Jatkoajan ravintolaopas

  • 533 376
  • 2 507
Samalla reissulla testatkaa myös Sitko (lyhyt lista sielläkin), itse en ole vielä paremmuudesta selvyyttä saanut, vaatii lisäsyöntejä.

Sitkon interiööri on vähän viehkompi, mutta itse nostan Lucan pizzat hieman korkeammalle. Mutta tosi hyviä ovat kyllä Sitkossakin.

Pitkälle on tultu niistä ajoista, jolloin Napoli oli kylän paras.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Sitkon interiööri on viehkompi, mutta itse nostan Lucan pizzat hieman korkeammalle. Mutta tosi hyvä ovat kyllä Sitkossakin.

Pitkälle on tultu niistä ajoista, jolloin Napoli oli kylän paras.
Siitä on aikaa kun viimeksi Napolissa tullut käytyä, Sitko kun avautui niin sen jälkeen en ole käynyt. Nyt vielä Luca toiseksi, aika hyvää oli lyhytaikaisen Pizzariumin pienet palatkin ennen Lucaa.
 
Nyt vielä Luca toiseksi, aika hyvää oli lyhytaikaisen Pizzariumin pienet palatkin ennen Lucaa.

Pizzariumin menestymättömyys oli kyllä tamperelaisinta/junttimaisinta/surullisinta mitä tiedän -ketjun kamaa. No ehkä tuokin konsepti toimii about kymmenen vuoden päästä myös Mansessa, kun kerran Turussa ja Stadissa nyt.

Mättäkää vähän siipiä mjöttööh.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kai se on vähän Helsingissäkin yskinyt se konsepti kuitenkin. Enkä oikeastaan ihmettele, helvetin kallista suhteessa palojen kokoon, eikä nyt niiiiin hyvää että sitä hintaa moni maksaisi. Ennemmin kokonaisia pizzoja.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Enkä oikeastaan ihmettele, helvetin kallista suhteessa palojen kokoon,
Arvostan pyrkimystä tehdä pizzoja pelkästään autenttisilla täytteillä, mutta monille lapsiperheille ananaspizzan puuttuminen tekee paikasta no-go-aluetta....
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Arvostan pyrkimystä tehdä pizzoja pelkästään autenttisilla täytteillä, mutta monille lapsiperheille ananaspizzan puuttuminen tekee paikasta no-go-aluetta....
Mahtavaa! Ei ananasta ja saa syödä suurinpiirtein rauhassa. Win-win!
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mahtavaa! Ei ananasta ja saa syödä suurinpiirtein rauhassa. Win-win!
Eikös ne ole kovaa vauhtia sulkemassa niitä paikkoja... kannattanee ottaaa omat pizzat mukaan.
 

Fordél

Jäsen
Kai se on vähän Helsingissäkin yskinyt se konsepti kuitenkin. Enkä oikeastaan ihmettele, helvetin kallista suhteessa palojen kokoon, eikä nyt niiiiin hyvää että sitä hintaa moni maksaisi. Ennemmin kokonaisia pizzoja.

Itse kun olen nyt pari kertaa käynyt Pizzariumissa Hkissä niin on ollut ihan mukavasti pöhinää. Hinta on munkin mielestä rahtusen liian kova. Kolme egeä per pala olisi bueno. Onhan noissa kuitenkin peruspizzaan verrattuna hyvin täytteitä. Kolme egeä per pala niin 12-15 € saisi jo sellaisen setin, että perusnälkä tulisi tyydytettyä. Samaa hintaluokkaa ovat monet kokonaiset laatupizzat. Pizzariumissa on mahdollisuus kuitenkin maistella eri makuja.

Tuli aikanaan käytyä Roomassa siellä alkuperäsessä paikassa, josta koko homma on myöhemmin levinnyt. Oman muistikuvan mukaan ei Rooman ja Hkin versioissa ollut radikaalia eroa.

Hyvä konsepti ja toivottavasti pysyy Suomessa.
 

Fordél

Jäsen
Arvostan pyrkimystä tehdä pizzoja pelkästään autenttisilla täytteillä, mutta monille lapsiperheille ananaspizzan puuttuminen tekee paikasta no-go-aluetta....

Niin Bourdainin Rooma-jaksossa Pizzariumin perustaja nimenomaan tekee ananaspizzan Tonylle, joka suhtautuu kyseiseen pizzatäytteeseen hyvin skeptisesti. Maistettuaan pizzaa mieli muuttuu. Enpä muista, että oliko tätä tarjolla Roomassa aikanaan vai jäikö kokeiluksi.. Suomessa ei näyttänyt olevan.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Niin Bourdainin Rooma-jaksossa Pizzariumin perustaja nimenomaan tekee ananaspizzan Tonylle, joka suhtautuu kyseiseen pizzatäytteeseen hyvin skeptisesti. Maistettuaan pizzaa mieli muuttuu. Enpä muista, että oliko tätä tarjolla Roomassa aikanaan vai jäikö kokeiluksi.. Suomessa ei näyttänyt olevan.
Mahtoi olla purkkiananasta?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tuore ananas on mainio raaka-aine ja sillä on paikkansa. Muuten suosin pizzan päällä noita "oikeita" täytteitä, mutta täytyy myöntää, että purkkitonnikalalla on hyvät puolensa pizzassa. En saanut ainakaan mitään kiksejä gourmet-pizzasta, minkä päällä oli tonnikalafilepaloja.
 

Fordél

Jäsen
Tuore ananas on mainio raaka-aine ja sillä on paikkansa. Muuten suosin pizzan päällä noita "oikeita" täytteitä, mutta täytyy myöntää, että purkkitonnikalalla on hyvät puolensa pizzassa. En saanut ainakaan mitään kiksejä gourmet-pizzasta, minkä päällä oli tonnikalafilepaloja.

Ottaisin suosiolla lainausmerkit pois sanasta oikeita. Eikait ole mitään oikeita täytteitä, etenkään pizzassa, kun miettii sen historiaa. Kukin täyttäkööt ja syökööt pizzansa tavallaan. Siinä on juuri se pizzan suosion salaisuus.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ottaisin suosiolla lainausmerkit pois sanasta oikeita. Eikait ole mitään oikeita täytteitä, etenkään pizzassa, kun miettii sen historiaa. Kukin täyttäkööt ja syökööt pizzansa tavallaan. Siinä on juuri se pizzan suosion salaisuus.
Kyllä mä tarkoitin oikeita. Kuten esim. karvakäsien kinkkusuikale (hyi saatana!) vs. Parman kinkku, metvurstirouhe vs. peperoni, melkein mikä tahansa purkkitavara vs. tuore. Ja vaikka kuinka yrittää olla suvaitsevainen, en vain käsitä kebab-lastuja pizzatäytteenä. Ananaksen vielä jotenkin ymmärrän. Itse asiassa lähipizzeriassa ainoa ei-fantasia, jota viitsin tilata, sisältää nimenomaan ananasta. Toki voisin tilata kalliimmalla saman pizzan fantasiana ilman ananasta tai vain yksinkertaisesti pyytää jättämään sen pois, mutta helpompaa vaan sanoa, että roomeo. Siinä on muuten juuri tuota metvurstirouhetta, joten en todellakaan ole turhan nirso.
 
Tuli aikanaan käytyä Roomassa siellä alkuperäsessä paikassa, josta koko homma on myöhemmin levinnyt. Oman muistikuvan mukaan ei Rooman ja Hkin versioissa ollut radikaalia eroa.

Mahtaakohan sillä Gabriele Boncin Pizzariumilla (joita taitaa nykyään olla useampia) ja Suomen Pizzariumilla olla muuta yhteistä kuin nimi ja peruskonsepti? Pizza al taglio itsessään on toki paljon mitään pizzariumeja iäkkäämpi juttu.

Mutta hyvä ovat kyllä molemmat. Silti Roomassa vannon kyllä esim. perinteisen Rosciolin palapizzan nimeen. Ei kikkailua.
 

Fordél

Jäsen
Gabriel 1763 tuli taas kerran testattua Porvoossa eikä tuottanut pettymystä pizzojen osalta. Todella hyviä "gourmet pizzoja". Eivät edes yritä tehdä mitään roomalaisia tai napolilaisia versiotia vaan tekevät pohjan ihan omalla tavalla. Liekö pohka paistettu pannussa (ei kuitenkaan mikään pannupizza) ja sitten päälle laitetaan täytteet. Todella hyviä taas kerran, suosittelen.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuli käytyä elämäni toisen kerran Lahden ylpeydessä, eli Mamma Mariassa. Paikasta on tässäkin ketjussa väännetty jo pari kertaa juttua. Täytyy kyllä ihmetellä tämän paikan suosiota. Lähes kaikki paikalliset kehuvat ja ravintola on aina ihan täynnä porukkaa. Oltiin lounaalla ja puoliso otti viikon risoton, itse otin jonkun possuleikkeen. Harvoin tulee ulkona syötyä huonompaa ruokaa mitä itse tekee, mutta tämä paikka on niin keskinkertaisen huono, että onnistuu siinäkin. Eihän ruoka pahaa ole, mutta ei se nyt ole ravintolalle mikään kehu. Kun ensimmäisen kerran kävin sain 2 vuotta sitten pizzaan purkkiherkkusieniä. Tänään annoksen uunikasvikset olivat suoraan jostain Rainbow:n pakaste wok-vihannes pussista. Muuten annokset täysin onnettomia. Lounaaseen kuului myös jäätelöpallo sekä kahvi, mutta nämä piti hakea ulkokautta naapuriliiketilasta. Heh.

Väitän, että esimerkiksi Oulussa tai Helsingissä tämä paikka ei olisi selvinnyt paria kuukautta pidempää.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli käytyä elämäni toisen kerran Lahden ylpeydessä, eli Mamma Mariassa. Paikasta on tässäkin ketjussa väännetty jo pari kertaa juttua. Täytyy kyllä ihmetellä tämän paikan suosiota.
Itsellä oli paikasta viime vuosikymmeneltä tosi positiiviset mielikuvat, sitten pari kesää sitten Lahden ohi ajaessamme, päätimme poiketa pizzalla ja oli kyllä järkyttävä pettymys. Joko paikan taso on romahtanut tai oma maku on parantunut, mutta en kyllä menisi enää uudelleen.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Naurattaa jo valmiiksi. Sain tietää maailmassa olevan uusi suklaalaatu eli Ruby chocolate - Wikipedia

En minä tiedä mitä se on, jotain aivan tavallista kaakaosta tehtyä suklaata mikä maistuu varmaankin suklaalle.

Nyt odotellaan milloin alkaa kyselyt mistä tätä herkkua saa kuusinkertaisilla hinnoilla, vaikka samaan aikaan maailma on täynnä todella hyviä ravintoloita aivan siinä kulman takana. Ihan siinäkin missä hotellisi on.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Naurattaa jo valmiiksi. Sain tietää maailmassa olevan uusi suklaalaatu eli Ruby chocolate - Wikipedia

En minä tiedä mitä se on, jotain aivan tavallista kaakaosta tehtyä suklaata mikä maistuu varmaankin suklaalle.

Nyt odotellaan milloin alkaa kyselyt mistä tätä herkkua saa kuusinkertaisilla hinnoilla, vaikka samaan aikaan maailma on täynnä todella hyviä ravintoloita aivan siinä kulman takana. Ihan siinäkin missä hotellisi on.

Käytkö sinä siis nykyään syömässä oikeissa ravintoloissa? Kirjoitusten perusteella kun lähinnä on kyse siitä, mistä löytää nopeimmin jonkun lageria tarjoavan pubin.

Mitä itse ketjun aiheeseen tulee, välttäkää Savonlinnan Perlina di Castelloa. Erinäisistä olosuhteista johtuen jouduin sinne illalliselle ja oli kyllä heikko esitys. Italialainen ruoka suomalaisista aineksista on muutenkin vähän oksymoronihko, mutta oli vielä "maakunnallistettu", eli hirveä suolan ja sokerin määrä. Yhh miten heikkoa.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Kesällä tuli käytyä stadissa, ja terassilla istuskelun ohessa nappasin randomilla mukaan burgerin Alexanders -myyntikärrystä (sellainen kummisetä-leffasta pöllitty logo ja musta vaunu). Meni heittämällä parhaisiin burgerikokemuksiini ikinä. Matalalla verensokerilla ja lievällä humalatilalla voi olla vaikutusta asiaan, mutta mielestäni todella huippu setti! Bun juuri sopiva, pihvi loistava medium, kastikkeet top notch ja sopivassa määrin.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Matkalla Helsinkiin juuri nyt ja vaimo sai päähänpiston, että hän haluaa korealaista ruokaa pöytägrillistä.
Onko jossain Helsingin korealaisista/aasialaisista ravintoloissa pöytägrilliä?
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Helsingissä ravintoloita, joissa on lasten leikkipaikka?

Itse tiedän vain kaksi:

- White Lady, jolla on peräti sisä- ja ulkoleikkipaikka. "Lady" on omassa kategoriassaan mukava "vanhan ajan ravintola", mutta Mannerheimintien pohjoispää on vähän kaukana...
- Töölön Chicos, joka on... no, Chicos...

Mutta täytyy niitä olla muitakin? Eläväisen kaksivuotiaan kanssa leikkipaikasta on suuri apu ennen kaikkea siinä, että vanhemmat saavat syödä hetken rauhassa.

Niin, ja joku lapseton saattaa arvostaa kysymääni informaatiota, jotta osaa vältellä!
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
@Vaughan Silloin, kun omat lapset olivat vielä pieniä, niin usein käytiin syömässä La Famigliassa keskustassa. Ei nyt mitään tajunnan räjäyttävää, mut nälän vievät safkat ja ennen kaikkea hyvin lapsiystävälliset työntekijät. Ja tietty siis leikkipaikka löytyy. En tosin about neljään vuoteen ole käynyt, mutta mitä nyt pikaisesti googlettelin, niin erittäinkin perheille soveltuva ravintola on yhä.
Hyi saatana. Ei-helsinkiläisenä lähdettiin asiakkaiden kanssa lounaalle ja otettiin La Famiglia, kun ei parempaakaan nähty ja oli hiukan kiire. Ajatuksena oli, että Italialaista sapuskaa on mahdoton pilata. Oltiin väärässä. Tarjolla sattui olemaan kalaa, ja asiakkaana ollut norjalainen sitten otti sen, vaikka varoittelin että Suomessa ei ehkä kala ole yhtä hyvää kuin kotimaassa... Itse otin pitsan, joka oli surkein suoritus mitä olen ikuisuuksiin saanut. Ovessa näkynyt vihreä kortti olisi jo pitänyt olla riittävä varoitusmerkki, mutta tuolla kyllä mentiin joka suhteessa alta riman. Jos ei olisi juuri tuossa paikassa, niin olisi konkurssissa viikossa.

Jos jotain positiivista, niin vastavierailulla Norjaan meidät vietiin Oslon parhaaseen kalaravintolaan, josko vaikka vietäisiin sivistystä Suomeen. Hyvää oli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös