SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
En tiedä oliko IS:n Pekka Holopaisen twiitistä täällä juttua, en ainakaan huomannut. Siis koskien 44 muistopenkkiä tänään. Vaikka antipatiani Jokereita kohtaan ovat kaikkien nähtävissä, tämä on kyllä jo melkoinen rimanalitus Holopaiselta:

"Jokereilla riittää tarvittaessa tilaa muistella isompiakin katastrofeja aina Koben vuoden 1995 maanjäristykseen saakka."

Aika helvetin mautonta, sanoisin.
 
"Let the wind carry you home
Blackbird, fly away
May you never be broken again"

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ManU
En tiedä oliko IS:n Pekka Holopaisen twiitistä täällä juttua, en ainakaan huomannut. Siis koskien 44 muistopenkkiä tänään. Vaikka antipatiani Jokereita kohtaan ovat kaikkien nähtävissä, tämä on kyllä jo melkoinen rimanalitus Holopaiselta:

"Jokereilla riittää tarvittaessa tilaa muistella isompiakin katastrofeja aina Koben vuoden 1995 maanjäristykseen saakka."

Aika helvetin mautonta, sanoisin.
Tässä kiistaton todiste siitä että Pekan vanhempien olisi pitänyt käyttää ehkäisyä.
 
Robert De Niro: "Fuck Trump"

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tiedä oliko IS:n Pekka Holopaisen twiitistä täällä juttua, en ainakaan huomannut. Siis koskien 44 muistopenkkiä tänään. Vaikka antipatiani Jokereita kohtaan ovat kaikkien nähtävissä, tämä on kyllä jo melkoinen rimanalitus Holopaiselta:

"Jokereilla riittää tarvittaessa tilaa muistella isompiakin katastrofeja aina Koben vuoden 1995 maanjäristykseen saakka."

Aika helvetin mautonta, sanoisin.
No toi nyt menee jo todella mauttomaksi, osin ihan sairaaksi. Voiko (Sanomien tallimääräyksellä kiihottama) antipatia johtaa siihen että edes kuolleita ei saa kunnioittaa rauhassa?
 
That's all folks!

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe
Jokerit hehkutti rajua tappelukuvaa Twitterissä – kehotatteko nauttimaan väkivallasta, toimitusjohtaja Jukka Kohonen?

Ehkä hieman harkitsematon tuo twiitti näin ennätyshelpon mielensäpahoittamisen aikana. Onko kaikki julkisuus siis hyvästä?
On muuten harvinaisen komeat lätkäkuvat ja urheilukuvat ylipäätään. (Ja ilmeisen hienoa duunia Mörkö-Markolta.)

Sinänsä ihan aiheesta Jokerit tuota twitterissä mainosti, mutta sitten olisi perseen pitänyt myös toimistolla kestää merivettä. Kohonen vähän pilasi koko jutun lähtiessään liikaa selittelemään IS-toimittajien höpökysymyksiin. Kohonen olisi voinut kommentoida vain "Ei ihannoida väkivaltaa, mutta jääkiekossa välillä sattuu ja tapahtuu" tms. Ei mitään muuta.

Nyt vielä kun Marjamäki ja joukkuejohto yllättäisi antamalla poliisitoimille työrauhan jatkossakin. Median painostuksille ei pidä antaa periksi - ei varsinkaan Sanomien toimittelijoille.


Sen sijaan pitää kai se kausi jossain vaiheessa taas edes Viasatin kautta startata, vaikka mitään positiivista en Laten jengiltä odottanutkaan.
 
Viimeksi muokattu:

Gemondo

Jäsen
IltaSanomien jutut Jokereista vaikuttavat ihan neutraaleilta tähän faneille.comista löytyvään kolumniin verrattuna. Antoisia lukuhetkiä, Oulusta kajahtaa!

Näkökulma: Hyödylliset idiootit nimeltään Jokerit nolasivat itsensä jälleen kerran

07.09.2018 JAAKKO TIIRA

”Take a Seat!” eli istu alas ja nauti, kehotti jääkiekkoseura Jokerien Twitter-tili keskiviikkona, kun se tviittasi kuvan vastustajan kanssa tappelevasta Marko Anttilasta. Hetkeä aiemmin seuran virallinen Twitter-tili oli uudelleentwiitannut erään katsojan tviitin, jossa kehuttiin, kuinka tapahtuma ottaa myös lapset huomioon.

Jokerien nettisivuilla löytyvässä otteluraportissa hehkutettiin, kuinka areena syttyi liekkeihin tunteiden kuumentuessa ja tappelun alkaessa. Hetki tappelun jälkeen Jokerit tviittaili Anttilaa ylistävien fanien tviittejä. Anttila ei tehnyt ottelussa tehopisteitä, joten kookkaalle hyökkääjälle hurrattiin juuri tappelun johdosta.

Anttila itse kommentoi Iltalehden haastattelussa tämän (tappelemisen) olevan Jokerien keino huolehtia toisistaan. 20 senttiä lyhyemmän Pavel Dedunovin verille hakanneen Anttilan mukaan tappelussa ei ollut mitään henkilökohtaista ja tarkoituksena ei kuulemma ollut lyödä niin kovaa, että vastustaja loukkaantuu.

View image on TwitterHelsingin Jokerit

✔@jokerithc


Take a seat! #Jokerit #KHL530

9:42 PM - Sep 5, 2018

99 people are talking about this

Twitter Ads info and privacy
On valitettavaa, että Suomen suurimpiin ja seuratuimpiin urheiluseuroihin lukeutuva Jokerit hekumoi jääkiekkoon liittyvän aikuispoikailun korkeinta muotoa, tappelemista. Se on äärimmäisen junttimaista, noloa ja yhteiskunnallisesti vastuutonta.

Tappeluille löytyy luonnollisesti puolustajansa. Ne kuulemma kuuluvat lajiin. Hetki ennen tappelua Amurin pelaaja oli kuulemma taklannut rumasti Jokerien pelaajaa, joten tappelu oli ”koodiston” mukainen.

Oi voi. On paitsi noloa, myös äärimmäisen surullista, että vielä vuonna 2018 kaukaloväkivaltaa oikeutetaan silmä silmästä -periaatteella – ikään kuin jääkiekkokaukalo olisi muusta yhteiskunnasta erillinen linnake. Kenties jääkiekon pitäisi lajina kehittää parempi oikeusjärjestelmä, jotta barbaarinen kivun tuottaminen nyrkkitappelussa ei olisi suurin ylikovia kontakteja ehkäisevä pelote.

Väkivallan hehkutus ei suinkaan ollut Jokerien tämän viikon ainoa myötähäpeää aiheuttanut tilanne. Syyskuun alussa ilmestyneessä Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä julkaistiin Sami Sillanpään pitkä tutkivan journalismin juttu Jokereita rahoittavista oligarkeista ja heidän yhteyksistään Venäjän presidentti Vladimir Putiniin.

Jutun asiasisältöihin Jokerit ei puuttunut, mutta julkaisi vastineen, jossa se aikoo oikeusteitse selvittää, oliko Kuukausiliitteen kannessa nähty logo laittomasti kopioitu. Jokerien logon keskellä komeili Putinin naama. Hämmentävää Narrien vastineessa olivat myös sanavalinnat, sillä logon sijaan siinä puhuttiin merkistä ja syytettiin Hesarin pyrkineen myymään lehteä seuraa halventamalla. HS:n vastaava päätoimittaja Kaius Niemi arveli Jokerien pyrkivän tällä tavoin vetämään huomiota pois itse jutusta.

Jutussa ei sinällään ollut mitään mullistavaa uutta tietoa. Putinin sisäpiiriin kuuluvat superrikkaat oligarkit kattavat seuran mittavat tappiot, jotka ovat olleet poikkeuksetta 10-numeroisia. Jutussa oli kuitenkin kaivauduttu todella syvälle Jokereista 49 prosenttia virallisesti omistavien Gennadi Timtshenkon ja Rotenbergien bisneksiin. Narrien mittavat tappiot kattavia pääomalainoja lähetetään veroparatiiseihin rekisteröidyistä pöytälaatikkoyrityksistä.

Samaisessa jutussa ilmeni myös osuvasti, miksi suomalaisuutta tässä kontekstissa edustavat Jokerit ovat Putinille lähinnä hyödyllisiä idiootteja. KHL on Putinin alulle panema liiga, joka on ennen kaikkea Venäjän imagoa kohottava PR-projekti. Johtopäätöksen voi vetää jo siitä, että liiga pyörii lähinnä Putinin lähipiirin rahoilla. KHL:n kymmenvuotinen historia ei vielä tänä päivänäkään tunne yhtään voitollista tilikautta tehnyttä seuraa.

Hesarin jutussa kuultu Jokerien nimellinen pääomistaja Harry Harkimo yritti jälleen valkopestä politiikkaa pois Jokereista. Harkimon mukaan politiikka ei liity millään tavalla Jokereihin, vaan seura pyrkii urheilun keinoin luomaan siltoja maiden välille. Samaa mantraa toisteli myös Narrien toimitusjohtaja Jukka Kohonen, joka ei omien sanojensa mukaan tiennyt, mistä kaikki rahat tulevat.

Sanoman palkittu toimittaja Marko Lempinen kirjoitti keväällä osuvan kommentin, kuinka Harkimo jatkaa härskiä valehtelua loppuun asti. Tällä Lempinen viittasi erityisesti Harkimon seuran myyntipuheisiin. Harkimo on seuran pääomistaja vain ja ainoastaan siitä syystä, että Timtshenko ja Rotenbergit ovat Venäjän taloutta Ukrainan sodan vuoksi horjuttavalla pakotelistalla. Jokerit siis tarvitsee suomalaisen keulakuvan ja Harkimo on toistaiseksi ollut kulissipampun rooliin sopiva narri. Harkimo ei ole tiettävästi maksanut penniäkään Jokerien 48 miljoonan euron tappioista, jotka seura on KHL:ssä pelatessaan tehnyt.


Hjallis Harkimo on Jokerien nimellinen pääomistaja, mutta todellisuudessa Roman Rotenberg (oik.) ja kumppanit johtavat seuraa. (Petteri Paalasmaa/AOP)

KHL:lle ja Putinille Jokerien ja sitä kautta Suomen mukana olo on lottovoitto. Suomen kaltaisen länsimaan saaminen mukaan tuo rutkasti uskottavuutta itäliigalle. Jokereita on myös hyödynnetty mitä mainioimmalla tavalla. Jokerit saa jalkeille juuri niin hyvän joukkueen, kuin venäläisomistajat antavat sen saada. Tähän saakka se on ollut sen verran hyvä, että seura on voinut puhua hyvin epärealistisista mestaruussaumoista, mutta todellisuudessa, sillä on äärimmäisen ohut sauma kaataa NHL-tason budjeteilla operoivat CSKA Moskova tai SKA Pietari pitkässä sarjassa.

Sellaista vahinkoa Putin tuskin haluaa tapahtuvan, että Gagarin Cupin voitto karkaisi Venäjän ulkopuolelle. Tsekkiläinen Lev Praha kävi lähellä, kun se ylsi finaaleihin keväällä 2014. Sitten seuran taustalta häipyi kaksi suurinta sponsoria ja joukkue joutui vetäytymään sarjasta talousvaikeuksien vuoksi.

Jokerit taas on pärjännyt Putinin näkökulmasta juuri sopivasti. Se on lännen jättien näennäinen haastaja, minkä turvin seurasta saadaan revittyä maksimaalinen PR-hyöty, mutta todellisuudessa Jokerit ovat valovuoden päässä edes KHL:n finaaleista. Jokereita voi siten perustellusti kutsua hyödyllisiksi idiooteiksi.

Hyödyllisistä idiooteista hyödyllisin on tietysti Harkimo. Varakas liikemies, joka muutaman muun rikkaan kaverinsa (mm. Jethro Rosterdt ja Sedu Koskinen) kanssa aikoo nyt tarjota äänen politiikassa niille, joita ei kuulla. Harkimo on luonnollisesti markkinoinut poliittista liikettään uutena tapana tehdä politiikkaa. Miehen vanha puolue Kokoomus on Harkimon mukaan autoritaarisesti johdettu, eikä siellä pääse vaikuttamaan. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen kuitenkin totesi Harkimon suurieleisen eron jälkeen, ettei ensimmäisen kauden kansanedustajaa ole näkynyt eduskuntaryhmän kokouksissa, jossa puolueen politiikan suuntaviivoja määritellään.

Politiikkaa seuraavat kyllä tietävät, että Harkimon ajama toimintamalli – lisää suorademokratiaa – on kopioitu Italian Viiden tähden liikkeeltä ja nimi Liike Nyt Ranskan presidentti Emmanuel Macronilta, joka perusti En Marche! -puolueen (Suom. Liikkeelle!).

Vaikka Hesari löi kortit Jokerien rahavirtojen puolesta pöytään, jatkoi Harkimo sumutustaan ja yritti köykäisesti häivyttää politiikan pois Jokereista ja KHL:stä. Uskoo ken tahtoo.

Loppuun on kysyttävä, mikä on Jokerien olemassaolon pointti?

Seura on nolannut itsensä viikon sisään kahdesti: ensin lähettämällä erikoisen vastineen heitä käsittelevään juttuun ja muutamaa päivää myöhemmin hekumoimalla somekanavillaan kaukaloväkivaltaa. Nämä tosin ovat pieniä pisaroita jo pidempään harhaan virranneessa purossa.

Jokerien kokoonpanossa suomalaiset ovat käymässä vähiin ja esimerkiksi kolmessa kärkikentässä Amuria vastaan hyökänneistä pelaajista vain kolme oli suomalaisia. Top6-pakeista kaksi omistaa Suomen passin, veskareista ei kumpikaan. Toisin sanoen Jokerit ei varsinaisesti palvele suomalaista jääkiekkoa. Yksi puolivahingossa Jokereihin kaudeksi päätynyt Eeli Tolvanen ei muuta tätä asiaa.

Vielä kun, rahat ja päätökset tulevat länsimaiden pakotelistalla olevilta oligarkeilta, eivät Narrit tule ikinä rakentamaan pitkän tähtäimen urheilullista menestystä Putinin valvovan silmän alla.

Näkökulma: Hyödylliset idiootit nimeltään Jokerit nolasivat itsensä jälleen kerran | KHL | Faneille.com (Koko juttu myös spoilerin takana)EDIT. Eikä siinä mitään, eihän tuo faneille.com kaiketi pyrikään olemaan mikään "puolueeton media", mutta hieman paistaa kirjoittajan antipatiat Jokereita ja koko jääkiekkoa kohtaan.


Jaakko Tiira Retweeted Faneille

Kirjottelin ekan lätkäjutun tälle vuodelle. Luonnollisesti kunnon purnausta ja kohteena Suomen oksettavin urheiluseura eli Jokerit.
 
Viimeksi muokattu:
Kuukauden kunnianosoitus

Jamie Storr

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Lopetin lukemisen kun Anttilan "tappelu-gate" saatiin jotenkin käännettyä sanoihin Putin, Rotenberg & Timtshenko.

Jaksamisia Ouluun.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Hesaria en ole nyt moneen vuoteen tilannut saatika lukenut, mutta nyt lähtee kyllä se IS myös lopullisesti pannaan nettiversion osalta. Ei sillä, että yhden nettilukijan menettäminen Sanoma-konsernissa tuntuu juurikaan missään, mutta tuo Holopaisen twiitti oli kyllä surullinen. Väärin muistettu jne. Muutenkin samainen mediatalo on rummuttanut nyt viime viikot jatkuvalla syötöllä jotain negatiivista. Jokerit voisi laittaa noin muutenkin Sanoma-konsernin "jäähylle" eli vältetään kommenttien antamista. Noh, tuo valaisi vain lisää bensaa liekkeihin ja samalla Jokerit vajoaisi samalle tasolle Sanoman kanssa, joten syödään se paska.

Jokerit voisi jatkossa pistää dösäreille mainokset Möröstä, joka kouluttaa Amur-pelaajaa sillä take a seat -tekstillä. Ihan vain piruuttaan, oli nimittäin noin kuvanakin oikein tyylikäs.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Mahtaa tehdä tuota "tappelutwiittiä" paheksuvilla tehdä vaikeaa NHL:n seuraaminen. Tai ei kyllä varmaan kykene muuhun, kuin Liigan katsomiseen.
 
Gillies: Tulin pelaamaan kovaa, rehellistä lätkää

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lopetin lukemisen kun Anttilan "tappelu-gate" saatiin jotenkin käännettyä sanoihin Putin, Rotenberg & Timtshenko.

Jaksamisia Ouluun.
Aivan sama juttu täällä :-)

Ööh, mutta mitä softpoweria tämä on Venäjän suuntaan kun suomipoika takoo itänaapureita naamaan?
Jos tässä jossain liekassa oltais niin kai tuo olisi sensuroitu.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Holopaisen twiitistä tekee surullisemman vielä se, että Sanoma on vastikään moralisoinut Jokereita väkivallan ihannoinnista ja heti perään saman aviisin toimittaja pilkallisesti revittelee 44 ihmisen kuolemalla ja järkyttävällä lento-onnettomuudella.

Holopaiselle kenkää!
 
Viimeksi muokattu:
VÄLIKAUSI!

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Aivan vitun naurettavaa medialta tuo tappelusta kirjoittaminen tuohon sävyyn ei voi muuta sanoa. Anttila puolusti hienosti omiaan, siinä vastustajan kaveri taklasi jotain Jokeri-pelaajaa tämän ollessa todella huonossa asennossa niin Anttilalta todella hienosti reagoitu tilanteeseen ja muistutus saman tien.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Aivan vitun naurettavaa medialta tuo tappelusta kirjoittaminen tuohon sävyyn ei voi muuta sanoa. Anttila puolusti hienosti omiaan, siinä vastustajan kaveri taklasi jotain Jokeri-pelaajaa tämän ollessa todella huonossa asennossa niin Anttilalta todella hienosti reagoitu tilanteeseen ja muistutus saman tien.
Näinpä. Varsinkin kun samanlainen toiminta minkään muun seuran toimesta ei aiheuta kohua. Nythän IS oli pakotettu olemaan yhteydessä TPS:än suuntaan, kun olivat vain paria päivää aikaisemmin julkaisseet tappeluvideon. Tästähän nousi twitterissä keskustelua ja kädet oli sidotut. Oli 'hieman' eri sävyinen artikkeli.
 
VÄLIKAUSI!

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

All vibes, no tactics

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Voisitko laittaa jonkinlaisen lyhyen tiivistelmän tuosta? Itseäni kiinnostaisi, mutta kielitaito ei riitä ymmärtämään.
No mäki vetelen google kääntäjän kanssa ja yleensä sillee, että käännän englanniksi, koska luulen, että enemmän efforttia laitetaan englanninkielen käännöksiin, erikielistä, kuin esim. suomenkielelle. Kaiketi siinä jutussa puhutaan eka, että kaukana on ne ajat, jolloin vastakkainasettelu jääkiekon osalta oli Euroopan ja pohjois-Amerikan välillä ja että täksi kaudeksi on tullut kritiikkiä juurikin Suomesta ja Tshekeistä. Sitten siinä kaiketi aika sanasta sanaan lainataan Hiitelän juttu. Mainitaan, että monilla Liiga joukkueillakin rahaa tulee enemmän sisään, kuin Jokereilla ja sitten vielä kerrotaan siitä Hesarin extrasta, jossa Putinin kasvot laitettu logoon. Ilmeisesti sitten joku tshekkiläinen toimittaja saanut näistä jutuista vettä myllyynsä ja julkaissut jutut, omilla lisillään Tshekeissä. Mainitaan muunmuassa Prahan kevät ja sen päättäneen interventio. Sitten siellä vielä heitetään arvioita jokaisesta ulkomaalaisesta joukkueesta, mutta en ihan saanu selvää, että oliko nämä arviot sen kyseisen Tshekki toimittajan vai kenen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Tuossa @Tshekki77 linkittämässä venäläisessä kirjoituksessa tuodaan esille käsitys KHL:stä Venäjän propagandana ja monta muutakin IS:n ja HS:n äskettäin esille nostamaa ongelmaa. Kuvituksena on myös HS:n kuukausiliitteen kansi, jossa Putin kuikuilee Jokerilogon sisältä. Joskus muinoin tällainen nosto tarkoitti joko julkaisijalle ongelmia tai ennakoi kohteen aseman muuttumista. Ainakaan ensimmäisestä ei enää ole kyse. Kuten olen muutaman kerran todennut, Venäjällä keskustelu KHL:stä, sen tehtävistä ja roolista, on huomattavasti suorempaa kuin Suomessa. Muistaakseni Timchenko vastasi keväällä, kun SKA:ta ja Rotenbergia arvosteltiin. Saas nähdä, vastaako joku nyt ja jos vastaa, kukahan on se, joka selittelisi kaikki parhain päin.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ööh tota noin...

Tuon jutun mukaan kaikki ei siis tykkääkään KHL kiekosta. Aika hurja juttu ja jäin miettimään että voiko tuo olla edes totta :=D

Edelleenkään kukaan ei ole koskaan osannut minulle vastata, että mitä normaalille KHL kiekon kuluttajalle (tämän palstan ulkopuolelta) tuo propaganda mahtaa olla?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Edelleenkään kukaan ei ole koskaan osannut minulle vastata, että mitä normaalille KHL kiekon kuluttajalle (tämän palstan ulkopuolelta) tuo propaganda mahtaa olla?
Tule jo sinäkin tuonne vapaan puolelle kertoilemaan näistä käsityksistäsi, joiden mukaan kukaan ei osaa vastata sinulle, onko KHL propagandaa. Siellä on useitakin valmiita ketjuja, joissa Venäjän vaikutuksia Suomeen ja länteen käsitellään. Keskustelu on helpompaa siellä, koska siellä ei tule seuraavaa nimimerkkiä kertomaan, että kun sinulle todennäköisesti taas kerran joku vastaa, nimimerkki kertoo "aina samat nimimerkit jauhavat politiikkaa täällä" tarkoittaen vain ja ainostaan nimimerkkiä, joka vastasi.

En nyt muista olenko vastannut sinulle vai kahdelle jo poistetulle propagandistille, mutta KHL:n suhde Venäjän propagandaan on moneen kertaan käsitelty. Et ehkä ole ymmärtänyt sisältöä? Tässä tiiviisti:

1. Putin kertoi vuonna 2011 luoneensa KHL:n tarkoituksenaan yhdistää ex-Neuvostoliiton kansoja
2. Samaan aikaan Putinin johdolla Venäjällä käynnistettiin erilaisia vaikuttamiseen liittyviä juttuja
3. Lännessä KHL:n tehtävä on tuoda Venäjän KHL-joukkueiden voimin esille Venäjän erinomaisuutta
4. Samalla kyse on soft powerista: katsokaa, tuo kiekko-osaaminen ja -taito tulee Venäjältä ja se on parasta, mitä Euroopassa on.

KHL:n vaikutuksesta on tulossa tutkimus, ja siitä hieman jo tässä IS:n artikkelissa, jossa esillä on Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan professorin Tuomas Forsberg :

Onko Jokerit osa Venäjän propagandakoneistoa? Suomalaistutkijalla selvä näkemys miksi KHL:ää pelataan Helsingissä

Poliitiikka on aina enemmän tai vähemmän linkittynyt kilpaurheiluun, niin KHL:n kuin Jokerienkin tapauksessa. KHL on Venäjän presidentin Vladimir Putinin idea, joka syntyi samoihin aikoihin maan muiden pehmeän vallan projektien kanssa
Tutkimuksessani olen joka tapauksessa tullut siihen johtopäätökseen, että KHL on Venäjälle vähintäänkin yhtä paljon positiivisen imagorakentamisen kuin vaaralliseksi katsotun informaatiovaikuttamisen väline.
Oma näkemys on se, että hyökkäys Ukrainaan ja pysyminen siellä edelleen ei ole mahdollistanut Venäjälle KHL:n hyödyntämistä poliittisesti lännessä oikeastaan lainkaan. Vain yksi seura ja yksi jääkiekkoliitto lännestä on sortunut Putinin luoman KHL:n houkutuksiin. Harkimolle tämä oli todennäköisesti taloudellinen pakko hallin takia. Ukrainassa pysyminen on tuonut Venäjälle edelleen voimassa olevat pakotteet USA:n ja EU:n toimesta, joten käytännön mahdollisuuksia Venäjän imagon parantamiseen ei juuri ole.

Ainoastaan ne, jotka vannovat pelkästään pelin tason paremmuuteen, on saatu KHL:n pauloihin. Siis henkilöt, joiden mielestä vain kuvittelemansa pelin taso merkitsee siitä riippumatta, millaisia arvoja sen toteuttava taho tuottaa. Muiden osalta KHL herättää kysymysmerkkejä ja osin säälinsekaista naureskelua mm. palkkojen ja sopimusten kusetuksesta, keksityistä lääkärintarkastuksissa löydetyistä "sairauksista" (jotta ei tarvitse sopimusta kunnioittaa), politikoinnista Venäjän jäätyä valtiojohtoisesta massadopingista kiinni jne.

***

Jokerien toiminta @Target kirjoittamasta tapauksesta on esimerkillistä. Hienoa! Mutta myös toimitusjohtajan olisi kuulunut seistä sen takana. Ei selitellä tai höpistä väkivallasta. Parempi olisi ollut todeta, että näin ehkäisemme noin 38 pelaajan saamia vammoja parhaiten jatkossakin. Sikamaisuuksiin ei meidän joukkuetta vastaan tule ryhtyä.
 
Viimeksi muokattu:

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ManU
Iltapaska on unohtanut kertoa Jokeripelaajille kuinka kunniakkaasti ja suoraselkäisesti Jypin pelaajat toimivat kun heidän pelaaja ajettiin tod.näk. loppuvuoden saikulle. Tai kun Hifk:n kapteeni vedettiin poikittaisella selästä suoraan laitaan, niin että joutuu käyttämään leukasuojusta.
Leuka rintaan ja vaihtoaitioon (miel nopeasti).
 
Robert De Niro: "Fuck Trump"

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En nyt muista olenko vastannut sinulle vai kahdelle jo poistetulle propagandistille, mutta KHL:n suhde Venäjän propagandaan on moneen kertaan käsitelty. Et ehkä ole ymmärtänyt sisältöä? Tässä tiiviisti:

1. Putin kertoi vuonna 2011 luoneensa KHL:n tarkoituksenaan yhdistää ex-Neuvostoliiton kansoja
2. Samaan aikaan Putinin johdolle Venäjällä käynnistettiin erilaisia soft powerin juttuja
3. Lännessä KHL:n tehtävä on tuoda Venäjän KHL-joukkueiden voimin esille Venäjän erinomaisuutta
4. Samalla kyse on soft powerista: katsokaa, tuo kiekko-osaaminen ja -taito tulee Venäjältä ja se on parasta, mitä Euroopassa on.

KHL:n vaikutuksesta on tulossa tutkimus, ja siitä hieman jo tässä:

Onko Jokerit osa Venäjän propagandakoneistoa? Suomalaistutkijalla selvä näkemys miksi KHL:ää pelataan Helsingissä

Oma näkemys on se, että hyökkäys Ukrainaan ja pysyminen siellä edelleen ei ole mahdollistanut Venäjälle KHL:n hyödyntämistä poliittisesti lännessä oikeastaan lainkaan. Vain yksi seura ja yksi jääkiekkoliitto lännestä on sortunut Putinin luoman KHL:n houkutuksiin. Harkimolle tämä oli todennäköisesti taloudellinen pakko hallin takia. Ukrainassa pysyminen on tuonut Venäjälle edelleen voimassa olevat pakotteet USA:n ja EU:n toimesta, joten käytännön mahdollisuuksia Venäjän imagon parantamiseen ei juuri ole.

Ainoastaan ne, jotka vannovat pelkästään pelin tason paremmuuteen, on saatu KHL:n pauloihin. Siis henkilöt, joiden mielestä vain kuvittelemansa pelin taso merkitsee siitä riippumatta, millaisia arvoja sen toteuttava taho tuottaa. Muiden osalta KHL herättää kysymysmerkkejä ja osin säälinsekaista naureskelua mm. palkkojen ja sopimusten kusetuksesta, keksityistä lääkärintarkastuksissa löydetyistä "sairauksista" (jotta ei tarvitse sopimusta kunnioittaa), politikoinnista Venäjän jäätyä valtiojohtoisesta massadopingista kiinni jne.
Kiitos Cobol asiallisesta viestistäsi.

Ei me tästä yhteisymmärrykseen ikinä päästä mutta tässä oma näkemys tähän jo eeppiseen kinaamme.

Minua kyllä tuo KHL kiekon taso kiehtoo. Isossa kaukalossa erittäin viihdyttävää peliä miehekkäillä säännöillä. Parasta mitä voi Livenä täällä euroopassa nähdä.

Itseeni tuo softpower ei uppoa yhtään. Ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi. Mikään "Venäjän erinomaisuus" agenda ei itseeni toimi, päinvastoin. Viime keväänä kun hävittiin monikertaisella budjetilla operoivalle CSKA:lle niin mielessäni mietin, että "yksi suomalainen vastaa edelleen kymmentä ryssää". Sen verran hienon vastuksen Jokerit antoi!

Tälläkin kaudella kolme peliä pelattu, kaikki voitettu ja vedetty vielä kaveria päähän muistutuksena että suomipojalle ei *ittuilla. Joka vuosi olemme menneet play-offeihin. Ei tästä mitään Venäjän ylivertaisuutta saa millään, päinvastoin.

Myöskään mitään Venäjän (ulko)politiikkaa en tietysti hyväksy ollenkaan. Mutta osaan nämä asiat olla sotkematta jääkiekkoon. Maailma ei valitettavasti ole täydellinen paikka.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Kiitokset myös täältä @YamahaGPR ja nyt mennään kohti uusia haasteita. Kenties seuraava keskustelu koskee Jokerien omistajajärjestelyjä. Ja toki itse toivon, että venäläismedian kirjoitus Jokereista epäonnistujana venäläissilmin katsoen on myös merkki venäläisomistajien tuskastumisesta ja viestii jo halua lopettaa kallis projekti. Tästä aikanaan, jos on syytä. Pelkään, että ei ole.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe
Oma näkemys on se, että hyökkäys Ukrainaan ja pysyminen siellä edelleen ei ole mahdollistanut Venäjälle KHL:n hyödyntämistä poliittisesti lännessä oikeastaan lainkaan. Vain yksi seura ja yksi jääkiekkoliitto lännestä on sortunut Putinin luoman KHL:n houkutuksiin. Harkimolle tämä oli todennäköisesti taloudellinen pakko hallin takia. Ukrainassa pysyminen on tuonut Venäjälle edelleen voimassa olevat pakotteet USA:n ja EU:n toimesta, joten käytännön mahdollisuuksia Venäjän imagon parantamiseen ei juuri ole.
Eikös muuten 2013 - kun Jokereiden tuleva KHL aikakausi tuli julkisuuteen - ollut myös vakavia spekulaatioita mediassa oikeiden länsimaiden (muistaakseni Saksa, Sveitsi, Norja ja Ruotsistakin oli haluja, mutta kiekkoliitto stoppasi) osallistumisesta KHL-touhuun? Lisäksi Natomaa Tshekki oli vielä mukana. Italia oli jossain vaiheessa spekulaatioissa.

Tarkoitan tuolla sitä, että Jokerien tehdessä KHL:n sopimuksen, asian poliittinen painolasti/synti imagomielessä ei ollut läheskään yhtä suuri kuin jälkiviisaana Venäjän hyökättyä Ukrainaan. (Jokereilla oli 2013 myös SM-liigaan valmiiksi huonot välit, mikä tavallaan helpotti asian myymistä meille kannattajille.)

Samalla tuota taustaa vasten vahvistuu käsitys, että Harkimolla ei ollut asiassa muuta kuin oma intressi (päästä menoerästä nimeltä Jokerit eroon) kun teki 5 vuoden jatkosopparin KHL-seikkailuun 2017.


cobol sanoi:
Mutta myös toimitusjohtajan olisi kuulunut seistä sen takana. Ei selitellä tai höpistä väkivallasta. Parempi olisi ollut todeta, että näin ehkäisemme noin 38 pelaajan saamia vammoja parhaiten jatkossakin. Sikamaisuuksiin ei meidän joukkuetta vastaan tule ryhtyä.
Jep. Kohonen tuskin ymmärtää lätkästä ja Jokereista paljoakaan, vaan yrittää palkkasoturina esittää jotain toimitusjohtajaa ympäristössä, mihin itsellä ei ole suurta vaikutusta ja ne oman vaikutusvallan alueetkin (esim. myötähäpeää aiheuttava markkinointi tyyliin "We are") on hoidettu huonosti.


m: imagomielessä
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Tarkoitan tuolla sitä, että Jokerien tehdessä KHL:n sopimuksen, asian poliittinen painolasti/synti ei ollut läheskään yhtä suuri kuin kuin jälkiviisaana Venäjän hyökättyä Ukrainaan.
Ei se perusidea silti ole mihinkään kadonnut eli Harkimo myi Suomen tunnetuimman seuran propagandavälineeksi, koska oli itse epäonnistunut hallin kanssa. Eli sama homma kuin liikemies HH:lla yleensä: sen pankkitili pullistuu ja muut maksaa laskun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy