Jokerit-Kärpät 25.3.2001

  • 8 258
  • 66

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jokerit on tilanteessa, jossa joukkue on pelannut neljä erää peräkkäin (en laske Helsingin ottelun jatkoaikaa mukaan) huonompaa, osin helvetin paljon huonompaa kiekkoa kuin Kärpät. Jos peli ja erät jatkuvat samanlaisina, Kärpät menee tästä parista jatkoon. Oulun eilisestä 2-7 murskatappiosta en ole niinkään huolissani – tekevälle sattuu eikä 1-5 tilanteessa enää kannata täysillä vetää. Mutta tuo Kärppiä huonomman kiekon pelaaminen neljä erää peräkkäin huolestuttaa todella.

Samalla on käynyt kaikilla muillekin selväksi se, että Jokereiden ns. tiivis puolustus on revittävissä helposti hajalle. Jokereiden puolustus on erittäin paljon viime kautta heikompi juuri oman maalinedustalla. Herrat Koivisto ja Giroux sekä Saarinen varauksin ovat parhaimmillaan kiekon ylöstuonnista ja ylivoimassa sinisellä, mutta varsinaisiksi puolustajista heistä ei ole. Sama pätee Kauppiseen, joskaan hän ei ole parhaimmillaankaan ole oikeastaan hyvä millään osa-alueella. Niinpä puolustavia puolustajia on kolmessa pakkiparissa (Giroux-Haakana ja Saarinen-Alanko sekä Kauppinen-Koivisto) vain kaksi eli Haakana ja Alanko. Tämä on mielestäni jokeripakan suurin heikkous tällä hetkellä ja se näkyy luisteluvoimaista oululaisjoukkuetta vastaan. Voi melkein sanoa, että Jokereiden puolustus on Lee Sorochanin loukkaannuttua Pasi Nurmisen torjuntojen ja Haakanan sekä Alangon varassa.

Jos voisin vaikuttaa Jokereiden taktiikkaan, hyväksyisin yllä olevan tosiasiaksi ja palaisin iloisempaan hyökkäyskuvioon. Tiedän sen, että play offeissa menestytään ennen kaikkea puolustuksella, mutta näin ei välttämättä käy ole Jokereiden käytössä olevalla puolustuskalustolla juuri Kärppiä vastaan.

Jos Jokerit jatkaa samanlaista menoa – jäähyä välttääkseen joukkue ei taklaa tasapelitilanteessa tai johtoasemassa, mutta roikkuu vastustajassa sitten senkin edestä ja saa niitä jäähyjä – kuin esimerkiksi Helsingin ensimmäisessä ottelussa, kyllä on vaikeuksia luvassa. Jokerit voittaa Kärpät tänään vain panostamalla erittäin aktiiviseen, oikeastaan jopa koko kentän karvauspeliin sekä hyökkäyksiin ja pyrkimällä nimenomaan tekemään peliä sen sijaan että tyydytään kiekon viskaamiseen Kärppien ristikulmaan.

Totta kai toivon Jokereiden jatkavan, mutta vedonlyöntimielessä varoitan Jokereiden liian matalista kertoimista. Ne eivät vastaa Jokereiden ja Kärppien välistä tasoeroa oikeastaan lainkaan. Tuo ero joukkueiden välillä kun on paljon oletettua pienempi. Kärpät ovat opiskelleet erinomaisesti ne aseet, joita joukkue voi Jokereita vastaan käyttää. Uskon niin, että tämän kolmannen ottelun voittaja jatkaa tästä parista myös välieriin.
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Cobol

Taidatpa olla oikeassa tuossa taktiikassa,hyökkäyspeliin pitäisi nimenomaan panostaa enemmän,mikäli(ainakin sinun puheittesi mukaan)jatkatte tuollaisella kyttäys pelillä,niin
noutaja taitaa tulla.Kärpät on tosi liukas joukkue ja jos sitä vastaan ottaa juuri tuollaisen puolustus/vastaisku kiekkopäätyyn pelailun niin jatkoon ette mene.Yllättävää kyllä teidän taklauspelinne tuntuu tosiaan hyytyneen tykkänään,haittaahan tuollaisessa on huomattavasti enemmän kun etua.Kärpillä on suht köykäinen joukkue ja juuri tuollaista nopeaa taitojoukkuetta vastaan taklaukset sopisivat kuin nyrkki silmään.Samaa mieltä olen myöskin näistä jäähyjen välttämisistä,jos joukkue ei pelaa taklauspeliä tälläistä nopeaa joukkuetta vastaan,niin jollakin keinolla se täytyy kuitenkin pysäyttää ja nämäkin keinot ovat hyvin usein sääntöjen vastaisia.Olen yllättynyt Erkan ja Ramin valitsemasta taktiikasta,kun se tuntuu tuottavan teille pelkkää harmia,kontaktipeli takaisin ja enemmän panostusta hyökkäyspeliin,aloite pitää olla omalla joukkueella,jos sen antaa jatkossakin Kärpille,niin se on Summer Holidays!!!Minuahan tuo ei edes millään lailla haittaa,päinvastoin kirjoitin nyt vaan näin aamusella pienen pätkän,jotta sormet heräisivät.Tsemppiä kuitenkin molemmille,paras voittakoon(Kärpät) :D
 

Tupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
oikeessa oot

Ihan oikeessa oot että Jokereitten puolustus on tällä hetkellä liian kevyttä tavaraa. Haakana ja Alanko ovat ainoat keneltä löytyy vähän kokoa ja voimaa. Liikaa on panostettu hyökkäävii/kiekollisiin puolustajiin. Viime vuoden playoffseissa puolustus oli jotain aivan muuta(Gagnon).

Kauppinen ei koskaan ole ollut hyvä, ja toivoinkin että olisi silloin jäänyt pysyvästi AIK:hon.
Sorochania tarvittaisiin kyllä takaisin, mutta mitäköhän on paranemisaikataulu?

Taklauspeli? Mikä se on?
Ei viime kotipelissä torstaina näkynyt ku muutama vaivanen taklaus. Mihin on jääny Valtosen, Haakana, Alangon, T.Ruudun, Mikkolan jne. taklaukset? Onko ne kiellyt valmennuksen taholta vai mitä ahistaa?
Toivotaan että tänää peliin lähdetään niin saatanan kovalla taklauspelillä että kärppäpakeilla alkaa pelko hiipiä puseroon ku menevät kiekkoja hakemaan omasta päästä.

No voitto tänään niin kaikki on taas hyvin, veikkaus 6-0.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kyllä Saarinen ainakin Ipassa oli aika fyysinen pakki jos olen oikein ymmärtänyt,jakeli aika pommeja välillä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kumma juttu

Prk... Kumma juttu, mutta sillä samalla kiekko vastustajan päätyyn ja osa kavereista vaihtoon, pari perään -tyylillä vaan jatketaan. Kun eka erä on hävitty 0-1 ja päästetty taas Kärpät näyttämään luistelu- ja mailankäsittelytaitojaan niin joko voisi vaihtaa taktiikkaa! Westerlundin sädekehä kyllä romuttuu, jos ei mitään tapahdu -:(
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kärppien pelistä tulee mieleen vuosi 80 ja Lake-Placidin kisat jossa USA taisteli Neukkuja vastaan.Loistavaa taistelua.
 

theref

Jäsen
Ja toisaalta...

Kärppien taistelusta tulee kotoinen olo kun muistelee kevättä -99 ja kun SaiPa pudotti Jokerit jatkosta. Pikkuhiljaa alkaa (ellei ole jo) sympatiat tippumaan Kärpille... Vaikkakin varsinkin kun oma kausi on loppu, on ikävää kuunnella nousiijajoukkueen fanien kiljahteluja.

Mutta kuitenkin, oudon hengetön porukka on taas Jokerit!

Ei toki pidä unohtaa Kärppienkään vahvaa liikettä ja henkeä...
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Areenan jää

Toivottavasti Areenan jää saadaan kolmanteen erään kuntoon, että Jokerit vielä pääsevät peliin mukaan. Muutenhan tuossa pelissä ei ole enää yhtään jännitystä.
:)


Ja lisäys pelin päätyttyä kello 18.17: jää pysyi ihan huonona loppuun asti.

Kauden alussa pidin Korhosta korkeintaan keskinkertaisena maalivahtina. Nyt tajuan, miten väärässä silloin olinkaan. Terveiset Ouluun, teillä on hemmetinmoinen maalivahti!
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kärpistä

Jeps, takana kaksi erää ja 0-2. Kärpät on pelannut nyt kuusi erää paremmin kuin Jokerit. Lisäksi Kärpät pelaa taktisesti kypsää kiekkoa ja pystyy halutessaan haastamaan Jokerit kaikilla jääkiekon perinteisillä osa-alueilla (luistelu, mailankäsittely, laukaukset, taklaukset). Lisäksi Kärpillä on loistavia yksilöitä, jotka nauttivat pelaamisesta.

Homma on toki käännettävissä, mutta kyllä jotain outoa on Jokereiden pelaamisessa kaiken kaikkiaan. Herrat Benda, Hentunen ja Varis ovat liian helposti otettavissa irti kiekosta. Näillä kavereilla piisaa kuitenkin taitoa, mutta sitä ei saada selvästikään esille. Mikähän mättää? Itselläni on kyllä arvaus syystä, mutta katsotaan nyt kuitenkin tämä pari loppuun asti!
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaa mieltä Cobolin kanssa

Erikoisesti totta tosiaan pelaavat Jokerit - joskin Kärpät ovat johtonsa ansainneet aivan omalla työllään. Hienoa peliä Kärpiltä.

Lieneekö muuten Heikkilän propaganda purrut tuomareihin? Aika reippaita otteita menee Kärpiltä läpi koko ajan. Mailalla takaapäin naamaan, hyppytaklauksesta kyynärpää hirmuvauhdilla suoraan kasvoihin - 5 sekuntia ennen Saarisen jäähyä - vain pari päivänselvää mainitakseni. Vastaavasti Koskenkorvan kiihdyttäessä tai oikeastaan syöksyessä Törmäsen "korkeaan" mailaan, pilli löytyi heti. En kyllä ota tuohon kauhean jyrkästi kantaa, mutta äkkiseltään näytti Törmäsen maila olevan reilusti laillisella korkeudella. Heikkilä on näemmä ajan tasalla kentän ulkopuolisenkin pelin suhteen. Mielenkiinnolla jäämmekin odottelemaan, josko Kärpät jatkaisivat ja nähtäisiin pillityskilpailu Heikkilä vs. Jortikka.

Erikoista muuten, miten Variksen taklaus ei kirvoittanut tuon enempää kritiikkiä hoginaitin asiantuntijoilta. "Oli onneksi tarpeeksi kaukana laidasta." Oi oi. Eihän se toki selkäänajoksi kauhean törkeä ollut, mutta eiväthän nuo koskaan mieltäylentävää katsottavaa ole.
 

Juice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, CCCP
Jännääää...

Kylläpäs on hirveetä tahkoamista, tulee mieleen ihan muutaman vuoden takainen JYP-Jokerit runkosarjapeli kun JYP onnistui pääsemään 2-1 johtoon toisen erän lopussa tai kolmannen alussa, kolmas erä oli yhden maalin pelaamista.. aargh, tolppaa veti Törmänen, ei siellä päinkään :) niin olin sanomassa että Jyp kuitenkin taisteli ja voitti 2-1.

Kyllä sen huomaa kenen puolella sympatiat on kun pelit etenee.
 

pykli

Jäsen
Jep jep, peli loppui. Kun sitä sillä tavalla loppuhetkiä lukuunottamatta seurasin vain kuuloaistin avulla TV:stä, niin jopas tuntui Saukkosella olevan vaikeata kun ei ottanut onnistuakseen H:n pojilla. Eivätkä ne kaksi muuta höhnää niissä takeissaan sen pahemmaksi jääneet ...

--- pykli
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kärpät oli kova

ja ansaitsi voittonsa. Jännäksi menee. Tiistaina on Kärpillä paikka tehdä kova temppu ja pistää sarjanousijana runkosarjan voittaja rannalle ja mennä itse samalla taistelemaan mitaleista.

Onneksi olkoon Kärppäfanit.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Toivoa on

Onneksi kolmas erä oli pelillisesti jo todella OK, vaikka ottelu hävittiinkin. Se lupaa hyvää Oulua varten. Nyt ei tarvitse kuin voittaa Oulussa ja sitten kotona - mutta helpommin sanottu kuin tehty. Silti Kärpille voi tulla väsy vähitellen.

Tuomarilinja oli tasaisen onneton, mutta molemmille joukkueille. Jokerit kenties hieman kärsi tuomareista, mutta ei ratkaisevasti. Paikkoja oli, mutta paikat tulee käyttää.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Joo taisi olla taas surkea jää Hartwallissa. -Antti "ei mene, ei sitten millään" Törmänen. Taitaapi olla ensi kerralla mun vuoro tarjota Oululaisille kaljat.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Kiitos Kärpät!

Olipas jännittävä peli!
Onneksi Kärpät voitti.
Ainakin minun sunnuntai on pelastettu.
Halli täyteen tiistaina, ja huutakaa Jokerit kesälomalle.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Bendan sydän sykkii väärälle joukkueelle

Cobol toivoo/uskoo Kärppien väsyvän, mutta totuus lienee toinen, Kärpät pelaa laajemmalla materiaalilla kuin Jokerit.
Jokerit on se joukkue, joka tässä sarjassa puhkeaa ensimmäisenä, jo pelityylinsäkin takia. Veikkaan, että Jokerit lähtee lomalle, mikäli Kärpät pääsee Oulussa johtoon. W&S näyttää kyntensä, kuten IFK:nkin aikana ja koventaa peliä entisestään tappioasemassa ja homma karkaa käsistä. Jo tänäänkin nähtiin, että keinot alkaa olla vähissä, kun Heiskanen päästetään irti.

Enkä malta olla sanomatta sitäkään, että ainakin Bendan sydän sykkii jo väärälle joukkueelle. Näkikö joku perjantai-iltana kuinka hauskaa herralla oli Calounin ja Huckon seurassa Ilves-pelissä ?

Ja kaikkien Jokerifanien kiusaksi sanon senkin, että joukkueessa on Bendan lisäksikin liian monta pelaajaa, joilla ei ole riittävästi motivaatiota pelata mestaruutta Summaselle.

Perjantai-iltana näytti synkältä, nythän elämä suorastaan hymyilee.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Lappalaiset vauhdissa..

Nyt puhuu hyttystentappajat, siis oululaiset, jo suomenmestaruudesta. Jos vaikka Jokerit onnistuisitte tiputtamaan, tulee vastaan Suomen paras joukkue, TPS.

Älkääs nyt antako kusen nousta päähän.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Kuka olisi uskonut

Markus Korhonen hakkaa Nurmisen maalivahtipelissä todella selkeästi. Tosin suurin syy ottelusarjan tilanteeseen on Jokerien runkosarjan kykyjensä ylärajoilla pelannut heikko puolustus ja täydellinen tehottomuus(esim. Törmänen 2:lla yrityksellä ei kiekkoa tyhjään maaliin). Tästä sunnuntaista jäi kyllä todella hyvä mieli....
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Re: Bendan sydän sykkii väärälle joukkueelle

Viestin lähettänyt käyttäjä Isaksson
Cobol toivoo/uskoo Kärppien väsyvän, mutta totuus lienee toinen, Kärpät pelaa laajemmalla materiaalilla kuin Jokerit.
Ja kaikkien Jokerifanien kiusaksi sanon senkin, että joukkueessa on Bendan lisäksikin liian monta pelaajaa, joilla ei ole riittävästi motivaatiota pelata mestaruutta Summaselle.

Ei tuo Kärppien materiaali ihan oikeasti kovin leveä ole, mutta pojat ovat kasvaneet onnistumisten myötä. Korhionen ja Kärppien puolustus on liigassa keskitasoa, ei sen parempaa... Jokerit kärsii eniten huonosti suunnitellusta pelitaktiikasta (näkemykseni siitä tuolla 1. viestissä), joka voisi purra vaikkapa HIFK:n kanssa, mutta ei Kärppien. Sen sijaan Isakssonin kanssa olen osittain samaa mieltä tuosta motivaatiosta, sitä on Kärpillä enemmän. Yksikään jokeripelaaja ei kuitenkaan pelaa mestaruutta Summaselle tai kelleen muullekaan - vaan ihan ja vain itselleen. Kyllä kavereilla oli tuosas kolmannessa erässä jo 100 lasissa, mutta kallispalkkaiset miehet tahtovat olla joskus muissakin seuroissa huonosti motivoituneita näihin heidän kannaltaan ns. ylimääräisiin peleihin.
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Lappalaiset vauhdissa..

Viestin lähettänyt käyttäjä Tommy
Nyt puhuu hyttystentappajat, siis oululaiset, jo suomenmestaruudesta. Jos vaikka Jokerit onnistuisitte tiputtamaan, tulee vastaan Suomen paras joukkue, TPS.

Älkääs nyt antako kusen nousta päähän.

Erikoinen asenne. Tottakai Suomen Mestaruus on kaikilla mukana olevilla joukkueilla tähtäimessä - faneista nyt puhumattakaan.

Antakaa mennä vain Kärppäfanit. Nyt ei ole mitään aihetta pitää kynttilää vakan alla. Tätähän teidän on koko ajan käsketty odottaa, ennenkuin...
 

Roomie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, St. Louis Blues
Re: Lappalaiset vauhdissa..

Viestin lähettänyt käyttäjä Tommy
Nyt puhuu hyttystentappajat, siis oululaiset, jo suomenmestaruudesta. Jos vaikka Jokerit onnistuisitte tiputtamaan, tulee vastaan Suomen paras joukkue, TPS.

Älkääs nyt antako kusen nousta päähän.
<font size =-1>
Eikös se ollut niin, että Kärpät on oman mestaruutensa jo voittanut play-off paikan saavuttamalla?

Todella hienoa taistelua Kärpiltä ja toivon koko sydämestäni, että Kärpät menee tiistaina jatkoon.
Ihan tulee mieleen 90-luvun alku jolloin oma suosikkijoukkueeni Ässät tiputti jokerit puolivälierissä suoraan kolmessa ottelussa :)
 

-FlaMe-

Jäsen
Loistavaa, Kärpät !

Mielestäni Kärppä-faneilla on kaikki syy ja oikeus juhlaan. Vaikka Tammisen kauden alussa asettamat tavoitteet on jo sensaatiomaisesti ylitetty (tarkoitan 2 voittoa Jokereista, vaikka tavoitesijoitus olikin juuri 8.), pystyvät Kärpät edelleen taistelemaan paremmista sijoituksista. Todella kova ja taktisesti kypsä suoritus Kärpiltä.

Nyt alkaa kyllä vahvasti vaikuttaa siltä, ettei ainakaan sitä paljon puhuttua stadin finaalia nähdä tällä kaudella. :D Mutta, jos meidän äijät pääsee finaaliin, ei sillä itselleni ole <b>NIIN</b> suurta merkitystä, kuka on vastassa. Korostan nyt kuitenkin sitä, että IFK:kin saa varmasti myös taistella täysiä jopa välieräpaikasta.

Suurkiitokset vielä kerran taistelevalle Kärppälaumalle, ansaitsevat varmasti välieräpaikkansa, mikäli sen saavuttavat.
 

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
Tommy, ota etelän mies ohovia.

Alkaa näyttämään jo liian hyvältä. Narrit pelas kolmannen erän hyvin, Karhu pelasti. Tiistaina tulee HANKALA matsi, vaikkei välieriin päästäiskään on kyllä ollut aivan loistava kausi. Jos Narrit tästä sarjasta jatkoon menis niin mestaruutta ne ei tuolla pelillä voita.

Kiitos Kärpät, kiitos.


Ja tämä ei ole sitä poromiesten ja mestisjengi fanien helvetinmoista uhoa.

Eikä mulla ainaskaan ole noussut kusi päähän, enkä usko että muutkaan kärppäfanit niin helvesti leijuu. Ja eikös HK:n Sinisten (Blues) pitänyt olla kolmen parhaan joukossa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös