Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 738 521
  • 8 198

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK

"Koska tilanne on myös poikkeuksellisen vaikea, emme koe, että Jokerit urheiluseurana on oikea taho linjaamaan voimakkaasti näkemyksiään tilanteesta."

Jokereilla on siis jokin näkemys poikkeuksellisen vaikeasta tilanteesta, mutta ei ole sitä oikea taho linjaamaan.

Fiksumpaa ehkä myös vaieta siitä oikean tahon linjauksesta.

@Alejandro lla sama huomio jo aiemmin.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Vähän tullut oltua uutispimennossa tämän Jokeri-aiheen tiimoilta, mutta tuosta kun tuo urheiluruudusta äsken tärähti Jokeri-kannattajien viesti meikäläisen tietoisuuteen, niin helvetin ylpeä olo tuli. Selkäranka näyttää olevan nyt terästä!

Kaikki tuki täältä vakavan aiheen tiimoilta ja paikka Liigasta löytyy Jokereille aina, jos vaan meikäläiseltä kysytään!
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jokereiden loppukauden osalta KHL:ssä on käyty keskustelua maanantain ja tiistain aikana. Alla seuran tiedote koskien loppukautta.

Jokereilla on KHL:ssä sitovat sopimukset ja velvoite niiden noudattamiseksi. Jokereilla on myös vastuu työnantajana. Koska tilanne on myös poikkeuksellisen vaikea, emme koe, että Jokerit urheiluseurana on oikea taho linjaamaan voimakkaasti näkemyksiään tilanteesta.

Tällä hetkellä seuraamme tilannetta tarkasti ja käymme aktiivista vuoropuhelua sidosryhmiemme kanssa. Seuraamme myös mahdollisiin pakotteisiin liittyviä päätöksiä tarkasti ja tulemme noudattamaan niitä toiminnassamme tinkimättömästi.

Otan vapauden kopioida tämän Jokerien tiedotteen esimerkkinä sellaisesta tiedotteesta, joka on käytännössä nollatiedote. Tämä myös korostaa tätä jääkiekkojoukkueiden uudenlaista yhteiskunnallista asemaa, jossa niiltä odotetaan samanlaista vastuuta kuin muiltakin yrityksiltä. Yritän jossakin määrin ymmärtää Jokereiden johtoa, jotka ovat hyvin vaikeassa tilanteessa ilman varsinaista omaa syytään - Jokerit ei voinut silloin aikanaan täysin nähdä tulevaisuutta, kun lähtivät KHL:n, mutta tällä hetkellä KHL:ssä pelaaminen on pelaajille iso rasite. Jokerit myös laittaa pelaajansa poikkeuksellisen vaikeaan asemaan, koska asian yhteiskunnallinen merkitys (suurvallan, diktatuurin hyökkäys Ukrainaan) ei voi olla näkymättä siinä, miten myös fanit tulevat näkemään pelaajat työntekijöinä. Tosiasia on se KHL on samanlainen tuote kuin Venäjän maakaasutoimittajat ja ydinvoiman tuottajat: KHL on valjastettu toimimaan venäläisen propagandan ja valtion virallisen totuuden levittäjänä. Jos ajattelee Jokerien sidosryhmät laajasti niin pitää kaiken tämän keskellä muistaa, että kyseessä on suomalainen yritys, jonka toki omistavat nykyisellään ulkomaalaiset. Pääosa työntekijöistä on Suomen lainsäädännön alla ja täten he edustavat tässä KHL:n näkökulmassa suomalaisia.

Tällaisessa poliittisessa tilanteessa on täysin turha lähteä selittelemään, ettei Jokereilla yrityksenä olisi velvollisuutta toimia sen tärkeimmän sidosryhmän näköisesti. Suomessa on laajalti jaettu konsensus siitä, ettei Venäjän toimia voida hyväksyä Ukrainassa ja tällöin Jokerien organisaationa pitää pystyä tekemään yhtä kipeitä ratkaisuja kuin sen fanien. Eivät Jokerien fanit kevyin perustein lähde vaatimaan sitä, että joukkue vetäytyy sarjasta välittömästi. Minskin kohdalla vuosi sitten lopulta järki voitti ja Jokerifanit saivat tahtonsa läpi, mutta se oli ainoastaan alkusoittoa. Minun käy inhimillisesti Jokerien pelaajia sääliksi: he joutuvat todella kovaan paikkaan nyt, koska mikään urheiluun keskittyminen ei enää ole mahdollista. On turha vedota vastuuseen pelaajista, koska vastuuta pelaajien suuntaan olisi juuri jättää heidän poliittisen keinovalikoiman ulkopuolelle. Halusivat pelaajat tai ei niin he joutuvat nyt KHL:ssä esiintymään sellaisessa roolissa, jossa he eivät oikein saisi olla. Toivon hyvin paljon sitä, että Jokerit tulevat organisaationa tässä järkiinsä ja tekevät sen ainoan oikean liikkeen: poistukaa nyt tuosta Liigasta kun vielä voitte.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt voisivat pelaajat näyttää oikeutta ja ilmoittaa, että pelit loppuvat tähän. Ok, KHL-liksa loppuisi, mutta tuo jengi saisi duunia Suomesta/Ruotsista/Sveitsistä jne. ensi kaudelle aivan varmasti. Ei ehkä nykyliksoilla, mutta hyvillä palkoilla joka tapauksessa ja myöa hyvällä omalla tunnolla.
No tämä. Ulkkarit löytävät tiensä pois Suomesta joka tapauksessa ennemmin ja myöhemmin. Liigajengit voisivat tulla vähän vastaan ja luvata palkata minimipalkalla tms. työttömät suomalaiset Jokeri-pelaajat loppukevääksi. Tai maajoukkueleiritystä pidemmän kaavan mukaan kaikille suomalaisille MM-kisoja silmällä pitäen.

Vinkki vink.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen tietoisesti välttänyt juurikaan kommentoimasta Jokereiden asioita, koska koen, että kaikki kirjoittamani asiat koetaan kannattamani seuran vuoksi puhtaana vittuiluna. Minkä tavallaan ymmärrän, koska fanittaminen on tunneasia.

Jokereiden tilanne on kertakaikkiaan surullinen. Kun Jokerit lähti, tilanne HIFK:n kanssa oli hyvin tulehtunut ja vaikka mielestäni Jokereiden ei olisi koskaan pitänyt KHL:ään lähteäkään, koin itsekkäistä syistä lähdön tavallaan "ihan sama"-kategoriaan meneväksi. Tämä siksi, että olin kertakaikkisen kypsä siihen noloon sapeleiden kalisteluun, mitä organisaatiot keskenään harrastivat. En missään nimessä anna HIFK:llekaan puhtaita papereita siitä ja koen sen edelleenkin kiusalliseksi myös kannattamani seuran puolesta.

Moni kokee sympatiaa pelaajien puolesta, mutta minä suhtaudun asiaan ristiriitaisesti. Toisaalta pelaajat ovat ilman omaa syytään pahassa paikassa, toisaalta taas eivät. Ne, joiden sopimukset on tehty v. 2013 tai sitä aikaisemmin, eivät ole voineet varautua, mutta kaikki v. 2014 jälkeen tehdyt pelaajasopimukset on mielestäni jokaisen pelaajan pitänyt punnita omassa päässään ja miettiä, mihin oma moraali taipuu. Vanhoja sopimuksia ei ole voimassa ensimmäistäkään, joten kysymys on puhtaasta valinnasta. Sama koskee toki kaikkia suomalaisten pelaajien KHL-sopimuksia, mutta Jokereiden puolelta vieläkin enemmän, koska kysymys on suomalaiseksi profiloituvasta seurasta, joka on toteuttamassa Putinin agendaa kotipaikkanaan Helsinki. Tätä taustaa vasten jokaisen Jokeri-pelaajan on pitänyt miettiä omaa suhtautumistaan Venäjän politiikkaan ja olla varautunut siihen, että mitä tahansa voi tapahtua. Tai olisi ainakin pitänyt.

Ymmärrän tiettyyn pisteeseen asti, että rahalla on merkitystä. Mutta itselleni raha ei merkitse kaikkea ja jokaista isoa taloudellista päätöstä on pitänyt aina punnita melko tarkasti, koska kaikkeen on liittynyt aina tiettyjä valintoja. Harvat asiathan elämässä ovat täysin mustavalkoisia ja kaikella on hintansa: mitä vastuullisempi duuni, sitä parempi liksa. Mitä enemmän vastuuta, sitä vähemmän vaihtoehtona on sanoa työnantajalle, että just nyt ei pysty, kun lapsella on kaverisynttärit, että palataan sammuttamaan tulipaloja sitten niiden jälkeen. Kysymyshän ei ole, eikä ole koskaan ollut siitä, että mikäli pelaaja ei tee sopimusta Jokereiden kanssa, hän ei pelaisi missään muualla tai olisi estynyt elättämästä perhettään, koska muualla maksetaan leikkirahoilla. Itse asiassa, pikemminkin päinvastoin. Jokainen Jokereihin sopimuksen tehnyt pelaaja olisi kyllä saanut sopimuksen johonkin muualle, palkka vain olisi ollut matalampi. Väitän silti, että jokainen Jokeri-pelaaja olisi kyennyt tarjoamaan perheelleen hyvän elämän vaikkapa Liiga-seurasta saamallaan palkallakin ja valtaosa pelaajista olisi luultavasti saanut duunia muista läntisistä sarjoista. Uskonkin, että moni pelaaja on perustellut itselleen omassa päässään Jokereissa pelaamisen sillä, "että jos mä en pelaisi, joku muu pelaisi kuitenkin" ja/tai "politiikka ja urheilu eivät liity toisiinsa eikä niitä pidä sekoittaa". Tavallaanhan molemmat ovat ainakin jossain määrin totta, mutta ei sitten kuitenkaan. Jokaisen pelaajan on pitänyt käydä keskustelu itsensä kanssa jo ennen sopimuksen tekemistä ja kun näin on tehty, pelaajilla ei pitäisi nyt olla minkäänlaista moraalista ongelmaa pelata. Sen kuin vain ummistaa silmänsä kaikelta pahalta ja pelaa. Selityksinä samat vanhat "raha" ja "urheilua, ei politiikkaa".

Olen kuitenkin melko varma, että moni Jokereiden pelaaja kokee juuri nyt epämiellyttäviä tunteita ja miettii, mikä on oikein ja mitä nyt oikeasti pitäisi tehdä. Mutta inhimillisestä näkökulmasta tämä on väärin pelaajia kohtaan, vaikka tähän olisi kuinka pitänyt olla valmistautunut. En usko, että yksikään Jokereiden pelaaja suhtautuu asiaan välinpitämättömästi. Tai jos näin on, niin päässä on vikaa. Mutta olkoot tämä nyt esimerkkinä jälkipolville: urheilua ja politiikkaa ei voi erottaa, jos urheilun perimmäiset tarkoitukset ovat poliittisia ja kaikella on hintansa. Ja tässä tapauksessa hinta ei ole vain se, että joutuu olemaan pitkiä aikoja erossa perheestään ja pelaamaan jossain Venäjän tundralla. Tässä tapauksessa se hinta on se, että pelaajana edustat Venäjän federaation masinoimaa poliittista teatteria. Ja loppuviimein Venäjä voittaa aina. Tämä pitäisi olla ihan jokaisella suomalaisella tiedossa, jollei ole elänyt jossain säkissä koko elämäänsä.

Liigalla on olemassa valmiit systeemit Jokereiden paluulle, halutaan se myöntää, eli ei. Jokereiden paluu olisi taloudellisesti niin iso ja koko Liigaa hyödyttävä asia, että kyseessä on vain ja ainoastaan järjestelykysymys. Tässä vaihtoehdossa ei olisi kuin voittajia. Jokereille jäisi toki tahra maineeseen maitojunalla paluusta, mutta mitä sitten? Kaikki tekevät virheitä ja niistä pitää ottaa opikseen. Suurin virhe on vain jatkaa nykyistä virhettä ja olla paskahousu.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Facebook seinälle ponnahti Jokereiden tiedote ja hetken siinä jo pieni lapsi sisälläni sai miettimään, että onko siellä herätty tähän päivään jo niin kuin järkevässä reagointiajassa. Mutta mitä vielä, ihan täyttä paskaahan siellä vaan tiedote täynnä. Let's play hockey!

N. 4-5kk sitten arvioin, että Venäjän mahdollinen hyökkääminen Ukrainaan voisi olla se viimeinen kamelinselkä monen osalta. Ilokseni tässä päivällä lueskelin, että jopa @Sämppäri oli taas kerran katkaissut sen selkänsä. Toki niin kuin itsekin viestissään totesi, että on takki kääntynyt tässä viime aikoina ympäri jo monet kerrat ja kaikki on annettu anteeksi kuin vanhalle pettävälle ex-vaimolle. Mielenkiinnolla jäänkin odottamaan, että jos nuo idiootit nyt lähtevät noita playoffseja pelaamaan ja vaikka 2. kierrokselle selviävät niin joko siellä alkaa taas takki suhisemaan. Itse veikkaan, että kyllä (jälleen kerran).

Selvästi nämäkään Venäjän toimet eivät kuitenkaan kaikille olleet vielä riittäviä eli heidän osaltaan sitten vissiin jäädään odottamaan Venäjän panssariajoneuvoja Vaalimaan rajalle tai Jokereiden KHL-jengin lentokoneen alasampumista jollakin pelireissulla.
 

Tonny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No joo, paljon olen katsonut sormien läpi ja lässyttänyt sitä "urheilu urheiluna ja politiikka politiikkana" mantraa, mutta liika on liikaa. Palataan asiaan sitten kun Jokerit tiedottavat poistuvansa tuosta paskavaltion paskaliigasta.

"Jotain sodan tynkää siellä kai on"
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit

Mikäli taru on ohi niin on selvää, että Latviassa on taustalla ollut poliittinen päätös (NATO-maa) sillä Dynamo Riikan omistaja - Juris Savickis - on Kremlin sätkynykke ja entinen korkea-arvoinen KGB agentti, joka yllättäen on myös kaasumiljonääri. Ja kun on sätkynukke niin toimii kuin sätkynukke. Käskyt otetaan vastaan ja niitä totellaan, ihan kuin Jokereissakin. Eli vapaaehtoisesti Savickisilla ei ole mahdollisuuksia eikä valtuuksia erota KHL:stä. Kuten ei Kurrillakaan.

Mielenkiintoinen artikkeli Riikan Dynamosta ja erityisesti sen paikallisesta Kurrista:

 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Siinä vähän Kurri & co:lle mietittävää joo...

Vai onko Riikan sopimus jotenkin erilainen ja vähemmän sitova kuin Jokereilla? Epäilen.
Vaikea kuvitella, että olisi. Kun sitä luulee ettei Kurri ja kumppanit pysty enää alemmaksi vajoamaan, niin aina tulee jokin uusi ulostulo heiltä.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Olen tietoisesti välttänyt juurikaan kommentoimasta Jokereiden asioita, koska koen, että kaikki kirjoittamani asiat koetaan kannattamani seuran vuoksi puhtaana vittuiluna. Minkä tavallaan ymmärrän, koska fanittaminen on tunneasia.

Tässä kannattaa tehdä ero sen osalta, mikä on "sokeaa fanittamista" ja mikä on "normaalia omien takana seisomista". Vaikka jokin asia on "fanilasien" takia ehkä tiettyyn suuntaan kallellaan, joskus se "ulkopuolelta" tullut input on parasta mahdollista settiä. Mulle sä olet Nordiksen mimmi henkeen ja vereen, joka haistaa veren sen virratessa. Meillä se veri on virannut liian pitkään, sulla ei ole mitään syytä olla hiljaa.

Plus uskaltaisin väittää, että jokainen millään tasolla palstaa seurannut tietää juuri sinun (teitittelisin jos se olisi standardi) omaavan huomattavasti enemmän painoarvoa kuin jonkun "nimettömän suuruuden Nordikselta" ajatukset. Tietyillä nimimerkeillä on enemmän sanottavaa kuin toisilla, merkkimäärästä tai viestien pituudesta riippumatta. Kun sä puhut lätkästä, niin kaikkien olisi syytä kuunnella.

Oman henkilökohtaisen arvioni perusteella jos pitäisi valita X määrä "teitä" kertomaan miten homman pitäisi olla, niin aika kärjessä olisit. Suosikkijoukkueesta riippumatta. Tai ehkä juuri siksi.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Olen sanonut aiemminkin ja varmaan se on itsestäänselvyys. Jokerit ei lähde kohelosta kuin sitten, että KHL:ssä katsotaan Jokerit huonosti toimivaksi propagandakoneeksi. Tarkoittaa siis tyhjää tai muuten vihamielistä katsomoa.

Siksikin Eteläpäädyn päivän statement on tärkeä ja sen saama julkisuus merkittävää. Toki silloinkaan Jokerit ei lähde vaan Jokerit potkitaan pois. Siinä on tietysti iso ero..

No, eiköhän siellä viikon päästä muutama tuhat katsojaa ole ja homma jatkuu. Hjallikselle ja toki myös Kummolalle sellaisia terveisiä, että aikamoisen tempun keksitte aikanaan.

Saisitte tulla korjaamaan jälkenne.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Olen sanonut aiemminkin ja varmaan se on itsestäänselvyys. Jokerit ei lähde kohelosta kuin sitten, että KHL:ssä katsotaan Jokerit huonosti toimivaksi propagandakoneeksi. Tarkoittaa siis tyhjää tai muuten vihamielistä katsomoa.

Siksikin Eteläpäädyn päivän statement on tärkeä ja sen saama julkisuus merkittävää. Toki silloinkaan Jokerit ei lähde vaan Jokerit potkitaan pois. Siinä on tietysti iso ero..

No, eiköhän siellä viikon päästä muutama tuhat katsojaa ole ja homma jatkuu. Hjallikselle ja toki myös Kummolalle sellaisia terveisiä, että aikamoisen tempun keksitte aikanaan.

Saisitte tulla korjaamaan jälkenne.

Tähän on tultu, jännä kyllä nähdä mihin tämä saaga johtaa. Liigassa on 15 jengiä eikä varmasti löydy yksimielisyyttä sille että Jokerit palaisi liigaan tuosta vaan jos sellainen olisi eteen tulossa.

Itse ottaisin Jokerit mielelläni takas liigaan. Toivottavasti tähän tulee jokerifaneja miellyttävä ratkaisu, oli se mitä tahansa.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Osuu muuten melko lähelle Jokereiden tilannetta se, ettei Iso-Britannia asettanut Chelsean omistajaa Roman Abramovitsia pakotelistalle. Eikä tunnu kiinnostavan myöskään Chelsean kannattajia, jos tänäänkin paikalla olevasta yleisömerestä voi jotain päätellä.

Jokerit-kannattajat vei tämän erän. Toivon että linja pitää.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siinä vähän Kurri & co:lle mietittävää joo...

Vai onko Riikan sopimus jotenkin erilainen ja vähemmän sitova kuin Jokereilla? Epäilen.
Täysin omaa mutuilua, mutta voisiko erona olla se, että Riikan kausi on jo päättynyt, kun runkosarja päätettiin lyödä säppiin? Toisin sanoen Riikalla ei taida olla enää "velvoitteita" tämän kauden osalta KHL:ään.
Itselläni ei myöskään ole tietoa siitä, kuinka pitkä "sopimus" Riikalla on KHL:n kanssa.

Jokereillahan kausi on vielä kesken ja KHL:llä on varmasti sanansa sanottavana, jos Jokerit edes harkitsee lopettavansa kauden kesken.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Täysin omaa mutuilua, mutta voisiko erona olla se, että Riikan kausi on jo päättynyt, kun runkosarja päätettiin lyödä säppiin? Toisin sanoen Riikalla ei taida olla enää "velvoitteita" tämän kauden osalta KHL:ään.
Itselläni ei myöskään ole tietoa siitä, kuinka pitkä "sopimus" Riikalla on KHL:n kanssa.

Jokereillahan kausi on vielä kesken ja KHL:llä on varmasti sanansa sanottavana, jos Jokerit edes harkitsee lopettavansa kauden kesken.
Eihän tuossa tavallaan ole muuta vaikutusta puhtaasti kauden kannalta katsottuna kuin päästää Dynamo suoraan toiselle kierrokselle. Siis Riikaan verrattuna.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Jari Kurrin ulostuloista kyllä huomaa että hän on pelannut aikana, jolloin päävammoista ei ollut niin justiinsa. Kurri on nöyryyttänyt itsensä lukuisia kertoja näillä Venäläisten persettä nuolevilla lausunnoilla. Paita pois katosta ja kaikki Leijoniin liittyvät arvonimet otettava pois.

Olisi mahtava saada Jokerit liigaan! Ennen sitä joukkueesta kuitenkin täytyy sulkea pois nämä Kurrit ja muut pellet. Sota-ajan lait ja sanktiot käyttöön näille maanpettureille. Jarihan voisi vaikka muuttaa Venäjälle.
 
Viimeksi muokattu:

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täydessä sotatilassahan me silloin erottiin, mutta kyllä se vanha suola silti vähän janottaa. Tervetuloa takaisin liigaan Jokerit koska vain. Jokereiden lähdön jälkeen mulla meni suoraan sanoen muutama kausi ihan toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Yksikään vastustaja ei tuntunut jännältä, eikä aiheuttanut samanlaisia tunteita mitä Jokerit. Eikä aiheuta muuten vieläkään. Ne tunneskaalat kun hävittiin teille playoff-sarjoja, pelkkiä runkosarjaotteluita, ne oli ihan sairaita. Välillä tuntui että siitä vitutuksesta ei pääse edes yli. Kyllä noita kaipaa ihan helvetisti ja toivon sydämeni pohjasta Jokereiden paluuta liigaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös