Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Tänään Karjalaisessa aiheena on urheilutapahtumien melusaaste. Siinä yhteydessä Joensuun kaupungin liikuntajohtaja Timo Heinonen sanoo, että jäähallin äänentoisto uusitaan vasta kilpahallin remontin yhteydessä, joka toteutunee lähempänä vuotta 2030 kuin 2025.

Eli pitkään siis vielä menee, ennen kuin kilpahalli on liiga-kunnossa. 10 vuotta pitää odotella.

Eikö olisi ihan sama alkaa saman tien suunnittelemaan kokonaan uutta hallia?

Ylen uutisessa (Matti Asikainen) "Mehtimäen jäähalliin suunnitteilla remontti" 12.10.2012 kerrottiin, että kaupunki ja Jokipojat suunnittelevat Mehtimäen jäähallin remonttia, jossa yleisökapasiteetti nousisi yli viiden tuhannen. Vuonna 2030 on kulunut 18 vuotta tuosta uutisesta. Kylläpä kestää ikuisuuden mokoma remontti. Nopeammin rakennetaan Iisakin kirkko ja uusi Notre Dame.
 
Viimeksi muokattu:

Emryt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet kotimaiset sarjat
Mitäpä sitä hallia ehostamaan, kun liigapaikkaa ei ole tulossa. Mitäpä sitä liigapaikkaa haaveilemaan, kun puitteet eivät ole kunnossa. Noidankehä on valmis.
 
Ylläoleva on minun näkemykseni, ei absoluuttinen totuus. Yllättävän usein ne ovat kuitenkin yksi ja sama asia.
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Karjalaisessa on tänään juttua jääurheilukeskuksen uusituista tiloista.
Niin näkyy olevan ja useiden kuvien kera. Täytyy sanoa, että kyllä on kokonaisuus hieno. Uusittuja tiloja kävellessä aina välillä yllättyy, että tässäkö kohtaa sitä ollaankin vanhoja tiloja. Vanha harkkahalli on vielä remontissa, mutta muuten on täysi höyry päällä. Loppuvuodesta pitäisi sitten olla jo kaikki kolme jäätä käytössä. Nyt on olosuhteet kohdillaan!
 

Nurmiovaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat
Juuri tuossa pari päivää sitten kävin kävelemässä uusissa tiloissa ja pakko myöntää, että hyvää työtä on tehty. Entinen DDR-mainen mielenmaisema on muuttunut nyt jo ihan suht ison mualiman meininkiin. Kuivaus- ja säilytystilat ovat nyt viimeinkin kunnossa ja ilmeisesti riittävät. Vielä kun kilpahallin remppaavat niin johan on fasiliteetit kunnossa.
 
Elämä janottaa.

miraculeux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuu
Joensuun kaupungin liikuntapaikkasuunnitelmassa Mehtimäen kilpajäähallin peruskorjaus on listattu tuleviin kärkihankkeisiin Vesikon ja Rantakylän uimahallien peruskorjausten lisäksi. Veikkaus, että 2022-2025 alkaa tapahtua.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Joensuun kaupungin liikuntapaikkasuunnitelmassa Mehtimäen kilpajäähallin peruskorjaus on listattu tuleviin kärkihankkeisiin Vesikon ja Rantakylän uimahallien peruskorjausten lisäksi. Veikkaus, että 2022-2025 alkaa tapahtua.
Näin minäkin ensin ajattelin, mutta keväällä (24.4.) Karjalaisessa oli juttua urheilutapahtumien melusaasteesta. Siinä yhteydessä Joensuun kaupungin liikuntajohtaja Timo Heinonen sanoi, että jäähallin äänentoisto uusitaan vasta kilpahallin remontin yhteydessä, joka toteutunee lähempänä vuotta 2030 kuin 2025.

Ylen uutisessa (Matti Asikainen) "Mehtimäen jäähalliin suunnitteilla remontti" 12.10.2012 kerrottiin, että kaupunki ja Jokipojat suunnittelevat Mehtimäen jäähallin remonttia, jossa yleisökapasiteetti nousisi yli viiden tuhannen. Kohta on tuostakin uutisesta mennyt 7 vuotta!

Mutta kyllä se remppa joskus tulee, jos vaan jaksais odottaa vielä kymmenkunta vuotta, toivottavasti ei kuitenkaan niin kauan.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Karjalaisesta poimittua:

Vanhan harjoitushallin remontti pitkittyy, ei olekaan valmis vielä vuodenvaihteessa, vaan vasta myöhemmin talvella. Talvella järjestetään uuden jäähallikokonaisuuden avajaiset, kun harjoitusjäähallin remontti valmistuu.

Liikuntapaikkojen kärkihankkeissa jos katsotaan rakennusten teknisen iän näkökulmaa, niin vastaan tulevat ensin Mehtimäen kilpajäähallin ja Rantakylän uimahallin peruskorjaukset. Tällä viitattaneen siihen, että Vesikolla ei ole yhtä kiire.
 

Martzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekkopojat
Viime keväänä kierti monelta suunnalta huhua, että tulevalle kaudelle olisi ollut mediakuutio tulossa hallin kattoon...onko kellään tietoa tästä?
 

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Viime keväänä kierti monelta suunnalta huhua, että tulevalle kaudelle olisi ollut mediakuutio tulossa hallin kattoon...onko kellään tietoa tästä?
Ilmeisesti ainakin hallin kattorakenteiden lujuuslaskelmien puolesta kyseisen kuution saisi asentaa, koska fanikatsomon puoleiselle seinustalle viime kauden aikana ilmestyi screeni, joka on yksi mediamötikän elementti. Itselle tällä puolen hallia peliä seuraavana tämä aiheuttaa ylimääräistä niskan taivuttelua uusintoja seuratessa, joten myös henkilökohtaisesti toivoin, että tälle kaudelle olisi keskelle hallia saatu kunnon monitorit. Taitaa vaan tosin olla, että tämä projekti siirtyy ensi kesään.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Saneerausta odottavassa Mehtimäen kilpajäähallissa alkaakin sitten ensi lauantaina 37. jääkiekkokausi, kun Ketterä saapuu Joensuuhun. On hyvä vähän muistella ja todeta, että aikoinaan hallin saaminen Joensuuhun ei ollut aivan itsestään selvä asia ja toisaalta lopputulos oli aivan mainio kilpajäähalli, joka on palvellut kohta 40 vuotta. Ja tuollaisenaan palvellee vielä muutaman vuoden.

Jäähallin saamista edelsi toistakymmentä vuotta pitkä keskustelu ja valmistelu. Alun alkaen jäähallin rakentamista alkoi ajamaan Tekojääratayhdistys heti sen jälkeen, kun yhdistyksen toimesta Mehtimäelle oli valmistunut tekojääkaukalo jääkiekkokaudella 1967-1968. Siihen asti oli joka syksy pitänyt odotella pakkasia, ennen kuin Joensuussa päästiin jäälle. Tekojääradan ymmärrettiin heti sen valmistuttua olevan vain välivaihe, koska lumisade ja pakkanen olivat edelleen riesana ulkokaukalossa ja koska monissa muissa kaupungeissa jo puuhattiin jäähallia.

Vuosien saatossa jäähallihanke ei saanut riittävästi kannatusta kaupungin päättävissä elimissä ja sen vuoksi jäähallin rakentaminen veny ja venyi. Jäähallia pidettiin joko liian kalliina tai toisinaan siihen havitellut rahat menivät muihin kohteisiin. Suunnitteluunkin kaupunki antoi rahaa vasta vuosina 1976-1977. Ensimmäisissä jäähalli-ideoissa oli ajateltu tekojääradan kattamista, mutta vuoden 1977 suunnitelmissa esillä oli oikea noin 4400 katsojaa vetävä kylmä halli. Jäähallin rakentamiselle ei vielä silloinkaan suotu rahoitusta, koska jäähalli mm. joutui kuntapolitiikassa vastakkain Siilaisen terveyskeskuksen vuodeosaston rakentamisen kanssa. Vihdoin lokakuussa 1978 määräenemmistöä edustavat valtuustoryhmät allekirjoittivat sopimuksen, jonka mukaan jäähalli suunniteltaisiin vuosina 1979-1980 ja rakennettaisiin vuoden 1982 syksyyn mennessä. Suunnitelmat olivat valmiina vuonna 1980, mutta lopullisen rahoituksen, 18,5 miljoonaa markkaa, kaupunki hyväksyi vasta lokakuussa 1981. Valtion tukea rakentamiseen tuli lopulta kokonaissummaan nähden vähän, eli noin 800 000 markkaa.

Mehtimäen jäähallin suunnitteli kreikkalaissyntyinen arkkitehti Georgios Fasoulas (1946-2002), joka silloin oli jo asunut Joensuussa kymmenkunta vuotta. Fasoulaksen lähtökohtana oli, ettei hallista tule betonilatoa vaan Joensuu saa yksilöllisen jäähallin. Betonilatomaisuuden ja laatikkoratkaisujen välttely näkyy eri tavoin: osin punatiilinen rakennus sopii ympäristöönsä, rakennuksessa on epäsymmetrinen harjakatto ikkunoineen, lisäkorkeutta halliin tuovat tehdyt kattoratkaisut ja päivänvalo pääsee sisään suurista päätylaseista. Katsojapaikkoja oli uudessa hallissa 5040, joista istumapaikkoja 1067. Sittemmin istumapaikkojen määrä on elänyt, olisiko niitä kuppipaikkoja nykyisin noin 1500?

Jäähalli valmistui suurin piirtein aikataulussaan, joskin Jokipojat pelasi vielä ensimmäisen 1. divisioonan kotiottelunsa syksyllä 1982 ulkokaukalossa. Jäähallin avausottelu 7.10.1982 oli JoKP - Sport. Ottelu päättyi JoKP:n voittoon 6-2. Yleisöä oli 3350, joista maksaneita katsojia 2787. Maksaneiden lisäksi hallissa oli "lisenssiläisiä" ja "vapaakorttilaisia". Uuden jäähallin myötä Joensuussa alkoi varsinainen jääkiekkobuumi, kun enää ei tarvinnut otteluja katsella ulkoilmassa ja kun saman aikaan Jokipojilla oli kerrassaan erinomainen joukkue, joka eteni kauden päätteeksi aina liigakarsintoihin asti Kärppiä vastaan. Kauden 1982-1983 runkosarjan kotipeleissä yleisökeskiarvo oli huimat 2959 katsojaa. Parempia yleisölukuja tuli sitten vasta buumiputken toisessa päässä, vuosina 1988-1992.

Jäähallin rakentamisen vastustajat 1970-luvulla tekivät oikeastaan palveluksen joensuulaiselle jääkiekolle. Vuoden 1977 suunnitelmissa halli olisi ollut 4400-paikkainen kylmä halli. Oli onni, ettei silloin löytynyt rahaa rakentamiseen, koska myöhemmin vuonna 1982 valmistuneesta jäähallista tuli selvästi isompi ja puolilämmin. Sitäkin vielä suurempi onni oli, ettei 1970-luvulla sentään tyydytty tekojääkaukalon kattamiseen. Poikkeuksena moniin paikkakuntiin Joensuussa tekojäärata jäi edelleen käyttöön jäähallin valmistuttua. Esimerkiksi Imatralle ja Mikkeliin samana vuonna valmistuneet hallit olivat katettuja tekojääratoja.
 
Viimeksi muokattu:

Mehti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigakarsinnat
Viime keväänä kierti monelta suunnalta huhua, että tulevalle kaudelle olisi ollut mediakuutio tulossa hallin kattoon...onko kellään tietoa tästä?
Taitaa tuo taulu seinällä täyttää vähimmäisvaatimuksen liiton suuntaan, joten tuskin tässäkään asiassa toimisto jaksaa lähteä palvelemaan asiakkaita ja laittamaan mediakuutiota paikoilleen.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ei ihan saneeraukseen liity kysymykseni, mutta halliin kuitenkin. Kuulin huhua että tällä kaudella saisi Mehtimäelläkin juoda kaljaa katsomossa, pitääkö tämä paikkansa? Jos pitää, niin se on varmaankin rajattu vain osaan katsomosta ja kysymys kuuluu että missä lohkoissa sitä saa juoda?

Jos joku epäilee kysymyksen tarkoitusta, niin ihan sillä tarkistan ettei itse satu vahingossakaan tällaiseen paikkaan, tottakai.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Siellä on sellainen Ärjy-corner, jossa voi juoda kaljaa ja katsoa peliä. Sijaitsee jäähallin ylätasanteella Areenan puoleisessa takanurkkauksessa. Lisäksi anniskelualue ulottuu sen cornerin alapuolella oleville puupenkeille.

Minäkään en ole ollut siellä koskaan kalja kädessä enkä menekään. Mutta isot pojat ovat kertoneet.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kiitos nopeasta vastauksesta! Voi rauhassa valita katsomonsa, kun tietää nyt väistää noita kahta pahuuden tyyssijaa.

No ehkä pitää käydä testaamassa yhden kerran, niin tietää sitten mitä voi paheksua.
 

Nurmiovaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat
Onko kenelläkään tietoa mitä nuo hallin käytävillä makoilevat laatikot ovat? Olisiko viimeinkin mediakuutiota tulossa vai mistä on kyse?
 
Elämä janottaa.

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Onko kenelläkään tietoa mitä nuo hallin käytävillä makoilevat laatikot ovat? Olisiko viimeinkin mediakuutiota tulossa vai mistä on kyse?
En tiedä laatikoiden sisällöstä, mutta ensi kaudeksi pitäisi olla kuutio tulossa. Vielä kun saisi äänentoiston nykyajalle, niin johan kelpaa olla!
 

Nurmiovaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat
Karjalaisessa oli tänään juttua, että kattorakenteita vahvistetaan kesällä. Samassa jutussa kerrottiin, ettei kaupunki tue mediakuution rakentamista. Liekö sitten muualta rahoitusta tulossa?
 
Elämä janottaa.
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Karjalaisessa oli tänään juttua, että kattorakenteita vahvistetaan kesällä. Samassa jutussa kerrottiin, ettei kaupunki tue mediakuution rakentamista. Liekö sitten muualta rahoitusta tulossa?
Johan se on tavallaan tukemista että rakenteet pistetään sellaiseen kuntoon, että kuution voi laittaa roikkuun sinne. :) Kuutiot taitaa olla muuallakin seurojen omia bisneksiä.
 

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Johan se on tavallaan tukemista että rakenteet pistetään sellaiseen kuntoon, että kuution voi laittaa roikkuun sinne. :) Kuutiot taitaa olla muuallakin seurojen omia bisneksiä.
Tässä vallitsevassa tilanteessa alkaa tuntua epätodennäköiseltä, että se mötikkä sinne kattoon saataisiin. Tai tiedä vaikka tuo olisi jo maksettu, mutta en siihen usko.
 
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Jäähallin kattorakenteiden maali sisältää raskasmetalleja, joten maali on ongelmajätettä. Maalin poistaminen on erikoistyötä ja se tuo mukanaan noin 75 000 euron lisäkustannukset. Myös valaisimien ja johdotuksien uusimista esitetään ja sen kustannusarvio on noin 190 000. Karjalaisessa on aiheesta juttua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy