Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Jere Seppälä Ässien takalinjoille

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Jack of Spades, 29.04.2016 klo 12.48.

 1. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Seppälä oli kyllä playoffeissa melko turhake, ennemmin olisin pitänyt Vuorisalon kokoonpanossa.

  Mistähän johtuu että näillä Ahon saunakavereilla oikeastaan kaikilla oli syyskausi parempi kuin kevätkausi. Sitten taas keväällä alkoivat porilaiset pelaajat petraamaan. Korhonen tosin pelasi hyvät playoffit, mutta kokonaisuutta ajatellen.
   
 2. Jondeez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Asshat
  Lainaus:
  Kyllä Seppälä oli ihan hyvä omaan silmään pudotuspeleissä, ei tosin esittänyt mitään ihmeitä. Korhonen pelasi tosiaan hyvät playoffit ja jopa Makkonen alkoi taklaamaan.
   
 3. Ribals Jäsen

  Lainaus:
  Korhonen oli melkeimpä meidän paras hyökkääjä pleijareissa, toki Kuparinen johdatti joukkoja tehojen puolesta.
   
 4. Blade80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Peltola ja Seppälä pari pelasivat selkeästi isoimmat minuutit runkosarjassa (pl. Marttinen). Molempien pelaamiseen kuuluu vielä paljon jalalla pelaamista, hyökkäysten tukemista hyökkäysalueella, joten voi olla että yksinkertaisesti mehut loppui. Peltola ja Seppälä kuitenkin selkeästi pakeista plussalla runkosarjan osalta, joten kausi siinä mielessä ihan hyvä.
  Ei Seppälä tuon loukkaantumisen jälkeen ihan tasolleen päässyt. Nuorehko ja kokematon pelaaja vielä, ykkösparissa isolla vastuulla ja ei Seppälä mitään kardinaalimokia siellä tehnyt. Siinä mielessä ihan kelvolliset playoffit.

  Peltola kantoi aika ison vastuun pakistosta Seppälän ja Marttisen ollessa pois, mutta en oikein näe Peltolassa enkä Seppälässäkään sellaisia pakiston liideri ominaisuuksia, joten ehkä tuo Marttisen loukista seurannut vastuun kasvu vaikutti myös Peltolan ja Seppälän pelaamiseen hieman negatiivisesti? Seppälän ja Peltolan liikkeestä paistoi syksyn ja talven aikana sopiva rentous, joka vähän katosi kauden lopussa?

  Jos Tommila jatkaa ensi kaudella hyviä otteitaan, niin vastuuta voisi jakaa vielä tasaisemmin parien kesken.
   
 5. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Kun tuossa Wallin ketjussa tuli Seppälä puheeksi, niin jatketaan miehen omassa ketjussa.
  Lainaus:
  En nyt lähde suuremmin Seppälää dissaamaan koska kokonaisuutena kuitenkin positiivinen kausi, muttei ne joulun jälkeiset pelit tosiaankaan syksyn veroisia olleet. Syksy oli mainio, ja toivon että tuleva kausi olisi kokonaisuudessaan lähempänä sitä syksyn Seppälää.

  Tähän vielä joulunpyhien jälkeinen Ässien pakkien pistepörssin kärki:
  Matushkin....16 3+5=8 -2
  Peltola..........30 1+7=8 -3
  Marttinen......15 1+6=7 +4
  Tommila........28 4+2=6 -1
  Viljanen.........30 1+3=4 -5
  Seppälä.........24 1+2=3 -3 (0,13ppg)
  Vuorisalo.......24 1+1=2 +6

  Tehopisteissä tuo hyytyminen näkyi selvästi, kun syksyn pelien tilasto oli 33 6+10=16 +9 (0,48ppg)
   
 6. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Vaikka tehot Seppälältä jäikin joulun jälkeen piippuun, niin hyvää puolustamista Jereltä nähtiin siltikin. Virheitä nähtiin aika harvoin ja muutenkin yleensä hyviä ratkaisuja ja suorituksia. @korkki yrittää toisessa ketjussa maalata, että Seppälällä on jokin kiintiöpaikka Ahon miehityksessä. En tiedä, voi ollakin, mutta asian todellinen laitahan tulee vasta sitten katsottua, kun muut alkavat suorittamaan paremmin ja Jere ei ole yksi joukkueen parhaista pakeista.
   
 7. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Olisi mielenkiintoista nähdä tilastot Peltolan peleistä ilman Seppälää. Minulla on syntynyt sellainen mutu, että Peltola oli tehoton kun Seppälä oli saikulla.
   
 8. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Kyllä näin myös minä sanoisin. Tässä muodostui heti sellainen uusi Ude-Tapsa tyyppinen aviopari, että Peltola ja Seppälä vain kerta kaikkiaan tarvitsevat toinen toisiaan pelatakseen optimaalisesti..

  Seppälä kadotti tehonsa pahasti kauden loppupuolella, mutta tosiaan hänen peruspelaamisensa säilyi silti hyvänä, kuten @Sörsseli edellä jo sanoikin..
   
 9. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Seppälä oli pois 6 ottelua ja Peltolan tehot 0+0=0. Tosin Peltola veti kiikareilla jo 8 ottelua ennen Seppälän loukkaantumista ja 5 ottelua Seppälän loukkaantumisen jälkeenkin. Kokonaisuutena siis Peltola pelasi kauden 19 viimeistä ottelua 0+0 tehoilla.
   
 10. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eli mutu oli mutua, Seppälän poissaolo ei vaikuttanut Peltolan tehoihin. Näytti vaan siltä, että Peltolan pelaaminen kärsi tutun pakkiparin puuttumisesta.

  Seppälä pelasi ok kauden, kevään hyytyminen on tietysti asia mikä täytyy tiedostaa. Pelipaikka on varmasti ainakin alkuun Peltolan rinnalla, pari toimi kaikesta huolimatta hyvin.
   
 11. Padas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Pakkien ylikuormitus kostautui keväällä, kun olisi pitänyt saada vielä lisävaihde päälle. Onneksi Ässien 9 pakkia ovat ensi kaudella taas vuoden kokeneempia ja toivottavasti homma ei enää kaadu yhden miehen loukkaantumiseen.
   
 12. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Niin, tai kuten Aho sanoi, pahinta oli se kun Seppälä ja Marttinen menetettiin about samaan aikaan.
   
 13. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Toisaalta Vuorisalo pelasi kauden parhaat pelinsä päästyään Peltolan rinnalle. Voisin jopa väittää että paikasta Peltolan kanssa taistelee juuri em. kaksikko. Toivottavasti tosiaan Seppälä ei saa automaattisesti paikkaa vaikka viime kauden alussa pisteitä tulikin ropisemalla.
   
 14. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Lainaus:
  Vuorisalo pelas kyllä vahvan jakson keväämmällä, alko löytyä jämäkkyyttä ja itseluottamusta. Nuoria pakkeja molemmat, ottanevat kehitysaskelia jo kesän aikana.

  Seppälä on silti jo osoittanut kykenevänsä pelaamaan isoja minuutteja pitkän kauden aikana, Vuorisalolta on vielä tuo askel ottamatta. Sikäli Seppälä lähtee selkeesti profiilipakkina kauteen.
   
 15. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Seppälä oli tämän vuoden puolella huono, kun saalisti tuona aikana vain tehot 1+1. Vuorisalo oli kevät kaudella hyvä, koska pelasi kevätkaudella parhaat pelinsä. Kuitenkin Vuorisalolla osoittaa koko kauden saldona tuo sama 1+1, mitä Seppälällä tämän vuoden puolella.

  Nää perustelut ontuu taas ihan hemmetin pahasti. Pakkien arvostelu pisteiden perusteella ei ole kovinkaan hedelmällistä puuhaa. Seppälä oli kokonaisvaltaisesti viime kaudella hyvä. Oletko samaa mieltä?

  Eikä tää oo mikään Vuorisalon mollaus puheenvuoro, näät älyttömät jutut vaan ihmetyttää.
   
 16. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  Niinkuin itsekin taidat päätellä, niin Seppälä oli alkukaudesta hyvä, loppukaudesta ainoastaan keskinkertainen.

  Vuorisalo oli peliaikaa saadessaan keskinkertainen, PAITSI kun Seppälä oli saikulla ja Vuorisalo pelasi oikeastaan 1:1 hänen minuuttinsa. Silloin hän oli hyvä.

  Pisteitä ei vaan tullut herroilla samaa tahtia, mutta sen mitä olen Vuorisaloa ennemmin nähnyt, on hänellä potentiaalia samoihin pisteisiin kuin Seppälälläkin.
   
 17. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Onhan se tietysti paha kun kaksi runko puolustajaa loukkaantuu. Toisaalta Ässät pelasi nuo 5 ottelua ilman Marttista ja Seppälää varsin hyvin, kolme voittoa ja niukat 1-2 tappiot Tapparalle ja Kerholle. Pistekeskiarvo 1,4 (koko kausi 1,5), päästettyjen maalien ka 1,8 (koko kausi 2,4).

  Ehkä noissa peleissä sitten hyökkäystehot kärsivät, kun koko viisikon puolustuspelaaminen korostui, eikä hyökkääjät pystyneet niin täysipainoisesti toteuttamaan hyökkäyspeliä. Puolustuspelaaminenhan poissaoloista huolimatta toimi varsin hyvin.
   
 18. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Minusta Vuorisalon pelityyli ei sovi Peltolan rinnalle tai ei sopinut keväälä.
   
 19. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Ison peliajan vaikutus pelaajiin on oikeasti niin valtava, että harvat sitä tuntuvat ymmärtävän. Pienillä minuuteilla pelituntuman löytyminen ja parhaaseen vireeseen pääseminen on vaikeaa, saati sitten jos vielä pääset pelaamaan vain haja matseja, niin harvoin se todellinen taso kentällä nousee esille. Tästä syystä en ihan ymmärrä, miksi valmentajat tekevät pelkästään treenien mukaan usein isoja päätkösiä, eivätkä harjoita systemaattisemmin rotaatiota, jotta pääsisi kunnolla testaamaan seuran kaikkia resursseja.

  En käsitä, miksi Vuorisalo ei ole näiden Ässävuosien aikana päässyt kokeilemaan ylivoimaa vähän pidempää jaksoa isolla vastuulla. Varsinkin kun Ässien ylivoima on ollut melko surkuhupaisaa ja Teemulla taitaa olla pakiston toiseksi paras laukaus. Lämärit poikittaissyötöstä lähtee Teemulta tosi hienosti. Tuo veto sitten onkin oikeastaan ainut ominaisuus, missä Teemu vie voiton Seppälään verrattuna. Tai no, taitaa Teemu olla kovempi taklaamaankin.

  Teemulla on kaikki mahdollisuudet nousta Liigaeliittiin, mutta se ei siltikään muuta sitä tosiseikkaa, että Teemu ei ollut kevät kaudella pätkääkään parempi kuin Seppälä. Vai millä osa-alueella Teemu oli mielestäsi parempi? Puolustusalueella kiekottomana? Kamppailupelaamisessa? Avauspelaamisessa? Hyökkäysalueella? Suoritusvarmuudessa? Mun mielestä ei missään. Ja edelleen, en hauku Vuorisaloa, totean vain Seppälän olleen kevätkaudellakin tehoja vaille ihan hyvä.
   
 20. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  @Stuttgarter kirjoitteli toiseen ketjuun Seppälän pelanneen heikon kevät kauden, niin ajattelin tulla Jeren omaan ketjuun kyselemään, ai mitenniin? Asiasta ei välttämättä tarvitse hirveästi keskustella, kun juuri tästä samaisesta aiheesta on näköjään keskusteltu juuri viimeksi.

  @korkki ei ole näköjään vastannut tuohon viimeiseen viestiin, että mikä osa-alue Seppälän pelissä on huonoa, tai oli kevätkaudella. Osaatko sinä @Stuttgarter vastata? Vai kuulutteko te siiheen isoon joukkoon ihmisiä, joka katsoo viivottimella, pitääkö pakin tehdä tehopisteitä?

  Edelleen sanon itse, että pakkien peliä ei ole mun mielestä mitään järkeä arvioida pisteiden valossa. Tai no melkein mitään järkeä... Seppälä on tosi suoritusvarma jätkä, ei tee juuri lainkaan virheitä ja yllättävän vahva kamppailuissa. Ei ihme, että about koko joukkue nimesi hänet ennen viime kauden alkua kauden komeetaksi.

  Uskon Jeren olevan hyvä tulevallakin kaudella, vaikka tuskin hän mitään +30 pisteen kautta tuleekaan pelaamaan.
   
 21. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  On koutseja, joiden mielestä kaikkien pakkien pitää saada edes jotain aikaan molemmissa päissä kenttää (tyyppi Lindell). Aki-Petteriä kritisoitiin Änärissä aika voimallisesti siitä, että ne kiekolliset kontribuutiot oli luvalla sanoen heikkoja.

  Sitten on taas koutseja, joiden mielestä hyvä pakki on nimenomaan ja ennenkaikkea oman maalinedustan isäntä ja vastahyökkäystilanteissa pystyy sijoittumisellaan blokkaamaan vastustajan kärkimiehen tai ainakin katkomaan syöttölinjat (tyyppi Marttinen).

  Paras tietty olisi jos olisi Marttisen puolustustaito ja kovuus yhdistettynä Lindellin käsiin... Niitä kavereita ei vain ole kovin tiheässä.
   
 22. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Käytännössä tuo nyt tarkoittanee ennen kaikkea sitä, että Seppälä teki komeat tehopisteet, mutta hän teki niistä käytännössä kaikki kauden ensimmäisen puoliskon aikana. Ja näinhän se menikin, etenkin viimeisen neljänneksen aikana hän ei enää erottunut sillä tavalla joukosta kuin alkukaudella (mikä ei silti tarkoita, että hän olisi tuolloinkaan pelannut huonosti, tehopistehanat vain menivät totaalisen kiinni). Kuten muistamme, niin Seppälällä oli alkukaudesta aivan hurja tahti etenkin maalien tekemisessä.. hänen lähes kaikki maalinsa olivat sellaisia, joissa hän omalla aktiivisella nousullaan pääsi tekemään maaleja tai ainakin sitten pelasi itsensä sellaiseen asemaan, että hän oli maalinedessä pistämässä irtokiekkoja sisään kun liukkaana kaverina oli vaikea pideltävä

  Saa nähdä mihin suuntaan ensi kausi lähtee. Ilman muuta kaikki eväät yli 20 pisteen kauteen..
   
 23. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Jere Seppälähän myös loukkaantui kevätkaudella ja jonkun verran otteluita jäi väliin loppukaudella.
   
 24. Stuttgarter Jäsen

  Lainaus:
  Heikohko oli ehkä väärä sanavalinta kuvaamaan Seppälän kevätkautta. Pointtina oli, että syksyllä Seppälä pelasi lähes johtavan pelaajan elkein eli samassa kastissa Peltolan ja Marttisen kanssa. Kevätkaudella puolestaan peliä edistävät ykköspakkiparin hyökkäyspään suoritukset jäivät puuttumaan, vaikkakin muuten pelasi puolustussuuntaan moitteettomasti. Huom. tässä tuli juuri se pointti, mitä hain takaa, sillä puolustussuuntaan moitteettomasti pelasivat myös Tommila ja Vuorisalo. En katso tilastoja viivottimella mutta siinä kohtaa, kun kolme pakkia (Vuorisalo, Tommila ja Seppälä) ovat puolustussuuntaan samalla viivalla, on mielestäni ihan oikeutettua ottaa kantaa myös muihin peliä edistäviin suorituksiin, myös hyökkäyspään osaamiseen.

  Tarkoituksenani ei siis todellakaan ole olla heittämässä Seppälää mitenkään bussin alle vaan ajatuksena oli vain korostaa sitä, kuinka tasainen Tuohilampi, Seppälä, Vuorisalo ja Tommila nelikko todellisuudessa on. Jossain tulee näiden miesten tehdä toisiinsa ero ja siinä nähdään, kuka ottaa paikan ykkösparista ja kuka kolmannesta. Tuohilammen pelejä nähneenä olen melko vakuuttunut, että hän on pelaavassa kuusikossa. Samaa voi toki sanoa myös Seppälästä, Tommilasta ja Vuorisalosta. Positiivinen dilemma.
   
 25. Myrvold Jäsen

  Lainaus:
  Tasainen on nelikko, mutta itse uskon juuri Seppälällä olevan näistä suurin potentiaalia kärkipakiksi. Ahon tuttu (en tarkoita vittuillen) vuosien ajalta ja hänet nimenomaan ns. vanhoista pakeistaan Aho halusi. Osoitti varsinkin syyskaudella merkkejä siitä, että seuraava askel otetaan, mutta kevätkausi loukkaantumisen kanssa meni hieman heikommin. Odotan häneltä paljon tulevalla kaudella.