat pelaavat Jokereissa niin mahdollisuudet ovat jopa 90-luvun kaltaiseen Jokeribuumiin.

Toki varsinkin täältä Jatkoajasta löytyy varmasti paljon lätkäfanaattista jengiä jotka eivät edes sylkisi Jokereiden päälle ja toivovat koko KHLlän nopeaa ja tuskallista kuolemaa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Näitä ''en seuraa liigaa, mutta KHL-Jokerit kiinnostaa'' tyyppejä löytyy varmasti jonkun verran, mutta saa nähdä, kuinka moni käy peleissä, jos pelit eivät lähde rullaamaan KHL:ssä.

Omasta mielestä tuntuu melko ihmeelliseltä että sellainen henkilö joka ei ole aiemmin käynyt peleissä alkaisi sitten nyt yhtäkkiä käymään säännöllisesti matseissa (alkuinnostusta ei tähän lasketa). Jos lätkän seuraaminen ei ole aiemmin kiinnostanut paikan päällä, niin en usko että siellä on nyt KHL:ssäkään mitään niin tajunnanräjäyttävää tarjolla että se jaksaisi kiinnostaa jatkossakaan. Siis säännöllisesti seurattuna paikan päällä.

No, uskon kuitenkin että Jokereiden katsojamäärät tulevat pysymään melko lailla samoissa lukemissa kuin tälläkin hetkellä. Tietysti osa tähänastisista vakiokäviöistä vähentää peleissä käymistä radikaalisti, mutta lisääntyvät suuret satunnaiskatsojamassat luultavasti täyttävät tämän aukon, siis ainakin aluksi. Alkuinnostuksen johdosta halli tulee olemaan varmasti melko täynnä ensimmäisenä kautena, mutta sitten voi alkaa vähän hiipua. Se että kuinka paljon on vaikea sanoa, mutta itse veikkaisin että yleisömäärät vakiintuvat melko lailla nykyisille lukemille tai vähän alle.

Uskon myös että Jokerit tulee pärjäämään sarjassa resursseihin nähden ihan mallikkaasti (luultavasti joukkueessa on melko paljon suomalaisia = sisua), joten en usko mihinkään heittopussi-juttuihin, jotka tietenkin voisivat rokottaa yleisömääriä runsaastikkin. Eiköhän Jokereiden peleistä tule isojen massojen silmissä vähän samanlainen tapahtuma kuin vaikkapa joku elokuvissa käynti. Halliin tullaan viihtymään. Koska vastustajat eivät herätä suomalaisessa satunnaiskatsojassa sen ihmeellisempiä tunteita, niin itse ottelutapahtumaan on panostettava. Toki itse peli on myös korkeatasoisempaa, joka auttaa tietenkin asiaa.

Näkisin että KHL tuo siis ihan mukavaa vaihtelua ja monipuolisuutta kiekkotarjontaan. Varmasti muiden joukkueidenkin kannattajia käy katsomassa KHL-Jokereiden pelejä sen kerran pari kaudessa (jos siis on helposti mahdollista). Näkisin että tässä asiassa ovat suurimpia häviäjiä sellaiset hardcore SM-liiga/Jokeri-kannattajat, jotka kokevat että seura lähtee alta. No, kyllä varmasti hekin käyvät peleissä aina silloin tällöin vaikka se vituttaisikin. Näillä mennään.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tämä! Tuskallinen ei ole must!

Itse toivoin, että KHL:llän kaltainen kilpailija olisi saanut Liigan johtoportaan reagoimaan ja parantamaan Liigan kilpailukykyä, mutta sen sijaan puuhastelu on jatkunut entistä pahempana. Liiga voi huonommin kuin koskaan ja oli täysin oikea päätös hypätä pois uppoavasta laivasta.
 

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013
Itse toivoin, että KHL:llän kaltainen kilpailija olisi saanut Liigan johtoportaan reagoimaan ja parantamaan Liigan kilpailukykyä, mutta sen sijaan puuhastelu on jatkunut entistä pahempana. Liiga voi huonommin kuin koskaan ja oli täysin oikea päätös hypätä pois uppoavasta laivasta.

Millä tavalla KHL ei sitten ole puuhastelua? Silläkö, että joukkueiden omistajilla on paljon enemmän fyrkkaa jota voi heittää kaivoon?
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kavereista, joilla on Jokerien kausikortti tälle kaudelle, ei yksikään aio ostaa sellaista ensi kaudelle. Aikovat kuulemma "katella mitä tapahtuu", yhdessä kun peleissä käyvät. Eivät toki ole välttämättä enemmistö, mutta hiukan (jälleen) Eltonin povailut oudoksuttavat....

Ei lienee yllätä ketään, että kaltaisese äärinegatiivinen vikisijä hengailee kaltaistensa vässyköiden kanssa, joten nämä kaksi sinua sietävää ihmistä, joita kutsut hauskasti "kavereiksesi", eivät onneksi ole tilastoja kallistamassa mihinkään suuntaan.

Omasta mielestä tuntuu melko ihmeelliseltä että sellainen henkilö joka ei ole aiemmin käynyt peleissä alkaisi sitten nyt yhtäkkiä käymään säännöllisesti matseissa (alkuinnostusta ei tähän lasketa). Jos lätkän seuraaminen ei ole aiemmin kiinnostanut paikan päällä, niin en usko että siellä on nyt KHL:ssäkään mitään niin tajunnanräjäyttävää tarjolla että se jaksaisi kiinnostaa jatkossakaan.

Saihan Jokerit kasvatettua parissa vuodessa Liigassakin katsojamääriään huomattavasti (yli 20%), joten en näe miksei uusia katsojia voitaisi saada myös KHL:n mukaan. Markkinoinnistahan tämä on vain kiinni ja jos siihen aletaan oikeasti panostamaan isoja rahoja, niin pitäisin mahdollisena (huom. mahdollisena) jotain yli 10 000 keskiarvoja. Ilman mitään katastrofia tuohon päästään myös tällä kaudella, sillä Talviklassikko nostaa tuota niin paljon.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Saihan Jokerit kasvatettua parissa vuodessa Liigassakin katsojamääriään huomattavasti (yli 20%), joten en näe miksei uusia katsojia voitaisi saada myös KHL:n mukaan.

Tottakai uusia katsojia saadaan mukaan. Lähinnä tarkoitin että jos ihminen ei ole tottunut sellaiseen elämäntapaan että käy joka viikko sen 1-2 kertaa hallilla, niin aika vaikea sellaiseen on äkkiä vaihtaa. Toki pikkuhiljaa se on mahdollista, mutta en usko että KHL tuo kuitenkaan mitään niin radikaalia eroa nykyiseen että tällainen käännytys olisi mahdollista, ainakaan isommassa kuvassa.

Mutta tottakai Jokereiden yleisömäärät saattavat myös nousta. Mutta näkisin että se tapahtuu sitten nimenomaan näiden satunnaiskatsojien seurauksena.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
No, uskon kuitenkin että Jokereiden katsojamäärät tulevat pysymään melko lailla samoissa lukemissa kuin tälläkin hetkellä. Tietysti osa tähänastisista vakiokäviöistä vähentää peleissä käymistä radikaalisti, mutta lisääntyvät suuret satunnaiskatsojamassat luultavasti täyttävät tämän aukon, siis ainakin aluksi. Alkuinnostuksen johdosta halli tulee olemaan varmasti melko täynnä ensimmäisenä kautena, mutta sitten voi alkaa vähän hiipua. Se että kuinka paljon on vaikea sanoa, mutta itse veikkaisin että yleisömäärät vakiintuvat melko lailla nykyisille lukemille tai vähän alle.

Tietenkin on vaikea ottaa suoraan huomioon lock-outin vaikutusta, KHL-sopimuksen julkistamista ja Karalahden siirtoa, mutta jos miettii tämän hetken tilannetta, jossa yleisökeskiarvo on tippumassa tällä hetkellä viime kaudesta 1500 henkeä, niin voisi ajatella, että ensi kaudelle määrä tippuu vielä tuosta 5-10%, koska oikeita tunne-elementtejä vastustajia kohtaan ei ole olemassa, alkuun voi pelit olla 5-10 kierrosta loppuunmyytyjä mutta kun talvi tulee, niin viikkopeleissä voi olla melkoisen tyhjääkin. PK-seudulla on paljon muiden joukkueiden faneja, jotka ovat nostaneet Jokereiden keskiarvoa, ja nämä jäävät nyt suoraan pois. Toki joku SKA voi vetää Hartwallin aikalailla täyteen mutten usko samaan määrään mitä esim IFK-fanit ovat tuoneet hallille.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei lienee yllätä ketään, että kaltaisese äärinegatiivinen vikisijä hengailee kaltaistensa vässyköiden kanssa, joten nämä kaksi sinua sietävää ihmistä, joita kutsut hauskasti "kavereiksesi", eivät onneksi ole tilastoja kallistamassa mihinkään suuntaan.

Voi itku. :(

"Lienee" sanaa ei muuten käytetä noin, mutta se ei varmaan yltiöpositiivisia naminamiporukoita haittaa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
PK-seudulla on paljon muiden joukkueiden faneja, jotka ovat nostaneet Jokereiden keskiarvoa, ja nämä jäävät nyt suoraan pois.

Tämä on kyllä totta.

Iso lovihan tuosta tulee, eikä mahdolliset tähän porukkaan kuulivat satunnaiskävijät tuota pysty kyllä kompensoimaan. Jostain muualta pitää tuo aukko siis täyttää. Riippuu tietysti paljon siitä paljonko näitä venäläisiä kävijöitä sitten lopulta olisi. Itsellä ei ole kyllä mitään hajua.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Kun ensimmäiset 10 kotipeliä halli on loppuunmyyty niin räntäsateisiin tiistai iltoihin voikin tulla hieman katsojakatoa ja silti kuitenkin yleisökeskiarvo tulee ylittämään 10.000 katsojaa koko kaudelta.

Kyllä näitä Juhaht:n kavereita sopii kotiin jäädäkin nillittämään, mutta iso kuva on, että KHL:ää pelataan Helsingissä isoille yleisöille.
 

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013
Kun ensimmäiset 10 kotipeliä halli on loppuunmyyty niin räntäsateisiin tiistai iltoihin voikin tulla hieman katsojakatoa ja silti kuitenkin yleisökeskiarvo tulee ylittämään 10.000 katsojaa koko kaudelta.

Kyllä näitä Juhaht:n kavereita sopii kotiin jäädäkin nillittämään, mutta iso kuva on, että KHL:ää pelataan Helsingissä isoille yleisöille.

Olisihan se kiva jos tuollaisiin yleisömäärin päästäisiin mutta yritä nyt välillä perustella noita väittämiä. Alkaa noi sun jutut tuntua lähinnä joltain KHL-johtajien viralliselta propagandalta. Miten korvataan satojen ellei jopa tuhansien uskollisten kannattajien matseissa käynnin väheneminen? Itse en ole vielä aivan varma kuulunko siihen porukkaan, katsotaan nyt vielä kausi perinteistä suomalaista sarjaa ja sen jälkeen voi harkita meneekö kausari uusintaan.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Jonkinverran voisi kuvitella olevan myös kaltaisiani katsojia, jotka ehdottomasti aikovat mennä Areenalle katsomaan KHL:ään. Nimenomaan KHL:ää, ei niin Jokereita. Areenalle on huomattavasti lyhyempi matka kuin esim. Pietariin.

Tai Habarovskiin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
PK-seudulla on paljon muiden joukkueiden faneja, jotka ovat nostaneet Jokereiden keskiarvoa, ja nämä jäävät nyt suoraan pois. Toki joku SKA voi vetää Hartwallin aikalailla täyteen mutten usko samaan määrään mitä esim IFK-fanit ovat tuoneet hallille.

Viime kaudella meillä kävi 294839 katsojaa kotimatseissa liigan mukaan. Jos tuosta revitään 3*13349 pois, jäljelle jää 254792 katsojaa 27 matsiin. Tämä olisi tarkoittanut 9,436 kävijän keskiarvoa, olettaen että nuo matsit olisivat olleet kaikki myyty loppuun. Kun tuota katsoo, niin mä en liikaa lähtisi HIFK:n fanien perään huutelemaan. Toki he nostivat keskiarvoa ja normaalia kalliimpien lippujen (olihan tämä korotus käytössä?) toivat kassaan keskimäärin muita joukkueita enemmän, mutta eivät kuitenkaan merkittävästi. Ilman tarkempaa statistiikkaa en jaksa nyt tarkistella muita joukkueita, mutta en usko vieraskatsojien tuoneen merkittävää boostia esimerkiksi Bluesin osalta, muista puhumattakaan.

Siihen mä en jaksa uskoa, että merkittävä määrä muiden joukkueiden faneja boostaisi muiden kuin oman joukkueensa matsien kävijämääriä. Toki jokunen HIFK:n mies käy katsomassa satunnaisesti Narrien ja jonkun kolmannen seuran matsia, siinä missä minäkin olen käynyt Nordiksella katsomassa muiden kuin Jokerien matseja. Tätä katsojakuntaa en kuitenkaan näe merkittäväksi tekijäksi määränsä takia.

Katsojamäärien osalta mä näkisin merkittävimmiksi tekijöiksi seuraavat seikat:
1) Oma tuote on kunnossa. Satunnaiskatsojan on helpompi katsoa voittavaa ja näyttävää kiekkoa kuin aneemista paskaa. Jos Jokerit pystyy kasaamaan joka ilta voitosta taistelevan ja yleisöön menevän joukkueen, ollaan vahvoilla.
2) Miten satunnaiskatsojat ja ns. neutraalit henkilöt saadaan kiinnostumaan tapahtumasta. Tässä on helvetin suuri voimavaraja, sillä jotakin uutta ja ennennäkemätöntä saadaan kaupunkiin. Toisaalta jos satunnaiset vieraantuvat tuotteesta ja neutrit pysyvät neutreina, mennään hyvin vahvasti elinkautisten avulla.
3) Miten aktiivisemmat kävijät saadaan "ostettua" mukaan. Tarjonta periaatteessa vähenee, sillä omaa tarvetta ei pysty enää samalla tavalla tyydyttämään kuin nopealla päätöksellä esimerkiksi Nordiksella, Baronalla tai Hämeenlinnassa nyt esimerkiksi. Aktiivisella markkinoinnilla näiden tarpeet saadaan tyydytettyä vain ja ainoastaan Areenalla.
4) Tuote on saatava sille tasolle, että vastaavaa ei maan rajojen sisältä löydy. Nyt esimerkiksi neutraalille katsojalle on periaatteessa aika sama meneekö katsomaan Jokereita vai HIFK:ta. Pelaajabudjetit ja rosterit ovat yleensä sen verran lähellä toisiaan, ettei muutamia yksittäisiä pelaajia (mm. Karlsson, Granlund, jne.) enempää saa suurta eroa revittyä. Hallitkin ovat lähellä ja molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Päälle vielä samat vastustajat, niin eihän tuossa ole käytännössä eroa jos paidalla ei ole väliä. Sen sijaan jos Jokerit saadaan kasvatettua suurimmaksi ja kauneimmaksi kaikin osin, ollaan oikeilla raiteilla.
5) Mikä tunnelma hallissa on. Saman matsin voi katsoa telkkarista ja yleensä halvemmalla. Lätkää yleensäkin näkee melkoisen hyvin, varsinkin jos jokusen kympin kuussa pystyy sijoittamaan. Syyt mennä hallille ovat hieman toiset ja esimerkiksi alkukauden fanien protestien aikana halli oli tavallaan aika synkkä paikka mennä. Toisaalta taas viime kauden parhaimpina hetkiä halli oli ainoa oikea paikka ziigata lätkää, suurelta osin Eteläpäädyn ansiosta. Tunnelma kohdilleen ja sana kiirii, ihmiset tulevat uudestaan ja tuovat kavereitaan. Hautajaistunnelma halliin ja yläkatsomoissa voi lennellä lepakoita rauhallisen ilmapiirin ja sopivien varjojen takia.

edit:
Nimenomaan KHL:ää, ei niin Jokereita.

Tässä on helvetin hyvä esimerkki siitä, minkä potentiaalin KHL tarjoaa yleisökeskiarvoa ajatellen. Beukeboomin kaltaisia ihmisiä on Helsingissä ja lähikunnissa niin paljon, että noilla voidaan varmasti kuitata keskivertomatsin pienemmät vieraskatsojat.

Ja tämä on juuri oikein. Mä väitän, että lajifriikki pystyy nauttimaan lajista vaikka oma joukkue ei pelaisikaan. Jos tunnelma ja peli ovat laadukkaita, noista voi nauttia vaikka omat eivät pelaisikaan. Hieman eri tavalla ainakin itse seuraan tuollaisia matseja, mutta kuitenkin seuraan ja yleensä nautin näkemästäni. Vaikka maaleja ei tuulettaisikaan, voi se maaliin johtanut tilanne, kuvio tai ratkaisu aiheuttaa hyvää fiilistä.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Jonkinverran voisi kuvitella olevan myös kaltaisiani katsojia, jotka ehdottomasti aikovat mennä Areenalle katsomaan KHL:ään.

Kyllä itsekkin käyn varmasti kerran katsomassa, kun hyvä tilaisuus tulee. Päätös siitä menenkö katsomaan toisenkin kerran täytyy tehdä sitten sen jälkeen.

Varmasti monet muutkin ajattelevat näin. Tässä on siis suuri haaste. Homman pitäisi siis toimia moitteettomasti ihan heti alkumetreiltä lähtien. Kaikki lippu, autopaikka, oheispalvelu, musiikki, show jne jne.. asiat pitää olla kunnossa sekä tietysti pelin erittäin viihdyttävää, jotta jaksaa neutraalina katsojana lähteä paikan päälle toisenkin kerran.

Edit. Niin ja se tärkeinhän tässä unohtui. Peleissä pitäisi olla myös tunnelmaa. Muuten se on ihan tyhjän kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös