Viikonloppuna kohteeksi osui Ravintola Kaskis Turussa. Aivan ensiluokkainen paikka. Neitiystävän kanssa oltiin liikenteessä ja melkoiseen ravintolaan päädyttiinkin.
Ala-carte-listansa on hyvän näköinen, mutta Turussa viime viikonloppuna tapahtuneen Food'n Fun (tms.)-messutapahtuman vuoksi tarjoilivat ja suosittelivat yhtä tiettyä menua tilattavaksi. Tämä menu koostui neljästä ruokalajista, maksoi 48 euroa (viinit päälle 32 euroa), ja pointtina oli että kun useassa ravintolassa oli räätälöity juuri tätä ruokamessuviikonloppua varten tietty menu, jossa ulkomaalaiset huippukokit olivat antamassa oman panoksensa hommaan, niin sitä sitten tarjottiin asiakkaille. Meidän käydessämme Kaskiksessa tämä menu tarjottiin, jos en nyt aivan väärässä ole, jokaiseen pöytään eli saivat myytyä sitä todella hyvin, ja miksikäs ei olisi saanut kun tuo kokonaisuus ihan huokeahkon hintainenkin oli verrattuna yhteen ala-carte-annokseen.
Kaskiksen tunnelma on hyvin intiimi, ravintola on todella pieni mitoiltaan, varmasti jotain 60 neliön luokkaa on tuon salin koko. Monta pöytää ovat saaneet pieneen kokoon nähden upotettua saliin, ja liikkumatilaakin oli kivasti, kuten myös omaa rauhaa. Puheensorina oli kovaäänistä, mutta tuo ravintola on ollut kuulemma täynnä liki joka päivä avattuaan, ettei me sitä neidin kanssa kyllä ihmetelty eikä myöskään annettu sen häiritä. Pöytävarauksen tein kuukautta ennen ja noin viikon päähän sai pari viikkoa sitten tehdä varauksia kun huvikseni asiaa tarkistelin. Suosio on tällä uudella tulokkaalla siis todella kova.
Keittiössä hääri viikonloppuna messuvieraana jokin islantilaiskeittiömestari, joka suoritti alkuruokien valmistuksen paikallisella tavallaan. Pääruokaa valmisti Erik Mansikka-niminen kaiffari (kuulemma joku hell's kitchen-voittaja, itselle tuntematon suuruus) joka TUTO-lätsä päässä asteli salin puolelle esittelemään valmistamansa annokset aina henkilökohtaisesti jokaiselle ruokavieraalle. Pari muutakin melko rentun näköistä (lähinnä peilattuna yleiseen pukukoodiin salivieraiden osalta) kokkia, jotka olivat todella mukavan oloisia käydessään hekin pöydissä keskustelemassa asiakkaiden kanssa. Jälkkärikokkina toimi erikseen vielä yksi henkilö. Kaikki ruuat jotka pöytään tuotiin veivät kielen täydellisesti mennessään. Annokset olivat pienehköjä mutta koska kyseessä oli neljän lajin menu, niin eipä tuossa kovin paljoa tyhjää tilaa kupuun jäänytkään. Raaka-aineet vaikuttivat äärimmäisen huolellisesti valikoiduilta ja vaikka tekivät tätä menua ns. massatuotannolla viikonlopun ajan niin jokainen annos joita itse näin vaikutti huolellisesti kootulta ja ruuassa ei tosiaan ollut kerrassaan mitään valittamista, päinvastoin.
Asiakaspalvelu oli tarjoilijoiden ja kokkien/keittiömestarien puolelta ensiluokkaista ja antoivat kyllä hyvän vaikutelman itsestään. Kallis paikkahan tuo on, mutta ruoka on todella maukasta ja ravintolan tunnelma on äärimmäisen hyvä. Intiimi, henkilökohtainen ja ystävällinen. Jos esimerkiksi parempaa puoliskoa aikoo Turussa kestittää niin suosittelen varaamaan tänne pöydän. Fine dining-tyyppinen mesta, mutta itse meininki asiakaspalvelun perspektiivistä ei todellakaan ole mitään niin kranttua että nyrpistelisivät menemään vaan iloinen, mutkaton ja letkeä meno tuolla oli.
Nettisivut (en tajua miksen edelleenkään osaa hyperlinkkiä käyttää):
http://kaskis.fi
Kannattaa tutustua.