Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Vuonna 1982 valmistunut Jokipoikien kotiareena kaipaisi päivitystä ja saneerausta, ennen kuin liigasta voi edes haaveilla.

Ylen uutisessa (Matti Asikainen) "Mehtimäen jäähalliin suunnitteilla remontti" 12.10.2012 kerrottiin, että kaupunki ja Jokipojat suunnittelevat Mehtimäen jäähallin remonttia, jossa yleisökapasiteetti nousisi yli viiden tuhannen. Kaupungin kerrotaan jo tilanneen esisuunnitelman kustannusarviota varten halliremontista. Jutussa Jokipoikien silloinen toimitusjohtaja Timo Kupiainen kertoo, että halli "laajennetaan molemmista päistä ja Länsikadun puolelle 8 - 10 metriä. Sinne tulisi sitten uusia ravintolapalveluja, kioskeja, fanituotemyymälää niin, että yleisö viihtyy paremmin."

Fööni-Pentin kirjassa [Hannu Kauhala: Mies joka vei leijonat mitaleille : Pentti Matikaisen jääkiekkoelämä. Tammi 2016.] lukee:

"Ainoa missä todella edistyimme, olivat neuvottelut kaupungin kanssa hallin saneerauksesta. Siitä oli , ja varmaan on yhä, todella hyvät suunnitelmat."


Kovin on ollut hiljaista sitten vuoden 2012. On syytä olettaa, että Mehtimäen hallin remonttisuunnitelmat saivat kovasti takapakkia, kun Jokipoikien edellinen taustayhtiö HokiJoki Oy joutui talousongelmiin keväällä 2014.

Onkohan olemassa mitään päätöksiä, milloin jäähallin saneeraus saattaisi olla ajankohtainen?
 
Viimeksi muokattu:

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Onkohan olemassa mitään päätöksiä, milloin jäähallin saneeraus saattaisi olla ajankohtainen?
Mehtimäkeläisessä käyty aiheesta keskustelua.

Ollut karjalaisessa mainintaa jossain vaiheessa, että päähalli menisi remonttiin samalla kun uusi harjoitushalli rakennetaan kylkeen. Tämä tulee tapahtumaan lähiaikoina. Molemmat sisältyvät isompaan kokonaisuuteen.

Hallirempasta puhuttiin aikoinaan, että olisi jotain samaa kuin mitä jyväskylässä tehty. Tähän kävi myös kaupungin edustajat tutustumassa ja suunnitelman toteuttanut jyväskyläinen yritys, liekkö sama kuin paikkakunnan remontissa ollut.

Projekti on elossa ja Joensuu tule saamaan liigakelpoisen hallin, koska tämä on päivitys vuosikymmeniksi.

Faktaa mehtimäkeläiseen tuodussa linkissä:

http://www.joensuu.fi/documents/11127/4117489/1643_selostusluonnos.pdf/9745654f-ed6e-4921-8b1e-b5dddf39f1e0

Tilakeskus on laadituttanut jäähallin tarveselvityksen. Jäähallia tullaan peruskorjaamaan ja laajentamaan. Samalla halli muutetaan liigakelpoiseksi ja ajanmukaiseksi. Tulevan peruskorjauksen on määrä pitää halli seuraavat 30 vuotta kunnossa. Toiminnallisuutta on aikomus parantaa sekä hallia laajentamalla, että muokaten nykyisiä tiloja paremmin käyttötarkoitustaan vastaaviksi. Laajennus ulottuu kaksi metriä tontin pohjoisrajan yli. Tältä osin tontin rajaa tullaan kaavamuutoksessa siirtämään.
 

miraculeux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuu
Joensuun kaupunki ei käsittääkseni ole edes hakenut valtionavustusta halliremonttiin. (Valtionavustukset, jotka lyötiin marraskuun lopussa lukkoon vuosille 2017-2020). Tämä kertonee sen, että asialle ei ole vielä annettu liian suurta painoarvoa. Korjatkaa toki jos olen väärässä. Tarveselvitys hallista on ilmeisesti tehty, mutta rakentamiseen siitä on vielä pitkä matka.

Isoja summia on mahdollisuus saada valtiolta. Eli jos oltaisiin korjaamassa, niin olisiko avustusta järkeä olla hakematta? Esim. Savonlinna ja Kajaani hakivat valtionavustusta, ja saivat 750 000 € - harjoitusjäähalleihin. Ja esim. Seinäjoki sai 750 000 euron valtionavustuksen halliremonttiin.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Joensuun kaupunki ei käsittääkseni ole edes hakenut valtionavustusta halliremonttiin. (Valtionavustukset, jotka lyötiin marraskuun lopussa lukkoon vuosille 2017-2020). Tämä kertonee sen, että asialle ei ole vielä annettu liian suurta painoarvoa. Korjatkaa toki jos olen väärässä.
Tästä ei ole tietoa. Mikähän on uuden harjoitushallin aikataulu? Tuosta saanee aikataulullista viitettä, jos tarkoitus on samanaikaisesti remonttia tehdä.

Toinen vaihtoehto on, että päähallia ei remontoida lähivuosina (kymmeninä) ollenkaan. Tämä taas tietäisi erittäin onnetonta taantumaa Jokipojille ja kaikki vähäisetkin haaveet kehittymisestä liigaorganisaatioksi voidaan unohtaa.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Karjalaisessa 10.10.2016 luki:

"...Haapalaisen (Heikkisen rahaston hoitokunnan puheenjohtaja) mukaan perinnön kohdistaminen jäähallihankkeeseen edellyttää hallin nimeämistä Urho Heikkisen mukaan sekä sitä, että rakennustyöt Mehtimäellä alkavat viimeistään vuonna 2018."

Eli voisi ymmärtää, että ainakin harjoitushallin työt alkaisivat 2018. Ja toisaalta Karjalaisessa oli siis joskus myös lukenut, että kilpahallia saneerattaisiin ja harjoitushallia rakennettaisiin samanaikaisesti. Mutta kyllä nämä silti ovat enemmän arvailuja kuin mitenkään varmasti tapahtuvia seikkoja.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Joensuun kaupungin talousarviossa 26.10.2017 esitetään

"Harjoitusjäähalli 2 uudishakkeessa ja kilpajäähallin sosiaalitilojen peruskorjauksessa rakennetaan lisää jääurheilukapasiteettia sekä korjataan elinkaarensa päähän tulleet ja toiminnallisesti puutteelliset sosiaaliti-lat. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat n. 6,5 M€ (alv. 0 %), joka koostuu harjoitusjäähallista 4,5 M€ ja sosiaalitilojen peruskorjauksesta 2,0 M€. Rakennustyöt pyritään saamaan käyntiin kesällä 2018. Kohde val-mistuu kesällä 2019. Hankkeelle haetaan valtion liikuntapaikkarakentamisen avustusta."

Erikseen todetaan myös, että "Kilpahallin joustokaukalo sisältyy talonrakennuksen jäähalli-investoinnin määrärahaan"

Kaupunginvaltuuston talousarviokäsittely on 27.11.2017

***

Hienoa, että edistystä tapahtuu, mutta kuitenkin hieman haikein mielen ajattelen "menetettyjä vuosia", kun vieläkään ei päästä varsinaiseen laajennukseen käsiksi. Jo vuonna 2012 Ylen uutisessa (Matti Asikainen) "Mehtimäen jäähalliin suunnitteilla remontti" kerrottiin, että kaupunki ja Jokipojat suunnittelevat Mehtimäen jäähallin laajaa remonttia. Kaupungin kerrotaan jo tilanneen esisuunnitelman kustannusarviota varten halliremontista. Jutussa Jokipoikien silloinen toimitusjohtaja Timo Kupiainen kertoo, että halli "laajennetaan molemmista päistä ja Länsikadun puolelle 8 - 10 metriä. Sinne tulisi sitten uusia ravintolapalveluja, kioskeja, fanituotemyymälää niin, että yleisö viihtyy paremmin."

Kovin on ollut halliremontin osalta hiljaista viime vuosina. On syytä olettaa, että Mehtimäen hallin remonttisuunnitelmat saivat kovasti takapakkia, kun Jokipoikien edellinen taustayhtiö HokiJoki Oy joutui talousongelmiin keväällä 2014.

Onkohan tämä alkuperäinen idea kuopattu kokonaan? Sen toteutuminen vaatisi tietenkin, että Jokipojat olisi osaltaan keräämässä rahoitusta. Ei tuollaisia laajennuksia niin vaan tehdä julkisella rahalla pelkästään.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Onkohan tämä alkuperäinen idea kuopattu kokonaan? Sen toteutuminen vaatisi tietenkin, että Jokipojat olisi osaltaan keräämässä rahoitusta. Ei tuollaisia laajennuksia niin vaan tehdä julkisella rahalla pelkästään.
Tuollaiseen asialliseen kysymykseen en usko sinulle täältä vastausta tulevan. Laita vaan rohkeasti esim. suoraan Immosen Jarkolle. Tiedä vaikka vastaakin tai pyydä että selvittäisivät faneille ihan jollain jutun tyngällä tulevaisuuden suunnitelmiaan. Siihen sitten voisivat antaa päivitystä yleisesti hallinkin tilanteeseen. Nythän eivät ole kertoneet edes sosiaalitilojen rempastakaan. Toki en nyt tiedä voiko tuotakaan vielä varmana kertoakaan vai kuinka lopulliset päätökset siunataan?
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Tietysti pukkariremontti ja joustokaukalo sisältyvät talousarvioon, joka tarvitsee vielä kaupunginvaltuuston lopullisen siunauksen. Sittenhän tuossa sanotaan, että "hankkeelle haetaan valtion liikuntapaikkarakentamisen avustusta". Onko se sitten kriittistä? Tiedä näitä.

Tuossa edellisessä viestissäni sanoin, että on ollut halliremontin osalta hiljaista viime vuosina, mutta ehkä taustoilla on sentään tehty jotain?

Asemakaavan muutos -dokumentista (toukokuu 2016) käy ilmi, että Joensuun kaupungin Tilakeskus "on laadituttanut jäähallin tarveselvityksen. Jäähallia tullaan peruskorjaamaan ja laajentamaan. Samalla halli muutetaan liigakelpoiseksi ja ajanmukaiseksi. Tulevan peruskorjauksen on määrä pitää halli seuraavat 30 vuotta kunnossa. Toiminnallisuutta on aikomus parantaa sekä hallia laajentamalla että muokaten nykyisiä tiloja paremmin käyttötarkoitustaan vastaaviksi."

Hallin laajennussuunnitelma näyttäisi siis olevan elossa :) Lopullisten päätösten tekemiset ovat sitten vielä asia erikseen.

Tarvittava kaavamuutos on kuitenkin vahvistettu valtuustossa kesällä 2016

"Kaavamuutoksella muutetaan aluerajauksia myös jäähallin korttelissa 1787 ja pesäpallostadionin urheilu- ja virkistyspalvelujen alueella. Muutoksilla mahdollistetaan pesäpallostadionin ja jäähallin peruskorjaus sekä ajanmukaistaminen."
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Hallin laajennussuunnitelma näyttäisi siis olevan elossa :) Lopullisten päätösten tekemiset ovat sitten vielä asia erikseen.
Mistä ja minne ne on suunnitellu hallia leventävän? Meinaan nyt kun tulee sinettiä pukukoppien ja huoltotilojen korjailuista sekä uudesta harjoitushallista kylkeen, niin vaihtoehdot aika vähissä? Pahoin pelkään, että rempat on nyt sinetöity vuosikausiksi (kymmeniksi).

Eli harjoitushallin määrä olla valmis 2019, kilpahallista remontoidaan pukkarit, huoltotilat ja tulee joustokaukalo. Lisäksi harjoitushalliin (nykyinen?) tulee oheisharjoittelutilat. Projekti etenemässä ensi viikolla.

Uuden harjoitusjäähallin on tarkoitus valmistua Joensuuhun kesällä 2019

Koko juttu muurin takana.

Se positiivinen että jääkiekossa harjoitteluolosuhteet alkaa olla kyllä tuon jälkeen vaikka liigan tasoa. Kilpahalli katsomoiltaan ja palveluiltaan ei.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Eihän sitä tiedä tuleeko laajennusta ja sitä myöten kissanpäiviä katsojille. Tuosta Ylen jutusta, jossa laajennuksesta selväkielisimmin puhutaan, on jo 5 vuotta aikaa. Toisaalta tuossa ylempänä toukokuussa 2016 päivätyssä asemakaavan muutosdokumentissa mainitaan sanat "laajennus" ja "liiga-kelpoinen". Että elossa ollaan?

Mutta ainakin jääkiekkoilijoille tulee nyt aivan huiput olosuhteet Joensuuhun. Ja siihen päälle on niitä mahdollisuuksia yhdistää opiskelu ja pelaaminen, joten voisi ajatella, että vetovoima kasvaisi, vaikkei Joensuussa parasta palkkaa saisikaan.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Toisaalta tuossa ylempänä toukokuussa 2016 päivätyssä asemakaavan muutosdokumentissa mainitaan sanat "laajennus" ja "liiga-kelpoinen". Että elossa ollaan?
Ei toivo ole mennyt että katsojienkin oloja vielä parennetaan. On fakta ja kaupungin puoleltakin tunnustettu sellainen, että elinkaari hallilla on tulossa määränpäähän. Nythän kilpahallille halutaan lisää vuosia uudet +30, eikä varmasti nyt tulevaan remppaan sijoitettavia miljoonia hukkaan laitella. Eli pitää sinne muutakin saneerata kuin pukkarit ja huoltotilat että tavoite saavutetaan.

Tärkeysjärjestys on ymmärrettävä. Huoltotilat ja pukkarit taisi olla pahassa hapessa vanhanaikaisine tekniikoineen. Muistaakseni tästäkin on puhuttu jo vuosia...Kokonaisuus on kallis ja palaa näihin nyt tuleviinkin uudistuksiin suuri summa. Vuotellaan, eiköhän luulisi seurankin infoavan kun tulee lopullinen sinetti ensivaiheelle.

Tässä tulevaan remppaan suunniteltu kokonaisuus joka on maanantaina päätöksien alla ja menee eteenpäin. Olihan tuolla myös toimistotilojen muuttamista monitoimitiloiksi ja aurinkosähköä yms..

Dynasty tietopalvelu
 
Viimeksi muokattu:

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Yllä mainittu remppa etenee, kun hankesuunnitelman ensivaihe hyväksytty yksimielisesti tänään.

16.11.2017 hankesuunnitelmassa muutama mielenkiintoinen yksityiskohta:

A) Kiekkokopla aloittamassa junioritoiminnan

Kaupungin toinen jääkiekkoseura Kiekkokopla on ilmoittanut suunnittelevansa junioritoiminnan käyn-
nistämistä. Liikuntapalvelut on kehottanut seuraa harkitsemaan junioritoiminnan käynnistämisen ajoittamista
uuden harjoitusjäähallin valmistumisen yhteyteen.
B) Kilpahalliin ehdotetaan lisää remppaa, kun harjoitushalli 2 on valmis.

Kilpahallin urheilutilat vaativat täydellisen peruskorjauksen muutaman vuoden kuluttua, jolloin harjoitusjää-
halli 2 tilat tulisi olla käytettävissä toiminnan jatkamiseksi tauotta.
http://webdynasty.jns.fi/djulkaisu/kokous/20171370-3-1.PDF

Eli lisää remppaa mahdollisesti tulossa varsin piankin.
 

Emryt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet kotimaiset sarjat
Mahtavaa, että Joensuun kaupunki lopulta tuntuu näyttävän kokonaisvaltaisesti vihreää valoa hallin kehitykselle. Aiempinakin vuosina taho jos toinenkin remonteille on ollut suopea, mutta jossain portaassa hankkeet aina torpattu tai lykätty tulevaisuuteen. Ehkäpä tulevaisuus on nyt. Mahdollisen etäisen liigaunelman elätteleminenkin edellyttää perustavanlaatuista puitteiden ehostusta. Ehkäpä ensi vuosikymmenellä voidaan nähdä liigajoukkueita Joensuun jäällä (muutenkin, kuin karsinnoissa/tiputtua sarjasta).
 
Ylläoleva on minun näkemykseni, ei absoluuttinen totuus. Yllättävän usein ne ovat kuitenkin yksi ja sama asia.

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Laitetaan tähänkin ketjuun maininta, että kaupungin valtuusto on antanut aiemmin mainitulle remontille siunauksen ja kilpahallin ensivaiheen saneeraus alkaa kesällä 2018 ja valmista n. vuoden kuluttua 2019.

Jäädään odottelemaan kuinka kilpahallin saneeraukset jatkuu vuoden 2019 jälkeen ja jos jatkuu, niin milloin ja missä laajuudessa?
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Karjalainen kertoo, että Joensuuhun tulee nyt joustokaukalo kesän aikana. Se on metrin verran kapeampi entistä, eli jos pituus säilyy samana, niin uusi kaukalo olisi Oulun kokoa eli 29 x 60 m.
 

miraculeux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuu
Karjalainen kertoo, että Joensuuhun tulee nyt joustokaukalo kesän aikana. Se on metrin verran kapeampi entistä, eli jos pituus säilyy samana, niin uusi kaukalo olisi Oulun kokoa eli 29 x 60 m.
Tämä helvetin hyvä. Päästään silläkin saralla nyt vaaditulle tasolle. Toki tän olis pitäny olla jo monta vuotta sitten, mut parempi myöhään kun ei millonkaan. Hyvä!
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Kipajäähallissa remontti alkaa juhannukselta ja uusi joustokaukalo nousee kesän aikana tilalle. Jäälle pääsee 1.elokuuta. Ensi kaudella huolto- ja joukkuetilat ovat erillisissä parakeissa, johtuen huoltotilojen remonttitöistä. Nämä seikat kerrottiin Karjalaisessa muurin takana.
 
Suosikkijoukkue
JoKP
Onkohan jossain vaiheessa tarkoitus uusia hallissa ns. näkyviä osia, esim katsomotiloja? Kieltämättä legendaarinen fiilis tulee aina halliin astuessa, mutta hieman ruman näköistä kun on harmaita tuoleja sinisten seassa ja päinvastoin.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Muutama päivä sitten Jokipoikien Facen viestiketjussa Jokipojat mainitsi, että näiden ensimmäisen vaiheen remppojen jälkeen kilpahallin puolelle on tulossa oma remontti (katsomot ym) vielä tulevaisuudessa.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Muutama päivä sitten Jokipoikien Facen viestiketjussa Jokipojat mainitsi, että näiden ensimmäisen vaiheen remppojen jälkeen kilpahallin puolelle on tulossa oma remontti (katsomot ym) vielä tulevaisuudessa.
Tästä oli viitteitä noissa päätöksissä. Se että seuran edustajat nyt ensimmäisen kerran sanovat saman ääneen, niin herättää uskoa että todellakin sieltä on tulossa vihdoin ja viimein jopa liigakelpoinen halli.

Niin ja hallissahan on parhaillaan remontit menossa ja mm. uutta kapeampaa (vrt.vanhaloota) joustokaukaloa väsätään kokoon. Olihan tuolla kuvista päätelleen seinääkin revitty auki. Toivotaan että tuo pienempi kaukalo muuttaa myös pelitempoa hiukan ja lisäisi jopa fyysisyyttä peliin.
 
Viimeksi muokattu:

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Liikuntapaikkasuunnitelma linjaa, että Joensuun liikuntapaikkarakentamisen kärkihankkeina ovat vuosille 2019-2021 Mehtimäkihalli ja keskusurheilukentän peruskorjaus, sekä siitä eteenpäin Vesikon lisäksi Mehtimäen kilpajäähallin ja Rantakylän uimahallin peruskorjaukset (lähde: Karjalainen).

Eli olisiko 2020-luvun alkupuolella kilpajäähallin katsomoiden remontin vuoro?

Aikaisemmin v. 2015 kaupungin Tilakeskus on laadituttanut jäähallin tarveselvityksen. Sen mukaan Jäähallia tullaan peruskorjaamaan ja laajentamaan. Samalla halli muutetaan liigakelpoiseksi ja ajanmukaiseksi.

Mitähän tämä liigakelpoisuus käytännössä tarkoittaa? Meinataanko Liigalta kysyä jotkut kriteerit?

En jaksa referoida, mutta kannattaa lukea itse huomisen Karjalaisesta, siitä käy mielenkiintoisesti ilmi, kuinka yritykset rahoittavat miljoonilla Mehtimäkihallia, eli tulevaa koripallon Katajan kotiareenaa. Sama malli voisi toimia jäähallinkin ajanmukaistamisessa. Jos vaan löytyisi niitä yrityksiä.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Kaupunginvaltuusto vahvisti Liikuntapaikkasuunnitelman linjaukset, että Joensuun liikuntapaikkarakentamisen kärkihankkeina ovat vuosille 2019-2021 Mehtimäkihalli ja keskusurheilukentän peruskorjaus sekä siitä eteenpäin Vesikon lisäksi Mehtimäen kilpajäähallin ja Rantakylän uimahallin peruskorjaukset.

Tämä suunnitelma on periaatelinjaus ja varsinaiset päätökset kaupunginvaltuusto tekee aina talousarvion hyväksymisen yhteydessä. Mutta valtuuston siunaus liikuntapaikkasuunnitelmalle on kuitenkin taas yksi askel eteenpäin kilpajäähallin remontin etenemisessä. Eipä sitä ole kukaan vastustanutkaan. Veikkaisin, että syksyllä 2021 tai 22 saatettaisiin olla siinä tilanteessa, että päätetään rahoituksen myöntämisestä remontille. Ja siihen mennessä pitää olla kasattuna myös yksityistä rahaa, koska eihän kaupunki mitään ravintoloita rakenna. Joten nopeimmillaan tästä hetkestä eteenpäin uudistettu Liiga-kelpoinen halli saattaisi olla valmis 5-6 vuoden päästä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy