Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

  • 2 778 388
  • 8 669

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Oli kyllä huono peli Jesseltä, toki tämä ei ollut yllätys, Canes muutenkin kusemassa ton sijansa Paholaisille tolla tekemisellä. Sopivasti vähän ennen poffeja ihmeellistä sävellystä.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Oli kyllä huono peli Jesseltä, toki tämä ei ollut yllätys, Canes muutenkin kusemassa ton sijansa Paholaisille tolla tekemisellä. Sopivasti vähän ennen poffeja ihmeellistä sävellystä.
Alan kallistua siihen, että vaikka tavallaan arvostan edelleenkin Brindamourin korkealle valmentajana (erittäin rehti johtaja ja hyvä positiivinen motivoija), niin hänen suosimansa pelityyli taitaa kuitenkin olla se syy, miksi Carolina tuppaa hyytymään loppukautta kohti mentäessä, ja playoffseissa onkin sellaisen väkinäisen dieselin oloista tuo pelaaminen. Siitä on siis jo nyt taas loppukaudesta selvät merkit olemassa.

Tuo koko viisikon armottomaan karvauksen ja aggressiiviseen pelaamiseen perustuva pelityyli ei kyllä vaikuttaisi kantavan koko kautta. Pelaajat eivät vain jaksa tuota koko kauden alusta loppuun asti tehokkaasti. Aho ja muutkin kärkipelaajat tuntuvat hukkaavan parhaan puhtinsa loppukauteen mentäessä. Saattaisi olla hyvä miettiä joskus paljon vähemmän kuluttava tehokas pelitapa ainakin runkosarjaa ajatellen. Ehkä voisi sitten vasta playoffseissa mennä enemmän tuohon aktiiviseen koko viisikon karvauksen.
 
Viimeksi muokattu:

waino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät, KeKi
Kyllä oli Canesilta tänään huono peli, niin kuin Jessenkin peli. Aikaisemmat pelit Canesissa ollut mielestäni ihan hyvää tekemistä, mutta tänään oli kyllä jotenkin hankalan näköistä.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei tää kaveri kyllä sovi edes sinne kolmos-nelosketjun koheltajan rooliin ennen kuin oppii pysymään pystyssä.
On lisäksi syytä pitää mielessä, ettei kolmos-, eikä oikeastaan nelosketjuissakaan enää pelkällä "koohottamisella" ja fysiikalla pärjää. Tuloksentekoa odotetaan koko joukkueelta ja olettaisin alemmissa ketjuissa erityisesti arvostettavan, että ns. peruspeli on kunnossa, syötöt osuvat lapaan ja oma pääty ei vuoda. Lihaa ja perunoita.

Kenties ensi kausi voi vielä kaiken muuttaa, mutta vaikka jokin ykkösketjuun murtautuminen kun vihdoin* Jesse pääsi Carolinaan ei oletetusti toteutunutkaan, ei hänen suorituksestaan voi kovin hyvää arvosanaa antaa.

*Muistan tässäkin ketjussa Puljun Carolina-siirrolla spekuloidun/unelmoidun jo pitkään.
 
Pelin loppupuolellakin Brindamourilla vielä riitti uskoa Jesseen ja ilman maalivahtia pelatessa pulju sai kaksi mahdollisuutta kuljettaa kiekko alueelle (tai lyödä edes ränniin) ja molemmilla kerroilla kiekko pyörähteli lavassa, josta Buffalo sai katkon aikaiseksi.

Tuo pelin lopun vaihto jäi itsellänikin mieleen. Tuollaisia tilanteita tulee kaudessa kymmeniä kun pidät kiekon keskialueella ja pitäisi voittaa vastustajan sininen ja tuoda kiekko alueelle. Sen voi tuoda kuljettamalla tai luopumalla kiekosta ja varmistua, että itse tai joku muu omista ehtii siihen ensimmäisenä. No nyt kävi se pahin eli keskialueella menetys ja uusi lähtö.

Varsinainen samettikäsi Jesse ei kyllä ole, vaikka pelaa kuin taitopelaaja. Laukaus on niin ikään onneton. Olen tainnut joskus käyttää Puljujärvestä hieman väsynyttä fraasia työkalupakista ja hukassa olevista työkaluista. Kyllä silti alkaa vahvistumaan se käsitys, että ei sitä pakkiakaan ole. Sympaattinen kaveri, jolle toivon pelkästään hyvää. Ja kyllä mä häntä ihan NHL-tason pelaajana pidän, mutta kyllä tämän kauden myötä omat odotukset hyvän viime kauden jälkeen ovat laskeneet. Ei hänestä sittenkään 70 pisteen pelaajaa tule.
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Olen aikaisemmin käyttänyt Joel Armia -vertausta Jesse Puljujärveen kun urat ovat siinä mielessä hieman samankaltaiset että junnuina tulosta tuli mutta NHL-uran mahdollistamiseen pelaajat ovat operoineet pääosin 3-4. ketjuissa. Jopen paras kausi (19-20) toi 30 pinnaa joista 16 oli maaleja. Mies on ollut vain valitettavan loukkaantumisherkkä - esim. tuolla piste-ennätyskaudellaan pelasi vain 58 peliä. Mikäli olisi esim. tuolla kaudella päässyt pelaamaan terveenä niin oletettavasti 20 maalia olisi mennyt rikki, mahdollisesti myös 40 pistettä.

Puljujärven piste-ennätys on viime vuodelta jolloin teki 36 pinnaa. Hyvä kausi joka antoi lupauksia paremmasta. Varmasti ylivoimaisesti suurin osa ihmisistä piti draft-ikäistä Jesse Puljujärveä selvästi samassa iässä olevaa Joel Armiaa potentiaalisempana kaverina. Tästä kertoo myös pelaajien draft-numerot vaikka molemmat aikoinaan ensimmäisellä kierroksilla varattiinkin.

Nyt kun Puljukin joutunee "tyytymään" armiamaiseen alempien ketjujen rooliin niin itsellä vain mietityttää se että onko Jessestä tuohonkaan rooliin? Armia on kuitenkin erinomainen alivoima-pelaaja ja on hyvinkin taitava kiekonkäsittelijä ja ennen kaikkea erinomainen karvaaja. Lisäksi Joppe pystyy stunttailemaan myös ylemmissä ketjuissa olematta ketjulleen haitaksi vaikkei pisteitä tulisikaan. Puljujärvi on varmasti fyysisiltä ominaisuuksiltaan Armiaa lahjakkaampi, mutta löytyykö mitään semmoista ominaisuutta millä hyödyttäisi joukkuettaan edes siellä alemmissa ketjuissa?
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Tuleva kesähän sen kertoo. Jos tulee sopimus, niin amatimiesten mielestä on joukkuetta hyödyttäviä ominaisuuksia. Jännä nähä.
Minimisoppari sieltä korkeintaan tulee. Eikä sekään vielä kerro oikeastaan mitään siitä, onko Pulju pitkällä tähtäimellä NHL-pelaaja tulevaisuudessa. Kyllä touhu vaan niin pirun onnetonta ja hapuilevaa on kokonaisuutena (vaikka toki pieniä pilkahduksia liian harvoin näkyykin), että jos se tuollaisena jatkuu uuden sopparin ehkä saatuaan, niin kyllä silloin varsin todennäköisenä pidän sitä, että seuraava soppari jää viimeiseksi NHL-tasolla.

Toki itsekin toivon, että Pulju jotenkin saisi uransa uuteen nousuun. Itselläni on vain todella pahasti pistänyt silmään jo ihan tuolta junnuvuosistaan asti nuo hyvin vakavat puutteet Jessen pelissä. NHL-tasolle heikko peliäly, heikot laukaisutaidot ja erityisesti todella onnettomat kiekonkäsittelytaidot NHL-tasolle, joten en edelleenkään valitettavasti pysty aidosti uskomaan Puljun hyvään ja pitkään tulevaisuudessa jatkuvaan NHL-uraan.
 
Viimeksi muokattu:

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Eikös se QO täydy kuitenkin tehdä jos meinaavat pitää oikeudet Canesissa? Eli puheet minimisoppareista sopii unohtaa.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On se kyllä jännä pelaaja. Nuo tietyt huonot suoritukset ovat tavallaan jo liian huonoja, että siitä voisi vetää johtopäätöksiä. Tarkoitan näitä huteja ja muuta, olisi vain vaikea uskoa, että pelkkää "huonouttaan" Jesse ei enää osaisi näitä aivan perussuorituksia. Jotenkin vain tuntuu, että kaveri puristaa ihan liikaa mailaa kun saa oikeaa vastuuta.

Eihän se loppuviimeksi ole merkittävää, mistä syystä homma ei toimi. Mutta toisaalta, siinä missä nämä ovat fanipoikamaista selittelyä, niin yhtä lailla on aika turha todeta, että se nyt vaan on paska pelaaja.

Peliasento näyttää kyllä täysin maalikonkin silmään kamalalta. Puljun ja Laineen olemukset silloin kun menee huonosti ovat jotenkin samalla lailla tosi kömpelön näköisiä ja tulee helppoja kiekon käsittelyvirheitä. Laineen alaselkä- ja lonkkavaivat ovat olleet tapetilla, mutta eikös Jesseltäkin operoitu lonkat ekan NHL-keikan jälkeen?

Ja en selittele siis loukkaantumisilla tai edes oleta sellaista olevan taustalla, mutta tietynlainen sen alueen jäykkyys ja kankeus ja leimaa näiden molempien isojen pelaajien liikkumista ja näkyy nähdäkseni Jessellä myös vedon suorittamisessa. Toki tältä osin vertaus Laineeseen ei toimi.

Mutta joo, fanina haluaisin nähdä Puljua vielä sellaisella ilmeellä, että saisi tavalla tai toisella onnistumisia alle ja jonkinlaisen jakson, jolloin saisi vain keskittyä pelaamiseen ilman suurennuslasin alla olemista. Samaan aikaan toki tiedostaen, että loputtomasti näitä saumoja ei anneta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli katseltua joo Jessen pääsiäispeli tarkalla korvalla. Jos nyt jotain siitä pelistä haluan nostaa, niin huonon kunnon - ainakin suhteessa muihin ketjun pelaajiin. Useassa vaihdossa Jessellä piiputti aika nopeasti. Tämä ei taas aivan natsaa tarinoihin biisonin hirmuisesta harjoittelumotivaatiosta ja veret lennättävistä kesätreeneistä.

Tästä päästääkin tarinoihin.

On tietyllä tavalla hienoa ja jopa ylpeyden aihe, että Jesse on varmaan analysoiduin suomalainen lätkäpelaaja koskaan, ainakin Jatkiksessa ja varmaan muuallakin suomenkielisissä someviemäreissä. Varmaan Jessen häpykarvatkin on laskettu, minuutit yv:llä per joukkue kellotettu, tavatun sarvekkaan karvanaudan kakat analysoitu, mikroilmeet vaihtopenkillä tutkittu ja joku innokas lienee tonkinut Jessen roskapussitkin.

Itse maalaispoikana toivon, että Jesse tai kukaan hänen läheisistään ei näitä viemärijuoruja koskaan lue tai ainakaan niistä paskaakaan välitä. Mukaanlukien tämä oma viestini. Jos näitä alkaisi jostain minulle käsittämättömästä syystä seuraamaan tms. ymmärrän hyvin, että hiemankin säröllä oleva itseluottamus voisi saada särön.

Jesse on nyt naksua vaille 25-vuotias. Hän on kaksinkertainen maailmanmestari jääkiekossa. Hän on pelannut paljon oman aikakautensa parhaan pelaajan vierellä. Hän on (toivottavasti) miljonääri koko loppuelämänsä ja on turvannut (mahdollisesti tulevien) lapsiensa tulevaisuuden. Se on aika he-le-ve-tin paljon paremmin vedetty kuin minä 25-vuotiaana. Todennäköisesti osasin kuitenkin tuossa iässä paremmin lontoota, hymiö.

Antaa Jessen itsensä näyttää ja pyritään me samaan tai tietysti parempaan.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Jäi eilisestä mieleen muutama kerta, kun Jesse asetteli syöttöä tosi pitkään ja sitten lähti joko semmoinen varovainen löysä vastustajan lapaan tai kolme metriä ohi. En sitten tiedä, että onko se pääkoppa vaan niin jumissa, että tekee nuokin jutut tavallaan pakotettuina.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Tuli katseltua joo Jessen pääsiäispeli tarkalla korvalla. Jos nyt jotain siitä pelistä haluan nostaa, niin huonon kunnon - ainakin suhteessa muihin ketjun pelaajiin. Useassa vaihdossa Jessellä piiputti aika nopeasti. Tämä ei taas aivan natsaa tarinoihin biisonin hirmuisesta harjoittelumotivaatiosta ja veret lennättävistä kesätreeneistä.

Tästä päästääkin tarinoihin.

On tietyllä tavalla hienoa ja jopa ylpeyden aihe, että Jesse on varmaan analysoiduin suomalainen lätkäpelaaja koskaan, ainakin Jatkiksessa ja varmaan muuallakin suomenkielisissä someviemäreissä. Varmaan Jessen häpykarvatkin on laskettu, minuutit yv:llä per joukkue kellotettu, tavatun sarvekkaan karvanaudan kakat analysoitu, mikroilmeet vaihtopenkillä tutkittu ja joku innokas lienee tonkinut Jessen roskapussitkin.

Itse maalaispoikana toivon, että Jesse tai kukaan hänen läheisistään ei näitä viemärijuoruja koskaan lue tai ainakaan niistä paskaakaan välitä. Mukaanlukien tämä oma viestini. Jos näitä alkaisi jostain minulle käsittämättömästä syystä seuraamaan tms. ymmärrän hyvin, että hiemankin säröllä oleva itseluottamus voisi saada särön.

Jesse on nyt naksua vaille 25-vuotias. Hän on kaksinkertainen maailmanmestari jääkiekossa. Hän on pelannut paljon oman aikakautensa parhaan pelaajan vierellä. Hän on (toivottavasti) miljonääri koko loppuelämänsä ja on turvannut (mahdollisesti tulevien) lapsiensa tulevaisuuden. Se on aika he-le-ve-tin paljon paremmin vedetty kuin minä 25-vuotiaana. Todennäköisesti osasin kuitenkin tuossa iässä paremmin lontoota, hymiö.

Antaa Jessen itsensä näyttää ja pyritään me samaan tai tietysti parempaan.
Ei tässä Jessen menestystä ihmisenä ole kukaan kai sinänsä kyseenalaistanut. Se missä on kuitenkin varsin paljon kyseenalaistettavaa, on se, onko hän loppujen lopuksi riittävän hyödyllinen pelaaja pelaamaan tulevaisuudessa oikeasti menestyksekkään NHL-uran? Itse en tätä tällä erää näe todennäköisenä, koska ne puutteet ovat aika massiivisia nimenomaan tuomaan tuolla tasolla merkittävää lisäarvoa peliin. Toki luistelullaan ja fyysisillä ominaisuuksillaan voi jotain sentään tuoda. Omasta mielestäni erityisesti tämän kauden pelaamisella ei tuo silläkään silti riittävästi, etteikö kannattaisi ottaa nuorempia ja monipuolisempia pelaajia kokeilemaan alakenttiin, josko voisivat tuoda enemmän lisäarvoa kuin Jesse tuo lähes pelkästään fyysisillä ominaisuuksillaan.

Jesse on tähän mennessä roikkunut ylempien ketjujen rooleissa varsin pitkään nimenomaan ykköskierroksen nelosvarauksen statuksen sekä fyysisten ominaisuuksien avulla, ja saamaansa peliaikaan nähden hän on ollut kyllä erittäin tehoton, vaikka kuinka hyviltä olisivatkin näyttäneet jotkut edistyneet tilastot (varsinkin laukaisumäärien hallintaan liittyvät tilastot). Nimenomaan siitä ikävästä taitovajeesta tuokin Jessen kohdalla kertoo. Mitä suurempi ero saavutettujen tehojen ja laukaisuhallintaan perustuvien tilastojen välillä on, sitä suuremmasta taitovajeesta yleensä silloin puhutaan.

Fyysisillä ominaisuuksilla ja kovalla yrityksellä voidaan tuota taitotasovajeen merkitystä toki joissain tapauksissa saada pidettyä kohtuullisena, mutta Jessen tapauksessa tuossa on vaan niin suuri ero, että se kertoo kyllä taitovajeesta erittäin karua kieltään. Itse olen silmätuntumalla havainnut tämän Jessen pelaamisessa jo aivan kaudelta 2014-2015 alkaen, kun ensimmäisen kerran aloin tarkemmin hänen pelaamistaan seuraamaan. Silloin erityisesti nuorten MM-kisoissa, joissa sille tasolle hurjalla luistelullaan loi kyllä hienosti paikkoja, mutta nollaplusnolla oli taulussa kisojen päätteeksi. Toki oli todella nuori vielä silloin U20-tasolle, mutta joka tapauksessa tuo koohottaminen oli jo silloin kovin silmiinpistävää. Eikä se ole muuksi muuttunut tähän päiväänkään tultaessa. Siksi en näe hänelle kovin pitkää uraa todennäköisesti olevan tarjolla enää NHL-tasolla.

Euroopassa Pulju pystyy toki tekemään varsin hienoa ja myös kohtuullisen rahakasta uraa jatkossakin. Henkilönä minulla ei ole Jesseä vastaan sinänsä mitään, mutta arvioin tässä vain hänen jääkiekkoilullisia ominaisuuksiaan, joista en pidä kokonaisuuden osalta nimenomaan NHL-tasolla, lukuunottamatta toki hyviä fyysisiä ominaisuuksia, kokoa, ulottuvuutta, hyvää luistelua isoksi mieheksi, sekä varsin hyvää karvauspelaamista. Ne hänen heikkoudet ovat kuitenkin erittäin vakavia, ja vahvuudetkaan eivät mielestäni juurikaan erotu muista pätevistä alaketjujen pelaajista edukseen, joten vähissä on se Puljun joukkueelleen antama todellinen lisäarvo NHL-tasolla.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Laitan tähän oman kotisohvavalmentajan ja keittiöpsykologin analyysini Puljujärvestä. Fyysisesti Jesse Puljujärvi ja Patrik Laine ovat toistensa vastakohtia, kun taas henkisesti he ovat hyvin samanlaisia. Paten vahvuuksia ovat laukaus ja maalinteko, syöttötaito on myös hyvä, samoin hänen peliälynsä, kun taas heikkouksia on perinteisesti ollut nopeus, kamppailupelaaminen ja ylipäätään kiekoton pelaaminen. Jos haluat tehdä Paten pelistä epämukavaa, pidä hänet poissa kiekosta. Jessen vahvuuksia ovat sen sijaan fyysisyys, karvaaminen, luistelu, kamppailuvoima ja jossain määrin kiekoton pelaaminen, samalla kun heikkouksia ovat onneton viimeistely, heikko kiekollinen peli, syöttötaito ja peliäly. Jos haluat tehdä Jessen pelistä epämukavaa, anna hänelle kiekko.

Henkisesti sekä Jesse että Pate ovat samanlaisia, kun peli ei kulje. He hiihtelevät varjojen mailla eikä mikään suju. Itseluottamuksella on valtava rooli pelisuoritusten laatuun. Tunnistan samanlaisen piirteen itsessäni työelämässä, että kun stressaantuneisuus ja väsymys alkavat mennä liian raskaaksi, silloin alkaa ketjureaktio, jossa tekemisen taso ja itseluottamus alkavat pudota, jolloin perusasiatkin alkavat tuntua haastavilta, ja seurauksena tekemisen taso ja itseluottamus laskevat entisestään.

Tuollaisessa tilanteessa ei ole oikein helppoja ratkaisuja, mutta yleensä levon ja rentoutumisen lisäksi se auttaa, kun pyrkii palaamaan perusasioihin ja mahdollisimman helppoihin toistoihin ja tekemään ne systemaattisesti hyvin. Kun jotain saa tehtyä säännöllisesti oikein, se alkaa vähitellen palauttaa itseluottamusta, jolloin perustekemisen taso paranee, ja usein myös oikeiden asioiden tekeminen ruokkii itseluottamusta ja tekemisen tasoa. Sekin voi auttaa ja virkistää, jos välillä tekee jotain aivan erilaista, mistä saa vaihtelua ja uusia näkökulmia, esimerkiksi Laineen kokeilu sentterinä näytti tekevän hyvää hänen pelaamiselleen.

Jos muistan oikein, Pate treenasi yhtenä kesänä fysiikkaa ja kasvatti lihasmassaa, ja seuraavana kesänä hän keskittyi luistelun harjoittelemiseen. Toisin sanottuna, hän keskittyi kehittämään omia heikkouksiaan hitaasti mutta systemaattisesti. Jessekin on ilmeisesti kova treenaamaan, mutta olen saanut vaikutelman, että hän keskittyy treeneissä täysin vääriin asioihin, jolloin määrä ei korvaa laatua. Esimerkiksi viime kesänä hän keskittyi treenaamaan fysiikkaa, joka hänellä on jo muutenkin hyvällä tasolla. Viimeistely oli hänellä ongelmana jo viime kaudella, joten en tajua, miksi ihmeessä hän ei käyttänyt aikaa maalintekotaidon kehittämiseen.

Viime kesänä Sebastian Aho palkkasi itselleen erityisen taitovalmentajan kehittämään laukausta (IS:n uutisointi aiheesta: Sebastian Aho palkkasi avukseen erikoismiehen). Toivoisin, että Aho laittaa Puljun käymään saman laukomisvalmennuksen läpi. Jos Jessellä on vähänkään järkeä päässä, niin ensi kesänä harjoittelemaan laukauksia, syöttöjä ja kiekonkäsittelyä. Lisäksi jonkinlainen henkilökohtainen urheilupsykologi voisi olla paikallaan, ehkä Jessen kielitaidolla vielä suomea puhuva, jotta on helpompi päästä purkamaan kuivia kausia, kun sellaisia tulee vastaan. Ja ei, siinä ei ole mitään häpeällistä, että panostaa tällaisiin tekijöihin. Paljon tyhmempää olisi, jos huippu-urheilijaksi haluava ei kääntäisi jokaista kiveä kehittyäkseen lajissaan.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Laitan tähän oman kotisohvavalmentajan ja keittiöpsykologin analyysini Puljujärvestä. Fyysisesti Jesse Puljujärvi ja Patrik Laine ovat toistensa vastakohtia, kun taas henkisesti he ovat hyvin samanlaisia. Paten vahvuuksia ovat laukaus ja maalinteko, syöttötaito on myös hyvä, samoin hänen peliälynsä, kun taas heikkouksia on perinteisesti ollut nopeus, kamppailupelaaminen ja ylipäätään kiekoton pelaaminen. Jos haluat tehdä Paten pelistä epämukavaa, pidä hänet poissa kiekosta. Jessen vahvuuksia ovat sen sijaan fyysisyys, karvaaminen, luistelu, kamppailuvoima ja jossain määrin kiekoton pelaaminen, samalla kun heikkouksia ovat onneton viimeistely, heikko kiekollinen peli, syöttötaito ja peliäly. Jos haluat tehdä Jessen pelistä epämukavaa, anna hänelle kiekko.

Henkisesti sekä Jesse että Pate ovat samanlaisia, kun peli ei kulje. He hiihtelevät varjojen mailla eikä mikään suju. Itseluottamuksella on valtava rooli pelisuoritusten laatuun. Tunnistan samanlaisen piirteen itsessäni työelämässä, että kun stressaantuneisuus ja väsymys alkavat mennä liian raskaaksi, silloin alkaa ketjureaktio, jossa tekemisen taso ja itseluottamus alkavat pudota, jolloin perusasiatkin alkavat tuntua haastavilta, ja seurauksena tekemisen taso ja itseluottamus laskevat entisestään.

Tuollaisessa tilanteessa ei ole oikein helppoja ratkaisuja, mutta yleensä levon ja rentoutumisen lisäksi se auttaa, kun pyrkii palaamaan perusasioihin ja mahdollisimman helppoihin toistoihin ja tekemään ne systemaattisesti hyvin. Kun jotain saa tehtyä säännöllisesti oikein, se alkaa vähitellen palauttaa itseluottamusta, jolloin perustekemisen taso paranee, ja usein myös oikeiden asioiden tekeminen ruokkii itseluottamusta ja tekemisen tasoa. Sekin voi auttaa ja virkistää, jos välillä tekee jotain aivan erilaista, mistä saa vaihtelua ja uusia näkökulmia, esimerkiksi Laineen kokeilu sentterinä näytti tekevän hyvää hänen pelaamiselleen.

Jos muistan oikein, Pate treenasi yhtenä kesänä fysiikkaa ja kasvatti lihasmassaa, ja seuraavana kesänä hän keskittyi luistelun harjoittelemiseen. Toisin sanottuna, hän keskittyi kehittämään omia heikkouksiaan hitaasti mutta systemaattisesti. Jessekin on ilmeisesti kova treenaamaan, mutta olen saanut vaikutelman, että hän keskittyy treeneissä täysin vääriin asioihin, jolloin määrä ei korvaa laatua. Esimerkiksi viime kesänä hän keskittyi treenaamaan fysiikkaa, joka hänellä on jo muutenkin hyvällä tasolla. Viimeistely oli hänellä ongelmana jo viime kaudella, joten en tajua, miksi ihmeessä hän ei käyttänyt aikaa maalintekotaidon kehittämiseen.

Viime kesänä Sebastian Aho palkkasi itselleen erityisen taitovalmentajan kehittämään laukausta (IS:n uutisointi aiheesta: Sebastian Aho palkkasi avukseen erikoismiehen). Toivoisin, että Aho laittaa Puljun käymään saman laukomisvalmennuksen läpi. Jos Jessellä on vähänkään järkeä päässä, niin ensi kesänä harjoittelemaan laukauksia, syöttöjä ja kiekonkäsittelyä. Lisäksi jonkinlainen henkilökohtainen urheilupsykologi voisi olla paikallaan, ehkä Jessen kielitaidolla vielä suomea puhuva, jotta on helpompi päästä purkamaan kuivia kausia, kun sellaisia tulee vastaan. Ja ei, siinä ei ole mitään häpeällistä, että panostaa tällaisiin tekijöihin. Paljon tyhmempää olisi, jos huippu-urheilijaksi haluava ei kääntäisi jokaista kiveä kehittyäkseen lajissaan.
Tähänkö vielä sotketaan Sebu nii ei hyvä heilu. En ymmärrä miksi tätä yhtä räkänokkaa pitää vielä paijata tuolla. Jos ei taso riitä niin ei riitä.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Tähänkö vielä sotketaan Sebu nii ei hyvä heilu. En ymmärrä miksi tätä yhtä räkänokkaa pitää vielä paijata tuolla. Jos ei taso riitä niin ei riitä.

Mitä helvettiä? Miten se on Sebun sotkemista mihinkään, jos Pulju laitetaan samaan laukaisuvalmennukseen, jota Aho kävi viime kesänä? Viimeinen lauseesi ei ole hyvä ratkaisu kenenkään urakehityksen kannalta. Jos taso ei riitä, niin sitten sitä lähdetään kehittämään ja korjaamaan samalla huonoja tekniikoita, eikä siinä ole mitään paijaamista.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Oikeastiko uskot, että Canes tarjoaa Puljulle 3 miljoonan sopparia?
Viittasin noihin Waddellin kommentteihin, missä he haluavat pitää Puljun. Eikö se ole niin, että pitääkseen oikeudet heidän täytyy tehdä QO, joka on se about 3 miltsiä. Vai voiko he antaa RFA-oikeuden raueta ja tehdä UFA-sopparin minimillä?

Kyllä jos pelaaja ei hyväksy halvempaa sopimusta.
Olen ollut siinä uskossa, että et voi hyväksyä tarjousta, mikä on alempi kuin QO. Ainakin johonkin päivämäärään asti. Sitten kun se päivä umpeutuu niin pelaaja on ymmärtääkseni ollut vapaa tekemään halvemman sopparin, mutta sillon hän voi tehdä sen mihin tahansa seuraan. Uskon, että tuolla on varmasti seuroja, jotka tarjoavat Jesselle yli minimin soppareita.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Mitä helvettiä? Miten se on Sebun sotkemista mihinkään, jos Pulju laitetaan samaan laukaisuvalmennukseen, jota Aho kävi viime kesänä? Viimeinen lauseesi ei ole hyvä ratkaisu kenenkään urakehityksen kannalta. Jos taso ei riitä, niin sitten sitä lähdetään kehittämään ja korjaamaan samalla huonoja tekniikoita, eikä siinä ole mitään paijaamista.
Tässä on käyny juuri niinku pahin mahdollinen. Jesse siirtyy Canesiin ja polkee edelleen pahasti paikoillaan. Mielestäni on hiukan myöhäistä alkaa nyt opettelemaan jääkiekon perusasioita kun Jessen peli on kokonaisuudessaan tuon näköistä. Aho kantaa kumminkin aika isoa ruutua Carolinassa.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Viittasin noihin Waddellin kommentteihin, missä he haluavat pitää Puljun. Eikö se ole niin, että pitääkseen oikeudet heidän täytyy tehdä QO, joka on se about 3 miltsiä. Vai voiko he antaa RFA-oikeuden raueta ja tehdä UFA-sopparin minimillä?


Olen ollut siinä uskossa, että et voi hyväksyä tarjousta, mikä on alempi kuin QO. Ainakin johonkin päivämäärään asti. Sitten kun se päivä umpeutuu niin pelaaja on ymmärtääkseni ollut vapaa tekemään halvemman sopparin, mutta sillon hän voi tehdä sen mihin tahansa seuraan. Uskon, että tuolla on varmasti seuroja, jotka tarjoavat Jesselle yli minimin soppareita.
Mikään ei estä Carolinaa tarjoamasta pienempää sopparia, kuin qo. Jos Pulju sen hyväksyy niin sitten jatkaa Canesissa, jos ei hyväksy niin hänestä tulee UFA.
 

myhyjukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mikään ei estä Carolinaa tarjoamasta pienempää sopparia, kuin qo. Jos Pulju sen hyväksyy niin sitten jatkaa Canesissa, jos ei hyväksy niin hänestä tulee UFA.
Pysyykö rfa oikeudet seuralla jos pelaaja suostuu pienempään soppariin kuin mitä qo olisi? Esim. Tulokassopparin jälkeen 2v 3mil jonka jälkeen 1v 2mil.

Toki pulju taitaa olla ensi kauden jälkeen joka tapauksessa ufa, kun 7 NHL kautta tulee täyteen? Eli käytännössä Carolinalla ei ole mitään hyötyä tarjota qo:ta koska on joka tapauksessa ensi kauden jälkeen ufa ja mikään seura ei tarjoa 3 miljoonaa?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei salettiin tule yli vuoden diiliä noilla otteilla. En usko, että kovin moni seura kilpailee Puljun palveluksista ensi kaudeksi, joten valinnan varaa tuskin on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös