Jatkoajan savolaiset

  • 18 888
  • 99

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Supersankareista en tiedä. Sen sijaan yksi kuuluisuus olis nykyaikana varmasti päässyt monimiljonääriksi taikatempuilla, jos edes 10% hänestä kerrotuista jutusta olisi tosia: Kuikka-Koponen
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
SUB klo. 22.00

Muistakaapas tänään katsoa Subilta Paskareissu klo. 22.00.

Vuorossa on Savon helmen, Pieksämäen, esittely. Luvassa ainakin Sir mr. Taffin haastattelu ja olettaisin että myös surullisenkuuluisa SavonSolmua käydään katsastamassa. Ehkä myös pikku nakkiputkatappelut Lissun Grillillä?!?

Kipusi muuten ex-kotikylä taas uutisiinkin kun perjantaina oli löydetty miehen ruumis kerrostalosta. Oli ilmeisesti ollut muutaman viikon jo kylmänä, koska uhria ei oltu tunnistettu.. Taitaa taas olla kyseessä juoppo porukan välienselvittely, missä on homma karannut käsistä..
 

kimbe66

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lakaisija kirjoitti:
Kylähulluista kun tuli puhe, niin lävähti heti Juvan kaksoset Kauko ja Jouko mieleeni. Tarina kertoo näistä hiukan kehitysvammaisista(?) kaksosista, jotka 50-vuotiaina vetivät pappa-tunturilla kylänraitilla ja pyysivät parikymppisiä hakemaan viinaa, että olisivat muinoin jopa töissä olleet.

Nyt lävähti tänne päin. Nuo kaksoset nimittäin olivat setiäni, joista en kyllä tiennyt mitään, ennen kuin muutama vuosi sitten.

Olivat kuulemma kehitysvammaisia, olivat myös sotalapsia, jotka mummoni joutui lähettämään Ruotsiin silloin aikanaan. Sodan jälkeen oli pojat palautettu Juvalle, mutta mummoni ei heitä pystynyt enää vastaanottamaan.

Oli niin kova paikka mummolle, että vasta pari vuotta ennen kuolemaansa kertoi poikien olemassaolosta ylipäätään kenellekään.

No mummokin on nyt kuollut, samoin kuin kaksosetkin kuulemma, rauha heille, mutta olisin halunnut setämiehet joskus tavata. Joten jos Lakaisija jotain heistä tiedät, niin laita vaikka yv:nä minulle. Minua ei haittaa, kuinka pahoja jutut ovat, mutta olisi mukava saada jotakin tietoa suvustaan ylipäätään. Tai jos joku muu juvalainen osaa joitakin tarinoita heistä kertoa, niin samaan yv-osoitteeseen, kiitos.

Ilmeisesti Juvan kylähulluja kuitenkin kaksoset olivat?

Mutta jottei mene ihan Juva- ja sukuasioihin, niin kyllä Varkaudessakin oli noita kylähulluja aikoinaan. En viitsi nimiä tässä mainita, mutta sellaisia kierosilmäisiä veljeksiä kierteli pyörillä ajelemassa ja pulloja keräämässä joka päivä. Sitten oli tämä lihavahko mies, joka Käpykankaan suunnalla asteli verkkareissaan ja runkkasi mennessään. Ei kenellekään mitään tehnyt, mutta oli varmaan lasten silmissä aika outo näky.
 

Dhunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Aika harvoin tänne tullut läppää heitettyä vaikka tunnukset jonkin aikaa ovat Jatkoajalle olleetkin. Mutta tähän ketjuun pitää viesti liittää. Savoa sananmukaisesti päästä päähän on tullut kuljettua, Ylä-Savosta Kiuruvedeltä lähtenyt ja nyt täällä Etelä-Savossa Mikkelissä. Saa nyt nähdä pääseekö jossakin vaiheessa hivuttautumaan lähemmäs Kuopiota ja samalla matkat KalPan kotipeleihin lyhenisi (ei millään pahalla Jukureita kohtaan...)
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Muistakaapas tänään katsoa Subilta Paskareissu klo. 22.00.
Jaahas, vanha kotitalo vilahti kuvissa, kun kamera kiersi Pöyhölän pappilan pihapiiriä. Kuriositeettina mainittakoon, että kävin kerran ko. pappilaa siivoamassa, siis ennen kuin siinä toimi nykyinen pitopalvelu. Hyvät sapuskat muuten tuossa lafkassa, kun siellä kävimme porukoiden häävuosipäivää juhlistamassa.

Hiekanpään rantaa ei oltu mukaan kelpuutettu, mutta Partaharju oli. Tajuttoman kaunis paikka, kuten tuosta lyhyestä pätkästäkin pystyi näkemään.

Hiukan kyllä korpesi, kun paikallista herkkua kysyttäessä sekoiltiin jostain keinotekoisesta "savolaisten ahistuksesta", kun paikkakunnalla toimii kuitenkin Keskin ja Moilasen leipomot, joidenka tuotteita myydään ympäri maan.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Täältäpä ilmoittautuu myös yksi savon asustelija, eli majaa pidän varkaudessa edelleen. kokoikä täällä oltu. Mukava paikka kun vähään tyytyy.:)

Varkaudessakin on pikkuhiljaa jopa pientä tapahtumien poikastakin ruvennut olemaan Ravintola Z1:n tultua. Muutamia kivoja bändejä on pyörähänyt täälläkin päin siis.
Varkauden baarit on kyllä tullut koluttua erittäin tarkasti ja mielestäni kun tässä kevään korvilla ollaan niin pakko hehkuttaa jo nekkarin katto terassia siellä sitä tulee varmaan aikalailla oltua kesäloma taas.

Kokonaisuutena varkaus siis mukava kylä.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Sampo, Sampo, Sampo!!

Kerrassaan huikasevan, etten jopa sannois mahtavan takkaa-ajon on Pielaveen Sampo laittanu lentopallon finnaaleissa käyntiin. 0-2 tappioasemasta miehet ovat noosseet nyt tassoihin 2-2 lukemiin. Ratkaseva matsi pelataan torstaina Kuopijo-hallissa, jossa varmasti "rukkasmiehen" joholla savolaisylleisö tekkee kaikkesa, jotta Pielaveelle ne kultamitalit suatas. Mahtava taaistelu on varmasti eessä sillon.
 

Pingu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jukurit
Savolaiseksi itseni miellän, vaikken enää siellä asukaan.
Puumalasta Mikkeliin ja sieltä sitten Kaakkois-Suomeen vei tieni.
Kaipuu on Saimaan rannoille takaisin, joten ei mikään mahdottomuus että joskus takaisin muuttaisi.

Mikkelissä tulee käytyä kerran-pari kuukaudessa, lähinnä Jukurien peleissä, mutta kyllä Mikkelin mainio livemusiikkitarjonta myös houkuttelee matkailemaan, joten kesälläkin tulee käytyä. Niin, ja asuuhan siellä sukulaisiakin.

Murre on jäänyt jossain määrin puheeseeni. Olen töissä lasten parissa ja eräänä päivänä yksi ekaluokkalainen tyttö pyysi: "Pingu hei, puhu taas sitä sun kieltä!" Oli bongannut puheestani jotain viäntämistä ja kiäntämistä ja tahtoi kuulla lisää...
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
"Puukotettu nainen ei enää hengenvaarassa"

Näin uutisoi Savon Sanomien nettiversio Jynkässä viime yönä tapahtunutta puukotusta, keskivartaloon puukotettu nainen ei ole kuuleman mukaan enää hengenvaarassa (vammat kuitenkin luokitellaan vakaviksi). Verityöstä epäillään kahta nuorta miestä, joista toinen on syntynyt 1970-luvun lopulla ja toinen 1980-luvun alussa.

Ei tapahtunut tällä kertaa Petosella, mutta todella ikävä tapaus siitä(kin) huolimatta.
 

McKagan

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, KuPS, kotiseutusympatiat KalPalle.
Voe tokkiisa

Hyvvee päevee, tai suattaapahan tuo jo illannii puolella olla. Syntyjäsä sisäsavolaene jäpäkyörä ilimottautuu.
Pakko on tunnustoo, että tätä nykyvä asustelen Oulussa, jossa paekalliset alakuasukkaat näkkyy kannattavan jottain helekutin niätäelläinjoukkuetta... Halluun kuitenki puolustaatuva sillä, että journalismin opinnot ajo minut tähän tilanteeseen. Olj' vähän niinku pakko muuttoo!

Noh, mutta enpähän hupaja nyt tiällä tämän enempee. Vasta oun rekisteröitynä, ja ajattelin pistee ekan viestini tänne. :)
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Oesko kellään ukkoloosella tai akkoloosella ohjeita kunnon ahvenkukon viäntämmisee? Kesäkin jo siinä kolokutteleepi ripaloisia, ja pittäähän sitä ahvenaisia piästä narraalemmaan. Voeta ny ainakkii, mitäpä sitä muuta sittennii?
 

Jokru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hawks, sympatiat Sportille, S-Kiekko
Kertokaas arvon savolaiset mihin kannattaa suunnistaa huomenna Kuopion yössä poikaporukalla A-luokan reissulla? Mielellään joku yökerhotyyppinen ratkaisu...
 
Suosikkijoukkue
Big and Bad & KalPa
Ja yksi savolainen lisää täältä Neulamäen periltäkin.

Alunperin Tampereen Kaukajärveltä tämä massa liikkeelle lähti, mutta niin suuri osa elosta tullu täällä Savossa vietettyä, että pidän itseäni täysin savolaisena.

Elämän kiertokulku on Tampere-Kuopio-Vuorela(Siilinjärvi)-Joensuu-Outokumpu-Kuopio->en voi tietää...

Ja muistakaa, että savolaisuus on lahja maailmalle!
 
Suosikkijoukkue
HIFK ja brändin juojat. NP#35.
Perskules! Näinhän ne luurangot kaapista haalataan ulos.

En ole savolainen. En ole syntynyt Savossa. En ole asunut Savossa. En ole solminut suhdetta savolaisen kanssa.

Salaisen savolaisuuteni (ja salakähmäisen savolaismafian salajuoni etelän-"immeisiä" vastaan) on seuraava:

-minut "tehtiin" savossa
-minun suku asuu savossa
-minulla on mökki savossa
-osaan savonmurretta
-tiedän mikä ja miksi on Ponsse go Vieremä!!!
-muurinpohjalettu, mykykeitto ja muikkukukko ovat osa kollektiivista tajuntaani
jne.

Olen siis etelään lähetetty savon desantti. Käskyä odotellessa...

P.S. Vuan näenhän se on. Näenhän sen pittää ollaa...
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Tällaista ketjua ylös. Eli allekirjoittaneesta tulee kuun vaihteessa savolainen, uutena osoitteena Varkaus. Tiedä sitten onko hyvä vai huono asia, riippuu keneltä kysytään :)

Lähinnä ohi kyseisestä kaupungista aiemmin ajettu ja vauhdilla. Ja haukuttu siinä ohimennen. Mutta ihan kivasti siellä kaikkea taitaa kuitenkin olla, jos kauppoja ja ravintoloita yms. mietitään. Sijaintikin on ihan asiallinen, lyhyehköt matkat useampaan kaupunkiin. Keikkatarjonta ei taida ihan parhaasta päästä olla, siihen voisi periaatteessa itsekin muutosta tehdä, jos olisi aktiivinen...

Ei nykyisessä, onneksi kohta entisessä, asuinkaupungissani Ikaalisissakaan mitään tapahtunut, itse sitten työharjoittelun kautta sain tilaisuuden järkätä häppeningiä, parilla keskitasoisella kotimaisella melo-metallibändillä höystettynä :) Tapahtuma oli onnistunut järjestelyiltään, ei yleisömenestys kuitenkaan. Tiedä sitten miten Varkaudessa mahtaisi vastaavanlainen onnistua. No, jos ei itse järkkää mitään, niin onhan siellä ainakin Teräsbetonin keikka tulossa maaliskuun lopulla.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Voe halavattu, onko tiällä tämmönennii ketju? Onhan tätä Savonmuata tässä asutettu jo pienj' ikä, ni pittäähän sitä maenostoo =)
 

costi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, #33 Timo Hirvonen
...uutena osoitteena Varkaus...
No eihän siinä kuin tervetuloa sitten!

Varkaudessa tosiaan keikkatarjonta on huonoa, joten keikkojen takia joutuu suunnistamaan Kuopioon, Mikkeliin tai Jyväskylään, mutta etäisyydet eivät onneksi aivan mahdottomia ole. Tunnissa pääsee Kuopioon ja Mikkeliin, Jyväskylään joutuu ajelemaan vajaan pari tuntia.

Jos saa udella niin ovatko opiskelut syynä muuttoon, eikai tänne muuten kukaan muuta?
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Jos saa udella niin ovatko opiskelut syynä muuttoon, eikai tänne muuten kukaan muuta?

Avopuoliso sai Varkauden liepeiltä töitä, joten siinäpä se ainoa syy muuttoon. Omat suunnitelmat auki, mikä ei sinällään ole lainkaan uusi tilanne :) Varkaudessa työllistymismahdollisuus on varmasti suht huono, mutta ehkäpä sitä jotain keksii. Eikä opiskelukaan ole aivan poissuljettu vaihtoehto, vaikka intressit ovatkin tällä hetkellä matalat.

Aika näyttää, ihan ensiksi pitää kuitenkin yrittää parhaansa mukaan sopeutua Savoon ;)
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Ei nykyisessä, onneksi kohta entisessä, asuinkaupungissani Ikaalisissakaan mitään tapahtunut, itse sitten työharjoittelun kautta sain tilaisuuden järkätä häppeningiä, parilla keskitasoisella kotimaisella melo-metallibändillä höystettynä :) Tapahtuma oli onnistunut järjestelyiltään, ei yleisömenestys kuitenkaan. Tiedä sitten miten Varkaudessa mahtaisi vastaavanlainen onnistua. No, jos ei itse järkkää mitään, niin onhan siellä ainakin Teräsbetonin keikka tulossa maaliskuun lopulla.

Suosittelen jättämään tuon tapahtuman järjestelyn väliin. Etenkin jos tarkoituksena on hommata paikalle livebändejä, eikä näistä yksikään ole tyyliin Pete Parkkonen tai vastaava nykyinen nuorten suosima artisti.
Jostain syystä Varkaus kun tuppaa olemaan nuorten osalta enemmänkin discojumputus kaupunki, ja livemusiikki tapahtumat tuppaavat tekemään vain tappiota. Itse olen ollut järjestämässä yhtä bänditapahtumaa, ja kaverini järjesti pari päiväsen rock tapahtuman(festarit?), jossa oli useampi tunnettu nimi paikalla. Molemmissa tuloksena se, että paikalla oli kourallinen porukkaa, ja tappiota tuli sen verran ettei uudestaan kiinnostanut yrittää. Tosin jälkimmäisessä myös poliisi kantoi kortensa kekoon tapahtuman epäonnistumisen puolesta.

Muutoin Varkaus on mielestäni ihan hieno paikka asua. Etenkin kesäisen Varkauden järvimaisemia olen jäänyt kaipaamaan kovasti.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Suosittelen jättämään tuon tapahtuman järjestelyn väliin. Etenkin jos tarkoituksena on hommata paikalle livebändejä, eikä näistä yksikään ole tyyliin Pete Parkkonen tai vastaava nykyinen nuorten suosima artisti.
Jostain syystä Varkaus kun tuppaa olemaan nuorten osalta enemmänkin discojumputus kaupunki, ja livemusiikki tapahtumat tuppaavat tekemään vain tappiota. Itse olen ollut järjestämässä yhtä bänditapahtumaa, ja kaverini järjesti pari päiväsen rock tapahtuman(festarit?), jossa oli useampi tunnettu nimi paikalla. Molemmissa tuloksena se, että paikalla oli kourallinen porukkaa, ja tappiota tuli sen verran ettei uudestaan kiinnostanut yrittää. Tosin jälkimmäisessä myös poliisi kantoi kortensa kekoon tapahtuman epäonnistumisen puolesta.

Persnettoa olisi tullut täälläkin, mutta onneksi järjestäjä oli kaupungin nuorisotoimi, niin ei omaa taloutta heilauttanut suuntaan eikä toiseen :) Kyllähän se silti vitutti kun tuntikaupalla oli töitä tehnyt tapahtuman eteen... Esiintyjienkin puolesta harmitti, kun tunnelma oli aika matalalla, vaikka bändit Masterstroken ja Force Majeuren johdolla vetivätkin hienot setit.

Ehkä parempi tyytyä tekemään reissuja bändien perässä, kuin raahata niitä kotioven tuntumaan... Varkauteen ei vaan mahda bussit kulkea noista lähikaupungeista tarpeeksi myöhään, tulee kalliita keikkoja jos pitää hotelliin majoittua ;)
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nuitten puhheitten jäläkeen en taijja uskaltoo ees avvausviestijjäni tähän laettoo. Tiällä sitä tuas ollaa, tulloo ja männöö.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Voipikohan sitä savolaiseksi muuttua asumatta koskaan Savossa? Eipä sillä, en ois halunnukkaa, ihan vaan niin kuin malariarokotusta miettiessäni tätä tuumailen. Viimeisin avosiippani oli savolainen. Ja toki vanhempansa myös. Samoten paras kaverini on savolainen. Ja aika moni muukin kaverini. Ja nyt soittimessani soi Jaakko Teppo, karjalaistunut savolainen. Kaiken lisäksi sukututkimuksen mukaan sukujuureni isäni, sekä äidin puolelta, ovat Savosta, vaikkei sieltä ketään tunnetakaan.

EDIT: Ja kaiken tämän lisäksi, en oululaisena lue Kalevaa, mutta luen Immun pakinoita SS:sta ja Savolaisen pakinoita Karjalaisesta.

T: nimimerkki huolestunut
 
Viimeksi muokattu:

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Perskules! Näinhän ne luurangot kaapista haalataan ulos.

En ole savolainen. En ole syntynyt Savossa. En ole asunut Savossa. En ole solminut suhdetta savolaisen kanssa.

Salaisen savolaisuuteni (ja salakähmäisen savolaismafian salajuoni etelän-"immeisiä" vastaan) on seuraava:

-minut "tehtiin" savossa
-minun suku asuu savossa
-minulla on mökki savossa
-osaan savonmurretta
-tiedän mikä ja miksi on Ponsse go Vieremä!!!
-muurinpohjalettu, mykykeitto ja muikkukukko ovat osa kollektiivista tajuntaani
jne.

Olen siis etelään lähetetty savon desantti. Käskyä odotellessa...

P.S. Vuan näenhän se on. Näenhän sen pittää ollaa...

Mie olennii aina sanona Etelän työkavereillein jotta Helssingissä on enemmän savolaesia kun Kuopiijossa!

Terveisin,
Kuopiolaistunut pohjoiskarjalainen
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Pistetään nyt täältäkin oma korsi kekoon ennen kuin sohastaan.. Eli parisen vuotta sitten työt kutsui minut pois Kuopiosta, jossa koko ikä on tullut muuten asuttua (keskustat, nepalit ja petoset löytyy listalta). Nyt siis elellään herroiksi täällä kehä kolmosen sisällä eli tsadissa. Säännöllisen epäsäännöllisesti tulee vierailtua Kuopiossa, yleisimmin juuri silloin kun niiralassa lauantaisauna on lämpenemässä.

Hauska lukea nuista tunnetuista merkkihenkilöistä Kuopion katukuvasta (polkupyörä-Antti, hammastahna-mummo, joulupukki yms.). Tulee heti verkkokalvoille ko. henkilöiden kuvat ja Antin huitomiset (viime kesänä oli n.5mm päässä se ettei Antti olisi jäänyt minun yliajamaksi kun pyöräili suoraan minun eteen eräässä keskustan risteyksessä)

Kun kerran Varkaus (V:llä tai W:llä ihan sama) on ollut tässä esillä, niin yksi ainoa henkilö tulee Varkaudesta mieleen, se vimosenpäälle mul**u poliisi komissario Haapala joka tuntuu olevan noin pari kilometriä lain yläpuolella.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Kysytäänpä tässä, vaikka menisi varmasti myös laajakaistaketjuun. Täältä saanee kuitenkin kätevämmin vastauksen, kun on oikea kohderyhmä :)

Eli, onko tosiaan niin, ettei Varkauteen saa kuin Soneran laajakaistan? En ainakaan löytänyt muita... Tai sitten en vaan osaa. Eihän tuossa muuta ongelmaa ole, mutta kaikkien muuttokustannusten jälkeen 50 euroa kaapeliboksista on liikaa, ainakin juuri tällä hetkellä :D Siis kun tavallinen adsl-modeemi ei taida käydä, ja itseltä löytyy vain sellainen.

DNA-kotimokkula voisi olla myös vaihtoehto, mutta sitä ei taida saada kiinteällä kk-maksulla, vaan pitäisi ostaa modeemi? Ainakaan DNA-kaupasta ei saanut valittua päätelaitteeksi kuin tavallisen mokkulatikun. Kotimokkula kaiketi olisi sellainen, mihin saisi useammankin koneen liitettyä, tavallinen mokkula ei oikein aja asiaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös