Jokereiden ratkaisussa iso ongelma on dynaamisen hinnoittelun järjettömän huono klangi. Monissa eri tilanteissa viime aikoina dynaamista hinnoittelua vastaan on protestoitu eikä asiaa auta yhtään se, että Briteissä jopa hallitus tutkii asiaa. Kuinka iso rahasumma pitää saada, että kannattaa kärsiä iso, täysin kaikkien esiintymisten ja puheiden vastainen imagotappio? Siitähän tässä on kyse.
Myönnän, että jos faktoja tutkitaan, ei dynaaminen hinnoittelu ole mitenkään järjettömästi purrut Vallen paluupelin koko hinnoitteluun. Tällä asialla ei vaan ole mitään merkitystä, koska se kuva on jo luotu.
Jokereilla pitäisi olla vahva kannattajapohja ja tuote sekä pelitapahtuma Mestikseen on loistavassa kunnossa. Mun mielestä lippujen hinnat voivat olla Mestiksen yleiseen tasoon nähden kohtuullisen kovat. Kun käytössä on yli 8000 katsojan halli, pitäisi tämän mahdollistaa hyvä tuotto. Jäähalilla osa paikoista on sen verran huonommassa asemassa, että hinnoittelu voi olla aika voimakkaasti porrastettu. En sitten tiedä, että jos hallilla on ne 3000-4000 peruskatsoja, mikä on seuraavan lipun break even hinta? Jos lippu makssa kympin, onko tämän katsojan aiheuttama lisäkustannus suurempi?
Onko 10-15€ näkörajoitteisesta paikasta viikolla pelattavaan mestispeliin polkuhinta?
Jokereiden keskimääräiset katsojamäärät ovat hyvät ja vertailukelpoiset moniin liigajoukkueisiin. Joskus löysin vertailutietoa liigajoukkueen tulorakenteesta. Katsojatulojen osuus koko tuotosta ei ole niin suuri, kun voisi luulla. En nyt uskalla tähän mitään lukua heittää. Sitä toista osaa potista pitäisi yrittää kasvattaa. Ikinä et saa negatiivistä julkisuutta siitä, että ilmoitat firma x:n tukevan suurella summalla.