Jere Karalahti – uran jälkeinen aika

  • 869 324
  • 3 398

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
"Vittu Konna, sä oot mun papereissa vittu kovimpia suomalaisia hyökkääjiä ikinä, oikeesti vittu."
Varmasti. Konna on sentään nähnyt maailmaa eikä jumittunut jonneki vitun NHL:ään. Paljon arvokkaampaa ja mieltä avartavampaa.
 

444

Jäsen
Ei kyse ollut vain siitä vaan viestissäsi käytit myös muita loukkaavia termejä jotka pitäisi pystyä perustelemaan tarkemmin. Toisin kuin @Ujcik#11 , sinä ja moni muu tässä väittävät, alkoholismista (F10.2) pystyy Suomessa parantumaan. Alkoholismi ei siis ole sairaus josta ei voi parantua. Jere on voinut olla alkoholisti ihan diagnoosin kera 15v sitten, mutta mitään todisteita siitä, että hän olisi alkoholisti tällä hetkellä ei ole. Hänellä oli tuo noin kymmenen vuoden (tarkka aika edelleen dokkarista tarkistettavissa) täysraittius ja sen jälkeen hän on lääkärin luvalla ja arvot mittauttaen siirtynyt kohtuukäyttöön omien sanojensa mukaan. Voihan se olla että Jere vetää nykyään kossupullon päivässä ja ongelmat ovat suuret, mutta tästä ei ole mitään viitteitä. Jeren kutsuminen alkoholistiksi tai nistiksi tällä hetkellä on loukkaavaa ja jos Jereä asia kiinnostaisi, niin voisi olla kunnianloukkauksen rajat ylittävää.
Edelleen: henkilö on narkannut ja ryypännyt itsensä lähes hautaan, kun haima ei enää kestänyt. Myöhemmin hän ”hakee lääkäriltä luvan alkoholin käyttöön”, koska ei pysty elämään ilman sitä. Tässä kohtaa jääräpäisimmänkin ihmisen päässä vilkkuu kaikki varoitusvalot punaisena ja varoitusliput liehuvat niin, etteivät meinaa pysyä kannakkeissaan kiinni. Jos tuo ei ole merkki alkoholiriippuvuudesta eli alkoholismista, niin mikä on? Voi hyvin olla, että Jere ei enää dokaa perskännejä montaa kertaa viikossa ja vedä muutaman viikon rännejä jossain sillan alla. Silti hän on riippuvainen alkoholista, koska ei pysty elämään ilman sitä. Se että hän on kysynyt joltain lääkäriltä luvan alkoholin käytölle (hänen sanansa, saa uskoa jos haluaa) ei muuta asiaa miksikään vaan vain ja ainoastaan alleviivaa sitä. Jo kertaalleen ”kaiken” menettänyt ihminen ei edelleenkään näe, että siellä kaiken paskan takana on hänen riippuvuutensa alkoholista.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Sen verran tässä sivuhuomautuksena, että yksikään eettisesti toimiva lääkäri ei anna haimansa tuhonneelle päihderiippuvaiselle "lupaa" käyttää alkoholia.

Itsekin uskon että Tapulin pormestari on laittanut valkoisen takin päälle ja lelu-stetoskoopin kaulaan ja näyttänyt vihreää valoa.
 

Il Gladiatore

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, AS Roma
Itse olen tätä keskustelua lueskellut ja hyvin paljon samanlaisia ajatuksia kuin monella. Osa allaolevasta on varmaan muiden mielipiteiden komppaamista ja toistoa, mutta olkoon se nyt niin..

Mielenkiintoni Karalahteen vähän lisääntyi kun olen kuunnellut kaikki Podcastit kun ei muutakaan mielenkiintoisempaa ole ollut kuunneltavana ja vieraat ovat omasta mielestä mielenkiintoisia persoonia. Podcastiin en muuta sinänsä sano kuin että kokeneemmalla haastattelijalla (vs. Karalahti) olisi varmasti ollut itselleni paljonkin mielenkiintoisempia jaksoja ollut kuin mitä nyt toteutus oli. Jere on nyt tehnyt tällä tyylillä eikä siinä mitään.

Itselleni ei ole ongelma se että joku henkilö (Karalahti tai joku muu) on ollut elämässään isoissa ongelmissa ja tehnyt virheitä. Eiköhän meillä kaikilla ole ne omat luurangot jossakin mittakaavassa kaapissa.

Itseäni myös häiritsee Karalahden suhtautuminen nykyisellään päihteisiin huomioiden hänen menneisyytensä. Jantusta olen nyt kuunnellut kahdessa eri podcastissa (Esko Seppäsen Urheilucast ja Karalahden Wicked Game). Molemmissa haastattelijalla on historiaa alkoholin ja/tai muiden päihteiden osalta. Mielestäni Esko Seppäsen suhtautuminen päihdeongelmiin/riippuvuuteen oli aivan toisesta maasta vs. Karalahden vaikka Seppäsen ongelmat ei hänen omien puheiden mukaan ollut oikein samalla planeetallakaan kuin mitä Jantusen tai Karalahden. Seppänen aidosti on tunnustanut itselleen että hänellä on ongelma ja sen asian eteen tekee jatkuvasti töitä. Karalahti puolestaan kärjistetysti sanottuna "glorifioi" sitä että nollataan tai vedetään pää täyteen alkoholilla ja lisäksi seikkailuistaan puhuu että "olihan meillä nyt siistiä" jne.. Tämä itselläni oikein särähti korvaan kun Jantusen haastattelussa hän tätä näkökulmaa toi esille hengenvaarallisesta sairaudesta puhuttaessa. Koin tämä jopa hieman kiusalliseksi. Ero Jantuseen ja jopa Seppäseen on mielestäni valtava ainakin puheiden tasolla.

Itselleni tulee hänen puheistaan vaikutelma että hänellä on edelleen ongelma eikä hän ole sillä polulla jolla tuollaisen päihdehistorian omaavan henkilön pitäisi olla myös puheidensa ja ajatuksiensa kanssa. Niillä kokemuksilla ja tiedoilla jotka itse olen aiheen tiimoilta saanut tämä asia häiritsee Karalahden nykyisissä puheissa ja käytöksessä. Tämä on ihan omiin kokemuksiin pohjautuva näkemys olematta ammattilainen asian tiimoilta.

Jos omassa lähipiirissäni olisi vastaava tapaus kuin mitä Karalahti, niin kyllä minä olisin aidosti erittäin huolissani hänestä. Karalahden omista puheista en valitettavasti millään saa vaikutelmaa että hän ottaisi asian riittävän vakavasti ja tosissaan tällä hetkellä.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Tällaisena keski-ikäisenä vakaassa (toivon mukaan) parisuhteessa elävänä ihmisenä sitä ei oikein ymmärrä Jergoa. Menin eilenkin aikaisin nukkumaan. Olen sentään alkoholisti mutta yli viisi vuotta juomatta eikä ole dokaamista ikävä. Olen nynny. En ole nähnyt maailmaa (Ameriikassa en ollut kännissä kertaakaan). Ei ole lapsiakaan Valko-Venäjällä. Vieraissa en ole käynyt. En tiedä elämästä mitään.

Eiköhän minunlaisiani ole Jatkoajassa melko paljon, että ollaan keski-iässä ja mennään aikaisin nukkumaan. Varmaan selittää osaksi Jergon saamaa nihkeää kohtelua.

Mietin muuten männä viikolla, että olen parantunut alkoholismista. Jos nyt dokaisin, niin tuskin tekisi mieli dokata ihan heti uudestaan, muttei kyllä tee edes mieli dokata. En suosittele yhdellekään alkoholistille kokeilemista ja jos kokeilemaan tekee mieli tai tulee kokeiltua niin laitapa minulle yksityisviestiä, voimme keskustella näistä asioista, et ole yksin.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Jeressä ongelma on se, että hän ei ota vastuuta mistään, eikä selvästikään ottanut oikeasti asiakseen hoitaa noita riippuvuusasioitaan kuntoon. Minun kritiikkini on kohdistunut siihen, koska koen itse entisenä päihderiippuvaisena sen niin äärettömän tärkeäksi, että näistä asioista puhutaan niiden oikeille nimillä ja rehellisesti. Päihderiippuvaista, kuten Jereä ei tule puolustaa, ja pidän tärkeänä myös sitä, että nämä puolustajat naulitaan rehellisesti myös juuri sellaisiksi ihmisiksi joita he oikeasti ovat. He ovat mahdollistajia ja senkin sumuverhon läpi on puhuttava rehellisesti.

Myös entisenä alkoholistin perheenjäsenenä minua kylmää aivan hiton paljon se, että alkoholisteille ja muillekin lähipiirinsä sairastuttajille löytyy aina näitä puolustelijoita ja selkään taputtelijoita. On aivan erittäin tärkeää myös alkoholistin läheisten toipumisen kannalta, että alkoholismista ja päihdeongelmista puhutaan juuri sellaisina asioina, kuin ne ovat. He saavat tavallaan sylin silloin kaikelle sille paskalle ja pahalle ololle, jota alkoholisti ympärilleen kylvää ja se mahdollistaa heidän toipumisensa.

Jos suhtautuminen taas on se, joka se Jerellä on ja jos siinä on vielä näitä mahdollistajia ympärillä, niin silloin läheisetkään eivät myöskään saa sitä mahdollisuutta toipua ja päästä yli omista traumoistaan, kun asioita ei suostuta kohtaamaan rehellisesti. Ja tämä asioiden rehellinen kohtaaminen on siis semmoinen juttu, johon Jere Karalahti ei todellakaan ole suostunut. Jereä ei tarvitse kauaa kuunnella, kun tämä asia käy aivan kristallinkirkkaasti selville.

Minä arvostan Marko Jantusta sen vuoksi, että hän on erittäin raadollisen rehellisesti puhunut julkisuudessa omasta päihde-elämästään ja siitä toipumisesta. Hän ei kehuskele eikä leveile niillä tapahtumilla, vaan oikeasti on ymmärtänyt sen koko sairauden kuvion, ja kaikki ne negatiiviset vaikutukset omaan, sekä lähipiirinsä elämään. Jere ei todellakaan ole tätä tajunnut.
Tämähän se. Muun muassa tuossa Sihvosen jaksossa kohdattiin kyllä yksi kaikkien aikojen huikemmista paradokseista, mitä voi olla, kun Jere alkaa valistaa menneisyytensä liittyen, että jokainen saa tehdä niin kuin haluaa, mutta tärkeintä on se, että oppii niistä asioista mitä tekee, koska kuulemma "monihan ei koskaan opi eikä ymmärrä". Tämä kommentti siis hetki sen jälkeen kun Jere on suurinpiirtein yrittänyt oikeuttaa kaikkia menneisyyden tekemisiään ja sitä miten jokaisella on oikeus elää elämään niin kuin haluaa ja, miten moni kuoleman vuoteellaakin harmittelee, kun "ei tullut tehtyä asioita". Vähän oli Jerestä havaittavissa, että harmittaa vaan kun nämä ikävät "yhteisöt" ja yhteiskunta on asettanut kaikille yhteisiä pelisääntöjä, niin ei vaan voi millään kaikkea tekemisiään oikeuttaa.

Veikkaanpa, että suurintakaan osaa ei harmita kuolinvuoteellaan, että kun ei tullut sekoiltua samalla lailla, kuin Jere. Itse ehkä käsitän eletyn elämän vain täysin eri lailla kuin Jere. Tuo Sihvosen jakso oli toki muutenkin täynnä mitä älyttömättömimpiä kohtia, missä Sihvonenkin koittaa vähän avustaa ja saada Jereä ymmärtämään, mutta eihän Jere ota näitä asioita kuuleviin korviinsa. Sihvonen yritti mm. saada Jereä, miettimään, että "miltähän niistä sinun lapsistasi ja läheisitäsi mahtaa tuntua, kun otat välillä huikkaa", mutta vastaus tähänkin oli luokkaa vittuako kyselet. Muutenkin Sihvoselta hyvää piikittelyä ja verbaalista tikaria muutamassa kohdin ympäri jaksoa, mitä tarjosi Karalahdelle. Kyllähän kaikesta paistaa, että ei se Jere vaan suostu katsomaan asioita silmiin ja ihan aidosti ottamaan oppia asioista. Siinä mielessä tuo on aikamoinen paradoksi, kun kertoo miten se on ne _muut_, jotka ei suostu ottamaan oppia ja ymmärtämään.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Varmasti. Konna on sentään nähnyt maailmaa eikä jumittunut jonneki vitun NHL:ään. Paljon arvokkaampaa ja mieltä avartavampaa.

Sitä paitsi Konna pystyy edelleen bilettämään. Vaikka onkin ollut siinä aina varsin keskitasoa.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Omissa papereissani Jere menee siihen kategoriaan, jotka on pikkuisen liian tyhmiä ymmärtääkseen, että elämässä on muutakin hauskaa kuin juhliminen ja paneminen. Kulttuuri, taide yms. ei ole ehkä Karalahtia varten, vaan sen pitää olla niinku vittu jotain vanhaa liittoa vittu. Vittu semmoista niinku vittu oikeaa vittu niinku vittu silloin vittu ennen.
 

euron kolikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Valtteri Filppula näyttää hienosti esimerkkiä, kuinka pelata päälle tuhat ottelua kestävän NHL uran, jonka jälkeen voi vielä mennä jonnekin muualle kokemaan uutta kiekkokulttuuria.

Sitä paitsi mä uskon, et Vallelle on jäänyt sukan varteenkin sen verran fyrkkaa, että voi sitten eläkepäivillä halutessaan kiertää maailmaa. Toisin kuin ehkä Jere...
 

theZ

Jäsen
Valtteri Filppula näyttää hienosti esimerkkiä, kuinka pelata päälle tuhat ottelua kestävän NHL uran, jonka jälkeen voi vielä mennä jonnekin muualle kokemaan uutta kiekkokulttuuria.

Sitä paitsi mä uskon, et Vallelle on jäänyt sukan varteenkin sen verran fyrkkaa, että voi sitten eläkepäivillä halutessaan kiertää maailmaa. Toisin kuin ehkä Jere...

Vallen ikäisenä Karalahti aloitteli kauttaan KHL:ssä Minskin kapteenina. Seuraavana kautena siirtyi vielä Jokereihin pelaten niin hyvän kauden, että 39-vuotiaana pääsi vielä MM-kisoihinkin pelaten ihan hyvät kisat. Sen jälkeisellä kaudella aloitti pelit Jokereissa mutta siirtyi vastuun perässä SHL:ään HV71:een ja 30 peliin 19 pistettä pakin paikalta. Ja vielä viimeinen kausi HV:ssa jonka jälkeen päätti uransa 41-vuotiaana. Höntsäpeleihin ei kuulemma halua mennä kun paloa ei riitä pelaamaan puolivaloilla.

Rahaa Valle on takonut reilusti Jereä enemmän. Niin on Connor McDavidkin tai Mikko Koivu. Jopa Jorma Ollila. Saa nähdä pystyykö Valle pelaamaan 41-vuotiaaksi asti SHL-tasoa vastaavalla tasolla vai jääkö hän luuseriksi joka ei pysty edes narkkijuoppoluuserin tasolle vanhoilla (peli)päivillään.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heti alkuun, Jere on aikalailla mun kirjoissani hölmö ja tietyllä tavalla yksinkertainen ukko, tehnyt helvetisti huonoja ratkaisuja ja on ilman muuta päihdeongelmainen, ollut sitä todella pahasti ja tavallaan varmasti taustansa vuoksi on sitä edelleen. Ja ainakin on mainitun taustansa vuoksi siinä riskiryhmässä, ettei vaan elämäntavat joskus lipsu taas väärään suuntaan kenties esim. kun ikää tulee ja nykyinen treeni-into laantuu ja yleinen aktiivisuus kenties vähenee ja sellainen mukavuudenhalu lisääntyy.

Nyt kun se on sanottu että huonoja ratkaisuja on kirjan verran takana, niin kyllä mäkin vähän ihmettelen näitä ainaisia vertailuja fiksumpiin, lähinnä sillä että pointti on aika selvä ja noita vertailuja voidaan halutessa tehdä aika monta. Yhdessä viestissä vertailtiin kattavasti kohta kohdalta vertaillen miten Kimmo Timonen oli fiksu, pelasi korttinsa oikein ja on nykyään miljonääri. Sittemmin nähtiin laaja vertailu jossa puolestaan Aki Berg teki pelkkiä fiksuja ratkaisuja ja Jere pelkkiä tyhmiä. Ennen kaikkea Aki on miljonääri. Nyt se on Filppula joka on fiksumpi ja hei ennen kaikkea miljonääri. Antaas olla kun jatketaan niin alkaa löytyä aika monta sataa jääkiekkoilijaa, joka teki fiksummin kuin Jere ja ovat vielä MILJONÄÄREJÄ. Muutenkin reilu lähtökohta, että ura ei ollut kuin Kimmo Timosella niin huonosti meni!

On se perkele elämä mennyt pöntöstä alas jos ei nelikymppisenä ole miljonääri vaan jätti ne kuuluisat miljoonat omalla valinnallaan ns. pöydälle, pelaten tuon jälkeen tosiaan "enää" joku 15 vuotta eurooppalaisen jääkiekkoilun huipulla ja MM-kisoissa jne. Monelle tännekin kirjoittajalle se miljoonien hassaus tuntuu olevan ylitsepääsemätön ja suorastaan häpeän paikka ja ehdotankin, että sen osalta samankaltaiseen häpeäpaaluun pitäisi laittaa kaikki NHL-sopimuksineen maitojunalla palanneet.

Ja ettei sitä tarvi alkaa edes, niin kylläkyllä, Jeren muu elämä ja sen hallinta on ollut sata kertaa tyhmempää ja päihteiden vuoksi alhaista menoa verrattuna näihin moneen muuhun, mutta kyllä mä silti samalla tavalla häpeäisin niitä muitakin, jotka uransa ovat päättäneet arvostettuina huippuina kaikenmaailman mestareina ja kiekkoleijonina, mutta ilman niitä kaivattuja miljoonia jotka jättivät sinne rapakon taakse maitojunansa kyydistä pois.

Lähinnä pointti siis on, että ehkä Jereä ei kaikkien niiden muiden syntien lisäksi nyt liikaa kannata siitä tuomita, että ei kyennyt perheelleen rahallisesti huoletonta loppuelämää turvata. Ei kyennyt moni muukaan huippukiekkoilija tai meistä muistakaan. Muuten meno siinä perheessä näyttä aika normaalilta ja aika moneen nähden jopa mukavan keskiluokkaiselta, kun katsellaan vähän mitä kaikkea tästäkin maasta löytyy varsinkin jos aletaan päihdeongelmaisten piireistä esimerkkejä etsiä.
 
Viimeksi muokattu:

Malcolm

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vallen ikäisenä Karalahti aloitteli kauttaan KHL:ssä Minskin kapteenina. Seuraavana kautena siirtyi vielä Jokereihin pelaten niin hyvän kauden, että 39-vuotiaana pääsi vielä MM-kisoihinkin pelaten ihan hyvät kisat. Sen jälkeisellä kaudella aloitti pelit Jokereissa mutta siirtyi vastuun perässä SHL:ään HV71:een ja 30 peliin 19 pistettä pakin paikalta. Ja vielä viimeinen kausi HV:ssa jonka jälkeen päätti uransa 41-vuotiaana. Höntsäpeleihin ei kuulemma halua mennä kun paloa ei riitä pelaamaan puolivaloilla.

Rahaa Valle on takonut reilusti Jereä enemmän. Niin on Connor McDavidkin tai Mikko Koivu. Jopa Jorma Ollila. Saa nähdä pystyykö Valle pelaamaan 41-vuotiaaksi asti SHL-tasoa vastaavalla tasolla vai jääkö hän luuseriksi joka ei pysty edes narkkijuoppoluuserin tasolle vanhoilla (peli)päivillään.
Keskustelua luettuani tulin lopputulokseen, että tämä ei ihme kyllä ole sarkasmia.

Toinen panosti uraansa täysillä ja pelasi maailman ehdottomalla huipulla lähes kaksi vuosikymmentä. Toinen valitsi erilaisen polun ja taas vanhempana tajusi, että voisihan sitä sittenkin ehkä panostaakin jääkiekkoon ja tekikikin vanhoilla päivillään ihan kunnioitettavan urapätkän vielä. Valtteri Filppulalla on tilillään yli 1200 NHL-ottelua jos pudotuspelit lasketaan mukaan, sekä tähän päälle löytyy vielä sormesta Stanley Cup -sormus. Tuossa kohtaa ei tarvitse enää todistaa kenellekään yhtään mitään, mutta kaikesta huolimatta jatkaa vielä uraansa kovatasoisessa Sveitsin pääsarjassa.
 
Viimeksi muokattu:

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Rahaa Valle on takonut reilusti Jereä enemmän. Niin on Connor McDavidkin tai Mikko Koivu. Jopa Jorma Ollila. Saa nähdä pystyykö Valle pelaamaan 41-vuotiaaksi asti SHL-tasoa vastaavalla tasolla vai jääkö hän luuseriksi joka ei pysty edes narkkijuoppoluuserin tasolle vanhoilla (peli)päivillään.

Noh, Valle voi myös laittaa miljoonansa matkalaukkuun ja todeta, että kiekko riittää ja lähteä katselemaan maailmaa. Stanley cup-voittajana ja yhtenä kaikkien aikojen suomalaisista jääkiekkoilijoista. Haima tietääkseni vielä ehjänä.
 

444

Jäsen
Vallen ikäisenä Karalahti aloitteli kauttaan KHL:ssä Minskin kapteenina. Seuraavana kautena siirtyi vielä Jokereihin pelaten niin hyvän kauden, että 39-vuotiaana pääsi vielä MM-kisoihinkin pelaten ihan hyvät kisat. Sen jälkeisellä kaudella aloitti pelit Jokereissa mutta siirtyi vastuun perässä SHL:ään HV71:een ja 30 peliin 19 pistettä pakin paikalta. Ja vielä viimeinen kausi HV:ssa jonka jälkeen päätti uransa 41-vuotiaana. Höntsäpeleihin ei kuulemma halua mennä kun paloa ei riitä pelaamaan puolivaloilla.

Rahaa Valle on takonut reilusti Jereä enemmän. Niin on Connor McDavidkin tai Mikko Koivu. Jopa Jorma Ollila. Saa nähdä pystyykö Valle pelaamaan 41-vuotiaaksi asti SHL-tasoa vastaavalla tasolla vai jääkö hän luuseriksi joka ei pysty edes narkkijuoppoluuserin tasolle vanhoilla (peli)päivillään.
On se kova. Ihan vitun kova. Vittu niinku!
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Jotenkin ei nyt kuulosta kauhean autenttiselta toi @theZ kuvaus Jerestä. Sallinet, että Tapulikaupunkiraattoria hyväksikäyttäen muutan sen hieman enemmän Jerenkin luettavaan muotoon:

Vallen vittu ikäisenä huigee ukko Karalahti niinkuvittu oikeesti aloitteli vittuniinku kauttaan KHL:ssä Minskin VITTU kapteenina. Seuraavana vitun kautena siirtyi vielä niinku Jokereihin pelaten niin vitun huigeen hyvän kauden, että 39-vuotiaana pääsi vielä MM-kisoihinkin pelaten ihan vitun niinku hyvät kisat. Sen jälkeisellä kaudella ÄIJJJJJJÄ aloitti niinku pelit vittu Jokereissa mutta siirtyi niinkusillee vastuun perässä vittu SHL:ään HV71:een ja niinku 30 peliin vittu 19 pistettä pakin vittu niinku paikalta niinku oikeestivittu. Ja vielä viimeinen vittu kausi vittu niinkusillee HV:ssa jonka jälkeen vittuniinkusilleevittu päätti uransa niinku 41-vuotiaana. Höntsäpeleihin ei niinku kuulemma vittu halua mennä kun niinkusilleeoikeesti paloa ei riitä vanhan liiton niinku sillee huigeena ukkona pelaamaan vittusillee niinku puolivaloilla oikeesti vittu.

Rahaa Valle on niinku takonut reilusti Jereä niiinkusilleeniinkuvittu enemmän. Niin on niinku jokuvitun Connor McDavidkin vittu tai Mikko niinkuvittu Koivu. Jopa Jorma oikeestivittu Ollila. Saa nähdä niinku pystyykö vittu Valle pelaamaan niinku sillee 41-vuotiaaksi asti vittu SHL-tasoa vastaavalla niinku tasolla vai jääkö hän vitun luuseriksi joka ei pysty niinku edes narkkijuoppoluuserin tasolle vanhoilla (peli)päivillään. NIINKUVITTUSILLEEOIKEESTIVITTU.
 

theZ

Jäsen
Keskustelua luettuani tulin lopputulokseen, että tämä ei ihme kyllä ole sarkasmia.

Toinen panosti uraansa täysillä ja pelasi maailman ehdottomalla huipulla lähes kaksi vuosikymmentä. Toinen valitsi erilaisen polun ja taas vanhempana tajusi, että voisihan sitä sittenkin ehkä panostaakin jääkiekkoon ja tekikikin vanhoilla päivillään ihan kunnioitettavan urapätkän vielä. Valtteri Filppulalla on tilillään yli 1200 NHL-ottelua jos pudotuspelit lasketaan mukaan, sekä tähän päälle löytyy vielä sormesta Stanley Cup -sormus. Tuossa kohtaa ei tarvitse enää todistaa kenellekään yhtään mitään, mutta kaikesta huolimatta jatkaa vielä uraansa kovatasoisessa Sveitsin pääsarjassa.

En tiedä onko sarkasti oikea termi, mutta ei sitä nyt ihan vakavissaankaan oltu kirjoitettu. Tai ei tarkoitus ollut mitenkään vähätellä Filppulan uraa. Enemmän ihmetyttää, että tullaan tuolla perusteella Jereä morkkaamaan tänne että Valle uskaltaa vielä vanhoilla päivilläänkin kokeilla uusia kiekkokulttuureja. Jere kun on nimenomaan hehkuttanut eri kulttuurien kokemista rikkautena ja maininnut, että vaikka NHL-ura jäi lyhyeksi niin vastapainoksi on saanut nähdä kiekkokaupunkeja joihin tuskin muuten olisi koskaan eksynyt. Jeren ura tuolla ikävuosista 37 ja eteenpäin on hyvin kovaa valuuttaa millä tahansa mittareilla. Hieno loppu-ura Jerellä vaikka alkuvaiheessa NHL:n kusikin päihderiippuvuutensa takia.

Mun mielestä tuossa lainaamassani viestissä pointti oli todella ohut. Valittiin joku NHL:ssä onnistunut pelaaja ja tultiin mainostamaan miten hänellä jäi sukanvarteen enemmän rahaa kuin Jerellä. Jääkiekkoura 37-vuotiaasta eteenpäin Jerellä oli niin hieno, ettei ole mitenkään varmaa että edes Filppulan tasoinen huippuammattilainen pääsisi vastaavaan. Kuitenkin pointti oli ilmeisesti riittävä että sen varjolla voi tulla Jereä polkemaan alas taas kerran.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jääkiekkoura 37-vuotiaasta eteenpäin Jerellä oli niin hieno, ettei ole mitenkään varmaa että edes Filppulan tasoinen huippuammattilainen pääsisi vastaavaan.
Toisaalta eipä sen kai tarvitsekaan koska oli ennen tuota ikää saavuttanut jo paljon enemmän mihin Karalahti koskaan kykeni.
 

Malcolm

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä onko sarkasti oikea termi, mutta ei sitä nyt ihan vakavissaankaan oltu kirjoitettu. Tai ei tarkoitus ollut mitenkään vähätellä Filppulan uraa. Enemmän ihmetyttää, että tullaan tuolla perusteella Jereä morkkaamaan tänne että Valle uskaltaa vielä vanhoilla päivilläänkin kokeilla uusia kiekkokulttuureja. Jere kun on nimenomaan hehkuttanut eri kulttuurien kokemista rikkautena ja maininnut, että vaikka NHL-ura jäi lyhyeksi niin vastapainoksi on saanut nähdä kiekkokaupunkeja joihin tuskin muuten olisi koskaan eksynyt. Jeren ura tuolla ikävuosista 37 ja eteenpäin on hyvin kovaa valuuttaa millä tahansa mittareilla. Hieno loppu-ura Jerellä vaikka alkuvaiheessa NHL:n kusikin päihderiippuvuutensa takia.

Mun mielestä tuossa lainaamassani viestissä pointti oli todella ohut. Valittiin joku NHL:ssä onnistunut pelaaja ja tultiin mainostamaan miten hänellä jäi sukanvarteen enemmän rahaa kuin Jerellä. Jääkiekkoura 37-vuotiaasta eteenpäin Jerellä oli niin hieno, ettei ole mitenkään varmaa että edes Filppulan tasoinen huippuammattilainen pääsisi vastaavaan. Kuitenkin pointti oli ilmeisesti riittävä että sen varjolla voi tulla Jereä polkemaan alas taas kerran.
Eiköhän tuossa aiemmin lainaamassasi viestissä ollut pointtina nimenomaan se, että pitkän NHL-uran tekeminen ei poissulje mahdollisuutta kokea myös muita kulttuureja ja kiekkokaupunkeja, kuten tämä Valtteri Filppulan tapaus osoittaa. Tuo sukan varteen jäänyt raha Stanley Cupin ja yli 1000 NHL-ottelun lisäksi muun muassa erottaa nämä kaksi mainittua pelaajaa. Toinen lunasti täyden potentiaalinsa ja hänen tähän astinen uransa on kovaa valuuttaa, kaikki päälle tuleva on ekstraa. Kaikki kunnia kuitenkin Karalahdelle hänen urastaan 37-41 vuotiaana.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
On se perkele elämä mennyt pöntöstä alas jos ei nelikymppisenä ole miljonääri vaan jätti ne kuuluisat miljoonat omalla valinnallaan ns. pöydälle, pelaten tuon jälkeen tosiaan "enää" joku 15 vuotta eurooppalaisen jääkiekkoilun huipulla ja MM-kisoissa jne. Monelle tännekin kirjoittajalle se miljoonien hassaus tuntuu olevan ylitsepääsemätön ja suorastaan häpeän paikka ja ehdotankin, että sen osalta samankaltaiseen häpeäpaaluun pitäisi laittaa kaikki NHL-sopimuksineen maitojunalla palanneet.
Äläs nyt, johan JA:n pankkiirilääkärit vertasivat Selännettä Karalahteen, Maradonaan ja Nykäseen, koska Selänteen englannista kuuluu aksentti läpi ja Kotkan meripäivillä on tullut painettua vierasta pillua. Teukallahan ei tosiaan olekaan kuin 40 miljoonan omaisuus, oma ja perheen hyvinvointi turvattuna sekä lukuisia hienoja juttuja, jotka ovat tuottaneet valtavasti iloa ihmisille.

Karalahden kohdalla nyt olisi ollut se ja sama, vaikka jätkä olisi vittu tienannut vitusti miljardeja vittu. Ei hänen käsissään moiset rahat olisi pysyneet, olisikohan Jere edes hengissä jos NHL:stä olisi vaikka 15 miljoonaa tarttunut mukaan? Nyt hän tosiaan kaikesta huolimatta on isä suomalaisille lapsilleen sekä ymmärtääkseni työllistää ihmisiä. On sekin jotain, olkoonkin että esim. koronajuttunsa ovat vastenmielisiä.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Itseäni ei ainakaan kiinnosta vittuakaan, mitä Jere on urallaan tienannut tai jättänyt tienaamatta. Eihän se minun murheenkryynini ole että Jeren NHL-ura jäi sekoilujen takia piippuun. Se, mikä Jeressä vituttaa on tuo päihteiden glorifiointi ja niistä puhuminen kuin 15-vuotias amisjonne. Ja sitten kaikki muu henkilökohtaisen elämän sekoilu. Se, että hänen NHL-ura jäi lyhyeksi, ei haittaa minua millään tapaa.
 

theZ

Jäsen
Eiköhän tuossa aiemmin lainaamassasi viestissä ollut pointtina nimenomaan se, että pitkän NHL-uran tekeminen ei poissulje mahdollisuutta kokea myös muita kulttuureja ja kiekkokaupunkeja, kuten tämä Valtteri Filppulan tapaus osoittaa. Tuo sukan varteen jäänyt raha Stanley Cupin ja yli 1000 NHL-ottelun lisäksi muun muassa erottaa nämä kaksi mainittua pelaajaa. Toinen lunasti täyden potentiaalinsa ja hänen tähän astinen uransa on kovaa valuuttaa, kaikki päälle tuleva on ekstraa. Kaikki kunnia kuitenkin Karalahdelle hänen urastaan 37-41 vuotiaana.

Eiköhän se pointti ollut vaan vittuilla Jeren NHL-urasta eikä mikään muu. Ihan peruskauraa että NHL-pelaajat halutessaan pääsevät vielä vanhoilla päivilläänkin Liigaan tai johonkin Keski-Euroopan sarjaan pelaamaan kauden tai pari. @Iker :in viesti #1840 oli täyttä asiaa. Ihan turhaa tehdä vertailua änärissä parhaiten onnistuneisiin suomalaisiin ja heidän uraansa Jeren uraan vertailemalla lähinnä vittuilla otsikon nimessä olevalle henkilölle.

Jere on itsekin sanonut, että NHL-unelman kariutuminen harmittaa jossain määrin, mutta toisaalta sen ansiosta hän on päässyt kokemaan Euroopassa niin paljon kaikkea hienoa mikä vastaavasti olisi pitkän NHL-uran jälkeen jäänyt kokematta. Hän on ollut hyvin monessa seurassa Euroopassa ikonin ja fanien suursuosikin roolissa. Niin Hampurissa, Minskissä kuin HV:ssakin. Puhumattakaan kotiseura IFK:sta vaikka loppu siellä jätti faneillekin paljon hampaankoloon.

Ihan puhtaasti Jeren oma asia miten paljon hän asioita arvottaa. Filppulan ura luottosoturina NHL:ssä oli todella hieno. Samoin Jeren ura eurokaukaloissa. Joku voi nauttia enemmän NHL:ssä pelaamisesta mutta Jeren vähän narsististen luonteenpiirteiden myötä en ihmettelisi vaikka lopulta olisi nauttinut enemmän kun saa olla The Stara useassa eri maassa ja useassa eri joukkueessa. Hieno fanikulttuuri kaikissa paikoissa ja ÄIÄ saa olla The Isäntä. Filppula oli kuitenkin 2-4 ketjun pelaaja ja pelasi tähtien takana kun Jere on saanut olla se tähti niissä sarjoissa missä on pelannut. Filppulan suoritus on epäilemättä kovempi, mutta turha taas muiden päättää Jeren puolesta että se rooli olisi ollut tuolla luonteella varustetulle yhtään sen mieluisampi kuin staran leikkiminen Euroopassa.

Harmi jos oma pointtini on liian vaikea ymmärtää. Filppulan ura oli kovempi kiistatta ja arvostan häntä paljon enemmän. Namedroppingina mainittakoon että Valtterin tunnen niin hyvin että henk.koht. motiivit ovat hänen puolustamisessaan. Hieno pelaaja ja hieno ihminen. Nyt puhutaan kuitenkin Jerestä.
 

Malcolm

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän se pointti ollut vaan vittuilla Jeren NHL-urasta eikä mikään muu. Ihan peruskauraa että NHL-pelaajat halutessaan pääsevät vielä vanhoilla päivilläänkin Liigaan tai johonkin Keski-Euroopan sarjaan pelaamaan kauden tai pari. @Iker :in viesti #1840 oli täyttä asiaa. Ihan turhaa tehdä vertailua änärissä parhaiten onnistuneisiin suomalaisiin ja heidän uraansa Jeren uraan vertailemalla lähinnä vittuilla otsikon nimessä olevalle henkilölle.

Jere on itsekin sanonut, että NHL-unelman kariutuminen harmittaa jossain määrin, mutta toisaalta sen ansiosta hän on päässyt kokemaan Euroopassa niin paljon kaikkea hienoa mikä vastaavasti olisi pitkän NHL-uran jälkeen jäänyt kokematta. Hän on ollut hyvin monessa seurassa Euroopassa ikonin ja fanien suursuosikin roolissa. Niin Hampurissa, Minskissä kuin HV:ssakin. Puhumattakaan kotiseura IFK:sta vaikka loppu siellä jätti faneillekin paljon hampaankoloon.

Ihan puhtaasti Jeren oma asia miten paljon hän asioita arvottaa. Filppulan ura luottosoturina NHL:ssä oli todella hieno. Samoin Jeren ura eurokaukaloissa. Joku voi nauttia enemmän NHL:ssä pelaamisesta mutta Jeren vähän narsististen luonteenpiirteiden myötä en ihmettelisi vaikka lopulta olisi nauttinut enemmän kun saa olla The Stara useassa eri maassa ja useassa eri joukkueessa. Hieno fanikulttuuri kaikissa paikoissa ja ÄIÄ saa olla The Isäntä. Filppula oli kuitenkin 2-4 ketjun pelaaja ja pelasi tähtien takana kun Jere on saanut olla se tähti niissä sarjoissa missä on pelannut. Filppulan suoritus on epäilemättä kovempi, mutta turha taas muiden päättää Jeren puolesta että se rooli olisi ollut tuolla luonteella varustetulle yhtään sen mieluisampi kuin staran leikkiminen Euroopassa.

Harmi jos oma pointtini on liian vaikea ymmärtää. Filppulan ura oli kovempi kiistatta ja arvostan häntä paljon enemmän. Namedroppingina mainittakoon että Valtterin tunnen niin hyvin että henk.koht. motiivit ovat hänen puolustamisessaan. Hieno pelaaja ja hieno ihminen. Nyt puhutaan kuitenkin Jerestä.
Tässä viestissä sain kiinni pointistasi, hyvin kirjoitettu. Tämä riittää Valtteri Filppulan ja Jere Karalahden vertailusta omalta osaltani.
 

julle-jr

Jäsen
Itseäni ei ainakaan kiinnosta vittuakaan, mitä Jere on urallaan tienannut tai jättänyt tienaamatta. Eihän se minun murheenkryynini ole että Jeren NHL-ura jäi sekoilujen takia piippuun. Se, mikä Jeressä vituttaa on tuo päihteiden glorifiointi ja niistä puhuminen kuin 15-vuotias amisjonne. Ja sitten kaikki muu henkilökohtaisen elämän sekoilu. Se, että hänen NHL-ura jäi lyhyeksi, ei haittaa minua millään tapaa.
Kyllähän päihteidenkäyttö kivaa on. Olen testannut sitä monella tapaa ja kyllä aika huikeita fiiliksiä on tullut koettua. Joskin toki melko paskojakin eikä sitä nyt enää aikuisena sillai jaksais tietenkään. Mutta omien kokemusteni pohjalta ymmärrän hyvin, että Jere sanoo ääneen kuinka siistiä se on ollut, hän kun ei taida ns. kunnon kansalaisen maineestaan välittää eikä ehkä ole kovin halukas kasvamaan aikuiseksikaan.

Turha niistä päihteistä on pelkästään huonoja puolia tuoda esiin ja kertoa vain kauhutarinat, sellainen valistus menettää uskottavuutensa. Ei totuus ole niin mustavalkoinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös