Joel Armia

  • 1 565 811
  • 5 050

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Uskon että Armia on vähän hitaammin kukkaan puhkeava pelaaja, kuten esim. Mikko Koivu. Lahjakkuus on kiistatonta ja iso runko yhdistettynä jo nähtyihin pelitaitoihin ja -silmään luo tietysti sellaiset lähtökohdat, että Armialla on takuulla hyvät mahdollisuudet tulla NHL-pelaajaksi. Fyysinen kehitys on uskoakseni hieman hitaampaa kuin monella muulla.

Kuka tietää silti vaikkei homma toimisikaan, on sekin mahdollista. Mahdollista on sekin, että Armia tulee jossain vaiheessa hetkeksi takaisin Eurooppaan ja paikka ylhäällä lohkeaa vasta toisella yrittämällä. Matkassa on niin paljon muuttuvia tekijöitä, sellaisiakin mihin ei voi itse vaikuttaa, että kukapa meistä tietää mitä tapahtuu. Sen vaan sanon että Armian asenteesta tai harjoittelumotivaatiosta se ei taatusti jää kiinni.

Fyysinen harjoittelu, mitä tehdään tietty tällä hetkellä täysillä ja amerikkalaiseen pelitapaan totuttelu on niitä juttuja jotka ovat tällä hetkellä kesken. Jos ne onnistuvat, tulee Armiasta Buffalon vakikokoonpanon pelaaja. Jos tuleva kesä menee treenin puolesta nappiin ilman loukkaantumisia ja ajatukset kohtaavat sen kanssa mitä valmennus haluaa Armian tekevän, on ensi kausi varmasti se kausi jolloin Armia alkaa tekemään jollain tasolla tulosta. Mikäli voima tarttuu Armiaan, on häneltä entistä vaikeampaa saada kiekko pois rikkomatta. Samaten mikäli hän alkaa sisäistää tuota suoraviivaisempaa pelityyliä, alkaa tulosta tulemaan väistämättä. Se todellinen läpimurto voi silti viedä vielä useamman kauden, riippuen niin monesta asiasta. Fanipoikana tietysti uskon että Armia tekee änärissä kelpo uran ja samanlaisella fanipojan asenteella toivotan Armian tervetulleeksi takaisin Ässiin, jos paikka ylhäällä ei aukeakaan. Aina tänne mahtuu kaveri joka osaa voittaa mestaruuksia.

Samalla fanipojan innolla tervehdin sitä tosiasiaa, että Armia ja Ässät selvästi edelleen herättää kateuden ja jopa kiukun tunnetta joissain palstaveljissä, vaikka kuluva kausi onkin mennyt vähän niin ja näin. Olen toki itsekin sitä mieltä että Ässät on aina ollut yksi liigan kiinnostavimmista seuroista, on hyvä tietää että asia on näin muidenkin mielestä.
 

Puksprööti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tää ketju tuntuu kyllä olevan Vellihousun privaatti hiekkalaatikko, tai niin hän ainakin ajattelee. Aikamoinen fanipoju totta tosiaan.

Mitä läheltä seurannut Armiaa ja uraa P-Amerikassa niin ei hyvältä vaikuta. Kausi pari tuolla vielä ja mitä todennäköisemmin sitten takaisin Euroopan kaukaloihin. Palatessaan EUhun ongelma tulee siitä että paluu Ässiin voi olla aikamoisen urakan takana. Täällä kun on monella fanilla on ollut aikamoisia odotuksia ja haluaako sellaiseen seuraan sitten palata kierrokselta? Itse en välttämättä niin tekisi.

Seurataan mielenkiinnolla mikäli Armia alkaisi ottaa odotettuja kehitysaskeleita sillä junnakiekolla ei AHL:ssä menestystä tule.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mitä läheltä seurannut Armiaa ja uraa P-Amerikassa niin ei hyvältä vaikuta.

No nyt, kun paikalle saapui henkilö, joka on ilmeisesti nähnyt tämänkin kauden otteita, niin olisi muutama kysymys:

-Onko Joppe pystynyt muokkaamaan yhtään pelityyliään paremmin pieneen kaukaloon sopivaksi?

-Onko hänen pelaamisestaan näkynyt alkukauden loukkaantuminen, eli onko esim. säästellyt laukaustaan, tai vältellyt kontakteja?

-Onko viimeaikojen hyvät pisteet pelkästään tuurilla tehtyjä ja muiden pelaajien ansiota?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olet jäänyt mieleeni nimimerkkinä, joka taistelee kaikkea kritiikkiä vastaan joka Armiasta esitetään tässä ketjussa.

Sehän on mukavaa että jään mieleen jostakin.

Jos nyt jätetään tämä metakeskustelu, niin mielestäni Armia on kärsinyt samasta asiasta kuin moni muukin taitavampi pelaaja Suomessa. Kiekon kanssa yrittäminen ja epäonnistuminen on täällä kielletty vaikka tosiasia on että ne näyttävät veivit eivät voi aina onnistua eivätkä onnistu varsinkaan jos niitä ei koskaan yritä. Siksi olen pitänyt sitä linjaa että annetaan pojan pelata, koska pelaaminen on kuitenkin se Armian tärkein vahvuus, katsoi asiaa miten päin tahansa.

Mielestäni Armiaa koskeva keskustelu keskittyy liian usein ihan vääriin asioihin ja siksi olen helposti torppaamassa ns. väärät mielipiteet. Koko tämä vääntöhän lähti siitä että julistit Armian olevan mielikuvasi perusteella laiska harjoittelija ja muutenkin mukavuudenhaluisen pelaajana. Puheet Armian laiskuudesta ja mukavuudenhalusta on kuitenkin tyrmätty sata kertaa asiasta oikeasti tietävien nimimerkkien toimesta ja minua jollain lailla risoo se, että eräille ei näytä menevän mikään info perille vaan sama jankutus jatkuu kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Varsinaiset ongelmat ja kehityspisteet ovat aivan muualla.

Samoja juttuja olen muuten kirjoittanut monesta muustakin pelaajasta, myös sellaisista jotka eivät ole Porista. Pelaajia pitäisi tarkastella yksilöinä, mieluummin potentiaalisten vahvuuksien kuin heikkouksien mukaan.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itse vähän ihmettelen, miksi aika moni nimimerkki kirjoittelee jo Armian palaamisesta Eurooppaan, kun poika on pelannut vasta yhden vajaan kauden Pohjois-Amerikassa. Itse uskon, ettei Jopella ole käynyt moinen vielä edes mielessä, vaan tähtäimessä on yhä pitkä ja menestyksekäs NHL-ura. Eihän tämä ensimmäinen kausi nyt ole ihan putkeen mennyt, mutta muistetaan että:

- Armia on ensimmäistä vuotta poissa kotoa, ja vieläpä pallon toisella puolen. Pikkukaupungin poju kuitenkin. Kulttuurishokki on varmasti ollut melkoinen jo ihan siviilielämässä.

- Yhtä iso ero ja kulttuurishokki on varmasti ollut pelityylissä, siirtyminen isosta kaukalosta AHL:ään ei ole ihan helppo juttu Jopen pelityylillä varsinkaan.

- Hyvin sujunuiden harjoituspelien lopussa sattui erittäin ikävä loukkaantuminen, josta Joppe on itsekin todennut ettei käsi ole vieläkään ihan OK. Ei voi olla vaikuttamatta kentällä.

Em. asiat huomioon ottaen katselisin vasta vuoden päästä vähän huolestuneena, jos tehot eivät Armialla ala parantua. Melkein voisin kuitenkin lyödä pääni pantiksi että ainakin tuplapisteet Joppe heittää ensi kaudella tähän kauteen nähden.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Liiga ei ole nuorelle NHL:llään pyrkivälle pelaajalle otollinen kehittymisympäristö, koska seuroissa elää puuhastelunkulttuuri ja suurin osa liigapelaajistakin ovat tyytyväisiä, kun saavat seuraavan kuukauden palkan tilille. Voin melkeimpä uskoa, että Armia oli Ässien kovin harjoittelija, mutta se ei ole mikään meriitti, koska liigaseuroissa pelaajien harjoittelumotivaatio on luvalla sanoen heikkoa verrattuna Pohjois-Amerikan junnusarjojen ja AHL:llään eteenpäin pyrkiviin nuorukaisiin. Vertaisvaikutus on iso asia. Jos kaveri vieressä vetää joka päivä 110% lasissa treeneissä niin kyllä siihen kunnianhimoinen pelaaja pyrkisi vastaamaan, mutta liigassa tämmöisiä asetelmia ei juuri ole.

Liigassa nuori lupaava pelaaja pääsee aivan liian helpolla sen on jo Granlundkin kertonut. Lisäksi AHL:llään juuri lähdettään oppimaan, koska NHL:ssä pelaavat suurimmalta osin jo valmiit pelaajat. Vain täydelliset typerykset luulivat koskaan edes hetkeäkään, että Armia marssii suoraan Buffalon pelaavaan rosteriin pelaamatta kautta tai kahta AHL:ssä.

The Hockey News on hieman eri mieltä kanssasi.

The Hockey News kertoo miksi suomalaiset kiekkolupaukset ovat nousussa | Yle Urheilu | yle.fi
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katsooko kukaan noita Armian pelejä?

Nyt on viimeiset kuusi peliä menty kiikareilla. Olisi kiva kuulla (jos joku täällä on pelejä katsonut) onko esimerkiksi peliaika vähentynyt ja saako ylivoimavastuuta?
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Katsooko kukaan noita Armian pelejä?

Nyt on viimeiset kuusi peliä menty kiikareilla. Olisi kiva kuulla (jos joku täällä on pelejä katsonut) onko esimerkiksi peliaika vähentynyt ja saako ylivoimavastuuta?

Ei ny sentään ihan kuutta peliä putkeen. Mutta kolmesta viimeisestä ei tullut tehoja. Kaiken kaikkiaan maaliskuun tehot 10 matsissa tähän asti on "hulppeat" 1+4 ja -2 (16 laukausta maalia kohden).
Joukkueen kokonaisuuteen nähden Armia on pelannut nippa nappa tyydyttävästi. Varone ja Adam on pisteissä selkeästi muilta karussa ja toisaalta Johan Larsson ja McNabb dominoi +/- tilastoa.
Jääaikaa ei näytettäisi tilastoitavan eikä kentällisistäkään näy infoa. Avauskentällinen Amerksin viimeisessä pelissä näytti kuitenkin olleen Adam-Larsson-Irwin/Ristolainen-Petrecki/Makarov
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Jääaikaa ei näytettäisi tilastoitavan eikä kentällisistäkään näy infoa. Avauskentällinen Amerksin viimeisessä pelissä näytti kuitenkin olleen Adam-Larsson-Irwin/Ristolainen-Petrecki/Makarov

Armia on pelannut usein joko 2. tai 3. ketjussa ja 1. ylivoimassa. Useimmiten ketjukavereina ovat olleet Varone ja Gillies.

Niin ja vaikka Joppe on jäänyt vähille tehoille parissa viime pelissä niin eipä siellä muutkaan ole tehoillut kun 3 edelliseen peliin jengi tehnyt hulppeat 1 kappale maaleja.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Joppe ei mielestäni edellisessä (tai sitä edellisessä) pelissä ollut edes kokoonpanossa, mutta viime pelissä teki maalin aika Joppemainen nousu kulmasta maalille?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tulipa katsottua pitkästä aikaa Amerksin peli. Olivat Marliesin vieraana ja viimeisen minuutin kahdella maalilla tulivat takaa ohi. Jopen luistin kulkee melko mallikkaasti, mutta jotain tuosta pelaamisesta puuttuu. Mahtaako olla ihan kunnossa? Illan numerot Jopelle 0+0 -2 ja 7 laukausta. Runkosarjaa on vielä kuusi peliä jäljellä. Amerksit ovat jo jatkopelipaikkansa varmistaneet.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Sen nyt tiesi etukäteen, kun Joppe rapakon taakse läksi, ettei kaikki suju helposti kuin tanssi ja että Jopen pitää odottaa vuoroaan kärsivällisesti jne.

Enpä silti olisi uskonut, että joudutaan tällä palstalla iloitsemaan milloin mistäkin 0+1=1 -illasta tai tehotilaston päätymisestä plus yhteen jonkun yksittäisen illan osalta. Tai siitä, että ylipäänsä pääsee pelaamaan kärkikentissä.

Toki se Jopen loukkaantuminenkin vaikeutti asiaa, se tietysti pitää muistaa.

Toivottavasti ensi kausi menee vähän positiivisemmissa merkeissä.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
On sitä moni muukin suomalainen liigastarba todennut ettei se ura urkene sittenkään NHL:ssa. Perttu Lindgren, Oskar Osala, Petri Varis, Timo Pärssinen, Petri Kontiola jne. Katsotaan nyt sitten miten pian Joppe saa AHL-peleistä tarpeekseen ja suuntaa takas vanhalle mantereelle.
 

Tuamas

Jäsen
Vitunmoista höpöhöpöä taas "yllättävästä" suunnasta.

Jos nyt odotellaan että Joppe saa yhden ehjän kauden ja katsotaan sitten tuleeko änärimies vai maitojunailija.
 
Viimeksi muokattu:

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
On sitä moni muukin suomalainen liigastarba todennut ettei se ura urkene sittenkään NHL:ssa. Perttu Lindgren, Oskar Osala, Petri Varis, Timo Pärssinen, Petri Kontiola jne. Katsotaan nyt sitten miten pian Joppe saa AHL-peleistä tarpeekseen ja suuntaa takas vanhalle mantereelle.

Tuossa on vaan sellainen "pieni nyanssiero", että Armia oli koko draftin varaus numero 15 ja kolmen vuoden sopimuksella, kun nämä esimerkkisi on taas 4-9 kierroksen varauksia ja vuoden toivotaan-toivotaan papereilla kiinnitettyjä. Seuralla on ehkä hiukan eri intressit olla kärsivällinen Armian kanssa kuin näiden muiden jantterien tapauksessa. Sen sijaan vertailukohtana Jesse Niinimäki olisi osuvampi, toki Jessen valinta aikoinaan ekalla kierroksella oli suuri aivopieru Edmontonilta, kaveri olisi ollut todennäköisesti vapaa vielä vitoskierroksellakin. Armia sen sijaan olisi mennyt viimeistään ekan loppupuolella anyway.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
YLE Puhe NHL-ilta playoff'sien alla. Antti Mäkinen, Tuomas Nyholm, Ilkka Palomäki.

Tuomas Nyholm 8:15 >>>

Ei oo mitään erityisen suuria merkkejä ilmassa sen suhteen että hänen NHL-uransa olis ottanut edistysaskelia. Hänellä on voimakas koti-ikävä, haluaa veke sieltä, haluaa pelata joko ylhäällä tai jossain muualla. Merkit sieltä ei tällä hetkellä ole kovin rohkasevat...ei yhtään halua elää tota elämää, pata ihan jumissa...profiililtaan tulosta tekevä hyökkääjä, riittääkö kokonaisuuden eväät rooliin NHL-tasolla, toistaseks mikään ei ole viittannut siihen
 

pata13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Lajinsa Viimeiset, Polk High
Kuulin n. viikko-kaksi sitten huhua, että voisi olla palaamassa.
En uskonut lainkaan enkä tiedä uskonko nytkään, mutta ei tuo uutinen nyt uskoa ainakaan heikentänyt.

Tervetuloa any day.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kuulostaapa hyvältä.

Tosin mies ei kyllä ole vielä palaamassa kahteen kauteen, ellei Buffalo siihen suostu. Ja uskoisin, että siinä vaiheessa mies treidataan muualle.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuulin n. viikko-kaksi sitten huhua, että voisi olla palaamassa.
En uskonut lainkaan enkä tiedä uskonko nytkään, mutta ei tuo uutinen nyt uskoa ainakaan heikentänyt.

Tervetuloa any day.

Juuri näin, tervetuloa koska vaan!

En kuitenkaan usko, että Ässät olisi Armian uran kannalta paras ratkaisu, ei edes paras ratkaisu Liiga joukkueista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös