Jesse Puljujärvi – supertähti

  • 837 401
  • 2 679

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Eiköhän Pulju tule olemaan liigan kovin peluri. Tuskin pelaa koko kautta Suomessa vaan parinkymmenen pelin jälkeen takaisin NHL:ään.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Jos nyt yhden pelin perusteella jotain johtopäätöksiä tekee niin kyllähän Jessen pelinrakentajan silmä on kehittynyt. Loistavia passeja suoraan ykkösluokan maalipaikkoihin. Liike on hyvää ja luistelua erittäin vauhdikasta. Kulmissa saisi antaa vähän rungollakin kovuutta. Toki pitkän mailan avulla osaa kans riistää kiekkoja.
 

Micol

Jäsen
Eiköhän Pulju tule olemaan liigan kovin peluri.
Äläs nyt. Kyllähän yhtään ainoaa Puljun NHL-peliä nähneiden helvetin kovien lätkätietäjien täytyy olla oikeassa, että tämä kielitaidoton, peliälytön, laukaisu- ja luistelutaidoton ja muutenkin vaikea paska ihminen tulee floppaamaan liigassa pahemman kerran. Yhtään liigapeliäkään tuskin tarvitsee häneltä katsoa ja voi tuomita huoletta maitojunaflopiksi, joka ei tule koskaan pärjäämään missään.

On kyllä ollut aivan kohtuutonta arvostelua yhtä pelaajaa kohtaan, etten aivan heti muista vastaavaa tilannetta. Heti kun joku ihminen on hieman harmaasta massasta erottuva, spontaani ja räiskyvä persoona, niin tällainen otetaan ilman mitään syytä kaikkien silmätikuksi. Onneksi suurin osa tälläkin foorumilla kirjoittavista ei kuulu näihin kiusaajaidiootteihin ja mukaan on mahtunut myös positiivisia ja tsemppaavia kirjoituksia Puljujärveä kohtaan.

Tsemppiä Puljulle tuleviin koitoksiin! Toivottavasti osuu huomennakin.
 

Zinetula

Jäsen
Danforth on liigan nopein luistelija helposti.
Hankalahan näitä on silmämääräisesti laittaa paremmuusjärjestykseen. Danforth on kyllä nopea, mutta vain 175 senttinen ja esim. Pulju 193 cm. Kärpissäkin on näitä vikkeliä koblizekkeja ollut iät ajat ja moni silmämääräisesti arvottaa vain nämä sähikäiset nopeiksi. Kuitenkin vaikkapa nyt Puljun välityksillä maisema todella vaihtuu suorassa luistelussa kuten eilen nähtiin. Liikkeellelähtökin oli isoksi mieheksi nykyään ihan hyvällä tasolla.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Huolestuneena saa lukea kommentteja Puljun ekasta pelistä, nimittäin vaikuttaa että se pelasi liian hyvin. Kun havainnot oli luokkaa "Yes! Se pelasi tosi hyvin" niin saa alkaa pelätä että ei montaa viikkoa mene niin Pulju on takaisin änärissä.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tule Jessellä olemaan helppo kausi, varsinkaan henkisesti. Neljäntoista liigapaikkakunnan fanit ottavat kyllä Puljun täysin silmätikuksi, jossa pieninkin virhe aiheuttaa vain lisää huutelua.

Kun Pulju alkaa latomaan laattaa häkkiin niin ei varmaan hirveästi kiinnosta mitä jotku känniset juntit huutelee. Täällä ilmeisesti osa pitää realismina että Pulju tulee Liigaan tekemään tusinapisteet ja ja hyvästi NHL ikuisesti, mutta minusta realistisempaa on maalipörssin voitto kuin floppi. Toki osa varmaan pitää floppina jotain 25+20 pisteitäkin, mutta ei Liiga niin surkeatasoinen ole, että Puljun pitäisi dominoida alusta loppuun tai = floppi.

Onko tuossa tilanteessa mitään järkeä kieltäytyä joukkueen tarjoamasta opetuksesta? Tuosta jäi minulle sellainen olo, että Pulju on joko laiska tai tyhmä. Mahdollisesti molempia. Ehkä turhan kärjistetysti sanottu, mutta jos tämä uutisointi aiheesta pitää paikkansa, niin sellainen olo tuosta vain jää.

Eipä juuri, kun se kielitaito olisi varmaan konkreettisesti auttanut Puljun sopeutumista. Varmaan oli aika yksinäistä kopissa kun ei ymmärrä yhtään mitä joukkuekaverit sanoo. Luultavasti Pulju on opiskelun suhteen laiska ja ÄO ei varmaan ole yli sataa.

Sopeutuminen ei varmasti mennyt nappiin P-Amerikassa, mutta viime kädessä peli on se joka ratkaisee, ja siinä mielessä tuo kielitaito on sivuseikka. Hauska tuota kielitaidottomuutta on ihmetellä ei siinä mitään, mutta jos Pulju olisi ottanut Datsyuk:maisesti NHL:än haltuun ekasta matsista lähtien, niin ketään ei kiinnostaisi vaikka puhuisi arabiaa ja söisi käsillä lautaselta. Malkin oli toinen joka ei Englantia NHL:ään tullessa puhunut, ja siellä pyöri tulkki draftista lähtien haastatteluissa. Toki nämä kaksi on vähän epäreiluja vertauksia, kaikkia osapuolia kohtaan.

Paljon herättää Pulju tunteita ympäri Suomea ja se on Liigan kannalta äärimmäisen hieno asia. Lisää Liigan kiinnostavuutta roppakaupalla, eikä tämä Puljun NHL-uran kannalta mikään harakiri ollut.
 

Zinetula

Jäsen
Huolestuneena saa lukea kommentteja Puljun ekasta pelistä, nimittäin vaikuttaa että se pelasi liian hyvin. Kun havainnot oli luokkaa "Yes! Se pelasi tosi hyvin" niin saa alkaa pelätä että ei montaa viikkoa mene niin Pulju on takaisin änärissä.
Voi olla juuri näin, tosin kaikki riippuu myös Edmontonin treidihaluista. Nouseeko hintalappu myös hyvien esitysten myötä.

Tosiaan vasta yksi peli takana. Ranskalaisjoukkue ei esittänyt kummoisia ja Kärpätkin tyytyi usein samaan tempoon. Pulju olisi halutessaan voinut käyttää luisteluaan vielä enemmänkin, mutta aivan oikein keskittyi monessa kohtaa rakentamaan peliä hienoilla syötöillä.

Huominen Bern ja Skellefteå ovat CHL:n puolella parempia mittareita. Tärkeä avaus kuitenkin takana (myös pitkä pelitauko) ja se meni kaiken kaikkiaan erinomaisesti.

Liiga on kuitenkin vielä toinen juttu. Siellä aika ja tila ovat usein kortilla. Pulju voi olla myös merkitty mies. Tarkoitan nimenomaan sitä, että Liiga pitää myös ottaa haltuun. Tehoilut CHL:ssä eivät päädy liigasarakkeisiin. Uskon kuitenkin Puljuun, kun peli-ilo ja itseluottamus ovat mitä ilmeisemmin palanneet.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun havainnot oli luokkaa "Yes! Se pelasi tosi hyvin" niin saa alkaa pelätä että ei montaa viikkoa mene niin Pulju on takaisin änärissä.

Aika rajusti saa dominoida, jotta tilanne NHL-seurojen suhteen oleellisesti muuttuisi. Edmonton ei toistaiseksi ole saanut yhtään heille mieluisaa tarjousta, ja aika paljon saa Pulju painaa pinnoja ennen kuin seurat alkaa lisätä pelimerkkejä Edmontonin suuntaan. Ja ei tässä ole vain tehdyistä tehopisteistä kyse, seurat harkitsevat tarkkaan näkevätkö he Puljussa tulevaisuuden NHL-pelaajaa, ja siihen harkintaan kuulunee mm. menneet P-Amerikan kaudet sekä pelaajan ominaisuudet.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Hankalahan näitä on silmämääräisesti laittaa paremmuusjärjestykseen. Danforth on kyllä nopea, mutta vain 175 senttinen ja esim. Pulju 193 cm. Kärpissäkin on näitä vikkeliä koblizekkeja ollut iät ajat ja moni silmämääräisesti arvottaa vain nämä sähikäiset nopeiksi. Kuitenkin vaikkapa nyt Puljun välityksillä maisema todella vaihtuu suorassa luistelussa kuten eilen nähtiin. Liikkeellelähtökin oli isoksi mieheksi nykyään ihan hyvällä tasolla.
Tähdistökisassa nopeampi kuin Dylan Larkin tai Connor McDavid. Riittää vakuuttamaan minut.

Nojoo, Mcdavidin voitti koska lentävä lähtö mutta Larkinin ihan samoilla pohjilla.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Jessen ketju NHL-osiossa laitettu toistaiseksi jäihin joten eiköhän täälläkin ole kohta mielenkiintoisia mielipiteitä Puljusta.
 

Wagner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Toivottavasti pysyy Liigassa tän kauden. Kehittymistä tapahtuu kun saa kunnolla peliaikaa, ja itseluottamus palaa.
Vaikka Pohjois- Amerikassa palkka oiskin parempi, nii vitunko järkeä lähteä sinne taas seitsemän minuutin peliajalla tahkoamaan.
Ja senkin takia jo, että Liiga on taas hieman mielenkiintoisempi, vaikka en Kärppä- kannattaja olekkaan.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Itse olin kyllä tosi positiivisesti yllättynyt Puljun otteista eilisessä pelissä, oli mun silmiin eilen paras Kärppä jäällä. Vaikka taukoa oli se puolisen vuotta, leikkaus ja kuntoutus takana, ja itsetunto ilmeisen palasina, niin otteet antoi kyllä selkeitä viitteitä siitä, että kyllä siellä se kova pelimies paidan sisällä edelleen on. Hyviä syöttöjä, pelin kääntöä kohti maalia, nopeaa luistelua, hieno maali ja myös muita hyviä maalipaikkoja. Peli kulki Speden ja Kristofin kanssa mainiosti. Selvästi oli myös suuret halut näyttää ja onnistua, näytti välillä ärräpäät lentävän, jos tuli välillä joku heikompi vaihto alle. Parasta oli kyllä nähdä Jessen sekä joukkuekavereiden vilpitön ilo siitä, kun ensimmäinen maali syntyi. Oli varmasti henkisesti iso maali, kun nyt ei tarvitse enää hakea edes sitä "ensimmäistä maalia", vaan saa rauhassa keskittyä Mamban ohjeistuksen mukaisesti vierustoverille pelaamiseen ja kiekosta nauttimiseen.

Nyt vaan lisää pelejä alle ja lisää onnistumisia, siitä se lähtee! Väkisinkin takaraivoon hiipii ajatus siitä, että näinköhän Jesse Oulussa koko kautta pelaa... Tekisi taatusti isossa kuvassa hyvää olla koko kausi nyt Oulussa. Johtavat pelaajat Kukkonen, Jokinen, Pesonen ja Pyörälä sekä valmentaja Mamba ovat kaikki julkisesti kommentoineet, kuinka koko joukkue haluaa olla Jessen tukena ja auttaa kehittymisessä. Kuulostaa kliseeltä, mutta noiden miesten suusta kuultuna he myös todella tarkoittavat myös sitä. Tällaista ilmapiiriä ei kovin usein ole tarjolla.

Kalevan jutussa oli tiivistetty eilinen aika onnistuneesti:

Päätösvihellyksen jälkeen Puljujärvi kävi huudattamassa kannattajakulmausta ja poistui kaukalosta leveä hymy naamallaan. Se ohikiitänyt hetki kertoi enemmän kuin yksikään lehdistötilaisuudessa sanottu lause.

– Oli kyllä kiva pelata.

Siltä se näyttikin.
 

Juho80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Sopeutuminen ei varmasti mennyt nappiin P-Amerikassa, mutta viime kädessä peli on se joka ratkaisee, ja siinä mielessä tuo kielitaito on sivuseikka. Hauska tuota kielitaidottomuutta on ihmetellä ei siinä mitään, mutta jos Pulju olisi ottanut Datsyuk:maisesti NHL:än haltuun ekasta matsista lähtien, niin ketään ei kiinnostaisi vaikka puhuisi arabiaa ja söisi käsillä lautaselta. Malkin oli toinen joka ei Englantia NHL:ään tullessa puhunut, ja siellä pyöri tulkki draftista lähtien haastatteluissa. Toki nämä kaksi on vähän epäreiluja vertauksia, kaikkia osapuolia kohtaan.

Paljon herättää Pulju tunteita ympäri Suomea ja se on Liigan kannalta äärimmäisen hieno asia. Lisää Liigan kiinnostavuutta roppakaupalla, eikä tämä Puljun NHL-uran kannalta mikään harakiri ollut.

Samaa mieltä, Pulju ei ollut valmis. Olisi tarvinnut parempaa tukea. Viitasit Detroitiin ja Pittsburgiin. Sergei Conchar otti Malkinin suojatikseen ja itseasiassa tuki Malkinin uran alun ( asui Concharilla ), jotta pojasta kasvoi mies.



Sitten Detroit. Ei tarvitse historiasta paljoa kertoa. Detroitin sankaritarinan huippuhetket kohdistuvat tietenkin Bowmaniin ja viiteen venäläiseen.

Ei Pulju mikään Malkin tai Datsjuk ole, sen myönnän. Tämän vuoksi halusinkin tuoda nuo sinun esiintuomasi huonot vertaukset esille. Nyt toivonkin, että Jesse pyörii Oulussa koko kauden ja ensi kaudeksi siirtyy yllättäen Hurriganesien riveihin. Kärpissä osataan tehdä hyviä pelaajia ja ne kasvaa hyvien ihmisten keskellä.

Pulju eikä muutkaan hänen jälkeensä varatut 1-kierroksen varaukset pelaa Edmontonissa. Jossain mättää.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Pulju eikä muutkaan hänen jälkeensä varatut 1-kierroksen varaukset pelaa Edmontonissa. Jossain mättää.
Yamamoto ja Bouchard pelaavat joko Oilersissa tai Condorsissa ja tuorein ykköskierroksen varaus Broberg kiekkoilee lainalla Skellefteåssa. Mielestäni jokainen hieman eri tilanteessa kuin Puljujärvi. Jos Yamamoto loikkaa vuoden päästä Eurooppaan tai vaatii siirtoa muualle, voidaan kyllä sanoa, että jossain mättää organisaation sisällä. Aika harvoin noita top-3 ulkopuolella varattuja pelaajia, saati vielä puolustajia hyppää heti ensimmäisenä varausta seuraavana kautena änärin puolelle.
 

Juho80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Yamamoto ja Bouchard pelaavat joko Oilersissa tai Condorsissa ja tuorein ykköskierroksen varaus Broberg kiekkoilee lainalla Skellefteåssa. Mielestäni jokainen hieman eri tilanteessa kuin Puljujärvi. Jos Yamamoto loikkaa vuoden päästä Eurooppaan tai vaatii siirtoa muualle, voidaan kyllä sanoa, että jossain mättää organisaation sisällä. Aika harvoin noita top-3 ulkopuolella varattuja pelaajia, saati vielä puolustajia hyppää heti ensimmäisenä varausta seuraavana kautena änärin puolelle.
Tottakai jokainen pelaaja on eri tilanteessa. Ihmisiähän me ollaan. Jessekin voi pelata Edmontonissa tai Condorsissa jos niin haluaa. Rajasin tilaston 100 NHL-peliin. Jessen ikäluokasta ( varaus 2016 ) 10/31 ykköskierroksen varausta on pelannut yli 100 peliä NHL:ssä. Viisi muuta pelaajaa on varattu myöhäisemmillä kierroksilla. Noista 15 pelaajasta ( varaus 2016 ) jotka ovat pelanneet yli 100 peliä, viisi pelaa puolustajana NHL:ssä. Seurataan Edmontonin tilannetta. Tällä vuosikymmenellä Edmonton Oilersilla on ollut 7 valmentajaa. Mun mielestä Edmontonissa ei olla hirveän pitkäjänteisiä minkään toiminnan suhteen.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Edmonton on kyllä tunnettu kunnon hautausmaana mitä tulee prospekteihin. Sieltä löytyy kuitenkin vielä Jesse Niinimäkeä ja Jani Ritaa jotka organisaatio on varannut ekalla kierroksella. McJesus ja Draisatl on aika lailla ainoita jotka on pärjännyt. RNH mennyt jotenkin, Hall ja Eberle pelaa jo muuallla ka Yakupovista nyt on turha sanoa mitään. Kyllä se on Jessellekkin parasta jos pääsee helvettiin sieltä.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
On se - supertähti - teidän joidenkin mielessä niin kovasti taas. En vertaa ja sillain, mutta kovempi on kuin Pate Laine vai miten se meni? Varmaan pärjää liigassa suht hyvin ja vertailuna kun on vieressä eläköitymisketju, niin kyllähän meno varmasti raikasta on. Ennen oli tietysti laadukkaampaa vitjaseuraa liigassa kun Aho sentteröi, mutta sitä tasoa on vaikea saada joka kaudeksi. Voi muutenkin olla, että Jessen kannattaisi kerätä massinsa eurooppalaisista kaukaloista, sopivaan KHL-seuraan kun pääsisi, niin tulot olisi änäritasoa eikä tarttis sinne rapakon taakse välttämättä haikaillakaan.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
On se - supertähti - teidän joidenkin mielessä niin kovasti taas. En vertaa ja sillain, mutta kovempi on kuin Pate Laine vai miten se meni? Varmaan pärjää liigassa suht hyvin ja vertailuna kun on vieressä eläköitymisketju, niin kyllähän meno varmasti raikasta on. Ennen oli tietysti laadukkaampaa vitjaseuraa liigassa kun Aho sentteröi, mutta sitä tasoa on vaikea saada joka kaudeksi. Voi muutenkin olla, että Jessen kannattaisi kerätä massinsa eurooppalaisista kaukaloista, sopivaan KHL-seuraan kun pääsisi, niin tulot olisi änäritasoa eikä tarttis sinne rapakon taakse välttämättä haikaillakaan.
Mitä tällä vittuilulla ajattelit saavuttavasi tässä ketjussa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös