Palstalla näkyy Suomessakin syvenevä juopa oikeiston (oikeistoliberaalit, oikeistokonservatiivit) ja vasemmiston (vasemmistoliberaalit, vasemmistokonservatiivit, vihreät) välillä. Iso merkitys on Marinin hallituksen koronapolitiikalla, jonka tuloksen arviot eivät noudata perinteistä jakoa. Osa oikeistokonservatiiveistakin katsoo Marinin hoitaneen koronaa jos ei kiitettävästi, ainakin kohtuullisesti. Vastaavasti osa vasemmistoliberaaleista arvostelee rajustikin Marinin hallituksen lainsäädäntövalmistelua ja perusoikeuksien kunnioittamista. Näistä vaikuttaa syntyvän erimielisyyksiä, eikä se ihme olekaan. Asiat ovat vaikeita ja monimutkaisia.
Kun täällä kirjoittajilla on erilaisia näkemyksiä, mielestäni modet voisivat puuttua nykyistä tiukemmin tarkoitukselliseen riidan haastamiseen ja tarkoituksellisiin henkilöhyökkäyksiin oli niiden tekijä sitten kuka tahansa. Tämä helpottaisi moderointia kun olisi selvät, ja noudatettavat säännöt sen osalta, mitä voi kirjoittaa.
Jos yllä oleva tuntuu siltä, että sen noudattaminen on vaikeaa, miten olisi Löylyn sulkemisen pohtiminen? Nykyisessä muodossa Löyly on haasteellinen siinä mielessä, että joka kerta kun kirjoittaa tutkimuspohjaisesti tai asiantuntijan haastatteluun osin perustuvan tekstin, saa varautua aiheesta täysin riippumatta siihen, että muutama Jatkoajan kirjoittaja tulee sivusta keskusteluun, ja aloittaa spämmin nyt jo 40 vuotta sitten tapahtuneesta vassarisidonnaisuudestani.
Politiikassa totuin paljon kovempaan, mutta eihän mitään keskustelua voi paremmin sivusta torpata kuin noilla henkilöhyökkäyksillä. Minusta palstan periaaatteisiin tulisi kuulua se, että vaikka asioista keskustellaan, keskustelu jää asioihin. Tuo muinaisten tapahtumien kaivelun ainoa tarkoitushan on estää keskustelua ja kärjistää tilannetta, koska keskustelu ja faktat eivät ole kulkeneet haluttuun suuntaan.
Kerroin oman näkemykseni. Sama tilanne on varmasti monille muilla kirjoittajilla, joskin eri syystä. Laskin muutamalta päivältä viestejäni ja huomasin, että niitä on määränä liikaa. Laadullisestikin on helppo parantaa, jos jättää kokonaan reagoimatta idioottimaiseen vastaviestintään. Aina ei tosin viitsi, vaan tulee reagoitua.