Fiskmarkadurinn (The Fish Market) - Reykjavik
Teimme lomamatkan Islantiin Reykjaviikkiin heinäkuun lopussa ja päätimme syödä muutamana iltana hiukan paremmin ja varasimme etukäteen pöydän kahteen ravintolaan, joista toinen oli tämä Fiskmarkadurinn.
Fiskmarkadurinn on tyylikkäästi (allekirjoittaneen mielestä) sisustettu fine dining ravintola, jossa tuntui kohtaavan Aasia ja Islanti. Myöhemmin myös selvisi, että tämä oli myös ravintolan linjaus ruoan suhteen. TripAdvisorin mukaan kyseessä on yksi Reykjavikin suosituimmista ravintoloista ja se sijaitsee Reykjavikin keskustassa.
Henkilökuntaa töissä oli melkein yhtä paljon kuin asiakkaitakin, eli kumpaakin sorttia näytti ravintola täynnä vilisevän. Pöytä oli siis varattu perjantai illaksi paikallista aikaa kello kahdeksaksi, joten pääsimme testaamaan ravintolaa hyvään aikaan, jos sitä haluaa "tositoimissa" testata. Ravintolan annokset ovat pääsääntöisesti kalaruokia, mutta liha ja kasvisruokiakin löytyi. Päädyimme tilaamaan vain annokset listalta, emmekä tällä kertaa menuilemaan lähteneet. Viinikin jäi täten ottamatta ja päädyin tilaamaan jälleen oluen maailmaan.
Pöytään tarjoiltiin aluksi talon leipää ja todella oudon makuista (hyvässä mielessä) majoneesia/kastiketta. Kastikkeen tulisuus oli omaan suuhuni melko sopiva ja se ei enää suussa poltellut kun pääruoka myöhemmin pöytään saapui. Normaalisti näitä ravintoloiden leipä annoksia ei mitenkään haikeana myöhemmin muistelee, mutta tällä kertaa piti ihan erikseen mainita arvostelussa tuon kastikkeen takia, joka on jäänyt itselleni vahvasti mieleen. Leivän jälkeen pöytään tuotiin keittiöntervehdys, joka oli oikein maittava ja hyvä aloitus aterialle.
Pääruoka saapui pöytää nopeasti, kuten henkilökunnan määrästä saattoi olettaa. Itse päädyin tilaamaan Robata Grilled Salmon annoksen. Annos oli ihan hyvännäköinen, mutta mitään fine dining ravintoloista tuttuja asetelmia ei lautaselta löytynyt. Mutta ne maut ja varsinkin se palsternakka pyree oli todella hyvää. Lohi oli ammattimaisesti kypsennetty ja oli tasoltaan sitä mitä odotin, vaikkakin lohen kanssa tarjoiltu teryaki(?) kastike teki annoksesta ehkä hitusen liian makean. Annoksen muut komponentit tekivät tehtävänsä ja kirpeä/makea kokonaisuus toimi hyvin.
Tyttöystäväni tilasi kasvisvaihtoehdon eli kevätrullat. Annos oli ihan ok tasoa, vaikkakin siitä huokui hiukan läpi sellainen "pakollinen kasvisruoka" fiilis. Isoin miinus oli annokseen kummittelemaan jäänyt rasvan maku. Jos annoksen olisi kotona tehnyt, niin helvetin ylpeä olisin aikaan saannoksestani ollut, mutta tämän tasoiselta ravintolalta odotin hiukan parempaa, joten tuo rasvan maku jäi häiritsemään.
Jälkiruokana tilasimme lämpimän suklaa kakun ja se oli oiva päätös illalle. Puhuimme annoksen jälkeen, että ehkä pitäisi tilata vielä toinen samanlainen, eli kyllä se annos meihin vaikutuksen teki.
Kokonaisuutena olimme kummatkin kuitenkin iltaan tyytyväisiä. Erityistä kiitosta nopeasta, toimivasta ja todella ystävällisestä palvelusta. Jos Reykjavik on matkakohteena ja hyvän hintalaatusuhteen fine dine ruoka kiinnostaa, niin voin suositella. Oma pääruoka annokseni maksoi n.25€ (4100 ISK) ja se oli minusta oikein sopiva hinta ruokaan nähden.
TripAdvisor arvosteluja.
Mont-Blancin arvostelu: ★★★½
eli ravintola oli viihtyisä ja tarjosi hyvää ruokaa. Ei kuitenkaan niin hyvää, että se olisi itselleni tarjonnut mitään poikkeuksellista (paitsi se leivän kanssa tarjottu kastike). Myös vain ihan ok tasoa oleva kasvisruoka laskee arvosanaa.