Jatkoajan ravintolaopas

  • 533 738
  • 2 507

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Kyllä Troikka on mun mielestä ruuan puolesta Olde Hansaa parempi ja selkeä valinta jos tuolle venäläispuolelle kallistut. Ei siinä mitään, ihan ok ruuat on kyllä Olde Hansassakin. Jos kuitenkin jälkimmäiseen aiot mennä niin onhan siinä vastapäätä Olde Hansaa "sisarravintola" Peppersack jos ei ihan pelkästään muiden suomalaisten kanssa halua iltaa viettää.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Mosaiik on aivan loistava ravintola Tallinnan vanhassa kaupungissa. Laadukkaista raaka-aineista valmistettua tyylikästä ruokaa, ja iso terassi löytyy. On myös hieman syrjäisemmällä sijainnilla varustettu, joten ei ole mikään turistirysä. Alut ~3-10€ ja päät ~5-14€. Reilulla kahdeksalla eurolla saa herkullista härän ulkofileetä, ja 14 eurolla saa suussasulavaa ankkaa. Yllätyin todella positiivisesti.

Tässä kotisivut englanniksi.

E: Ja lihat tulevat juuri oikealla kypsyydellä. Aikaisempien kokemusten perusteella virolaisista ravintoloista en kehdannut tilata medikka miikkaa, joten tilasin mediumin. Oli täydellinen. Eli eiköhän medikka miikkakin onnistu loistavasti. Nippelitietona mainittakoon, että keittiömestari on aikoinaan ollut töissä Kampin BBQ Housessa.
 

Metalheart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Chris Pronger, HC '05 Banská Bystrica
Henkilökohtaisesti voisin suositella Swissôtellin fine dining ravintola Horisontia. Kalleimmat pääruoat ovat ulkomuistista 28-29€. Annokset laadukkaita, maukkaita ja näyttäviä. Ravintolassa on hyvä viinivalikoima ja osaava henkilökunta, hinnatkin ovat ainakin suomalaiselle suht huokeat. Aterioinnin kruunaa näkymä 30. kerroksesta Tallinnan yli merelle päin. Etenkin illalla näkymä on uskomaton ja tekee varmasti vaikutuksen keneen tahansa.

Aterioinnin voi kruunata siirtymällä yhdelle ravintolan yhteydessä olevaan baariin, joka on auki muistaakseni yöyhteen tai -kahteen asti.

Toinen ravintola johon miellyin oli Chicago Vanalinnassa. Teemana kieltolainaikainen U.S.A. ja ravintolassa onkin iltaisin usein live-musiikkia, yleensä jazzia tai muuta teemaa mukailevaa. Sisällä pystyy nauttimaan sikaireista ja juomista ihan samoissa tiloissa. Pääruoat muistaakseni alle 20€, maukkaat ja riittävät annokset poislukien hampurilaiset. Tunnelma loistava, palvelu ystävällistä, mutta viinisuositukset eivät olleet osuvia.
 

Sera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ai ne pelaa taas...
Olde Hansa on kyllä niin nähty ja vieläpä melko hintavakin noin niin kuin tallinnalaiseksi ravintolaksi, ja tasoonsa nähden myös. Itse menisin Tallinnassa Fish & Wine -nimiseen ravinteliin, osoitteessa Harju 1. Toki se lihapuoli jää tuolla hiljaisemmaksi, mutta pakollinen Filet Mignon löytyy listan häntäpäästä. Omakohtaisesti, kalan ja merenelävien ystävänä tuolla syödyt ruuat menevät ravintolaskenen top-5:een kirkkaasti. Ja palvelu oli myös hyvin ystävällistä, epäeestiläiseen tapaan etten sanoisi. Nettisivut löytyy, kannattaa kurkistella.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Olde Hansa on kyllä niin nähty ja vieläpä melko hintavakin noin niin kuin tallinnalaiseksi ravintolaksi, ja tasoonsa nähden myös.

Niin. Olde Hansasta pahat kielet puhuvat, että ruoka tulee jostain muualta ja taso on vähän niin ja näin(eli aivan perseestä). Toki hinnat jo sen kertovat, ettei tuohon läävään kannata mennä.

Helsingin hinnoilla saa Helsingistä safkaa, mutta kuka hullu maksaa yli 20€ safkasta Tallinnassa, ellei se safka ole jotain todella erikoista?

Perussafkaa saa turistihelvetin ulkopuolelta 5€/annos, kunhan jaksaa etsiä hieman kauempaa. Tuollainen 500m on ihan riitävä matka ulos poromestoista. Rautatieasemalta löytyy melko hyvää safkaa, mutta vain niille, jotka osaavat puhua venäjää...

Paras esimerkki lienee terassi Luhike Jalgin päässä, jossa kaikki juomat maksoivat viime vuonna 30 EKK, eli 2€/kpl. Tämä siis muutama sata metriä torilta. Melkein siis paraatipaikalla tuo mesta. En lupaa, että ovat yhtä halpoja eurokonversion jälkeen, mutta halvempia taatusti kuin kuin ihan vitun kalliilla torilla.

Apinaa koijataan...
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Vielä puolentoista viikon ajan löytyy Turusta Chez Dominiquen Food Culture Club, jonka itse käyn testaamassa viimeisellä viikolla. Menu näyttää ainakin hyvältä ja jopa kohtuuhintaiselta. Onko joku käynyt testaamassa jo, löytyykö suosituksia?
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Vaasa

Mitähän ravintolaa voisitte suositella Vaasasta?
Tarkoitus on yöpyä siellä matkalla asuntomessuille Kokkolaan.
S-ryhmän ravintola vain hätätapauksessa, ja fine dining ei välttämättä toimi lomamatkalla meille.
Olemme rautatieaseman kupeessa yötä.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Oulun keskustasta perjantaille ruokapaikkaa lapsiperheelle päiväsaikaan... Mitä suosittelette?

Arvostamme hyvää ruokaa ja jopa viinilasillista ruoan kanssa, mutta lasten viihtyminen ruokapöydässä siististi ja hiljaa on mahdottomuus, joten ruokapaikasta olisi hyvä löytyä leikkipaikka. Rossoissa yms. ketjupaikoissa nuo yleensä ovat kunnossa, mutta kun se Rosso on niin Rosso, että mieluummin joku paikallinen ravintola. Pannu on tuttu ja hyvä, mutta siellä ei taida leikkipaikkaa olla (tullut käytyä aikuisporukalla jolloin en kiinnittänyt asiaan huomiota). Hinnalla ei merkitystä (kunhan rahalla saa), paikka mielellään kävelyetäisyydellä Rotuaarilta.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Voiko tänne raportoida ravintoloista minne ei kannata mennä? Teen sen jokatapauksessa. Helsingin ympyrätalon Rosso. Oikeastaan kaikki Rossot, mutta tuossa on omat erityispiirteensä.

- Kaupungin hitain ja huonoin palvelu
- Ruoka totaalisen mautonta. Kannattaa kokeilla erityisesti alkupaloiksi tarkoitettuja korppumaisia patonkeja ja "salaattia".
- Erityisbonuksena terassilla syöminen. Saat kilpailla pöytiin agressiivisesti hyökkäilevien lokkien kanssa siitä, ehditkö syödä ateriastasi enemmän kuin ne.
- Jos olet liikkeellä lasten kanssa voit jättää ne viereiseen leikkipuistoon - kunhan muistutat heitä varomaan huumeneuloja ja olemaan välittämättä puiston penkeillä örisevistä rannan miehistä.
 

Morgoth

Jäsen
Oikeastaan kaikki Rossot, mutta tuossa on omat erityispiirteensä.

Samaan nippuun voi laittaa myös Chicosin. "Meillä kestää aina noin 30 minuuttia ennen kuin ruoka on valmis". Aha. Rossot ja Chicosit yms. ovat mielestäni ja 'ravintoloiden hesejä/mäkkejä' joihin mennään hetken mielijohteesta ja syödään nopeasti niin että maha tulee täyteen ja jatketaan taas matkaa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Samaan nippuun voi laittaa myös Chicosin. "Meillä kestää aina noin 30 minuuttia ennen kuin ruoka on valmis". Aha. Rossot ja Chicosit yms. ovat mielestäni ja 'ravintoloiden hesejä/mäkkejä' joihin mennään hetken mielijohteesta ja syödään nopeasti niin että maha tulee täyteen ja jatketaan taas matkaa.

Plus että Chicosissa hinnat ovat aivan törkeitä suhteessa laatuun.

Rossossa en ole syönyt vuosiin.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kirkkonummelta löytyy ravintola nimeltä Bistro o mat. Yhden visiitin perusteella helvetin hyvää ruokaa. Jotkut puhuivat, että kyseessä on oikeastikin hyvä ravintola, siis niidenkin mielestä, jotka jotain ravintoloista tietävät ja haluavat asialla jotenkin päteä.

Itse vetäisi eilen lounaaksi kanaa ja risottoa. Maku oli kyllä taivaallinen. Parempaa "risottoa" en ole koskaan syönyt.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Turussa Le Porc tarjoaa erittäin hyvää ruokaa ja nimenomaan hinta-/laatusuhdetta. Itse söin etanoita alkuun ja lammasta pääruoaksi, olisikohan ollut noin 25€ yhteensä. Ranskalainen "talon viini" Armand d Artois Cotes du Rhone Villages on erinomaista ja maksaa vain 8€ /25cl.

Hyvän ruoan ystävät Turun suunnalla tsekataa tämä.

Bistrot le Porc | Rento ja kohtuuhintainen ranskalainen ravintola | Turku



_
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Turussa Le Porc tarjoaa erittäin hyvää ruokaa ja nimenomaan hinta-/laatusuhdetta.
Tämä pitäisi käydä tsekkaamassa, muutama kaveri onkin jo ehtinyt kehumaan. Tänään mennään typsyn kanssa syömään Chez Dominiquen Food Culture Clubiin. Vatsa alkaa jo kurnimaan.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Tänään mennään typsyn kanssa syömään Chez Dominiquen Food Culture Clubiin.
Ja olipa tosiaan sitten ihan kaiken odotuksen arvoista. Palvelu oli ensiluokkaista, ruoka herkullista ja miljöö viihtyisä. Vuoden parhaat safkat, ehdottomasti!
 

Morgoth

Jäsen
Ja olipa tosiaan sitten ihan kaiken odotuksen arvoista. Palvelu oli ensiluokkaista, ruoka herkullista ja miljöö viihtyisä. Vuoden parhaat safkat, ehdottomasti!

En ole tuolla Turun tapahtumassa käynyt, vaikka mieli olisi tehnyt, koska siellähän oli muutamana päivinä maailmanluokan kokkeja (mm. Rene Redzepi, Noman keittiömestari, joka on valittu parina (?) viimeisenä vuonna maailman parhaaksi, siis Noma). Oli vain turhan kallista.

Chez Dominiquen lounas (tuota ei siellä Turun tapahtumassa taida olla?) kannattaa ehdottomasti käydä syömässä. Hinta (29 €, kolme ruokalajia) on todella halpa ruuan tasoon suhteuttuna, mikäli tuollainen fine dining kiinnostaa.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Oli vain turhan kallista.
Tätä en kyllä ihan allekirjoita, alkuruoat oli noin kympin luokkaa, pääruoat parinkympin molemmin puolin ja jälkkärit alle kympin. Oma lasku pisimmän mahdollisen kaavan mukaan oli hitusen yli 160€ kahdelta hengeltä, joten mielestäni ihan normaaleissa ravintolahinnoissa oltiin. Hinta/laatusuhde olikin sitten mielestäni jo erittäin hyvä!
 

Morgoth

Jäsen
Tätä en kyllä ihan allekirjoita, alkuruoat oli noin kympin luokkaa, pääruoat parinkympin molemmin puolin ja jälkkärit alle kympin

Tarkoitin noiden vierailevien kokkien menuja. Tosin halvemmaksi ne olisi tulleet kuin lähteä vaikka Nomaan. Tuon FCCn menu on todella kohtuuhintainen.

Suosittelen varauksetta käyntiä ihan 'oikeassa' Dominiquessakin ja yllätysmenuja. Vähän vaikea jopa kuvailla sitä kokemusta. Parempaa ruokaa Suomesta ei vain saa. Miten kliseistä ikinä onkin niin Hans Välimäen bravuuri, kyyhky, on jotain aivan uskomatonta.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Itseäni häiritsee fine-dining paikoissa se että suurimmassa osassa annokset ovat onnettoman pieniä. En tiedä, ehkä se on osa fine-dining määritelmääkin, jossei teoriassa niin ainakin käytännössä.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Itseäni häiritsee fine-dining paikoissa se että suurimmassa osassa annokset ovat onnettoman pieniä. En tiedä, ehkä se on osa fine-dining määritelmääkin, jossei teoriassa niin ainakin käytännössä.
Tarkoitushan noissa on syödä se vähintään kolme ruokalajia. Ei niiden jälkeen pitäisi kyllä enää nälkäiseksi jäädä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Tarkoitushan noissa on syödä se vähintään kolme ruokalajia. Ei niiden jälkeen pitäisi kyllä enää nälkäiseksi jäädä.

Niin tarkoitin sitä että fine-dining paikoissa annokset ovat keskimäärin pienempiä kuin ns. normiravintoloissa. Enkä puhu nyt mistään rekkamiespaikoista.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Niin tarkoitin sitä että fine-dining paikoissa annokset ovat keskimäärin pienempiä kuin ns. normiravintoloissa. Enkä puhu nyt mistään rekkamiespaikoista.
Keskimäärin kyllä, koska normiravintoloissa (mitä nämä muuten edes on, jotain ketjurafloja?) juntit vetää kuitenkin vaan sen pippuripihvin ja jos siellä koitat selittää että annoskoon sijasta panostetaan ruoan laatuun ja tarkoitus olisi syödä enemmän kuin yksi ruokalaji, niin sotahan siitä syntyisi. Sitten tullaan valittamaan johonkin intternetin keskustelufoorumille että paska rafla kun oli pieni annos.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Miten kliseistä ikinä onkin niin Hans Välimäen bravuuri, kyyhky, on jotain aivan uskomatonta.

Olen erikoistunut kyyhkyn rintaan tässä puolen vuoden aikana ja nyt alkaa homma toimimaan. Valehtelematta noin sata rintapalaa on tullut kokkailtua sekä niille muutamat eri kastikkeet ja lisukkeet. Tämän uljaan ruoan inspiroimana ajattelin jopa suorittaa metsästäjän tutkinnon. Pyssyt kun on jo omasta takaa.

Kyyhky yksinkertaisesti on eräs paras riista josta saa sen parhaimman sapuskan. Pitänee käydä nauttimassa Hansin bravuuri.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
En tarkoita Rosson tyyppisiä ketjuravintoloita vaan ns. perusravintoloita (jotka tosin usein kuuluvat johonkin S-ketjuun)

Mitäköhän sitä uskaltaisi tarjota esimerkkinä? Olisko Vespa Helsingissä hyvä esimerkki?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös