Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Sen jälkeen tuodaan esille, että eihän Jokerit pärjää edes Venäjän seuraavan tason joukkueille, kuten Torpedo. Vähintäänkin epäsuorasti suomalaisia kehotetaan katsomaan peiliin - ei syyttelemään muita huonosta pelistään.

Voisi melkein kirjoitella vastineen. Siis joku muu, en minä. Tosin eiköhän ne tiedä itsekin faktat, koska ovat vuosia julkaisseet KHL:n pelaajabudejtit. Jokerit on KHL:n menestynein seura suhteessa nettopelaajabudjettiin kun otetaan huomioon runkosarja ja playoffit. Tästä eteenpäin Jokerit tarvitsisi pelaajabudjetin noin tuplauksen, jotta haaviin tarttuisi playoffeissakin kuumia ratkaisupelaajia. Markkinat ovat tässäkin armottomat yhdessä Suomen verotuksen kanssa. Halvalla ei saa hyviä pelaajia kuin poikkeuksellisesti ja yhden kauden jälkeen nekin pelaavat muualla.
Mielestäni oikeutetusti tuodaan esille. Budjetin taakse voidaan piiloutua suhteessa top 6 -jengeihin. Keskitason porukoilla, joilla on toki parempi nettomaksukyky, on myös rasitteenaan ulkomaalaiskiintiöt, joista Jokereiden ei tarvitse huolehtia. Ei maajoukkuetason ryssiä riitä näihin jengeihin, ja alaketjuissa pelaa kavereita jotka eivät ilman kiintiöitä pelaisi missään nimessä koko sarjassa.

Kyllä Jokereiden touhua leimaa KHL:ssä ihan sama häviämisen kulttuuri, joka seuraa on leimannut koko historiansa ajan. Mitään isoja dyykkauksia ei ole tullut jos runkosarjasta puhutaan, mutta ei onnistumisiakaan. Siinä missä aiemmin liigassa, niin myös nykyisin KHL:ssä on ainakin lähes joka vuosi joku jengi, joka ylittää odotukset ja kaataa jonkun runkosarjassa edelleen sijoittuneen. Me ei olla oltu koskaan se jengi missään sarjassa. Ollaan kyllä ihan säännöllisesti, lähes vuosittain itseasiassa, oltu se, joka onnistuu vatuloimaan itsensä lomille milloin ketäkin vastaan ja pelaamaan alle tasonsa silloin kun tarvittaisiin 100% suoritusta. Kaikki tilastot ja koko historia kertoo siitä, että Jokerit on todella paha luuseri. Se onnistui välttelemään ylivoimaisesti isoimmalla budjetilla ja parhailla olosuhteilla menestystä 17 viimeisintä kauttaan liigassa yhtä sattumaa lukuunottamatta, ja nämä ekan kierroksen tappiot on ihan suoraa jatkumoa sille saagalle. Jos kotiedusta lähdetään sarjaan, niin häviäminen on joka kerta alisuoritus, aivan sama mikä se vastustajan budjetti on, eikä siinä paljoa syyskuun keinotekoinen, muiden jengien kesälomasta johtuva "flow" -lämmitä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Mielestäni oikeutetusti tuodaan esille. Budjetin taakse voidaan piiloutua suhteessa top 6 -jengeihin. Keskitason porukoilla, joilla on toki parempi nettomaksukyky, on myös rasitteenaan ulkomaalaiskiintiöt, joista Jokereiden ei tarvitse huolehtia. Ei maajoukkuetason ryssiä riitä näihin jengeihin, ja alaketjuissa pelaa kavereita jotka eivät ilman kiintiöitä pelaisi missään nimessä koko sarjassa.
Pitkälti samaa mieltä. Mutta kun otetaan mukaan myös se, että Jokerien maalivahdit tuskin olisivat edes Liigan huippujengeissä ykkösenä ja joillekin pelaajista tekisi tiukkaa päästä Liigan TOP-3 joukkueissa edes pelaavaan kokoonpanoon, tasoitukselliset asiat menevät aika päittäin.

Kyllä Jokereiden touhua leimaa KHL:ssä ihan sama häviämisen kulttuuri, joka seuraa on leimannut koko historiansa ajan. Mitään isoja dyykkauksia ei ole tullut jos runkosarjasta puhutaan, mutta ei onnistumisiakaan. Siinä missä aiemmin liigassa, niin myös nykyisin KHL:ssä on ainakin lähes joka vuosi joku jengi, joka ylittää odotukset ja kaataa jonkun runkosarjassa edelleen sijoittuneen. Me ei olla oltu koskaan se jengi missään sarjassa. Ollaan kyllä ihan säännöllisesti, lähes vuosittain itseasiassa, oltu se, joka onnistuu vatuloimaan itsensä lomille milloin ketäkin vastaan ja pelaamaan alle tasonsa silloin kun tarvittaisiin 100% suoritusta.
Kun on ollut ammattimiehiä paikallaan (koko valmennus, toimiston ydintyypit), menestystäkin on tullut. Ja se 90-luku tuli kahdella asialla: hyvä junnutuotanto Leksan johdolla ja riittävästi ammattilaisia seurassa. Oli ainakin 3-4 päätoimista suunnittelmassa seuran urheilupuolta. Virmanen korvasi sitten kaikki ja sen jälkeen Harkimo luuli tietävänsä pelaajat ja valmentajat + Virmanen hoiti käytännön hommat. Näistä voisin kertoa paljon, mutta en kehtaa. Pointti on tämä: kun Jokereissa on ymmärretty olla henkilöresurssien ja vastuiden osalta TOP-3 sarjassa, tulosta on tullut joka kerta. Valitettavasti SM-liigassa muilla joukkueilla oli pääsääntöisesti 2-4 valmennuspuolen tms kaveria enemmän, kun Harkimo halusi säästää ja Virmanen hoiti otona kaiken. Myös FC Jokerit.

Kaikki tilastot ja koko historia kertoo siitä, että Jokerit on todella paha luuseri. Se onnistui välttelemään ylivoimaisesti isoimmalla budjetilla ja parhailla olosuhteilla menestystä 17 viimeisintä kauttaan liigassa yhtä sattumaa lukuunottamatta, ja nämä ekan kierroksen tappiot on ihan suoraa jatkumoa sille saagalle. Jos kotiedusta lähdetään sarjaan, niin häviäminen on joka kerta alisuoritus, aivan sama mikä se vastustajan budjetti on, eikä siinä paljoa syyskuun keinotekoinen, muiden jengien kesälomasta johtuva "flow" -lämmitä.
Tuossa yllä toin esille oman näkemykseni. Suurin budjetti oli usein totta, mutta samalla - kuten tiedät - omat junnut lähti maakuntiin kasvamaan, ja uraansa lopettelevat rahastajat tulivat seuraan nostamaan viimeistä suurta tiliään.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Pitkälti samaa mieltä. Mutta kun otetaan mukaan myös se, että Jokerien maalivahdit tuskin olisivat edes Liigan huippujengeissä ykkösenä ja joillekin pelaajista tekisi tiukkaa päästä Liigan TOP-3 joukkueissa edes pelaavaan kokoonpanoon, tasoitukselliset asiat menevät aika päittäin..
Tässä maalivahtiasiassa tullaan ihan omaan paskuuteen. Kukaan ei ole pakottanut täyttämään tonttia kahdella kääpiöllä, joista toinen oli ehtinyt jo sulaa viime keväänä ja toisella meriittinään mm. Unkarin pääsarjassa pelaaminen. Kun vielä jo syksyllä nähtiin, että kumpikin on ihan onneton, niin sen sijaan että oltaisiin reagoitu tilanteeseen, niin tehtiin sille unkarin vahvistukselle jatkodiili ja palkattiin Max Wärn ja Kristian Vesalainen, joista kummastaan ei ollut sitten niin yhtään mitään apua missään vaiheessa kautta.Kun on ollut ammattimiehiä paikallaan (koko valmennus, toimiston ydintyypit), menestystäkin on tullut.
.
Niin. Kukaan ei ole Jokereita pakottanut palkkaamaan paskoja työntekijöitä. Se on surkeaa, että seurassa on ollut ammattimiehet paikallaan ainoastaan 92-97 välisen ajan kun historiaa on kuitenkin se 51 vuotta takana. Mäkisen aikana toki resurssit olivat aina suoraan sidoksissa hänen sen hetkiseen mielialaansa ja muuhun businekseen.

oman näkemykseni. Suurin budjetti oli usein totta, mutta samalla - kuten tiedät - omat junnut lähti maakuntiin kasvamaan, ja uraansa lopettelevat rahastajat tulivat seuraan nostamaan viimeistä suurta tiliään.
Edelleen se häviämisen kulttuuri. Kun ei osata tehdä urheilupuolella oikeita asioita, niin sitten tehdään muuta ja hävitään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Tässä maalivahtiasiassa tullaan ihan omaan paskuuteen. Kukaan ei ole pakottanut täyttämään tonttia kahdella kääpiöllä, joista toinen oli ehtinyt jo sulaa viime keväänä ja toisella meriittinään mm. Unkarin pääsarjassa pelaaminen. Kun vielä jo syksyllä nähtiin, että kumpikin on ihan onneton, niin sen sijaan että oltaisiin reagoitu tilanteeseen, niin tehtiin sille unkarin vahvistukselle jatkodiili ja palkattiin Max Wärn ja Kristian Vesalainen, joista kummastaan ei ollut sitten niin yhtään mitään apua missään vaiheessa kautta.
Niin tullaan. Jatkodiili ei ollut sillä hetkellä virhe, mutta jälkikäteen niin voi tietysti ajatella. Fakta kuitenkin on se, että Jokerit sai venäläismedian mukaan noin miljoonan pienemmän budjetin. Kun aiempia sopimuksia ei voinut pudottaa samassa suhteessa, rahaa oli hyvin vähän. Ehkä niin vähän, että se riitti vain Wärniin ja Vesalaiseen. Tulevan kauden budjetista en tiedä, mutta jos SKA:n pelaajabudjetti on juossut koko ajan alas (enää joku 28 miljoonaa), tehdyt päätöset pitää suhteuttaa siihen. Pelaajabudjetti ei siis enää nousisi.


Niin. Kukaan ei ole Jokereita pakottanut palkkaamaan paskoja työntekijöitä. Se on surkeaa, että seurassa on ollut ammattimiehet paikallaan ainoastaan 92-97 välisen ajan kun historiaa on kuitenkin se 51 vuotta takana. Mäkisen aikana toki resurssit olivat aina suoraan sidoksissa hänen sen hetkiseen mielialaansa ja muuhun businekseen.
Juuri näin. Mutta lisäksi vielä auki kirjoitettuna aiempi: ei niitä paskojakaan työntekijöitä palkattu. Ketterer hoiti 2-3 hommaa, Virmanen 4-7 hommaa vuodesta riippuen. Sitten pari valmentajaa ja Hirvosen jälkeen halpa fysiikkapuolen treenari. Kunnes senkin hoiti joku otona.

Nämä menee Harkimon piikkiin. Hän halusi mieluimmin sirkusta vanhojen starojen johdolla ja mielellään vähän hanskausta. Ei se niin tyhmä ollut, että olisi luullut mestaruuksia näin tulevan.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun venäläisjoukkueet palkitaan joskus ruhtinaallisillakin bonuksilla menestyksestä ja playoffeissa jokainen joukkue saa kohtuullisen määrän lisää voittosarjasta, Jokerien tapauksessa bonukset ovat pienet ja sisältyvät pelaajabudjettiin. Sen sijaan joku Torpedo tai Dinamo voi saada isot korvaukset omalta omistajaltaan/tehtaalta/kuntapomolta tms Jokerien pudottamisesta, ja tämä toimii motivaattorina. Summanen tästä joskus puhui, miten tärkeitä pelaajille on se, että hekin saavat voittosarjasta suunnilleen samat kuin vastustaja. Summasen mukaan kyse on arvoista, pelaajien kunnioituksesta.
Mitä sitä nyt bonuksia playoff-sarjojen voitoista maksamaan, kun joukkueessa on kaikenlaisia jessejoensuita, joiden mukaan playoffeista ei tarvitsisi maksaa palkkaa lainkaan.

Tuosta häviämisen kulttuurista, minusta "häviämisen kulttuuri" eli paskuus, ja toisaalta se, että Jokerit on ollut viime vuosina budjettiin nähden KHL:n menestyvimpien seurojen joukossa ovat hieman toisensa poissulkevia faktoja. Jos haluaa katsoa häviämisen kulttuuria ja isoja budjetteja: CSKA.
 
En gång Turkish Airlines, alltid Turkish Airlines.

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Tuosta häviämisen kulttuurista, minusta "häviämisen kulttuuri" eli paskuus, ja toisaalta se, että Jokerit on ollut viime vuosina budjettiin nähden KHL:n menestyvimpien seurojen joukossa ovat hieman toisensa poissulkevia faktoja. Jos haluaa katsoa häviämisen kulttuuria ja isoja budjetteja: CSKA.
Juuri näin. Kun tarkastellaan menestystä suhteessa pelaajabudjettiin - kuten pitääkin - Jokerit on KHL:n ylisuorittajia ja isoista seuroista CSKA alisuorittajia. Ymmärrän hyvin, että mm. venäläismedia haluaa Jokereilta enemmän ja isojen venäläisseurojen todellista haastamista playoffeissa. Se ei kuitenkaan ole Jokerien rahoittajien intressissä, koska budjettierot Lännen ja Idän kärkeen ovat moninkertaiset. Ymmärrän senkin, koska eihän Rotenbergien ja Timchenkon seura ole Jokerit, vaan SKA. Tämäkin on Jokerien kannalta tajuton tilanne: osaomistaja ja päärahoittaja tunnustavat väriä, mutta se väri ei ole Jokerien.

e: lisään vielä käsitykseni. Oletan ettei omistajuuden vaihtaminen vaikkapa riippumattomaan ja pakotteiden ulkopuoliseen Harlamoviin tms muuttaisi mitään, koska kenenkään venäläisen intressi ei ole haastaa tosissaan Jokerien avulla SKA:ta ja CSKA:ta, armeijan perinteisiä seuroja. Sellaista ei minusta hyvällä katsottaisi, ja se tiedetään.
 
Viimeksi muokattu:

hartzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokereiden uuden markkinointijohtaja Martin Mustosen näkemyksiä Markkinointi & Mainonta -lehden pikahaastattelussa. Mitään erityistä visiota Jokerien brändin ja markkinoinnin tulevaisuudesta ei tässä vielä välittynyt. Hieman myös epäilyttää hänen taustansa, sillä mikään kokenut markkinnoinnin ammattilainen hän ei ole koulutuksensa eikä työkokemuksensa puolesta. Tapahtumajärjestämisestä hänellä on kokemusta musiikkifestarin kautta, mutta riittääkö se.

Mielenkiintoinen Venäjä-kytkös tässä myös on, sillä hän on syntynyt Neuvostoliitossa ja puhuu venäjää.

Toinen kuriositeetti on, että nuorempana hänet tunnettiin rap-artisti Apollona.

https://www.marmai.fi/uutiset/jokereiden-uusi-markkinointijohtaja-martin-mustonen-vain-brandi-jolla-on-tunnetta-voi-olla-vahva-ja-menestynyt-6761495

https://www.martinmustonen.fi/
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Jokereiden uuden markkinointijohtaja Martin Mustosen näkemyksiä Markkinointi & Mainonta -lehden pikahaastattelussa. Mitään erityistä visiota Jokerien brändin ja markkinoinnin tulevaisuudesta ei tässä vielä välittynyt. Hieman myös epäilyttää hänen taustansa, sillä mikään kokenut markkinnoinnin ammattilainen hän ei ole koulutuksensa eikä työkokemuksensa puolesta. Tapahtumajärjestämisestä hänellä on kokemusta musiikkifestarin kautta, mutta riittääkö se.

Mielenkiintoinen Venäjä-kytkös tässä myös on, sillä hän on syntynyt Neuvostoliitossa ja puhuu venäjää.
Laitetaas muutama kommentti, kun tässä on uutta Jokerien ympärillä.

1. Venäjän osaaminen on pelkästään plussaa. Neuvostoliitossa syntyminen on myös hyvä lisä, koska asiat nyt vaan tapahtuvat Venäjällä edelleen pitkälti neuvostomaisesti. Nyt Jokerien yksi johtava työntekijä on ex-neukku, ja tämä antaa uusia mahdollisuuksia erilaisten kannattajasegmenttien tavoitteluun.

2. Jokerien brändi on nimenomaan itä-helsinkiläinen ja seuraavaksi helsinkiläinen. Ei stadilainen tai suomalainen. Mustosen väite, jonka mukaan siirtyminen KHL:ään on kehittänyt brändiä ja sen ydintä, on valheellinen. Ymmärrän markkinamiehen valheita, mutta olisiko ollut kuitenkin fiksumpaa todeta, että brändi on uudistettu täysin?

3. Erinomainen huomio Mustoselta: vain sillä on merkitystä, miten asiat koetaan täällä meillä. Se ei juuri vaikuta, miten ne koetaan muualla.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jotenkin tuosta uudesta sällistä välittyy sellainen teennäinen bling bling -meininki.

Mitä tällä tarkoitan ja pelkään, ottelutapahtumat tulevat olemaan entistäkin enemmän Ana Tude show'ta. Discovalot välkkyy ja jäähän heijastuu ennen peliä pre-game video jossa pelaajat tanssivat Scandinavian Hunksien kanssa. Amanda saa jumputtaa jatkossa entistäkin enemmän bilemusaa ja pomppia DJ-ständinsä luona kannut hölskyen niin kuin hän olisi se tapahtuman pääesiintyjä. Erätauoilla taululla esitetään dokumenttisarjaa, jossa Amanda käy stailaamassa Jokeripelaajia ja runkosarjan viimeisessä kotipelissä näemme miten pelaajien saunaillan bailut Namussa sujuivat uudella lookilla.

En tarkoita, että ottelutapahtuman tulisi olla naapurin kaltainen, jossa samat seitsemän rock-biisiä ovat soineet 70-luvulta lähtien ja hallikuulutukset tulevat ruotsiksi, koska niin vaan on joku sata vuotta tehty. Jotain näiden kahden väliltä olisi toivottua nähdä, kun mielestäni nykyinen oheismeininki peleissä on ikävä kyllä aika kaukana jääkiekkoon sopivasta kokonaisuudesta.
 

Gemondo

Jäsen
Joo’o. Tuli nyt luettua tuo M&M:n juttu meidän uudesta MM:sta.

Itselleni jäi tuon perusteella Mustosesta käsitys että kaveri ei varsinaisesti taida olla jääkiekkomiehiä ja tuskin tiesi Jokereista juuri mitään ennen pestiään.

Tuttujen piirien ulkopuolelta uusien naamojen palkkaaminen on mielestäni lähtökohtaisesti positiivinen juttu, mutta tästä Mustosesta ennustan kävelevää katastrofia joka hävittää viimeisenkin uskottavuuden Jokereista.
 
Kuukauden kunnianosoitus
John Tortorella

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
Itse näkisin, että jos hänet tosiaan on palkattu tuohon seremoniamestarin toimeen, niin noilla spekseillä hyvä kaappaus. Summer Up on kasvanut vuosien varrella ilmiöksi ja muutaman hengen bailusta kymmenien tuhansien ihmisten halutuksi ja tyylikkääksi kesäfestariksi. Hän ei ole urheilutoimenjohtaja, eikä vastaa pakkien peluutuksesta, vaan siitä urheilullisesta tuloksesta ja ilmeestä on vastuussa eri henkilöt. Mustosen vastuulla on markkinointi ja ottelutapahtuma, jos nyt oikein käsitin ja muutamasta old time hockey-puristista huolimatta matsit ovat myös viihdettä, enkä jaksa uskoa, että siinä vallitsisivat niin erilaiset säännöt kuin muussa ihmisten liikuttamisessa.

Mitä täällä palstalla keskustelua seuraa, niin HIFK kuin Jokeritkin tuntuvat näkyvän ulospäin vain bussi- ja raitiovaunupysäkkien tauluissa.
 
Last Night a DJ Saved My Life

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
YLE/Urheiluhullut pohtii Jokerien ja seuran sekä hallin omistajien asemaa. Äänessä Jokerien ex-valmentaja Alpo Suhonen ja toimittaja Pekka Holopainen:

Urheilua on aina käytetty politiikan pelinappulana – Jokerit on tästä nykyajan selvin esimerkki Suomessa
Urheiluhullut | Politiikka käyttää urheilua hyväkseen – miksi urheilu ei käytä politiikkaa?

Muutama sitaatti, jos joku ei halua linkkiä avata tai kuunnella lähetystä (jälkimmäinen). Äänessä Holopainen, Suhonen ja Holopainen, tässä järjestyksessä:

Kertshinsalmen silta, joka rikkoo kansainvälistä oikeutta, niin sen projektin suurimpiin hyötyjiin kuuluu samoja henkilöitä, jotka omistavat tuota areenaa… ei se suoraan sanottuna kauhean hyvältä näytä
Jokereiden perusta, eli talous, on hyvin epäselvä. Hjallis Harkimo väittää, että hän omistaa seuran. Eikö normaaliin kaupankäyntiin kuulu että omistaja vastaa veloista? Hjallis on tässä enemmän bulvaani
Varmasti kaikille tuli lopullisesti selväksi tällä kaudella, että Jokerien urheilullinen rooli on statistin rooli
Sitaatit ohjelmaa mainostavalta YLE:n sivulta. Samaa mieltä Holopaisen kanssa Jokerien statistin roolista. Supistettu budjetti pitää jatkossakin siitä huolen. Samoin Suhosen toteamus Harkimosta venäläisten bulvaanina on oikea.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Tuossa oi hyvä pätkä missä puhuttiin Jokereiden olemuksesta. En jaksa kirjoitella tähän, mut alkaa n9:30 ja eteenpäin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Näädistä en tiedä, mutta Kurri on kasannu käytettävissä olevilla rahoilla varsin hyviä joukkueita. On se erinomaisen hyvää työtä Oulussa, kun 3 x kalliimalla joukkueella ei olisi palaakaan tarjolla...
 
Viimeksi muokattu:

salama#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL:n suomalaiset, Liiga-Kärpät
Tällä kaudella noin 15 Kärppien peliä nähneenä voin sanoa, että onhan niillä kova nippu Liigaan. En kuitenkaan purematta nieli Pikkaraisen heittoa. Uskallan väittää, että Jokerit paras seitsemästä sarjan Kärppiä vastaan veisi ja Kärpät todennäköisesti ottelun tai kaksi voittaisi. Muista Liiga-seuroista ei olisi minkäänlaista vastusta Jokereille.
 
Tällä kaudella noin 15 Kärppien peliä nähneenä voin sanoa, että onhan niillä kova nippu Liigaan. En kuitenkaan purematta nieli Pikkaraisen heittoa. Uskallan väittää, että Jokerit paras seitsemästä sarjan Kärppiä vastaan veisi ja Kärpät todennäköisesti ottelun tai kaksi voittaisi. Muista Liiga-seuroista ei olisi minkäänlaista vastusta Jokereille.
Paha sanoa kun en ole nähnyt yhtään Kärppien peliä tällä, viime, sitä edellisellä enkä sitäkään edellisellä kaudella.

Mielenkiintoistahan näitä pelejä olisi pelata, mutta ei pelata, joten jossittelu on varsin turhaa. Sen verran kuitenkin turhaa, että on Kärpillä vahva nippu ja kärkipelaajat olisi meidän kärkipelaajia. Jokereiden tämän kauden maalivahtipelaamisella olisi papereissani teoreettinen sarja melko tasaväkinen. 4-3 Jokereille mutuna heitettynä.

Edit. Ja lisäperusteluna, että eiköhän siellä Oulussa olisi käsimaalit taas sallittuja.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Pikkarainen tyypillinen julli:) Tyhmä kun saapas. Ainakin hyvät naurut sai samalla tavalla kun ennen kauden alkua Kristian "Liiga on parempi kun KHL" Kuuselan kommenteista. Kärpät voisi yksittäisiä voittoja ottaa etenkin jos Zapo heiluisi maalissa, mutta ottelusarjassa ei mitään palaa. Hoitaisi nyt ensin edes Salzburgit niin voisi puhua edes vakavasti...
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Kumman provosoituneita reaktioita muutamalla kirjoittajalla täällä asian suhteen - kukaan edes muista tuota Kuuselan syksyistä kommenttia, joillakin näemmä tuokin vielä iholla. Pikkarainen heitti tuon ainostaan tarkoituksena korostaa Kärppien ennakkosuosikin asemaa, ja työntää paineet täysin tänne. Eri keskustelu onkin, mitä HIFK:ssa on tapahtunut, kun päävalmentaja laukoo tuollaisia - ei kovin brändin mukaista.

Kyllähän fakta on se, että ei Kärpillä pitäisi mitään saumaa olla Jokereita vastaan ottelusarjassa. 3m vs 10m pelaajabudjetissa on jo sellainen ero, että kysymyksiä ei pitäisi jäädä. Tuskin mitään rumia lukemia nähtäisiin, mutta kyllä pelikovuuden pitäisi KHL:ssä riittää kääntämään seitsemän ottelun sarja.

Provo/: Noh, vastaava tilanne tosin oli keväällä 2001.../Provo
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä vähän olen liigaa katsonut telkkarista, niin mielestäni suurin ero on pelinopeudessa.
Välillä kun illan teevee uutisissa osuu jotain maalikoosteita silmiin niin aina jaksaa yllättää miten paljon siellä on tilaa liukua selkä suorana ja virittää joku rannari aivan rauhassa yläpeltiin. Tilaa ja aikaa KHL:ssä on aivan älyttömästi vähemmän.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Tällä kaudella noin 15 Kärppien peliä nähneenä voin sanoa, että onhan niillä kova nippu Liigaan. En kuitenkaan purematta nieli Pikkaraisen heittoa. Uskallan väittää, että Jokerit paras seitsemästä sarjan Kärppiä vastaan veisi ja Kärpät todennäköisesti ottelun tai kaksi voittaisi. Muista Liiga-seuroista ei olisi minkäänlaista vastusta Jokereille.
Millaisen kauden Jokereihin nyt vertaat? Kauden 2018/2019 alussa Jokerit oli pysäyttämätön ja Kärpät menisi voitoin 4-0 kumoon. Saman kauden lopussa Jokerit oli erittäin heikko ja Kärpät 2018/2019 menisi maalivahti- ja valmentajaedulla heittäen sarjavoittoon. Manner on päivittänyt Marjamäen pelikirjaa. Ja niin on Marjamäkikin. Tosin väärään suuntaan. Kun katsoo Kärppien ja Jokerien pelaamista kauden lopulla, Manner on Windows 3.0 versiopäivityksen jälkeen Windows versiossa 95 ja Majamäki on palannut Windows 3.0 versiosta Dos 6.1 versioon.

Taustoista sen verran, että jos Jokerit & Kärpät olisivat samassa asemassa eli molemmilla palkat normaalisti maksettu ja muutkin asiat toimisivat kuten pitää, Kärpistä ei olisi Jokereille vastusta, jos valmentajat ja maalivahdit olisivat päinvastoin kuin nyt ovat. Kaksi oleellista eroa on - maalivahtipeli ja valmennus - ja niiden vuoksi tämä kuviteltu sarja on hyvin vaikea arvioida.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kylläpä puskasta rajusti huudellaan, vaikka ei edes harjoitusotteluita uskalleta pelata Jokereita vastaan:
Onko Kärpät jo varma mestari? HIFK:n valmentajan mukaan edes KHL-Jokereilla ei olisi mahdollisuuksia
Linkki Ilta-Sanomiin.
Pitääkö tämä ottaa kunnioituksena? Tuleekohan Liigalta penaltia kun verrataan johonkin KHL joukkueeseen?

No, kai kärpät voisi paras seitsemästä sarjassa yhden pelin sitten voittaa, ehkä?
Tekisi mieli kirjoittaa että samat mahdollisuudet Jokereilla on Gagarin voittaa kuin Kärpillä voittaa neljä kertaa Jokerit mutta enpä viitsi.
Tai sitten tekisi mieli sanoa että Jokereilla on niin paljon isompi pelaajabudjetti että Kärpillä vain osallistujan rooli tässä kuvitteellisessa sarjassa.

Mutta vakavammin... ihan play-off kamaahan toi heitto tietysti oli... ensin pitäisi naapurin tosin ampua pelikaani taivaalta eikä mennä asioiden edelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy