Jokerit kaudella 2020–2021 – joukkueen rakennus

  • 376 685
  • 1 898

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Friman edelleen täysi turisti. Ei mitään käyttöä. Sama koskee Kreijickiin. Puolustus on tällä hetkellä aivan paska. Krejickin ja Frimanin paikka on katsomossa kunhan kausi polkaistaan käyntiin ja Grant tulee takaisin. Mico Luoto Frimanin tilalle askiin.

Pudas erinomainen.

O'Neill ylimielinen eilen.

Opetelkaa maalintekoa. Paikkoja oli laittaa kaksinumeroiset taululle.
 

markrenton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NYI
Oon sitä mieltä että tuolta puuttuu kyllä pelaaja mallia Lauridsen. Joka voisi hyvin olla juurikin Lauridsen. Näytti mun silmään että ulkkarit, etenkin Nelli ja Schroeder, otti noi matsit melko höntsämeiningillä ja suomalaisilla oli vähän enemmän halua pelailla vanhoja liigavihulaisia vastaan.
 
Jos Jokereilta meinaa joskus laiturit loppua kesken loukkien takia, niin David Sklenickaa kannattaa varmaan kokeilla laidassa. Tulee niin ahnaasti hyökkäyksiä, että vois olla hyvä silläkin tontilla. TPS:ää vastaan sekotin Sklenickan monesti Mäenalaseen.
 

Hevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Jokereilta meinaa joskus laiturit loppua kesken loukkien takia, niin David Sklenickaa kannattaa varmaan kokeilla laidassa. Tulee niin ahnaasti hyökkäyksiä, että vois olla hyvä silläkin tontilla. TPS:ää vastaan sekotin Sklenickan monesti Mäenalaseen.
Eikai meillä laiturit lopu. Tai voi loppua kun ne joutuu pelaamaan sentterinä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tällä hetkellä tuo vahva pakisto näyttää onnettoman heikolta ja kapealta. Kreijick ehkä pahin pettymys odotuksiin nähden. Pudas positiivinen ilmestys. Pitkä kausi tulee, jos Kreijickin niskaan on ladattu top-rooli
 

pyy

Jäsen
Kuvittelisin Kurrin laskeneen niin, että jahka NHL-kuviot selkeytyy niin sieltä vapautunee pelaajaa, ja toisaalta Lehtonen ja Eeli on siihen saakka rosterissa.

Krejcikistä en ole huolissani, yksi kiekon kanssa sähläys, mutta noita nyt tulee. Eikä sitä miksikään ykköspakiksi ole hankittu.

Sen sijaan olen vähän huolissani Mäenalaisesta. Vaikean näköistä kiekon kanssa. Kysymys ei ole niinkään siitä onko Mäenalanen sentteri, toi keskikaista sinänsä sujuu, vaan että riittääkö kädet kärkiketjuihin. Yhtä top6-äijää tää joukkue kaipaa, mielelellään toki sentteri.
 

Ikuri

Jäsen
Krejcik ei ole ollut hyvä. Omissa ihmeellistä kompurointia. Väitän, että Krejcikin pelivalmius ei ole tapissaan. Harjoitusottelut ovat kuitenkin vain harjoitusotteluita, eikä Krejcik olisi ensimmäinen tsekki, joka otteisiinsa saa terästystä tosipelien alettua.

Julius Junttila on ollut täysin näkymätön, kun ajatellaan, että tänään on tarjolla tulosketjusta roolia. Muu joukkue pelasi vielä eilen illalla ja Julle sai valmistautua rauhassa tähän näyttöpaikkaansa.

Pudas vaan parantaa koko ajan. Hänestä pitää pitää. Schroeder, jonka nimeä kirjoittaessa meinaa usko loppua, johtaa kunnialla näppärää ketjua. Schroeder on pelitaitava kaveri.

Lindbäck ollut ihan asiallinen.

Hyvä tästä tulee, jos vaan päästään pelaamaan.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Sen sijaan olen vähän huolissani Mäenalaisesta. Vaikean näköistä kiekon kanssa. Kysymys ei ole niinkään siitä onko Mäenalanen sentteri, toi keskikaista sinänsä sujuu, vaan että riittääkö kädet kärkiketjuihin. Yhtä top6-äijää tää joukkue kaipaa, mielelellään toki sentteri.

Tuleeko tämä yllätyksenä joillekin? Nelosketjun ryminälaituri ei NHL-statuksella muutu kakkosketjun kädelliseksi sentteriksi.
 

-Hnö-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Pudaksesta pidän. Hyvä luistelija ja näyttää saavan viivakudit aika kovalla prosentilla maalille. Krejcikin luistelu näyttää jotenkin heikolta. Noilla pisteillä ja ”liigan paras pakki” -statuksella tulleelta kaverilta odotan enemmän, kuin mitä tähän asti nähty.
 
Minusta Krejcik on kanssa ollut pettymys, kun monet hehkutti häntä tähtihankinnaksi Liigasta. Mutta uskon kuitenkin, että Pudasin rinnalla puolustava rooli tälle on oikein hyvä.

Saa nähdä on Sklenicka ja Grant sitten TOP-4 pakiston täydentävä kaksikko?
 
Olisiko Savinainen - O'Neill - Tolvanen sitten se the line? Vai mahdollisesti Mäenalanen - Schroeder - Jensen?

Junttila näyttää minunkin silmiin ihan turistilta tuolla kentällä.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Todetaan nyt vielä samat horinat uudestaan.

Keskikaista=ei riitä. Mäenalasella voi aloittaa kauden mutta jos jotain N Jensenistä haluaa isommin irti niin sentteri sisään. Kiitos.

Pakisto=Krejcik odotetun hmv, ei kannata puhua Lepän kanssa samassa lauseessa. Kokonaisuutena pakisto heikentynyt ja aika reilusti. Kusessa ollaan kun Grant joutunee saikulle. Toivottavasti oli olkapää eikä pää. Vaikka olkapää voi pahimmillaan sinetöidä miehen tämän kauden. Pää uran.
Mikä perkele siinä oli ettei Lepälle saatu jatkoa? Tuus ny Kurri kertomaan.

Schroeder ja Pudas on pelimiehiä plussat siitä. Lindbäck kysymysmerkki. Pakarinen,Juntti etc tuki/syvyysukkoja.

Kokonaisuutena Jokerit ei ole vahvistunut vrt.viime kausi.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mäenalanen on ottanut kiitettävästi aloituksia. Siitä plussaa. Muuten vaikean näköistä tekemistä kun kemiat ei tunnu kohtaavan. Saku menisi kolmossentterinä, mutta ei kakkosen keskellä. Ihannetilanteessa se yks sena tulisi sisään ja Norman siirtyisi nelosen keskelle, Mäenalanen kolmoseen, hankinta kakkoseen ja Schroeder jatkaisi ykkösenä.

Tosiaan puolustukseen saa Märjämäki vääntää aikamoiset borsch-keitot, mikäli meinaa tuosta saada hyvän irti. Isoin vastuu tietenkin Kurrilla.

Ihan naurattaa jo, kun Bobi katoaa Torontoon.

Periaatteessa Lööv, Friman, Kivistö ja Kreijick ovat vain rotaatiopuolustajia. Se on aika paljon se, kun pakkeja on kahdeksan, ja kohta seitsemän. Sama kun hyökkäyksessä kolmos ja neloskenttä ois täynnä Ikosia ja Junttiloita. Ei hjuva, ei edes inhimillinen.

Pakarisen aloitustaito oli sittenkin totta, eikä KHL:n tilastovirhe. Pelaa laiturina, mutta ottaa aloitukset.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika saman tyyppisiä mietteitä itsellä joukkueesta, mutta tuosta Mäenalasen sentteröinnistä en ole nähdyn perusteella alkuunkaan vakuuttunut. Tuo ketju on ollut selkeästi heikointa antia kokoonpanolla kuin kokoonpanolla. Olkoon miten vaan höntsä-mallisia harjoituspelejä, niin kyllä mä silti odotan, että kaverit löytävät edes auttavasti toisensa kun runkosarja alkaa olemaan jo (ylipäätään alkaessaan) suht liki. Minusta Jensenin turhautuminen johtui juuri tästä: mikään siinä ketjussa ei toiminut, jolloin meni yksinyrittämiseksi ja kun sekään ei toiminut, niin hermotkin petti.

Vaan vaikeaksi menee näillä palikoilla, kun vaihtoehtona olisi nostaa Normania pykälä ylöspäin tai irrottaa Nelli ykkösen laidasta siihen, joka sitten taas sotkisi mahdollisesti lentoon lähtevän ykkösvitjan kokonaan.

Muista koostumuksista:

- Nelonen ei tarvitse sen parempaa analyysiä, kuin että ehdottomasti toimivinta tekemistä alusta saakka ja varmasti tulee olemaan mieleen kauden mittaan. Jesse toi tuohon ketjuun uutta elämää.

- Kolmosella vähän hakemista vielä, mutta Pakarinen parantaa kuin sika juoksuaan ja kun löytää vielä tuleviin peleihin luistimet jalkaansa, niin en ylläty jos löytyy jatkossa ylemmistä kentistä. Junttila jättänyt toistaiseksi vähän mitään sanomattoman kuvan, mutta katsellaan rauhassa. Tämän hetken esityksillä taistelee pelipaikastaan kausikortin ja kumppaneiden kanssa.

- Ykkönen toimii nykymuodossaan, mutta miten käy hajotessaan Tolvasen lähdettyä ja auttamatta vastaan tulevien ketjuvispausten, kun loukkaantumisia väistämättä tulee. Schroeder on jättänyt hyvän kuvan itsestään tekemisellään.

- Pakisto tulee olemaan kysymysmerkki, vaikka paperilla jälleen kova. Pudas ei tule olemaan mikään Mikko Lehtonen, mutta heittämällä meidän ykköspakki. Grantia ei napannut sitten alkuunkaan koko harjoituspelit, joten toivoa sopii että asenne löytyy jostain kauden käynnistyttyä. Frimanista en odota seiskapakkia kummempaa. Krejick on ollut profiiliinsa nähden pettymys. Ei mies mikään susipaska ole ollut, mutta kyllä mä odotan Liigasta tulevasta ykköspakilta jotain näyttöjä uudessa jengissä, olkoon miten harjoitushöntsä tahansa. Muut suorittaneet totutulla tasolla.

- Maalivahdeista nähdään kauhden mittaan kumpi nousee ykköseksi. Olen kuitenkin paljon luottavaisemmin mielin tällä kaudella, kuin kahdella edellisellä.

Noin yleisesti on mukava nähdä, että Marjamäki on löytänyt pelikirjaansa jotain uuttakin viitaten tuohon neljän rightin yv-koostumukseen. Aika näyttää tuottaako tuo tulosta. Uskoisin kuitenkin tuottavan, sillä tuota ei ensinnäkään ihan joka päivä jääkiekossa näe, joten lienee tuottavan vastustajalle ihmettelyä miten tuota vastaan pelataan. Toiseksi tuo jotain ihan oikeasti uutta kehiin, kun tässä on muutama kausi sahattu täysin samoilla yv-kuvioilla, jotka auttamattakin opitaan ajan myötä puolustamaan pois.
 

Ikuri

Jäsen
Nelosesta tuli mieleen näitä harjoitusotteluita katsoessa, että yksi joskus toiminut variaatio loistaa tällä hetkellä poissaolollaan. Aloitukset ottaa ympäri kenttää tässä ketjussa nyt Marko Anttila. Mörkö ei siis pääse hyökkäyspäässä niittaamaan niitä 3 tai 4 maalia kaudessa suoraan aloituksesta, koska Pihlströmin hammastikulla ei vaan yksinkertaisesti voi voittaa aloitusta.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Pihlströmin hammastikulla ei vaan yksinkertaisesti voi voittaa aloitusta.
Kyllä se ihan hyvin on mennyt. 451 KHL-peliä aloitusprosentilla 52,9% ja viime kauden prosentit 52,6%.

Grantin löysäily vähän tosiaan ihmetyttää. Nyt olisi ollut ja varmasti vieläkin on ykköspakin roolia tarjolla, sitten kun Bobi poistuu. Nyt nähdyn perusteella meinaa suosiolla antaa tuon roolin Pudakselle. Toivottavasti löytää oman tasonsa ja ennen kaikkea asennetta oikeiden pelien alkaessa, jos nyt edes on terve eilisen jälkeen.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muutama ranskalainen:

- Pudas; tulee olemaan tasoa Larsen, ellei parempi. Pelikäsitys todella hyvä, erinomainen käsittelemään kiekkoa, luistelu riittää ja asenne kunnossa.
- Friman; pettymys. Odotin jykevää "Kivistöä"; nyt näyttää, että saatiin luistelukyvytön ja kädetön pyörijä.
- Junttila; nimensä veroinen. Aivan sysipaskaa pullaposkista tekemistä. En tiedä parantaako tämä yleensä keväällä, mutta näyttää todella onnettomalta. Ei hyvä.
- Pakarinen; juuri sitä mitä odotin. Asenne kunnossa, ok-taidot kiekon kanssa, jalat käy ja on fyysinen. Täydellinen pelaaja kolmoseen.
- Krjecik; paha pettymys. Näyttää hitaalta ja löysältä. Toivottavasti parantaa..
- Schroeder; ammattimies. Puolivaloilla harjoituspelien pistepörssin ykkönen. Lienee kova sana keväällä.
- Lindbäck; iso, mutta ei osaa liikkua. Toivottavasti parantaa..

Pidän myös tuosta ykkös-yv:stä, jossa neljä rightia. Kiekko liikkuu todella näyttävästi ja tulosta tulee. Muutenkin systeemi mukavasti jo selkärangassa ja kiekottelu todella mukavaa seurattavaa.

Sentteri tuohon vielä tarvitaan, mutta toistaiseksi ihan ok. Muutama hankinta paha pettymys, mutta katsellaan nyt vielä pari runkosarjan peliä ennen sopimuksen purkua..
 

Ikuri

Jäsen
@Jara76 Tilastot näyttävät paremmilta kuin todellisuus vai löytyykö todellisuus tilastoista? Tämä tilasto ei poista sitä asiaa, että Anttilalle on lyöty nyt nelosessa aloitusvastuu, jopa keskialueella suoritettavissa aloituksissa.

Toivottavasti Grant ei mennyt eiken pahasti rikki. Tuo pakisto tarvitsee Alexia tuomaan kärkipareihin leveyttä ja näin Sklenicka toisi nähin Kivistö-Lööv -kolmospariviritelmiin järkevyyttä. Frimanin esitykset olleet vaisuja. Turussa Ibragimov puttasi maalilta laattaa häkkiin Niklaksen puolustaessa aivan väärältä puolelta. Tuollaista Niklas Frimania ei myyty meille, hänen piti osata puolustaa.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Frimanissa huolettaa nimenomaan se, että mies on aika kassalla liiga&rupuKHLjengien kanssa. Mailat hukkuu, miehet hukkuu ja kiekot hukkuu. Tää ukko muistuttaa isoa ja pehmeää Pauli Levokaria...Saa parantaa.

Grantin pudotessa pidemmäksi aikaa + Lehtosen poistuessa näen stigaukkoilussa tarvetta sekä kivitalon kokoiselle mörköpakille että kiekolliselle kärkipakille. Ensin mainittuja löytyy aivan varmasti, tahtotila-asia haluaako Marja sellaista. Jälkimmäisten osalta ollaan vielä ihmeissään. Krejcik ei ole näyttänyt yhtään mitään vielä kiekon kanssa. Mikäli sikäli Grantin saikku on luokkaa 3-4kk sanoisin, että paska on tuulettimessa. En usko, että mies palaa enää kaudella 20-21 tasolleen jolla on ollut.
Tästä seuraa se, että Jokereilla on ylivoimaan 1kpl päteviä pakkeja eli Pudas. Edelleen, ihmettelen tätä hybridipakkien määrää ja pakiston roolitusta Jokereissa, mutta toivotaan, että Marja tietää paremmin...
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Krejcikistä en jaksa kyllä itse olla kovin huolissani. Kokenut tsekki, joka alkaa olemaan siellä puolustajien parhaiden pelivuosien kieppeillä ikänsä puolesta. Treenipelit höntsätään ja lämpenee pikkuhiljaa kauden aikana. Sen verran tasaista jälkeä tehnyt aikaisemmalla urallaan ja viime kausi Kurrin ja Vuorisen silmien alla Liigassa, niin en jaksa nähdä mitään isoa floppivaaraa. Kyllä mä odotan edelleenkin tasaisen varmaa yleispakin toimintaa sarjakaudelle.

Mäenalasta taas ei voi oikein siitä moittia, että Kurri ei ole missään vaiheessa GM-pestiään osannut hankkia joukkueeseen riittävästi ja varsinkaan riittävän hyviä senttereitä. Jos lähdet kauteen kahdella sentterillä, niin laitureitahan siellä on sitten uhrattava keskikaistalle kärsimään huonosta joukkueen rakentamisesta. Mäenalasella olisi laidalla paljon enemmän annettavaa 2-4 ketjuissa, mutta minkäs teet.

Toivotaan kuitenkin, että pelit eivät vielä ala vähään aikaan ja Minskin reissukin peruuntuu siinä samassa. Ehtisi heikompikuntoisetkin pelaajat päästä vielä pelikuntoon ennen sarjakauden alkua.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jeps. Sen verran tarkennusta että tietenkään se ei ole Mäenalasen vika että joutuu 2. keskellä pelaamaan.

Krejcikiin eri. Liiga ei ole KHL. Toivon mukaan olen väärässä.

Toivottavasti kukaan ei oleta, että Krejcik on heti samaa tasoa KHL:ssä, kuin oli Liigassa. Sarjojen tasoero tiedetään, joten kaverille pitää antaa aikaa ja roolia ottaa tuo gäppi kiinni parantamalla omaa peliään vaatimustason mukaiseksi. Potentiaalia on.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Toivottavasti kukaan ei oleta, että Krejcik on heti samaa tasoa KHL:ssä, kuin oli Liigassa. Sarjojen tasoero tiedetään, joten kaverille pitää antaa aikaa ja roolia ottaa tuo gäppi kiinni parantamalla omaa peliään vaatimustason mukaiseksi. Potentiaalia on.
Eikös kyseinen kaveri oo vetäny pari kautta tarunhohtosta KHL:ää. Näyttäs olleen toisteks tehokkain puolustaja Zagrebissa jälkimmäisellä kaudella.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Eikös kyseinen kaveri oo vetäny pari kautta tarunhohtosta KHL:ää. Näyttäs olleen toisteks tehokkain puolustaja Zagrebissa jälkimmäisellä kaudella.
Varmaan ottaa aikansa tottua KHL-peleihin ja uuteen pelitapaan. Yhtä lailla Grantilla kesti tottua, vaikka se on pelannut sentään NHL:ssä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös