Wesku kirjoitti:Nyt on sitten 17.nikotiiniton päivä käynnissä ja kuulemma seuraavat todella pahat paikat ovat kuukauden, 3 kuukauden ja 6 kuukauden kohdalla. Sen jälkeen se on oikeastaan ohi tuo elämä tupakoitsijana, mutta katotaas nyt.
Uleåborgir kirjoitti:On niin perkeleen vaikea kuvitella aamukahveja ilman tupakkaa. Tai kalareissuja ilman tupakkaa. Voi hyvä Sylvi. Saa nähdä. Syöpää tai keuhkoahtaumatautia en niin hirveän mielelläni haluaisi alkaa sairastaa.
Mitään "jurrissa voi käyttää" -ehtoja meikäläinen ei voi ottaa käyttöön, sillä sen myötä sortuminen olisi varmaa.
Wesku kirjoitti:Tuppaa kuulemma ensin jurrissaoloaika lisääntymään ja jurrissaolokynnys alenee. Loppuvaiheessa, maksan jo komeasti ulvoessa, pitkähkö kaljahuikkakin voidaan tulkita jurrissaolemiseksi.
Mikäs siinä jos kaverilla on itsekuria polttaa noinkin vähän. Sehän on hyvä jos kerran polttamisesta nauttii ja osaa pitää sen kohtuullisena.Wesku kirjoitti:Totta on ettei kannata miettiä lopettamista yhtään pidemmälle kuin yhdeksi päiväksi kerrallaan. Tuo "kontrolloitu" polttaminen sitä vastoin on pelkkää itsensä kusettamista. Jos poltat, niin polta kunnolla kuin mies ja vahvaa tupakkaa tai lopeta kokonaan jos et tuohon pysty.
Kiitos neuvoista.. Sovitaan kuitenkin niin että jokainen tyylillään. Se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Niin monen epäonnistuneen räpellyksen jälkeen olen päättänyt että tähän se tupakointi loppuu : )Wesku kirjoitti:
Wesku kirjoitti:Oliko Wrighter paha rasti lopettaa nuuska ? Jostain luin, että siinähän sitä vasta on nikotiinia suorastaan rekkakaupalla verrattuna normipölliin, joten ainakin alussa ilmeisesti nikotiiniriippuvuuden kanssa saa vääntää oikein tosissaan.
Raksilan Pleksi kirjoitti:No niin, 3 kuukautta ilman tupakkia tuli täyteen ja suunnitelma toimii täydellisesti. Ensimmäisen kuukauden kärvistelin tosiaan nuuskan voimalla. Lähes koko hereilläoloajan oli biitti huulessa. Yllävän helppoa oli olla polttamatta, tosin pysyttelin irti viinastakin.
Tuli kuukausi täyteen ja jätin nuuskan. Sepä ei sitten ollutkaan niin helppoa. Yllättävän nopeasti se riippuvuus siirtyy aineesta toiseen. Onneksi Oulusta ei saa mistään nuuskaa, eikä sitä käyttävillä tutuillakaan ollut siihen hätään myydä. Siis armottomasti korvikkeita. Laastarin ja nikotiinipurkan yhteisvaikutus on muuten aika väkevä. Aika pian nuuska kuitenkin unohtui. Ilmeisesti käyttöaika oli niin lyhyt, että psyykkinen riippuvuus jäi lieväksi.
Tässä vaiheessa uskalsin jo alkoholin pyörteisiin, ja tottakai lipsuin. Mikä helvetti siinä on että bisseä ei voi juoda ilman röökiä? Ihmeekseni tupakka ei maistunutkaan totutun hyvältä. Vielä suurempi ihme on etten ole sen jälkeen polttanut. Enkä juopotellut.
Siis vaiheeseen 3, eli ihmelääke Zybaniin. Ensimmäinen viikko lääkettä ja nikotiinipurkkaa, sen jälkeen purkat pois. Ja ZAP, ei ole sen jälkeen käynyt mielessäkään vanha riippuvuus. Zybanin sivuvaikutukset, eli päänsärky ja univaikeudet vähän häiritsee, vaan kaipa se hinta on maksettava.
Unet on tosiaan muuttuneet lievästi sanottuna levottomiksi. Ei painajaisia eikä harmikseni märkiä uniakaan, mutta toimintaa riittää. Samoin tuntuu että 4-5 tunnin unet yössä riittää. Mitähän lie amfetamiinijohdannaista tuössa lääkkeessä on? En tiedä enkä piittaa, pääasia että se toimii.
Projekti on siis hyvällä alulla. Vielä ei uskalla tuuletella ja tehdä aaltoja, niin monta kertaa aikaisemminkin olen lopettanut lopullisesti. Ehkä viiden vuoden päästä voin sanoa päässeeni irti.
Aloitin myös yhtä aikaa kovan kuntoilun, lähinnä välttääkseni lopettamisen myötä tulevan lihomisen. Täytyy sanoa että kunto ja varsinkin hapenottokyky on parantunut valtavasti.
Miinuspuolia on tietysti sosiaalisen elämän kuihtuminen. Ei huvita lähteä parille kaljalle. Oluttuoppi ilman tupakkaa on jotenkin outo tilanne. On kuin olisi kadottanut vanhan rakkaan ystävän. Muutenkin sitä välttelee tilanteita, joissa tuli ennen poltettua. Eli kaikkia tilanteita. Siitä huolimatta en aio antaa periksi.