Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

  • 2 771 770
  • 8 665

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aikaisemminkin jo käsitelty mutta miksi Puljujärvi lähtisi Eurooppaan kun taskussa 3milj sopimus Oilersin kanssa. Joka tarkoittaa sitä että samaa on tarjottava ensi vuodeksi tai muuten miehestä tulee vapaa agentti.

Joka puolestaan tarkoittaa sitä että mikä tahansa joukkue voi tarjota vaikka minimisopimusta, joka jotain miljoonan luokkaa. Tuo raha + pääsy uuteen organisaation vai johonkin Leksandiin..? Paljonko kärkihepat edes tienaa Ruotsissa?

Jos Oilers ei halua maksaa Puljujärvelle 3 miljoonaa ensi kaudella niin hänet kaupataan. Ja jos ahneeksi rupeavat eikä kauppoja tule niin sitten ensi kesällä ilmaiseksi.

Linkissä lisää, vasta huomasin että samoja asioita siinä pohdittu.

 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Eihän Puljun kohdalla ole muuta "ongelmaa" kuin väärinarvioitu liian varhainen varaus, mikä edelleen painaa epärealistissa pisteodotuksissa. Viihdyttävä hahmo, sellainen oldschool lätkä-hönö, jolta odotetaan liikoja.
Varmasti hommat lutviutuisi jossain muualla kuin Oilersissa, jos pääsisi koohottamaan 3.-4. ketjussa.

Tää on ihan hyvä analyysi, jo jokusen vuoden ajalta. Parempia esityksiä, näyttöjä ja tehoja pöytään niin varmasti ottajia löytyy ja markkina-arvo kasvaa. Muussa tapauksessa se pitkälti on mitä se on.
 

Mattila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset
Pitkä ja kylmä talvi on Jessellä edessä jos ei kaupata muualle. Edmontonissa taitaa olla seinä edessä näillä näytöillä..
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Ensi kesänä, jos Edmonton ei tee Puljulle sopimustarjousta, tulee Puljusta rajoittamaton agentti. Mitä jos Edmonton tekee tarjouksen, niin voiko Pulju olla ottamatta sitä vastaan ja olla sitten myös rajoittamaton agentti?
 

Bianconeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Juventus
Ensi kesänä, jos Edmonton ei tee Puljulle sopimustarjousta, tulee Puljusta rajoittamaton agentti. Mitä jos Edmonton tekee tarjouksen, niin voiko Pulju olla ottamatta sitä vastaan ja olla sitten myös rajoittamaton agentti?
Pulju on tosiaan RFA statuksella liikenteessä ja tämähän tarkoittaa että jos Edmonton tarjoaa saman arvoisen sopparin kuin nykyinen (3 milliä) niin Puljun oikeudet säilyy Edmontonilla, hyväksyi Pulju ton tai ei.

Eli jos ainut keino Puljun päästä täysin vapaille markkinoille on että Edmonton ei tee tätä 3 millin arvoista Qualifying offeria.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Pulju on tosiaan RFA statuksella liikenteessä ja tämähän tarkoittaa että jos Edmonton tarjoaa saman arvoisen sopparin kuin nykyinen (3 milliä) niin Puljun oikeudet säilyy Edmontonilla, hyväksyi Pulju ton tai ei.

Eli jos ainut keino Puljun päästä täysin vapaille markkinoille on että Edmonton ei tee tätä 3 millin arvoista Qualifying offeria.

Okei, kiitos selvennyksestä. Ehkä tämä paskasti pelaaminen on Puljun juoni miten hän pääsee pois Edmontonista. Ensi kesänä vapailta markkinoilta sitten vuoden sopparilla jonnekin ja sitten kunnon läpilyönti ja massit kassiin.

No vakavasti, en usko että Pulju suuntaa vielä Eurooppaan ensi vuonna (ellei sitten halua olla tekemättä jatkoja Edmontonin kanssa). Aivan varmasti joku toinen seura antaa mahdollisuuden. Kaikenlaiset koekkoekit ja muut entiset kärkivaraukset edelleen saa sopimuksia, niin aivan varmasti joku antaa Jessellekin tilaisuuden.
 

ipaz

Jäsen
Puheet Jessen Eurooppaan palaamisesta ovat kyllä aivan pelkkää tuuleen huutelua. Kaveri on kauden jälkeen 25-vuotias ja alkaa olemaan vihdoin isona miehenä sinut kroppansa kanssa. Liikettä kun treenaa vielä terävämmäksi, niin kyllä sieltä 32:n NHL-joukkueen ja noin 300:n NHL:ssä pyörivän laitahyökkääjän joukosta paikka löytyy. Kuten Seppälä kirjoitti, niin Olli Jokinen löysi itsensä vasta kuudennella NHL-kaudellaan ja kolmannessa seurassaan.

Mutta tämän kauden jälkeen, tai tällä loppukaudella se paikka ei tule olemaan Edmontonissa. Evander Kane saattaa olla takaisin kaukalossa nopeammin kun aluksi arveltiin (ensiarviot olivat jotain helmikuuta) ja mies on ollut jo jäällä laukomassa kiekkoja. Ja kun Kane palaa rosteriin, niin uskon Jessen kohtalon olevan sinetöity. Joko Holland saa aikaan treidin, jossa tulee edes jotain takaisin päin - riippuu paljon siitä löytääkö Jesse kadonneen itseluottamuksensa jolloin luulisi pistetilinkin karttuvan. Toinen vaihtoehto on pudottaminen farmiin, jolloin pitää laittaa waivereihin ja silloin joku nappaa hänet ilmaiseksi.

Holland sanoi hyvin, että NHL on kova sarja. Ei mikään kehitysliiga, vaan sarja jossa pelaajaa arvioidaan näyttöjen eikä potentiaalin mukaan. Jessessä Hollandilla on tilanne, jossa hänellä on tehokkaaksi tiedetty moottori, joka toimii tällä hetkellä vain alemmilla tehoilla, eikä isompi vaihde mene päälle millään. Eikä hän ja hänen henkilökuntansa keksi miten sen korjaisi, kun kolonna kuitenkin liikkuu eteenpäin hyvällä vauhdilla. Nyt pitää miettiä että millä hinnalla tällaisesta luopuisi, kun siitä ei itselle enää juurikaan hyötyä ole (tällainen ikävä ajoneuvovertaus).
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Kyvyt riittävät hyvin, koska pystyy pelaamaan energistä taklaavaa kiekkoa myös alemmissa kentissä. Toisaalta, jos raha ei ole prioriteetti nro. 1, niin Jesse voidaan hyvinkin nähdä Euroopassa.

Kannattaako elämän parhaita vuosia kuluttaa niin, ettei tunne oloaan onnelliseksi? Pulju on selkeästi onnellisimmillaan, kun pellailee isoilla minuuteilla joukkuettaan kantaen. Jos onni ei löydy rapakon takaa, niin kannattaako siellä rahan takia olla?
 

KultaLukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jessessä Hollandilla on tilanne, jossa hänellä on tehokkaaksi tiedetty moottori, joka toimii tällä hetkellä vain alemmilla tehoilla, eikä isompi vaihde mene päälle millään.

Tai ehkä osuvammin moottorista puuttuu juuri kierroksia ja pienempää vaihdetta, joilla ehtisi mukaan sarjan pelinopeuteen. Nyt vaikuttaa valitettavan vahvasti siltä, että peli ja Jessen ajatus eivät kulje ihan samaa vauhtia.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Miksi Oilers ei heitä Jesseä waivers-listalle ja sitä kautta farmiin jos on riippakivi? Eihän kukaan halua ottaa tätä miestä tällä sopimuksella? Silloin siirto farmiin olisi helppo tehdä. Vie aikaa 24h.

No vastaus on siinä että mies lähtisi silloin ilmaiseksi muualle. Kun NHL:stä löytyy joukkueita, jonka mielestä Puljujärvi Ei ole siis 3milj riippakivi.

Edmonton Oilers kuuluu myös tällä hetkellä niiden joukkueiden joukkoon.
Ei se todellakaan ole varmaa, että kelpaisi kenellekään waiverseista. Itse pidän varsin todennäköisenä, että ei kelpaisi, mutta en tietenkään varma voi siitä kuitenkaan olla. Luulisin, että tämänsuuntaisia ajatukset ovat Edmontonissakin asiasta. Sitä pientäkään riskiä ei kuitenkaan haluta ottaa siitä, että menisi ilmaiseksi muualle ja sitten saisikin uralleen uuden nosteen siten, että Edmonton ei koskaan saisi vastinetta korkean varausnumeron pelaajasta. Sellainen tilanne on seuroille varsin kova kasvojen menetys, joten sitä yleensä vältellään kuin ruttoa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Varmasti joku poimisi waivereista. Usealla joukkueella kausi pudotuspelihaaveiden osalta ohi ja capissa tilaa. Puljulla vain vuosi sopimusta jäljellä. Ts. hyvin pieni hinta kokeilla, että olisiko siinä Nichushkin vol2.

Jos (ja kun) ei, niin kesällä voi päästää menemään.

Itse olen aika skeptinen, että Puljujärven käsillä pystyisi pelaamaan tuloksentekijänä edes keskiketjuissa, täydentävänä pelaajana toki, mutta waiver-arvan laittaisin miettimättä sisään.
 

Bandura

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, McDavid
Ehkä Jesse on oikeilla jäljillä pohtiessaan, olisiko toinen liiga sopivampi. Eivät edes kymmenet suomalaiset superstarat ole sopineet NHL:n peliin ja kaukaloon. Euroopassa he ovat loistaneet.
Näyttäisi siltä, että Jesseltä puuttuu henkisiä työkaluja käsitellä NHL:n asettamaa vaatimustasoa ja siihen vastaamista. Huipputasolla pärjääminen vaatii erittäin tavoitteellista työntekoa ja korkeaa itseohjautuvuutta, eikä synny vaikutelmaa, että etenkään jälkimmäinen olisi Jessen vahvuuksia. Jotain tästä kielii sekin, että hän ei Seppälän haastattelun perusteella koe pystyvänsä vaikuttamaan asioihin jään tasolla, vaikka hän on osoittanut omaavansa eväitä tehdä tulosta NHL:ssä. Potentiaalia on, mutta sen jalostaminen vain tahtoo jäädä piippuun jo lähtöviivalla.


Ylempänä kritisoitiin kielioppivirheitä. Niitä oli tasan yksi. Kirjoittajan ilmaisuvarasto vaikutti sitä paitsi molemmissa viesteissä rikkaalta. Muut virheet olivat oikeinkirjoitukseen liittyviä pikkuvirheitä, joita tekee lähes jokainen suomalainen. Mm. Ylen urheilutoimituksessa tehdään paljon pahempia oikeinkirjoitusvirheitä, ja vieläpä liukuhihnalta. Ja tätä kirjoittaa "äikän ope".

Emmekö voisi keskittyä asiaan?
Jos asiaan keskittyminen tarkoittaa Puljujärven kutsumista "maailman tyhmimmäksi" sen sijaan, että ruotisi rakentavasti ja analyyttisesti heikkojakin peliesityksiä, niin juuri siinä puolustamasi nimimerkki on kunnostautunut. Henkilökohtaisissa mieltymyksissämme voi olla eroa, mutta en luonnehtisi itseilmaisua kovin hyväksi, jos tälle on leimallista puutteellinen ajatusten jäsentely ja alituiset kirjoitusvirheet. Tasokas retoriikka on kokenut pahan inflaation, jos sen edellytyksenä olevaa taitavaa kynänkäyttöä ei enää edes "äikän ope" arvosta.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Netissä on näitä siirtospekulaatioita tullut vastaan, ainakin Carolina ja Montreal mainittu. Hurricanesissa olisi tuttuja suomalaisia. Canadiensissa ehkä suurin etu St. Louis, mutta vastaavasti brutaali media ja fanikunta sekä vieläkin korkeampi kielimuuri. Jonnekin tuolta Edmontonista pitää Puljun päästä kumminkin. Ehkä jopa pois änäristä kokonaan.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Netissä on näitä siirtospekulaatioita tullut vastaan, ainakin Carolina ja Montreal mainittu. Hurricanesissa olisi tuttuja suomalaisia. Canadiensissa ehkä suurin etu St. Louis, mutta vastaavasti brutaali media ja fanikunta sekä vieläkin korkeampi kielimuuri. Jonnekin tuolta Edmontonista pitää Puljun päästä kumminkin. Ehkä jopa pois änäristä kokonaan.

Vaiko käykö matka Anaheimiin?

Verbeek on viime aikoina käynyt katsomassa Oilersin pelejä ja on samalla ollut Hollandin kanssa juttusilla.
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL
Edmonton - Anaheim ottelun perusteella siellähän Jesse Puljujärvi menee joukon jatkona Hymanin-McDavidin-Draisaitlin ja Ryan Nugent-Hopkinsin jälkeen. Yhtä ulkona Pulju pelistä on, kuin kaikki muutkin Oilersin hyökkäyskalustosta lukuunottamatta edellä mainittua nelikkoa. Pahoin pelkään, että Dylan Holloway kokee samanlaisen kohtalon ja kehityskäyrä kääntyy hänelläkin alaspäin.
 

Stigu

Jäsen
Anaheim voisi olla Pumpkin-headille oikea osoite. Samoin Chicago, Arizona ja varauksin Ottawa. Joku sellainen jengi, a) jossa mahtuu pelaavaan kokoonpanoon ja b) jossa pelaajat ovat jotakuinkin tasa-arvoisia. Nyt tuntuu jotenkin siltä, että Edmontonissa nämä 2 primadonnaa dominoivat liikaa paitsi peliä myös tuota henkistäkin ilmapiiriä.

Ika Lehtoselta mielestäni hyvää kommenttia, että henkisellä puolella pitäisi nyt Jesselle löytyä supporttia. Uskon, että hän voisi löytää orastaneen kukoistuksensa NHL:ssä oikeassa jengissä oikeanlaisessa roolissa ja valmennuksessa. Edmonton tuo jengi ei ilmiselvästi ole.
 

agent082

Jäsen
Anaheim voisi olla Pumpkin-headille oikea osoite. Samoin Chicago, Arizona ja varauksin Ottawa. Joku sellainen jengi, a) jossa mahtuu pelaavaan kokoonpanoon ja b) jossa pelaajat ovat jotakuinkin tasa-arvoisia. Nyt tuntuu jotenkin siltä, että Edmontonissa nämä 2 primadonnaa dominoivat liikaa paitsi peliä myös tuota henkistäkin ilmapiiriä.

Ika Lehtoselta mielestäni hyvää kommenttia, että henkisellä puolella pitäisi nyt Jesselle löytyä supporttia. Uskon, että hän voisi löytää orastaneen kukoistuksensa NHL:ssä oikeassa jengissä oikeanlaisessa roolissa ja valmennuksessa. Edmonton tuo jengi ei ilmiselvästi ole.
Olli Jokinen oli Pumpkinhead, ei Puljujärvi.
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Luin aamulla teksti-tvstä, että Jesse oli painanut ottelun avausmaalin. Riensin tietysti heti someen katsomaan, että josko se ois vihdoin ketsuppipullo auennut ja Jesse tehny oikein kunnon häkin. No, puolihuolimaton suupaisu maalia kohti, jonka Saros solidaarisuuttaan imaisi längistä sisään. Ei nyt mikään maailman kaunein, mutta maali mikä maali. Go Jesse, nyt putki auki ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös