Mainos

Jatkoajan ravintolaopas

  • 560 807
  • 2 590

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Löytyisikö porukalta lounasvinkkejä Tukholman keskustaan?

TGI fridays. Sitä muistaakseni tullut kehuttua aikaisemmin tähän ketjuun ja olisiko ollut peräti herra scholl, joka komppasi. Eli tällä et voi mennä vikaan.

Welcome to TGI Fridays - Sweden | TGI Fridays

Suositus Jack Daniels -kastikkeiselle burgerille jos vielä löytyy listalta. Nam.

Edellisen kirjoittajan mainitsema Max Burgare on myös mainio, jos pikaruokaa tekee mieli. Ohittanut BK:n Tukholman krapulanparantajana meidän risteilyillä.
 

Tuamas

Jäsen
Itseasiassa tuli käytyä jo Tukholmassa ja valinta kohdistui Tomi Björckin jossain suosittelemaan Boqueriaan joka on Tapas-paikka MOOD-ostoskeskuksessa.

Olikin itseasiassa aivan loistava paikka, palvelu pelasi kuin rasvattu kone ja ruoka oli aivan loistavaa.
Hintaa kertyi seitsemälle tapas-setille ja kolmelle oluelle sellaiset 600kr ja tuosta söi kaksi ihmistä ihan riittävästi.

Jos yhtään on Espanja-henkeä tai kiinnostusta tapas-henkiseen ruokaan, niin voin suositella vilpittömästi.

Erityisesti palvelun tehokkuus teki melkoisen vaikutuksen, paikka ammuttuna aivan täyteen ja silti pöytä löytyi muutamassa minuutissa, ruokaa tuli pöytään kuin liukuhihnalta ja juomien tuominen sekä laskun hoitaminen kävi muutamassa minuutissa.

Loistava mesta.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Ei välttämättä parhaat, mutta Mamma Rosasta saa ainakin loistavat.

En ole varmaan vuoteen käynyt, mutta ainakin yhteen aikaan taso heitteli aika tavalla. Viisi vuotta sitten olisin allekirjoittanut tämän heti.

Bruuverin etanat ovat olleet tasaisen hyviä, Morrison'sin ja Viiden Pennin tasaisen siedettäviä mutteivät erinomaisia, Gringosissa chili peittää etanoiden maun kokonaan ja Kellarikrouvin / Fabianin etanat olivat niin helvetin huonot, että olisin vaatinut rahat takaisin, jos kyseessä olisi ollut omasta lompakosta maksettu ruoka.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Ravintola Toca - Helsinki

Tulipa kokeiltua kesäkuun alussa Helsinkiin Unioninkadulle vasta-avattu ravintola Toca. Toca on fine dining ravintola, joka toimi (ainakin silloin) melko pienellä porukalla ja kokemuksen perusteella myös intohimolla ruokaa kohtaa. Ravintola mainostaa itseään italialais-suomalaisena ravintolana, mutta makuja tarjotaan myös ympäri maailmaa, riippuen saatavista ja ajankohtaisista raaka-aineista.

Viikkoa ennen suunniteltua iltaa varasin pöydän ja samalla kerroin ruokatoiveistamme. Minä ja tyttöystäväni emme syö lihaa (minä syön kalaa) ja se tuo aina tietysti omat haasteensa näin asiakkaana ravintola valintaan. Ravintolasta vastattiin, että tekevät kasvisruokaa ja tilaa on. Päätimme kummatkin valita kolmen ruokalajin maistelumenun.

Paikka on viihtyisä ja minulle ennestäänkin tuttu (Shanghai Cowboy sijaitsi siellä aikoinaan). Saapuessamme ravintolaan meitä tervehdittiin iloisesti ja ravintola valinta alkoi heti tuntua onnistuneelta. Mutta sitten itse pääasiaan eli ruokaan. Ruoka oli maultaan ja hintalaatusuhteeltaan aivan erinomaista ja koko kokemuksesta keittiöntervehdyksineen jäi meille todella hyvä mieli.

Olen syönyt mm. Chez Dominiquessa ja omasta mielestäni Tocan ruoka pääsi jopa melko lähelle tuota Dominiquessa koettua maku iloittelua, mutta vain kolmanneksella tuosta hinnasta. Kummankin menu oli tehty ruokavaliomme perustella kokonaisuutena, tai ainakin kaikki viisi annosta toimivat todella hyvin yhteen, eikä tyttöystäväni mukaan sitä klassista "pakko kasvisruoka" fiilistä annoksista tullut. Viineistä ja niiden toimivuudesta en osaa sanoa, kun päädyin silloin valitsemaan olut linjan.

Eli voin suositella ravintolaa, jos mielessä on viettää ilta laadukkaan ruoan parissa. Ravintola ei yritä olemuksellaan olla Michelin-tason ravintola, mutta ruoka lautasella maistuu varmaan myös vaativammallekin asiakkaalle. Illan aikana yhden perustajan kanssa keskustelimme ja hän kertoi, että se oli ensimmäinen ilta kun ravintola oli täynnä. Nyt siellä näyttää olevan viikonloput täynnä aina marraskuun lopulle asti, joten en selvästikään ole yksin mielipiteeni kanssa. Ja huomiona vielä loppuun niin ravintola on toinen ravintola joka on saanut Nyt-liitteen ravintola-arvosteluista täydet viisi tähteä.

EDIT: Linkki Nyt-liitteen arvosteluun.

Mont-Blancin arvostelu: ★★★★★
eli täydet pisteet Toca saa myös itseltäni.
 
Viimeksi muokattu:

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Fiskmarkadurinn (The Fish Market) - Reykjavik

Teimme lomamatkan Islantiin Reykjaviikkiin heinäkuun lopussa ja päätimme syödä muutamana iltana hiukan paremmin ja varasimme etukäteen pöydän kahteen ravintolaan, joista toinen oli tämä Fiskmarkadurinn.

Fiskmarkadurinn on tyylikkäästi (allekirjoittaneen mielestä) sisustettu fine dining ravintola, jossa tuntui kohtaavan Aasia ja Islanti. Myöhemmin myös selvisi, että tämä oli myös ravintolan linjaus ruoan suhteen. TripAdvisorin mukaan kyseessä on yksi Reykjavikin suosituimmista ravintoloista ja se sijaitsee Reykjavikin keskustassa.

Henkilökuntaa töissä oli melkein yhtä paljon kuin asiakkaitakin, eli kumpaakin sorttia näytti ravintola täynnä vilisevän. Pöytä oli siis varattu perjantai illaksi paikallista aikaa kello kahdeksaksi, joten pääsimme testaamaan ravintolaa hyvään aikaan, jos sitä haluaa "tositoimissa" testata. Ravintolan annokset ovat pääsääntöisesti kalaruokia, mutta liha ja kasvisruokiakin löytyi. Päädyimme tilaamaan vain annokset listalta, emmekä tällä kertaa menuilemaan lähteneet. Viinikin jäi täten ottamatta ja päädyin tilaamaan jälleen oluen maailmaan.

Pöytään tarjoiltiin aluksi talon leipää ja todella oudon makuista (hyvässä mielessä) majoneesia/kastiketta. Kastikkeen tulisuus oli omaan suuhuni melko sopiva ja se ei enää suussa poltellut kun pääruoka myöhemmin pöytään saapui. Normaalisti näitä ravintoloiden leipä annoksia ei mitenkään haikeana myöhemmin muistelee, mutta tällä kertaa piti ihan erikseen mainita arvostelussa tuon kastikkeen takia, joka on jäänyt itselleni vahvasti mieleen. Leivän jälkeen pöytään tuotiin keittiöntervehdys, joka oli oikein maittava ja hyvä aloitus aterialle.

Pääruoka saapui pöytää nopeasti, kuten henkilökunnan määrästä saattoi olettaa. Itse päädyin tilaamaan Robata Grilled Salmon annoksen. Annos oli ihan hyvännäköinen, mutta mitään fine dining ravintoloista tuttuja asetelmia ei lautaselta löytynyt. Mutta ne maut ja varsinkin se palsternakka pyree oli todella hyvää. Lohi oli ammattimaisesti kypsennetty ja oli tasoltaan sitä mitä odotin, vaikkakin lohen kanssa tarjoiltu teryaki(?) kastike teki annoksesta ehkä hitusen liian makean. Annoksen muut komponentit tekivät tehtävänsä ja kirpeä/makea kokonaisuus toimi hyvin.

Tyttöystäväni tilasi kasvisvaihtoehdon eli kevätrullat. Annos oli ihan ok tasoa, vaikkakin siitä huokui hiukan läpi sellainen "pakollinen kasvisruoka" fiilis. Isoin miinus oli annokseen kummittelemaan jäänyt rasvan maku. Jos annoksen olisi kotona tehnyt, niin helvetin ylpeä olisin aikaan saannoksestani ollut, mutta tämän tasoiselta ravintolalta odotin hiukan parempaa, joten tuo rasvan maku jäi häiritsemään.

Jälkiruokana tilasimme lämpimän suklaa kakun ja se oli oiva päätös illalle. Puhuimme annoksen jälkeen, että ehkä pitäisi tilata vielä toinen samanlainen, eli kyllä se annos meihin vaikutuksen teki.

Kokonaisuutena olimme kummatkin kuitenkin iltaan tyytyväisiä. Erityistä kiitosta nopeasta, toimivasta ja todella ystävällisestä palvelusta. Jos Reykjavik on matkakohteena ja hyvän hintalaatusuhteen fine dine ruoka kiinnostaa, niin voin suositella. Oma pääruoka annokseni maksoi n.25€ (4100 ISK) ja se oli minusta oikein sopiva hinta ruokaan nähden.

TripAdvisor arvosteluja.

Mont-Blancin arvostelu: ★★★½
eli ravintola oli viihtyisä ja tarjosi hyvää ruokaa. Ei kuitenkaan niin hyvää, että se olisi itselleni tarjonnut mitään poikkeuksellista (paitsi se leivän kanssa tarjottu kastike). Myös vain ihan ok tasoa oleva kasvisruoka laskee arvosanaa.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Tuli testattua lounaalla Ravintola Kappeli Esplanadilla Helsingissä. Eipä jättänyt mitään erityistä fiilistä tämä paikka ainakaan lounaan osalta ja onneksi ruoka meni ns. firman piikkiin. Ei alkukeitto sorsasta ja pääruokana ollut lohi tattikastikeella pahaa ollut, mutta eivät mitään erityisiä makuelämyksiäkään. Vähän laimea maku jäi lohesta. Kastike pelasti tässä tapauksessa aika paljon. Palvelu oli onneksi hyvää ja miljööhän on mainio. Ja kun sijainti on tuo niin olettaakin voi arvata, että hinnat ovat kohdillaan. Hinta-laatusuhteeltaan siis heikko paikka.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Tuli testattua lounaalla Ravintola Kappeli Esplanadilla Helsingissä. Eipä jättänyt mitään erityistä fiilistä tämä paikka ainakaan lounaan osalta ja onneksi ruoka meni ns. firman piikkiin. Ei alkukeitto sorsasta ja pääruokana ollut lohi tattikastikeella pahaa ollut, mutta eivät mitään erityisiä makuelämyksiäkään. Vähän laimea maku jäi lohesta. Kastike pelasti tässä tapauksessa aika paljon. Palvelu oli onneksi hyvää ja miljööhän on mainio. Ja kun sijainti on tuo niin olettaakin voi arvata, että hinnat ovat kohdillaan. Hinta-laatusuhteeltaan siis heikko paikka.

Kappelista on saanut viime vuosina kyllä suoraan sanottuna ihan paskaa ruokaa. HOK-Elanto, nuff said. Melkein syömäkelvotonta ja hirveään hintaan.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Mielenkiinnolla odotan mitä Tampereella tapahtuu. Greli niminen ravintola hyppii monessa paikassa silmiin teasereillaan sosiaalisessa mediassa.
Tietääkö kukaan?
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Koko illan juomat viidelläkympillä.

Viihdekeskus Flamingo houkuttelee erityisesti "pohjia ottavia" asiakkaita tulemaan jo alkuillasta sisään, koska hinta on koko ajan sama. Ei paskempi idea.

Minulle tuollaisesta ei ole hyötyä koska en liiku tuollaisissa paikoissa ja jos käyn olen niin vähän aikaa ja juon sen verran vähän että minulla menee korkeintaan pari-kolmekymppiä. Mutta monille varmasti uppoaa. Minullekin noin 15 vuotta sitten.

Päivitystä tähän, homma Flamingon kanssa kaatui ja olihan lupaviranomaisillakin sanansa sanottavana asiaan, mutta ilmeisesti ei löytynyt pykälää millä homma olisi saatu kiellettyä. Kuuleman mukaan konseptia lähdetään kokeilemaan Yliopistonkadulla, entisen Paksun tiloissa. Jotain huonekaluja sinne oli jo kannettu sisään, joten odotellaan avajaisia. Siellä kannattaa sitten taas käydä nopeasti jos aikoo käydä, kyseisissä tiloissa ei nyt hirveän hyvin ole kukaan viihtynyt ja kuuleman perusteella en uusillekaan yrittäjille pitkää taivalta uskalla odottaa.
 

Benn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
Vantaalta Jumbon lähettyviltä illallispaikkaa? Ei mitään Michelintähti-paikkaa vaan ihan perus illan_viettoa_syöden emännän kanssa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vantaalta Jumbon lähettyviltä illallispaikkaa? Ei mitään Michelintähti-paikkaa vaan ihan perus illan_viettoa_syöden emännän kanssa.
Vantaalla tuskin on vaaraa joutua Michelin tasoiseen paikkaan, joten jos kyseessä on ihan aito maalaisemäntä, mikä tahansa Jumbon/Flamingon s-ketjun paikoista on varmasti mainio kokemus hänelle.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Vantaalla tuskin on vaaraa joutua Michelin tasoiseen paikkaan, joten jos kyseessä on ihan aito maalaisemäntä, mikä tahansa Jumbon/Flamingon s-ketjun paikoista on varmasti mainio kokemus hänelle.

Ei Micheliniin - niinkuin ei vaikkapa Espoossakaan - mutta Vantaalla kyllä jokunen kelpo ravintola on. Tammi Tammistossa on ei fine dining, mutta laadukas. Korson Aada (kyllä, Korsossa) hakkaa enimmät helsinkiläispaikat, toki Jumbosta jonkun matkaa ja Jumbon lähellä olen joskus saanut kelpo ruokaa esim. Fly Innin raflasta, jonka nimeä en nyt muista enkä pysty tsekkaamaan. Flamingon ja Jumbon ravintolat kannattaa jättää käymättä, jollei sitten halua ketjupaikoista nimenomaan sushia (Hanko Sushi) tai suhteellisen kelvollista pizzaa (hyvä, mutta tylsä Classic Pizza).
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Ensi viikolla olisi tarkoitus suunnata isommalle kirkolle, eli Ouluun elokuviin ja samalla voisi käydä ravintolassa syömässä. Usein on tie vienyt Amarilloon, mutta eipä siitä koskaan ole jäänyt mitään suurempaa kerrottavaa jälkipolville. Budjetti on jokseenkin sama tälläkin kertaa. n. 25 eurolla per nuppi jos selviäisi juomineen, ilman alkuruokia ja jälkiruokia, jälkimmäiset sitten leffateatterissa jossain muodossa.

Mitenkäs sitten Pannu, onko kukaan käynyt lähiaikoina? Itse en tuolla ole kertaakaan käynyt, mutta olen kuullut aiemmin paljon hyvää. Nyt kun noita kommentteja eri sivustoilta katselen, niin taso on ilmeisesti laskenut parhaista ajoista? Lista näytti varsin asialliselta ja tuolta olisi helppo löytää molemmille osapuolille kelpaavia ruokia. Entäpä Oskarin Kellari?

Siispä oululaiset, missä saa rahoilleen parhan vastineen, suurinpiirtein budjetin puitteissa?
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Siispä oululaiset, missä saa rahoilleen parhan vastineen, suurinpiirtein budjetin puitteissa?

Tuli pitkästä aikaa käytyä Oulussa ravintoloimassa viime kuussa, juurikin mainitsemassasi Oskarin Kellarissa. Mikään fine dining tuo mesta ei ole, mutta ruoka oli suorastaan loistavaa. Olen aika vaativa pihvieni laadun ja paiston onnistumisen suhteen ja ao. raflasta sain ehkä tähänastisen elämäni parhaan ravintolapiffin. Hintaa sisäfileelle tuli hieman budjettiasi enemmän, mutta oletan, että listan halvemmatkin sapuskat ajavat asiansa oikein hyvin.

Pannuun en mene enää mistään hinnasta. Ikinä en ole tuon mestan hyvää mainetta ymmärtänyt. Jos budjettia venytät, turkkilainen ravintola Istanbul on varteenotettava vaihtoehto Oskarin Kellarille.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juniorijääkiekko
Porvoosta etsitään vaimon kanssa ensi viikon lauantaille lounasmestaa ja miksei jopa illallinenkin käy. Kaikki infot hyvistä/suositeltavista pizzerioista sushipaikkojen kautta fiineimpiin pöytäliinapaikkoihin otetaan ilolla vastaan.
 

Fordél

Jäsen
Porvoosta etsitään vaimon kanssa ensi viikon lauantaille lounasmestaa ja miksei jopa illallinenkin käy. Kaikki infot hyvistä/suositeltavista pizzerioista sushipaikkojen kautta fiineimpiin pöytäliinapaikkoihin otetaan ilolla vastaan.

En ole itse käynyt, mutta juttuja lukenut ja haluaisin käydä kehutussa Bistro Sinnessä. Linkki vie Eat.fi -sivustolle.
 
Porvoosta etsitään vaimon kanssa ensi viikon lauantaille lounasmestaa ja miksei jopa illallinenkin käy. Kaikki infot hyvistä/suositeltavista pizzerioista sushipaikkojen kautta fiineimpiin pöytäliinapaikkoihin otetaan ilolla vastaan.

Timbaalista pastat ja etanat. Fiinimmistä paikoista modernia bistrosafkaa tarjoavat Bistro Sinne ja Sicapelle.
 
Suosikkijoukkue
scholl
Porvoosta etsitään vaimon kanssa ensi viikon lauantaille lounasmestaa ja miksei jopa illallinenkin käy.

Wanhan Laamannin Beef Wellington oli lähes yhtä hyvää kuin itsetekemäni ja etanat loistavia. Suosittelen lämpimästi. Löytyy myös lounasta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK ja brändin juojat. NP#35.
Porvoosta etsitään vaimon kanssa ensi viikon lauantaille lounasmestaa ja miksei jopa illallinenkin käy. Kaikki infot hyvistä/suositeltavista pizzerioista sushipaikkojen kautta fiineimpiin pöytäliinapaikkoihin otetaan ilolla vastaan.

En ole itse käynyt, mutta juttuja lukenut ja haluaisin käydä kehutussa Bistro Sinnessä. Linkki vie Eat.fi -sivustolle.

Sinne Taidetehtaalla on loistava jo miljöönsäkin puolesta! Suosittelen! Jos taas haluaa vaikkapa piffiä, niin keskustassa on Rafael's Steak House, josta saa mm. hevospihviä.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Olen nyt Helsingissä 3pv koulutuksessa niin pitihän sitä käydä paljon kehuja saaneessa Hard Rock Cafessa! Näitä ravintoloita on pitkin maailman suurimpia kaupunkeja mutta ilmeisesti Helsingissä ollut vasta jotain 6kk tms. Heti kun ravintolaan astui tuli sellainen "mähän olen ulkomailla" -fiilis, hieno mesta, valoja, musiikkia, tauluja, kitaroita, telkkareita ja henkilöstö ulkomaalaisia. Menut on jenkkityyliä, eli pihvejä, burgereita, grilliä ja ns. mättöjä. Tilasin New Yorkin 350g pihviaterian ja juomaksi Brooklyn Lageria, aah, kylläpä elämä taas maistui! :) Voin kyllä suositella testaamaan!
 
Olen nyt Helsingissä 3pv koulutuksessa niin pitihän sitä käydä paljon kehuja saaneessa Hard Rock Cafessa! Näitä ravintoloita on pitkin maailman suurimpia kaupunkeja mutta ilmeisesti Helsingissä ollut vasta jotain 6kk tms. Heti kun ravintolaan astui tuli sellainen "mähän olen ulkomailla" -fiilis, hieno mesta, valoja, musiikkia, tauluja, kitaroita, telkkareita ja henkilöstö ulkomaalaisia. Menut on jenkkityyliä, eli pihvejä, burgereita, grilliä ja ns. mättöjä. Tilasin New Yorkin 350g pihviaterian ja juomaksi Brooklyn Lageria, aah, kylläpä elämä taas maistui! :) Voin kyllä suositella testaamaan!

Ootkos käynyt rock 'n roll McDonaldsissa Töölössä? Menut on jenkkityyliä, seinillä on kitaraa, tauluja. Samanlaisia on maailman suuret kaupungit täynnä ja juomana saat ehtaa Coca-Colaa. Kaiken kukkuraksi olisit päässyt 1/4 halvemmalla. Suosittelen!
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Olen nyt Helsingissä 3pv koulutuksessa niin pitihän sitä käydä paljon kehuja saaneessa Hard Rock Cafessa!

Enää jäi epäselväksi että keneltä ja missä.

Turisteihinhan (sekä ulkomaisiin että kotimaisiin) tietysti HRC hommansta perustaa, aika harva helsinkiläinen siellä ainakaan kovin useasti käy. Itse en ole vielä keksinyt syytä sinne mennä, enkä kyllä usko että sellaista tilannetta tulee vastaankaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös