Jokerien pelaajakehitys – tie juniorista KHL-joukkueeseen

  • 91 679
  • 340

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
@Walkin eli sinulle voittamisen kulttuuri on tässä tapauksessa yhtä kuin dynastia. Itse taas arvotan asian niin, että nimenomaan ne pelaajat tuovat kokemustensa kautta sitä kulttuuria jengiin. Näkemyseroja, eikä siinä mitään.

Se osaltani offtopicista.

Voittamisen kulttuuria ei voi ostaa, se pitää rakentaa itse. Näin minä sen näen. Seurat Tappara ja Kärpät ovat tässä onnistuneet enemmän kuin hyvin. Noissa seuroissa tuntuu vain aivan kaikki onnistuvan ruohojuuritasolta lähtien ja menestystä on tullut oli rosteri sitten kuinka erilainen tahansa aina toisiin kausiin nähden. Tottakai pelaajat tuovat oman mausteensa ja joitain pelaajia tuntuu menestys aina seuraavan, mutta en minä näe Jokereita tai HIFK:ta seuroina, joissa olisi voittamisen kulttuuria, vaikka molemmilta löytyy pelaajia, jotka ovat menestyneet muualla.

Ihan mielenkiintoinen aihe, mutta ei tämän ketjun kamaa niin jätetään tähän tältä erää.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvää tekstiä @Walkin. Ja yksi mestaruus (!) viimeisen 19 vuoden aikana ei todellakaan anna aihetta puhua mistään voittamisen kulttuurista.
Itse toivon, että potentiaaliset junnut pääsevät Liigassa pelaamaan, jos se ei Jokereissa onnistu. Nythän tässä olisi tsäänssit antaa esim. Salmiselle vastuuta ensi kaudella. Järkevintä näille junnuille on lähteä muualle, että kehitys jatkuu.
 
Kuvaamasi esimerkki voisi olla toimiva ja hyväkin. Se kuinka laajalti pelaajat siihen tarttuisi on tietty oma kysymyksensä. Tarkoitan tällä sitä, että heillä saattaa olla houkutus tehdä suoraan sopimus Liiga-seuran kanssa, jolloin narut on täysin omissa käsissä, unohtamatta NHL-klausuulia, jota KHL-sopimuksissa käsittääkseni ole automaattisesti.

Siirsin tämän tänne, koska ei liity fiiliksiin enää, joten ei sotketa tota toista ketjua.

Eli, ei missään nimessä. Mun on vaikea nähdä, että Jokerit sitä haluaisi tehdä, koska nimenomaan haluavat luoda pelaajille parhaan mahdollisen tavan kehittyä ja myös siellä toivotaan Liiga-seuroille hyvää. Eikä tuo tulisi toimimaan millään tavalla. Ihan absurdia. Jokereiden täytyisi käytännössä omistaa joukkue Liigasta, jotta se voisi toimia.

Niin, totta kai pelaajat varmasti haluavat omia ehtoja ja siitä Janne Vuorinen on puhunut. Eivätkä he halua Jokereiden johdossa olla pelaajien esteinä, kuten eivät olleet Mikko Lehtosellekaan ja omille junnuille siellä yritetään löytää paras tie onneen ja etenemiseen uralla.

Lähinnä tällä kuviolla Jokerit pystyisi pitämään kiinni Samuel Heleniuksesta, Joni Jurmosta ja kumppaneista, jotka viime keväänä lähtivät Jokereista maailmalle (Liigaan).

Ja just esimerkiksi NHL:n varattavan pelaajan kohdalla oikeudet. NHL ja KHL ovat eri tekijöitä, mutta Jokerit KHL:ssä vs. muut KHL-seurat ovat suomalaisille eri asia.

Jos ajatellaan vaikka edellä mainittua Heleniusta. Hän saa varauksen. Ei lähde NHL:n tai Pohjois-amerikkaan heti. Mikäli hän olisi Jokereihin sidottu, niin pelaajan kanssa käytäisi varmasti sopimuksen aikana keskusteluja, mikä hänelle on paras ratkaisu. Ja ajatellaan niin, että mikäli soppari olisi neljä vuotinen. Ensimmäisen kauden jälkeen tulee varaus NHL:n, niin pelaajan kanssa sovitaan, että vedä Liigassa nyt vielä ensi kausi ja katotaan sitten. Jahka kaksi kautta on mennyt, niin Jokerit voi tarjota, että: "Olet nyt 20-vuotias hyvä Liiga-pelaaja, olisiko vielä parempi tehdä KHL:ssä tulosta ja läpimurto, ja hypätä sen jälkeen karvat kasvattaneena pelaajana NHL:n puolelle?". Pelaaja suostuu tähän, kolmannen sopimusvuoden jälkeen Jokerit purkaa sopparista neljännen vuoden ja pelaaja pääsee tekemään tulokassopimuksen NHL:n hänet varaamansa seuran kanssa.

Vuorinen sanoi, että häntä itseään ärsyttää tämä kaikki minulle heti nyt kulttuuri. Ja se on Liigassa usein ongelmana, kun pelaajat lähtevät heti tavoittelemaan ykköskentän paikkaa ja neuvottelevat ittensä vaikeisiin tilanteisiin.
 
Lähinnä tällä kuviolla Jokerit pystyisi pitämään kiinni Samuel Heleniuksesta, Joni Jurmosta ja kumppaneista, jotka viime keväänä lähtivät Jokereista maailmalle (Liigaan).

Mä jatkan vielä @CreaseMonkey vähän. Eli tota miten pelaajat mahdollisesti tuohon tarttuisi, niin mieti vaikka jotain a-junnua, joka on ehkä varattavissa NHL:n, mutta ei kuitenkaan. Organisaatiossa tiedetään potentiaali. Hän saa Jokereilta tarjouksen 18-vuotiaana. Neljän vuoden sopimus: Pelaat Liigassa = 50k€, pelaat Mestistä = 30k€, pelaat a-junnuissa = 10k€, pelaat KHL:ssä = 80k€.

Sä saat sopimuksen, joka tuo sulle tienistejä ja avaa ovia. Tuossa tilanteessa se olisi varmasti ihan harkinnan arvoinen tilanne. Ja siihen sitten KHL:n piste- ja tai pelibonarit päälle: 10 peliä, 10k. 10 pistettä, 10k jne... Kyllä minua ainakin houkuttaisi.

Ja varmasti Liigassa on joukkueita, jotka ottaa mieluusti 50k€ pelaajia ilmaiseksi pelaamaan 2-3-4 -kenttään ja saa siitä korvauksen päälle. Eikä siinä ole edes riskiä. Vuosi kerrallaan sopimus ja jos ei sovi, niin iske Jokereiden junnuihin tai Mestikseen.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Eli tota miten pelaajat mahdollisesti tuohon tarttuisi, niin mieti vaikka jotain a-junnua, joka on ehkä varattavissa NHL:n, mutta ei kuitenkaan. Organisaatiossa tiedetään potentiaali. Hän saa Jokereilta tarjouksen 18-vuotiaana.

Käytännössä noilla rajauksilla puhutaan jo sen verran heikoista talenteista, että tuossa on varmasti agentilla hymy herkässä.

17-22-16-23-15. Tuossa on viime vuosina varatut suomalaiset, kansalaisuus Eliteprospectsin näyttämän mukaan. Samana aikana varattuja narreja Jokerit.com kertoo olevan kolme. Suomesta kyllä varataan hyvä määrä joka vuosi, mutta ei Jokereista. Kaikista varatuista ei tule edes vakaita Liigakiekkoilijoita, rajatapauksena varauksen ulkopuolelle jääneistä puhumattakaan. Tuossa mallissasi tämä on ongelma.

Ensinnäkin, tuohon kasaan mahtuu jo paljon kuonaa. Jos keskimäärin ~17-18 pelaajaa varataan NHL:ään Suomesta, tarkoittaa se Suomessa olevan ~40-50 sellaista kaveria, joille saattaisi se varaus tippua. Jos Jokereilla on tarjota tällainen "vetotekijä" muiden junnuille, eiköhän tänne hakeutuisi kaukaisinta Lappia myöten ne, joilla olisi lipeäkielisin agentti ja vähiten uskoa omaan potentiaaliin. Ja kun huomioi Jokerien kyvyttömyyden skoutata Liigaa, noi lähtökohtaisesti junnusarjoja ja Mestiksen tietämillä olevat lentävät kyllä kirkkaasti tutkan alla. Jos taas pelaaja kokee olevansa valmis pelaamaan vähintään KHL:ssa kolmen vuoden päästä, hänen näkökulmastaan tuo pahvi on jopa riski: siinä vaiheessa pelaajan olisi kannattanut pelata ne liigamatsit vaikka 20k/v diilillä ja repäistä KHL:sta suoraan se KHL-tason liksa.

Otetaanpa myös laskuharjoitus. Kuvitellaan, että noilla malleilla meillä olisi urapolku mallia 1. kausi A:ssa, 2. Mestiksessä ja kolmas Liigassa. Tuossa vaiheessa noilla summilla pelaajassa on kiinni 10+30+50 = 80k. Toi on järkyttävän kova summa pelaajaan, joka ei sopparia kirjoittaessa ollut ns. varma kortti tai nobrainer. Jos ton tason jätkistä joka neljäs onnistuu, niin tuolla kaavalla meillä on (10k+30k+50k)*4 pistetty kiinni pelaajiin ilman, että peliäkään on saatu. Se on 240k. Oletetaan niiden kolmen jatkavan Liigassa pahvin viimeinen vuosi, 150k. Se yksi breikannut KHL:ssa, 80k. Tossa on melkein Nellin liksan verran pistetty rahaa siihen, että saatiin "semitalentille" yksi kausi KHL:aa ja tuon tason talenteille 1/4 on näppituntumalla aivan törkeän kova osumaprosentti.

Ja varmasti Liigassa on joukkueita, jotka ottaa mieluusti 50k€ pelaajia ilmaiseksi pelaamaan 2-3-4 -kenttään ja saa siitä korvauksen päälle.

Palkka ei kerro sitä, onko pelaaja palkkansa arvoinen. Jos me arvotaan pelaajalle 50k, ei se tarkoita että pelaaja saisi tuon "vapailta markkinoilta". Jos puhutaan näistä "ehkä varataan tai sitten ei" jätkistä, mä väitän ettei Liigassa yksikään vedä tuollaisia rahoja. Ja jos tähän joku säännön vahvistava poikkeus löytyy, niin isoa kuvaa se ei muuta. Etu Liigajoukkueelle ei siis ole 50k, todennäköisesti lähempänä luokkaa 20k.

Ja mietitään tätä vielä toiselta kantilta. Yleensä nämä pelaajat ovat melkoisi raakileita tai niin raakoja talentteja, että NHL-soppari on enemmän kuin todennäköinen. Jos Liiga joskus palautuu edes lähelle aiempaa taloudellisesti, niin otetaan nimi Samuel Helenius. Jos Jokerit olisi tehnyt Heleniukselle sopparin, tarjonnut 50k ja lähettänyt Jyväskylään, olisi Jyväskylässä säästetty ehkä 15-20k: tuolla hinnalla olisi vastaavan talentin saanut. Kenelläkään ei ole takeita siitä, että Helenius breikkaa. Jos breikkaa, muun muassa NHL-korvauksia ei Jyväskylän suuntaan päädy ja miehen otteista saisi nauttia vain kauden KHL:n viedessä. Jos ei breikkaa, Jyp kuitenkin maksaisi oppirahat ja veisi tontin vastaavalta talentilta vain säästääkseen 15-20k. Ei se enää niin hyvältä kuulosta. Normiaikoina Jyväskylään olisi kannattavampaa palkata Heleniuksen tasoisia talentteja kuin ottaa ilmaiseksi, kunhan luokkaa 5-10% riskeistä osuu.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Käytännössä noilla rajauksilla puhutaan jo sen verran heikoista talenteista, että tuossa on varmasti agentilla hymy herkässä.

17-22-16-23-15. Tuossa on viime vuosina varatut suomalaiset, kansalaisuus Eliteprospectsin näyttämän mukaan. Samana aikana varattuja narreja Jokerit.com kertoo olevan kolme. Suomesta kyllä varataan hyvä määrä joka vuosi, mutta ei Jokereista. Kaikista varatuista ei tule edes vakaita Liigakiekkoilijoita, rajatapauksena varauksen ulkopuolelle jääneistä puhumattakaan. Tuossa mallissasi tämä on ongelma.

Ensinnäkin, tuohon kasaan mahtuu jo paljon kuonaa. Jos keskimäärin ~17-18 pelaajaa varataan NHL:ään Suomesta, tarkoittaa se Suomessa olevan ~40-50 sellaista kaveria, joille saattaisi se varaus tippua. Jos Jokereilla on tarjota tällainen "vetotekijä" muiden junnuille, eiköhän tänne hakeutuisi kaukaisinta Lappia myöten ne, joilla olisi lipeäkielisin agentti ja vähiten uskoa omaan potentiaaliin. Ja kun huomioi Jokerien kyvyttömyyden skoutata Liigaa, noi lähtökohtaisesti junnusarjoja ja Mestiksen tietämillä olevat lentävät kyllä kirkkaasti tutkan alla. Jos taas pelaaja kokee olevansa valmis pelaamaan vähintään KHL:ssa kolmen vuoden päästä, hänen näkökulmastaan tuo pahvi on jopa riski: siinä vaiheessa pelaajan olisi kannattanut pelata ne liigamatsit vaikka 20k/v diilillä ja repäistä KHL:sta suoraan se KHL-tason liksa.

Otetaanpa myös laskuharjoitus. Kuvitellaan, että noilla malleilla meillä olisi urapolku mallia 1. kausi A:ssa, 2. Mestiksessä ja kolmas Liigassa. Tuossa vaiheessa noilla summilla pelaajassa on kiinni 10+30+50 = 80k. Toi on järkyttävän kova summa pelaajaan, joka ei sopparia kirjoittaessa ollut ns. varma kortti tai nobrainer. Jos ton tason jätkistä joka neljäs onnistuu, niin tuolla kaavalla meillä on (10k+30k+50k)*4 pistetty kiinni pelaajiin ilman, että peliäkään on saatu. Se on 240k. Oletetaan niiden kolmen jatkavan Liigassa pahvin viimeinen vuosi, 150k. Se yksi breikannut KHL:ssa, 80k. Tossa on melkein Nellin liksan verran pistetty rahaa siihen, että saatiin "semitalentille" yksi kausi KHL:aa ja tuon tason talenteille 1/4 on näppituntumalla aivan törkeän kova osumaprosentti.



Palkka ei kerro sitä, onko pelaaja palkkansa arvoinen. Jos me arvotaan pelaajalle 50k, ei se tarkoita että pelaaja saisi tuon "vapailta markkinoilta". Jos puhutaan näistä "ehkä varataan tai sitten ei" jätkistä, mä väitän ettei Liigassa yksikään vedä tuollaisia rahoja. Ja jos tähän joku säännön vahvistava poikkeus löytyy, niin isoa kuvaa se ei muuta. Etu Liigajoukkueelle ei siis ole 50k, todennäköisesti lähempänä luokkaa 20k.

Ja mietitään tätä vielä toiselta kantilta. Yleensä nämä pelaajat ovat melkoisi raakileita tai niin raakoja talentteja, että NHL-soppari on enemmän kuin todennäköinen. Jos Liiga joskus palautuu edes lähelle aiempaa taloudellisesti, niin otetaan nimi Samuel Helenius. Jos Jokerit olisi tehnyt Heleniukselle sopparin, tarjonnut 50k ja lähettänyt Jyväskylään, olisi Jyväskylässä säästetty ehkä 15-20k: tuolla hinnalla olisi vastaavan talentin saanut. Kenelläkään ei ole takeita siitä, että Helenius breikkaa. Jos breikkaa, muun muassa NHL-korvauksia ei Jyväskylän suuntaan päädy ja miehen otteista saisi nauttia vain kauden KHL:n viedessä. Jos ei breikkaa, Jyp kuitenkin maksaisi oppirahat ja veisi tontin vastaavalta talentilta vain säästääkseen 15-20k. Ei se enää niin hyvältä kuulosta. Normiaikoina Jyväskylään olisi kannattavampaa palkata Heleniuksen tasoisia talentteja kuin ottaa ilmaiseksi, kunhan luokkaa 5-10% riskeistä osuu.

Jokerien olisi pyrittävä tekemään NHL:n kanssa joku sopimus omasta kasvattajakorvauksesta. Vähän eri ehdoilla, kuin Liiga toki. Ryöstökalastus ei ole hyvä, mutta yhteisymmärrys varmasti löytyisi. Samalla kompensaatiota voisi jyvittää Liiga-seuralle, joka on ollut apuna peluuttamalla lupausta omassa jengissään.
 

Glove

Jäsen
Jokerien olisi pyrittävä tekemään NHL:n kanssa joku sopimus omasta kasvattajakorvauksesta. Vähän eri ehdoilla, kuin Liiga toki. Ryöstökalastus ei ole hyvä, mutta yhteisymmärrys varmasti löytyisi. Samalla kompensaatiota voisi jyvittää Liiga-seuralle, joka on ollut apuna peluuttamalla lupausta omassa jengissään.
Tuskin NHL alkaa joukkuekohtaista sopimusta tekemään kenenkään kanssa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jokerien olisi pyrittävä tekemään NHL:n kanssa joku sopimus omasta kasvattajakorvauksesta. Vähän eri ehdoilla, kuin Liiga toki. Ryöstökalastus ei ole hyvä, mutta yhteisymmärrys varmasti löytyisi. Samalla kompensaatiota voisi jyvittää Liiga-seuralle, joka on ollut apuna peluuttamalla lupausta omassa jengissään.

Kuten jo @Glove kirjoitti, tuskin yksittäinen seura, varsinkaan näin heikolla pelaajakehityksellä ja surkealla talenttipoolilla NHL:n näkökulmasta, tuollaista saa.

Toisekseen, mä näkisin tuollaisen pahvin Jokerien näkökulmasta enemmän uhkana kuin mahdollisuutena. Jos siirto olisi käytännössä riippumaton sopparista, varmasti noilta suunnilta Jokereita katseltaisiin toisin lasein. Samoin tuo tuskin ainakaan ohjaisi joukkueen rakentamista kohti "terveempää" ikärakennetta: se "29-vuotias AHL:ssa pelannut ja NHL:ssä debytoinut" pelaa todennäköisemmin parivuotisen pahvinsa kuin "sopparista riippumatta onnistuneen kauden pelannut 23-vuotias". Ja loppupeleissä, mitä Jokerit hyötyisi vaikka se korvaus olisi vaikka 500k? Nollatulokseen ei päästä ikinä ja homma pyöriin täysin oligarkkien rahoilla. Eiköhän se siirto- tai kasvattajakorvauksesta saatu summa vähentäisi oligarkin karkkirahojen siirtoa tänne sen sijasta, että pelaajabudjettia voitaisiin kasvattaa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Varaamaton 00-syntynyt oma junnu Samuel Salonen tekee tuhoja Mestiksessä. Nyt ois paikkaa sainata Salonen esimerkiksi kolmen vuoden sopimuksella, joista ensi kausi peluuttaa lainalla Mikkelissä. Toki training campilla antaa näyttää mitä osaa myös "edustuksessa"
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Varaamaton 00-syntynyt oma junnu Samuel Salonen tekee tuhoja Mestiksessä. Nyt ois paikkaa sainata Salonen esimerkiksi kolmen vuoden sopimuksella, joista ensi kausi peluuttaa lainalla Mikkelissä. Toki training campilla antaa näyttää mitä osaa myös "edustuksessa"
Hurjaa jälkeä. On vieläpä oma kasvatti.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Nostellaanpa:

Siellä on Jokerien sopimuspelaajat Laakso ja Kombe olleet esillä Kiekko-Vantaan viimeisessä harjoituspelissä. Laakso painanut ilmeisen nätin yksilömaalin ja Kombe yrittänyt ilmaveiviä. Tenhovuori ei ollut kokoonpanossa. K-Vantaa pelasi 4 pakilla ja 10 hyökkääjällä.
 

Umi84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko A junnuissa pelaavalla Kasper Halttusella mitään mahdollisuuksia tehdä debyyttiä edustuksessa jopa tällä kaudella jo?
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko A junnuissa pelaavalla Kasper Halttusella mitään mahdollisuuksia tehdä debyyttiä edustuksessa jopa tällä kaudella jo?
Ei. Tai mahdollisuus on mutta vaatii varmasti n.kahden hyökkäysketjun verran poissaoloja. Ja tämän todennäköisyys on pieni. Halttusta ennen jonossa on ainakin Laakso ja Kombe jos loukkaantumissuma iskisi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Laakso ja Kombe esim ovat tosiaan sellaisia varamiehiä, jotka tulevat KHL-rosteriin vasta siinä kohtaa kun Jokereilla on puolet pelaajista loukkaantuneina eli eivät todnäk pelaa koskaan peliäkään "ylhäällä". Mä en ymmärrä, minkä takia tällaisille pelaajille pitää tehdä KHL-sopimus, kun heille Liigakin on liian kova sarja. Vertaisin Jokereiden tilannetta siihen, että NHL-joukkueella olisi farmisopimus ECHL-joukkueen kanssa. Tässä kohtaa Liiga olisi siis yhtä kuin AHL.

Korvaavia pelaajia ottaisin tarvittaessa edariin U20 jengin rosteriin ikänsä puolesta mahtuvista U20 ja U18 mj-tason - tai hyvin lähellä sitä olevista - pelaajista. Muutenkin hyvistä otteista nuorten joukkueessa voisi joskus antaa pienen palkinnon ja porkkanan. Tuhkanen, Manninen ja etenkin Kulonummi (-04) pakeista tulee mieleen. Hyökkääjistä Tenhovuori tai Halttunen (-05!) olisi hienoa nähdä omina junnupelaajina muutamassa pelissä KHLssa antaen samalla uskoa ja fiilistä koko hienolle junnu-organisaatiolle ja kaikille muillekin, että edari on Jokereissa sittenkin mahdollista saavuttaa. Yhtään pinnaa en uskoisi sen edarilta vievän, että omille kärkijunnuille annettaisiin joskus se 8-10 vaihtoa KHL-pelistä
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Tätä mäkin olen aina ihmetellyt. Mestiskin on näille liian kova sarja. Ja sitten pitäisi päästä pelaamaan rotaation nimissä.

Näinpä juuri. 12 aivan turhan rotaatiopelaajan sijasta paukut pitäisi laittaa 2-3 sellaiseen junnuun kenestä jotain hyötyä voisi ollakin ja ketä uskalletaan peluuttaa KHL:ssa. Näiden tämänkin kauden turhien kavereiden sijasta hyökkäyksessä voisi olla yksi "Lambert" ja puolustuksessa yksi "Jurmo". Ja nämä olisivat sitten ihan oikea osa joukkuetta siinä missä Niklas Friman tai Henri Ikonen.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Siellä olisi yksi A-Sm:n parhaista pelaajista nytkin "ringissä". Antaisivat ees pojan näyttää, Tolvanenkin nousi vain USHL-liigasta ja löi itsensä läpi. USHL ei todellakaan ole mikään erikoinen sarja tasoltaan. Nää 25v mestisjyrät voi pelata rotaatiota näissä sochiriikavladivostok matseissa. Syy on vain se ettei renkaat oo taas tyhjät keväällä ja nyt on oikeasti kapeampi materiaali kuin aikaisempina kausina.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Näinpä juuri. 12 aivan turhan rotaatiopelaajan sijasta paukut pitäisi laittaa 2-3 sellaiseen junnuun kenestä jotain hyötyä voisi ollakin ja ketä uskalletaan peluuttaa KHL:ssa. Näiden tämänkin kauden turhien kavereiden sijasta hyökkäyksessä voisi olla yksi "Lambert" ja puolustuksessa yksi "Jurmo". Ja nämä olisivat sitten ihan oikea osa joukkuetta siinä missä Niklas Friman tai Henri Ikonen.

Kertokaa tämä Vuoriselle.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kassu Halttunen ratkoi tänään(kin) U20 pelin Jokereille Saipan vieraana Lappeenrannassa 5-4. Tehot 2+1 ja voittomaalikisassa kynäsi Saipa-veskarin jokseenkin solmuun tehden siten ratkaisevan voittomaalin.

Hän on nyt vasta ekan kauden B-junnu ja NHL-varausikäinen siis vasta kesällä 2023 eli nyt jos koskaan voisi odottaa, että Marjamäen johtama KHL-valmennuskin ottaisi pojan jossain kohtaa edarin mukaan. Kasper on isokokoinen ja taitava rightin hyökkääjä, jonka laukaus on todella painava ja tarkka. Todellinen pelote etenkin yyveellä. Patrik Laine vol 2.0
 

Kynäilijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On nettiscouttauksen perusteella todella mielenkiintoinen pelaaja. Täyttänyt tosiaan kesällä 16 v. ja on 190 cm ja 87 kg. Viime kaudella C-peleissä viiteen peliin 18 pistettä. Taitaa poika tykätä myös kovasta pelistä jäähymäärien perusteella. Viime kaudella B:ssä 17 peliin 81 minuuttia ja tällä kaudella A:ssa 6 peliin 37 minuuttia.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ehjä eniten KHL:ssä just vituttaa se, jos ja kun nämä pelaajat kustaan muualle. Olis ihan perkeleen nättiä, kun joku oma junnu tekisi Tolvaset, mutta kun ei anneta edes mahdollisuutta. Riikaa, Sochia, Vladivostokkia yms. vastaan olisi aivan eri hekuma tsiigata peliä, kun siellä olisi omat junnut debytoimassa ja parhaimmillaan paukuttelemassa maaleja.

Niitä Teräväisiä ei ole joka ikäluokassa, mutta nykymenolla edes niille tulevaisuuden teräväisille ei anneta pelin peliä KHL:ssä.

Tässä on pakko olla joku velivenäläisen sääntö, että alle 18v suomalaiset ei saa sarjaa pelata tms. Miksi muuten tätä korttia ei katsottaisi?

Ja sitten valitellaan, että renkaat on tyhjät ja on niin rankkaa. Vittu laittakaa niitä junnuja pelaamaan, niillä kyllä riittää virtaa ja näyttöhaluja.

Saatana!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös