Jatkosopimukset – kenelle jatkoa, kenelle ei?

  • 153 879
  • 530

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät voi tehdä tarjouksen jossa Mave saa X% jäljellä olevan sopimuskautensa palkasta ja on sen jälkeen ns. free agent. Jos neiti ei siihen suostu, niin hänelle voidaan katsella jotain muuta hyödyllistä tekemistä organisaatiossa - esim. Raulin II valmentajana B-junnuissa kun kerran peli ei kulje siten kuin palkkapussi edellyttää.

B -junnut eivät kuulu samaan organisaatioon ja tuskimpa Kivenmäen tehtävänkuvaus antaa mahdollisuutta määrätä muita tehtäviä...

Enkä muutenkaan ymmärrä tätä intoa ulostaa Kivenmäki, kun näkyvissä on että herran taso nousee taas.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Ihme kitinää. Mavella on kultakypärä = on joukkueensa paras pistemies. Mave on myös Ässien kallein pelaaja eli häneltä odotetaan myös Ässien sisäisen pistepörssin kärkipaikkaa. Ketjulla ei ole mitään väliä, koska on eri asia mitä pöytäkirjoissa lukee ja mitkä ovat todelliset peliajat. Mave, Rasmussen ja Virkkunen pelaavat hieman eri aikoja (johtuen osin ylivoimasta) kuin mitä muiden joukkueiden neloskentät.

Ei Mave tietenkään mitenkään loistavasti ole pelannut, mutta eihän meillä parempiakaan näemmä ole?? Ja 100te ei parempia pelaajia koskaan tulla saamaankaan, SM-liigan huippuseuroissa kultakypärät/nimimiehet vetävät 150-250te kaudessa.

Olisiko parempi, jos Ässissä pelaisi vaikka Kimmo Kuhta 200te vuosipalkalla ja olisi puolet kaudesta telakalla? Tai Mikko Eloranta kovalla palkalla ja tehoilla 5+7?


Et ehkä täysin ymmärtänyt asiaa oikein. Itse ymmärsin niin, että joukkueen päävalmentaja on Kivenmäkeen tyytyväinen ja toimistolla laskeskellaan mitä Kivenmäen sopimuksen ulos ostaminen maksaa.
Se on taas toinen tarina mitä mieltä ihmeset ovat keskustelupalstoilla mieltä, jos joukkueen valmennus on niin tyytymätön pelaajaan.
 

Tenukeppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko Ässien kokoisella seuralla varaa siihen, että merkittävä siivu pelaajabudjetista hukkuu nelosketjuun? Tai oli ketju mikä tahansa, mutta joka tapauksessa pelaajalle, jonka panokseen valmentaja on täysin tyytymätön.


Ei niin kauan kun Porissa käy nämä samat naamat (myös) minä lukien katsomassa pelit. Siis ne kaikki.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Palatakseen aiheeseen niin jatkon tarjoamisen kannalta on selvää että ykkösviisikko tulisi käytännössä koota pääosin pelaajista jotka eivät tällä hetkellä ole joukkueessa. Jatkoa tarjoaisin seuraavasti;
Pakit: Määttä sekä yhdelle kolmikosta Korkeavuori/Peltonen/Sammalkangas
Hyökkääjät: Kuparinen, Huhtala, Savinainen, Salminen, Sillanpää
Maalivahdit: Kilpeläinen

Perusteluina edellä mainitulle niin pakeistakin tulisi tarkasti harkita minkätasoista palkkaa kolmospakkiparin puolustavalle puolustajalla maksetaan.

Sekä Savinaiselle että Salmiselle jatkon tarjoaminen riippuu pitkälti siitä onko joku kolmikosta Savinainen, Salminen tai Kivenmäki valmis pelaamaan ykkösketjun vaatimalla tasolla. Käytännössä en näe kaikille kolmelle käyttöä ensi kauden joukkueessa, koska ovat samantyyppisiä pelaajia ja eivät ole tällä hetkellä ykköskenttätasoa.

Ulostamalla Tähtisen, Mäkisen, Rasmussenin, Damonin, Virkkusen, Peltomäen, Duban ja joko Sammalkankaan tai Peltosen niin vapautuu melko hyvin rahaa muille pelipaikoille.

Jos edellä mainitut jatkot saadaan sorvattua järkevään hintaan niin kokoonpano 2009-10 voisi olla tyyliin;

Kilpeläinen-Kakkosveskari-Rynnäs/Järvenpää

Kiekollinen pakki (aka Forrest)-puolustava pakki (aka Karalahti)
Kuusisto-Määttä
Uusitalo-Korkeavuori/Peltonen/Sammalkangas
Jyrkkiö-Rahkola

Maalintekijä-Pelintekijä-Luomala
Maalintekijä (aka Teemu Nurmi)-Puolustava keskushyökkääjä-Kivenmäki
Savinainen/Salminen-Kuparinen-Huhtala
Sillanpää-Pellinen-Huhtanen
Mäkilä-A-junnu-Palonen

Rahaa joukkueeseen palaisi. Täysin utopiaa tuollaisen paketin kasaaminen 2 meur hintaan ei pitäisi olla, koska ulostettavien pelaajien palkat ovat yhteensä jotakin 400-500 teur.
 

Incarnation

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, PoPa
Ässien pelaajabudjetti nousussa? Mihin tämä perustuu, kun tuntuu että kaikki muut ovat melkein leikkaamassa. Tai ainakin puhelevat leikkauksista (tiedä sitten toteutuvatko)...

Kyllä sellaista puhetta on tainnut tälläkin palstalla olla, että Ässät kasvattaisi ensi kaudeksi budjettiaan muiden joukkueiden leikatessa omiaan (rajusti). Tämä johtunee siitä, että Ässissä on edetty talouspuolella varovaisesti ja rahat tv-sopparistakin lienevät vielä sukanvarressa.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kirjoituksestasi saa käsityksen, että olet tyytyväinen Matikaiseen.

Oletko todella sitä mieltä, että Pentti Matikainen on sellainen osaaja jääkiekon saralla, jonka neuvolla ja johdolla kannattaa rakentaa Ässien tulevaisuutta??

Alpo on tehnyt paljon hyvää tällä kaudella, niin joukkueessa, kuin seurassakin, mutta en kuitenkaan näe hänessä sellaista potentiaalia, jolla Ässät voisi nousta seuraavalle portaalle.

Penassa en näe mitään potentiaalia.

Itse katselen asiaa vähän eri näkökulmasta, enkä sinällään arvota pelkästään Alpo Suhosen tai Pentti Matikaisen henkilökohtaisia ”jääkiekkojohtamistaitoja”. Menestyvän jääkiekkojoukkueen takana tiettyjen asioiden tulee olla kunnossa, varsinkin jos seura toimii ilman avokätistä kummisetää. Ja ne tietyt asiat ovat;

1. Seuran talous on kunnossa, eli käytännössä pelaajia ei tarvitse myydä talouden takia tai kieltäytyä tekemästä hivenenkin kalliimpaa jatkosopimusta. Talouden merkitys tulee kasvamaan lähivuosina, näemme konkursseja ja seurojen toiminnan enemmän tai vähemmän hallittua taantumista. Tämä asia on Ässissä hyvässä kunnossa ja seuraava tavoite täällä on saada tiettyjä parannuksia aikaan Isomäen jäähallissa. Itse en näe Isomäen saneerausta kuitenkaan minään elämän kuoleman kysymyksenä ja tuskinpa se tulee toteutumaan muussa mitassa kuin, että saadaan mailatelineet pukukoppien oville.

2. Seuran junioritoiminta pystyy tuottamaan siinä määrissä liigakelpoisia pelaajia, että syvyys- tai yleispelaajia ei tarvitse seuraan juuri ulkoa hankkia. Tämä toimii Ässissä tällä hetkellä olosuhteisiin nähden hyvin. Totta kai läpilyöneiden juniorien sitominen on hyvin haastellista, mutta ei tämä ole todellakaan pelkästään Ässien ongelma. Lähtihän esimerkiksi Lammassaari Lukosta, vaikka asiassa rahalla tuskin oli mitään merkitystä ja edelleen valmentajaksi Lukkoon tuli kaveri, joka on nuorten pelaajien kehittäjän maineessa. Toinen iso kysymys on seuran taito tehdä juniorisarjojen tähdistä liigapelaajia, pitää pelaajien jalat maassa, toisaalta rohkaista epäonnistumisen hetkellä, järjestää sopivia pelipaikkoja muissa sarjoissa. Tässä Ässissä on vielä paljon tekemistä, palaan tähän myöhemmin. Ylivoimaisesti isoin uhkatekijä junioritoiminnan saralla ovat täysin alle kaiken arvostelun olevat olosuhteet ja kaupungin täydellinen välinpitämättömyys asian suhteen. Jos tätä epäkohtaa ei saada korjattua viimeistään vuoden 2010 aikana, Porin Ässillä ei ole tulevaisuutta liigajoukkueena ja Porin kaupungin markkinointitekijöistä on jäljellä enää Porin Jazz.

3. Urheilullinen osaaminen kaukalon tuntumassa seurassa on korkeata tasoa. Tässä asiassa on monia alakohtia, harjoittelusta, kulttuurista, kilpakiekkojoukkueiden pelitavasta, jne alkaen. Kaikkiaan Ässät on siirtynyt Suhosen aikakaudella paljon eteenpäin, vielä on matkaa, mutta osin tässä asiassa tarvitaan myös sukupolven vaihdosta, kuten Alpo onkin kertonut, vanhat koirat eivät vain opi uusia temppuja. Sanoisin, että Ässät ovat tällä hetkellä tällä alueella keskimääräistä liigatasoa, joten täällä pitää tehdä vielä paljon töitä, eikä vähiten henkisellä puolella ja muutosvastarinnan kanssa. Lisäksi vastuuhenkilöiden tulee olla täysin immuuneja jatkuvalle ulkopuoliselle paineelle ja selkäänpuukotukselle. Eli tarvitaan jääräpää tai jääräpäitä, jotka ovat asettaneet itselleen tavoitteen ja menevät sitä kohtia kuin mummo lumessa. Alpo + kaksi kertaa Pena ovat varmasti riittävän jääräpäisiä ja tarvittaessa esteet raivataan tieltä, Takko tietää tämän. Jääräpäisyydessä on tietenkin se riski, että se voi viedä myös täsmälleen väärään suuntaan, mutta mielestäni Ässät on edennyt vuoden aikana kuitenkin pääsääntöisesti juuri sinne minne on pitänytkin, kun kaukaa lähdetään perille on pitkä matka. Useat pelaajat on nostaneet merkittävästi tasoaan ja toisaalta pelipaikka pitää ansaita omilla näytöillä, ei nimellä paidan selässä tai pelatuilla NHL-otteluilla.

4. Urheillullinen osaaminen toimistolla on hyvää tasoa, eli kansanomaisesti meillä on hyvä UTJ. Hyvä UTJ kulkee aina vuoden pari kaukalotapahtumia edellä, analysoi omia pelaajia, junioreista nousevia pelaajia, tarkkailee pelaajia ympäriä maailmaa, tuntee mahdottoman määrän kiekkoihmisiä ja ennen kaikkea rakentaa joka kaudelle joukkueen, joka on tasapainossa.

Tämä joukkueen tasapaino on kaikkein tärkein asia, tasapainon merkitys huomataan, jos tarkastellaan Ässien hopeakauden joukkuetta. Siinä oli hyvä maalivahti, maestro Kivenmäen ympärille mittatilaustyönä rakennettu ykkösketju, loistava puolustava sentteri Rautee, sarjan paras pakki Forrest, Hiseyn ympärille hankittiin Ramsay puolustamaan ja helmenä kaiken paskaksi ajava nelosketju. Itse kuvittelin, että Takko oli tämän kaiken suunnitellut ja tiputteli palasia paikalleen sveitsiläisen kellon tarkkuudella. Ikävä kyllä erehdyin, kaikki oli vain suurta sattumaa, alekoreista jäi yksi toisensa jälkeen käteen helmi ja katsomatta vielä kokokin oli juuri sopiva. Tälläinen sattuma toteutuu kerran jääkiekkofanin elämässä ja Raumalla ei edes silloin. Seuraavien kolmen kauden aikana Takon tuuri oli käytetty ja palaset olivat juuri niin yhteensopimattomia kuin niiden voi olettaa olevankin, jos ne hankitaan ilman sen suurempaa suunnitelma vielä sivutoimisesti asiaa hoitaen. Sivutoimisesti ei ole mitään teoreettistakaan mahdollisuutta suunnittella asioita riittävästi ja ennen kaikkea pistää sen jälkeen suunnitelmat käytäntöön. Ja nyt pääsen, jo varsinaisesti Pentti Matikaiseen, Penassa meillä on joka tapauksessa ensimmäinen kokopäiväinen UTJ, tämä on sinällään iso askel, tarve on tunnistettu. Ja seuraava taitaa olla Harri Rindell, joten Penan aikakausi ei sinällään tule olemaan mikään mahtipitkä ja tässäkin mielessä Penan osaaminen on aika toisarvoinen kysymys pitkässä juoksussa. Enkä minä Penaa täysin epäpätevä pidä, pitää aina muistaa verrokit, Holtari on omassa sarjassaan, mutta kyllä Pena sopii jo seuraavaan kastiin yhdessä Virmasen, Hautiksen jne kanssa.

Muilla seuroillahan ei taida edes olla nimettyä resurssia ja mielestäni tämä näkyy nyt esimerkiksi HPK:ssa, suurista satsauksista huolimatta luu on jäämässä käteen. JYP taas puolestaan on varsin mielenkiintoisessa tilanteessa JYP/Diskos yhdistelmä on niin kallis, että joka tapauksessa kausi tuottaa merkittävän tappion. Jos sama toiminnan taso aiotaan pitää ensi kaudella ja sitä seuraavilla kausilla, pitää löytyä miljoonia ulkopuolista rahaa per kausi, jos ei löydy miten ihmeessä kerran makeata maistaneet pysyvät katsomossa seuraamassa kaudesta toiseen velkaisen seuran eloonjäämistaistelua.

Elikkä kaiken kaikkiaan itse katselen isompia asioita kuin yhtä tai kahta henkilöä. Aidosti olen silti sitä mieltä, että Alpo Suhonen oli luultavasti ainoa henkilö, joka pystyi saamaan tämän mittakaavan muutoksen aikaan porilaisessa jääkiekossa ja itse uskon myös sen, että tämä muutos tulee vielä olemaan porilaisen jääkiekon suuri menestystekijä.
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllä sellaista puhetta on tainnut tälläkin palstalla olla, että Ässät kasvattaisi ensi kaudeksi budjettiaan muiden joukkueiden leikatessa omiaan (rajusti). Tämä johtunee siitä, että Ässissä on edetty talouspuolella varovaisesti ja rahat tv-sopparistakin lienevät vielä sukanvarressa.

http://www2.satakunnankansa.fi/blogit/kiekkokansa/2008/09/pelaajaagentit_soittelevat_jo.html

Syyskuussa vielä ainakin puhuttiin budjetin noususta, mutta luulisin että Ässissäkin on alettu vähän jarruttelemaan johtuen talouskriisistä. Jokin aika sitten piti hallituksen lyödä ensi kauden budjetti lukkoon, mutta julkisuuteen ei siitä ole tietoa tullut.
 
Ja seuraava taitaa olla Harri Rindell, joten Penan aikakausi ei sinällään tule olemaan mikään mahtipitkä ja tässäkin mielessä Penan osaaminen on aika toisarvoinen kysymys pitkässä juoksussa. Enkä minä Penaa täysin epäpätevä pidä, pitää aina muistaa verrokit, Holtari on omassa sarjassaan, mutta kyllä Pena sopii jo seuraavaan kastiin yhdessä Virmasen, Hautiksen jne kanssa.

Turussakin huhutaan nyt toden teolla, että Hirsimäki tulee Ruissalon "herraksi" ja siten Pena todennäköisimmin on Ässien seuraava TJ. Asian on ottanut esille blogi, joka ei yleensä rummuta paskajuttuja, vaan niissä on myös perää. Tiedä tästä tosin sitten, moni se huhu vääräksi osoittautuu. Itsellä ei tästä tällä kertaa ole sen syvempiä tietoja, että uskataisin ruveta lupailemaan. Ainoa mitä olen Hirsimäestä kuullut on ollut lähinnä ystävällistä vitsailua toimintatavoista.
 

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Turussakin huhutaan nyt toden teolla, että Hirsimäki tulee Ruissalon "herraksi" ja siten Pena todennäköisimmin on Ässien seuraava TJ. Asian on ottanut esille blogi, joka ei yleensä rummuta paskajuttuja, vaan niissä on myös perää. Tiedä tästä tosin sitten, moni se huhu vääräksi osoittautuu. Itsellä ei tästä tällä kertaa ole sen syvempiä tietoja, että uskataisin ruveta lupailemaan. Ainoa mitä olen Hirsimäestä kuullut on ollut lähinnä ystävällistä vitsailua toimintatavoista.

Sama huhu täälläkin velloo. Ihmettelen vaan, mikä mahtaa olla Hirsimäen motiivi, juuri kun Jukka on selvinnyt "syövästä" Ässien kanssa, jatkuisi matka kohti uutta henkiinjäämistaistelua, jossa ei hyvälläkään työllä ole odotettavissa mitään muuta kuin paskaa niskaan. Onko tepsillä sitten tarjota niin mehevä palkkapussi, ettei siitä vain voi kieltäytyä?
Oli miten oli, Hirsimäki olisi kyllä hyvä vaihtoehto TPS:n tilanteessa olevan joukkueen Tj:ksi.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sama huhu täälläkin velloo. Ihmettelen vaan, mikä mahtaa olla Hirsimäen motiivi, juuri kun Jukka on selvinnyt "syövästä" Ässien kanssa, jatkuisi matka kohti uutta henkiinjäämistaistelua, jossa ei hyvälläkään työllä ole odotettavissa mitään muuta kuin paskaa niskaan. Onko tepsillä sitten tarjota niin mehevä palkkapussi, ettei siitä vain voi kieltäytyä?
Oli miten oli, Hirsimäki olisi kyllä hyvä vaihtoehto TPS:n tilanteessa olevan joukkueen Tj:ksi.

Epäilisin, että Hirsi nostaa lähinnä omaa profiiliaan joko Ässissä tai sitten ehkä vaikkapa Ilveksen silmissä haluttuna liigaTJ:nä. TPS:iin lähtö olisi täydellinen itsemurha tai sitten Turussa pitää olla jossakin karmea rahakasa valmiina ensi kautta varten. TPS:n TJ on siinä mielessä paska paikka, että teki hommansa hyvin tai huonosti, talous on kuitenkin kuralla ympäristöolosuhteiden takia. Turkuhalliin pitää edelleen saada 7000 katsojaa ennen kuin rahat alkavat jollain lailla riittämään ja tämä väkimäärä nykyisessä taloudellissa tilanteessa on utopiaa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Epäilisin, että Hirsi nostaa lähinnä omaa profiiliaan joko Ässissä tai sitten ehkä vaikkapa Ilveksen silmissä haluttuna liigaTJ:nä. TPS:iin lähtö olisi täydellinen itsemurha tai sitten Turussa pitää olla jossakin karmea rahakasa valmiina ensi kautta varten. TPS:n TJ on siinä mielessä paska paikka, että teki hommansa hyvin tai huonosti, talous on kuitenkin kuralla ympäristöolosuhteiden takia. Turkuhalliin pitää edelleen saada 7000 katsojaa ennen kuin rahat alkavat jollain lailla riittämään ja tämä väkimäärä nykyisessä taloudellissa tilanteessa on utopiaa.



Itse kyllä epäilen, että Turussa tulee tapahtumaan jompi kumpi skenaario:

1) konkurssi, koska kilpailevat leirit jättävät mieluummin seuran hunningolle kuin tekisivät yhteistyötä, taikka päästäisivät toisen valtaan
2) kaupunki tulee vastaan vuokrassa, kassaan pumpataan rahaa ja sen päälle tiukka talousmies

Uskoisin, että vaihtoehto kaksi toteutuu ja se tiukka talousmies on Hirsimäki. Hirsin osalta motiivina on varmasti se, että vedettyään Tepsinkin kuiville saa hän käytännössä valita itse seuraavan työpaikkansa -> Ilves. Vaikka Matikaista tietyssä mielessä arvostankin, pidän kuitenkin vaihtoa Hirsimäki -> Matikainen huonona Ässien kannalta.

Itse jatkosopimisten kannalta, nyt olisi syytä katsoa juuri tuota isoa kuvaa. Ässät tarvitsee kolmeen ekaan kentälliseen kiinni seuraavaksi 2-3 vuodeksi kymmenkunta varmaa korttia, jotka ovat myös urheilullisesti ja asenteeltaan seuraava sukupolvea. Lähtisin itse tälle linjalle:

Huhtala-Kuparinen-Savinainen olisi kakkosketju. Ykköseen on pieni varaus vielä(kin) Mavelle, mutta yhtä hyvin Mave voi vetää kolmosessa uran pakettiin jos ei maistu. Luomalalle myös löytyy käyttöä kolmosessa, kuten Salmisellekin. Tämän jälkeen pitääkin jo katella mimmoiset palikat on kasassa:

(maalintekijä)-(kahden suunnan sentteri)-Kivenmäki?
Huhtala-Kuparinen-Savinainen
Luomala-(duunarisentteri)-Salminen
(pommittaja)-(puolustava sentteri)-(rotta)

Palosen voisi sovittaa neloseen ja Damonin ehkä kolmoseen. Sen jälkeen pitäisi pystyä kohtuu kalliisiin miehiin, joita tarvitaan 2-4 kpl riippuen Maven jatkosta ja minkä tason senaa veivataan kolmoseen. Sen päälle vielä kaksi nelosen miestä. Toisin sanoen hyökkäyspäässä olisi kohtuu kova remontti edessä. Varsinkin jos omista ei saada jatkoja kuin Kupariselle, ollaan aika katastrofitilanteessa, koska joukkueeseen pitäisi pystyä roudaamaan jostain 9 uutta aloituksen hyökkääjää. Junnuista ja reserveistä ei liene Palosen lisäksi kuin Huhtanen käytettävissä aloitukseen, Forsbackan juna on mennyt jo, ja Niemi/Sillanpää eivät liene valmiita liigapeleihin ensi kaudelle vielä.

Puolustuksessa on siinä mielessä järkevämpi tilanne, että neljä jatkuvaa sopimusta on juuri oikeilla kavereilla, elikkä Kuusisto, Uusitalo, Jyrkkiö ja Rahkola. Näistä kaksi ekaa olisivat Kuusisto pareissa 1-2 ja Uusitalo parissa 2-3. Nuoremmilla kavereilla on potentiaalia, tosin tason nostoa vaaditaan liigapakiksi. Tämä kalusto on vaan kohtuu heiveröistä, jotenka muutama isompi kaveri pitäisi roudata jengiin plus se perinteinen toive kiekollista ykkösparin pakista:

(bobby orr)-Kuusisto
Jyrkkiö-(fyysinen perusjyrä)
Uusitalo-(fyysinen perusjyrä)
Rahkola

Määtälle voi harkita jatkoa fyysisenä perusjyränä, jonka jälkeen pitäisi pystyä löytämään graalin malja ja toinen perusjyrä.

Maalissa Kilpeläisen soisi jatkavan, mutta näin tuskin käynee. Sinne on tarvetta sekä ykkösveskalle että luotettavalle kakkoselle.

Kokonaisuutena Ässillä olisi jonkinlaista runkoa kasassa, mutta melkoinen savotta on edessä pelaajamarkkinoilla, eikä nyt olisi kyllä varaa ainakaan pikkusummien takia hukata näitä pelaajia, joiden sopparit loppuu ja käyttöä olisi ensi vuonna. Muuten toivoisin Ässien toimivan tällä kertaa niin, että otetaan suosiolla kiinni noihin rooleihin sopivat jampat jo hiukan aiemmin ja hiukan kalliimmalla, kuin että arvotaan taas syyskuussa äijiä rosteriin. Ulkomaalaiskorttien varaan voi sitten riskeerata hiukan, mutta kotimaasta olisi syytä ottaa kiinni äijät kohtuu nopeasti. Hintaa tälläiselle joukkueelle ei tule itseasiassa radikaalisti enemmän kuin nykyiselläkään, veskat, maaliruisku ja ykköspakki on tasonnostoja palkanmielessä, mutta ykkösen kahden suunnan sena tullee halvemmallakin kuin nykyinen hankintamme (Rasmus-nalle) ja 3./4./reservit varmasti samoin. Tosin sopimusten jatkoihin valuu jonkin verran enempi.

Olen kuitenkin paljon veroa skeptisempi sekä sen suhteen, että Ässillä olisi paukkuja suureen budjetinnostattamiseen että sen suhteen, että muut joukkueet leikkaisivat rajusti satsauksia ensi kaudelle. Monilla muilla tiimeillä on vaan ne rahoittajatahot hoitamassa laskut. Ja yleisen pelaajien tarjonnan/hintatason osalta voi tulla sama pannukakku kuin pari kautta sitten, jolloinka AHL:sta piti palkkakaton takia tulla läjäpäin kokeneita tekijämiehiä SM-liigaan.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hirsin osalta motiivina on varmasti se, että vedettyään Tepsinkin kuiville saa hän käytännössä valita itse seuraavan työpaikkansa -> Ilves.

Kyllä tässä voi motivaationa olla osaltaan sitäkin, että toimintaympäristö vahvojen persoonien Aholan, Suhosen ja Matikaisen välissä saattaa tuntua rajoittavalta jo ihan puhtaasti talouden kentänkin sisällä. Tai vaikka niin, että näkemykset tulevaisuuden visioista eivät kohtaa.

Yhtään en yllättyisi.

Tässä taloudellisessa tilanteessa seuraajan paikka ei ole helppo. Epäonnisten korttien määrä on jaossa sen verran suuri ja toisaalta vuodet 2006 ja 2007 ovat yhä sulkana hatussa Hirsimäellä.

Toisaalta - ei se Turussakaan helppo savotta edessä ole...
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Epäilisin, että Hirsi nostaa lähinnä omaa profiiliaan joko Ässissä tai sitten ehkä vaikkapa Ilveksen silmissä haluttuna liigaTJ:nä. TPS:iin lähtö olisi täydellinen itsemurha tai sitten Turussa pitää olla jossakin karmea rahakasa valmiina ensi kautta varten. TPS:n TJ on siinä mielessä paska paikka, että teki hommansa hyvin tai huonosti, talous on kuitenkin kuralla ympäristöolosuhteiden takia. Turkuhalliin pitää edelleen saada 7000 katsojaa ennen kuin rahat alkavat jollain lailla riittämään ja tämä väkimäärä nykyisessä taloudellissa tilanteessa on utopiaa.

Ei taloustilanne siitä utopiaa tee, mutta 7000 turkulaista ei lähde Tepsin peliin ennenkuin TPS pelaa mestaruudesta. Tuskin edes välieriin saadaan tuota määrää ilman muutamaa junallista vierasjoukkueen faneja.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Erikoista on, että Ässät ei pitkistäkään neuvotteluista huolimatta ole saanut ainakaan julkistettua ainuttakaan jatkosopimusta. Joukkueessa on kuitenkin muutamia pelaajia joiden kanssa olisi hyvin suotavaa saada jatkoa aikaiseksi, pääasiassa omat pojat nyt ainakin tulisi pitää.

Peliaikaa ja rahaa olisi ainakin mahdollista tarjota. Tietenkin jos halua on ainoastaan ensimmäiseen, ei ihme ole jos kaverit löytyvät kirkkaammista vesistä.

Vai meinaako Pena(t) vetäistä todellisen pommin kerralla jossa julkistetaan 2/3 kauden 09/10 joukkueesta kerralla?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Vai meinaako Pena(t) vetäistä todellisen pommin kerralla jossa julkistetaan 2/3 kauden 09/10 joukkueesta kerralla?
Voihan ne tuommoisen vetäistä, mutta varmaa on että mitä kauemmin kestää sen epätodennäköisempää on saada muita jatkajia nykyjoukkueesta kuin Peltonen, Tähtinen ja Kuparinen.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Erikoista on, että Ässät ei pitkistäkään neuvotteluista huolimatta ole saanut ainakaan julkistettua ainuttakaan jatkosopimusta. Joukkueessa on kuitenkin muutamia pelaajia joiden kanssa olisi hyvin suotavaa saada jatkoa aikaiseksi, pääasiassa omat pojat nyt ainakin tulisi pitää.

Peliaikaa ja rahaa olisi ainakin mahdollista tarjota. Tietenkin jos halua on ainoastaan ensimmäiseen, ei ihme ole jos kaverit löytyvät kirkkaammista vesistä.

Vai meinaako Pena(t) vetäistä todellisen pommin kerralla jossa julkistetaan 2/3 kauden 09/10 joukkueesta kerralla?

Pena jossain vaiheessa sanoi, että hänellä ei ole tapana tiputella yhtä sopimusta kerrallaan, vaan vähän suurempi nippu tulee yhdellä istumalla. Käsittääkseni tarjouksia on jo tehty, joten homma on jo ainakin seuraavalla tasolla. Huhuja on liikkeellä varmaakin noin 10 pelaajasta, jäämässä, menossa tai tulossa, joten kyllä sitä tietoa varmaankin jossain vaiheessa ulos tulee.

Ensimmäisenä kuulemme todennäköisesti vielä tällä kaudelle tulevan puolustajan nimen.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Joitain pelaajia on vissiin sittenkin jatkamassa Suhosen punaviinin höyryisessä demaripaskavalmennuksessa tai ainakin kalkkiviivoilla ollaan:

http://www2.satakunnankansa.fi/blogit/kiekkokansa/2009/01/matikainen_paeaessyt_neuvottel.html#more

Onko tietoa, ketkä pelaajat mahdollisesti ovat jatkamassa apeassa valmennuksessa?

Pasi Peltonen, Teemu Virkkunen, Tomas Duba, Markku Tähtinen, Olli Korkeavuori varmaankin. Ja Peleä lukuunottamatta kaikille sorvataan monivuotinen paperi.. Pelen paperi on mallia toistaiseksi. Ja jos Tieranta esittää jotain tervehtymisen merkkejä, niin hänenkin sopimustaan pidennetään.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Jatkosopimusuutisia siis luvassa lähipäivinä.

Omana fantasiadraftina (realistinen versio) voisin heittää ensi kaudeksi seuraavanlaisen kokoonpanon.


Salminen x x x x x x
Savinainen Kuparinen Kivenmäki
Huhtanen Damon Huhtala
Palola Pellinen Mäkinen

x x x x x x
Kuusisto x x x
Uusitalo Määttä

Kilpeläinen - Rynnäs

Valmennus Kivi - Kotkaniemi
 
Viimeksi muokattu:

ileis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pasi Peltonen, Teemu Virkkunen, Tomas Duba, Markku Tähtinen, Olli Korkeavuori varmaankin. Ja Peleä lukuunottamatta kaikille sorvataan monivuotinen paperi.. Pelen paperi on mallia toistaiseksi. Ja jos Tieranta esittää jotain tervehtymisen merkkejä, niin hänenkin sopimustaan pidennetään.

Joku tällainen kauhuskenaario minunkin mielessäni heti kävi. Tänään asiaa hieman selvittelin ja kuulemani mukaan kuitenkin koko nuorisokaarti, tai ainakin neljä viidestä, on mahdollista saada pidettyä Porissa. Kolmen kanssa ollaan käsittääkseni todella lähellä sopimusta. Eli joko jatkosta on jo sovittu tai jotain pieniä yksityiskohtia vielä hieman viilaillaan. Ja nuorisokaartillahan tarkoitin tietysti viisikkoa Huhtala, Kilpeläinen, Kuparinen, Salminen ja Savinainen. Todella lähellä siis ollaan, että ainakin kolme, ehkä jopa neljä, heistä pelaa täällä ainakin ensi kaudella. Usko ensi kauteen nousee kyllä roimasti jos/kun näistä jatkoista toivon mukaan pian uutisoidaan.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Eli joko jatkosta on jo sovittu tai jotain pieniä yksityiskohtia vielä hieman viilaillaan. Ja nuorisokaartillahan tarkoitin tietysti viisikkoa Huhtala, Kilpeläinen, Kuparinen, Salminen ja Savinainen.

Toivotaan tosiaan näin ja vieläpä niin että jatkosoppareiden kesto olisi 3-4 vuotisia. Jos ei homma toimi niin kyllä niitä sopimuksia sitten saadaan purettua.
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Toivotaan tosiaan näin ja vieläpä niin että jatkosoppareiden kesto olisi 3-4 vuotisia. Jos ei homma toimi niin kyllä niitä sopimuksia sitten saadaan purettua.

Totta hitossa saadaan purettua ja se on ihan taatusti taloudellisesti kannattavaa, varsinkin kun varmaan ilmaiseksi pojat sopimuksensa purkaisivat tuossa tilanteessa, vähän kuten tuo Kimmo Koo...
Asiaan: vuoden - kahden sopimukset ovat nykyisin realismia, ja tässäkin tapauksessa hyvä tavoite. Jos Huhtala on näistä se lähtökuopissa oleva, niin ei voi mitään: hyvältä kuulostaa, jos muut saadaan pidettyä.

Palola Pellinen Mäkinen

Sen verran nyt tärvään fantasiadraftiasi, että varmaan tarkoitat kuitenkin Niko Palosta ja Antti Mäkilää?
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Totta hitossa saadaan purettua ja se on ihan taatusti taloudellisesti kannattavaa, varsinkin kun varmaan ilmaiseksi pojat sopimuksensa purkaisivat tuossa tilanteessa, vähän kuten tuo Kimmo Koo...
Asiaan: vuoden - kahden sopimukset ovat nykyisin realismia, ja tässäkin tapauksessa hyvä tavoite. Jos Huhtala on näistä se lähtökuopissa oleva, niin ei voi mitään: hyvältä kuulostaa, jos muut saadaan pidettyä.



Sen verran nyt tärvään fantasiadraftiasi, että varmaan tarkoitat kuitenkin Niko Palosta ja Antti Mäkilää?

Palosta kyllä Ja Marko Mäkistä. Eivät varmasti ilmaiseksi purkaisi mutta pakko sitä pienen seuran on riskejä otettava.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös