Jesse Puljujärvi – supertähti

  • 837 187
  • 2 679

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitä tehdään, jos/kun todetaan Puljujärven riittämättömyys 1 ketjuun kauden edetessä? Lähdetäänkö kaupoille vai nostetaanko lisää junioreita kokoonpanoon (Kalapudas, Mäenalanen, Kestilä)? Veikkaisin, että ennen siirtorajaa käydään kaupoilla ja hommataan 1 ketjuun laitahyökkääjä juurikin Puljujärven tilalle.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitä tehdään, jos/kun todetaan Puljujärven riittämättömyys 1 ketjuun kauden edetessä? Lähdetäänkö kaupoille vai nostetaanko lisää junioreita kokoonpanoon (Kalapudas, Mäenalanen, Kestilä)? Veikkaisin, että ennen siirtorajaa käydään kaupoilla ja hommataan 1 ketjuun laitahyökkääjä juurikin Puljujärven tilalle.

Jos näin käy Aho tai Mäenalanen saattaa olla ottanut kovempaa roolia ja lunastaa tuon paikan. Jää nähtäväksi tuleeko täytemiestä siirorajalla. Veikkaan että täytyy olla tyrkyllä takuumies tyyliin Maxwell että joku naarataan. Toki jos ihan täys katastrofi on päällä varmasti vahviketta hankitaan.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Mitä tehdään, jos/kun todetaan Puljujärven riittämättömyys 1 ketjuun kauden edetessä? Lähdetäänkö kaupoille vai nostetaanko lisää junioreita kokoonpanoon (Kalapudas, Mäenalanen, Kestilä)? Veikkaisin, että ennen siirtorajaa käydään kaupoilla ja hommataan 1 ketjuun laitahyökkääjä juurikin Puljujärven tilalle.

Riittämättömyys? Mitä Puljujärvi on tehnyt tai jättänyt tekemättä saadakseen mielestäsi riittämättömän leiman? Tai muokataan kysymystä sen verrran, että mitä näet hänessä nyt että voit ennustaa hänen riittämättömyytensä tulevaisuudessa? Vaikka paperilla kentällisen edessä on kirjoitettu joku numero, esimerkiksi 1, se ei tarkoita ketjun olevan ainoa tuloksista vastuussa oleva. Näin siis Kärpissä. Mikäli joku kenttä ei toimi voidaan miettiä ketjumuutoksia.

Tuntuu taas, että mikäli Jesse olisi saanut huidottua tiistain pelissä sen yhden tolppa sutaisun maaliin asti (maalinedushässäkässä selkä maaliin päin rystyllä yhdellä jalalla seisten) ei tätäkään keskustelua käytäisi.

Annetaan aikaa ja katsotaan miten yhteispeli lähtee toimimaan Humlin ja Niemen kanssa. En näkisi aihetta mihinkään muutoksiin vielä.
 
Viimeksi muokattu:

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen kyllä Rilliban kanssa ihan samoilla linjoilla. Jotenkin tuntuu uskomattomalta, että nimenomaan oma superlupaus on jäänyt joidenkin hampaisiin tällä tavoin. Puljujärvellä on ollut ihan lupaava startti liigassa ja nyt on mielestäni ihan turha spekuloida tuollaisia entä jos juttuja. Eikä Puljujärven kaltaisen lupauksen pitäisi olla ensimmäisenä liipaisimella muutenkaan. Joukkue pitää koota niin, että siinä voidaan kasvattaa maailmanluokan lupausta ilman, että jo kauden alussa (tai ennen liigan alkua kuten joku täällä teki) pitäisi pohtia laitetaanko hänet Hokkiin.
Eikä tosiaan kannata tuijottaa liikaa noita kenttien numeroita. Vai olisiko ratkaisu siinä että muutetaan ykkösen ja kolmosen paikkoja keskenään ja sitten jännitetäänkin riittääkö vaikkapa Ikonen tai Aho ykkösketjuun vai pitääkö heidän tilalle katsoa vielä vahvistusta :)

Viime vuonna Aholle annettiin peliaikaa ja vastuuta vaikkei hänkään aina pelannut sillä tasolla mitä jotkut tuntuvat nyt Puljujärveltä odottavan.
Kuitenkin Marjamäki antoi hänelle mukavasti peliaikaa ja siitä sitten poimittiin hedelmiä keväällä ja nyt tällä kaudella. Jos joukkue on koottu hyvin voi siellä pitää rauhassa Ahon ja Puljujärven kaltaisia lupauksia kypsymässä.
 
Ensin ylivoimassa laukaisijan paikalta maskimieheksi, sitten kokonaan pois ylivoimalta (ja ykköskentästä). Seuraavana paukkumaissit ja Kajaani? Ainakin tästä kehityksestä voidaan päätellä, ettei Marjamäki ole ollut tyytyväinen Puljujärven pelaamiseen. Enkä ole kyllä ollut minäkään. Rehellisesti sanottuna minusta Puljujärvi on tällä hetkellä huonompi pelaaja, kuin mitä vuosi sitten samaan aikaan. Kaipaisin rutkasti lisää röyhkeyttä ja aloitteellisuutta mutta mitäpä se hyödyttäisi, kun tuntuu, ettei kiekko pysy lavassa edes vähää alusta.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Ensin ylivoimassa laukaisijan paikalta maskimieheksi, sitten kokonaan pois ylivoimalta (ja ykköskentästä). Seuraavana paukkumaissit ja Kajaani? Ainakin tästä kehityksestä voidaan päätellä, ettei Marjamäki ole ollut tyytyväinen Puljujärven pelaamiseen.
Pakko sanelee. Niemen ja Humlin yhteispeliä ei ole olemassakaan, vaikka joku Niemeä Viuhkolaan ehti jo verrata. Kaksi peliä tekevää ja yksi suoraviivainen? Ei toimi, kuten ei toiminut sitten yhtäkkiä kokeillessa Mäenalasenkaan kanssa. Koko kentällinen kusee nähdyn perusteella, kun Niemi, Huml ja Pulju/Mäenalanen vuorollaan koettavat tehdä jotain rakentavaa. On toki sanottava sekin, että Huml ja Pulju ehtivät jopa karvaamaan. Niemi opettelee vasta askelmerkkejä tuossa Kärppien uudistetussa sapluunassa, jossa ei vain trapissa hengailla.

Rehellisesti sanottuna minusta Puljujärvi on tällä hetkellä huonompi pelaaja, kuin mitä vuosi sitten samaan aikaan. Kaipaisin rutkasti lisää röyhkeyttä ja aloitteellisuutta mutta mitäpä se hyödyttäisi, kun tuntuu, ettei kiekko pysy lavassa edes vähää alusta.
Rehellisesti sanottuna sinä et sitten katso pelejä. Lähinnä tulee mieleen eräs "hisgayfriend" ja kerran elämässä osunut sokea usko Karhuseen. Mouhoamista riittää, vaikka miten heikosti asetelma esiintyy jäällä.

Puljusta ei tarvi mielestäni huolehtia, sillä sehän on jo.... vanha. Niemen kentällisen roolituksista pitäisi olla huolissaan.

Late voisi vaikka kokeilla vaihtaa sen joka nurkkapainissa sivuun heitellyn kolmannen polven Ahon vaihtamista Puljujärveen?
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Annetaanpa Jesselle nyt tää kausi aikaa rauhassa hakea itseään. Nuori kaveri. Ainoo mistä kritisoin Jesseä on toi mailan pituus. Viis senttiä pois ni alkas vedot meneen sisään ja kiekko pysymään lavassa. Turhaa pelaa noin pitkällä mailalla ulottuvuutta maksimoidakseen. Mutta oma valinta. Jos tuntee että toimii niin sitte pitää mennä tollai.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuo mailajuttu onkin mielenkiintoinen. En ole tuon puolen ammattilainen, mutta näin mutulla voisi tuntua että pitkässä mailassa on omat haasteensa, mutta jos homma alkaa toimimaan voi se osoittautua vielä mukavaksi eduksikin. Iso kaveri ja pitkä maila kuulostaa pahimmillaan inhottavalta yhdistelmältä vastustajien kannalta. Toki se edellyttää sitä, ettei pelaamisen taso kärsi tuosta mailasta :)
 
Hyvä pointti tuo mailan pituus. Se tosiaan näyttää aika pitkältä. Kannattaisi kyllä ehdottomasti kokeilla vähän lyhyempää keppiä, koska loogisesti ajateltuna se voisi auttaa tämänhetkisiin ongelmiin. Niinhän se menee ulkojäilläkin, että kaukalopallomailalla pelaavilta on vaikea saada pelivälinettä pois. Tällä hetkellä Puljujärvi ei muiden ongelmien lisäksi osaa myöskään oikein suojata kiekkoa, kun se osittain pitkän mailan takia on aina niin kaukana vartalosta, jolloin se on helppo ottaa pois. Ja voisiko olla, että Puljujärvi ei osaa ampua one-timereita liian pitkän mailan takia, ja Aaltonen liian lyhyen mailan takia?
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Sehän menee silleen että pitkällä mailalla kehänopeus kasvaa -> kiekon nopeus kasvaa. Tarkkuus sen sijaan kärsii. Jessen kohdalla tää voi olla tietosta, mutta omasta mielestä nimenomaan kannattais opetella sitä kiekon pitämistä hallussa ja laukaisutarkkuutta. Lyhyellä mailalla menettää kehänopeutta, mutta pelivälinettä on helpompi hallita. Jokainen golffia koskaan kokeillut ymmärtää tän....tai no jokaisen mailapelejä koskaan pelanneen luulisi ymmärtävän tän. Eihän tuo nyt iso juttu oo sinänsä, mutta on ihan eri asia sitä kiekkoa pitää pelitilanteessa hallussa verrattuna yksinluisteluun. Kannattaako tietoisesti vielä vaikeuttaa sitä. Monet NHL:n huippupelaajat ovat pidentäneet mailaansa noin sentin vuodessa. Tuo Jessen radiomasto näyttää kuitenkin jo lähtökohtaisesti joltain Jagrin tai Charan pituiselta. Voihan se maksaa takaisin kyllä sitten jossain vaiheessa kun alkaa liikeradat toimiin. Ite kyllä turhautuisin.
 

JPL

Jäsen
[sarkasmi]Eihän se meinaa yltää laukaistessa kiekkoon tälläkään hetkellä - jos sitä vielä lyhennetään, niin Puljuhan huitoo ilmaa jatkuvasti.[/sarkasmi]
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Patrik Laine tullee viemään ykkösprospektin kruunun Puljulta, mikä on hieno asia. Tässä kohtaa kautta sen vei jo. Täten Jesse tippunee rankkauksissa ja pääsee johonkin parempaan organisaatioon draftin kautta tavoittelemaan NHL-uraa. Tokikaan Jesse nyt varmaan kauheasti tipu rankkauksissa ilman loukkaantumista tai täyttä farssikautta.

On nähty viime kausina miten Edmonton parhaana esimerkkinä on ajanut huippuvarauksensa syövereihin. Pelaajan joskin poikkeuksellisen pelaajan kannalta sen seuran junnutyö minkä piiriin joutuu sanelee uraa eteenpäin osaltaan. Osa organisaatioista tekee pomminvarmaa työtä heikommillakin varauksilla (Detroit) ja osa hassaa valmiinkin pelaajan. Ikävä kyllä se varaava seura sanelee tulevaa nuoren kohdalla. Toki itsestä on kiinni se toinen puoli asiassa.
 

sinikettu

Jäsen
Kylläpä näytti Jessen peli vapautuneelta tänään. Ihan potentiaalinen ketjuhan tuo olisi varsinkin jos Essi on kauan pois.
Jossain taisi olla, että Pirnes paluu kaukaloon on ihan ajan kysymys. Voisihan tuossa kokeilla vaihtaa Kalapudas Pirnekseen. Ehkä hieman näytti siltä, että tämänpäiväiset ketjut olivat ehkä hivenen tasapainoisempia kuin aikaisempien otteluiden. Tai sitten Ässät oli vain niin huono. En tiedä, mutta veikkaisin, että nykyiset ketjut saavat olla vähän aikaa paikoillaan, toki poislukien Pirnes, joka varmasti pääsee pelaamaan tervehdyttyään.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
10 peliä liigaa käy varmaan hyvästä tarkastelujaksosta Puljujärven sopeutumisesta aikuisten peleihin. Tai no 9 niitä vasta on, mutta en näe että yksi peli asiaa mihinkään suuntaan muuttaa, sillä niin selvästi vahvuudet ja heikkoudet näkyvät.

9 Ottelua, 2+1 13.51 +2, Erikoismainintana vielä että on säännöllistä peliakaa nauttivista hyökkääjistä ainoa joka ei ole ollut ensimmäisenkään takaiskumaalin aikana kentällä. Vertauksena vaikka Pyörälä 4, Junttila 7, Niemi 4.

Puljujärvi ei pääse pelaamaan omilla vahvuuksillaan vauhtipeliä tämän hetken Kärpissä. Jokaisessa pelissä näkyy välähdyksiä vähintään kerran-pari siitä lahjakkuudesta minkä kaveri omaa. Kuitenkin kokonaisvaltainen hyökkäyspelaaminen on muun joukkueen tavoin solmussa. Eilinen oikeasti kovatasoinen peli IFKta vastaan osoitti että junnukenttä Aho-Kalapudas-Puljujärvi on vielä liian heiveröinen kokonaisuus Kärkitaistoihin. Kuvaavaa se että Jesse sai kosketuksen kiekkoon kahden ensimmäisen erän aikana vain pari kertaa puhumattakaan siitä että olisi saanut syötön vauhtiin. Kolmannessa erässä haki kiekon kerran alhaalta pujotellen ensimmäisen karvaajan ohi hyvällä liikkeellä ja näppärillä käsillä. Toisaalta tämä kentällinen pelasi hyvin edellisessä pelissä, missä Kalapudas oli halukas tarjoamaan kiekkoa Jesselle laitaan täyteen vauhtiin.

Kärsivällisyys on Puljujärven yksi hienoimpia piirteitä mielestäni. Kaikista joukkueen vaikeuksista huolimatta Jesse on joka pelissä päässyt vähintään kerran väläyttämään potentiaaliaan nähden tilaa siellä missä moni muu ei sitä näkisi ja näin luoden kiekon kanssa jotain, siitäkin huolimatta ettei välttämättä ole edes koskenut kiekkoon viimeiseen 20 minuuttiin. Joka pelin noudattaessa lähes samaa kaavaa olen itse pelännyt, milloin alkaa se tyhmä puskeminen ja hampaiden kiristely, mutta olen yllättynyt iloisesti henkisestä kypsyydestä. Toki tästä pitää antaa myös samassa suhteessa crediittiä joukkueen kollektiiviselle ilmapiirille, josta on hyvä ammentaa.

Puljujärvi on maalintekijä profiililtaan. Sen näkee pojan sijoittumisesta ylivoimalla sekä laukaisuhalukkuudesta. Laukaisutekniikasta sen verran, että laukaus lähtee maalintekijälle ominaisella keveydellä ja nopeudella. Poikkeuksellista mielestäni. Mittaamatonta potentiaalia maalinteko osastolla siis on. Yllättävästi jotkut seuraajat jatkoajassakin (Omat ja vieraat) ovat silti jo heittäneet haaveet maalintekijän kuoriutumisesta aikuisten tasolle romukoppaan. Jotkut heittäneet toivonsa täydellisesti eivätkä näe Jessellä käyttöä Kärpissä. Nämä näkemykset on mun mielestä seurausta liian suurista odotuksista sekä koko joukkueen hyökkäyspelaamisen yksipuolisuudesta (hitaudesta). Myös se seikka että Laine Tapparassa on samaan aikaan parhaillaan dominoinut pelitilanteita turhauttaa varmasti monia faneja. Sanoisinkin, että kenenkään kuka ei tiedosta Kärppien pelillisiä ongelmia eikä varsinkaan ole pelejä sillä silmällä seurannut, ei kannata päätelmiään kiveen hakata.

Jessen vahvuuksiin miesten tasolla kuuluu edelleen Luistelu ja liike yhdistettynä kokoon. Se antaa hyvän alustan kaikelle muulle toiminnalle. Kun miettii potentiaalin kattoa nähdyn perusteella tulee ekana mieleen myös minulla Marian Hossa, joka on tunnollinen yleispelaaja ja tekee kaikki asiat korkealla tasolla. Tosin Jessen katto saattaa silti hyvinkin olla ihan supertähti tasolla, mutta ehkä kannattaa olla hieman varovainen näissä arvioissa.
 

Unto

Jäsen
Hyvä kirjoitus Rillibalta. Kyllä se tosiaan vaikuttaa siltä, että Kärppien pelityyli ei sovi Jesselle ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Se, kun pakit pelaavat kiekon mieluummin oman maalin taakse eikä nopeasti Puljujärvelle vauhtiin, tappaa hänen parhaan aseensa pelistä. Mielestäni saman näkee myös Junttilan kohdalla vai onko joku nähnyt Jullen käyttävän nopeuttaa muuten kuin alivoimalla (kärjistys)?
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Kyllä Kärppien pelistä saa ihan keksimällä keksiä positiivista sanottavaa, kun hyökkäyksestä puhutaan. Kaikki menee puolustuksen kautta, eikä tuo joukkue hyökkää nopeasti kuin vahingossa. Siinä on pikkaisen hankala 17-vuotiaan koettaa edes kehittyä, kun joukkueen idea on pelata nollanollaa.

Aihioita näkyy, lahjakkuus paistaa läpi idiootillekin, mutta kun puolustaa pitää. Hokki sopis Puljujärvelle paljon paremmin, kuin tämä antikiekkoa esittävä Kärpät. Tiedä vaikka Hokissa hyökättäisiin! Sieltä voi nostaa vaikka Kestilän koohottamaan kivan näköistä nollanollaa kaikkien iloksi.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Hyvä kirjoitus Rillibalta. Kyllä se tosiaan vaikuttaa siltä, että Kärppien pelityyli ei sovi Jesselle ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Se, kun pakit pelaavat kiekon mieluummin oman maalin taakse eikä nopeasti Puljujärvelle vauhtiin, tappaa hänen parhaan aseensa pelistä. Mielestäni saman näkee myös Junttilan kohdalla vai onko joku nähnyt Jullen käyttävän nopeuttaa muuten kuin alivoimalla (kärjistys)?
Tähän Junttilan hommaan on pakko vähän tarttua. Juliuksella on jostakin syystä maalinteko nyt pirun vaikeaa. Koko kauden aikana miehellä on ollut lukuisia laadukkaita maalintekopaikkoja ja muutama läpiajokin. Laukaisuprosentti on päälle viiden ja se pitäisi olla tuolla 20 prosentin paikkeilla, jos meinaa sen parikymmentä häkkiä kaudessa tehdä. Ihan turha mistään pelitavasta on hakea syitä maalinteko-ongelmiin jos paikkoja ei vain osata käyttää.
 

Unto

Jäsen
Tähän Junttilan hommaan on pakko vähän tarttua. Juliuksella on jostakin syystä maalinteko nyt pirun vaikeaa. Koko kauden aikana miehellä on ollut lukuisia laadukkaita maalintekopaikkoja ja muutama läpiajokin. Laukaisuprosentti on päälle viiden ja se pitäisi olla tuolla 20 prosentin paikkeilla, jos meinaa sen parikymmentä häkkiä kaudessa tehdä. Ihan turha mistään pelitavasta on hakea syitä maalinteko-ongelmiin jos paikkoja ei vain osata käyttää.

Totta puhut siinä, ettei Junttilan huonoon viimeistelyyn lyödy syyt mistään pelitavasta. En tosin mielestäni itse ainakaan puhunut viestissäni maalinteosta vaan lähinnä Kärppien oman pään breakouteista. Viittasin vain siihen, että kuinka paljon Junttila pääsee oikeasti hyödyntämään nopeuttaan nykyisessä systeemissä. Maalinteko-ongelmat sitten erikseen.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Jep, kyllä se pelitapa on syy, miksi Jesse on ollut niin vaisu alkukauden. Mitään tekemistä tuskin on sillä, että pojalla tulee kiekon kanssa jatkuvasti virheitä, eli kiekko karkailee ja tekee muutenkin vähän vääriä ratkaisuja. Mitä jos Jesselle oltaisiin annettu enemmän "vapauksia", niin olisiko tulos sittenkään kovin erilainen? Ehkä pari maalia / tehopistettä enemmän, mutta toisaalta varmasti enemmän virheitäkin. Pidemmällä tähtäimellä uskon Marjamäen kehittävän Jesseä oikeaan suuntaan. Enkä tietenkään usko, että Marjamäki olisi Jesseä täysin kahlinnut. Ei pidäkään, sillä vähän erilaista kohtelua nämä huippulupaukset aina tarvivat. Jessellä on mielestäni ollut yritystä toteuttaa itseään, mutta ei ole vaan toistaiseksi siinä onnistunut. Voi hyvin olla, että kauden ensimmäinen puolikas menee opetellessa, ja paras saadaan irti vasta myöhemmin. Olkaa nyt kärsivällisiä.

Tilannehan ei Marjamäen kannalta ajateltunakaan ole helppo, kun näitä nuoria pitää saada kehitettyä ja samalla joukkueella on vain yksi ainoa hyväksyttävä tulos. Ihmeellinen Real Madrid-syndrooma onkin nyt iskenyt tänne. Ei riitä enää että pärjätään, vaan tyylillä on enemmän merkitystä. Jos tuo pelitapa on kahdesti riittänyt, toki niukasti, mestaruuteen, on siinä moni asia aika hyvin kohdallaan. Eilen myös Ruudun lähetyksessä oli jokin ihmeellinen agenda tuota Marjamäen pelitapaa vastaan. Niinimää höpisi vapauksista koko helvetin lähetyksen ajan ja Essiltä kysyttiin kahlitseeko Marjamäki jotenkin luovuutta. No, Essin vastaus toki oli, että enemmänkin tuo ruokkii sitä. Tilaa luovuudelle on tuonkin pelitavan sisällä aivan varmasti. Ja muutenkaan mielestäni Marjamäki ei ole "Rautakorpimainen" natsi, vaan antaa kyllä anteeksi virheitäkin.

Punainen vaate tuntuu olevan nyt nuo hitaat lähdöt ja kiekottelu omissa. Kyllähän tuota itsekin välillä kiroilee. En kuitenkaan usko, että tuo on tavoite. Varmasti myös Kärpät haluaa lähteä nopeasti liikkeelle, kun siihen on mahdollisuus. Se kuitenkin vaatii oikea-aikaisuutta ja yhteistyötä hyökkääjiltä (tai koko viisikolta), ja etenkin sentteriltä vaaditaan hyvin paljon. Väkisin ei kannata lähteä puskemaan ja menettää kiekkoa. Uskoisin siis, että nyt kun näitä hitaita lähtöjä on nähty varsin paljon, on se seurausta siitä, että ketjukoostumukset ja uudet kaverit eivät vielä löydä toisiaan riittävän hyvin. Tällöin jäädään helposti sitten omiin pyörimään, kun ei tule hyökkääjiltä sitä oikeanlaista tarjontaa. Kemppainenhan oli tässä aivan mestari, oli tilanne melkein sitten mikä tahansa, oli hän aina pelattavissa oikeaan aikaan. Ja sitä kautta päästiin myös nopeasti liikkeelle. Ja tämän myötä esimerkiksi Junttila pääsi paremmin hyödyntämään omaa vahvuuttaan, eli luistelua.

ELI POINTTI: Jotta se kiekko saadaan vauhtiin pelaajalle, se vaatii ennen sitä jo useita onnistuneita suorituksia. Ei voi vaan sanoa, että Puljujärvelle pitää saada kiekkoa vauhtiin. Miten saat, jos siihen ei ole edellytyksiä?

Pelitapa tuottaa kuitenkin jo nyt maalipaikkoja riittävästi, ja uskon että nykyisestä rosterista löytyy äijiä, jotka ennen pitkää alkavat myös paikoista osumaan. Olennaista pelitavassa kuitenkin on se, että se myös antaa laadukkaita maalipaikkoja hyvin vähän. Oli se sitten kaunista tai ei, on se kuitenkin avain menestykseen.Ymmärrän täysin, että Marjamäen pelitavassa on tietyt peruskivet, joita tulee noudattaa tarkasti. Se on edellytys menestykselle. Jos sen vuoksi oma peli sekoaa aivan totaalisesti, niin kyllä kaataisin sen enemmän pelaajan niskaan. Nuo perusperiaatteet kun sisäistää, niin sen jälkeen on varmasti helpompi yrittää myös niitä omia juttuja. Ja oikeaan aikaan. Kuten vaikka tapaus Donskoi, tai yleensäkin koko ketju osoitti. Kyllähän he vetivät hyökkäyspäässä aikalailla omilla kuvioillaan, kuitenkaan unohtamatta puolustuksellista vastuuta. Eli ts. pelasivat luovasti ja vapautuneesti, mutta kuitenkin järkevästi. Päinvastaisia tapauksiakin toki on, esimerkiksi Haataja ja Davis. Näiden kavereiden kohdalla voidaan sitten katsoa toki myös aikaa Kärppien jälkeen, ei ole niin vahvasti mennyt.

Jos nyt palataan vielä ketjun aiheeseen, niin Jessen kohdalla on vähän huolestuttavaa ollut toki sekin, ettei hän ole oikein päässyt vielä maalipaikoille. Johtuu varmasti osittain pojasta itsestään, mutta myöskään oikeita ketjukoostumuksia ei ole vielä löytynyt. Tässäkin kuitenkin tulee muistaa se tosiasia, että loputtomiin syy ei ketjukavereissa. Esim. Junttila on paikoille päässyt eri tavalla kuin Puljujärvi Humlin ja Niemen kanssa. Pelaajat ovat erityylisiä toki, mutta aina se jotain kertoo.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sinänsä kiva huomata, että täällä ollaan jo vähän maltillisempia Jesseä kohtaan. Ehkä omatkin odotukset olivat vähän epärealistisen suuret, sillä onhan se nähty, ettei lahjakkaatkaan pelaajat nouse välttämättä heti liigan huipulle. Mielestäni Puljujärven pelissä on kuitenkin nähtävissä aihioita siitä, että hänestä saadaan vielä paljon iloa tällä kaudella. Näkemissäni peleissä Puljujärvi on pelannut keskimäärin suunnilleen Ahon tasolla, mutta varmasti juuri nuo isot odotukset tekevät sen, että puhe kääntyy jatkuvasti nimenomaan Puljujärveen.

Omaan silmääni Puljujärvi pelasi parhaat hetkensä Pirneksen ja Pyörälän kanssa. Parhaimmillaan kolmikon aktiivisuus olikin loistavaa ja tuli sellainen fiilis, että nyt Puljukin alkaa olemaan ainakin jossain määrin elementissään. Mitä Ahon, Kalapudaksen ja Puljujärven ketjuun tulee näkyi eilisessä pelissä mielestäni se, että etenkin Aholla ja Kalapudaksella on vielä matkaa fyysisellä puolella. Sen myötä kukaan kolmikosta ei päässyt oikein loistamaan.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pitkä kausi edessä. Joukkueella vähän yskii. Kyl se pato sieltä murtuu. Viime kaudellakaan yv ollut kunnossa kuin pleijareissa.

Pulju tulee vielä kuten koko joukkue.

Junnukenttä olkoon kasassa Pirneksen poissaolon ajan, mutta sitten taas kasaan Pyö-Pir-Pu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös