Jokerit 2003-2004

  • 194 350
  • 1 299
Tila
Viestiketju on suljettu.

Tökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lind - Santala - Dahlman ois aika herkkua. Pelkkiä omia kundeja ykkösessä. Milloin on viimeksi ollut näin?

Silti oon edelleen melkein sitä mieltä, että tulisi hankkia vain sentteri ja laituri, jolloin ykköseen jäisi tilaa Laineelle/Bergenheimille. Ja sitäpaitsi, jos nyt vielä tulee kolme ukkoa hyökkäykseen, niin Pesonen ja itsestäänselvä Vertala tulevat jäämään kokoonpanon ulkopuolelle. Vai tulevatko? Meinaan, että niitä nuoria jätkiä tulis peluuttaa muuallakin kuin nelosessa.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Loistavaa...

...jos Dahlman ja Lind tulee. Ei muuta kuin Vertala ulos ja äkkiä.
Kunnon Jokeri-henkinen joukkue pitkästä aikaa. Vielä kun saatais se Santala ykkösen keskelle niin......
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ei noi Dahlmanin saldot farmista mitään kovin häävejä ole lähinnä Vertalan tahtia eli en tiedä onko hän mikään ykkösen pelaaja.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Re: Re: Re: Eihän tänne mitään turkulaisia ole tuotu

Viestin lähetti Mike
jne.jne. Blah, blah, blah. Näin siis Kaalos from holland. Entinen hc lukko kannattaja, nykyinen julli :)

Sorry Mike, mutta Carloksella on helvetinmoinen koti-ikävä ja sitäpaitsi se on mun kaveri. Älä ota vakavasti. :-)
 

jokerimesta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, San Jose Sharks
Ja sitäpaitsi, jos nyt vielä tulee kolme ukkoa hyökkäykseen, niin Pesonen ja itsestäänselvä Vertala tulevat jäämään kokoonpanon ulkopuolelle. Vai tulevatko? Meinaan, että niitä nuoria jätkiä tulis peluuttaa muuallakin kuin nelosessa.
Noh...huoltaja-Vertala tulee jäämään kokoonpanon ulkopuolelle tuossa tapauksessa. Pesoselle saattaisi jäädä pelipaikka vielä vapaaksi. Vertala ulos ja äkkiä! Olet aivan oikeassa, että junnuja pitäisi peluuttaa edes 3 kentässä ja antaa vähän enemmän vastuuta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Re: Re: Re: Re: Ei päivää ilman kokoonpanoehdotusta

Viestin lähetti Tuomas
Saa nähdä että loppuikohan Turusen maajoukkepelit tuohon päiväkirjaan, tosin pitää sitä peliäkin parantaa jotta sinne pääsee.
Eiköhän molemmat osapuolet olleet melko yksimielisiä ilman päiväkirjaakin ettei Turunen Summasen maajoukkueessa olisi koskaan joka tapauksessa pelannut.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Uskokaa jo,

Vertala jatkaa. Alkuviikon varman tiedon mukaan Lind ei tule Suomeen.

Ykkössentteri on ulkomaalainen. (Itse tosin pidän edelleen peukkua pystyssä sen puolesta, että se osoittautuisi sittenkin Santalaksi, joka ei lähtisi NHL:ään vielä tänä vuonna...)

Dahlmanista en ole kuullut. Voi silti toki tullakin.
Dahlmanista on kuitenkin huomiotava pari juttua: takana on vasta yksi onnistunut liigakausi, silloin sai pelata Helmisen laidalla, joten kiakko tuli lapaan.
Lisäksi hän tulee kauniisti sanottuna ns. paluumuuttajana Suomeen. (Siis jos tulee.) Usein sellaiset jäbät pelaavat ainakin ekan kauden Suomessa huonosti. Kuten Vertala. Näin ollen voisimme odottaa ensi kaudella jotain Vertalalta, kenties enemmän kuin Dahlmanilta...

Olen samaa mieltä kuin monet, että on hyvä, että valmentaja vaihtuu. Silti Summanen on saanut kohtuutontakin kritiikkiä. Jos kärjistetään, niin ilman yhtä vastustajan käsimaalia se saattaisi olla meidän kaikkien mielestä hyvä valmentaja. Siinä välieräpelissä, jonka Jokerit voitti 3-0, se peruutteluksi tuomittu pelityyli oli jäätävää koko kentän dominointia. Sitä oli ilo katsella.
Ja vuosi sitten samalla tyylillä voitettiin: joukkueessa vain oli enemmän iskuvoimaa kuin yhdessä Ville Peltosessa nyt.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vituttaisiko jos Helenius valitsee IFK:n? Meinaan ihan pottuillakseen IFK voisi häntä yrittää, ei Jortikka kuitenkaan suosi kuin tissiposkia.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti lintu
Vituttaisiko jos Helenius valitsee IFK:n? Meinaan ihan pottuillakseen IFK voisi häntä yrittää, ei Jortikka kuitenkaan suosi kuin tissiposkia.

Kyllä vituttaisi ja suunnattomasti! Pottuillakseen Helenius voisi laittaa Karalahden syksyllä lasarettiin, ihan vaan huvin vuoksi. Jos Karalahti ifk:n ringissä syksyllä enään on (toivotaan)?
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti nikolaimakarov
Uskokaa jo, Vertala jatkaa.

Kyllä me uskotaan. Ainakin että Vertala on kokoonpanossa syksyllä. Luulen kuitenkin että Vertala tulee olemaan ns. erityistarkkailussa. Eli tulosta pitää syntyä paremmin kuin mennä kaudella, muutoin voi olla seuranvaihto edessä. Antaa miehen yrittää, mutta en usko että itsekään haluaa kovin pitkään rämpiä ja jos näin sattuisi käymään, niin silloin voi maisemanvaihto olla molemminpuolisesti hyvä vaihtoehto. Toivotaan parasta.

Viestin lähetti nikolaimakarov
Silti Summanen on saanut kohtuutontakin kritiikkiä. Jos kärjistetään, niin ilman yhtä vastustajan käsimaalia se saattaisi olla meidän kaikkien mielestä hyvä valmentaja. Siinä välieräpelissä, jonka Jokerit voitti 3-0, se peruutteluksi tuomittu pelityyli oli jäätävää koko kentän dominointia.

Valitettavasti kaikille taisi parhaiten jäädä mieleen se viimeinen välieräottelu joka tuli telkkaristakin. Ja siinähän ei missään vaiheessa edes tuntunut siltä, että Jokerit olisi voinut sen voittaa. Eli pahasti hyytyi joukkue juuri ratkaisevalla hetkellä. Sitä oli kyllä vaikea käsittää, kun Summasen ideologia koko kauden oli että Jokerit ei ainakaan hyydy ja luistelee jalat alta keneltä tahansa. Kyllä siinä hommassa jotain pahasti meni pieleen. Eikä se pelkästään ratkaisijoista kiinni ollut kun peli-idea kuitenkin oli sellainen, että kuka tahansa olisi voinut ne tarvittavat maalit tehdä sen jälkeen kun peliä oli totaalisesti hallittu ja vastustaja luisteltu väsyksiin.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Viestin lähetti Matti Koskinen
" Meidän on aika alkaa kasvattaa uutta jokeripelaajien sukupolvea"

Jokeripomo Hjallis Harkimo Ilta-Sanomissa 18.4.2003

Koska tämä on päivän muoti ja kaikki määkivät samaa, niin otetaan nyt viime kausi esimerkiksi.

1. Jokerit tarvitsevat kovuutta puolustukseen

2. Jokereitten pitää antaa vastuuta nuorille eli nuorien tehtävä on ykkosessä tai kakkosessa ratkaista MESTARUUS

3. Jokereitten pitää hankkia parempia vahvistuksia ja tässä tapauksessa ulkomaalaisia.

Mikä näistä kohdista viime ja sitä edellisen kauden jengeihin verrattuna olisi järkevä ratkaisu.

Jokerit hävisivät Kärpille ja tekivät kahdessa vikassa matsissa 0 maalia;
Ratkaisut;

1. Kovuus puolustuksessa on pelkkää keskariuhoa, jolla ei olisi ollut MITÄÄN merkitystä Kärppiä tai Kerhoa vastaan

2. Nuoret olisivat ratkaisseet mestaruuden. Totuushan on (come on), että Laine ja Bergenheim olivat kuin nuoria varsoja päästessään kentälle. Heidän peluuttamisensa ykkösessä tai kakkosessa koko kauden olisi ollut väärin.

3. Jokerit hankki kummallisia ulkomaalaisvahvistuksia. Sämpylä, Nemo ja Vostrak vrt. viime kaudella Bambam, Machulda ja Rosa.

Laskekaan nyt edes siellä populistessä taivaassanne missä mättää. Kaatuiko Jokerit ehkä siihen, että Ville oli kuin orpo piru ykkösessä. Varmasti Summanen piruuttaan kielsi esim. vikassa kärppämatsissa Nemoa syöttämästä Villelle vapaassa paikassa tai Hentua tekemästä veskaa päästessään puoliksi yksin läpi. Vai olisko ehkä ollut niin, että meillä ei ollut käsiä hyökkäyksessä. Nuoret ja kovat kundit eivät ratkaise näitä ongelmia. Laine, Bergenheim ja Mäki korkeintaan kakkoseen. KOVA NYRKKI ykkösessä rakentuu muista aineista.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Ilmala
Kyllä vituttaisi ja suunnattomasti! Pottuillakseen Helenius voisi laittaa Karalahden syksyllä lasarettiin, ihan vaan huvin vuoksi. Jos Karalahti ifk:n ringissä syksyllä enään on (toivotaan)?

Ei voisi. Ei rahkeet riitä. Ihan pakko vielä kysyä että mikä into ihmisillä on tunkea tuota ännää enää sanan loppuun?
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä Helenius vaikutti tänään tv:stä katsottuna aika kovalta/hyvältä pelaajalta maajoukkueen paidassa. Olisi kyllä todella kova vahvistus mille joukkueelle tahansa SM-liigassa. Motivaatio puoli kuitenkin pysyisi kysymysmerkkinä. Tosin veikkaanpa, että mikäli Helenius kisoihin valitaan (ja mikä tässä vaiheessa näyttää todennäköiseltä) niin tuskinpa tätäkään miestä Suomessa ensi kaudella nähdään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti PeteX
Kovuus puolustuksessa on pelkkää keskariuhoa, jolla ei olisi ollut MITÄÄN merkitystä Kärppiä tai Kerhoa vastaan

Muista asioista olen PeteX:n kanssa samaa mieltä, mutta en tuosta yllä olevasta. Jos Jokereilla olisi ollut riittävästi kovuutta puolustuksessa (tai hyökkäyksessä), Kärpät eivät olisi saaneet fyysistä yliotetta Jokereista. Tämä fyysinen yliote näkyi varsinkin Oulun peleissä. Kärpät tiesivät, että Jokerit eivät pysty fyysisesti heitä uhkaamaan. Kun Kärpät myös luistelivat välierässä paremmin kuin Jokerit ja tiesivät senkin, Jokereilla ei todellisuudessa ollut viidennessä ja ratkaisevassa välierässä kuin ensimmäiset 10 minuuttia aikaa kääntää kamppailu itselleen. Se ei onnistunut ja loput 50 minuuttia oli taistelua tuulimyllyjä vastaan.

Ville Peltonen pääsi loistamaan HIFK:ta vastaan siksi, että häntä ei kukaan taklannut. Kärppiä vastaan tilanne oli toinen. Nielikäinen aloitti Peltosen höykytyksen Oulussa Game kakkosessa ja se oli monille Jokereiden pelaajille kova paikka. Taklauksilla oli myös vaikutusta Peltosen pelin hiipumiseen.

Olin äsken Tampereella katsomassa harjoitusmaaottelun Suomi-Ruotsi. Kun peli oli pitkään 0-0, hämäläiskatsomo innostui Sami Heleniuksen jakaessa puutavaraa Suomen maalin edessä. Helenius teki sveduille täysin selväksi sen, että tästä ei mennä eikä tänne tulla - ilman että sattuu ja kovaa. Tämähän sytytti hämäläiset huutamaan ja kannustamaan Samia. Ja yleisä saikin palkinnon kun kaksi ruotsalaista taklasi samaan aikaan Heleniusta sillä seurauksella, että toinen sortui jäähän ja toinen jäi nippanappa pystyyn. Helenius oli kuin ei olisi huomannutkaan ruotsalaiskaksikkoa... Kyllä tällainen toiminta sytyttää yleisön ja sytyttää oman joukkueen. Ruotsalaiset oppivat, että tekivät he mitä tahansa, fyysinen ote pysyy Suomen maalin edessä herra Heleniuksella.

Tällöin Suomen taitopelaajat pääsevät oikeuksiinsa ja olen aivan varma, että niin tulee käymään Jokereissakin. Jos Sami Helenius Jokereissa ensi kaudella pelaa. Ellei pelaa, kaksi kovaa stunttia kehiin. Oikea fyysisyys luo aina tilaa myös kiekolliselle pelaamiselle ja antaa tähdille mahdollisuuden toteuttaa paremmin itseään sekä vähentää mm. vastustajan mailaniskuja.

Oma toiveeni on, että Jokerit kasaisivat ensi kaudeksi SM-liigan parhaan ykkösen, hyvän kakkosen ja peluuttaisi erittäin paljon omia junioreita. Jotta tällaisella joukkueella saisi tulosta eli voittojakin aikaan, fyysinen puoli pitää olla kunnossa.
 
Jokerikortit

Jokerit on tiettävästi havitellut ensi kauden joukkueeseensa Vladimir Vujtekia, joka haluaa pois Venäjältä.

Heleniuksen kohdalla tilanne on kiintoisa. Nykyinen maajoukkueen päävalmentaja ei olisi pahoillaan, jos äijä pelaisikin ensi kaudella HIFK:ssa...
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ne jotka asioista tietää korjatkaa seuraava asia jos on aihetta: Sami Helenius pelaa joko NHL:ssä tai Jokereissa.
Vujtek olisi loistava vahvistus ja sopisi ykköskenttään kuin nenänpäähän.
 

Johnee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Jokerikortit

Viestin lähetti Dean Moriarty
Jokerit on tiettävästi havitellut ensi kauden joukkueeseensa Vladimir Vujtekia, joka haluaa pois Venäjältä.

Heleniuksen kohdalla tilanne on kiintoisa. Nykyinen maajoukkueen päävalmentaja ei olisi pahoillaan, jos äijä pelaisikin ensi kaudella HIFK:ssa...

Vujtek ilman muuta tänne. Tosin voi olla Kerhollakin asiaan jotain sanomista. Vujtek korvaisi Peltosen hyökkäyspäässä mielestäni täysin. Muistanko ihan väärin, onko Vujtek laituri, joka pystyy pelaamaan myös keskellä?

Helenius oli jäätävä. Jossain sanoin aiemmin, että mieluummin vaikka Gagnon kuin Helenius. Täytyy ehdottomasti kääntää takkia.
 

Banhammer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Mystinen mies
Re: Re: Jokerikortit

Viestin lähetti Pänhämi
Muistanko ihan väärin, onko Vujtek laituri, joka pystyy pelaamaan myös keskellä?

Mulla on sellanen mielikuva että Vujtek pelasi nimenomaan laidassa. Sitä en muista pystyikö kaveri olemaan keskellä. Korjatkaa toki jos oon väärässä.

Kelpaisko herroille tällainen ykkösketju:

Laine - "Kovin pelaaja koskaan liigassa" - Vujtek

Mulle ainakin.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Helge oli tänään jäätävä! Täytyy sanoa, että ottaisin mieluummin Helgen kuin Gagsin, mutta jos Helge jää NHL:ään, Gags kelpaa tottakai myös. En ole vielä hetkeäkään edes leikitellyt ajatuksella, jossa Helge pelaisi HIFK:ssa ensi kaudella, aivan turhaa.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Heleniuksesta vielä

Jos Olli Malmivaara pelaisi kovaa, ei ryntäilisi päättömästi tilanteisiin joista on kiire (ei siis ehdi) takaisin paikalleen ja kusettaisi (vahingossa?) tuomareita, ei Heleniukselle olisi mitään tarvetta. Luistelunopeus on suunnilleen samaa luokkaa, samoin kiekollinen peli.

Oli kyllä helvetin siistiä seurata Hakametsässä Heleniuksen pelityylin aiheuttamia reaktioita. Hiukan sellaista pilkallista naureskelua (kyllähän se luistelu huvittavalta näyttää, etenkin Mäntylän pakkiparina), mutta myös vilpittömiä aplodeja ja kannustushuutoja. Toivottavasti Blackhawks ei tarvitse Heleniusta, Jokerit nimittäin tarvitsee.

Teemu Laine ei ole ensi kaudella ykkösketjun laituri, ainakaan mitenkään varmasti. Vaikka edelliset kaudet ovat varmasti menneet pieleen enemmän tai vähemmän valmennusjohdon takia, pitäisi kiekon pysyä vauhdissa mukana paljon paremmin, syöttöjen löytää oma pelaaja huomattavasti varmemmin ja kiekon päätyä maaliin useammin, että paikka ykkösketjussa olisi oikeutettu. Tämän sanon, vaikka todella toivon, että Teemu saa peli-ilon kohdalleen ja uransa takaisin nousuun.

Jantusen hankintaa en ole ehtinyt kommentoimaan ollenkaan. Käsittämätöntä masailua jälleen kerran, vaikka Jortikalla onkin ollut varmasti osuutensa tähän siirtoon. Kolmen vuoden sopimus parhaat vuotensa nähneen tusinataiturin kanssa; ihan tulee viime kesä ja eräskin joukkueeseen ilmeisesti jäävä "vahvistus" mieleen.

Vertalalle ei saa olla paikkaa joukkueessa. Ei saa!
 

Knight Hawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Re: Re: Jokerikortit

Viestin lähetti Pänhämi
Vujtek ilman muuta tänne. Tosin voi olla Kerhollakin asiaan jotain sanomista. Vujtek korvaisi Peltosen hyökkäyspäässä mielestäni täysin. Muistanko ihan väärin, onko Vujtek laituri, joka pystyy pelaamaan myös keskellä?

Vujtek on laituri (mieluiten oikea laita, jolloin legendaarinen jalkakikka #13 toimii parhaiten), joka pystyy pelamaan myöskin keskellä.

Ja todellakin jos VV olisi palaamassa Suomeen niin laittaisi kerhokin perunapussit riviin - omat sekä jo talvella etukäteen puhutut yhteiskumppaneiden myöskin. Mutta luulen vaan, että emme saa nauttia enää Suomessa tämän taiturin esityksistä - valitettavasti.

j.k. ... onhan meillä VV:lle tarjota vieläkin "sukulaismies" Kuharcik kentän keskushyökkääjäksi...
 

Q

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC (kutsuttu kunniajäsen)
Viestin lähetti cobol
Tämä on fakta.

Tämä fakta liittynee Samin viime kauden sopimukseen. Hakametsässä tänään nähtynä ja Aravirran haastattelun lauseiden välejä tulkittaessa vaikuttaa siltä, että Sami menee MM-joukkueeseen. Sami on yllättävän hyvin liikkuva pelaaja isoksi, lähes Kaikkosen kokoiseksi mieheksi. MM-joukkueesta ura jatkunee NHL:ssä ja Jokereiden ja HIFK:n kädenvääntö jää miehestä tekemättä, ainakin ensi kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös